KooKoo 2006-2007

  • 217 471
  • 1 328

ilevan

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, Saipa, Titaanit, Newcastle, Barcelona
Hokkanen korvaa Silvennoisen kakkoskentässä, samoin Appel korvaa Ilolan. Silloin nelonen on Ilola-Silvennoinen-Somppi tahi Koskelainen, Korhonen. Hokkanen olisi paljon tärkeämpi mies KooKoolle kuin Silvennoinen. Silvennoinen ei ole ainakaan KooKoossa kakkoskentän sentteri. Hän on yksinkertaisesti sellainen puukäsi, jonka paikka on neloskentässä samoin Somppi oli eilen todella luokaton. Teki toki maalin mutta sen jälkeen tuli ihan omalle tasolle. Yritti tehdä vielä oman maalin mutta onneksi Heinonen oli hereillä.
Pakisto on KooKoolla luvattomman heikko. En tiedä mikä miehiä vaivaa kun maalin edessä vastustaja saa ja ehtii tehdä mitä vaan. Eilenkin Sportin kaverit sutivat irtokiekkoja pari kertaa putkeen ennen kuin puolustajat ehtivät tai saivat vastustajan kiinni. Tarkiainen on ainoa pakki joka taklaa. Eilenäkin antoi muutaman hyvän niitin. On tullut Hilpasta ikävä kun on katsellut Gärdströmmin pelaamista. Eilenäkin peli alkoi, hänellä oli kiekko ja antoi syötti sen niin uskomattomaan paikkaan että meinasi Sport tehdä heti maalin ja aikaa oli kulunut 16 sekuntia. Tosi "vahvaa" näyttöä. Ei KooKoo tarvi puolustukseen välttämättä käsiä vaan ihan peruspakkeja siivoamaan oman maalinedustan. Tällä hetkellä niitä ei joukkueesta tunnu löytyvän.
Onneksi meillä on Heinonen, joka paikkaa puolustajien virheitä. Fordelkin näyttää alkavan pitämään Heinosesta.
Kyllä Skytän kenttä pelasi ihan hyvin eilen. Ihmettelen näitä Siffan kommentteja. Mistä sinä oikein vedät näitä?? Ja viitsit vielä väittää omaa tekstiäsi asiantuntevaksi. Älä viitsi!!!
 

Ice Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
siffa kirjoitti:
. Kenen tilalle laitetaan ylempiin kentällisiin Appel, Somppi ja Hokkanen. Se on myös pystyttävä tänne kirjoittamaan. Aapo Lampisen pelaaminen on tällä hetkellä taas yhtä huonoa kuin viime keväänäkin. Eikä Skyttäkään ole parhaassa vireessään juuri nyt. Näidenkö tilalle on hankittu/ollaan hankkimassa lisää pelaajia?
Onko sitä rahaa nyt kuitenkin niin paljon, että Hokkasen lisäksi haaveillaan vielä yhdestä kiekollisesta puolustajasta, jotka ovat kalliita kovan kysynnän vuoksi? Tietysti, jos lähdetään ennakoimaan loukkaantumisilla ja rahaa on niin sitten vain pelaajamarkkinoilta hankkimaan pelaajia ja omat juniorit Suomi-sarjaan odottamaan niitä loukkaantumisia. Onko siinä sitten mitään järkeä, kun seuran toimintaa pyritään kehittämään pitkällä aikajänteellä?


Eiköhän Kolek jo ennakoinut Vimparin kauden olevan ohi Appelin hankkiessaan. Siinä on jo aika hyvä peruste esimerkiksi Appelin hankinnalle.

Harmi, että Vimparin kausi on ohi. Kunnossa ollessaan olisi ollut yksi tärkeistä pelaajista KooKoolle.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
ilevan kirjoitti:
Ihmettelen näitä Siffan kommentteja. Mistä sinä oikein vedät näitä?? Ja viitsit vielä väittää omaa tekstiäsi asiantuntevaksi. Älä viitsi!!!

Mietipä, hyvä veli, kuka niitä minun sepustuksiani väittää jopa asiantunteviksi!

Hyvä, kun olet keskustelussa taas täysillä mukana. Sinä tuot sopivaa värinää tänne kuten ukkometsokin, joka on ihmeellisesti hiljentynyt. Jatketaan vaan kukin omilla linjoillamme täällä. Kyllä meitä tänne mahtuu joka lähtöön.
 

Rankkari

Jäsen
Olen Ilevanin kanssa Kookoon pelaajien otteiden suhteen hyvin pitkälle samaa mieltä. Katsotaan nyt kuitenkin, mille tasolle kunkin pelaajan taso nousee kuukauden päästä. Ja ketä peluutetaan missäkin roolissa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Ice Hockey kirjoitti:
Eiköhän Kolek jo ennakoinut Vimparin kauden olevan ohi Appelin hankkiessaan. Siinä on jo aika hyvä peruste esimerkiksi Appelin hankinnalle.

Jouko Leppänenhän ilmoitti, että viime keväällä tehtiin noin 100 000 euroa liian kallis pelaajabudjetti tälle kaudelle. Välillä näytti jo menevän vielä tuotakin alijäämää heikommin. Tuossa vaiheessa minun pelkoni oli se, että KooKoo joutuu myymään parhaita pelaajiaan tammikuun aikana.
Nyt on tapahtunut jotain todella positiivista, kun kävikin päinvastoin, kuin mitä pelkäsin. KooKoo palkkasi Heinosen ja Appelin. Motti on kertonut, että kädellistä puolustajaa etsitään. Sport-pelin toisella erätauolla Volvo-autot saivat suuren yleisön edessä mainion markkinointitilaisuuden. Minun on ostettava seuraaviin kotipeleihin lippu, vaikka minulla onkin kausikortti, päästäkseni yrittämään Volvo-autoa itselleni. Jääkiekko- ja jääpallomailojen käsittely on hanskassa ja golfia pelaavan työkaverin kanssa olen käynyt lyömässä todella pitkiä kaaria golfpallolla. Mahdollisuudet pienen tuurin kanssa olisi Volvo viedä kotiin, mutta se vaatii sen lipun ostamisen ensin.

En ole vielä tähän päivään mennessä tavannut valmentajaa, joka ei olisi ottanut joukkueeseen hyviä lisäpelaajia. Kolek ei tietenkään tee tässä suhteessa poikkeuksesta. Kolek ottaa hyviksi katsomiaan pelaajia lisää niin monta kuin seuran talous kestää. Nyt onkin juniorien oltava tarkkoina siitä, jääkö minkäänlaista mahdollisuutta enää pelata KooKoossa. Toivottavasti KooKoo tuntee vastuunsa omista junioreistaan ja päästää heitä vapaasti menemään toisiin seuroihin.
 

Liba Leijona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämän palstan useimmat kirjottajat ovat niitä, joiden jääkiekkouran suurin huipennus oli pelata pelipaita päällä kiekkokoulun pelissä. Asiantuntemusta riittää baaritiskin ääressä uhoamiseen ja oman loistavan menneisyyden jääkiekkouran kehumiseen. Olenko ymmärtänyt tämän palstan väärin? Eikö tarkoitus ole keskustella asiallisesti? Kritiikkiä toki saa olla, mutta jatkuva omien pelaajien haukkuminen ja mollaaminen on kaukana tasokkaasta urheilukeskustelusta. Toivoin herättäväni esim. keskustelua tiettyjen kiekollisten puolustajien hyökkäysinnokkuudesta ja heidän hitaista avuksistaan. Ihmettelin myös eilen sitä, miksi Kolek peluutti jatkoajalla Nurmbergia, joka istui melkein koko kolmannen erän "viltissä". Eilinen palkintoraatikin osoitti loistavaa asiantuntemusta valitessaan tähdistöön Lampisen ja Sompin. Molemmat väläyttivät vain kerran... Muuten herrat vaelsivat kuin aaveet unhojen yössä.
 

Kaupparatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kymenlaakson jääkiekkojoukkueet, Tappara
Liba Leijona kirjoitti:
Tämän palstan useimmat kirjottajat ovat niitä, joiden jääkiekkouran suurin huipennus oli pelata pelipaita päällä kiekkokoulun pelissä. Asiantuntemusta riittää baaritiskin ääressä uhoamiseen ja oman loistavan menneisyyden jääkiekkouran kehumiseen. Olenko ymmärtänyt tämän palstan väärin? Eikö tarkoitus ole keskustella asiallisesti? Kritiikkiä toki saa olla, mutta jatkuva omien pelaajien haukkuminen ja mollaaminen on kaukana tasokkaasta urheilukeskustelusta. Eilinen palkintoraatikin osoitti loistavaa asiantuntemusta valitessaan tähdistöön Lampisen ja Sompin. Molemmat väläyttivät vain kerran... Muuten herrat vaelsivat kuin aaveet unhojen yössä.
Varmasti suurin osa kirjoittajista ei omaa sen parempaa kiekkotaustaa, kuin mainitsemasi. Asiantuntemusta varmasti löytyy tältäkin puolelta, sillä käsittääkseni monella on omat näkemykset jopa neljänkymmenen (40) vuoden seurannan perusteella. Kritiikkkiä pitää antaa, kun on sen paikka, mutta myös pitäisi kehua silloin kun on aihetta. Tämä me unohdetaan hyvin usein, etenkin hävityn ottelun takia. Mutta meitä seuraajia on niin moneen lähtöön. Annetaan kaikille mahdollisuus tuoda omat näkemyksemme julki, sillä sehän toisaalta tekee tämän kirjoittelun "herkulliseksi". Näemme asioita eritavalla, jotkut liputtaa vain omien pelaajien (junnujen) puolesta, toiset taas näkevät kokonaisuuden, vaikkakin ostomiesten kautta, palvelevan seuraa tällä kaudella paremmin. Palkintoraadista sen verran, että kulloinkin otteluisännän vieraat valitsevat palkitut, ja välttämättä heillä ei ole "silmää", muuta kuin pisteet. Olen muuten samaa mieltä kanssasi valituista. Mutta piste oli tärkein Sport pelistä, sai palkinnot kuka tahansa. Toivottavasti KooKoon peli vielä paranee tuosta, ja saamme seurata vielä pitkälle kevääseen heidän voittoja ja lopuksi "kannun" nostoa.
 

Fordél

Jäsen
Veikkaan, että Kolek laittoi Tinken villttiin, koska ykköskenttä oli niin pahasti koko ajan vaikeuksissa omassa päässä. Näin ollen Hokkanen laitettiin kakkoseen ja Silvennoinen ykköseen tuomaan vähän tolkkua hommaan.

Sitten ihmettelen tuota siffan heittoa, että Jokkeri olisi sanonut, että KooKoo on tehnyt 100 000 euroa liian suuren pelaajabudjetin. Voisitko näyttää missä hän on tälläisiä lausunut, sillä eihän tuossa ole mitään tolkkua.

Koostumuksista kolmonen on tietysti pidettävä ennallaan, sillä se kyllä toimii. Sen sijaan ykkönen kaipais hieman enemmän intoa puolustaa. Liukkosella ja Lindholmilla kyllä riittää nopeutta ja virtaa, joten eiköhän tuo ole ihan sovittavissa oleva juttu. Toisaalta Mamban voisi laittaa ykköseen ja kakkoseen "vanha" kunnon Ilola-Hokkanen-Lindholm. Näin ollen neloseen jäisi Somppi-Silvennoinen-Appel, jolloin kasassa olisi neljä varsin tasapainoista kenttää. Vaikeita päätöksiä. Kuitenkin on ihan turha lähteä vielä heittämään mitään lausuntoja, että Appel korvaisi Ilolan. Kuitenkin Appelilla menee aikaa ennen kuin tottuu kuvioihin ja Mestisvauhtiin. Kyseessä on myös melko erilaiset pelaajat.

Sitäkään en myös ymmärrä, että miten Appelin hankinta olisi voinut olla varautumista Vimparin tilanteeseen? Samat sentterithän meillä edelleen pelaa. Vimparin voi korvata vain sentteri ja jos kohta ei julkaista Hokkasen loppukauden sopimusta niin meille ei ole sitten hankittu Vimparille korvaajaa. Tämä on mielestäni varsin outoa pelaajapolitiikkaa. Sentteri loukkaantuu ja hankitaan laituri. Ilmeisesti seuraavaksi jos valmentaja loukkaantuu, KooKoo hankkii huoltajan.

Ja kyllä ilevan, olen alkanut pitämään Heinosesta. Torjuntatyyli on yhtä hasardi kuin ennemmin, mutta nykyään pakit pystyy yhä paremmin siivoamaan maalinedustan. Olisi mukava nähdä miten homma toimisi, jos luukulla olisi kaveri, joka nappaisi kuteja kiinni tai ohjaisi ne kulmiin eikä torjuisi 80% vedoista eteensä. Siihen asti menemme Heinosella.
 

Liba Leijona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitos Kaupparatsu ja Fordel hyvistä näkökulmista. Juuri tällaista ajatustenvaihtoa haluaisin tältä palstalta lukea ja itsekin siihen joskus osallistua - toivon mukaan rakentavasti!
 

ilevan

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, Saipa, Titaanit, Newcastle, Barcelona
Sitäkään en myös ymmärrä, että miten Appelin hankinta olisi voinut olla varautumista Vimparin tilanteeseen?
Appelin hankinta ei ollut varautumista Vimparin tilanteeseen. Kolek on soitellut kauden aikana useasti Appelille. Kolek ei ole ollut kiinnostunut Appelin pisteistä koska hän tietää J-T Appelin taidot vaan hän on kysynyt onko hän terve koska Appel oli loukkaantuneena viime kauden. Vimparin loukkaantuminen vaan sattui huonoon aikaan. Toivottavasti Hokkanen saadaan loppukaudeksi ja mahdollisuudet on koska HPK:lla on sen verran kova materiaali tällä hetkellä että Iivon minuutiti jäävät vähiin Hämeenlinnassa.

Liba Leijonalle: Miksi ei saa antaa kritiikkiä?? Sehän herättää keskustelua, ei sitä muuten tulisi jos kaikki olisivat samaa mieltä. Toiset antaa positiivista palautetta, toiset negatiivista.
 

Kaupparatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kymenlaakson jääkiekkojoukkueet, Tappara
Liba Leijona kirjoitti:
Kiitos Kaupparatsu ja Fordel hyvistä näkökulmista. Juuri tällaista ajatustenvaihtoa haluaisin tältä palstalta lukea ja itsekin siihen joskus osallistua - toivon mukaan rakentavasti!
Näinhän itsekin ajattelen, ja joskus hieman provoa yritän heitellä. Kuitenkin tämä palsta antaa mahdollisuuden kirjoittaa Omia näkemyksiä pelistä ja sen sisällöstä. Jatka vaan samalla mallilla, usein hyviäkin "kärkeviä" kommenteja heitellen. Itse pidän Siffan todella asiantuntevista kirjoituksista, pois lukien liiat "omat pojat" jankkauksista, siinä huomaa, että on jonkinmoinen (luulisin) kiekkoilun asiantuntemus takana. Uskoisin, että meidän kaikkien yhteinen mielipide on se, että nyky KooKoo on Mestis-historian paras KooKoo joukkue!
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaude! Nyt ollaan saatu palstalle oma Petteri Sihvonen. Nimittäin tämä Liba. "Minä kun luulin, että muutkin ovat asiantuntijoita ja osaavat kirjoittaa jääkiekon syvimmästä olemuksesta!" Mene nyt jo ......

Vielä Sport -peliin: Muutama huomio peliajoista;
Koskelainen 0 minuuttia, Lustberg 0 minuuttia, Korhonen katsomossa.

Siinä sitä vastausta kavereille, joita pyydettiin kesällä joukkueeseen ja puhuttiin vastuullisesta roolista. Ja, kun tällä hetkellä vielä pelaavat Lampinen, Skyttä ja Gärdström lasketaan ns. talkoomiehiin, niin seuraava siirto on heidän paikka nelosessa, kun kuitenkin "muualta tulleet ovat aina vahvistuksia". Tuomaksen peliaika on lopussa heti, kun Motti löytää mielestään vahvistuksen puolustukseen.

Jos nyt pitäisi laittaa kertoimia sen suhteen, kenen peliaika vähentyy tulevaisuudessa, niin tuskin kannattaisi panostaa ainakaan tähän Ilola-Lindholm-Silvennoinen-Somppi-Appel -ryhmään, vaan joihinkin jotka ovat tahkonneet kaikki kauden matsit läpi ja tehneet melkoisen pistepotin, Siffan paljon hehkuttamasta +/- -tilastosta puhumattakaan. Mutta ilmeisesti tässä seurassa kaikki on mahdollista. Katsokaapas vain!

Ihan vaan muistin virkistykseksi vaikka muutama sieltä kärjestä:
Saarela +13, Lampinen +11 niin ja sitten Ilola -2, Silu +/-0, Mattila -3. Että näin.

Laitetaan nyt vielä, olettaen että Somppi tulee kuntoon:

Liukkonen-Nurmberg-Somppi
Lampinen-Skyttä-Saarela
Mattila-Hokkanen-Lindholm
Ilola-Silvennoinen-Appel
ja mukavia a-junnujen pelejä Koskelainen ja Viantie, sekä terveisiä LiTiin Juice!
 

Kaupparatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kymenlaakson jääkiekkojoukkueet, Tappara
ukkometso kirjoitti:
Vielä Sport -peliin: Muutama huomio peliajoista;
Koskelainen 0 minuuttia, Lustberg 0 minuuttia, Korhonen katsomossa.
Siinä sitä vastausta kavereille, joita pyydettiin kesällä joukkueeseen ja puhuttiin vastuullisesta roolista. Ja, kun tällä hetkellä vielä pelaavat Lampinen, Skyttä ja Gärdström lasketaan ns. talkoomiehiin, niin seuraava siirto on heidän paikka nelosessa, kun kuitenkin "muualta tulleet ovat aina vahvistuksia". Tuomaksen peliaika on lopussa heti, kun Motti löytää
Ihan vaan muistin virkistykseksi vaikka muutama sieltä kärjestä:
Saarela +13, Lampinen +11 niin ja sitten Ilola -2, Silu +/-0, Mattila -3. Että näin.!
Hyvät huomiot ukkometsolta peliajoista, mutta oletko ollut tekemässä sopimuksia, kun sanot kavereille luvatun vastuullista roolia joukkueessa. Itse en ainakaan usko tuohon, sillä kuka junnuille lupaa vastuullista roolia joukkuessa? "Talkoomiehet" niinkuin mainitsit, ovat olleet kantavia voimia joukkueessa, eikä heitä varmaan tulla erottamaan. Eikä sillä ole mitään merkitystä onko ykkös-, vai kolmoskentän mies, ainakaan KooKoossa. Ehkä parempi olla kolmosessa, jossa vastustajan kentällinen ei ole niinkään hyvä.
Tämähän on joukkue peliä, jossa yksilöiden edesottamukset tulee vasta toissijaisina esiin. Jos joukkue menestyy, myös yksilöt tulevat esiin. Muistin-virkistämisesti katsoppa viimekauden +- tilastoja,miten oli?
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Fordél kirjoitti:
Sitten ihmettelen tuota siffan heittoa, että Jokkeri olisi sanonut, että KooKoo on tehnyt 100 000 euroa liian suuren pelaajabudjetin. Voisitko näyttää missä hän on tälläisiä lausunut, sillä eihän tuossa ole mitään tolkkua.

Itsekään en tuollaista muista nähneeni, mutta se on ihan lehdestä luettua että jossain vaiheessa alkutalvesta budjetista oltiin jäämässä 80000 euroa. Tähän osittaisena syynä voidaan pitää 1500:n hengen budjetoitua yleisökeskiarvoa jota en itse pitänyt kyllä syksylläkään mitenkään realistisena. Lisäksi sponsorit taisivat lähteä vähän nihkeämmin mukaan kuin KooKoon johto oli ajatellut. Nythän tilanne on kai kääntynyt huomattavasti parempaan suuntaan ja yhteistyökumppaneilta on ainakin tullut huomattavasti lisää rahaa.

Fordél kirjoitti:
Ja kyllä ilevan, olen alkanut pitämään Heinosesta. Torjuntatyyli on yhtä hasardi kuin ennemmin, mutta nykyään pakit pystyy yhä paremmin siivoamaan maalinedustan. Olisi mukava nähdä miten homma toimisi, jos luukulla olisi kaveri, joka nappaisi kuteja kiinni tai ohjaisi ne kulmiin eikä torjuisi 80% vedoista eteensä. Siihen asti menemme Heinosella.

Täältä saatte kyllä vankan Heinosen vastustajan. En vaan pysty ymmärtämään miten Heinonen valitaan lähes pelissä kun pelissä joukkueen tähdistöön vaikka esitykset ovat olleet kaikissa peleissä aika keskinkertaisia. En tosin uskalla liputtaa Orenkaan puolesta vielä mutta toivottavasti Orelle annetaan mahdollisuus olla kaveri, joka nappaisi kuteja kiinni tai ohjaisi ne kulmiin eikä torjuisi 80% vedoista eteensä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Liba Leijona kirjoitti:
Tämän palstan useimmat kirjottajat ovat niitä, joiden jääkiekkouran suurin huipennus oli pelata pelipaita päällä kiekkokoulun pelissä.
Kritiikkiä toki saa olla, mutta jatkuva omien pelaajien haukkuminen ja mollaaminen on kaukana tasokkaasta urheilukeskustelusta.
Täysin samaa mieltä.

Voin suoraan tunnustaa, että eniten naurattaa tätä palstaa lukiessa, kun haukutaan KooKoon pelaajia tyyliin:
- "se on ihan paska vahvistus ja se vie 'Spörden' pelipaikan" (vahvistus pelannut 0 peliä tällä kaudella KooKoossa, edelliskausilla top-10 sarjan pistepörssissä)
- "se ja se pakki/hyökkääjä pelaa aivan päin persettä kulmissa, eikä se osaa pelata ollenkaan" (vaikka teki kaksi maalia viime pelissä)
- "se oma kasvatti ei saa peliaikaa, kun toi "muualta" tullut uusi pelaaja vie sen peliajan/pelipaikan/pelipaidan, joten se oma kasvatti saadaan lähettää 5.divariin, vaikka se pelaa kuin Vein Retski aikanaan..." (vaikka tehot ovat omalla kasvatilla 25 peliä ja max. 2 tehtyä häkkiä)

Hulluinta tässä on se, kun katsoo KooKoon viimeisten pelien tuloksia.
Viimeisimmäistä 11:stä pelistä KooKoo on hävinnyt vain yhden ja pelannut kaksi tasuria kahta sarjan kärkijoukkuetta vastaan, sekä voittanut loput kahdeksan ottelua, joista seitsemän kahdella tai useammalla maalilla.

Ja silti jaksetaan "valittaa" aina jostain, vaikka sitten siitä kuka pelaa ja kuka ei.
Kun ei onneksi voida tällä hetkellä valittaa siitä kuinka "huonosti" joukkue pelaa... vai voidaanko?

PS. Arvatkaas muuten kuka on Mestiksen kuntopuntarin kärjessä?

Ei, se ei ole KooKoo viim. 11 peliä (8-2-1)
eikä se ole Sport, viim. 9 peliä (6-3-0)
eikä se ole Tuto viim. 7 peliä (7-0-0)
vaan se on Hokki viim. 14 peliä (12-2-0)

Eli ehkä meillä on vain odotukset niin korkealla, että täytyy vielä valittaa, jotta joukkue pelaisi paremmin. ;)
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Fordél kirjoitti:
Sitten ihmettelen tuota siffan heittoa, että Jokkeri olisi sanonut, että KooKoo on tehnyt 100 000 euroa liian suuren pelaajabudjetin. Voisitko näyttää missä hän on tälläisiä lausunut, sillä eihän tuossa ole mitään tolkkua.

Jos et Jokkerin kahteen kertaan Kouvolan Sanomissa ilmoittamaa tosiasiaa ole seurannut, sitten en voi mitään. Ensimmäisen kerran oli juttu Kouvolan Sanomissa 26.10.2006, jolloin Jokkeri ilmoitti virhearvioinneista budjetoinnissa. Silloin nähtiin kauden vajaukseksi tulevan 86 000 euroa. Kouvolan Sanomissa 31. joulukuuta 2006 Jokkeri ilmoitti, että kauden alijäämä näytti jossain vaiheessa ylittävän 100 000 euroa. Eihän tälläisistä asioista KooKoon puheenjohtaja informoisi meitä muuten kuin, että tietäisimme KooKoon tilanteen olevan erittäin kriittinen talouden suhteen. Tästä huolimatta täällä jotkut eivät ymmärtäneet Jokkerin viestiä vaan vaativat seuraa hankkimaan jatkuvasti uusia pelaajia loppukaudeksi.
Nyt on tilanne onneksemme parantunut ratkaisevasti. Tuleva uusi puheenjohtaja Jouni Frimodig ja Jokkeri ovat valaneet uskoa parempaan tulevaisuuteen varsin vakuuttavalla tavalla. Kausi saatetaan loppuun pudotuspelitulojen ja uusien merkittävien sponsoreiden sekä positiivisen uskon avuilla. Nyt voidaan katsoa kouvolalaiseen jääkiekkotulevaisuuteen erittäin luottavaisin mielin. Jokkeri teki pohjalaisen miehen hulluudella ja jääräpäisyydellä mahdottomasta mahdottoman ja puhalsi KooKoohon uuden Mestis-hengen roihuamaan ja sai ensimmäiselle kaudelle hienoja ihmisiä Paavo Lukanderista Hannu Muhoseen ja Mikko Outiseen toimintoja pyörittämään. Keväällä Jokkeri jäi hieman yksin vastuuseen, mutta sai kasattua hyvän hallituksen KooKoolle. Nyt se Jokkeri taikoi jostain hatustaan puheenjohtajaksi Jouni Frimodigin, jonka menestyvän yritysjohtajan luovuuteen ja taitoihin luottaen voimme nähdä KooKoon olevan jatkossa Mestiksen huippujoukkue niinkuin sen kuulukin olla.

Siinä Fordelille vastaus. Kannattaa liittyä KooKoon jäseneksi ja käydä vuosikokouksissa niin jäsenenä on oikeus kysellä ja saada tarvittavaa tietoa päätöksenteon pohjaksi.
Kaupparatsulle: omista hyvistä junioreista tulen omalta osaltani kantamaan huolta loppuun saakka. Se on pitkän tähtäimen toimintaa ja antaa juniorityölle motivaatiota, jos nähdään, että ne harvat parhaat juniorit voisivat kehittyä omassa seurassa ja päästä urallaan eteenpäin. Kyse on aina vain muutamasta juniorista, joiden kyvyt riittävät kehittymiseen aina Mestis-tasolle saakka. Jokaisesta ikäluokasta ei nouse Kouvolassa yhtäkään Mestis-tason pelaajaa, vaatimustaso on niin kova. Nyt eletään poikkeustilannetta, kun 1986 syntyneitä Kymenlaakson poikia on peräti viisi Mestis-joukkueen riveissä. Itse olen hyvin kriittinen, kun katson, voiko junioria nostaa miesten joukkueeseen. Olen nyt saanut pari vuotta täällä ilmoittaa kantanani, että Jesse Lustberg, Tuomas Gärdström, Eemeli Koskelainen, Valtteri Skyttä ja Aapo Lampinen ovat tulevia pelimanneja. KooKoon härkäviikot alkaen 21.11.2006 KooKoo-FPS pelistä ja päättyen 30.12.2006 FPS-KooKoo peliin osoittivat, että meidän juniorimme kantoivat vastuuta miesten lailla ja saaliina oli yhteensä 17 Mestis-pistettä KooKoon pussiin. Ja muistutan nyt teitä kaikkia: nuo 11 peliä olivat todella Mestis-pelejä. Noilla pisteillä tulee olemaan iso arvo, kun jo helmikuussa katsotaan, mistä sijoituksesta KooKoo aloittaa pudotuspelit.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
ukkometso kirjoitti:
Vaude! Nyt ollaan saatu palstalle oma Petteri Sihvonen. Nimittäin tämä Liba. "Minä kun luulin, että muutkin ovat asiantuntijoita ja osaavat kirjoittaa jääkiekon syvimmästä olemuksesta!" Mene nyt jo ......

Muista Liba Leijona, että ukkometso on hyvin allerginen Aapo Lampisen pelin kritisoijille. Ukkometsokin on nähnyt, että Aapo on tällä hetkellä varjojen mailla ja peli ei kulje minkään vertaa. Menit Liba Leijona lisäämään arvon ukkometson tuskaa rehellisellä analyysilläsi Aaposta. Itse näin samalla lailla kuin sinä ja ukkometsokin, että juuri hetkellä Aapolla ei peli kulje. Tuomarikin laittoi kuin nupiksi turhan pitkään suutaan soittavan ja kukkoilevan Aapon jäähyaitioon ajassa 60.00, mitä ukkometso ei sulattanut. Keneltäkään muulta pelaajalta kuin Aapolta minun kokemukseni mukaan ukkometso ei siedä minkäänlaista kurittomuutta ja kukkoilua.
Aapolla oli erittäin hyvä syyskausi. Toivottavasti Aapon pelikunto ja -ilo löytyvät jostakin, koska varsinaiset näytöt annetaan aina keväällä.

Puolustajien avauspelaamisesta ja kurittomista kiekon kuskauksista Sport-pelissä kirjoitit, Liba Leijon, aivan oikein. Viisikkopelaaminen sotkeentuu ellei helppo avaussyöttö lähde lavasta. Hyökkäyspään pelaamisen roolit menevät sekaisin, kun pakit ovat syvällä vastustajan alueella hamuamassa pistetilastoon lisämerkintöjä.
 

El Sambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Kuusi penkkiurheilijaa
Siffalle ihan huomautuksena, että budjettissa on varmasti muitakin osa-alueita, kuin pelkkä pelaajabudjetti. En millään voi uskoa, että pelaajabudjetissa oltaisiin onnistuttu menemään 100 000 euroa pieleen.
 

Punkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo, Saipa
Liba Leijona kirjoitti:
Tämän palstan useimmat kirjottajat ovat niitä, joiden jääkiekkouran suurin huipennus oli pelata pelipaita päällä kiekkokoulun pelissä. Asiantuntemusta riittää baaritiskin ääressä uhoamiseen ja oman loistavan menneisyyden jääkiekkouran kehumiseen. Olenko ymmärtänyt tämän palstan väärin? Eikö tarkoitus ole keskustella asiallisesti?
Tai sitten meitä kirjoittajia on niitäkin joilla ei ole jääkiekkoilijan uraa lainkaan, olemmeko me sitten edes kelvollisia kirjoittamaan tänne omia asiantuntemattomia mielipiteitämme, kun meillä ei ole suoritettuna edes ensimmäistäkään luokkaa kiekkokoulussa? Itse olen aina kuvitellut, että nimenomaan tämä palsta on se foorumi, missä me maallikotkin saamme tuoda omat näkemyksemme ja mielipiteemme esiin. Asiantuntijat, urheilukolumnistit ym. kiekkotietäjät kirjoitelkoot Jääkiekko- ja Urheilulehdissä. Mielipiteiden kirjo ja näkemyserot eri pelaajista, peleistä, valmennuksesta ym. ovat nimenomaan tämän palstan rikkaus. Annetaan vaan me täällä Jatkoajalla "palaa" kunnolla, ylilyönnitkin sallien, valmentajat sitten hymistelkööt latteuksiaan lehtien palstoilla.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
El Sambo kirjoitti:
Siffalle ihan huomautuksena, että budjettissa on varmasti muitakin osa-alueita, kuin pelkkä pelaajabudjetti. En millään voi uskoa, että pelaajabudjetissa oltaisiin onnistuttu menemään 100 000 euroa pieleen.

KooKoon kustannusbudjettihan oli noussut hieman minullekin yllättäen täksi kaudeksi yli 600 000 euroksi, josta suurimman kakun muodostaa pelaajabudjetti. Edelliskauden budjettihan oli jotain 400 000 euroa. Jokkeri ilmoitti, että budjetin menot oli lyöty lukkoon jo keväällä, jolloin uudelle hallitukselle ei jäänyt liikkumavaraa sen takia, kun pelaajat oli jo hankittu.
Mikäli joku asioista perillä oleva ei korjaa minun mielikuvaa, niin nimenomaan pelaajabudjetti lihotettiin liian suureksi jo ennen uuden hallituksen muodostamista. Onhan siellä budjetissa muitakin osa-alueita, valmentajien kulut, varustekulut, matkakulut yms.
Korostan sitä, että KooKoo oli agressiivisesti hankkimassa hyviä Mestis-pelaajia joukkueeseensa. Ja saikin hankittua melkoisen nipun kokeneita uusia Mestis-pelaajia täällä jo olleiden konkareiden lisäksi. Näiden palkkaukseen on käytetty jonkin verran rahaa jo aikaisin talvella/keväällä.
Olipa nähtävissä ollut yli 100 000 euron alijäämä mistä budjetin osuudesta hyvänsä lähtöisin, oli täysin vastuutonta täällä vaatia lisäpelaajia syksyn mittaan KooKoohon. Varsinkin se oli kohtuutonta, kun nyt jälkeenpäin näimme, että syksyn paras jakso KooKoolla oli, kun loukkaantumissuman vuoksi jouduttiin turvautumaan täysimääräisesti omiin junioreihin, jotka pärjäsivät erinomaisesti marras- ja joulukuun härkäviikoilla.
Kirjoitan sen vielä, että on iso virhe hankkia näinä nollatoleranssin aikoina Mestis-tason huippupelaajia neljä kentällistä. Siinä tulee valmentajille ongelma pitää jokainen hankittu pelaaja tyytyväisenä riittävän pelivastuun ja-ajan suhteen. Erikoistilannepelaaminen vie nykyisin ison ajan peliajasta. Pahin, mitä voi tapahtua, on se, että omille huippujunioreille ei löydy riittävää kehittymisen vaatimaa peliaikaa KooKoossa.

Tämän hetken positiivisista seuran johtamisasioista kirjoitin jo aiemmin, joten ei niistä nyt sen enempää.
 

Fordél

Jäsen
siffa kirjoitti:
Siinä Fordelille vastaus. Kannattaa liittyä KooKoon jäseneksi ja käydä vuosikokouksissa niin jäsenenä on oikeus kysellä ja saada tarvittavaa tietoa päätöksenteon pohjaksi.

Siffa, siinä ei ollut mitään vastausta. Kirjoitit Jokkerin sanoneen pelaajabudjetin olleen 100 000 liian iso, joten juuri tuota samaa pointtia hain takaa mistä El Sambokin kirjoitti elli se oli koko budjetti, joka oli sen satatonttua liian suuri. Toki osa tästäkin jakautui pelaajabudjettiin, mutta oli myös vähän kyseenalaisia toiminnanjohtajan palkkauksia yms.

Puhutaan siis asioista niiden oikeilla nimillä niin tulee joku tolkku tähän keskusteluun. Ja kyllä, olen jo KooKoon edustuskiekko ry:n jäsen, mutta valitettavasti kokouksiin en ole koskaan päässyt. Kuitenkin kaikki Jokkerin lausunnot luen suurella mielenkiinnolla ja tuollaista sammakkoa hän ei ole päästänyt suustaan.

Mielestäni talouden tervehdyttämiseksi pitäisi karsia kaikki turha sotku pois KooKoon toiminnasta ja keskittyä vain itse kiekkoon. En tiedä mikä on KooKoon pelaajabudjetti suhteessa budjetin loppuosaan, mutta jotenkin on sellainen kutina, että sitä karsittavaa kyllä löytyisi muualta kuin pelaajabudjetista. En usko, että tarvitsemme esimerkiksi mitään toiminnanjohtajaa yms. Kuitenkin seuratoiminnan pitäisi perustua paloon seuraa kohtaa ja tätä kautta saataisiin vapaaehtoisia hoitamaan kaikki hommat. KooKoon avulla rahastaminen ei oikein mahdu meikäläisen kaaliin. Jo tällä hetkellä noita pyyteettömästi KooKoon eteen tekeviä löytyy paljon ja suuri kiitos heille. Toivotaan, että jatkossakin tuo "vapaaehtoistyö" vetää puoleensa, sillä ilman sitä ei ole kouvolalaista kiekkoa.

Ja mitä tulee tuohon kirjoittajien tasoon niin itse katson, että olen kyllä vain ja ainoastaan suuri joukkueen fani, joka menee oikeastaan näissä lausunnoissa hyvin pitkälti tunteella eli taso ei ole aina kovinkaan ammattimainen. Kyseessä on kuitenkin niin suuri osa elämää, että vaikea näihin juttuihin on suhtautua "petteri hirvosmaisen" viileesti vaan koko ajan on kyllä sydän mukana. Näin uskon olevan suurimmalla osalla kirjoittajista. Toki osalla on taustalla vielä suuri määrä tietoa jääkiekosta ja se on hyvä lisä tähän keskusteluun. Kaiken kaikkiaan KooKoo-fanien keskustelu on todella värikästä ja toivottavasti se on sitä myös jatkossakin eli antaa kaikkien kukkien kukkia!
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Fordél kirjoitti:
En usko, että tarvitsemme esimerkiksi mitään toiminnanjohtajaa yms.
Eihän KooKoolla ole edes mitään toiminnanjohtajaa. En ainakaan KooKoon nettisivuilta tai kausijulkaisusta löytänyt mitään mainintaa tällaisesta vakanssista. KooKoolla ei itseasiaasa ole juuri lainkaan turhia menoja kun organisaatio on todella pieni, kun mm. markkinointihenkilöitä ei seurassa ole lainkaan.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Rankkari kirjoitti:
Toinen Kookoon heikkous on hyökkäyspäässä suoraviivaisesti maalille meno. Siellä pitäisi olla iso ja vahva hyökkääjä maskimiehenä, ja lyömässä irtokiekot sisään.

Tätähän Mattila on tehnyt koko kauden ja tässä roolissa aika suuren osan muhkeasta pistesaldostaan kerännyt. Myös esimerkiksi Saarelalla voisi olla tähän rooliin potentiaalia.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
siffa kirjoitti:
Olipa nähtävissä ollut yli 100 000 euron alijäämä mistä budjetin osuudesta hyvänsä lähtöisin, oli täysin vastuutonta täällä vaatia lisäpelaajia syksyn mittaan KooKoohon.

...minkä vuoksi onkin hyvä, että me kirjoittajat täällä emme ole minkäänlaisessa vastuussa näistä asioista. Minä voin vaikka täällä vaatia KooKoon johtoa hankkimaan Brendan Shanahanin Ilolan ja Lindholmin kanssa samaan kentään, eikä kenenkään tarvitse korviaan lotkauttaa. Ja eikös se Brett Hullkin olisi vielä kova vahvistus tälle tasolle, jos tekisi come backin...

Ketjukoostumuksista sen verran, että on niin kova hyökkäyskalusto kasassa, että noita koostumuksia voi paperilla pyöritellä miltei miten päin tahansa eikä siitä nyt kauhean heikkoa kokonaisuutta saa kasaan. Loppu onkin sitten kiinni pienistä jutuista; keillä löytyy se yhteinen sävel harjoituksissa tai pelissä jne...pienistä jutuista, joita on erittäin vaikea ennustaa katselemalla tilastoja.

edit: Ylivoimakenttiä toivoneille muistutukseksi vielä, että Kolek lupasi haastattelussa sellaiset väsätä, ja itse asiassa viime pelissähän oli jo YV-kentälliset käytössä. Mattilahan pelasi Nurmbergin ja Liukkosen kanssa yyveetä, ja teki Liukkosen hienosta syötöstä maalinkin. Sehän oli YV-kenttä, koska pelasi eri koostumuksessa kuin tasakentällisin pelannut Lindholm - Nurmberg - Liukkonen.
 
Viimeksi muokattu:

Rankkari

Jäsen
Hesculle: Onhan se Mattila kiitettävästi pelannut maalinedustalla. Muita maalinedustapelaajia näkee vain turhan harvoin.

Ja mikä pahinta, kun kiekko viedän hyökkäyssinisen yli, lähes aina jäädään pyörimään kulmiin. Jos yksi hyökkääjistä ajaisi suoraan maalille, ja kiekko heitettäisiin sinne, saataisiin aikaa maalintekotilanne. Nykyisin liian usein kiekkoa ei saada kertaakaan kunnolla kohti maalia. Ja vielä, mikäli yksi hyökkääjä ajaisi suoraan maalille, jäisi takamiehelle enemmän tilaa ottaa vastaan syöttöä. Kovissa peleissä suoraviivaisuus usein palkitaan. Samoiten myös pienemmissä vieraskaukaloissa.

Kookoon pelaajamateriaali ei suosi niin suoraviivaista pelityyliä, kuin Sport pelaa. Mutta voisihan sitä vähän lisätä.

Paljon on ollut kirjoituksia viimeisenä vuorokautena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös