Kivikausi 2012–2013 – otteet kaukalossa

  • 398 902
  • 1 815

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Tämä havaittu omin silmin, tänään tosin hieman juopunein sellaisin.

Sori, luotan enemmän J. Jyrkkiön havaintoihin.

Pelitavan täydellinen muutaminen kesken kauden vaatii harjoituksia onnistuakseen, joten en usko että Ässät olisi kovinkaan radikaalisti pelitapaansa muuttanut. Luultavasti on otettu pari napsua takasin päin viime kauteen.
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kyllä Ässät edelleen viivelähtöjä käyttää muttei missään nimessä niin rajusti eikä niin loputtomalla hiomisella kuin aikaisemmin. Voisi sanoa että viimeistään se kolmas syöttö lähtee jo ylöspäin eikä niinkuin viikko sitten, jolloin hinkattiin lähes loputtomasti.

Oli Ässät välillä vaikeuksissa TPS:n karvauksen kanssa, mutta toisaalta välillä Tepsin puolustus aukeni melkein liiankin helposti.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sori, luotan enemmän J. Jyrkkiön havaintoihin.

Siinäpähän luotat. Tuu kattomaa niitä pelejä, niin näet omin juopunein silmin ;).

Siis kyllähän siellä varmaan joitain viivelähtöjäkin oli, mutta loputon hierominen omissa on loppunut.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yksi isoimmista muutoksista on karvauksessa. Nyt sinne annetaan painetta päätyyn asti ja jos sillä saadaan vähänkin ongelmia aikaiseksi niin painetta vaan lisätään tasaisen tappavaan tahtiin.

Suurin muutos on kuitenkin joukkueen yleisilmeessä. Nyt siellä oikeasti tehdään asioita kunnolla, eikä surffata selkä suorana. Uskotaan omaan tekemiseen ja voitetaan pelit perkele!

Toivottavasti tämä ei ole mitään hetken huumaa vaan jatketaan samalla työteliäällä ilmeellä.
 

passenger

Jäsen
Kivi kertoi tänään että pelitapaa ei ole muutettu, mutta sitä toteutetaan nyt paremmin kuin aiemmin. Sanoi jotenkin, että tällaiset asiat ovat yleensä valmennuksesta kiinni/valmennuksesta johtuvia ongelmia. Väittäisin että se pelkkä pelaajamateriaali ei vaikuta niihin viivelähtöihin tai tilanteiden tunnistamiseen, vaan näitä asioita voi opetella ihan yhtä hyvin kuin mitä tahansa muutakin.

Ässät tosiaan lähtee hitailla yhä edelleen ja tänään TPS "pelästytti" aluksi tulemalla kovaa alussa, mutta Ässät piti sitä kiekkoa maltilla ja sillä vitun ikävällä kiekkokontrollilla kuitenkin otti hallinnan ensimmäisessä erässä itselleen, jäähyt sitten sekoittivat melkoisesti peliä tokassa erässä.
 

Frasier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eräässä radio-ohjelmassa kerrottiin, että ihminen saa ainoastaan vuodessa 10 minuuttia positiivista palautetta kun negatiivisen palautteen määrä on sen sjaan 2-3 tuntia, joten annetaan positiivista palautetta kun sille aihetta on. Ässät tuli aivan erilaisella tunnetasolla otteluun pitkästä aikaa kotiyleisön eteen ja se näkyi, kun koko Isomäki heräsi henkiin ja etenkin kolmannessa erässä yleisö alkoi kannustamaan Ässiä. Kolmas erä alkoi muutenkin muistuttamaan nimenomaan "viime kausien" Ässiä jolloin kiekko painettiin vastustajan päätyyn ja aloitettiin väkisin pyörittämään peliä vastustajan päässä ja yleisö heräsi mukaan. Ehkäpä tämä peli on muutos surkeaan kotipelisaldoon? Ken tietää, mutta 3 ottelua ja 9 pistettä, ei ole yhtään negatiiviseen palautteeseen aiheitta. Kenties tuo Karri Kiven mediassa sanottu "pää on pölkyllä" auttoi ja saa nähdä missä Ässät on keväällä.
 

IkuinenPata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Williams, Mogilny, Afinogenov.
No niin.

Yksi juttu vielä, jonka ehkä muutkin huomasivat (?) : toisin kuin aiemmin, patapaidat tsemppasivat toisiaan jokaisen hyvä suorituksen jälkeen. Armiakin veti yläfemmat Brodinin kanssa tämän hyvän karvausyrityksen jälkeen, vaikkei karvaus edes tuottanut tulosta.

Todella mielenkiintosta, että huomasit saman. Mä mietin siinä hetkessä ku katoin peliä, että heittääkö armia yläfemmat brodinille, ja heittihän se. En tiedä, miksi edes kiinnitin huomiota niin pieneen asiaan, mutta ehkä sitä yrittää lukea pelaajia, että mikä fiilis joukkueessa.

Muutenkin todella hyvä viikko takana, ja eniten miellyttää se tapa, jolla voitot tulivat. Taisteleva, tsemppaava, ryhdistäytynyt ja loppuun asti pelaava Ässäjoukkue. Toivottavasti tämä ilme jatkuu, sillä silloin ollaan korkealla runkosarjan lopussa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tappara ei todellakaan helppo mutta he menettivät jonkin verran vahvistuksia. Blegi on melko sekaisin tällä hetkellä ja ukkoja vissiin sairastuvalla melkoisesti, joten ei sielläkään ihan terävimmillään olla.

Jos tuon 5-6 pinnaa tulisi varovaisesti ensiviikosta niin melkein voisin väittää, että oltaisiin sääleissä.

Tähän liittyen: tosiaan kun laivan kurssi on nyt saatu korjattua, niin siltikään tässä liigan täysin ennustamattomassa "kuka mahtaa milloinkin voittaa kenetkin" -tilanteessa, homma ei ensi viikon osalta edelleenkään kestä kuin nippa nappa yhden tappion. Ei mielellään sitäkään. Eli pistäisin ensi viikon pistetavoitteen vielä pykälällä ylemmäs, kyllä 6-7 pistettä olisi minimissään käytännössä pakko saada, ihan jo ettei tämän viikon loistava kiri valu hukkaan. Tiukassa paikassa siis ollaan edelleen, mutta joukkueen tämän viikon ilmeeseen luottaen pysytään uskossa lujina. Nyt jos koskaan on hyvät lähtökohdat esimerkiksi karistaa se Blegi-peikko harteilta..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Runkosarjasta on nyt pelattu Ässien osalta 2/3. Tässä joukkueen tilastot ja parit ranskalaiset huomiot:

http://www.sm-liiga.fi/tilastot/kokonaan.html?s=12-13&t=assat&type=&l=k_pisteet

- Dixon on yksinäisessä ylhäisyydessään mitä tulee tehtyihin pisteisiin (42 pinnaa)
- Ryan hallitsee Ässien maalipörssiä (15 maalia)
- Heshka (+15) ja Dixon (+14) on +/- tilaston kärkinimet
- Miinuskeisareina häärivät Taimi (-6), Pihlman (-3) ja Elo (-3)
- Jäähykunkku on jo lähtenyt Joensuu (83min) ja sen jälkeen tulee tasainen rypäs Ässiä
- Ryan on tulittanut Ässistä eniten (171 kutia kohti maalia)
- Heshka (25.00min) ja Marttinen (24.01min) hallitsevat peliaikatilastoja

Eli ei löydy mitään yllättävää pelejä katselleille tilastoista.
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tiedä sitten tätä "viivelähdön" määritelmää, mutta ainakin omassa päässä kiekottelu on loppunut, kiekko lyödään tarvittaessa ennen vastustajan sinistä päätyyn ja karvausta on nostettu selvästi.

Jos tähän voi kommentin heittää, niin yksi pakki-pakki syöttö (eli pakki syöttää pakille, joka jatkaa ylöspäin) tarkoittaa puolinopeaa lähtöä. Viivelähdössä pakki syöttää pakille, joka syöttää sen uudestaan toiselle pakille, jonka jälkeen ylös (eli kaksi pakki-pakki syöttöä). Nopeassa lähdössä taas suoraan pistetään kiekko ylöspäin. Sitten on nämä palautukset alaspäin ja vielä useampaan kertaan kiekottelevat pakit, joka voisi olla ylihidas lähtö. Näitä ässissä paljon nähty aiemmissa peleissä juuri Uusitalon ja Sammalkankaan pelissä. Nämä siis näin nyrkkisääntönä ilmaistuna.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nämä siis näin nyrkkisääntönä ilmaistuna.

Hyvät nyrkkisäännöt. Kyllä mä näistä suurinpiirtein kärryillä olen. Sen verran tunteella elän otteluissa, etten pysty mistään pelitavoista kovin syvällisiä analyysejä kirjoittaa, ainakaan samana iltana humalassa.

Eilen tuli kirjoitettua vähän turhan täpinöissä pelistä, mutta kyllähän pelitapaa ollaan vedetty parin napsun verran takaisin viimekauden suuntaan, kuten TosiFanikin mainitsi.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Eli ei löydy mitään yllättävää pelejä katselleille tilastoista.

Väitän edelleen, että Dixon pelaa liikaa, on ihan omalla minuuttiluvulla verrattuna koko liigan hyökkääjiin. Kaikki eivät tätä usko, mutta ei voi mitään. Ei tällä rosterilla alivoiman toimivuus voi olla Dixonista kiinni, av-aika puoleen tai jopa kokonaan pois, niin lukemat olisivat parempia.
 
Viimeksi muokattu:

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Komppaan peruspataa, liikaa pelaa Dixie. Vaikka fysiikka kestäisikin, käyhän tuo päälle pirun raskaaksi kannatella joukkuetta kaiken aikaa. Av aika kokonaan pois, eihän siinä vierelläkään ole enä Zapoa tekemässä av maaleja. Moni täälä kirjotellut väsyneestä Dixonista, veikaan että nuppi on tosi lujilla, ainakin kireessä matsissa koko ajan. Ja muunlaisia pelejähän ei Ässillä olekkaan, kuin kireitä.

Vähissä on olleet tämän kauden pelit, joissa ei olisi tarvinnut jännätä 3n erän alussa, tai eihän niitä ole ollut olleskaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Dixonin pistemäärä (42 pinnaa) on aika suuri verrattuna muihin Ässiin (seuraavana Ryan 25 pinnaa). Harvoin joukkueessa on yksi näin kovasti pistepörssiä dominoiva pelaaja, voisi sanoa että syystä tai toisesta tukea muualta ei ole tarpeeksi tullut. Toki Joensuu vei mukanaan aimo kasan pinnoja mutta silti. Pakistossa on myös yksi kärkinimi eli Heshka (19 paunaa) ja sen jälkeen rakoa on aika paljon seuraavaan eli Uusitaloon (11 paunaa).
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ässä-osiossa on usein haaveiltu siitä, että Ässät olisi enemmän kevään joukkue ja kovimmillaan/parhaimmillaan tosipeleissä.

Mitään suoranaisia väitteitä en tämän puolesta tai vastaan ala tässä vaiheessa esittämään, mutta mielestäni on erittäin mielenkiintoista, että Ässien luistin on viime aikoina kulkenut huomattavasti vastustajaa paremmin, aina erien ja otteluiden loppuja kohti tultaessa...

Sen verta näyttöjä on muistakin kuin Ässistä, että olen nähnyt viime aikoina pari peliä kolmikolta SaiPa/HPK/Blues ja väittäisin kaikkien kolmen liikkeen olevan laskemaan päin.

Kuten sanottua, mielenkiintoista.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sen verta näyttöjä on muistakin kuin Ässistä, että olen nähnyt viime aikoina pari peliä kolmikolta SaiPa/HPK/Blues ja väittäisin kaikkien kolmen liikkeen olevan laskemaan päin.

Kuten sanottua, mielenkiintoista.

Joo, voi johtua ihan vaan erilaisestä rytmityksestä, eli nuo kolme muuta ovat tähdänneet siihen, että tässä kohtaa kautta otetaan hiukan kovempaa reeniä, jotta kevät jaksetaan kunnolla loppuun asti. Ja vastaavasti Ässillä olisi tällöin menossa kevyempi jakso (pakon sanelemanakin?), jolloin haetaan nousua ja luotetaan, että paukut riittää. Tässähän nuo tulee ilmi pikapuoliin, kevät lähestyy jo kovaa vauhtia.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Sen verta näyttöjä on muistakin kuin Ässistä, että olen nähnyt viime aikoina pari peliä kolmikolta SaiPa/HPK/Blues ja väittäisin kaikkien kolmen liikkeen olevan laskemaan päin.

Luistimien liikkeeseen en ota kantaa, mutta mainitun kolmikon suhteen näyttää siltä että sarjataulukossa SaiPan ja Bluesin liike on ollut alaspäin jo tovin aikaa, ja HPK:lla taas ainakin loivasti ylöspäin. Ja näin läheltä Kerhon otteita seuranneena väitän, että se saattaa olla kevään ratkaisuhetkillä jopa yllättävän suuri musta hevonen. Fehrin menetys oli toki iso asia, mutta samasta syystä siellä on papua nyt käytössä ja hankintoja tulossa..

Ässien suhteen olen samaa mieltä, kuin miten tuossa päivän maanantaijää-artikkelissa eräs kommentoi: Ässät(kin) saattaisi olla vaikka millainen musta hevonen keväällä. Tällä hetkellä se suurin kynnys on nimenomaan sinne playoffeihin selviäminen, eikä niinkään oletusarvoinen siellä pärjääminen. Tämä alkava viikko on, jos mahdollista, vieläkin tärkeämpi kuin viime viikko. Perusteluiksi riittää kun ensi vilkaisee otteluohjelmaa, ja sitten sarjataulukkoa. Onneksi on hyvä pöhinä päällä, minkä turvin lähteä pelaamaan..
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Saattavat olla kalliit kaksi pistettä, jotka selkeästi heikommalle vastustajalle suoraan lahjoitettiin.

- 4 pahaa sijoittumisvirhettä omissa
- tutun tasoinen yv
- Raannalla ei kovin vahva ehtoo

Olipa noita plussiakin:
+ Joppe-AUK-Brodin
+ Dixonien tehot
+ yv näyttää jo joltain

Kaiken kaikkiaan vituttaa vietävästi. Sen verran heikko Tappara oli.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jep, jep, mutta muistetaan nyt kuitenkin, että Ässien peli näyttää taas aikas hyvältä.

Noita paska tsägä/koomailu-alkuja sattuu tässä liigassa jokaiselle, silloin menee jokaisesta pompustakin omiin, kuten tänään. Vuoroin vieraissa, viime Tampereen reissulla se oli Tappara, jolla helisi omiin.

Hyvältä näyttää ja toivottavasti yleisö löytää jo takaisin hallille perjantaina: Ässät pelaa hienoa ja taistelevaa kiekkoa eikä viime kierroksilla - laulun sanoin - periksi ole annettu.

Muuten, perjantain matsista kolme pinnaa ja ollaan taas viivan yläpuolella. Ei ollenkaan hassumpaa, eikö totta?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
- Raannalla ei kovin vahva ehtoo.

Ihmeellisiä seikkailuja Raannalta kolmessa ekassa maalissa ja menihän se jatkoajallakin kaukaa vaikkakin tolpan kautta. Parhaassa vireessä oleva Raanta olisi ottanut 1-2 Tapparan maaleista. Joukkueena lämmitti helvetisti 0-3 tilanteesta nousu ja varsinkin se Armian 4-4 maali toi oikein kylmät väreet selkäpiihin. Jäätävä viimeistely tuossa paikassa!

No piste saatiin mutta Lukko ja IFK ottivat kolme.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tosiaan hämmentää pientä ihmistä, että pitäisikö tässä nyt ottaa päähän vai eikö pitäisi? Mutta sen ainakin sanon, että tää on mun Ässät joka taistelee tuolla tavalla. Nyt vain heikko alku, ikävä kyllä taas kerran kotona, maksoi tänään tämän verran

Se on toki iso miinus että näin tärkeän viikon alkuun tuli näin ***tanan harmittavia pistemenetyksiä. Luojan kiitos saatiin pelastettua edes se mitä pelastettavissa oli, ja onneksi myös peli näytti suurimman osan ajasta ihan hyvältä. Kolmas erä oli jo täysin yhtä päätä

Blues-peleihin jäi siis enemmän panosta kuin toivottavaa oli, mutta ilme oli kuitenkin hyvä ja sillä pitää mennä eteenpäin. Virheet pois, niin uskotaan että hyvä tulee..
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tosiaan hämmentää pientä ihmistä, että pitäisikö tässä nyt ottaa päähän vai eikö pitäisi? Mutta sen ainakin sanon, että tää on mun Ässät joka taistelee tuolla tavalla. Nyt vain heikko alku, ikävä kyllä taas kerran kotona, maksoi tänään tämän verran

Kokonaisuutena jäisin "tykkään" puolelle. Eka erä nukuttiin ja annettiin kaverille eteen kolme. Sen jälkeen noustiin rinnalle mutta kaveri pääsi vieläkin johtoon mutta vielä tasoihin. Yhden ottelun kannalta vituttaa mutta kokonaisuutta ja tulevaisuutta katsoen siis tykkään osastoa.

Se on toki iso miinus että näin tärkeän viikon alkuun tuli näin ***tanan harmittavia pistemenetyksiä.

Tai toisin, tuli saatanan tärkeä pinna kun tarjolla olisi ollut helpot nollakin. Tämän kauden Ässät olisi ennen vain pelannut pari erää alta pois ja tuloksena Metsolalla nollapeli. Mutta tämä uusi Ässät taisteli vielä pinnan joten ei tarvi olla täysin harmissaan.

Blues-peleihin jäi siis enemmän panosta kuin toivottavaa oli, mutta ilme oli kuitenkin hyvä ja sillä pitää mennä eteenpäin. Virheet pois, niin uskotaan että hyvä tulee..

Jos pysytään hereillä alussa ja saadaan tuo taisteluilme vaikka viimeiseen kahteen erään nii Blegi pitäisi kaatua. Espoossa nähty Ässät silloin 5.1 on tällä hetkellä täysin eri Ässät kuin mikä nyt kentällä on. Ja mikäli tuo mainittu taso pysyy, yllättyy Bleginkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös