Kuka KJ:n tilalle?

  • 731 036
  • 2 613

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
..riittävillä meriiteillä..

Anteeksi vain, mutta tämä kosahtaa aina omaan nilkkaan. Pitää olla NIMEKÄS valmentaja ja NIMEKKÄÄT pelaajat. Ja kova rosteri. Paperilla.

HIFK ja Jokerit ovat jälleen näyttäneet mitä jääkiekko on ilman intohimoa.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n perinteiden vaalimisen nimessä ehdotan kolmikoksi Raimo Summasta, Sir Penaa ja Harri Aholaa. Takaisivat ainakin sen, että jos hävitään, niin hävitään tyylillä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK ja Jokerit ovat jälleen näyttäneet mitä jääkiekko on ilman intohimoa.

Näin. Ensimmäisenä Jalos-syksynä kitisin täällä kuinka Jalonen on intohimoton, huumorintajuton ja hengetön koutsi. Kärppäkirjoittajat kävivät oikaisemassa, että mitäsäkitiset? Mieli muuttuu pleijareissa kun voittoja ropisee! Ja Jalosen runkosarja on kuulemma aina ollut kuolettavan tylsää. Ne pleijarit sitten tuli ja meni.

Toisella kaudella kotiotteluissa oli jo aika ajoin mukavaa ja voittojakin tuli. Play-offit olivatkin sitten taas sitä itseään...

Intohimo on hieno asia.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Toiveeni valmennusryhmäksi:

- Ykkösvalmentaja: Raimo Summanen
- Kakkosvalmentaja: kuka tahansa, joka ymmärtää jääkiekosta jotain, tulee Summasen kanssa toimeen, osaa peluuttaa eikä vain patsastele
- Kolmosvalmentaja: kuka tahansa psykiatrian erikoislääkäri, joka osaa hoitaa kuntoon ykkösvalmentajan ja joukkueen/organisaation työntekijöiden välille syntyvät konfliktit. Lisätoimenaan tämä kolmosvalmentaja voisi juurta jaksain selvittää joukkueen ylintä johtoa myöten, miksei joukkueen henkinen kantti kestä kauden tärkeimmissä peleissä. Hän voisi samalla toimia myös joukkueen lääkärinä.
- Maalivahtivalmentaja: vaikkapa Jukka Ropponen, koska asiantuntijat häntä hehkuttavat

Näiden järjestelyiden johdosta Sakari Lindforsille jäisi ainoastaan joukkueenjohtajan vakanssi. Mielellään hänetkin tietysti voisi potkaista pihalle, mutta lienee selvää, että hänelle on jostain syystä laadittu loppuelämän pituinen sopimus (tunteekohan urheilun historia vastaavaa tapausta?). Jos Sakarille tulee aika pitkäksi, hänen tehtäväkseen voisi antaa vaikkapa laatia lista "100 000 maailman kauneinta naista". Siinä riittäisi pakerrettavaa useammankin kauden ajaksi.
 
Viimeksi muokattu:

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
KooJiin sopimus taitaa olla sitä luokkaa, ettei sitä pura nykyiset johtohenkilöt. The Pena on ainoa jonka voisin kuvitella niin tekevän.

Onhan se säälittävää, että lähes koko porukalla ollaan menty retkuun Kojon Kärppien kanssa saamaan menestykseen ja kuviteltu, että se noin vain olisi siirrettävissä tänne. Ei, se ei vaan käy niin. Tarvitaan muuta. Mitä se on, en tiedä. Mutta jotain muuta.

Täydellisessä maailmassa Tamminen tulisi nyt Kojon tilalle, vuodeksi. Tamminen on aina halunnut HIFKin valmentajaksi, pelaajat ovat juuri hänelle sopivia ja fanien vitutuskin on sitä luokkaa parin Kojo-kauden jälkeen, että mikä muu tahansa olisi parempaa viihdettä. Sori vaan Spede.

Taas tuli kalliita pleijarilippuja. Reilut sata euroa/peli. Hiukan aikaa katselen vielä mitä tuleman pitää, mutta saattaa hyvinkin käydä niin, että siirryn vähemmän nitroja vaativan pelimuodon pariin. Toki HIFK -sydän jää, mutta jos joka matsin jälkeen on puolikuollut, niin lähtö on lähellä. Sinänsä voisi olla sukulaisille parempi, mutta jos ei nyt ihan vielä kuitenkaan.

Tämä liittyy nyt vähän Nybondasiinkin, mutta eikös kehityskeskustelut olisi jossain vaiheessa paikallaan. Mr. N:nä ottaisin jokaisen joukkueeseen liittyvän henkilön man-to-man -keskusteluun ja sillä nimenomaisella tyylillä, että jokainen saa sanoa kaikki mitä haluaa. Valmentajat, pelaajat, huoltajat, toimiston väki, kaikki. Rankkaa, mutta toimivaa. Sen jälkeen sitten johtopäätöksiä, ja tarvittaessa tuuletusta.

Näin vaan ei voi jatkaa.
 
Mä oon tähän asiaan taas sitä mieltä että ei mopollakaan mahdottomia. En oo odottanut tältä jengiltä tämän enempää tällä kaudella, toivonut olen tottakai, mutta ens kaudellahan kattila on sitten meidän.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä oon tähän asiaan taas sitä mieltä että ei mopollakaan mahdottomia. En oo odottanut tältä jengiltä tämän enempää tällä kaudella, toivonut olen tottakai, mutta ens kaudellahan kattila on sitten meidän.

En tiedä, mitä tarkoitat mopolla, mutta itse olen ihmetellyt tämän päivän ajan seuraavaa: mopolla ei kannata lähteä moottoritielle, mutta jos alla on tehokas mersu, niin mikä idea on ajella sillä yhtä varovasti, kuin jos olisi yhä sen pikku mopedin puikoissa?

Vuosi sitten liputin varovaisesti Jalosen jatkon puolesta sillä verukkeella, että kyseessä on kuitenkin moninkertainen mestarivalmentaja, mutta joukkueessa oli liikaa ns. mätiä omenoita eli leijuvia edaripellejä, joita KJ ei vain saanut kuriin. Näin jälkeenpäin voi tietysti pohtia, kummasta kertoo enemmän se, että joukkue ei pysy valmentajan näpeissä: valmentajasta vai pelaajista. Joka tapauksessa ajattelin, että kaudella 2009-2010 tulee varmasti tulosta, kun Kojo saa valita mieluisat pelaajat joukkueeseen. Runkosarja näyttikin paljon paremmalta kuin moneen vuoteen lukuunottamatta keskitalven synkkää puolentoista kuukauden jaksoa, kun Jannen hyvä syysvire vaihtui järkyttävään imurointiin ja Norttia vasta ajettiin sisään. Nyt sitten pleijareissa menetetään kahdessa pelissä kahden maalin johtoasema ja yksi matsi hävitään, kun aletaan odotella jatkoaikaa kymmenen sekuntia ennen erän loppua ja vastustaja tinttaa voittomaalin. Jatkopaikka oli omissa käsissä, mutta se annettiin vastustajalle melkein kuin tarjottimella. Jotain on pielessä, jos joukkue, jonka valmentaja on saanut koota mieleisekseen, pullahtaa ensimmäisellä kierroksella ulos säälittävän pakittelun seurauksena.

Tavallaan voi sanoa, että homma oli pienistä, KJ:sta riippumattomista asioista kiinni. Käskikö Kojo Kankea ampumaan tolppaan viidennessä matsissa tai pakkeja sekoilemaan hyökkäyssinisellä ylivoimatilanteessa, kun johdetaan neljättä matsia kahdella maalilla jne. Tämä olisi kuitenkin luultavasti vain itsensä pettämistä, sillä ote menetettiin liian helposti liian monta kertaa. Varsinkin ensimmäisen ottelun tapahtumat tulevat luultavasti kummittelemaan monien mielissä seuraavaan mestaruuteen asti, koska ikinä sellainen tuleekaan. Voisi melkein sanoa ilkeästi, että olisi ollut väärin, jos IFK olisi mennyt jatkoon, sillä HPK tsemppasi ja yritti viimeiseen vihellykseen asti - IFK vain seisoi ja ihmetteli, miksei vastustaja luovuttanutkaan suosiolla.

Moni on esittänyt, että Kojo pelkäsi niin hysteerisesti jäähyjä, että turvautui sen takia pakitteluun ja varmisteluun. Kuten nähtiin, niin ainut asia, mitä sillä varmistettiin, oli HPK:n voitto. Mitä siitä, jos tuleekin pari jäähyä railakkaasta taklauspelistä, jos sillä saadaan horjutettua vastustajan itseluottamusta ja omalle jengille hurmos päälle. Hyvän liikkeen ja fyysisen pelin piti olla IFK:n vahvuus tässä sarjassa. Liikettä nähtiin kahdessa ensimmäisessä kotiottelussa - miinus ensimmäisen pelin kolmas erä - ja toisessa vierasottelussa ilmeisesti puolitoista erää. Mahdettiinko fyysistä peliä nähdä senkään vertaa? Viime keväänä oli aivan sama juttu.

En mä tiedä, mitä tässä pitäisi tehdä. Kojo on ehkä tuonut hieman ryhtiä ja urheilullisuutta tähän seuraan, mutta tyyliä, jolla molempina keväinä on lähdetty lauluun, on vaikea hyväksyä. Mieleen alkaa hiipiä epäilys, että Nokka kostaa nyt IFK:lle pelaajaurallaan saamansa kohtelun tekemällä seurasta kauden ratkaisuhetkillä yleisen pilkan kohteen. Mitä väliä sillä on, ollaanko runkosarjassa neljän joukossa vai sijoilla ynnä muut, jos mitalipeleihin ei kuitenkaan ole asiaa? Jos kohtalona on jäädä joka vuosi jonnekin haistapaska-sijoille, niin tulisi edes rymistellen kuin neppaillen. Neppailukullan voisi ehkä hyväksyä tämän pitkän menestymättömyyden jälkeen, mutta neppaillen tullut puolivälierä- tai säälipleijaritappio on jotain niin säälittävää, että on vaikeaa uskoa sen olleen kohtalona jo kahdesti peräkkäin.

Roomaa ei tiettävästi rakennettu päivässä, eikä IFK:sta saa rakennettua dynastiaa kaudessa, ei ehkä edes kahdessa, mutta millä lailla nämä kaksi pleijaritappiota ovat edistäneet uskottavuuden palautusta? Kertokoon joku, jos osaa.

Kaikille kenkää!

Taitaa olla paras vaihtaa ringeten pariin. Ottaa niin julmetusti päähän, kun kausi päättyy aina liian aikaisin, vaikka pelaajat ja valmentajat vaihtuvat. Itse asiassa tähän alkaa jo tottua ja turtua siinä määrin, että olo on lähinnä apaattinen. Tippuminen ei enää aiheuta mitään suuria tunnekuohuja. Melko pelottavaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Miksei tätä ketjua ole nostettu ylös, kun täällä niin moni kaipaa uutta hemmoa KJ:n ja koko valmennustrion tilalle. Itse vaihtaisin tästä triosta kaksi, ne halvimmat vaihtoehdot -> Sakke ja Rautio. Tai eihän sitä tiedä minkälaisia pykäliä Saken soppari sisältää, saa varmaan liksaa HIFKistä senkin jälkeen, kun heittää lusikan nurkkaan?!
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tai eihän sitä tiedä minkälaisia pykäliä Saken soppari sisältää, saa varmaan liksaa HIFKistä senkin jälkeen, kun heittää lusikan nurkkaan?!

Sakella on varmaan ns. kreikkalainen sopimus ja saavutetuista eduistahan ei tingitä!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Okei, 4 peliä pelattu, ja tappioitakin on tilillä vasta yksi. Eli periaatteessa tilastojen valossa ensimmäiset pelit ovat olleet positiivisia. Ja ehkä pitäisi antaa joukkueelle ne ensimmäiset 15 peliä kuten eräs palstaveli aina toteaa.

Mutta kun näyttäväisesti mikään ei ole muuttunut valmennuksen puolella! Sama saatanan pakittelu ja perseily jatkuu, ja Klyyvari seisoo suolapatsaana Raution kanssa vaihtoaitiossa, ja hokee samaa mantraa "Pojilla on kivaa".

IFKn joukkue on nytkin, niin kova että se tuskin jää 4 parhaan joukkueen ulkopuolelle runkosarjassa, mutta pitääkö tämäkin kausi turmella siihen, että Nokka&co jäätyy taas kovan paikan tullen.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Okei, 4 peliä pelattu, ja tappioitakin on tilillä vasta yksi. Eli periaatteessa tilastojen valossa ensimmäiset pelit ovat olleet positiivisia. Ja ehkä pitäisi antaa joukkueelle ne ensimmäiset 15 peliä kuten eräs palstaveli aina toteaa.

Mutta kun näyttäväisesti mikään ei ole muuttunut valmennuksen puolella! Sama saatanan pakittelu ja perseily jatkuu, ja Klyyvari seisoo suolapatsaana Raution kanssa vaihtoaitiossa, ja hokee samaa mantraa "Pojilla on kivaa".

IFKn joukkue on nytkin, niin kova että se tuskin jää 4 parhaan joukkueen ulkopuolelle runkosarjassa, mutta pitääkö tämäkin kausi turmella siihen, että Nokka&co jäätyy taas kovan paikan tullen.


Eli otsikon mukaisesti, yrität tarjota meille ketä??

Nyt on juuri oikea aika pistää valmentaja luiskaan. Samalla maalivahdit, koska Janne ja Juuso imi molemmat tänään kolme ja voittava maalivahti ei ime kuin kaksi maalia per peli.

Molemmat 'tähti' snaipperit myös vaihtoon kerran laukaukset eivät uppoa.

Ja puolustuksesta puolet mieheistä samalla pihalle, kun peli ailahtelee ja miinuksia tulee vuoroin jokaiselle.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Okei, 4 peliä pelattu, ja tappioitakin on tilillä vasta yksi. Eli periaatteessa tilastojen valossa ensimmäiset pelit ovat olleet positiivisia. Ja ehkä pitäisi antaa joukkueelle ne ensimmäiset 15 peliä kuten eräs palstaveli aina toteaa.

Mutta kun näyttäväisesti mikään ei ole muuttunut valmennuksen puolella! Sama saatanan pakittelu ja perseily jatkuu, ja Klyyvari seisoo suolapatsaana Raution kanssa vaihtoaitiossa, ja hokee samaa mantraa "Pojilla on kivaa".

IFKn joukkue on nytkin, niin kova että se tuskin jää 4 parhaan joukkueen ulkopuolelle runkosarjassa, mutta pitääkö tämäkin kausi turmella siihen, että Nokka&co jäätyy taas kovan paikan tullen.

Isot propsit että joku viitsii sanoa tämän ääneen(taas). Itse olen ihan samaa mieltä. Jos se kävelee ja vaakkuu kuin ankka, se luultavasti on vittu ankka. Jos HIFK jatkaa taas samalla tutulla Nokan kaavalla, onko tässä nyt vielä odotettavissa jotain Great Breakthrough- menoa?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
-3221-: Laitetaan koko ykkösketju myös, koska se oli tämän illan häpeäpilkku kokonaisuudessaan. Koko jengi vaihtoon vaan.

Tänään ei muuten nähty peruuttelua, kun pelaajat luistelivat koko ajan Ilves pelaajien perässä.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
KJ ulos ja kuka KJ:n tilalle? Se juna meni jo viime vuonna / keväänä... valitettavasti. Nyt sitten peruutellaan ja säästellään voimia.

Mut hei eteenpäin ollaan menty
 
Viimeksi muokattu:

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Peli oli paskaa taas kerran, ja turpaan tuli.
Olen ollut viimekaudesta sitä mieltä, että KJ ulos, ja heti, Play-Offit olivat viimeinen niitti. Nyt kausi alkoi hyvin, mutta...

..Meni todella tiukille pisteiden saanti Espoosta, Bluesilla pari todella hyvää paikkaa mistä olisi pitänyt rankaista.

...SaiPaa vastaan jatkoajalla vasta voitto.

...Ilvekseltä 6-1 nekkuun ja peli oli.. noh täyttä paskaa ja rotsit auki surffailua.

Joku puhui että Jukka Jalonen oli tulossa IFK:n valmentajaksi, onkohan vielä haluja/mahdollisuutta? Kari Heikkilä taisi tehdä parin vuoden pahvin venäjälle.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja heti isketään. Mitä vittua? HIFK persraiskataan ja se on heti Jalosen syytä? Ykköskentältämme aivan järkyttäviä mokia puolustuspäässä ja seurauksena kauden ensimmäinen tappio. No ei kun "Kuka KJ:n tilalle?" ketju taas auki.

En ole mikään Nokan puolustaja, tai haluaisi hänen jatkavan, mutta tämä peli oli vain ja ainoastaan pelaajien omaa huolimattomuutta. Niitä ei Jalonen, eikä kukaan muukaan valmentaja pysty estämään.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Isot propsit että joku viitsii sanoa tämän ääneen(taas). Itse olen ihan samaa mieltä.

Olen itsekin edelleen samaa mieltä. On naurettavaa kaataa kaikki kaudesta toiseen pelaajien niskaan. Tässä unohtuu se, että valmentajaa kutsutaan vastuuvalmentajaksi ja jääkiekkojoukkue on siinä mielessä ihan normaali työpaikka, että pelkkä alin porras ei voi aina ottaa kaikkea paskaa niskaansa. Osa valmentajan työtä on pitää joukkue näpeissään. Pelkkä fläppitaululle piirtely ei riitä. Mikä vittu tässä on niin vaikeaa ymmärtää? Kojon casessa kannattaa oikeasti muistaa, että siimaa on annettu hänelle todella hyvin. Kaksi kautta putkeen ja kolmas nyt menossa. Ensimmäisellä kaudella saakin valittaa siitä, että on tullut valmiiseen pöytään, mutta muuten ankkateoria pätee. Ei jääkiekko mitään ydinfysiikkaa ole! Jos se näyttää patsastelulta ja perseilyltä kaudesta toiseen, se on patsastelua ja perseilyä kaudesta toiseen. Kun joukkueessa on valmentaja, jolla on joukkueen luottamus, se näkyy ulospäin samantien; Shedden, Erkka ja Rami etc. Eikä HIFK ole sen vaikeampi joukkue kuin muut. Samat lätkäpelaajat siellä pyörii kuin muuallakin ja meidän alisuorittajiksi tuomitut ovat kahmineet myöhemmin mitaleita paremmassa joukkueessa. Joukkueessa, jossa kemiat ovat kohdallaan valmennuksen ja pelaajien välillä.

Ihmeitä pitää tapahtua, että HIFK Nokan paiskaisi ulos kesken kauden. Kyllä ifk:ssa on jo aloitettu ensi kauden kuvioiden rakentaminen ja käsittääkseni pari valmentajanimeä on kiikarissa. Nyt on kuitenkin menossa hetki, jolloin tähän väliin ei kannata kaivaa seuraavaa toivotaan toivotaan -sälliä pitkällä diilillä. Näin omituisella tavalla päädyn siihen toteamukseen, että aika, jolloin halusin Kojolle fudut, meni jo viime kevään jälkeen. Se luukku meni kiinni, nyt pitää lusia homma loppuun ja koettaa pärjätä. Suomeksi; ei kenkää Nenälle. Ellei ole oikeasti kovaa nimeä hollilla jo nyt ja kun näin ei ole, ei tässä auta vaihtaa yhtä tumpeloa toiseen samanlaiseen. Jälkiviisaana voi sanoa, että kenties täksi kaudeksi olisi löytynyt toisenlainen ratkaisu, jos sitä olisi oikeasti ruvettu kartoittamaan viime vuodenvaihteen tienoilla. Pidän Kojoa isona hutina. Mutta samanaikaisesti toivon hänelle ja ifk:lle kaikkea hyvää nyt menossa olevalle kaudelle. Uuden kaverin kaivamisessa pitäisi onnistua kuten TPS teki Suikkasen kanssa. Kaikella kunnioituksella HIFK:ta kohtaan: en pidä HIFK:n osumatarkkuutta niin hyvänä, että uskaltaisin luottaa ihmeisiin.

Näillä mennään ja nyt pitää vain yrittää kovemmin. Mutta sitten Apen en ole nähnyt jäällä yhtä vässykkää HIFK:ta kuin Kojon käsilaukkuilijat. Apen jälkeen Ara sai suunnilleen samat jätkät näyttämään joukkueelta, kuten myös Suikkanen Hantan jälkeen. Ei tarvitse enää kierrättää pelaajia, sitä on tehty jo 2 kautta. Tätä eivät tunnu Kojofoobikot muistavan / myöntävän. But read my lips and underlines: Ei kenkää Kojolle. Älä siis aloita näpyttämään: "JHag haluaa nyt fudata Nenän ulos!" Vetäköön diilinsä loppuun asti.

edit: peruna - juuri näin! Eteenpäin on menty ja työ on vielä kesken. Nauttikaamme tästä ihanasta matkasta.
 
Viimeksi muokattu:

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Hyvää settiä. Itse olin Kojon diilin aikaan innoissani ja täysin palkein uskoin kaverin kääntävän sen nöyryyttävän tps-sääläreiden jälkeen laivan suunnan. Uskoin vielä jossain määrin näihin taiteilijoihin ja edari- läppiin. Onhan HIFK legendaarinen tästä 'meillä tehdään näin ja vitut siitä mitä muut kelaa vaikka olisivat voittaneen sata stänlikappia!'. Viimekausi oli kuitenkin sellainen eyeopener ettei muusta väliä.

Mua vituttaa Nokassa se, että sille on kasattu jo toista kertaa aivan täysin riittävä sakki tähän liigaan ja silti se paskahousu ei saa otetta noista jätkistä. Pena sanoi homman niinkuin se todellakin on: siellä on nuoria kloppeja kenelle pitää tehdä selväksi miten hommaa tehdään ja todellakin näyttää kuka on pomo. Valmentajan on otettava laumasta kuin laumasta niskaperse ote jos ei muuten homma ala maistua/toimia.

Syytelläänkö nyt toista kautta putkeen pelaajia? Edaripellet jne. Ei vittu. Siellä pelaa jätkiä, kenellä ei todellakaan ole varaa tällaiseen koska liksanmaksu voi katketa ihan minkä kauden jälkeen tahansa jos ei anna satasta. Mä en jaksa enää uskoa koko höpinään. Jos joku flegu tai ylipatsastelija tekee jäällä jotain tai kopissa sitä/tätä, se laitetaan kuriin. VALMENTAJA laittaa sen kuriin. Se jäädyttää kaverin munat pelkällä puheellaan ja jos ei auta niin sitten katsomoon. Nokkahan teki tämän jälkimmäisen, Hirso laitettiin filaan kun otti tyhmän jäähyn pleijareissa. Eihän se ollutkaan kuin koko jengin paras pelaaja ja hyökkäyksen sielu. Mutta mokasit hämptönissa saatana niin istu tuolla! Kehtasit varmaan vielä arvostella tätä peruuttelua! Jumalauta!

Ketjun aihe on jo hieman harhaanjohtava, mutta eipä täällä muutakaan ole. Ei Nokalle kannata monoa antaa ellei tosiaan ole jotain supernimeä. Peruutelkoon nyt rauhassa kevääseen asti. Olisi hauska tietää oliko se tällaista samanlaista tuskaa kärppäaikoina. Vitutus vaan on silti päällimmäinen koska kausi on pitkä eikä valoa näy tunnelin päässä.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertokaa mulle nyt ihan oikeasti, millä tavalla Jalonen pystyy vaikuttamaan noihin järkyttäviin henkilökohtaisiin puolustuspään virheisiin, mitä tänään nähtiin erityisesti tältä meidän ykkösnyrkiltämme?

Ei tässä nyt perkele voi näyttää syyttävää sormea Kojolle tästä pelistä, mutta aikasemmista kausista kylläkin. Ne ovat asia erikseen ja eivät liity tähän peliin mitenkään.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Oksettava tuo koojiin haastattelu! "Ei tässä nyt kannata ketään osoittaa syyttävällä sormella" tjsp. Just nyt on hetki kun pitää pistää pukukoppi palasiksi, ajaa joukkueen bussi hallin seinästä läpi ala Nurminen ja luisteluttaa paskalauma oksennukseen asti jossain ö-harjoitushallissa. Todellinen lapanen koko äijä. Tuu Dogi takasin, please.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kertokaa mulle nyt ihan oikeasti, millä tavalla Jalonen pystyy vaikuttamaan noihin järkyttäviin henkilökohtaisiin puolustuspään virheisiin, mitä tänään nähtiin erityisesti tältä meidän ykkösnyrkiltämme?
Ihan vaikkapa, sillä että Nokka lähtisi agressiivisella karvauksella näitä heikompia joukkueita vastaan, eikä pakittelemaan kuten jälleen kerran tänään... Mä en ymmärrä henkilökohtaisesti sitä, että minkä takia riisutaan joukkue sen aseista valmentajan toimesta- tai no Nokan kohdalla alan jo ymmärtää, kun se taitaa vaan olla täysi puupää-

Viime kaudella tiputtiin HPKlle sen takia, että Nokka päätti lähteä pakittelemaan, eikä pelaamaan IFKn omilla vahvuuksilla, ja nyt sama saatanan trendi jatkuu (Blues, Saipa ja Ilves pelit). Varsinkin kotipeleissä Nokka lähtee lähes aina pakittelemaan, ja viimekin kaudelta muistuu monta peliä näitä IlveksiäjaSaipoja vastaan, jossa vain Norosen huikeat otteet pelastivat meidät tappiolta.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan vaikkapa, sillä että Nokka lähtisi agressiivisella karvauksella näitä heikompia joukkueita vastaan, eikä pakittelemaan kuten jälleen kerran tänään...

Oorrait. Kai ne henkilökohtaset virheet sitten johtuupi Nokan pelitaktiikasta illan otteluun. Tämä selvä. On vaan niin hemmetin erilaiset näkemykset tästä asiasta, joten se tästä tältä osin.
 

Red Tiger #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertokaa mulle nyt ihan oikeasti, millä tavalla Jalonen pystyy vaikuttamaan noihin järkyttäviin henkilökohtaisiin puolustuspään virheisiin, mitä tänään nähtiin erityisesti tältä meidän ykkösnyrkiltämme?

Ei tässä nyt perkele voi näyttää syyttävää sormea Kojolle tästä pelistä, mutta aikasemmista kausista kylläkin. Ne ovat asia erikseen ja eivät liity tähän peliin mitenkään.

Väärä kysymys. Eihän valmentajaa/valmennusjohtoa arvostella tai kiitellä yksittäisten pelitilanteiden johdosta, vaan kokonaisuudesta. Yksittäiset ratkaisut kentällä tulevat pelaajilta, mutta valmentajan tehtävä on luoda toimiva kokonaisuus ja ilme tekemiselle. Tässä Nokka on epäonnistunut kahtena viime kautena surkeasti ja mitään muutosta parempaan ei ole havaittavissa. Kaikissa tän kauden matseissa IFK:n ilme on ollut ihan samanlainen, kuin viime kausillakin - passiivinen, varovainen ja virheitä välttelevä. Jopa Narri-matsi oli todella lähellä katastrofia 5-0:n jälkeen täydellisen passivoitumisen takia. On nimenomaan koutsin tehtävä pitää jätkät aktiivisena ja liikkeellä, jos ote meinaa lipsua kaverille. On myös koutsin tehtävä vastata siitä, että kaukaloon luistelee pelin alussa jengi, joka on valmis taistelemaan voitosta. IFK:n SM-liigaan laadukas materiaali tuo meille pisteitä tasaisesti pitkin kautta, mutta nyt onkin kysymys siitä, käyttääkö Nokka tuota materiaalia niin, että sillä voitaisiin mennä tappiin asti. Vastaus on yksinkertaisesti ei. Nokan passiivinen pelitapa ei sovi IFK:n materiaaliin, eikä ole niitä vahvuuksia, joilla IFK on aina (siis silloin kun on) pärjännyt. Jos koutsi peluuttaa jengiä sille sopimattomalla tavalla, myös pelaajien yksittäisten ratkaisuiden virheet kasvavat. Silloin on turha kelailla videoita ja sanoa, että "eihän tolle lassekorhosmaiselle neppaukselle koutsi voi mitään". Täytyy katsoa isoa kuvaa - kokonaisuutta ja peli-ilmettä, jotka eivät näytä tällä hetkellä yhtään valoisammalta, kuin viime keväänäkään. Ja vaikka näin mun silmät mulle kertoo, niin silti toivon sydän verillä, että meillä nosteltaisiin kannua keväällä - Kojon läksiäisissä!
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Siis laitetaan muistinvirkistykseksi youtube-linkki tähän HIFK-Jokerit matsista (1998 - taisi olla jossain toisessa ketjussa)

Linkki youtubeen

Siis HIFK hävisi 4 - 0 ja otti 155 minuuttia jäähyä. Erkka toteaa:

"Se viimeinen piste pelaajien turhautumiselle oli se hylätty maali"

Tämä oli ennen.

Nyt meillä on K.Jalonen, joka hymistelee. Me hävitään 6 - 1 "liigajumbolle" ja missä vastareaktio? Missä on ylilyönnit? Miksi ei vastustajan päätä ruuvattu irti? Miksi ei taklattua kaikkea mitä liiku? Jos kerran hävitään, niin tapellaan edes. Siis mitä vittua? HIFK, jonka pitäisi olla omintakeinen, aggressiivinen, hullu, taitava ja pelottava on ollut viimeiset pari kautta pelkkää HMV:ää.

HIFK:n nettisivuilla lukee:

"HIFK:n tavaramerkiksi muodostunut aggressiivinen pelitapa oli syntynyt, kun kanadalainen periksiantamattomuus yhdistettiin HIFK-pelaajien sisuus ja suomalaiseen ylpeyteen."

Käsi sydämelle, milloin yllä oleva kuvaus on vastannut todellisuutta?

Käsi sydämelle, milloin viimeksi HIFK on ollut omintakeinen, aggressiivinen, hullu, taitava ja pelottava?

Jos ykkösvalmentaja ei tästä vastaa niin kuka?

Jos HIFK ei ole kaikkea sitä mitä yllä luetellaan niin miksi me edes kannatetaan sitä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös