KooKoo kaudella 2014–2015

  • 294 583
  • 1 063

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Saisiko scouting reportia henkilöistä Kangasmäki?

Oli ekalla Spåran visiitillä loistava, toisella kerralla ihan tavallinen kuolevainen. Iso kokoinen pelaaja joka osaa käyttää kroppaansa hyödykseen; vahva suojaamaan kiekkoa ja painimaan kulmassa. Pystyy kyllä järkkäämään tarvittavat maalipaikat ketjukavereille. Ei kuitenkaan mikään taklaaja vaan aika kokonaisvaltainen pelaaja.
 

Steus

Jäsen
Pakeista

Leftit: Västilä, Levokari, Lippojoki, Koponen
Rightit: Kärmeniemi, Laakso

Viime kaudella KooKoolta löytyi Jyrkkiö (R) ja Lappalainen (L) "viivapelotteina", tälle kaudelle sieltä ei löydy (vielä) ketään. Västilä saa rannarin toimitettua maalille saakka ja Lipari laukoo joskus kaverin luistimesta sisään, mutta näyttäähän tuo vielä aika köykäiselle. YV:llähän viivaan voi laittaa vaikkapa herroja Julkunen, Heikkinen & Peltonen, mutta kyllä tuo minusta kaipaa nimenomaan rightin puolen laukovaa pakkia. Vaarallinen kenttä > vaarallinen ketju. Muutenkin puolustuksesta puuttuu tällä hetkellä kiekollisuutta, mutta tässähän olikin vasta ensimmäinen satsi pelureita (ja näyttää jo helvetin hyvältä!).

- Kärmeniemi on ollut TUTOssa melko pyllystä, kaitpa Kultanen & co näki hänessä jotain sellaista potentiaalia, jota tällainen tavallinen pulliainen ei näe.
- Laaksolle voisi antaa OIKEASTI suurta roolia tulevalla kaudella, eikä heittää vilttiin parin-kolmen-viiden epäonnistuneen pelin jälkeen.
- Pauli-Lipari-Koponen; loistava puolustava runko! Tuolla kombolla tullaan blokkaamaan eniten kuteja koko sarjasta, eikä vastustajatkaan tule mustelmilta välttymään.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Puolustuksen osalta plussaa Koposen ja Västilän sopimuksille. Levokarin jatkopahvi on yllätys ja Kärmeniemi on aika epävarma tapaus. Tuskin on ihan niin kevyt (70 kg) kuin eliteprospects väittää, mutta joka tapauksessa potentiaalinen ongelmatapaus omassa päässä. Lippojoki ja Laakso täyttävät paikkansa. Vähän kädetön on vielä puolustus, mutta kaukana valmiista ja eiköhän tuohon vielä pari laadukasta kärkipakkia tule.

Kaikki uudet hyökkääjät ovat hyviä hankintoja. Kangasmäki ja Julkunen ykköskorin pelaajia ja Heikkinen sopivassa vaiheessa urallaan. Mattilan kommentit viime kaudelta lupaavat ainakin hyvää:

Arttu laitettiin vaivihkaa samaan ketjuun Teemu Virtalan ja Riku Toivon kanssa, kun alkusyksystä oli muutama paikka kärkiketjuissa vielä täyttämättä. Kovana taistelijana hän ei ole saamastaan paikasta suostunut luopumaan. Arttu on pelaajana kova työntekijä ja riittävän röyhkeä, kuten tuon kokoisen pelaajan tulee ollakin. Hän on myös varsin monipuolinen hyökkääjä, Hokin päävalmentaja Petri Mattila luonnehtii suojattiaan.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hienoa työtä toimistolta, eipä voi kuin kiittää siitä. Mahtavaa saada Julle takaisin riviin ja vieläpä kahden vuoden paperilla, sehän se olisi hienoa nähdä Julle liigassa KooKoon väreissä.

Ei jaksa mitään vajeita nyt löydellä tms. Ollaan toukokuun alussa ja kentälle olisi heittää aika hieno kokoonpano, odotellaan seuraavia palasia rauhassa. Ainoa toive on, että Jesse Koskinen saisi vielä jatkopahvin tai sitten löytäisi jostain toisaalta kunnon näyttöpaikan.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Leftit: Västilä, Levokari, Lippojoki, Koponen
Rightit: Kärmeniemi, Laakso

Viime kaudella KooKoolta löytyi Jyrkkiö (R) ja Lappalainen (L) "viivapelotteina", tälle kaudelle sieltä ei löydy (vielä) ketään. Västilä saa rannarin toimitettua maalille saakka ja Lipari laukoo joskus kaverin luistimesta sisään, mutta näyttäähän tuo vielä aika köykäiselle. YV:llähän viivaan voi laittaa vaikkapa herroja Julkunen, Heikkinen & Peltonen, mutta kyllä tuo minusta kaipaa nimenomaan rightin puolen laukovaa pakkia.

Montakohan ottelua Lappalainen ehti olla "viivapelotteena"? Mielestäni niin vähän, ettei hän ollut mikään viivapelote. Alkukaudella pelitapa haki uomiaan eikä pelotetta juuri pystytty käyttää. Pudotuspeleissä siellä oltiin, muttei Lappalaisen pelotetta juuri kaivattu tai käytetty ja tämä johtui nimenomaan pelitavasta.

Köykäisiä olivat toki Västilän ja Lippojoen viivapelotesutaisut, mutta edelleen olen sitä mieltä ettei Juujärven pelitapa tuottanut kovin paljoa laukaisupaikkoja viivasta hyökkäysalueella.

Ja kuten tuossa viitataan niin KooKoo pelasi 1. ylivoimaa "viidellä" hyökkääjällä. Ai miten niin? No, Jyrkkiö oli ja on kiekollinen ja hyökkäävä puolustaja. Muuten ylivoimaviisikossa oli aina 4 hyökkääjäksi nimettyä. Ainoita poikkeuksia nähtiin pudotuspeleissä ja niissäkin vain 5. loppuottelu pelattiin ensimmäsen maalin jälkeen ylivoimissa kahdella puolustajalla.

Tiedä sitten miten Mattila peluuttaa ylivoimaa tulevalla kaudella. Monen joukkueen trendi on näyttänyt olevan tuo 4hyökkääjää ja 1puolustaja.

Ja ei kai tuossa ennustaja tarvitse olla sen suhteen että kuka se 4. hyökkääjä ylivoimassa tulee olemaan. Ja kun ei toistaiseksi kokoonpanossa ole sellaista puolustajaa joka mitä todennäköisimmin pelaisi ylivoimassa maskimiehenä niin voipi olla että kylmäpäinen valmentaja menisi ja peluuttaisi viittä hyökkääjää ylivoimassa. Viivalla tietenkin sitten ...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Hyviä äijiä Mestikseen, mutta miksi KooKoo panostaa ensi kauteen? Vastauksen täytyy olla se, että suurinta osaa näistä kaavaillaan myös Liiga-KooKoon riveihin ja nyt heidät saadaan testata tosissaan ensi kaudella tätä silmälläpitäen.

Kangasmäki mielestäni hyvä kaappaus.
 

Steus

Jäsen
Viivapelotteella viitataan yleensä hyvin laukovaan puolustajaan, Lappalainen on sitä. Harjoitusotteluissa ja alkukaudella teki 3-4 maalia (joista tosin yksi puolesta kentästä), loukkaantumisensa jälkeen 3, joista kaikki laukomalla. Ollappa kunnollinen tulospalvelu, niin sieltä pääsisi varmasti tutkailemaan laukausmääriäkin.

Pelitavasta olen osittain eri mieltä, perinteinen laidan kautta pyöritettävä YV tuottaa kuitenkin jonkin verran vetopaikkoja myös viivamiehille. Viivallahan pelasivat hyökkääjistä lähinnä Peltonen ja Karevaara - toisinaan myös Heikkinen, joista kaikilla on hyvä laukaus suoraan syötöstä. Miksi sitten hyökkääjiä viivalla? KooKoolla oli Lappalaisen loukkaantumisen aikaan tasan kaksi puolustajaa, joidenka kontribuutiosta oli jotain iloa viivalla; Västilä ja Jyrkkiö. Levokari pelasi myös YV:tä charamaisena maskimiehenä, mutta muut puolustajat eivät olisi ominaisuuksineen tuoneet mitään uutta YV:hen.

Mattilan YV:stä ei ole ihan tarkkoja muistikuvia, mutta muistaakseni hyökkääjistä hyvin laukova Da Costa pelasi viivassa?

edit:
Minnehän Jyrkkiö on matkaamassa? Toivottavasti ei jukureihin tai tutoon.

Sopimusseuraansa Tapparaan? Oli viime kauden lainalla KooKoossa.
 
Minnehän Jyrkkiö on matkaamassa? Toivottavasti ei jukureihin tai tutoon.

Jyrkkiöllä on vielä sopimusta Tapparan kanssa vuosi jäljellä, niin riippuu varmaan mitä Tappara meinaa tehdä. Kelpaisi kyllä Kouvolaan.

Muutamaa kunnon laituria ja pakkia, sekä yhtä kovaa sentteriä tuo porukka huutaa, Kangasmäkeä en kyllä miellä ykkösketjuun miehen historian tuntien, mutta kakkoseen menisi. Peltosta voi peluuttaa sentteritilanteen salliessa sekä laidassa, että keskellä.

Sitten vielä Rämölle kunnon kirittäjä, niin kyllä niillä kauteen kelpaa lähteä. Mihinköhän Huhtala, Hämäläinen, Tuominen tai Mäkilä suuntaa? Noista voitaisi pari mun mielestä ottaa vielä mukaan, mikäli sopivat Mattilan ja KooKoon suunnitelmiin.
 
Julkusen luulisi pelaavan viivassa ylivoimalla, kuten jo viime vuoden plejareissa, missä hän kylvi kyllä totaalista tuhoa viivalta. Onhan miehen lämäri IHAN KÄSITTÄMÄTÖN! Hienoa, että saatiin kaikkien suosikki kahden vuoden pahvilla tänne.

Kyllähän KooKoo tässä hakee jo ensi kaudeksi mahdollisia liiga-rungon miehiä ja siksi laitetaan näinkin iskukykyistä nippua. Välivuoteen ei ole mahdollisuutta, koska se olisi taloudellisesti jo hankalaa, koska eihän se yleisöä niinkään kiinnostaisi. Välimaan kommenteistahan voi lukea sen, että nyt keskitytään toimistolla hommia organisaation kehittämiseen jne. ja runko taas pääsee Peten käsittelyyn. Myöskin on selvää, että joitain tällaisia nimiä, kuten "Jyrkkiö" tai "Tuominen/Hämäläinen" tuohon rosteriin vielä tulee, koska nyt rosterissa on about 15 Mestis-pelaajaa. Eiköhän myös nuoret pojat saa hyvän mahdollisuuden näyttää osaamistaan Mattilan kanssa. Sellainen kuva on jäännyt, että jos homma toimii, niin sieltä voi vaikka joku huimapää löytää itsensä ykköskentästä, kuten esim. case Heikkinen kertoo. Heikkinen onkin kova jokerikortti ja kun kyse on '93 jannusta, joka teki läpimurtonsa viime kaudella, niin voidaan odottaa kovaa tulosta ensi kaudella. Virtanen ('94) taas löi itsensä viime kaudella läpi Mestiksessä ja jossain muussa joukkueessa olisi varmasti paukuttanut lähemmäs 30 pinnaa, joten toivottavasti roolia tulee.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kangasmäen hattrick Sport paidassa.

Aikoinaan Kangasmäki oli se pelaaja, jota meillä päin kokoajan toivottiin. Jos olisi tullut viime kaudella Sportiin, saattaisi olla meidän pelaaja ensi kaudella, mutta ei tullut niin hänet unohdettiin. Erittäin hyvä maalintekijä Mestikseen, kuten tuosta koosteestakin näkee ja jos vetää hyvän ensi kauden, niin voi olla KooKoon kakkos/kolmossentteri Liigassa.

Tähän mennessä KooKoon hyökkäys näyttää jo paremmalta kuin mestaruuskaudella. Tuossa on oikeasti jo kolmekin ketjua, jotka pystyvät ratkaisuihin ja jos muut Mestisseurat ovat pudottamassa budjettejaan, niin saattaa KooKoo mennä välikausi lippiksillä mestaruuteen.
 
Eikö muuten nyt ensi viikolla ala se Maksim Ivanovin (Pittsburgh Penguins luisteluvalmentaja) viikon visiitti KooKoon kanssa? Tässä pääseekin runko ja nuoret äijät nyt hyvään kouluun ja toivottavasti sieltä imetään tipsejä millä saadaan lisää vauhtia putkiin.

Mattilahan sanoi, että KooKoon vahvasti brändäämään kiekkokontrolli-peliä ei lähdetä muuttamaan, mutta siihen tullaan lisäämään luistelunopeutta ja fyysisyyttä vielä ripaus. Tämä jos mikä taitaa olla se Mattilan spesiaalialue myös.
 
Tässähän menee ihan sanattomaksi. Kiitos KooKoo. Huhhuh. Voisiko se kausi jo alkaa? Verkkokauppa auki, niin lähtee Julkuspaita tilaukseen.

Eikö muuten nyt ensi viikolla ala se Maksim Ivanovin (Pittsburgh Penguins luisteluvalmentaja) viikon visiitti KooKoon kanssa? Tässä pääseekin runko ja nuoret äijät nyt hyvään kouluun ja toivottavasti sieltä imetään tipsejä millä saadaan lisää vauhtia putkiin.
Karevaaralle tämä. Mieshän luisteli läpi kauden kuin olisi ollut heinäseiväs puntissa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vähän sellainen välimallin anti, jos nyt ihan rehellisiä ollaan. Siis ihan hyviä soppareita suurin osa, mutta kyllähän näistäkin paistaa se, että seuralla itselläänkään ei oikeasti ole mitään tulevaisuudesta.

Kangasmäki on pelannut Mestis-keikoillaan noin pinna per peli -tahdilla. Jos se on todellinen tasonsa näissä kinkereissä, niin taistelee koko kauden miehenä sitten kyllä ihan pistepörssin kärkisijoista.

Lukko ei syystä tai toisesta halunnut luopua, mutta jossain muussa seurassa olisi saattanut murtautua kakkos-kolmossentteriksikin. Tai ainakin saada mahdollisuuden. Kangasmäki on - vaikka vain vuoden sopparin tekikin - potentiaalinen Liiga-KooKoon pelaaja.

Kovin montaa muuta mahdollista liigajengin miestä ei sitten tästä nipusta löydykään. Pakeista Västilä, Lippojoki ja Koponen menisivät toki. Karevaara ja Juutilainen eivät vielä viime kauden esityksillä millään mahtuisi uskottavan liigajengin kahteen ekaan kenttään, joihin pelaajaprofiilileiltaan sopisivat.

Heikkiset ja muut ovat ok Mestis-pelaajia, ei enempää eikä vähempää. Mutta Julkusen otan ensi kauden joukkueeseen vastaan ilomielin. Appelgrenille kanssa peukku ja toivottavasti seuralla/Mattilalla riittää rohkeutta kasata kolmos/neloskentät omien poikien varaan. Tässä tilanteessa siihen voisi olla fiksut saumat.

Kärmeniemen sotken ajatuksissani koko ajan tähän Ikan ajan HPK-pakkikaksikkoon, Oksaan ja mikä Hirvikallio se toinen nyt olikaan. Toivottavasti ei tartte enää kauden alettua sotkea...

Yksi huippupakki, pari-kolme jätkää kahteen ekaan ketjuun ja Rämölle tasaveroinen kilpakumppani. Kohtuullisen hyvässä vaiheessa on siis homma jo nyt.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Vähän sellainen välimallin anti, jos nyt ihan rehellisiä ollaan. Siis ihan hyviä soppareita suurin osa, mutta kyllähän näistäkin paistaa se, että seuralla itselläänkään ei oikeasti ole mitään tulevaisuudesta.

Nyt on pakko olla eri mieltä. Tai siis lähinnä siinä mielessä, että toimistolla näemmä ainakin uskotaan liigapaikkaan. Kalenteri käy kuitenkin vasta toukokuun alkua ja nyt on jo julkaistu varsin pätevä runko (jopa Mestikseen suhteellisen harvinaisilla monivuotisilla soppareilla) ensi kaudeksi, josta, ja erityisesti jonka jälkeisestä ajasta, ei ole vielä mitään mustaa valkoisella. Tohki Liigan vetäessä syksyllä maton alta on saumat veret seisauttavaan persnettoon ja lisäksi on mielenkiintoista nähdä miten kouvostoliittolainen bensalenkkari, pikkupomo ja rehupuntti löytää ensi kaudella hallille, jos liigapaikka luvattaisiin jo lokakuussa (en usko, että luvataan suoraan ilman reunaehtoja), kun myöhä noustii jo. Noh, en nyt jaksa negailla liikaa, koska niin hyvän tuntuman nuo iltapäivän julkistukset jättivät. Lisäksi kun sarjasta on hävinnyt kaksi pelaajista kilpailevaa jengiä ja JokiPo kyntää, niin lisäsyömähampaita voitaneen scoutata suhteellisen rauhassa verrattuna ns. normi kevääseen/kesään.

Erityiset plussat luonnollisesti Ulle #14:sta paluusta ja Kangasmäestä. Tässä saattaa olla kohtuullisen julma kaksikko ensi kaudeksi. Siitä olin yllättynyt, että toista maalivahtia ei ollut jo soppareissa. Siis lähinnä jotain sellaista tuukkahuumosmaista kirittäjää Rämölle ennen varsinaista taisteluparia.

Karevaara ja Juutilainen eivät vielä viime kauden esityksillä millään mahtuisi uskottavan liigajengin kahteen ekaan kenttään, joihin pelaajaprofiilileiltaan sopisivat.

Karevaarasta samaa mieltä, mutta Juutilainen pystyisi mielestäni pelaamaan hyvin myös alemmissa kentissä liigaa, koska on kuitenkin yllättävän kokonaisvaltainen pelaaja. Luistelussa on tekemistä, mutta en silti laskisi missään tapauksessa vain hyökkäyspään pelaajaksi tai ulos liigarosterista, jos pystyy tasaisen hyvään kauteen ja säilyy terveenä.
 
Viimeksi muokattu:

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän tuo Jullen kiinnnitys oli sellainen että tuo lisää katsojia ensi kaudella kun monet ehti miehen otteisiin jo ihastua. Jos voittoja tulee niin kyllä väki hallille löytää. Enemminkin huolettaa että jos liiganousua ei tule niin mistä sitten pelataan ja sitten väki vähenee
 

Steus

Jäsen
Minulla oli toiveissa enemmän näitä arttuheikkisiä, ei niinkään tipiheikkisiä. Tipi on eräs lempipelaajistani, mutta nykynäytöillä pelipaikka on mestiksessä, ei liigassa. Kadehdin Sportin runkoa Valkosineen, Tallbergeineen, jne - nimiä, joilla on potentiaalia vielä lunastamatta. KooKoo tosin pääsi kilpaan mukaan kunnolla vasta mestaruuden voitettuaan, siinä missä Sport sai aloittaa värväämisen jo syksyllä - siten ymmärrettävää, että lupaavat suomalaisnuoret lähtevät mieluummin vaasalaiseen kelkkaan.

Julkunen, Juutilainen ja Peltonen kelpaavat minun liiga-KooKoohoni ja kaksivuotiset sopimukset ovat hieno asia. Laakson Tuksulla on vielä junnuvuosiakin edessä, joten kaksivuotinen ei ole vääryys. Ihan fiksuja yksivuotisia lappuja muuten, koska tällä kertaa niitä ehtii uusia jo syksyllä, kun tulevaisuuden sarjataso selviää.

Hyvät fibat jäi tämänpäiväisestä!
 
Minulla oli toiveissa enemmän näitä arttuheikkisiä, ei niinkään tipiheikkisiä. Tipi on eräs lempipelaajistani, mutta nykynäytöillä pelipaikka on mestiksessä, ei liigassa. Kadehdin Sportin runkoa Valkosineen, Tallbergeineen, jne - nimiä, joilla on potentiaalia vielä lunastamatta. KooKoo tosin pääsi kilpaan mukaan kunnolla vasta mestaruuden voitettuaan, siinä missä Sport sai aloittaa värväämisen jo syksyllä - siten ymmärrettävää, että lupaavat suomalaisnuoret lähtevät mieluummin vaasalaiseen kelkkaan.

No sehän on fakta, että ei tässä nyt mitään perkeleen Moskovan Dynamoa kasata ensi kauden Mestikseen, mutta jos tuostakin porukasta ja tulevista hankinnoista se 10 äijän perusrinki saadaan kokoon, niin onhan se helvetin kova juttu.

Hankintalistalla on varmasti vielä ainakin se ykköspakki ja ykkössentteri. Sitten muutama nuori nälkäinen Liiga-paikkaa tavoitteleva hemmo siihen. Nyt voidaan aloittaa treenaaminen ja hissukseen katsella markkinoita. Elokuussa sitten mietitään uusia hankintoja ja signauksia.

Jokainen voi katsoa vaikka eliteprospectsista kuinka paljon hyviä pelaajia on tällä hetkellä tarjolla. Pelaajia tarjottu KooKoolle kovastikin, mutta nyt pitää muistaa, että talous ei kestä vetää kautta Mestiksessä millään Liiga-joukkue v. 0.9:llä.

--

Jouni Frimodig jättää Kouvolan Sanomien mukaan puheenjohtajan tontin ja Jouko Oinonen ottaa pj:n hommat haltuun. Helvetin iso kiitos Jounille seuran nostamisesta suosta Liigan porteille! Hattu käteen.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kyllähän tuo Jullen kiinnnitys oli sellainen että tuo lisää katsojia ensi kaudella kun monet ehti miehen otteisiin jo ihastua. Jos voittoja tulee niin kyllä väki hallille löytää. Enemminkin huolettaa että jos liiganousua ei tule niin mistä sitten pelataan ja sitten väki vähenee

Julkunen on toki hyvä haku, mutta ei mikään messias kuitenkaan tuossa yleisömielessä(kään), vaan voittavaa/tavoitteellista joukkuetta tullaan katsomaan, jos tullaan. Jos liiganosto torpataan jo syksyllä, antamatta edes siimaa kevääksi (,kuten toki oletus on, oli päätös mikä tahansa), niin siinä vaiheessa lähinnä viimeinen sammuttaa valot ja joku epäonnekas maksaa menot/velat. Luotetaan että näin ei käy, koska mitäpä muutakaan oikein voidaan.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo julkaisi viime vuonna 18.4.2013 ensimmäiset 20 sopimusta:

Lasse Lappalainen
Nico Lehto
Ville Rajala
Mikael Kuronen
Mikko Rämö
Kristian Järvinen
Jarno Lippojoki
Markus Västilä
Tuukka Laakso
Aatu Hämäläinen
Santtu Huhtala
Tomi Peltonen
Niklas Sirén
Jesse Koskinen
Jere Espo
Jussi Nättinen
Jan-Mikael Juutilanen
Pietari Koskelainen
Niki Koskinen
Sami Tamminen

Tänä vuonna peli avattiin tänään niin ikään 20 sopimuksella:

Niklas Appelgren
Arttu Heikkinen
Olli Julkunen
Aki Kangasmäki
Lauri Kärmeniemi
Mikko Rämö
Marlo Koponen
Tuukka Laakso
Pauli Levokari
Jarno Lippojoki
Markus Västilä
Jere Espo
Timo-Pekka Heikkinen
Jan-Mikael Juutilainen
Joona Karevaara
Tomi Peltonen
Mikko Virtanen
Pietari Koskelainen
Niki Koskinen
Sami Tamminen

Ei tämä KooKoon pelin avaus mielestäni kieli mistään välikaudesta eikä kalpene millään tavoin viime kauden ensimmäisistä sopimuksista. Hyvä, että Niklas Sirénin kanssa ei tehty jatkosopimusta. Viime kauden pelaajista toivoisin sopimusta vielä ainakin seuraaville pelaajille: Jesse Jyrkkiö, Aatu Hämäläinen, Henri Tuominen, Antti Mäkilä ja Santtu Huhtala.

Tästä on hyvä jatkaa. KooKoon joukkue tulee lisäksi aivan varmasti tästä vielä vahvistumaan
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos liiganosto torpataan jo syksyllä, antamatta edes siimaa kevääksi (,kuten toki oletus on, oli päätös mikä tahansa), niin siinä vaiheessa lähinnä viimeinen sammuttaa valot ja joku epäonnekas maksaa menot/velat. Luotetaan että näin ei käy, koska mitäpä muutakaan oikein voidaan.

No se nyt on selvä asia, että jos KooKoon liiganousu torpattaisiin jostakin käsittämättömästä syystä niin en kyllä näe enää mitään järkeä sen jälkeen jatkaa edustusjoukkueen toimintaa. Kyllähän tuo olisi niskalaukaus KooKoon edustuskiekkoilulle. Lisäksi tällä olisi vaikutusta monien muidenkin mestisjoukkueiden toimintaan. Aika vaikea kuvitella, että mikään muukaan mestisjoukkue pystyisi saamaan KooKoota suurempia yleisömääriä ja liikevaihtoa mestiksessä, joten kyllä negatiivinen päätös olisi aika selkeä signaali kaikille mestisjoukkueille.

Luottamus toki on kova, että KooKoo nousee ensi kauden jälkeen liigaan, koska jo aikaisemmin kerrottiin, että KooKoo on mestaruutta vaille liigajoukkue. Mestaruus on nyt taskussa, joten eihän tässä muuta kuin odotella kuin että lupaukset pidetään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt on pakko olla eri mieltä. Tai siis lähinnä siinä mielessä, että toimistolla näemmä ainakin uskotaan liigapaikkaan.

Joo, se on bueno asia, että runko on hyvissä ajoin kasassa. Mutta en kyllä hoksaa ollenkaan, miten se muka osoittaa vielä yhtään mitään siitä, mihin toimistolla uskotaan? Niin kuin Old Tom tuossa listasi, niin saman verran jätkiä oli kasassa viime vuonnakin tähän aikaan. Eikä laadussakaan ole eroa kuin ehkä yhden Julkusen verran.

Jos liigapaikkaa pidettäisiin salettina, niin joukkue pitäisi kasata tulevaisuutta silmälläpitäen. Eli todennäköisistä liigamiehistä (Kangasmäki, Västilä) ja prospecteista (Kärmeniemi?), joista nähtäisiin vuoden aikana, että kasvaako niistä liigapelaajia vai ei.

Jos taas haluttaisiin välttää taloudelliset riskit, niin kasattaisiin joukkue pääosin edullisista jatkajista (Heikkinen?) ja oman kylän pojista (Appelgren). Sitten olisi säästössä rahaa liigaa ja liigapelaajia varten tai ei ainakaan välitöntä konkurssiuhkaa jos paska osuisi ropelliin.

Kolmas vaihtoehto olisi puolestaan keskittyä pelkästään tähän kauteen, ja kasata Mestiksen mestaruudesta taisteleva jengi (Julkunen, Karevaara, Rämö, Levokari) tulevaisuutta ajattelematta.

Huom: välimallilla en tarkoittanut kuuluisaa välikautta™, vaan sitä, että joukkue on kasattu edellämainittujen skenaarioiden sekasikiöksi. Mikä todennäköisesti onkin ollut se ainoa todellinen vaihtoehto, quod erat demonstrandum.


Juutilainen pystyisi mielestäni pelaamaan hyvin myös alemmissa kentissä liigaa

Varmasti pystyisi ja on pystynytkin. Mestaruusmiehistöstä olisi voinut heittää melkein kenet tahansa liigajoukkueessa vähintään neloskenttään ilman, että olisi aiheuttaneet suurempia ongelmia. Se, olisiko kolmos-neloskenttiin kuitenkin järkevämpiäkin vaihtoehtoja kuin 27-vuotias Juutilainen, on kuitenkin ihan toinen juttu. Mutta ei Juutilainen tai Karevaara siis kumpikaan ole mitenkään poiskirjoitettuja kortteja. Molemmilla on mahkuja petrata vielä jopa niin, että olisivat isomman roolin miehiä jopa liigajengissä. Vaan ei viime kauden esityksillä.
 
Mutta ei Juutilainen tai Karevaara siis kumpikaan ole mitenkään poiskirjoitettuja kortteja. Molemmilla on mahkuja petrata vielä jopa niin, että olisivat isomman roolin miehiä jopa liigajengissä. Vaan ei viime kauden esityksillä.
Minusta Juutilaisen viime kauden esitykset tiettyyn ajankohtaan asti kestävät hyvinkin kriittisen tarkastelun. Kuten cotton kirjoitti, mies on kokonaisvaltaisesti niin hyvä pelaaja, että pystyy illasta toiseen pelaamaan pitkät pätkät "pelin sisällä". Valmis liigan kärkikenttien mies kun kemiat loksahtavat jonkun kanssa kohdalleen niin että kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Nyt joutui ihan liian usein raahaamaan karevaaroja ja hämäläisiä reppuselässään eikä kake-rockistakaan oikein ollut pelinrakentajaksi.

Oli peliesitysten hiipumisen syy sitten isäksi tuleminen kevään korvalla (saiko nukuttua? oliko duuni loppujen lopuksi siinä kohtaa sen kiinnostavampaa kuin meillä muillakaan olisi samassa tilanteessa?) tai vaiettu loukkaantuminen, olisi Juutilainen pelkästään tasonsa pitämällä johdattanut joukkueen mestaruuteen ja taistellut pleijareiden MVP-pytystä Peltosen kanssa. Toki omaa kieltään mestarijoukkueesta kertoo se, ettei siellä yhtä runkosarjan kultakypärää lopulta kaivattu. Kahden vuoden pahvi on kuitenkin loistava juttu ja toivottavasti tosiaan nähdään ennemmin tasonnostoa kuin -laskua.
 

ebsonblues

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Täällä hehkutetaan Julkusta... Onko tää se sama Esa Julkunen joka oli yhtenä ottavana osapuolena aikoinaan legendaarisissa Hockey Reipas kohtaamisissa... silloin muutama vuosi sitten?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös