Kotioluen valmistus

  • 3 642
  • 2

RedRave

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Lions, Die Mannschaft
Luin läpi tuota kotiviini-ketjua ja rupesin miettimään oluen valmistusta kotioloissa, sekä mitä kaikkea tämä prosessi vaatii. Pikaisen Googletuksen tuloksena löytyi mm. kotiviini-sivusto, jossa on esitelty kattavasti eri uutteita ja muita ainesosia. Mutta itse ohjeita valmistuksesta/ säilömisestä on hyvin heikosti esillä, varsinkin kun omat tiedot ovat varsin rajalliset niin ei viitsi alkaa soveltamaan.

Löytyykö Jatkoajan riveistä henkilöitä, jotka ovat tutustuneet tähän "harrastukseen" ja osaisivat valaista ja ohjata noviisia alkuun. Eritoten kiinnostaisi kokeilla valmistaa jotain tummaa olutta, johon näyttäisi löytyvän ainakin uute.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tulihan tuota joskus opiskeluaikoina harrastettua. Ei valmispaketeissa mitään ihmeitä tarvita. Vesi on yksi avaintekijöistä, hanavesi ei ehkä välttämättä ole optimaalinen ratkaisu. Raikas lähdevesi olisi hyvä valinta. Ja pullot pitää pestä huolellisesti. Mutta muuten ohjeita seuraamalla ei voi epäonnistua. Laadukkaamman kaman valmistus sitten vaatii hiukan perehtymistä hiivoihin ja humalointiin. Valmispaketeissa ei kannata sitten odottaa liikoja, teki sitten tummaa, vaaleaa, pinta- tai pohjahiivaolutta.

Muistaakseni tuo tekemämme lager maistui aina ihan hyvältä n. kolmen pullon jälkeen.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Luin läpi tuota kotiviini-ketjua ja rupesin miettimään oluen valmistusta kotioloissa, sekä mitä kaikkea tämä prosessi vaatii. Pikaisen Googletuksen tuloksena löytyi mm. kotiviini-sivusto, jossa on esitelty kattavasti eri uutteita ja muita ainesosia. Mutta itse ohjeita valmistuksesta/ säilömisestä on hyvin heikosti esillä, varsinkin kun omat tiedot ovat varsin rajalliset niin ei viitsi alkaa soveltamaan.

Löytyykö Jatkoajan riveistä henkilöitä, jotka ovat tutustuneet tähän "harrastukseen" ja osaisivat valaista ja ohjata noviisia alkuun. Eritoten kiinnostaisi kokeilla valmistaa jotain tummaa olutta, johon näyttäisi löytyvän ainakin uute.

Joskus tuli enemmänkin tuota harrastettua. Tuosta linkittämästäsi aussiuuttesta tulee aivan loistavaa stouttia kunhan vaan laitat kaksi purkkia sitä uutetta satsiin ja vähennät sokeria vastaavasti. Jos haluat hyvää, tee laimeampaa. Kännäämistarkoituksessa toki voi lisätä sitä sokeria, maun kustannuksella.

Vinkit: anna käydä loppuun, lappoa sakkaa varoen, eli älä ahnedi vaan heitä viimeinen litra pois. Anna selkeytyä pari päivää ja lappoa uudestaan ja jälleen odota pari päivää ennen pullotusta. Pulloon n. ½tl sokeria, niin ei tule liikaa hiilihappoa. Jälkikäymisen ajaksi jos olisi paikka, mihin pullot saisi n. +15°C lämpöön, niin olisi hyvä.

Juomista ennen olisi hyvä, jos malttaisit pari viikkoa varrota.

Paras tekemäni satsi oli sellainen, että emännän siskonmies sanoi, että ostaisin kaupastakin. Ei tosin ihan niin hyvin onnistunut kuin sen yhden kerran.

t. hanu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös