Kivelle kenkää – nyt vai heti?

  • 342 027
  • 1 375

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Paha sanoa. Ässillä on olisi ollut tuollakin yv:llä mahdollisuudet kerätä enemmän pisteitä ja se on joka tapauksessa varma että kesken kauden tuollaiset asiat harvoin parantuvat. Perustekemisen laatua voi sen sijaan parantaa.

Joukkueen henkinen tila näkyy kaavamaisessa ylivoimapelaamisessa. Kun päänupissa kiristää, mietitään liikaa, eikä ratkaisut tule suoraan selkäytimestä, kuten luovassa ylivoimassa pitäisi. Nyt ratkaisut ovat kaavamaisia, hitaita ja ennalta-arvattavia. Avainpelaajien peluuttaminan niin ylivoimalla kuin alivoimallakin on toinen tehoja vievä asia. Kentällä on liian usein väsyneitä äijiä ylivoimaa pyörittämässä. Keskittyminenkin kärsii, kun pelaat vuoron perään molempia.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Joukkueen henkinen tila näkyy kaavamaisessa ylivoimapelaamisessa.

Eiköhän ylivoimassa näy ennen muuta materiaalin rajallisuus ja se että kenelläkään ei ole riittävän hyvää visiota siitä miten yv:tä pitäisi pelata. Henkisen puolen ongelmat näkyivät yleisemmin hyökkäyspelaamisessa päättäväisyyden ja suoraviivaisuuden puutteena. Suhtaudun silti edelleen hyvin skeptisesti valmentajan vaihdon siunauksellisuuteen enää tässä vaiheessa kautta. Jos Kivi ei saa tuota porukkaa pelaamaan, ei sitä saa kukaan muukaan.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eiköhän ylivoimassa näy ennen muuta materiaalin rajallisuus ja se että kenelläkään ei ole riittävän hyvää visiota siitä miten yv:tä pitäisi pelata.

No nyt tuli melkoista huttua. Onko Ässillä muka liigan huonoin materiaali ylivoimalla? Niin kauan kun edellä on Ipaa, Tepsiä ja SaiPaa, ei voida mennä materiaalin rajallisuuden taakse sitten tippaakaan.

Dixon, AUK, Niemi, Armia, Umicevic, Ryan, Joensuu ja Heshka. Kyllä noista kavereista pitäs pystyä rakentamaan ainakin yksi toimiva YV-kenttä.

Ei Ässien materiaalilla välttämättä kolkutettaisi YV-tilastojen kärkisijoja mutta kyllä keskikastiin pitäs pystyä tolla kalustolla.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
No nyt tuli melkoista huttua. Onko Ässillä muka liigan huonoin materiaali ylivoimalla? Niin kauan kun edellä on Ipaa, Tepsiä ja SaiPaa, ei voida mennä materiaalin rajallisuuden taakse sitten tippaakaan.

Dixon, AUK, Niemi, Armia, Umicevic, Ryan, Joensuu ja Heshka. Kyllä noista kavereista pitäs pystyä rakentamaan ainakin yksi toimiva YV-kenttä.

Ei Ässien materiaalilla välttämättä kolkutettaisi YV-tilastojen kärkisijoja mutta kyllä keskikastiin pitäs pystyä tolla kalustolla.

Pitää paikkansa, ja Umisevic pitäisi jo tänkin vuoksi kiinnittää loppukaudeksi, jos vaan miestä kiinnostaa.

Dixonin ylivoima on todella mielikuvituksetonta, enemmän Armialle kiekkoa ja neliön haastamistä. Viivavedot vain Heshkalta, ja silloin kun joskus, yleensä Jesse, on siellä maalin edessä hämmentämässä.

Tuskasta on, mut en vielä kuitenkaan heittäisi pyyhettä kehään.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Hyökkääjistöstä löytyy tosiaan riittävästi taitoa ylivoiman pyörittämiseen, varsinkin laituriosasto on laadukas ja puolustukseenkin liigatasolle melkoisen kova pakkipari Heshka - Marttinen. Lisäksi olisi mahdollista pyörittää neljän hyökkääjän ylivoimaa varsinkin tappiotilanteissa, kun pitää ottaa riskiä. Tällöin näkisin mielelläni varsinkin Brodinin kentällä. Joukkueen materiaali edellyttää ihan toisenlaisia tilastoja ylivoimasta. Mutta kun ollaan kipsissä, niin onnistumisia ja sitä kautta rentoa tekemisen meininkiä ei saada esiin.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Nämä "kyllä meillä taitoa on, kattokaa nyt noita nimiä" -listaukset ovat ihan sitä itteänsä. Pitäisi myös ymmärtää se, että Ässien kärkinimet eivät ole pelaajatyypiltään ylivoimapelaajia. Hyvä pelaaja tekee tietysti tulosta kaikkialla, mutta fakta on, että seisovin jaloin peliä luomaan kykeneviä miehiä meillä ei ole oikeastaan kuin Umi ja Niemi. Joppe on vähän sellainen X-factor. Tehokas ja yllättävä, muttei pelinrakentajatyyppi.

Muista kärkihyökkääjistä niin Jesse, Vellu, Ryan ja Dixonkin ovat omimmillaan luodessaan tilanteita liikkeellään.

AUK osaa kyllä pelata yv:tä, mutta taso ei nykyisellään ole ainakaan ykkösyv:n vaatimalla tasolla. Pihlmanilla olisi käyttöä maskimiehenä, mutta tekemisen taso juuri nyt ei riitä.

Pakeista Heshka taitaa olla ainoa, joka malttaa pelata viivalla rauhallisesti ylivoimassa. Esim. kapteenimme on parhaimmillaan hyvä ylivoimapelaaja, mutta tällöin viisikon on liikuttava paikkaamaan Uden nousut. Heikolla itseluottamuksella pelaavassa ja huonosti peliä lukevassa yv:ssä Ude näyttää juuri niin hasardilta, kuin pahimmillaan on näyttänyt.

Yv-materiaalista puhuttaessa pitää osata nähdä erot pelaajan "absoluuttisen" tason ja yv-ominaisuuksien välillä.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika turha selitellä huonoa ylivoimaa pelaajamateriaalilla ettei muka riittäisi.

Ässien ylivoima on huonoa, koska sitä pelataan vanhanaikaisesti maalin takaa. Sitä pelataan hitaasti paikallaan seisten ja siinä on ideana hakea helvetin hienoa maalia. Mikään perus kuramaali ei tunnu äijille käyvän.

Nyt todella usein jos satutaan pelaamaan one-timer viivalle, niin meillä ei ole maskissa kunnolla äijiä saatana. Joensuukin on aivan lapanen maskimiehenä. Seisoo väärässä paikassa ja maalivahdin on todella helppo nähdä kiekkoja Jessen tehdessä surkeaa maskia.

Takakolmiota kehiin. Maskiin äijää ja helvetin suoraviivaista. Nyt meillä on materiaali semmoinen että 2/3 alueelle tuonneista voitaisiin hakea päätykiekkojen kautta. Nekin pitäisi vaan ennakkoon sopia eikä tehdä niinkuin nyt tehdään, eli pakki heittää päätyyn kun ei ole muuta vaihtoehtoa ja hyökkääjät lähtevät paikaltaan siniviivan päältä yrittäen voittaa näitä. Normaalisti vielä meidän pakki heittää sen kiekon ihan väärälle puolelle.

Laukauksia, laukauksia ja laukauksia. Muistan edelleen Bluesin ylivoiman silloin kun Ässät putosi niille poffeissa. Vittu miten ihanan yksinkertaista se oli, kiekkoa viivaan ja äijää maskiin. Sitten hakataan irtokiekot sisään.

Tiukkaa tekee päästä edes sääliplayoffeihin nykyisen ylivoiman kanssa. Jos täytyy kaikki maalit tehdä 5vs5 pelissä, niin ei voi pärjätä nykyjääkiekossa. Pelistä toiseen meidän erikoistilannepelaaminen häviää vastustajan erikoistilannepelaamiselle ja siksi tulee tappioita paskoillekin. Karri Kivellä ei riitä taito valmentaa tätä helvetin tärkeää asiaa kuntoon, joten joku taitavampi jätkä siihen kaveriksi tai Kivi kokonaan helvettiin. Tai sit annetaan työrauha ja kattellaan kun kotona kontataan vitusti taas seuraavassa matsissa...onhan se kiva seurata tylsintä kotijoukkuetta Sm-Liigassa.
 

Huuhkaja99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minä näen ja aivan helvetin hyvin näenkin. Se maailman onnetoin yv on kaiken tämän suossa rämpimisen syy, ei enempää ei vähempää. Yv-peli kun olisi kuosissa, olisi Ässillä varovaisestikin arvioiden 15 pistettä enemmän. Jos sitä osa-aluetta ei saada toimimaan tämän kummemmin, ei Ässät ole edes sääleissä.

Tämä on täysin totta ja todellakin suurin syy miksi pistesaalis on sitä mitä se on. Mielestäni vika ei nyt voi olla materiaalissakaan, mutta fakta on se että Ässien ylivoima pyörii nurkissa ja one-timereita viivalta ei kuulu eikä näy, pakit on kyllä hoitanut oman pään hommat maalivahdit mukaan lukien hyvin, senhän näkee päästetyistä mutta hyökkäyspäässä pakeista ei ole mitään hyötyä.

Pistäisin kyllä valmennnuksen piikkiin, samaa paskaa se oli viime vuonnakin, silloin sattui vaan olemaan muuan herra Zabo jolta maalinteko luonasi vähän useimmin kuin muilla...

Oli hieno katsoa Ruotsin nuorten ylivoimapeliä U20-kisoissa, sieltä konsulttiapua, oli kyllä niin nopeeta, monipuolista ja suoraviivaista. (miten suomalaiset voi olla niin tyhmiä niiden hyökkäyspään jäähyjen suhteen)

Kivi ei saa tätä korjatuksi jos saisi se olisi jo tehty.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No nyt tuli melkoista huttua. Onko Ässillä muka liigan huonoin materiaali ylivoimalla?

Kyllä se aika heikkoa vaan on jos aidosti päteviä yv-pakkeja on yksi ja hyökkääjiä kaksi tai korkeintaan kolme.

Olen toki samaa mieltä siitä että materiaalin taakse ei tule paeta ja että tämä asetelma luo painetta valmennukselle yv:n organisoinnin suhteen missä valmennus on kiistatta epäonnistunut. Lähinnä otinkin kantaa luotsin väitteeseen jonka mukaan joukkueen henkinen tila näkyisi nimenomaan ylivoimalla. Tämä väite on paskaa, kun taito ei riitä niin se ei riitä.

Tässä tullaan siihen mistä aiemmin kirjoitin eli joukkue on hieman yksipuolisesti koottu. Jälkiviisaana on helppo sanoa että Umicevic olisi pitänyt hankkia jo ennen kauden alkua. Tuomas Santavuori jätti joukkueeseen yllättävänkin ison aukon jota Toivola ei kyennyt täysin paikkaamaan.
 

Herra Perkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pitää paikkansa, ja Umisevic pitäisi jo tänkin vuoksi kiinnittää loppukaudeksi, jos vaan miestä kiinnostaa.

Toivola kertoi Umin tilanteesta, että keskustelut aloitetaan vuodenvaihteen jälkeen managerin kanssa. Ratkaisua saataneen odottaa siihen asti että nykyinen 10 ottelun soppari umpeutuu. Umi on tehnyt selväksi, että häipyy kuvioista välittömästi, jos saa KHL:stä kutsun. (Tämä ei tainnut olla mikään suuri yllätys kenellekään.)
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Umi on tehnyt selväksi, että häipyy kuvioista välittömästi, jos saa KHL:stä kutsun. (Tämä ei tainnut olla mikään suuri yllätys kenellekään.)

Ei Umia ilman klausuuleja saa Ässiin sidottua, mutta mielestäni tämä riski pitää ottaa ja tarjota loppukauden sopparia. 10 pelin jälkeen mies on kuitenkin päässyt hyvin sisään Ässien joukkueeseen ja uuden kaverin kanssa on edessä taas opiskeluaika. Ja mikään ei takaa, että jokainen ulkomailta kesken kauden raahattu kaveri onnistuu edes kohtuullisesti....
 

AkiHeino#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
波里王牌
Tämä viikko kertoo varmasti paljon siitä, jatkaako Kivi vai ei. Kolmesta pelistä kolme voittoa ja pelaa varmaan itselleen taas kuukauden lisäaikaa riippumatta seuraavien pelien tuloksista ja sitten ollaankin lähellä playoffien alkua, eikä silloin enää mitään uskalleta muuttaa? Itseäni ei haittaisi, vaikka olisi jo kuukausi sitten saanut lähteä, mutta yritän ajatella tilannetta Ässien johdon silmien kautta... Jos tämä viikko menee oikein hyvin, en usko että Kivi saa kenkää, tapahtuu "mitä tahansa" loppukaudesta. Kolme rökäletappiota putkeen tuon erittäin aneemisen Ilves pelin jälkeen taas voisi siellä laittaa vitutuskäyrän tarpeeksi korkealle ja katsojaluvut tarpeeksi alas...
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eihän tästä nyt tule hevonvittuakaan taas! Kovasti tuntuu olevan yritystä mutta mistään ei mene sisään. Joukkue ei ole Kiven hanskassa. Joensuu, Dixon ym. ihan kuumana koko ajan. Tässähän menee hermot ihan kunnolla!!
 

Starstruck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt pari rökäletappiota putkeen, niin päästään Kivestä eroon ja voidaan aloittaa pelaaminen. Läntisen Iipikin saisi tuosta joukkueesta enemmän irti (no ei nyt oikeasti, mutta sopivan dramaattinen vertaus).

Kyllä se nyt on jo nähty moneen otteeseen, että Karrista ei ole päävalmentajaksi tälle sarjatasolle. Tuskin seuraavallekaan. Hyvä kakkosena ja ehkä ykkösenäkin jonkun nuorten kanssa, mutta karisma ja auktoriteetti ei taida koskaan riittää miesten joukkuetta vetämään. Toivon kovasti, että tulen todistetuksi vääräksi, mutta rahaa sen puolesta en löisi tiskiin.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Tuo pari rökäletappiota saattaakin toteutua perjantain ja lauantain matseissa. Luguu vastaan otetaan perus Karrin kympin aloitus ja taulul 0-4 ekan kympin jälkeen. Sitten pressissä ihmetellään, ettei joukkueen ilme ollut ollenkaan sellainen kuin kuului ja matkataan kylmää kakkostietä pitkin Espooseen ja lauantaina saadaan semmonen perseraiskaus, että tuntuu.

Omat odotukseni on täysi nolla viikonlopusta ja haaveissa Kiveä vieritellään rinnettä alas sunnuntaina...
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Omat odotukseni on täysi nolla viikonlopusta ja haaveissa Kiveä vieritellään rinnettä alas sunnuntaina...

Pitkästä aikaa vituttaa mennä hallille perjantaina katsomaan peliä, kun todennäköisyys tappiolle on valtava. Kivi laittaa kuitenkin taas itsepäisesti Raannan maaliin. Ainoa toivo on, että tanskalaisten ajatukset ovat siirtyneet jo Amerikan puolelle (lakkohan loppuu kohta).
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On se nyt perkele ettei sitä Kiveä saada vittuun sieltä, on laittanut joukkueen niin pahasti umpisolmuun ettei se kohta aukea edes oikealla valmentajalla.

Ihmettä on nyt odoteltu kaksi kuukautta. Nyt syödään jo ensikauden siemenperunoita.
 
Viimeksi muokattu:

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pelicans pelin jälkeen olin varma että Kivi saa potkut. Ilves pelin jälkeen olin täysin varma että Kivi saa potkut. Annas katsoa miten on Lukko pelin jälkeen? Jos otteet jatkuvat samoina mitä jo tovin ovat kotona olleet ei jää paljon vaihtoehtoja vaikka potkut harvoin ovat mikään tie autuuteen.
Tuollaisia peliesityksia joita viime peleissä ollaan kotona varsinkin nähty ei vaan saa tulla. Vastuun joukkueen kurittomuudesta, laiskuudesta, hengettömyydestä ja aneemisuudesta kantaa kyllä päävalmentaja.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Joko?

Toisaalta on hienoa että tulevakin koutsi meinaa peluuttaa vastaavaa yli-kiekollista pelitapaa (lue häviävää)...
 

Zauli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Red Wings
Kalliiksi tulee tämä Kiven väkisin pitäminen. Peli on karmeeta paskaa ja tappiota satelee. Kotona varsinkin peli aivan perseestä. Aika moni sanonut, että ei mene peliinkään enneenku tuo saadaan ulos. En mene minäkään. VMP.
 

A.P.Weinrich

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT, respect HIFK.
Jaahas, Karri, olisko se nyt tässä? Mikäli edes pikkuisen löytyy palleja niin eroilmoitus olisi syytä tehdä välittömästi ellei (ainakin tähän saakka) munaton seurajohto pysty niitä potkuja antamaan.
 

Tuamas

Jäsen
Jahas, nyt on pelikin ollut totaalikuraa.

Eiköhän joukkueen tahto voita ja Kivi siirretään sivuun lähiaikoina.
 
Viimeksi muokattu:

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Varmaan se vaihdos sitten tulee jossain kohtaa, kun joukkue pelaa tuollaista sontaa.
Vaikea kuitenkin uskoa, että tuota laivaa enää runkosarjassa suuremmin käännetään.
Ei se joukkue voittavaksi pelkän valmentajan johdolla parissa yössä muutu. Vaihto tuo ehkä hetkittäisen piristymisen, mutta suurempiin muutoksiin vaaditaan aikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös