Koripallon EM-kisat 2022

  • 9 778
  • 77

Euroopan mestari 2022?

  • Serbia

    Ääniä: 5 35,7%
  • Kreikka

    Ääniä: 2 14,3%
  • Slovenia

    Ääniä: 0 0,0%
  • Ranska

    Ääniä: 1 7,1%
  • Liettua

    Ääniä: 0 0,0%
  • Turkki

    Ääniä: 0 0,0%
  • Saksa

    Ääniä: 0 0,0%
  • Kroatia

    Ääniä: 0 0,0%
  • Tshekki

    Ääniä: 0 0,0%
  • Suomi

    Ääniä: 3 21,4%
  • Italia

    Ääniä: 0 0,0%
  • Espanja

    Ääniä: 3 21,4%
  • Joku muu, mikä?

    Ääniä: 0 0,0%

  • Äänestäjiä
    14
  • Poll closed .

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Vuodella siirtyneet koripallon EM-kisat järjestetään 1.9.–18.9. Saksassa, Italiassa, Georgiassa ja Tshekissä. Kisakaupunkeina toimivat Berliini, Köln, Milano, Tbilisi ja Praha. Pudotuspelit pelataan kokonaisuudessaan Berliinissä. Otteluohjelma on nähtävissä esim. Ylen sivuilla. Sama artikkeli sisältää myös tiedot Ylen näyttämistä otteluista. Suomessa otteluita televisioi myös Viaplay, ja pelejä pystyy seuraamaan myös esim. Veikkaus TV:n kautta.

Alkulohkot näyttävät tältä:

Lohko A (Tbilisi): Espanja, Montenegro, Turkki, Georgia, Belgia, Bulgaria
Lohko B (Berliini & Köln): Ranska, Liettua, Slovenia, Saksa, Unkari, Bosnia & Hertsegovina
Lohko C (Milano): Kreikka, Italia, Kroatia, Ukraina, Iso-Britannia, Viro
Lohko D (Praha): Serbia, Tshekki, Puola, Suomi, Israel, Alankomaat

A-lohkossa Espanja on heikentynyt parhaista vuosistaan, minkä lisäksi joukkueen parhaimmistoon kuuluva Nikola Mirotic joutui jäämään kisoista pois. Myöskään Sergio Llull ja Ricky Rubio eivät ole käytettävissä, ja nämä ovat eittämättä todella pahoja poissaoloja Espanjalle. Joukkueella on kuitenkin yksi turnauksen parhaista valmentajista, ja oletettavaa on että Espanja nappaa ykkös- tai kakkossijan heikossa lohkossaan. On mielenkiintoista seurata, miten Scariolon pelikirja riittää pudotuspeleissä; Jo Espanjan ensimmäinen vastus tullee olemaan kovaa luokkaa. Lohkon kakkossuosikki on Turkki, jolla on riveissään mm. NBA-pelaajat Furkan Korkmaz sekä Cedi Osman, sekä Euroopan parhaisiin pelaajiin lukeutuva Shane Larkin. Georgia, Belgia ja Montenegro kamppailevat melko tasapäin viimeisestä kahdesta pudotuspelipaikasta. Bulgarian lienee tyytyminen lohkon jumbosijaan.

B-lohko on ennakkoon alkulohkoista kovatasoisin. Hallitseva mestari Slovenia on Luka Doncicin ja Goran Dragicin johdolla turnauksen suurimpia suosikkeja. Ranska on myös turnauksen ehdottomia ennakkosuosikkeja, ja Liettuakin sijoittuu 5 suurimman suosikin joukkoon. Saksa napannee lohkon nelossijan, mutta se on osoittanut kykenevänsä kaatamaan isompiaan. Esimerkiksi viikonloppuna Gordon Herbertin ryhmä voitti MM-karsinnassa Slovenian luvuin 90-71. Oletettavaa on, että Unkari ja Bosnia & Hertsegovina jäävät pudotuspelien ulkopuolelle.

C-lohkossa Kreikka on Giannis Antetokounmpon johdolla turnauksen ennakkoon parhaita joukkueita, ja selkeä suosikki voittamaan lohkon. Italia on jälleen iskukykyinen, ja heiltä voi odottaa etenemistä kahdeksan parhaan joukkoon. Kroatialta löytyy tulivoimaa mm. Bojan Bodganovicin, Ivica Zubacin ja Dario Saricin muodossa. Lohkon nelossuosikki on Ukraina, Iso-Britannia ja Viro mittelevät 5. sijasta.

D-lohkon suurin suosikki on myös ko. turnauksen kenties jopa suurin suosikki Serbia. Joukkueelta löytyy huippulaatua jokaiselle pelipaikalle, ja tällä kertaa myös NBA:n kaksinkertainen MVP Nikola Jokic pääsee osallistumaan. Euroliigan kaksinkertainen MVP Vasilje Micic pelasi sunnuntaina MM-karsintaottelussa Turkkia vastaan, joten ilmeisesti hän selvisi loukkaantumisestaan säikähdyksellä. Kakkossijasta käydään suht. tasaista kamppailua Suomen ja Tshekin kesken, myös Israelilla on saumansa ja Puolakin saattaa yllättää. Alankomaat on ennakkoon ehkä jopa turnauksen heikoin joukkue, ja jäänee lohkossa viimeiseksi.

Kokoonpanot FIBAn sivuilla, kaikki joukkueet eivät ole vielä julkistaneet lopullista ryhmäänsä. Pudotuspelikaavio on nähtävissä esim. Wikipediassa.
 
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
"Poll closed 11 minuuttia sitten". Noi voihan perkules. Veikataan kirjallisesti että mestaruus ratkeaa kaksikon Espanja/Liettua välillä. Suomelle neljän parhaan joukkoon pääsy olisi jo kova saavutus.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Koriksen arvokisat on hyvää aikaa ihmiselle. Espanja Bulgaria peliä tässä väijynyt. Bulgaria ei pärjää.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Saksa oli eilen illalla erinomainen Ranskaa vastaan. Toisaalta Ranska ei ehkä ole enää yhtä kova kuin muutamia vuosia sitten.

Televisioinnissa vaivaa hidastusten puute. Urheilun suola omalla tavallaan on se että saa nähdä mitä kentällä tapahtuu eri tilanteissa, myös epäselvissä tilanteissa. Nyt hidastuksia tulee vähän ja ne tulee käytännössä vain ja ainoastaan highlight suorituksista.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Vaihtavaan puolustukseen ei tunnu Suomella olevan lääkettä. Tätä tullaan käyttämään armotta hyväksi ja sitämyöden alkaa toi edunluojien puute korostumaan. Eipä silti oletusarvona on joka tapauksessa että Suomi putoaa pudotuspelien avauskierroksella.

Suomi kuuluu keskikastiin ja on vaikeuksissa etenkin isoja ja fyysisiä joukkueita vastaan. Israel ei ole mun mielestä erityisesti kumpaakaan ja silti sai Suomen erittäin staattiseksi. Vähän huolissaan voi olla, kun Serbiaa vastaan ei ole mitään palaa ja Tsekkiä vastaan on aina vaikeuksia. Huonoimmaissa tapauksessa sieltä tulee ekalla pudotuspelikierroksella vastaan Kreikka tai Italia ja niitä vastaan ei paljoa ole luvassa.
No huomenna mennään taas, Puolan pitäisi kyllä kaatua. Muuten on floppikisat lähellä.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minkähän verran siellä on loukkaantumisia. MM-karsintapeliem jälkeen oli useampi jättänyt treenejä väliin. Esitys oli sellainen että ehkä juuri Salin ei ole ihan kunnossa?
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pitäisikö Suomenkin alkaa jo MM-kisoja silmällä pitäen scouttaamaan yhtä tai kahta jenkkiä joukkueeseen? Uheilullinen sisäpelaaja ja pointti.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Miten tuo kaavio menee? Mistä lohkosta tulee Suomen vastustaja pudotuspelien avauskierroksella?

edit: ilmeisesti siis C-lohkosta niin, että 1. vs 4. ja 2. vs 3.?
Joo, juurikin noin. Puola voittamassa ainakin hieman yllättäen isäntä Tsekkiä, joten huominen peli nousee erittäin tärkeäksi.

Minkähän verran siellä on loukkaantumisia. MM-karsintapeliem jälkeen oli useampi jättänyt treenejä väliin. Esitys oli sellainen että ehkä juuri Salin ei ole ihan kunnossa?
Salin pelattiin pois ja tullaan ainakin yrittämään sitä joka ainoassa pelissä. Vähän samalla tavalla kävi Vilppaan mestaruusvuonna semi-finaalisarjassa, kun Koivisto ja Kanervo pyrittiin nollaamaan täysin. Koivisto keksi tavan olla hyödyksi joukkueelle muuten ja käänsi tuon match-upin Vilppaalle, joka oli yksi avain syistä miksi Vilpas sen sarjan voitti.

Ei toi toki Sasulta mikään nappi peli ollut ja varmaan huomenna on luvassa parempaa.
Enemmän huolestuttavaa oli että Maxhuni teki korin kun neljättä jaksoa oli jäljellä 4:06. Seuraavan yhdeksän minuutin aikana Suomi teki 12 pitettä. Jokaisen pisteen teki Markkanen. Kantonen heitti sitten sen kosmeettisen kolmosen pari sekuntia ennen jatkoajan loppua.
Tämän jakson Suomi hävisi 20-12, vaikka Blatt missasi kaksi täysin vapaata rankkari kolmosta jatkoajan alussa ja yksi täysin vapaa lay-up myös Israelilta ohi jatkoajan ekalla minuutilla.

Sasulla siis heitot 1/6.

Toinen huolestuttava asia on että vaikka Suomi sai näennäisesti hyvän määrän 20 vapaaheittoa, niin 15 niistä tuli Markkaselle ja loput viisi jakaantuivat Salinille (rikottiin kolmenpisteen heitossa), sekä Koposelle (pysäytettiin siirtymä joukkuvirheiden ollessa täynnä.)
Eli kukaan muu kuin Markkanen ei pystynyt luomaan uhkaa painttiin tai voittanut puolustajaansa 1vs1 tilanteessa, jolloin Israel olisi pakotettu rikkomaan.

Hyökkäysriba suhde oli hyvä. Suomi otti 15 hyökkäysribaa 40 tarjolla olleesta pallosta eli 37.5% levypalloista Israelin korilla. Lukema on erinomainen. Israel haki 19ribaa 54 tarjolla olleesta hyökkäyspäästä. 35%
Suomi sai näistä 22pistettä ja israel 17.
Nopeissa hyökkäyksissä Suomi Voitti 23-7
ja menetyksistä Israel rankoi luvuin 24-9.

Eli voidaan sanoa, että Suomi pärjäsi kun tempo oli kovempaa ja heti kun Israel sai pelin staattiseksi puolen kentän peliksi niin osat kääntyi.

Kiva nähdä miten huomenna mennään Puolaa vastaan joka varmasti sai itseluottamusta Tsekki voitosta.
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Käsittääkseni ei ole mahdollista "hankkia" kahta tuontipelaajaa. Muistaakseni FIBA:n säännöt mahdollistavat vain yhden kansallisuutta vaihtaneen pelaajan käyttämisen kerrallaan.

Juuri näin, eli yksi naturalized player saa olla. Paikkahan on nykyään auki, kun Suomella pitkään Jammu oli (vaikkakin oli oikeakin linkki Suomeen) sillä paikalla.
 
Mikä tuossa muuten on ajatuksena taustalla, että koriksessa noita tuontipelaajia on noin paljon? Ei tule mieleen muissa lajeissa vastaavaa kulttuuria tässä mittakaavassa.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
En usko, että Suomi lähtee enää hankkimaan mitään tuontipelaajaa. Jammu oli tosiaan sellainen, jolla oli joku oikea yhteys Suomeen eikä mikään Mike Tobey Slovenialla.


Kyllä ainakin lentopallon parissa moni Kuubalainen on pelannut eri maan maajoukkueessa. Tämä toki johtunu siitä, että Kuuban maajoukkueessa ei asiaa pelata kun lähtenyt Eurooppaan ammattilaiseksi. Koripallossa tätä ongelmaa ei taida millään maalla olla. En tiedä sitten miksi koripallossa sallitaan yhden tälläisen pelaajan olevan joukkkueessa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikä tuossa muuten on ajatuksena taustalla, että koriksessa noita tuontipelaajia on noin paljon? Ei tule mieleen muissa lajeissa vastaavaa kulttuuria tässä mittakaavassa.
Toisaalta esim jääkiekon puolella on ollut Valko-Venäjää yms, joilla on ollut sitten useampi tuontipelaaja kerrallaan. Koriksessa sallitaan sentään vain yksi ja tietysti maat, joissa kansalaisuuden saaminen on helppoa käyttävät tätä hyväkseen. Kyse on tietenkin siitä, että vahvistaako pelaaja kyseistä maajoukkuetta.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Bosnia vei Slovenian. Puolustuspeli oli molemmilla aika heikkoa. Varsinkin Slovenialla. Slovenia tietysti teki kovia koreja aika paljon Dragicit ja Doncic. Bosnian jenkki heitteli kolmosia olisiko ollut 7 kpl.
 
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
Liettualle sitte kolmas niukka tappio jo. Taitavat jäädä alkulohkoon...
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mikä tuossa muuten on ajatuksena taustalla, että koriksessa noita tuontipelaajia on noin paljon? Ei tule mieleen muissa lajeissa vastaavaa kulttuuria tässä mittakaavassa.
Eiköhän puhtaasti se, että jenkeissä kilpailu on niin älyttömän kovaa, että yliopistoista valuu laatupelaajia Eurooppaan -> parin vuoden päästä kansalaisuushakemusta sisään ja sitä kautta uuteen maajoukkueeseen.

Samaa ilmiötä oli ilmoilla vuosituhannen alussa futiksessa, kun brassipelaajat, joilla ei ollut palaa omaan maajoukkueseen, ottivat Euroopan maiden kansalaisuuksia pelattuaan muutaman vuoden ko maan sarjassa.
 

redpecka

Jäsen
A-lohkossa Espanja on heikentynyt parhaista vuosistaan, minkä lisäksi joukkueen parhaimmistoon kuuluva Nikola Mirotic joutui jäämään kisoista pois. Myöskään Sergio Llull ja Ricky Rubio eivät ole käytettävissä, ja nämä ovat eittämättä todella pahoja poissaoloja Espanjalle.
Joo, kattelin tuossa yhden Espanjan pelin niin en tuntenut kuin vanhaherra Rudy Fernándezin. Mikäs meidän Rickyllä on? Llulli on tuttu myös, tätä vanhaa kaartia.

Mutta kai se on ajettava uusi sukupolvi sisään. Ehkä pitää voittaa joku vaikka EM-turnaus niin alkaa olla nämäkin chicot legendoja sitten.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Huomisessa matsissa järjetön panos. Voitolla hyvin mahdollinen, jopa todennäköinen lohkokakkonen. Tappiolla todennäköisesti huomisen jälkeen jo teoriassakin ulkona.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuovi sanoi Serbia pelin valmistautumisessa tapahtui vire joka menee hänen piikkiin. Lähdettiin puolustamaan liian ylhäältä. Lähtikö Suomi oikeasti puolustamaan liian ylhäältä? Itse en ainakaan huomannut mitään prässiä tms.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kreikka suunnittelee voittajansa turnauksen. Eilen Brittejä vastaan kaksi kolmesta Antetokounmposta ei pelannut minuuttiakaan. Täysi lepuutus.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Aikalailla oli isät vastaan pojat ottelu. Suomelle tuli kyllä erittäin paljon pallon menetyksiä jo ennen kuin hyökkäys oli edes saatu alkuun. Kyllähän se selkäranka katkesi viimeistään toisen neljänneksen puolessa välissä.

Eteenpäin ja katseet seuraavaan matsiin.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
En eilistä peliä jaksanut valvoa, mutta ilmeisesti Serbia oli juuri niin kova kuin odotettiinkin.

Kiharainen on kyllä lohkon tilanne. Suomella siinä mielessä hyvä tilanne, että Susijengin kylvettämä Puola on kaatanut Israelin ja Tshekin, joten nyt taitaisi Tshekkivoitolla lohkon kakkossija näyttää jo hyvin todennäköiseltä. Toki vastapainona, jos turpaan tulee niin voidaan alkaa jo pakkaamaan laukkuja.

C-lohkossa taitaa olla myös hyvin ratkaiseva päivä tänään sen suhteen, kuka se potentiaalinen lohkokolmonen voisi olla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös