KooKoo kaudella 2023–2024 – mihin menet KooKoo?

  • 297 226
  • 1 320

Larry David

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kärkikentällinen poissa ja joukkueen esiintyminen muutenkin vaisua. Huonosti nukutun yön jälkeen alan uskomaan siihen mitä haastatteluissa on sanottukin, eli sairastelukierre vienyt terää joukkueelta. Varsinkin jos on koronaa ollut, niin siinä menee vähän tavallista nuhaa kauemmin palautumiseen. Salokaan tuskin ihan täyttä paskaa puhuu siitä, että tämä täytyy nyt vaan kärvistellä läpi ja että terveyshuolia on ollut paljon.

Turpaanhan tässä varmaan vielä tulee lähiviikkoina, mutta joukkueen todellisen tilanteen ja suunnan voi arvioida vasta loka- marraskuussa. Siihen asti pitää vaan nuoremman Matikaisen sanoin vaan syödä se paska.

Jälkiviisaana jättäisin kyllä jatkossa nuo ulkomaan harjoituskiertueet ennen kauden alkua pois. Nytkin sieltä Tsekeistä saatu joku sankkeri, puolet joukkueesta pitkiä aikoja sairaana ja alkukausi mennyt perseelleen.
 

Kurt

Jäsen
Nythän tämä näyttää sitten sille, että noiden poissaolojen ja sairastelujen myötä kausi alkaa toden teolla jossain 12-15 pelin jälkeen. Täytyy sitten vaan toivoa, että tuolloin ei ole liikaa takamatkaa. Pahin itselleen valehtelu on laskeskella, että eihän tässä ole kuin 5 pinnaa johonkin sijaan. Jos 15 pelin kohdalla kasassa on 15 pinnaa, eli pinna per peli, niin sieltä on pirunmoinen suo nousta edes sinne sijalle 10. Loppukausi pitää sitten vetää about top6 tahtia koko sarjassa, jotta pistepotti nostaa sijalle 10 asti.
Eli nyt seuraavien viikkojen aikana pitää sitten käyttää koko kauden tuurikiintiö ja raapia väkisin niitä räkäisiä pisteitä kasaan.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nihkeästi on nyt alkanut tämä kausi. Esityksiin ja pistemäärään ei voi olla tyytyväinen, kun vastaan on tullut IFK:ta lukuun ottamatta korkeintaan samantasoisia tai heikompia joukkueita. Tässä olisi ollut mahdollisuus raapia tärkeitä pisteitä, mutta nyt ne pitää sitten yrittää ottaa muilta. Vaikka Jukurit on pelannut parhaimmillaan oikein hyvin - tänäänkin pelasi - ja SaiPakin on osoittanut ryhtiä, niin kyllä nämä pitäisi silti kaataa, jos meinataan pleijarijoukkue olla. Ja hereillä pitäisi olla jo alkukaudesta.

Pelaajista puhtaat paperit saa ainakin Ottosson. Piste per peli -tahti on ollut hyvä, etenkin näin nihkeillä esityksillä. Omaan silmääni myös Lehtivuoren peli puolustuksessa on näyttänyt hyvältä. Kokemusta ja varmaotteisuutta ja pari syöttöäkin. Liikonen totuttelee vielä liigaan, mutta eiköhän se siitä, potentiaalia on valtavasti. Uskon edelleen, että Väinöstä on meille paljon iloa.

Maalivahdeilta mitään godmodea ei ole nähty. Ja sitä ei toki pitäisi odottaakaan tässä vaiheessa sarjaa, muutenhan kaikki olisi pelkkää selviytymistä. Ongelmat ovat enemmän maalinteossa, KooKoo on taas tuttuun tapaan ihan tuhnu. Mutta se toki hieman huolestuttaa, että Malikin ja Setäsen otteet eivät ole olleet varsinaisesti loistokkaita. Haiskahtaa siltä, että KooKoolla on tällä kaudella kaksi kakkosmaalivahtia. Olen mieluusti väärässä.

Paajaselta odotan kovaa roolin ottoa ja tasonnostoa. Paajasen tyyppiset pelaajat pystyisivät olemaan KooKoon kaltaisissa seuroissa paljon enemmän kuin ovat ehkä tottuneet olemaan. Paajasella on kuitenkin alla monta yli 30 pisteen kautta, joten potentiaalia on muuhunkin kuin kulmavääntämiseen alaketjuissa.
 

KooKoofani17

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, ManU
Eero Teräväinen otteluennakossa: ”JYP oli viime pelissä hyvä yyveellä.”

En tiedä olenko täysin yksin tämän asian kanssa, mutta minua on näillä kaikilla Salon kausilla suoraan sanottuna vituttanut, kun kukin vuorollaan puhuu, miten vastustaja on hyvä ylivoimalla.

Ei helvetti sentään, tämä pitää tietty joskus paikkaansa, mutta kyllä useimmiten se on KooKoon alivoima, joka on ala-arvoista paskaa kerta toisensa ja vuosi toisensa jälkeen. Tämän faktan näkee vaikkapa, kun katsoo prosentteja kauden jälkeen.

Eihän tuo ole voittava ajatusmaailma, että vastustaja oli taas yyveellä hyvä... ei, ei! Voitaisiinko miettiä kenties ratkaisuja siihen, että seuraavassa pelissä se ”ei olisi niin hyvää”?

Uskoisin, että alivoiman paskuus johtuu 80% valmennuksesta ja 20% pelaajista. Tuolla on kuitenkin ihan hyviä alivoimapelaajia joukkueessa.

En edes tiedä miksi tästä alivoimasta on muodostunut itselleni niin kova pakkomielle. 1 iso syy voi olla se, että KooKoolle tehdään usein maaleja ylivoimakuvioilla, jotka pystyy moni katsojistakin tietämään jo etukäteen.

Tästä viimeisin esimerkki lauantaina Gardinerin onetimer, ei ketään blokilla ja kukaan ei ota syöttölinjaa, mitä helvettiä?! Ei tälläiset maalit ole ylivoiman hyvyyttä. Ne maalit ovat erikseen, missä yv-viisikko oikeasti tekee hienot maalit ja on ennalta-arvaamaton. Enkä siis väitä etteikö näitäkin maaleja tulisi.

Erittäin monesti joko Salo tai joku pelaaja toteaa pelin jälkeen, jossa vastustaja ei ole ylivoimalla osunut, että av oli hyvää, vaikka todellisuudessa se pyöri melkein koko 2 min puolustusalueella ja siellä oli 3 hyvää maalintekopaikkaa kaverilla. Tätä voi jopa jatkua 3-5 peliä, kun vastustajalla ei osu. Sitten tulee se SaiPa-peli, jossa SaiPan ylivoima on 4/4. Kaikki ihmettelevät kädet taskussa, että miksi näin.

Tälläkään kaudella tähän ei valitettavasti ole nähtävissä muutosta. Tästä ollaan saatu jo hyvää maistiaista:

1. SaiPa-viikonloppuna 3. erä Lappeenrannassa ja 1. erä Kouvolassa kaverin yv 3/4. Okei, oli siellä yksi 5vs3 yv, mutta eihän nyt yhden miehen alivoimalla voi joku 20 maalin Ojantakanen laittaa tyhjiin neliön läpi poikkisyötöstä.

2. Viime viikonloppuna Sport- ja JYP-pelit. 3. erä Kouvolassa Sportin yyveellä meni 20 sekuntia, lauantaina 1. erä. Ensimmäinen yv 5 sekuntia, toinen yv 25 sekuntia. Siis eihän tuollaisen pitäisi olla mitenkään mahdollista.

En yleensä tykkää kirjoittaa/ajatella näin negatiiviseen sävyyn, mutta nyt oli pakko päästä höyryjä, koska alivoima on samaa paskaa lähes aina.

Kiitos ja anteeksi (toivottavasti jinxasin tässä jotain).
 

Kurt

Jäsen
8 peliä - 6 pinnaa. Alkaa olla hätä, sairastelusta ja loukkaantumisista huolimatta.

En nyt jaksa matikkaa tähän taas kirjoittaa, kun siitä pinnakeskiarvosta olen aina silloin jo kirjaillut.

Iso huoli on tämä lamaantuminen, nyt vaaditaan valmennukselta, johdolta ja kokeneilta pelaajilta joukkueen reppuselkään ottamista. Alkaa tuntumaan Välimaan kukkarossakin nämä esitykset yleisömäärän myötä.

Kurssiin pitää kääntyä äkkiä. Kysykää vaikka SaiPalta tai Sportilta miten sieltä pinna per peli tahdista noustaan 20 pelin jälkeen - pelaajakauppojen kautta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aika karut nuo meidän veskareiden prosentit, Malik 89,4 ja Osku 84,2. No osa tulee kyllä puolustajista mutta silti. Lekeä ikävä
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Edellä kommentoitiin ansiokkaasti viisikkopuolustuksesta. Täällä on melkein pelkästään syytetty huonoja puolustajia.

Katsokaa joskus miten huono hyökkääminen johtaa huonoon puolustamiseen. Ja juurikin viisikon toimimiseen näissä. Aivan liian usein huono hyökkääminen tai tasapainoton viisikkohyökkäys johtaa puolustusongelmiin. Ei näissä peleissä pärjätä pelkästään puolustajien puolustamisella.

Tai katsokaa sitä miten tasapainoton paineistminen johtaa siihen että 2 tai jopa 3 hyökkääjää jää pelin taakse tai ulkopuolelle kun ainakin 2 hyökkääjän olisi oltava pelin alla ottamassa vasttan hyökkäävää vastustajaa.
 

Kurt

Jäsen
Nuo meidän puolustajat riittäisi, jos meillä olisi "paketti kasassa". Nyt kun kun viisikko ei kestä kasassa, ja ajoitukset ei ole kunnossa, niin etenkin meidän raskasjalkaiset Gröndahl, Liikonen ja Kukkonen ovat koko ajan vaikeuksissa. Ajoituksilla tarkoitan hyökkäyksiinlähtöä, kiekon lyömistä päätyyn ja karvaukseen lähtöä, miesten merkkaamista... Aivan kaikkea.
Hyvällä liikkeellä voisi paikata kenttätasapainon pulmia, mutta kun puolet puolustajista ei ole hyvän liikkeen puolustajia, niin vaikeuksissa ollaan.
Helpompaa kuin hommata 2-3 uutta puolustaa, on treenata viisikkopeli kuntoon.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Linus telakalle ja Arttu sisään, hymyilyttäisi jos ei ketuttaisi

Joo Arttu ei ole vielä esittänyt mitään(ml harjoituspelit), Linus hankalan alun jälkeen parhaimpia.
 

yaremchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Green,Strömwall, Caito, JP Haataja
Voi vitun vittu, hyvää yötä. Kyllähän tässä nyt alkaa olla kaikki katastrofikauden ennusmerkit valitettavasti ilmassa.
Onneks on vielä aikaa oikaista, eri asia tietty tapahtuuko niin. Vaikka en Salosta hirveästi pidäkkään niin kaikkea ei voi hänenkään päälleen kaataa, kyllä toi puolustus on vaan luokattoman kevyt. Toki Salon pitäis saada viisikko toimimaan mutta siitä ei ainakaan vielä ole minkäälaisia viitteitä. Miten jokainen runkosarja Salon alaisuudessa voi olla näin vaikea? Tältä viikolta jos yli 3pinnaa saadaan niin on kova suoritus.
 

Housu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toivotaan hyvää viikkoa. Tämän viikon pelit ovat joukkueelle ja meille kannattajille todella tärkeitä. Vaihtoehtoina suunnan muutos tai sitten alakulon syveneminen. Merkittävä osa runkosarjasta on viikon loputtua takana. Tsemppiä ja onnea meille kaikille.
Pelonsekaisin tuntein viikkoon, mutta olen jälleen täysin valmis yllättymään positiivisesti.

Ihan hyvä tästä vielä tulee. Ja jos ei tule niin unohtakaa tämä kirjoitus.
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toivotaan Ilomäestä tykkimäkeä. No juu. Kunhan saadaan jokin juoni edes pelaamiseen. Miten tää kauden aloitus on ollut niin surkeeta lähes joka (Salon) kausi?
Kovat pelit edessä. Häviö kerholle olisi…
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Toivotaan Ilomäestä tykkimäkeä. No juu. Kunhan saadaan jokin juoni edes pelaamiseen. Miten tää kauden aloitus on ollut niin surkeeta lähes joka (Salon) kausi?
Kovat pelit edessä. Häviö kerholle olisi…

Pelillisesti viime kauden aloitus oli silmälle karseaa, mutta pisteiden osalta se oli paras aloitus koskaan - nyt taas on huonoin aloitus koskaan. Tasaisuus ei todellakaan ole Salon ajan teema ylipäätään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös