KooKoo kaudella 2014–2015

  • 294 162
  • 1 063

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sais ruveta Rambolle vähän paremmin koppi tarttumaan että saataisi mein ukot sijoille 1 ja 2 :)

1. CLOUTIER Frederic KooKoo 38 22 43 567 92.95
2. VEHVILÄINEN Veini JYP-Akatemia 19 18 38 500 92.94
3. RÄMÖ Mikko KooKoo 39 18 37 462 92.59
 

Steus

Jäsen
Haukutaanpa poikia vähän voittopelin kunniaksi:

- Juutilainen: homma pelitti kuin unelma viime vuoden runkosarjassa, mutta tällä pleijareissa mies tippui kokoonpanosta (loukki?) ja tällä kaudella on jäänyt aika lailla statistin rooliin. Uudenlainen perhe-elämä varmasti vaikuttaa osaltaan, mutta eihän se rattaita työntele jäällä kuitenkaan - pelilliset asiat löytynevät selkärangasta noilla pelivuosilla. Oli kuitenkin parilla edellisellä kaudella johtava pelaaja: toivotaan että löytää pelinsä uudestaan.
- Arttu Heikkinen: tehopiste sieltä - toinen täältä, mutta kuvittelisin Artun tulleen Kouvolaan ottamaan seuraavaa askelta. Mattila on haastatteluissa puhunut 50/50 roolituksesta, mutta tarviiko uuden kaverin tyytyä siihen? Kroppaa löytyy ja sillä pystyy teoriassa operoimaan aika hyvin maalin edessä (mm. maski YV:llä, kuten alkukaudesta), mutta eipä ole ainakaan minun silmääni erottunu. AV:lla toki hyvä.
- Västilä: Perkele sentään! Toissa kauden pudotuspelit antoivat jo osviittaa miehen kiekollisista taidoista ja viime kausi vei jo läpimurron partaalle. Tämä kausi alkoi hyvin ja Lippojoen kanssa muodostivat parhaan puolustuskaksikon. Nyt on kuitenkin pidellyt aika hiljaista jo jonkun tovin tehopisteiden osalta ja kiekon kanssa käy paljon lapsuksia omassa päässä. Mielessä kummittelee yhä SaPKo -ottelun 0-2 -maaliin johtanut tötöily viivassa. hrrrr! Västilä olisi kehityksen jatkuessa oskarimannismainen liiga-pakki, mutta nykyisestä pitää parantaa vielä reilusti.
- Kärmeniemi: en kesällä ymmärtänyt ukon hankintaa Kouvolaan - alla pari keskinkertaista kautta eikä selkeitä vahvuuksia. Tämä kausi on "Snakelle" loistava näyteikkuna, kun pääsee pelaamaan sarjan seuratuimmassa joukkueessa. Kuitenkin kausi on kulunut lähinnä "omaa ruutua täyttäessä". Alkukaudesta tuli jonkin verran virheitä, mutta nekin ovat nyt kaventuneet ja peruspeli luonnistuu. Joko seuraavalle tasolle?

Honorable mentions:
- Rajalan aloitukset
- Koposen maalisarake
- Julkusen kadonnut maalijyvä

Joku päivä voisi kehuskellakkin osaa, mikäli tulee inspiraatiota.
 

dextro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko lajina
Västilästä todettakoon sen verran, että lienee valmennus antanut uudet ohjeet hyökkäämisen suhteen. Sen verran näkee miten nouseminen on loppunut, että selvästi ohjeistettu pelaamaan eri tavalla ja uuden oppiminen kestää aina.

Sapko pelin kompurointiinkin löytyy hyvä syy kun katsoo koostetta. Polvitaklaushan se siinä nätisti osuu ja vie hieman ei niin mairittelevaan lopputulokseen.

Itse tykkäsin myös kun pisteitä tuli mutta ei tuo uusikaan pelityyli hassumpi ole jos katsoo TuTo peliä. Syöttö ja kaikkien maalien aikaan jäällä ei ole sekään mikään huono suoritus.

Meni vähän puolustamisen puolelle tämäkin postaus mutta on ollut mielenkiintoista seurata Lippojoki/Västilä parin toimintaa tällä kaudella. Molemmat kehittyneet edelliskaudelta huimasti ja nätti +- tilastossa molemmilla +12.

Mitä tulee muihin puolustajiin olisin itse odottanut huomattavan terävämpää otetta muutamalta konkarilta joiden palkkapussikin varmasti on hieman painavampi.

Mutta haukkuminen ei mene ikinä hukkaan! Oppivatpahan olemaan ;)

Ensikaudella on turha tulosfanien seurata KooKoon otteluita sillä varmasti tulee osittain kylmääkin kyytiä (kts Sport). Toki luotto on kova että koviakin päänahkoja välillä otetaan mutta turha mitään 10 ottelun voittoputkia odotaa. En ainakaan pidättelisi hengitystä odotellessa...
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Erittäin suurella mielenkiinnolla kohti tämän illan turnajaisia. Kaksi kärkiryhmää naamakkain.Kumman kuuppa kestää paremmin? Oivallinen mittari - kummalekin.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Olisikohan KooKoolla ketään muuta 1.ylivoimaan Lehikoisen kanssa viivalla?

Nyt siellä ei yksinkertaisesti pelinopeus riitä. Viiva ei siellä pidä, laukaus ei lähde tai viipyy eikä peliä sieltä suunnalta osata tehdä eli onnettomien laukausten lisäksi syötöt ovat huonoja.

Olkoonkin monien suosikkipelaaja, mutta kyllä Mattilan olisi aika kokeilla sinne jotain muuta.
 
Tänään oltiin selvästi niskan päällä Jukureita, mutta aivan hv-tason ylivoima kyllä vei täyden pistepotin. Vähän turhaan Rajalat ja kumppanit hierovat kiekkoa paikallaan...
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olisikohan KooKoolla ketään muuta 1.ylivoimaan Lehikoisen kanssa viivalla?

Osittain tähän liittyen, pisti taas vaihteeksi silmään Peliitat -pelissä, että KooKoo pystyi pitämään tasakentällisin pitkiä aikoja kiekkoa Peliittojen hyökkäysalueella oikeastaan ilman mitään hätää. Sitten kun alkoi yv niin kontrolli hävisi täysin. Olisikohan tuo yv:n toimimattomuus mennyt jo niin sanotusti "kypärän alle" ja alkaa aiheuttamaan painetta. YV-pelaaminen ei ole luontevaa tällä hetkellä vaikka muutama maali onkin viime peleissä syntynyt.

Nostan hattua Mattilalle Peltosen ja Rajalan vaihdosta. Peltonen on todella hyvä sentteri Karevaaran ja Rinkisen väliin ihan jo pelkästään siitä syystä, että on huomattavasti parempi puolustussuuntaan kuin Rajala. Rajala taas toisaalta sopii minun silmin paremmin Kangasmäen ja Julkusen väliin, koska kentässä on kaksi voimakasta laituria auttamassa Rajalalle kiekkoja. Saa nähdä tuleeko tuosta pysyvä muutos. Tuomisen kenttä sen sijaan alkaa olemaan aika valmis paketti, hyvää peliä kevättä ajatellen.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Rajala taas toisaalta sopii minun silmin paremmin Kangasmäen ja Julkusen väliin, koska kentässä on kaksi voimakasta laituria auttamassa Rajalalle kiekkoja. Saa nähdä tuleeko tuosta pysyvä muutos.

Itse muistelisin, että jossain joulukuun alun peleissä vedettiin muutama peli tuolla kokoonpanolla ja kyseinen kenttä oli parhaimmistoa. Voihan mä tietysti muistaa ihan väärin tuon joulukuun kun tuo alkava dementia vaivaa...

Samaa mieltä kuitenkin, ja nyt voisi taas vetää testinä muutaman pelin tuolla kolmikolla.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sais ruveta Rambolle vähän paremmin koppi tarttumaan että saataisi mein ukot sijoille 1 ja 2 :)

1. CLOUTIER Frederic KooKoo 38 22 43 567 92.95
2. VEHVILÄINEN Veini JYP-Akatemia 19 18 38 500 92.94
3. RÄMÖ Mikko KooKoo 39 18 37 462 92.59

No niin rupesihan se tarttumaan Cloutier ykkönen, Rambo kakkonen. Onkohan koskaan mestiksessä ollut tälläistä tilannetta
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Myllykoski-Koivisto parivaljakko oli tilaston 1. & 2. Hokin mestaruuskaudella pitemmän aikaa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Vaikka KooKoo on selvässä sarjajohdossa, niin kukaan ei voi väittää, että joukkueiden erot Mestiksessä olisivat kasvaneet liian suuriksi. Jokainen joukkue on saanut KooKoolta tällä kaudella vähintään kaksi pistettä, mutta yksikään ei ole onnistunut lapioimaan laariinsa KooKoota enempää pisteitä keskinäisistä kohtaamisista.

KooKoolle pahin vastustaja on ollut K-Vantaa, joka on tällä hetkellä kuntopuntarin viimeisenä, joten luultavasti Vantaa saadaan tuon tilaston kärkipaikalta pudotettua kahden jäljellä olevan keskinäisen ottelun aikana. Kovin yllätyksenä ei tullut SaPKon hurja vire KooKoota vastaan. Edellisessä ottelussa SaPKo puolusti Kouvolassa erinomaisesti ja ansaitsi voittonsa. SaPKo on ainoa joukkue sarjassa jota vastaan KooKoon maaliero on pakkasella, tosin vain yhden maalin verran. Playoffeissa en missään nimessä haluaisi KooKoon vastustajaksi SaPKoa, sillä niin hyvin SaPKo pystyy taistelullaan jäädyttämään KooKoon pelin omalla alueellaan.

Peliitat, KeuPa ja yllättäen myös JYP-akat. ovat toimineet KooKoolle tällä kaudella lähinnä pisteautomaatin roolissa.

Mestiksen tasaisuudesta kertoo se, että jokainen joukkue on onnistunut voittamaan KooKoon tällä kaudella, mutta todella yllättäen vain Jukurit sekä KeuPa eivät ole onnistuneet nappaamaan kolmen pisteen voittoa KooKoota vastaan.

Tässä vielä taulukkoa KooKoon otteluista eri vastustajia vastaan, parhaimmasta huonoimpaan tai pahimmasta helpoimpaan, miten sen nyt haluaa ajatella.

Koodi:
Joukkue, KooKoon pisteet-vastustajan pisteet, maaliero, pisteiden ero

1. K-Vantaa 6-6, 18-12, +0
2. SaPKo 8-7, 10-11, +1
3. Jukurit 7-5, 9-9, +2
4. LeKi 9-6, 16-11, +3
5. TuTo 10-5, 12-10, +5
6. Hokki 9-3, 12-6, +6
7. Jyp-Akat. 12-3, 21-15, +9
8. KeuPa 13-2, 23-10, +11
9. Peliitat 15-3, 27-8, +12
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Päivän positiivinen ja sangen yllättävä uutinen tulee tässä:

- Iltalehden tietojen mukaan San Jose Sharksin laitahyökkääjä Tommy Wingels on yksi KooKoon uusista osakkeenomistaja.

Tästä ei voi löytää mitään muuta kuin positiivisia puolia. Toivottavasti vaikka osittain Tommyn avustuksella ensi kaudella saataisiin muutama kovemman luokan nikkari KooKoon paitaan!
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Päivän positiivinen ja sangen yllättävä uutinen tulee tässä:

- Iltalehden tietojen mukaan San Jose Sharksin laitahyökkääjä Tommy Wingels on yksi KooKoon uusista osakkeenomistaja.

Tästä ei voi löytää mitään muuta kuin positiivisia puolia. Toivottavasti vaikka osittain Tommyn avustuksella ensi kaudella saataisiin muutama kovemman luokan nikkari KooKoon paitaan!

Todella positiivinen uutinen, osakeanti on vielä kesken, joten virallista varmistusta seura ei tuolle voi antaa. Valtavasta osakeosuudesta tuskin on kyse, mutta KooKoossa on tehty todella paljon asioita oikein työsulun aikana, että TommyGun on "pysynyt KooKoon miehenä". Pelkästään positiivista tosiaan. Hienoa työtä jälleen toimistolta!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toivottavasti vaikka osittain Tommyn avustuksella ensi kaudella saataisiin muutama kovemman luokan nikkari KooKoon paitaan!

No voisihan Tommy jollekin lupaavalle nuorelle vinkata KooKoosta jos haluaisi uralleen pienen Euroopan reissun? Ei yhtään huono juttu, että KooKoosta on näin hyvä kuva jäänyt Tommylle, jotain siellä toimistolla tehdään todistetusti oikein *hymiö*
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mahtava uutinen vaikka sijoitus summa olisikin vain muutama tonni. Kaikkien mielestä näköjään Kouvola ei olekkaan niin paha paikka. Ei muuta kun Tommy pistää frendejä Kouvolaan kasvamaan pelimiehiksi. Kookoon jälkeenhän se ura NHL:ssäkin lähti vasta loistoon.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Huikea uutinen ihan jo sen takia, että tuon tason kaveri osoittaa jonkinlaista KooKoo -sydäntä. Summalla ei ole minulle väliä, kun tuo on jo muutenkin kova juttu. Toimistollekin tosiaan tästä menee kyllä suuri hatunnosto. Pelaajien suhteen ei varmaan kannata henkeään pidätellä, mutta onhan tuossa yksi potentiaalinen kontakti käytettävänä, jos/kun halutaan ulkomaan apuja meille kartoittaa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mahtava uutinen vaikka sijoitus summa olisikin vain muutama tonni. Kaikkien mielestä näköjään Kouvola ei olekkaan niin paha paikka. Ei muuta kun Tommy pistää frendejä Kouvolaan kasvamaan pelimiehiksi. Kookoon jälkeenhän se ura NHL:ssäkin lähti vasta loistoon.

Jos uutinen pitää paikkansa niin melkein veikkaisin, että Tommy on lähtenyt KooKoon osakkeenomistajaksi isommalla summalla kuin muutamalla tonnilla.
Tommy Wingels tienaa tiettävästi San Jose Sharksissa 850.000 $ kaudessa, joten ihan pikkurahasta hänellä ei ole puutetta. Tommy on seurannut tiiviisti KooKoon edesottamuksia ja lähetti onnittelut KooKoolle mm. mestismestaruudesta ja liiganoususta ja muutoinkin Tommyn ja KooKoon yhteydenpito on jatkunut varsin tiiviinä työsulkupelin jälkeen.

Todella hieno juttu Tommyn mukaantulo KooKoon osakkeenomistajaksi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tommy Wingels tienaa tiettävästi San Jose Sharksissa 850.000 $ kaudessa, joten ihan pikkurahasta hänellä ei ole puutetta. .

"Hän tienaa kaudesta NHL:n pelaajayhdistyksen sivujen mukaan 2,35 miljoonaa dollaria (2,12 miljoonaa euroa)."

Vähän enemmän kuin 850 000 $....
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
"Hän tienaa kaudesta NHL:n pelaajayhdistyksen sivujen mukaan 2,35 miljoonaa dollaria (2,12 miljoonaa euroa)."

Vähän enemmän kuin 850 000 $....

Wingels teki uuden 3-vuotisen sopparin viime vuonna, tämän kauden palkka on tuo 2,35 miljoonaa dollaria, ensi kaudella 2,47 miljoonaa (plus bonukset). Ei ole tietoa, että millainen anti KooKoolla on ulkona tällä hetkellä, onko tarjolla esimerkiksi erilaisia osakesarjoja eri merkintäsummilla, joilla äänimäärä olisi rajattu jne. Enemmistöosakkuutta Tommy tuskin on hankkinut, mutta onhan tämä todella hienoa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Nythän KooKoolla on nostetta. Vaikka joudunkin aina hivenen epäilemään "Keltaista Lehdistöä" niin hienolta kuulostaa.

Muita mielestäni postitiivisia asioita ovat Lehikoisen herääminen. Tätä olen toivonut. Lehikoisella on ollut vähän jäykkää. Liekö ongelmana ollut motivaatio, poistuminen tutusta kylästä vai Mattilan pelisysteemi? Kirjoittelin alkukaudesta paljonkin Lehikoisen potentiaalista ja josko se vihdoin alkaisi konkretisoitua. Myös Julkusen siirtyminen puolustajaksi saattaa virkistää hänen ajoittaista tukkoisuutaan. Jotenkin on näyttänyt ettei Julkunen ole löytänyt omaa "tonttia" kentällisistä. Myös Rajala - Karevaara -akselin rikkominen on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja ei tuosta ainakaan haittaa ole ollut.

Pelin Jukureita vastaan näin ja sitä enimmäkseen jännitin enkä keskittynyt niinkään pelillisiin asioihin. Lyhyesti siitä voidaan kommentoida että KooKoo pelasi viisaasti ja ne minun vinkumani reagoinnit paineistuksen ja keskialuepuolustuksen välillä onnistuivat eritääin hyvin. Harmi ettei muita pelejä tässä pääse näkemään. VeikkausTV onneksi näyttää muutaman.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jonkinlainen rajapyykki on saavutettu, KooKoo varmisti pudotuspelipaikan eilisen K-Vantaa voiton jälkeen. Pistetahti tällä kaudella on reippaas parempi, kuin viime kaudella, viime kaudella KooKoo keräsi 56 ottelussa 99 sarjapistettä, nyt on 45 pelin jälkeen kasassa 92 pistettä.

Tänään alkoi myös pudotuspelikausarien myynti!

Lisää KooKoo:n netissä:

http://www.kookoo.fi/fi/ajankohtaista/body0=3441
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pudotuspelipaikan saamattomuus kyseisellä materiaalilla olisi kyllä kaikkien farssien äiti.
Joten suurta hihkumista siitä ei vielä saa aikaan.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Nyt kun on läpi kauden toitotettu ja todennettukin ihan Mattilan suorasanaisilla kommenteilla että joukkueessa on paljon pelaajia joille eivät hommat maistu tai motivoituminen on vaikeaa niin, ellei Mattila saa tätä porukkaa motivoitua, on Kultasen olisi tartuttava toimeen. Siis Jäähallin ovet kiinni näiltä pelaajilta, Nevillen lounaskortit takavarikkoon ja muut luontaisedut pois (palkka lienee pakko maksaa) vedoten tuotannollisiin ja taloudellisiinkin syihin eli lomautus päälle, kunnes pelaajat tulevat itse hattu kourassa pyytämään uutta näytön paikkaa.

Ja tietenkin tällaisilta surffareilta kaikki tulevan kauden sopimusneuvottelut jäihin ja HETI! Jos kyseessä on pelaaja, jolle on kerrottu ettei ensi kaudella ole asiaa joukkueeseen ja motivaatio-ongelma johtuu tästä niin olkoot poissa. Siitäpä on sitten hyvä ponnistaa ensi kauden sopparineuvotteluihin missä tahansa.

Jos pelaajalla on tällä kaudella jatkuvia motivaatio-ongelmia pääkopassa, niin miten hän sitten ensi kaudella saa käännettyä motivaationappulan täysin toiseen asentoon kun kaikki tulee olemaan paljon vaikeampaa?

Nämä Surfin' Bird -pelaajat menkööt vaikka junnujen kanssa ulkojäille surffailemaan ja katsomaan miten peli voi kiinnostaa.

Olen lopen kyllästynyt KooKoon selittelyihin: "... pelattiin yksi erä...", "ei päästy sinne ytimeen", "ei tehdä oikeita asioita", "plaaplaa ei kiinnosta" ja viimeisimpänä toki paras ja suorasanainen "paska päivä, paska peli".

Tämä kaikki antaa ihan lapasmaisen kuvan joukkueesta vai tissiposkiako siellä viilettää. Jos sama jatkuu niin tässähän joutuu siirtymään tappiotoivojien armoitettuun veljeskuntaan eli alkaa toivomaan että joku noutaa KooKoon mahdollisimman aikaisin pudotuspeleistä ulos. Vai olisiko kunniallista että tuollainen huippupelaajanippu veisi mestaruuden puolivaloilla? Vai onko vain ajateltava että "kyllä sitten pleijareissa" tai "kyllä sitten välierissä" tai "viimeistään finaaleissa" näitä janttereita alkaa pelaaminen kiinnostaa?
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Olen lopen kyllästynyt KooKoon selittelyihin: "... pelattiin yksi erä...", "ei päästy sinne ytimeen", "ei tehdä oikeita asioita", "plaaplaa ei kiinnosta" ja viimeisimpänä toki paras ja suorasanainen "paska päivä, paska peli".

Tämä kaikki antaa ihan lapasmaisen kuvan joukkueesta vai tissiposkiako siellä viilettää. Jos sama jatkuu niin tässähän joutuu siirtymään tappiotoivojien armoitettuun veljeskuntaan eli alkaa toivomaan että joku noutaa KooKoon mahdollisimman aikaisin pudotuspeleistä ulos. Vai olisiko kunniallista että tuollainen huippupelaajanippu veisi mestaruuden puolivaloilla?
Mielestäni kyse on vain siitä, että Mattila on nostanut pelaajilta vaadittavan rajan korkeammalle mitä se on aiemmin ollut. Jotain kertoo tuo Mattilan "paska päivä..." -lausunto siitä, millaista tasoa hän vaatii pelaajilta tällä hetkellä.

KooKoo johtaa sarjaa edelleen 12 pisteen marginaalilla Jukureihin. KooKoo on tehnyt eniten maaleja sarjassa ja päästänyt niitä liki vähiten. Kovin huonosti KooKoolta tämä kausi ei ole mennyt. Kuitenkin pitää muistaa, että ei ole ihan jokakautista herkkua ollut tuo KooKoon piikkipaikka tässä sarjassa.

Pitää toivoa ettei "the välikausi" vaikuta pelaajiin pudotuspeleissä. Uskonkin, että Mattila lataa sinne joukkueen todella kovaan vireeseen ja saa nähdä minne asti se sitten riittää. En pitäisi sitä maailmanloppuna vaikka esim. Jukurit voittaisi Mestiksen tällä kaudella. Heille tuo voitto olisi melkein välttämätön tulevaisuutta ajatelleen. KooKoolle tuolla voitolla ei ole niin suurta merkitystä tänä vuonna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös