KooKoo 2013–2014

  • 470 503
  • 1 438

Mneme

Jäsen
Tottakai parantamista aina on, mutta mielestäni suoriutui todella hyvin. Tosin kun lähtökohdat vertaamiseen ovat mitä ovat, niin jo sellaiset normaalisti aivan perusasiat, kuten omien ja vastustajan pelaajien tunnistaminen sekä tapahtumien aktiivinen havainnointi tekivät streamista huomattavasti mukavammin seurattavan.

Totta, ja kyllähän ensimmäinen peli on aina ensimmäinen peli. Hyvä kuitenkin huomata, että KooKoolla reagoitiin Taurun saamaan huonoon palautteeseen ja kokeiltiin uutta ääntä. On se jo KooKoonkin etu, ettei MestisTV:n selostaja joudu aina naurunalaiseksi yms. Ja nuorempi selostajaääni myös nuorentaa koko joukkueen yleisilmettä kummasti!

Toivottavasti Lindholm saa jatkaa. En ole tainnut nähdä vielä yhtäkään negatiivista palautetta miehen suorituksesta!
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Hyvä kuitenkin huomata, että KooKoolla reagoitiin Taurun saamaan huonoon palautteeseen ja kokeiltiin uutta ääntä.

Niinno...

Tauru on kuulemma sairastunut, jota nyt paikkaa Matti.

Käsittääkseni palaute on ollut koko ajan lähes tasan yhdenlaista, mutta kun tekijöitä ei ole, niin minkäs teet. Olisi mahtavaa, jos Matilta aikaa ja innostusta löytyisi kevään tosipeleihin.

Toivottavasti Lindholm saa jatkaa. En ole tainnut nähdä vielä yhtäkään negatiivista palautetta miehen suorituksesta!

+1.

Edit:

Löytyi muuten myös ehkä komein joulukalenteri koskaan!
 
Viimeksi muokattu:

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vaikka joukkueen otteet kaukalossa ovat parantuneet niin yleisömäärissä se ei ole samalla lailla näkynyt. Marraskuussa Kouvolassa vieraili koko Mestiksen kärkikaarti, mutta "suurta yleisöä" se ei juuri kiinnostanut.

Jukurit jaksoi houkutella vielä 2087 katsojaa, mutta Sport ja Tuto-peleissä jäätiin alle 2000 katsojan. Sport-pelin aikaan taisi olla karvaformuloiden kokoontumisajot raviradalla, mutta silti, vaisua on. TuTo-ottelun jälkeen katsojakeskiarvo on 1966 katsojaa.

Seuraava kotipeli onkin sitten vasta 14.12. Jukureita vastaan.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hieno ja ryhdikäs esitys lauantaina. Nyt mentiin maalille eikä meinattu, vauhti ja tekemisen laatu pysyi hallussa koko pelin. Ylivoimalla tuli tulosta, mutta kyllä se kiekollinen sentteri tekisi poikaa, Kakerockin kolmijalka visparointi ei oikein irtoa.

Katsojamäärissä näkyy varmasti ailahtelevat otteet, sille ei voi mitään. Se olisi heti keskiarvoon pari sataa lisää, jos juna kulkisi piikkipaikalla ja peli toimisi. Sitten sekin näkyy auttamatta, että Kouvolan suurimmalla työnantajalla Kouvolalla on isot YT:t käynnissä ja ihmiset suhteuttavat kulutusta neuvottelutuloksia odotellessa.
 
Uskoisin, että KooKoo vielä sentteriä tähyilee, jos meinataan mestaruudesta pelata. Mahdollisesti ulkomailta?

Yleisömääristä en ole huolissaan. Marraskuun loppu on aina pahaa aikaa ja kun joukkueen tekeminen on näin ailahtelevaa, niin se 200 ihmistä jää kotiin. Ja onhan lipunhinnat liian korkeat.

Ensi kotimatsissa sitten tifoillaan KKPn toimesta!
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Yleisömääristä en ole huolissaan. Marraskuun loppu on aina pahaa aikaa ja kun joukkueen tekeminen on näin ailahtelevaa, niin se 200 ihmistä jää kotiin. Ja onhan lipunhinnat liian korkeat.

Tätä meinasin tulla juuri itsekin kommentoimaan. Lippujen hinnat on kyllä aika uskomattomia kun puhutaan kuitenkin mestiksestä. Monella liigapaikkakunnallakin pääsee katsomaan kiekkoa sen lisäksi halvemmalla.

KooKoon peli on ollut ailahtelevuudesta huolimatta kuitenkin viihdyttävää katseltavaa (niissä muutamassa pelissä mitkä olen nähnyt), joten itsekin näen yleisömäärän ongelmien olevan muualla kuin peliesityksissä. Alkukaudessa täällä päiviteltiin, että heikko yleisökeskiarvo johtuu siitä, että ollaan pelattu Jyp-akatemioita sun muita vastaan eikä olla kohdattu kärkiseuroja kotona. Nyt on kärkiseuratkin vieraillut eikä muutosta ole tapahtunut.
 

lätkäheebo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat, Winnipeg Jets
En pidä KooKoon lippujen hintoja erityisen kovina! Ossuuskaupan vihreällä kortilla pääsee aikuiset sisään 14 eurolla. Vertailun vuoksi kouvolalaisille tuttuun tanssiravintola Mulligansiin maksaa liput 13 euroa. Katsojamääriin on varmasti vaikuttanut KooKoon tasapaksut kotipelit, mutta vielä enemmän tämä taloustilanne ja Kouvolan työttömyyslukemat. Ihmisten rahat on vähissä ja kaikki menot puidaan hyvin tarkkaan. Ei ole Kouvolan ravintoloissakaan tunkua ja niiden myynnit on kuulemma tippuneet aika hurjasti viime vuodesta.

TuTo-peli oli muuten tämän kauden paras peli KooKoolta. Ei paljon jäänyt palaa kuulapään porukalle. Tuolla tasolla kun jatketaan, niin alkaa hallikin täyttyä.
 

Fordél

Jäsen
Tässä vähän vertailua muiden Mestiksen kärkijengien ja osan Liigajengien lipunhinnoista:

KooKoo 16 €
Sport 16 € (seisokatsomo 14 €)
Jukurit 13 € (seisomakatsomo 10 €)
TuTo 15 €
SaiPa 19 € (seisomakatsomo 13 €)
Pelicans 21 € (seisomakatsoma 13 €)
Jokerit 14 €
HIFK 21 € (seitsomakatsomo 16,5 €)
Blues 19,5 €
KalPa 14-18 €

Tosta tilastosta voidaan sanoa, että KooKoon liput ovat kalleimmat Mestiksessä, mutta ihan linjassa muiden Mestisjengien kanssa. Ero Liigaan on yllättävän vähäinen. Toki harva katsoja miettii meneekö 16 eurolla katsomaan KooKoon peliä vai vaikka 21 eurolla Pelsuja tai HIFK:ta. Sikäli vertailu ainakin Liigan ja Mestiksen välillä on siis turhaa. Kuitenkin tuo vähäinen ero kielii siitä, että ei noissa hinnoissa ole ainakaan nostamisen varaa.

Elokuviin Kouvolan seudulla pääsee leffasta riippuen 8-12 eurolla. Kouvojen peliin puolestaan 10 eurolla.

Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että nyt ollaan lippujen hinnoissa varmasti kipurajoilla. Varmasti osa katsojista jää nyt helpommin kotiin kuin tulee matsiin. Hyvä voittoputki päälle ja paljon kotivoittoja niin aina yhä suurempi osa näistä henkilöistä löytää tiensä takaisin hallille. Jos voittoja ei tule niin kenties silloin voidaan tarkistaa lippujen hintoja tai laittaa jotain kampanjoita/tempauksia pystyyn, jotta saadaan yleisöä hallille. No hintojen alennukseen tuskin tullaan menemään.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tässä vähän vertailua muiden Mestiksen kärkijengien ja osan Liigajengien lipunhinnoista:

KooKoo 16 €

Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että oletko tuon hintavertailun yhteydessä selvittänyt saako kaikilla muilla liiga- ja mestispaikkakunnilla kahden euron alennuksen lipun hinnasta S-etukortilla? Kouvolassa kaikista lipuista saa tuon kahden euron alennuksen eli mielestäni oikeampi hinta KooKoon kohdalla olisi 14 €. En tietysti osaa varmaa sanoa, mutta eikö suurimmalla osalla ole hallussaan tuo vihreä kortti? Tai ainakin jos lipun hinta on kynnyskysymys niin ei muuta kun hankkimaan vihreä kortti. S-kortin taitaa saada kaiken lisäksi ilmaiseksi.

Kouvojen peliin puolestaan 10 eurolla.

Kouvot nyt on aika huono vertailukohta, sillä joukkue taitaa pelata lipun hinnasta huolimatta puolityhjille katsomoille. Kouvoilla varmaan kävisi tuo sama vähäinen määrä yleisöä vaikka pääsisi ilmaiseksi tai toisaalta vaikka lippu maksaisi tuon KooKoon lipun verran eli 14-16 €.
 
Suosikkijoukkue
KK
Lippujen hinnat, kaljakarsinan siirto juoksuradalle, taantuma, joukkueesta puuttuvat persoonat... Onhan noita. Lippujen hintoja kun laitettaisiin 6€ alas tulisi uskoakseni ainakin 200 katsojaa enemmän/peli ja joka toinen varmaankin jättäisi sen 4-12€ halliin. Toivon kyllä, että Orbe-klubin laajennuksen jälkeen tuo enemmän rahaa joukkueen kassaan kuin menetetyt katsojat. Varmaan ne aitot tullessaan ovat aivan liian kalliita rahvaalle. Kohta muuten katsomot ovat tyhjiä ja peliä katsotaan kopeista ja kulbeilta. No herrakerholle ne tota hallia rakentaa. Kauankohan "jokkereita" Kouvolassa riittää?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No herrakerholle ne tota hallia rakentaa. Kauankohan "jokkereita" Kouvolassa riittää?

Kyllä Kouvolan jäähallin luulisi rahvaallekin kelpaavan pelien seuraamiseen. Jos ei olosuhteet kelpaa niin kannattaa valittamisen sijaan käydä vierailulla vaikka Keravan tai Heinolan jäähalleissa. Toivottavasti myös "jokkereita" riittää jatkossakin Kouvolassa, sillä Kouvolan yleisömäärillä ei missään tapauksessa pystyttäisi ylläpitämään kasassa nykyisen kaltaista joukkuetta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Lippujen hinnat, kaljakarsinan siirto juoksuradalle, taantuma, joukkueesta puuttuvat persoonat... Onhan noita.

En tiedä muista, mutta allekirjoittaneen kohdalla hieman lässähtäneeseen mielenkiintoon Mestis-kautta kohtaan on tasan yksi syy: karsintojen poistuminen ja kyllä tämän yllättävän moni tasalakkikin noteeraa. Nyt ei enää pelata mahdollisuudesta päästä karsimaan liigapaikasta, vaan mahdollisuudesta päästä sopimaan siitä kabineteissa. Mahottoman mukava meininki ja kiinnostaapa kovin...
 

Fordél

Jäsen
Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että oletko tuon hintavertailun yhteydessä selvittänyt saako kaikilla muilla liiga- ja mestispaikkakunnilla kahden euron alennuksen lipun hinnasta S-etukortilla?

En ole selvittänyt ja KooKoon lipunhinta on 16 euroa. Alennukset ovat asia erikseen, mutta tuo 16 euroa on se perushinta.

Kouvot nyt on aika huono vertailukohta, sillä joukkue taitaa pelata lipun hinnasta huolimatta puolityhjille katsomoille. Kouvoilla varmaan kävisi tuo sama vähäinen määrä yleisöä vaikka pääsisi ilmaiseksi tai toisaalta vaikka lippu maksaisi tuon KooKoon lipun verran eli 14-16 €.

Kouvojen peleissä hallin täyttöaste oli viime vuonna 59 %. KooKoolla se oli viime vuoden lukemilla 62 %. Lähes yhtä puolityhjät katsomot on siis sun näkemyksen mukaan myös KooKoolla eli ei mitenkään huono vertailukohta tältä kantilta katsottuna. Lisäksi kun molemmat tarjoavat urheiluviihdettä, on tässä kohdin ihan perusteltua tuoda Kouvojenkin lippujen hinta esille.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mitä ne huutelee? :)

Sportin istumapaikkaliput maksaa edes hieman siedettäville paikoille alkaen 18€. Noi 16€ paikat on totaalisen suolesta.
Paremmat paikat maksaa sitten 21-24€.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kouvojen peleissä hallin täyttöaste oli viime vuonna 59 %. KooKoolla se oli viime vuoden lukemilla 62 %. Lähes yhtä puolityhjät katsomot on siis sun näkemyksen mukaan myös KooKoolla eli ei mitenkään huono vertailukohta tältä kantilta katsottuna. Lisäksi kun molemmat tarjoavat urheiluviihdettä, on tässä kohdin ihan perusteltua tuoda Kouvojenkin lippujen hinta esille.

Mansikka-aholle mahtuu yleisöä palttiarallaa 1000 katsojaa, kun taas Sumulaakson Areenan yleisökapasiteetti on 6000 katsojaa. Jos joukkueiden hallien kapasiteetit olisivat toisin päin olisi KooKoolla hallin täyttöaste 100 % ja Kouvoilla joku 10 % ja risat.

Mitä ne huutelee? :)

Sportin istumapaikkaliput maksaa edes hieman siedettäville paikoille alkaen 18€. Noi 16€ paikat on totaalisen suolesta.
Paremmat paikat maksaa sitten 21-24€.

Kouvolassa pääsee parhaalle paikalla S-etukortilla 14 eurolla, joten ihan samaa ihmettelen, että mitä ne huutelee.
 
Täyttöasteista voi olla montaa mieltä, kun Mansikka-aholle mahtuu reilut 1000 ihmistä katsomaan peliä ja silloinkin on jo helvetin ahdasta.

Uskon edelleen yleisömäärien nousuun, kunhan saadaan kausi ja talvi oikeasti käyntiin. Keskiarvo tulenee nousemaan sinne 2100 tiennoille kylläkin, vaikka tavoitteesta sekin jää. Plejareissa sitten mennään toki kovemmilla yleisömäärillä, kun panoksena on liigapaikka. Joukkueen ailahteleva peli ja parit tuhnut esitykset kotona verottavat vielä niuhoja kouvolalaisia. Ensimmäisessä Jukurit-matsissa ilman mitään kampanjoita oli kuitenkin päälle 2500 ihmistä ja se kyllä antaa osviittaa, että yleisö kyllä tulee löytämään hallille, kunhan panosta alkaa olemaan enemmän. Rahatilanne ei ole yksityisillä ihmisillä ainakaan Kymenlaaksossa mikään herkullinen.

Ensi kaudeksi toivoisi näkevän edes kosmeettisen alennuksen lippujen hinnoissa ja mahdollisesti sen, että hinnat listataan vastustajan mukaan. JYP-Akatemia matsissa 10 euron lippu on huomattavasti houkuttelevampi kuin 16e.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Lippujen hinnoittelu ei ainakaan Kajaanissa ole vaikuttanut yhtään mitään. Luulisi että Suomen köyhimmässä kolkassa puolet halvempi lippu vetäisi enemmän porukkaa, mutta katsojia on ollut ihan sama määrä kuin viime vuonna. Edes ilmaisottelu ei täyttänyt hallia. Vaikka mainostaulut ovat katukuvassa, mediatiimi tekee videoita jatkuvalla syötöllä ja Hokki on ollut noin 100 kertaa enemmän esillä facebookissa ja monenlaisilla tempauksilla kaupungilla kuin aiemmin. Ja joukkueessa on mielenkiintoisia ulkkareita jopa useita. Sama 7xx katsojaa silti hallilla. Luulisi että näillä satsauksilla edes sinne tuhanteen pääsisi näinkin pienessä kylässä.

Ja täällä ei pelata jalka-, kori- eikä lentopalloa kuin mutasarjoissa, ei voi siihenkään vedota.

Tuskin Kouvolassakaan hinta on kynnyskysymys. Yleisö maksaa kympin tai kaksi yhtä helposti jos vaan tuote kiinnostaa oikeasti.

Kajaanissa ei tulla katsomaan joukkuetta "joka ei voita mestaruutta kuitenkaan", liekö Kouvolassa samaa ongelmaa? KooKoo on niin monta kertaa jo hyytynyt kalkkiviivoille viime vuosina, että menestymiseen ei suuri yleisö jaksa uskoa. Eikä tule katsomaan pelejä runkosarjassakaan.
 

Fordél

Jäsen
Mansikka-aholle mahtuu yleisöä palttiarallaa 1000 katsojaa, kun taas Sumulaakson Areenan yleisökapasiteetti on 6000 katsojaa. Jos joukkueiden hallien kapasiteetit olisivat toisin päin olisi KooKoolla hallin täyttöaste 100 % ja Kouvoilla joku 10 % ja risat.

Ei vaan Mansikka-aholle mahtuu yhteensä 1600 katsojaa. Näin sanottiin yhdessä KS:n juttua ja luotan siihen enemmän kuin johonkin wikipedian tietoon, joka koskee varmaan vain sitä pääkatsomoa eikä huomioi kenttätasoa. Kouvolan jäähalliin mahtuu puolestaan 3700 katsojaa istumaan. Näillä lukemilla nuo täyttöasteet on laskettu.

Mitä tulee tuohon vertailuusi niin en näe mitä hyötyä siitä on tai mikä on sen pointti. Sama kun pohtisi KooKoon mahdollista käyttöastetta Hartwall-areenalla. Nuo nyt sattuvat olemaan käyttöasteet ja sillä sipali.
 

Steus

Jäsen
Lippujen hinnat, kaljakarsinan siirto juoksuradalle, taantuma, joukkueesta puuttuvat persoonat... Onhan noita. Lippujen hintoja kun laitettaisiin 6€ alas tulisi uskoakseni ainakin 200 katsojaa enemmän/peli ja joka toinen varmaankin jättäisi sen 4-12€ halliin. Toivon kyllä, että Orbe-klubin laajennuksen jälkeen tuo enemmän rahaa joukkueen kassaan kuin menetetyt katsojat.

Tuolla laskutoimituksella rahaa tulee vähemmältä ihmismassalta enemmän, kuin suurelta. Lisäksi Orpen laajennus on ehdottoman hyvä asia sponsorimyyntiä silmällä pitäen. Kertalipun hinnalla yläkerran vieraat tuovat +40€/lärvi voittoa vielä verojen jälkeenkin, eikä tuohon lukemaan sisälly edes juomat. Proletariaatti ostaa lipun ja kaljat erätauoilla, tästä kertynee hivenen vähemmän kuin kermaperseiden ostoksista. (summa suuntaa antava)

Kyllähän se 16e on sikamainen hinta jostain lokakuisesta Akatemia-läpsyttelystä, mutta kun se kerran tunnutaan maksavan, niin miksei toimisto sitten keräisi joukkueen kassaan tuohta?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitä tulee tuohon vertailuusi niin en näe mitä hyötyä siitä on tai mikä on sen pointti. Sama kun pohtisi KooKoon mahdollista käyttöastetta Hartwall-areenalla. Nuo nyt sattuvat olemaan käyttöasteet ja sillä sipali.

Pointti on se, että Kouvoilla ei ole mielestäni ylipäätään mitään tekemistä KooKoon yleisömäärien, KooKoon lipun hintojen, Kouvolan jäähallin istumapaikkojen (3700) tai Kouvolan jäähallin kapasiteetin (6000) kanssa. Sama kun alettaisin vertailemaan Valkealan Kajon naislentopalloilijoiden yleisömääriä KooKoon yleisömääriin. Itse toit tuon Kouvot tähän vertailuun, mutta aiheen käsittely saa puolestani päättyä tähän.

Tuskin Kouvolassakaan hinta on kynnyskysymys. Yleisö maksaa kympin tai kaksi yhtä helposti jos vaan tuote kiinnostaa oikeasti.

Kumikiekolta erittäin hyviä näkemyksiä edellä aiheesta.
 

Fordél

Jäsen
Pointti on se, että Kouvoilla ei ole mielestäni ylipäätään mitään tekemistä KooKoon yleisömäärien, KooKoon lipun hintojen, Kouvolan jäähallin istumapaikkojen (3700) tai Kouvolan jäähallin kapasiteetin (6000) kanssa. Sama kun alettaisin vertailemaan Valkealan Kajon naislentopalloilijoiden yleisömääriä KooKoon yleisömääriin. Itse toit tuon Kouvot tähän vertailuun, mutta aiheen käsittely saa puolestani päättyä tähän.

Niin eihän tässä verratakaan yleisömääriä vaan lipun hintoja. Itse toit mukaan keskusteluun hallien täyttöasteetkin. Vaikka Kouvojen lippujen hinta ei vaikutakaan KooKoon lippujen hintoihin, on niitä ihan järkevää verrata. Samoin kuin Sportin lipun hintoja tai Liiga-joukkueiden. Tuovat kato perspektiiviä keskusteluun. Oma ja monen muun näkemys on, että lipun hinta on kallis ja ihan siinä kipurajalla.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oma ja monen muun näkemys on, että lipun hinta on kallis ja ihan siinä kipurajalla.

Kuten jo mainitsin, jos lipun hinta tuntuu liian kalliilta niin ei muuta kun hankkimaan S-etukortti, jolloin peleihin pääsee 14 eurolla. Ei tämä sen vaikeampaa ole. On täysin omaa tyhmyyttä, mikäli ei osaa hankkia S-etukorttia. KooKoon kannaltahan olisi täyttä typeryyttä luopua tuosta S-etukorttiedusta. KooKoo saa lipun hinnasta 16 euroa, josta katsoja maksaa 14 euroa ja KSO 2 euroa. Tavalliselle katsojalle on yksi lysti maksaako lippu 14 euroa vai 12 euroa. Kahden euron erotus tuskin kenenkään taloutta kaataa. Olen samaa mieltä Cottonmouthin kanssa, että suurin syy yleisömäärien laskuun on liigan sulkeminen poistamalla liigakarsinnat. Suurinta osaa katsojista ei kiinnosta nousu kabinetin kautta.
 

Fordél

Jäsen
Kuten jo mainitsin, jos lipun hinta tuntuu liian kalliilta niin ei muuta kun hankkimaan S-etukortti, jolloin peleihin pääsee 14 eurolla. Ei tämä sen vaikeampaa ole. On täysin omaa tyhmyyttä, mikäli ei osaa hankkia S-etukorttia.

Niin ei se S-etukortin hankkiminen ole mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeaa tai hankalaa. Siitähän tässä ei ole kyse. En aio sitouttaa itseäni mihinkään osuuskauppaan sen takia, että saisin KooKoon lipun kaksi euroa halvemmalla. Enkä myöskään ymmärrä miksi näin pitäisi tehdä. Ei mahdu mun logiikkaan, että lätkämatsiin halvemmalla pääsemiseksi tarvitsisi tehdä moinen toimenpide. Ja läheskään kaikilla ei ole ko. korttia, joten mikään itsestään selvyys sekään ei ole.

Eli summa summarum, KooKoon lipun hinta on se 16 euroa.

Olen samaa mieltä Cottonmouthin kanssa, että suurin syy yleisömäärien laskuun on liigan sulkeminen poistamalla liigakarsinnat. Suurinta osaa katsojista ei kiinnosta nousu kabinetin kautta.

En usko, että tästä on kyse. Nythän se nousu on periaatteessa realistisempaa kuin vuosiin, etenkin KooKoon kohdalla. En usko, että suuri yleisö arvottaa tätä mutoseikkaa kovin tärkeäksi seikaksi jättää tulematta otteluihin. Nousu on tämän kauden jälkeen mahdollista ja se on tärkeintä. Sen sijaan uskon yleisömäärien laskuun vaikuttaneen monen erinäisen seikan, kuten joukkueen ailahtaneet otteet. Korkea lipunhinta ei innosta epäröiviä lähtemään matseihin. Mutta kunnon voittoputki päälle ja paljon hyviä kotiotteluita niin kiima varmasti nousee ja yleisömäärät nousevat. Kevään tullessa ja kun ratkaisujen hetket lähenevät yleisömäärätkin varmasti nousevat.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin ei se S-etukortin hankkiminen ole mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeaa tai hankalaa. Siitähän tässä ei ole kyse. En aio sitouttaa itseäni mihinkään osuuskauppaan sen takia, että saisin KooKoon lipun kaksi euroa halvemmalla. Enkä myöskään ymmärrä miksi näin pitäisi tehdä. Ei mahdu mun logiikkaan, että lätkämatsiin halvemmalla pääsemiseksi tarvitsisi tehdä moinen toimenpide. Ja läheskään kaikilla ei ole ko. korttia, joten mikään itsestään selvyys sekään ei ole.

Eli summa summarum, KooKoon lipun hinta on se 16 euroa.

No olkoot minun puolestani vaikka 100 euroa, jos S-ryhmä kustantaa lipusta sen verran, että katsojalle jää maksettavaa 14 euroa. Jos on tyhjä tasku eikä pysty lippua ostamaan tai hankkimaan S-etukorttia niin se on kuule ihan täysin oma valinta. Turha siitä täällä on valittaa.

Itselläni on kuitenkin kausikortti, joten lipun hinta ei hetkauta minua suuntaan jos toiseenkaan. Mitä S-etukorttiin tulee niin sekin on omaa tyhmyyttä, jos S-etukorttin hankkimalla sitoutuu osuuskauppaan. Vaikka kortti olisi taskussa niin edelleen on ihan oma valinta missä kauppaliikkeessä tämän jälkeen asioi.

En usko, että tästä on kyse. Nythän se nousu on periaatteessa realistisempaa kuin vuosiin, etenkin KooKoon kohdalla. En usko, että suuri yleisö arvottaa tätä mutoseikkaa kovin tärkeäksi seikaksi jättää tulematta otteluihin.

Kuten Kajaanin esimerkki osoittaa yleisöä ei tule yhtään sen enempää oli lipun hinta nykyinen tai kaksi euroa halvempi. Tuskin nyt kuitenkaan yleisöä kannattaa ilmaiseksi alkaa päästämään peleihin, jos halutaan edes tämän tasoista joukkuetta pitää kasassa. Suuri yleisö hakee elämyksiä peleistä ja parhaita elämyksiä ja draamaa tarjoaa esimerkiksi mahdollisuus nousta liigakarsintojen kautta liigaan. Liigan sulkeminen oli suuri virhe. Jonkinlaiset liigakarsinnat olisi pitänyt ehdottomasti säilyttää. En usko, että kovinkaan moni on kiinnostunut noususta kabinettien kautta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Sen sijaan uskon yleisömäärien laskuun vaikuttaneen monen erinäisen seikan, kuten joukkueen ailahtaneet otteet. Korkea lipunhinta ei innosta epäröiviä lähtemään matseihin. Mutta kunnon voittoputki päälle ja paljon hyviä kotiotteluita niin kiima varmasti nousee ja yleisömäärät nousevat. Kevään tullessa ja kun ratkaisujen hetket lähenevät yleisömäärätkin varmasti nousevat.

Uskon itsekin yleisömäärien nousuun kevättä kohti, mutta eivätkös esitykset olleet vuosi sitten tässä vaiheessa vielä pahempaa kuraa ja lippujen hinnat samat, mutta silti alkukauden yleisömäärät eivät näin paljon tavoitteesta laahanneet?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös