Kotimainen jenkkifutiskausi 2010

  • 8 406
  • 42
Omat kiekkojoukkueet on kesälaitumilla, joten on aika keskittyä omaan kesän ykkösurheiluun: Vaahteraliigaan!

Tällä kaudella Porvoon Butchers hakee kuudetta peräkkäistä Vaahteraliiga mestaruuttaan sekä menestystä EFL:sta selkeästi viime kautisesta vahvistuneella rosterilla. Merkittävimmät joukkueeseen talven ja kevään aikana liittyneet pelaajat ovat Kari Hytönen (Roosters), Jukka Satola (Crocodiles), Santtu Äyräväinen (Cardinals, Saksa), Tero Vartiainen (Roosters) sekä Henri Myöhänen (Roosters). Sopimuksen tehneinä jenkkeinä joukkueessa pelaa QB Robert Johnson (Roosters) sekä Josh Brisco (Butchers) sekä lisäksi joukkueen EFL-rosteriin kuuluu neljä jenkkiä joista varmaan yksi nähdään myös Vaahteraliigassa.

Merkittävimpinä lähtijöinä voidaan kai pitää QB Cedric Johsonia joka meni Helsinki 69ersiin sekä Efe Evwarayeta joka siirtyi Roostersiin.

Vaahteraliigan ensimmäinen kierros pelataan 21.-23.5, mutta sitä ennen pelataan Porvoossa EFL-puolivälierä 15.5 klo 15, jossa vastaan tulee mitä todennäköisimmin Berlin Adler. Porvoo on alkanut panostaa nyt myös näihin ottelutapahtumiin, sillä tapahtuma alkaa jo klo 12. Porvoon keskuskentällä nähdään yleisökilpailuja sekä vihdoinkin a-oikeuksin varustettu ravintola. Mikäs sen mukavampi tapa viettää lauantai-iltapäiviä kuin kotimainen jenkkifutis! Keskikesällä pelataan muuten myös Em-kisat joten joillekin Porvoon pelaajille on harvinainen tripla tarjolla tänä kesänä.

Kuinkas muilla paikkakunnilla kauteen on edetty? Huhuja ainakin liikkuu että Seinäjoelle on taas matkustanut pikkubussillinen eu-pelaajia sekä kolme jenkkiä?
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Huhuja ainakin liikkuu että Seinäjoelle on taas matkustanut pikkubussillinen eu-pelaajia sekä kolme jenkkiä?

:D, kyllähän sielä jonkun verran uutta ukkoa on (ainakin rosterin mukaan). Tosin onpa myös paljon vanhoja tuttujakin. Seinäjoki taitaa tänä(kin) vuonna lähteä haastajan asemasta kauteen. Omissa papereissani Porvoo on selkeä mestarisuosikki. Tämän jälkeen tulee kolmikko Roosters, Crocodiles ja Wolverines.

Eurooppalaisista pelaajista ainakin Crocojen rosterista löytyi: viime kaudellakin loistavia otteita esittänyt LB Jason Brisbane. Uusina naamoina ovat tanskalainen Db Dennis Okholm sekä britti WR Damiola Alaran. Ruotsista tulee kovan luokan vahvistus. Neljä vuotta Duken yliopistossa pelannut OL Pontus Bondeson. Amerikkalaiskaartin jäsenet ovat qb Alex Rouse, rb Greg Fountain sekä viime kaudella Tampereen Saintsia edustanut Lb Robert Bishop. Lisäksi wr Pernu & TE Haataja tekivät jatkosopimukset. Ennestään hyvää rissuosastoa vahvistavat Ville Wacklin sekä Porista saapunut Tony Sandhu. Puolustusta on vahvistettu Turusta saapuneella Dl/LB Martti Välimaalla. Roostersista napattiin Olli Makkonen ja välivuoden jälkeen tosi toimiin palaa Janne Kilpua.

Lopettaneista ainakin ekana silmään pistää rb/Ol/Dl/Lb Teemu Ivalo sekä Lb/s Esa Katila. Ilmeisesti kaverit ovat siirtyneet valmennuksen puolelle? Onneksi takakentältä löytyy vielä kuitenkin maajoukkue cornerit Pekka Rantala & Tuomas Leinonen. Koutsina jatkaa jo viime vuodesta tuttu Eric Silvoskey. Puoluksen kordinaattoriksi on palkattu amerikkalainen Todd Klugh. Silvoskey on ilmeisesti ollut vaikuttamassa amerikkalaispelaajien valintoihin.

Mutta kaiken kaikkiaan imho ihan hyvältä näyttää Crocojen osalta. Kauden avaus on sitten todella kova, kun heti kärkeen vastustajaksi astelee tuttu Helsingin Roosters. Ottelu pelataan Seinäjoella lauantaina 22.5. klo 16.00 alkaen.
 
Viimeksi muokattu:

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Ei katsella Kuopiossa Vaahteraliigaa, vaikka toiveissa se olikin. Harmittaa kyllä vieläkin, II divariin putoaminen oli aika yllättävää, mutta sieltä se eteneminen lähtee. 29.5 taitaisi alkaa pelit kotiottelulla Nokia Ghosthuntersia vastaan, eiköhän sitä sieltä itsensä löydä katsomosta pällistelemästä. Ihan mielenkiinnolla saa nähdä, että minkälainen matsi tuosta tulee ja mihin Steelers panostaa hyökkäyksissään nyt ilman viimekauden RB Schaferia.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Todellakin, kohta on jälleen aika Vaahteraliigan!

Jenkkifutis, sen voimalla jaksaa läpi kesän uutta lätkäkautta odotellessa. Jyväskylän Jaguaarit lähtee tulevaan kauteen kotimaisella pelinrakentajalla, kun seuran oma kasvatti Santeri Supi ottaa päävastuun petohyökkäyksessä. Supi toimi viime kaudella pelinrakentajana Jaguaarien junioreissa, laitahyökkääjänä Vaahteraliigassa, sekä useilla eri pelipaikoilla yhdysvaltalaisen Georgia Football Leaguen Dominion Knights-joukkueessa.

Uusina ulkomaalaisvahvistuksina joukkueessa nähdään Lukkes Gilgan, James Perez ja Andrew Ross. Lisämielenkiintoa jaguaarihyökkäykseen tuovat myös kokeneet Timo Rantalainen ja Esko Myllymäki. Viime kauden joukkueesta poissa ovat mm. Eric Tupta, David Morgan, Alex Relph, Sam Breslin, Teemu Löllö (?) ja Ville Wacklin. Poissa on myös BJ Jensen, joka ottaa päävastuun joukkueen valmentamisesta.

Mitään suuria odotuksia jyväskyläläisryhmälle on turha asettaa. Päävalmentaja Jensenin mukaan joukkueen tavoitteena on olla kilpailukykyinen joukkue jokaisessa ottelussa, toivoen sen riittävän playoff-paikan lunastamiseen. Mielenkiintoinen kausi jyväskyläläisittäin siis varmastikin edessä. Mitä tulee kauteen yleisesti, niin mielenkiintoinen uudistus on perjantaipelien näyttäminen suorana netistä. Varmasti tulee seurattua tätä kautta muidenkin joukkueiden vääntöjä. Butchersin ohella Crocodiles lienee omalla kohdalla seuratuin vastustaja, samaten ex-Jaguaari Ryan Rufenerilla vahvistunut Roosters.

22.05. Vesi kielellä tässä jo odotetaan sarja-avausta.
 
Viimeksi muokattu:
Viikon päästä kausi sitten lähtee käyntiin Porvoossa! EFL-puolivälierävastukseksi varmistui odotetusti Berlin Adler. Porvoo pelaa huomenna Velodromilla Suomen maajoukkuetta vastaan viimeistelypelin, jonka jälkeen sitten odotellaan viikko että nähdään mikä on Saksan mestarin taso...

Jyväskylän Jaguaarit lähtee tulevaan kauteen kotimaisella pelinrakentajalla, kun seuran oma kasvatti Santeri Supi ottaa päävastuun petohyökkäyksessä. Supi toimi viime kaudella pelinrakentajana Jaguaarien junioreissa, laitahyökkääjänä Vaahteraliigassa, sekä useilla eri pelipaikoilla yhdysvaltalaisen Georgia Football Leaguen Dominion Knights-joukkueessa.

Melko nousujohteinen ura pojalla kun viime kaudella oli vielä laitahyökkääjänä seurajoukkueessaan ja tällä kaudella on ymmärtääkseni myös maajoukkueen aloittavana pelinrakentajana Em-kisoissa! Pitääkin kesällä käydä tarkistamassa millainen poika on kyseessä...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves
Tampereellakin ovat paikalliset Pyhimykset, eli Saints valmistautumassa kauteen 2010. Uusi päävalmentaja omaa ainakin kokemusta. Ollie Guidry on ollut NFL:n Seattle Seahawksin sekä Indianapolis Coltsin organisaatioissa mukana. Lisäksi mieheltä löytyy AFL:n mestaruussormus.

Ensimmäinen kotiottelu on pe 28.5, joak on myös Veikkausken netti-TV ottelu.

Kotisivut löytyvät www.tamperesaints.fi
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Vaahteraliigan ensimmäinen kierros pelataan 21.-23.5, mutta sitä ennen pelataan Porvoossa EFL-puolivälierä 15.5 klo 15, jossa vastaan tulee mitä todennäköisimmin Berlin Adler. Porvoo on alkanut panostaa nyt myös näihin ottelutapahtumiin, sillä tapahtuma alkaa jo klo 12. Porvoon keskuskentällä nähdään yleisökilpailuja sekä vihdoinkin a-oikeuksin varustettu ravintola.

Tästä matsista (ja uudesta pelipaikasta), löytyy lisätietoa liiton kotisivuilta löytyvästä tiedotteesta. Se kaikista mielenkiintoisin uutinen (ainakin itselle), löytyy uutisen loppupäästä:

Ottelu näytetään suorana lähetyksenä SAJL:n nettisivuilla.

Matsihan täytynee siis katsoa jo puhtaasta mielenkiinnosta ja seurata millainen palvelu sajl.orgin Netti-TV oikein on.
 
Matsihan täytynee siis katsoa jo puhtaasta mielenkiinnosta ja seurata millainen palvelu sajl.orgin Netti-TV oikein on.

Jees juuri näin. Keskuskenttä on ilmeisesti liian märkä pelattavaksi joten ottelu pelataan sitten tekonurmella tien toisella puolella, jossa jääpallojoukkue Akilles vääntää kotipelinsä.

Seurasin viime syksynä liiton sivujen kautta Ruotsi-ottelun ja se oli ainakin melko huonosti toteutettu, mutta toivotaan että parannusta on tapahtunut! Itse kyllä pakko lähteä paikan päälle katsomaan tämä paljon hehkutusta saanut Berliinin jenkki-qb. Ilmeisen mukava kelikin ilmeisesti lauantaina joten toivottavasti katsojat löytävät katsomoon!
 

jm16

Jäsen
Jos herroja kiinnostaa katsastaa myös muiden maiden jenkkifudista, niin joku asianharrastaja on nähnyt aikamoisen vaivan ja kerännyt tähän keskusteluun linkkejä matsien koosteisiin. Monen näköstä ja tasosta touhua, noissa itäblokin maissa taitaa olla nyt se sama into päällä mikä muurin tällä puolen oli parikymmentä vuotta sitten.
 

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Niinhän siinä kävi, että Berlin Adler osoittautui aivan liian kovaksi vastukseksi Porvoolle. Lopputulos 47-16 kertoo läahes kaiken, vaikkakin Porvoo sai heti pelin alkuun tilanteen 15 jaardin linjalle, josta kuitenkin Iso-Bob Johnson heitti intterin.

Eipä tuosta sen kummempaa jossittelun sijaa jäänyt, vaan vieraiden puolustus pelasi hyvin tarkasti, eikä jättänyt Porvoollee liiempiä mahdollisuuksia. Kotimainen jefu-kausi kuitenkin alkaa Butchersin osalta ensi perjantaina Lappeenrannan Rajaritareita vastaan.

Ja vielä järjestelyistä sen verran, että katsojia oli paikalla varmasti lähemmäs 1000, ja ottelun siirto keskuskentältä tietysti latisti tunnelmaa koska kaikki katsojat eivät mahtuneet oikeisiin katsomoihin. Harmi, mutta ihan kiva tapahtuma.
 
Kaikille kenkää

Coach Nendell oli pakottanut kaikki rukoilemaan ennen peliä, tässä syy tappuioon. Pelaajat siirsivät vastuun ylemmälle taholle. Tosiaan kuten Pihvi totesi, ensimmäisellä hyökkäysvuorolla päästiin red-zonelle, mutta Bobi mokasi heittonsa täysin tässä pelissä. 3 intteriä, eikä muutenkaan jostain syystä uskaltanut hyödyntää tarjottuja vapaita jaardeja. Ei hyvä, mutta riittänee Vaahteraliigan voittoon.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Tulipahan seurattua matsi Netti-tv:n välityksellä ja täytyy propsit antaa lähetyksestä. Todella hyvää palvelua tuollainen, ei voi muuta sanoa! Lauantain ottelu oli hyvä startti tulevalle Vaahterakesälle. Perjantain livelähetystä ja ennen muuta ensi lauantain Jaguaarien kotiavausta odotellessa..
 
1.kierros 21.-23.5

Tällä viikolla sarja sitten pyörähtää käyntiin täydellä kierroksella. Kierroksen otteluparithan ovat:

Butchers - Rajaritarit
Crocodiles - Roosters
Jaguaarit - Trojans
Wolverines - Saints

Tuo Seinäjoen pelihän on selkästi kierroksen helmi. Kaikilla paikkakunnilla haisee minun sieraimiini kotivoitto, mutta saas nähdä. Nordicbet ei ole vielä asettanut otteluja vedonlyöntikohteikseen, mutta mestaruusveto sentään löytyy. Butchersin kerroin 1,4 on kyllä asetettu niin pieneksi ettei sitä ole mitään järkeä pelata ellei pinkasta löydy ylimääräistä 1000 euroa. Roosters 6,5 ja Wolvot 9,5 voisi olla mukavia yllättäjiä vedonlyönnin kannalta ! Pitänee harkita vielä...
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Seinäjoen ottelu todellakin on avauskierroksen helmi, mielenkiintoista nähdä miten Ryan Rufenerin johtama helsinkiläishyökkäys pärjää krokotiilien käsittelyssä. Jaguaarien avausottelusta on kyllä vaikea lähteä veikkaamaan juuri mitään, Trojans tulee varmasti olemaan vaikea vastus petolaumalle.

Nordicbetille tuli muutama päivä sitten itsekin tekaistua tili, saa vähän lisämielenkiintoa matseihin - jos ja kun sinne vielä kierroskohtaiset vetokohteet tulevat.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jutusteltiin jenkkikaverin kanssa, jotta olisi hauska käydä katsomassa suomalaista jefua, meikäläisen ensimmäsitä kertaa ylipäätään ja hänen taas paikallista osaamista. 30.5. näyttäisi olevan helsinkiläisten välinen matsi. Minkä hintaiset liput noihin peleihin normaalisti on, kun en netistä oikein mitään löytänyt?
 

Timppa73

Jäsen
Jutusteltiin jenkkikaverin kanssa, jotta olisi hauska käydä katsomassa suomalaista jefua, meikäläisen ensimmäsitä kertaa ylipäätään ja hänen taas paikallista osaamista. 30.5. näyttäisi olevan helsinkiläisten välinen matsi. Minkä hintaiset liput noihin peleihin normaalisti on, kun en netistä oikein mitään löytänyt?
8-15e riippuen mistä roikkuen.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Ite tässä arvon, että jaksaisiko sitä lähteä ajelemaan huomenna kohti Seinäjokea? Kukkojen kynimistä on aina niin mukava seurata :P. Taitaapi se kuitenkin olla niin, että tyydyn Jaguarsien peliin. Varmaan myös Porvoon peli tulee tänään seurattua netin välityksellä. Tosin sen pitäisi olla ennakkoon aika selvä matsi. Mitä tulee sitten vielä Crocomatsiin, niin pari tärkeää ukkoa on poissa puolustuksen puolelta (cb Leinonen ja lb Brisbane). Varsinkin Leinosen poissaolo voi vaikuttaa isostikin Roostersin vahvaa heittopeliä vastaan. Mutta joka tapauksessa voittoa vihreille tästä odotellaan...
 

jm16

Jäsen
Itse en kyllä pidä tota illan matsia välttämättä niin selvänä. Tottakai teurastajat ovat ennakkosuosikkeja, mutta jos Ritarit saavat hyökkäyksensä toimimaan uuden QB:nsä johdolla, voivat he roikkua mukana yllättävänkin kauan. Ja jos saavat Johnsonin ahnehtimaan ja heittämään samanlaisia "toivotaan, toivotaan heittoja" keskelle kenttää, voi virheetkin ratkaista matsin. Mutta jos taas Porvoo malttaa antaa palloa välillä Haverisen ja Briscon kainaloon, voi Ritareilla olla vaikeuksia löytää lääkkeitä heidän pysäyttämiseensä. Oma veikkaus: BUT-RR 30-28.

Crocodiles-Roosters: jännä nähdä minkälainen pelinsekoittaja Seinäjoelle on löydetty tälle kaudelle. Jos ok ja monipuolinen kaveri, niin hyökkäys voi toimiakin. Roosterssien hyökkäyksen luulis ainakin materiaalin puolesta toimivan. Rufener juoksee tod. näk. yhtä pakon sanelemana kuin Dan Marino viimeisinä vuosinaan, mutta eihän sitä sinne pallonkantajaksi olekkaan varmaan hankittu.

Jaguars-Trojans matsissa hienoa nähdä, että molemmat joukkueet antavat nuorille kotimaisille pelinrakentajille mahdollisuuden. Toivottavasti luotto myös sit kans pysyy molemmissa jengeissä myös niiden vaikeiden hetkienkin yli. Niitäkin varmasti jossain vaiheessa on edessä.

Sitten kierroksen päätösottelussa kohtaavat siirtomarkkinoilla kenties ahkerimmin hääränneet jengit... Wolverines ja Saints. Wolvoilla varmaan ainakin puolustus kunnossa, mutta mitä tekee hyökkäys nuoremman Johnsonin johdolla. Hyvänä päivänä varmaan hommat toimii hyvinkin, mutta huonona voi tapahtua myös lähes mitä tahansa. Kummasta tulee normipäivä, jää nähtäväksi.
 
Kiitos Veikkaus tästä ! Aiempina vuosina vain vaahteramalja on ollut kohteena mutta hienoa että tätäkin tarjontaa on laajennettu ! Laitetaan nyt sitten euron panoksella Porvoolle 52-yli ja vieraille 0-9. Tänään Uusimaa-lehdessä come-backin tehnyt tukimies Santtu Äyräväinen sanoi joukkueen tavoitteen olevan puhdas sarjakausi murskavoitoilla.

Wolvoilla varmaan ainakin puolustus kunnossa, mutta mitä tekee hyökkäys nuoremman Johnsonin johdolla. Hyvänä päivänä varmaan hommat toimii hyvinkin, mutta huonona voi tapahtua myös lähes mitä tahansa. Kummasta tulee normipäivä, jää nähtäväksi.

Niin viime kaudesta jäi mieleen Bob juniorista lähinnä miehen innokkuus itse edetä pallon kanssa. Tämäkin lähinnä pakon sanelemana koska miehellä ei tosiaan sitä vartta hirveästi ole joten jos linjassa on yhtään isompaa ukkoa ja painetta annetaan niin mies ei näe yhtään mitään linjan taakse. Tosin mies kyllä oli pallon kanssa helvetin nopea ja tehokas etenemään joten eipä tuo puute tuloksissa juuri näkynyt...
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Aurinkoinen lauantai Palokan tekonurmella tarjosi jaguaarikannattajille ilon aiheita, kun petolauma saalisti voiton Trojansista lukemin 31-20 (19-14).

Santeri Supi oli pelaaja, josta puhuttiin etukäteen paljon. Ja tullaan varmasti puhumaan paljon myös jatkossa. Kerrassaan huikean kypsää pelaamista 18-vuotiaalta pelinrakentajalta – neljä heitettyä touchdownia, eikä ainuttakaan intteriä. Todella hyvän alun sai nuorukainen omalle ammattilaisuralleen joukkueen ykköspelinrakentajana. Miehen heittopeli oli ajoittain varsin näyttävää, niinpä nähdyn perusteella kaverista lienee vielä paljon iloa joukkueelleen.

Jos muutamalla viivalla vetäisi ajatuksia vähän kasaan eiliseltä:

- Jaguaarit oli vahva ottelun alussa, loppuhetkillä jaguaaripuolustus osoitti vahvuutensa pitämällä turkulaishyökkäyksen aisoissa joukkueen ollessa hyvin lähellä maalirajaa 31-20 -tilanteessa. Trojans sai pelijuonesta paremmin kiinni kamppailun edetessä (osittain myös kotijoukkueen avustamana).

- Trojansista mieleen jäi erityisesti liukasliikkeinen Miko Ylikoski. Varsin näyttävä oli myös joukkueen viimeinen td, jossa Johnell Wyatte heitti pelivälineen komeasti Ville Veneelle maalialueelle ns. kikkapelin jälkeen.

- Jaguaarihyökkääjä Lukkes Gilganilta komea lentopotkun palautus pohjiin toisen puoliajan alkupuolella, seurakavereilta tuli hienosti tukea tilanteessa.

- Kotijoukkueen amerikkalaiskolmikko Lukkes Gilgan, David Peres ja Andrew Ross vaikuttivat varsin mainioilta pelimiehiltä. Miehiltä lienee lupa odottaa vahvaa panosta jatkossakin.

- Santeri Supi, kypsää pelaamista. Mielenkiinnolla odottaa miten kaveri pärjää, kun vastaan asettuu jatkossa Trojansia kovempia vastustajia. William Lahden pelaaminen miellytti myös, toivottavasti hänellekin tulee lisää onnistumisia jatkossa.

- Palokan tekonurmella tuli vierailtua ensimmäistä kertaa ja todella positiivinen kuva jäi paikasta. Katsomot oli sijoitettu hyvin ja aurinkoisessa säässä matsia oli todella hyvä seurata.

Ja mitä tulee lauantain toiseen otteluun, niin varsin vahva suoritus Roostersilta nousta Seinäjoella viimeisellä neljänneksellä kotijoukkueen ohi. Helsinkiläisiä tuli veikattua rahallisestikin pieneen vetosysteemiin, nyt vain jäädään vielä odottamaan millaisen iltapuhteen Wolverines tänään kotiyleisölleen tarjoaa Saintsia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Laitetaan nyt sitten euron panoksella Porvoolle 52-yli ja vieraille 0-9.

Heh, no ei sulla ihan putkeen mennyt. Tappio toki Rajaritareille oli tuomisina Porvoosta, mutta missään nimessä läpihuutojuttu tuo viime kauden välierän uusinta ei Butchersille ollut. Myöhäsen TD tuli aika pahaan saumaan, juuri kun RR oli aika kovassa liidossa.

Meidän uusista vahvistuksista sen verran, että McKenzie McGrady ei aivan vakuuttanut. Tosin kunnollista kuvaa miehen heittokädestä en oikein saanut johtuen paskasta hyökkäyksen linjan pelistä. Tämä Porvoon DL Ford yhdessä Luoman kanssa antoi aika tiukan paineen, eikä McGrady hirveän montaa kertaa saanut tähdätä heittojaan, tästä osoituksena viisi säkkiä. Avaushyökkäyspelin 43 jaardin heitto oli kieltämättä komea, Anthony Squillini poltti oman cornerinsa uuden QB:n heittäessä pallon omalta 20 jaardilta Porvoon kenttäpuoliskolle. Viime kauden kuuppa Bradshaw Littlejohn vaikuttaa kuitenkin tässä vaiheessa vielä vahvemmalta kaverilta, mutta antaa McGradyn vielä näyttää.

Sen sijaan running back Mike Bolio vaikuttaa helvetin kovalta kaverilta. Miehen pelatessa Seinäjoella ei tullut Vaahteraliigaa seurattua niin tiivisti, mutta kyllä nyt kelpasi katsella. Jalkoja, voimaa ja ketteryyttä löytyy. Lähes 9 jaardin keskiarvolla kantoi palloa, joten ei paha. Palauttipa yhden puntin melkein pohjiinkin.
 
Viimeksi muokattu:
Heh, no ei sulla ihan putkeen mennyt. Tappio toki Rajaritareille oli tuomisina Porvoosta, mutta missään nimessä läpihuutojuttu tuo viime kauden välierän uusinta ei Butchersille ollut. Myöhäsen TD tuli aika pahaan saumaan, juuri kun RR oli aika kovassa liidossa.

Meidän uusista vahvistuksista sen verran, että McKenzie McGrady ei aivan vakuuttanut. Tosin kunnollista kuvaa miehen heittokädestä en oikein saanut johtuen paskasta hyökkäyksen linjan pelistä. Tämä Porvoon DL Ford yhdessä Luoman kanssa antoi aika tiukan paineen, eikä McGrady hirveän montaa kertaa saanut tähdätä heittojaan, tästä osoituksena viisi säkkiä. Avaushyökkäyspelin 43 jaardin heitto oli kieltämättä komea, Anthony Squillini poltti oman cornerinsa uuden QB:n heittäessä pallon omalta 20 jaardilta Porvoon kenttäpuoliskolle. Viime kauden kuuppa Bradshaw Littlejohn vaikuttaa kuitenkin tässä vaiheessa vielä vahvemmalta kaverilta, mutta antaa McGradyn vielä näyttää.

Sen sijaan running back Mike Bolio vaikuttaa helvetin kovalta kaverilta. Miehen pelatessa Seinäjoella ei tullut Vaahteraliigaa seurattua niin tiivisti, mutta kyllä nyt kelpasi katsella. Jalkoja, voimaa ja ketteryyttä löytyy. Lähes 9 jaardin keskiarvolla kantoi palloa, joten ei paha. Palauttipa yhden puntin melkein pohjiinkin.

No ei mennyt ei... Laitoin siihen lappuun kyllä viime hetkillä vielä lisäyksenä Porvoolle 30-34 eli sain edes kotijoukkueen pisteet sentään kiinni, mutta vieraiden hyökkäys alkoikin sitten toisella puoliskolla toimia ja lapun sai repiä.

Kyllä Porvoon hyökkäyksen peli on tällä hetkellä todella nihkeää ja väkinäistä. Paperilla kovin hyökkäys mitä varmaan Vaahteraliigassa on nähty, mutta todellisuus on tällä hetkellä jotain ihan muuta. Johnson tuntuu olevan täysin jäässä. Mietittiin että voisiko miehen "ongelma" olla tämä asettuminen Suomeen. Nyt jo neljäs(?) kausi Suomessa joten tietää liigan tason ja ymmärtää varmasti myös että ihan joka ottelussa ei hänenkään tarvitse parastaan antaa ja silti pisteitä kertyy. Viimeksi kun Bob Porvoossa pelasi, käsi kävi ja jalka eteni, nyt avausottelussa kertyi juosten -13 jaardia ja yksi heitetty intteri, joita kertyi EFL-pelissä kolme.

Positiivisesti Butchersista esiintyi tosiaan puolustuksen DL Luoma, DL Ford, sekä LB Äyräväinen. Jatkuvasti hyvää painetta pelinrakentajaan, olkoonkin että Rajaritareiden hyökkäyksen linja oli paska. Rajaritareista parhaiten mieleen jäi pieni ja nopea Squillini, Bolio sekä Luoto. Melko moni Rajaritareiden avainpelaajista pelasi läpi ottelun molempiin suuntiin, onko yleinen tapa vai oliko sitten jotain poissaolijoita?
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Crocot onnistui perseilemään selvän johdon viimeisellä neljänneksellä. Omat koirat sielä purivat McRean johdolla. Ilmeisesti oli myös jonkin verran satanut lippuja rokotiilien suuntaan? Crocoilla 15 penaltyä ja takapakkia niistä kertyi lähes 200 jaardia. Mutta olipa Roostersillakin penaltyjä. Itse en tosiaan peliä nähnyt, joten en voi tarkkaan kertoa mitä siellä oikein tapahtui. Crocojen seuraava peli onkin sitten Saintsia vastaan perjantaina ja tämähän esitetään nettitv:n kautta. Eihän tästä voi kun voittoa toivoa. Jos näin ei käy, on katastrofin ainekset ilmassa.

Porvoo joutui yllättävän tiukalle Lappeenrantaa vastaan. Hurjalta vaikutti Butchersin juoksupeli ja ei se heittokaan ihan onnetonta ollut. Porvoon asema selkeänä mestarisuosikka senkun vahvistui. Rajaritarit osoitti myös vaarallisuuntensa ja tulee kynsin hampain tappelemaan playoff paikasta.

Jaguraarit- Trojans pelin kävin katsomassa paikanpäällä. Peli oli ihan mukavaa seurattavaa ja varsinkin kun molemmilla joukkueilla oli suomalainen quuppa. Jaguarsien nuori Santeri Supi oli selvästi parempi kuin Trojansin Andersson. Välillä tuli tosi näyttäviä ja pitkiäkin heittoja. Kaverissa on lupausta. Jaguaarien juoksu ei oikein kulkenut, joten heittämällä mentiin aika paljon. Trojans taas pääasiassa eteni Ylikosken juoksuilla. Ottelu oli varsin jännittävä ja ratkesi vasta aivan lopussa. Jaguaarien jenkit vaikuttivat olevan ihan ok kamaa, tosin Turku ei välttämättä oo se ihan kovin mittari. Ensi lauantaina vastassa on sitten Porvoo. Tällöin mitataan jenkit ja Supi vasta kunnolla.
 
Viimeksi muokattu:
Kierros 2, 28.-30.5

Toinen viikko sarjaa pyörähtää käyntiin ja otteluparit ovat:

28.5 Saints - Crocodiles (sajl-tv)
29.5 Rajaritarit - Trojans
30.5 Jaguaarit - Butchers
30.5 Wolverines - Roosters

Ennakkoon kierroksen mielenkiintoisin peli on tuo Helsingin derby, muissa otteluissa mielestäni on selkeät ennakkosuosikit.

Vedonlyöntikertoimia en vielä ainakaan löytänyt, mutta jos kertoimet ovat pelattavissa olevia ajattelin riviä Crocot, RR, Porvoo, Wolvot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös