KOOVEE ottaa käyttöön kunnianumerot

  • 3 955
  • 5

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Mestiksessä pelaava Tampereen KOO-VEE aloittaa kunnianumerokäytännön ensimmäisenä jääkiekkoseurana Suomessa.

Kunnianumerokäytäntö merkitsee sitä, että ansioitunut pelaaja saa tunnustuksena saavutuksistaan oman pelaajaviirin jäähallin kattoon. Sen sijaan pelaajan numeroa ei jäädytetä vaan se jää edelleen seuran käyttöön.

Pohjois-Amerikan ammattilaissarja NHL:ssä pelaava Toronto Maple Leafs on kunnianumerokäytännön aloittaja. Heidän mukaansa tällä tavoin tunnustusta voidaan antaa useammalle seuran jääkiekkolegendalle kuin tilanteessa, jossa yksittäinen numero jäädytetään. Esimerkiksi Leafsin kunnianumero 27 on myönnetty sekä Frank Mahovlichille että Darryl Sittlerille.

KOO-VEEn ensimmäiset kunnianumerot myönnetään perjantaina 5.1.2007 pelattavan Mestis-ottelun KOO-VEE – Kiekko-Vantaa yhteydessä. Kunnianumeroviirin saa neljä KOO-VEEn jääkiekkolegendaa.

Kunnianumerotilaisuus alkaa Hakametsän 2-hallissa klo 18:15. Viirit paljastetaan klo 18:20.

KOO-VEE – Kiekko-Vantaa alkaa klo 18:30. Ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä Urheilukanavalla.
 

botto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Hienoa että KooVee otti tuon suomessa lähes tuntemattoman tavan käyttöön. Luettuani jatkoajan jutun tuosta tapahtumasta ymmärrän täysin miksi KooVee päätti kunnioittaa legendojaan. Ainoa ihmetyksen aihe on että miksi vasta nyt. Haastatteluissa legendoilta tuli pari hyvää ja pari huolestuttavaa kommenttia. Lämpimät sanat seurasta ja historiasta antaa erittäin hyvän kuvan KooVeesta. Huolestuttavaa oli että herrojen mielestä KooVee ei voi enää koskaan nousta takaisin valtakunnan huipulle. Ihmettelen tätä siksi koska luulisi vanhojen legendojen sentää osaavan ajatella pitkälle tulevaisuuteen. On totta ettei KooVee varmasti pysty edes 10 vuodessa nousemaan juuri mihinkään mutta itse ainakin veikkaan että vielä 25vuoden päästäkin pelataan kiekko jopa tampereella joten miksi ei kannattaisi myös edustusta kehittää juniorien ohella.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Loistavaa, että KOO-VEE kunnioittaa parhaiden vuosiensa parhaita pelaajia. Iso käsi heille.

Vaan yksi on joukosta poissa, mielestäni. Leo "Leero" Seppänen, legendaarinen kassari. Loistava maalivahti, aikansa legenda, joka sai siipiään kokeilla maajoukkueessakin. Monen pikkumiehen idoli ja sankari.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Jorma Suokko palkittiin myös Vaasassa, kuinka ollakaan, KOO-VEE -pelissä.
Tässä on pitkin kuluvaa kautta palkittu vanhoja Sport-tähtiä kunniakkaasta urasta etc...
 

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Suomen ensimmäiset kunnianumerot KOO-VEEn 60-luvun jääkiekkolegendoille

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tampereen KOO-VEE aloitti kunnianumerokäytännön ensimmäisenä jääkiekkoseurana Suomessa.

Kunnianumerokäytäntö merkitsee sitä, että ansioitunut pelaaja saa tunnustuksena saavutuksistaan oman pelaajaviirin jäähallin kattoon. Sen sijaan pelaajan numeroa ei jäädytetä vaan se jää edelleen seuran käyttöön. Poikkeuksena ennen kunnianumerokäytänön aloittamista jäädytetyt numerot.

Suomen ensimmäiset kunnianumerot myönnettiin perjantaina 5.1.2007 pelatun Mestis-ottelun KOO-VEE – Kiekko-Vantaa yhteydessä. Kunnianumeroviirin saivat seuraavat neljä Jääkiekkoleijonaksi aateloitua KOO-VEE-legendaa:

3 Jorma Suokko
10 Heino Pulli
12 Matti Reunamäki
15 Seppo Nikkilä


Vuonna 1994 KOO-VEEn jäädyttämä Heino Pullin numero 10 pysyy kuitenkin edelleen pois seuran käytöstä.

Jääkiekkoleijonat arvostivat suuresti KOO-VEEn huomionosoitusta. Aamulehden tekemässä haastattelussa kiekkosuuruudet kertoivat seuraavaa.

- Viirissä oleva kuva on onnistunut, koko idea on loistava, Pulli sanoi.

- Arvostan tämän viirin erittäin korkealle, samalle tasolle kuin liiton kultaisen ansiomerkin. Idea on erinomainen, Suokko kehui.

- Tämä viiri on paljon hienompi kuin kuin jokin paita, mitä liigajoukkueet jäädyttävät, Reunamäki sanoi.


Liitteenä kuva legendoista ja kunnianumeroviireistä.
 

Liitteet

  • Legendat.JPG
    Legendat.JPG
    71,2 KB · kertaa luettu: 430
  • Viirit.JPG
    Viirit.JPG
    66,3 KB · kertaa luettu: 838

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
SM1968 kirjoitti:
Suomen ensimmäiset kunnianumerot myönnettiin perjantaina 5.1.2007 pelatun Mestis-ottelun KOO-VEE – Kiekko-Vantaa yhteydessä. Kunnianumeroviirin saivat seuraavat neljä Jääkiekkoleijonaksi aateloitua KOO-VEE-legendaa:

3 Jorma Suokko
10 Heino Pulli
12 Matti Reunamäki
15 Seppo Nikkilä

Hieno idea ja hienosti toteutettu seremonia. Tässä video...

KOO-VEE & Kunnianumerot Pe 5.1.2007
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös