Kokoonpanot kaudelle 2011–2012

  • 447 467
  • 1 894

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Borna Rendulic - ensimmäinen kroatialainen SM-liigassa huomenna.

Aivan oikea ratkaisu, tuoretta jalkaa kehiin. Tiistaita huonommin ei voi enää pelata joten muutoksia tarvitaan. Ikävää tietysti Yetin kannalta, mutta on se kyllä niinkin, ettei miehestä ole saatu tämän vuoden puolella parasta panosta irti.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Vahvistaa myös huhuja siitä, että Yetmanille haetaan uutta seuraa.

Jaa, että jo haetaan uutta seuraa Yetmanille ennen kuin on edes nähty miten tämä Kroatian poika pärjää liigassa? Todellisia ilmapallopäitä on (taas) liikenteessä seurajohdossa, jos näin on.

Itse olen PataJaskan kanssa samaa mieltä siitä, että Yetmania ei tulisi myydä. Hyvä maalintekijä, kunhan vain saisii riittävästi aikaa ylivoimilla ja sopivammat pelaajat rinnalle. Kuinka moni muu joukkueessa tekee näitä komeita "onetimer"-maaleja, joita playoffeissa tullaan varmasti tarvitsemaan? Ei ainakaan nää mutaset, vaikka muuten hyvin ovatkin mukana, mutta pelkästään hyvä tsemppi ei tule playoffeissa riittämään, sen sanon.

Yetman tulee kanadalaisena maalintekijänä syttymään playoffeissa suurella todennäköisyydellä (jos sinne päästään), ja paukuttaa maaleja kivasti, jos vaan YV-aikaa aletaan antaa vaikka jo huomisesta alkaen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jaa, että jo haetaan uutta seuraa Yetmanille ennen kuin on edes nähty miten tämä Kroatian poika pärjää liigassa? Todellisia ilmapallopäitä on (taas) liikenteessä seurajohdossa, jos näin on.

Yetille on haettu uutta seuraa jo jonkin aikaa eikä Bornasta varmasti haetakaan hänelle suoraa korvaajaa vaan korvaaja tullee muualta jos on tullakseen. Mitä taas Yetiin tulee noin yleensä, niin tämän kalenterivuoden aikana hän on pudotuspelit mukaan lukien tehnyt yhteensä seitsemän maalia lähes viidessäkymmenessä ottelussa. On turha selittää että Yeti tekisi kyllä kun pääsisi yv:lle, kyllä maalintekijätyypin pitäisi pystyä näissäkin oloissa parempaan. Hyvä pelaaja on mielestäni edelleen kyseessä, mutta jos tehoja todella halutaan laajemmalta sektorilta, kannattaa jo muitakin vaihtoehtoja miettiä.

Niin, ja viime pleijareissa Yetman teki yhden maalin viidessä pelissä joten se siitä syttymisestä.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Aivan oikea ratkaisu, tuoretta jalkaa kehiin. Tiistaita huonommin ei voi enää pelata joten muutoksia tarvitaan. Ikävää tietysti Yetin kannalta, mutta on se kyllä niinkin, ettei miehestä ole saatu tämän vuoden puolella parasta panosta irti.

Voi pelata huonommin kuin tiistaina. Olen todistanut aika läjän paskempia pelejä Isomäessä.

Tykkään Yetistä, mutta ymmärrän jos häntä yritetään kaupata. Mutta en ymmärrä, miksi hyllytys tapahtuu juuri nyt. Yeti ei ollut heikoin lenkki tiistaina. Aaltonen? Eipä paljon käyttöä ole ja tuntuu, että Hämeenlinna on hänellekin parempi paikka.

Rendulicin nostaminen hyvä asia, mutta joku muu olisi tässä kohtaa saanut väistyä.
 
SaPKossa pelaamissaan peleissä Rendulic osoitti pystyvän pelaamaan miesten pelejä. Kokoa ja itsevarmuutta löytyi kiitettävästi. Erittäin kehityskelpoinen pelimies.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Hyviä uutisia!

Taimi palaa kehiin ensi viikolla. Luistimen viilto ei rikkonut lihaksia eikä jänteitä.

Raanta ei myöskään pelaa tällä viikolla, mikä on hieman huonompi uutinen, tosin odotettu sellainen.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tykkään Yetistä, mutta ymmärrän jos häntä yritetään kaupata.

Sama täällä. Todellakin pidän Yetmanista, mutta niin se taitaa olla että maalintekijän statuksella joukkueeseen tullut ulkomaalainen joka pelaa hyvin mutta ei sitten tee tehoja kovinkaan paljon = huono ulkomaalainen. Ja huono ulkomaalainen kaupataan ennemmin tai myöhemmin, eipä siinä sitten paljon minun tai kenenkään muunkaan mieltymyksiä kysellä..

Ehdottiko joku vaihtokauppaa Stoneen? Jaa-a.. kumpi osapuoli mahtaisi voittaa siinä, herroilla on täsmälleen samat tehot mutta Stonea pidetään Tepsin puolella aika yleisesti floppina (toki yhdeksän pistettä on vähän oletusarvoiselle ykkössentterille, vrt. nyt vaikka miten meidän sentterihankintamme takoo pisteitä), plus hyvin jäähyalttiina ja ilmeisesti myös mielialapelaajana. Verrattuna sitten kiltin Yetmanin kilttiin ja pyyteettömään työntekoon.. toki Stone on sitten taustaltaan ja etenkin fyysisesti monta luokkaa kovempi kaveri.. nii-in, paha on sanoa

Tai sanonpa kuitenkin: en vaihtaisi. Ihan vaan kun ei olisi varmuutta mitä saadaan. Ei tässä tilanteessa ole varaa ottaa toisten joukkueiden floppeja (etenkään ulkomaalaisia), että jos he vaikka sattuisivat löytämään valon Porissa..

EDIT: Borna on mielenkiintoista nähdä miesten peleissä.. paikalle en pääse, enkä varmaan kuuntelemaankaan ehdi, mutta täältä saanee varmasti riittävän kattavan raportin miehen otteista. Odotin silti itsekin, että Aaltonen olisi tehnyt tilaa Bornalle..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Taimi palaa kehiin ensi viikolla. Luistimen viilto ei rikkonut lihaksia eikä jänteitä.

Hyvä juttu, välitöntä tarvetta pakille ei ole mutta silmät kannattaa pitää auki vahvistuksille. Kukaan ei tiedä onko Caldwellista kärkipakiksi enää tällä kaudella.

Ehdottiko joku vaihtokauppaa Stoneen?

Hymiöllä varustettuna oli ehdotus, Tepsillä ei taida olla tällä erää edes Yetin palkkaan rahaa kassassa.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Katsotaan nyt pitääkö tuo kuulemani huhu lopulta paikkansa ja kommentoidaan tilannetta vähän itsekin.

Itse pidän Yetmanista pelaajana todella paljon. Tekee pyyteettömästi joka ilta duunia joukkueen eteen Ässien kolmoskentässä. Karvaa ja puolustaa hyvin, ei olla koskaan "pyörityksessä" sen takia, että Yetman olisi jäällä ja ns. pelin ulkopuolella, niinkuin maalintekijöillä monesti tuppaa käymään. Noh..sehän on selvä, että yhdenkään pelaajan takia tässä tilanteessa ei saisi olla, mutta täytyy muistaa, että Yetman on lähtökohtaisesti nimenomaan maalintekijä, vaikka Ässissä onnistumisia ei olekaan juuri tullut. Mikä sitten kiikastaa?

Mielestäni Yetmanista ei olla saatu tai edes yritetty saada kaikkea potentiaalia irti. Tämä nyt on vanhan toistoa, mutta en ymmärrä, että mikäköhän kumma siinä on, että Yetmania ei laiteta viivaan ylivoimissa? Tämä on kyllä sellainen kysymys mikä askarruttaa lisäkseni varmaan muutamaa muutakin Ässäfania. Kivi hakkaa huolella päätä seinään tuon yv:n kanssa, joka on luvalla sanoen paskaa. Nyt siinä ei ole mielikuvitusta eikä edes yhteen pelotetta viivassa..ei edes sitä vähää. Jännä nähdä viikonloppuna ketä siä viivalla sutii..luultavasti mailaa kiekonpäällä pyörittelevä ja holtittomasti heiluva Uusitalo ja peruspakkien peruspakki SammalTapsa. Kakkos yv:ssä sitten Kudroc ja Malkamäki. Ja varmasti homma toimii. Kyllä tuossa Yetmania olisi voinut viivassa kokeilla. Ai niin, mutta on siä Jyrkkiö..vaan tuskinpa valmennus häntä viivaan laittaa hetimiten..vasta sitten, JOS Honkanen on lentänyt suihkuun ja joku toinen pakki jättänyt pelin kesken loukkaantumisen takia. Tämä olisi kuulunut varmasti erikoistilanne pelaamis-ketjuun, mutta..

Loppukaneettina todettakoon, että vaikka pidän Yetmanista, niin perään en itke, jos myydään/vaihdetaan. Ulkkarin, varsinkin EU:n ulkopulelta tulevan pitää kuulua joukkueensa syömähampaisiin ja tätä Yetman ei valitettavasti ole. Ja eiköhän tässä ajeta sitäkin mahdollisesti takaa, että saadaan yks ulkkaripaikka lisää auki ajatellen jo loppukautta, jos ja kun Caldwell kokoonpanoon palaa. Eiköhän Yetmanin mahdollinen lähtö korvata suomalais tai eu-pelaajalla ja puolustukseen katsellaan tekijää p-amerikasta tai muista liigoista "pois potkittavista".
 
Vaikka tuo Stone olikin vain yksittäisen nimimerkin heitto, olisi mies juuri sellainen, jonka haluaisin nähdä kakkosen keskellä. Pelityyliltään äärimmäisen fyysinen ja juuri sellainen playoff-pelaaja, joka sopisi tähän joukkueeseen kuin sormi perseeseen. Harmi vaan, ettei Toivolan hankintalistalla taida olla ihan ensimmäisenä yksikään sentteri.

Rendulicin debyytti taas on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Nyt se tapahtui Yetmanin kustannuksella osittain aiheesta osittain ei, sillä hän ei suinkaan ole ollut kentän huonoin pelaaja muttei ole myöskään pelannut kuten maalintekijän kuuluisi pelata.
 

Cichorium

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikäli Yetman myydään, niin sentteri ei olisi kovin huono haku. Sentteritilanne Ässissä on aika kapea, jos yksikin loukkaantuu, niin pitäisikö sitten Ruisma kutsua Mestiksestä. Aaltonen ilmeisesti pystyy jotenkin pelaamaan sentterinä, muttei tuo suorittaminen Ässissä kovin vakuuttavaa ole ollut.

Uuden sentterin tullessa, ja kaikkien senttereiden ollessa kunnossa, voisi koittaa Niemeä laidassa. Hän saisi silloin keskittyä pelin rakentamiseen kunnolla, eli siihen missä hän on parhaimmillaan.

-----------

Nyt Aaltosen tultua nelosen laitaan, nelosen peli ei ole entisellään. Neloskentän tehtävänä on rouhia, taklata, viedä peli vastustajan päätyyn ja vetää vaihdot täysillä. Pienellä peliajalla ja lyhyillä vaihdoilla täytyy olla aina sata lasissa ja tehdä töitä. Varmasti Aaltosta vituttaa, kun piti lähteä Hpk:sta, missä peli kulki hyvin. Hpk:sta hyökkäävämmästä roolista Ässien neloskenttään. Suoraan löysäilemään. Ei ihme, ettei motivaatio ole kovin korkealla. Neloskenttä oli usein pulassa omassa päässä Saipaa vastaan löysäilyn takia.

Ässien asenteesta Saipaa vastaan kertoo se, että neloskentästä kannatti ottaa Aaltonen ja Sillanpää Uusikartanon laidoille Armian ja Santavuoren tilalle. Armiaa ja Santavuorta ei juuri kentältä erottanut.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uuden sentterin tullessa, ja kaikkien senttereiden ollessa kunnossa, voisi koittaa Niemeä laidassa. Hän saisi silloin keskittyä pelin rakentamiseen kunnolla, eli siihen missä hän on parhaimmillaan.

-----------

Nyt Aaltosen tultua nelosen laitaan, nelosen peli ei ole entisellään. Neloskentän tehtävänä on rouhia, taklata, viedä peli vastustajan päätyyn ja vetää vaihdot täysillä. Pienellä peliajalla ja lyhyillä vaihdoilla täytyy olla aina sata lasissa ja tehdä töitä. Varmasti Aaltosta vituttaa, kun piti lähteä Hpk:sta, missä peli kulki hyvin. Hpk:sta hyökkäävämmästä roolista Ässien neloskenttään. Suoraan löysäilemään. Ei ihme, ettei motivaatio ole kovin korkealla. Neloskenttä oli usein pulassa omassa päässä Saipaa vastaan löysäilyn takia.

Allekirjoitan nämä kappaleet.

Luulin, että saan (virtuaalisesti) nassuuni kun vuodatin sentteritilanteesta tuonne hankintaketjuun. Ässien senttereistä lähes kaikki, Dixon poislukien, vähän alisuorittaa tavalla tai toisella. AUK:lta ei nähdä parasta peliä vaikka se toimii omaan päähän. Osan voi laittaa laitureiden piikkiin mutta Santis ja Armia ovat parantaneet suuresti tässä kauden kuluessa. Niemi ei edelleenkään vakuuta ja vaikka Sillanpää pelaa myös ihan OK, ei ole tullut mitään mainittavaa parannusta viimekaudesta vaikka odotuksia oli.

Aaltonen pelasi sentterinä hyvin Kerhossa, meillä laidassa päin persettä. Onko vikaa siinä, että pystyisi pelaamaan sentterinä paremmin vai pelitapa vai ei pysty antamaan pienellä peliajalla parasta vrt. Mutanen. Nelonen onkin ollut Kaivurin jälkeen oudosti pulassa. Eipä olisi suuri vääryys koitaa Aaltosta vaikka Niemen tilalla jossakin pelissä, ihan vaan senkin takia, että voidaan sanoa, onko ongelma Ässissä vai siinä, että mies pelaa laidassa.

Mäkilälle tarvis kyllä saada enemmän peliaikaa, olisi mukava nähdä vaikka ylivoimalla kun sitä kiekollista taitoa löytyy.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaikka tuo Stone olikin vain yksittäisen nimimerkin heitto, olisi mies juuri sellainen, jonka haluaisin nähdä kakkosen keskellä. Pelityyliltään äärimmäisen fyysinen ja juuri sellainen playoff-pelaaja, joka sopisi tähän joukkueeseen kuin sormi perseeseen. Harmi vaan, ettei Toivolan hankintalistalla taida olla ihan ensimmäisenä yksikään sentteri...

Ainoa ongelma on se, ettei Stone mahtuisi Ässien kokoonpanoon. Mutta olisi varmasti hyvä pukukoppi- ja playoff-pelaaja katsomossa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässillä voi tulla huomenna todellinen pakkipula, mikäli Uusitalokaan ei pääse osallistumaan peliin! Vaimo on jo niin viimeisillään, että varmaa ei voi sanoa...

Kukas sitten tulee pelaamaan, joku A-junnuista??
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Kukas sitten tulee pelaamaan, joku A-junnuista??
Eiköhän yhdeksi peliksi junnun uskalla laittaa pelaamaan... Nuorten SM-liigan puolustajien pistepörssin sijalla kahdeksan majaileva Niklas Nevalainen kyllä voi matsin pelata.

Pitäisikö ensi kaudella sitten olla 12 puolustajaa sopimuksen alla, jos vaikka kaikilla pakeilla on paskatauti just samana päivänä?
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
"Ei kannata ihmetellä, jos Uusitalo jättää matsin kesken", sanoo Karri Kivi nettisivuilla.. se se vasta olisikin kun puhelu tulisi kesken pelin..

Ellei tilanne nyt olisi se mikä on (vain kuusi pakkia käytössä), niin Uden ei kannattaisi peliä edes aloittaa.. ihan vaan "varotoimenpiteenä". Ja jos elämän ihmettä ei huomenna tapahdu, niin aikooko mies silti lähteä illalla Ouluun?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pitäisikö ensi kaudella sitten olla 12 puolustajaa sopimuksen alla, jos vaikka kaikilla pakeilla on paskatauti just samana päivänä?

Ei tietenkään mutta onhan tässä helvetisti huonoa tuuria. Pari pakkia telakalla, yksi on vasta tulossa Ruotsista ja yksi joutuu pelaamaan "pelko persiissä". Jos olisi joku tiistaipeli Ilvestä vastaan niin tämä ei paljon merkitsisi mutta nyt on tärkeä kotimatsi parin huonon pelin jälkeen ja vastassa on vielä arkkivihollinen.

Lukko on Ässille vaikea vastustaja ilman tasoitustakin.
 

leroy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ruismalle näyttöpaikka

Kristian Ruisma ansaitsisi parin matsin pituisen näyttöpaikan. Jos joku epäilee että Ruisman kentällä ollessa verkot ei veny, niin ei se materiaali valita Niemenkään toimesta. Reilua kilpailua lisää, sillä nyt on siihen mahdollisuus!
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ruismalle näyttöpaikka

Kristian Ruisma ansaitsisi parin matsin pituisen näyttöpaikan. Jos joku epäilee että Ruisman kentällä ollessa verkot ei veny, niin ei se materiaali valita Niemenkään toimesta. Reilua kilpailua lisää, sillä nyt on siihen mahdollisuus!

Tälle iso plussa, enkä viitsi enempää asiasta kirjoitella, ettei Niemi -fan club hyppää silmille.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uusitalon tytär on kuulemma jo syntynyt. Onnea heille.

Näinköhän mies sitten tänään pelaa ollenkaan?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Karri Kiven SK:ssa olleesta kommentista voisi päätellä, ettei Mielosta hirveän innolla Ässiin takaisin odoteta.

"Ruotsissa lainalla olevan Juho Mielosen tilanne ratkeaa lähipäivinä.

– Laina-aika on lauantaihin asti, mutta ei ole vielä varmaa jatkaako hän siellä, vai mitä tapahtuu, Kivi avasi."

Voihan olla, että jos Juhoon ollaan Ruotsissa oltu tyytyväisiä niin hän jää sille tielle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös