Kim Hirschovits - Flopin/gladiaattorin paluu Nordikselle

  • 599 416
  • 1 637

#17.8

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
Kim Hirschovitsin haastattelu HPK -sarjan jälkeen.
Tuli kyllä todella paska fiilis tota katsoessa. 6. 3+6=9 +1 - Hienon sarjan pelasi Kimi. Vituttaa kyllä, jos suuntaan muille maille.

Yhdyn mielipiteeseesi Kimifan. Toivon että Kimi jatkaa, yksi harvoista pelaajista joka täytti oman ruutunsa. Kimi muutenkin persoonana miellyttää minua, esiintyy kaikissa haastatteluissa tyylillä, ei syyttele muita, ei riehu jne.
Tiedän että kaikki eivät ole samaa mieltä, mutta minä sanon että Kimi on osoittanut että IFK-sydän sykkii ja toivon että hän saavuttaisi menestystä IFKssa. Paskaa on tullut niskaan mutta Hirso ei ole valittanut. Harmittaa hänen puolesta, kaveri on saanut kuulla sen verran skeidaa vuosien varrella.
Henk.koht. kunnioitan Hirsoa niin pelaajana kuin ihmisenä roimasti.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Yhdyn mielipiteeseesi Kimifan. Toivon että Kimi jatkaa, yksi harvoista pelaajista joka täytti oman ruutunsa. Kimi muutenkin persoonana miellyttää minua, esiintyy kaikissa haastatteluissa tyylillä, ei syyttele muita, ei riehu jne.
Tiedän että kaikki eivät ole samaa mieltä, mutta minä sanon että Kimi on osoittanut että IFK-sydän sykkii ja toivon että hän saavuttaisi menestystä IFKssa. Paskaa on tullut niskaan mutta Hirso ei ole valittanut. Harmittaa hänen puolesta, kaveri on saanut kuulla sen verran skeidaa vuosien varrella.
Henk.koht. kunnioitan Hirsoa niin pelaajana kuin ihmisenä roimasti.

Hieno kirjoitus & allekirjoitan täysin, kuten nimimerkistäkin voi jo huomata. Sm-liigan yksi parhaista pelaajista, jonka korvaaminen olisi todella iso homma. Mahdollisimman pitkä jatko, kiitos.
Muutamaan kertaan on meinannut allekirjoittaneen hermot palaa _kotipeleissä_ täysin, kun tämä eräs "nahkakuula" on avannut sanaisen arkkunsa Kimistä.
 
Viimeksi muokattu:

vsqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän näissä peleissa kusi ihan muut asiat,kuin Kimi.Loistava pelisilmä ja hyvä skode.Ainut mikä häiritsi näissä peleissä oli ketjukaverien hakeminen ja löytyminen,joku kunnon snaipperi olisi tehnyt paljon enemmän maaleja ja samalla Kimille syöttöjä,kuin Haataja,jonka piti olla maalintekijä,mutta joka tarvitsi 10 maaliin noin 200 laukausta.Ja toinen huomio on,kaksi playmakeria ja sniperi,kuka puolusti noista hyökkääjistä,se oli heikkoa kaikilta,Kimiltä ehkä parasta puolustamista,vaikka välillä tuli typeriä koukkujäähyjä.Vaikea on noin kovaa pistemiestä korvata ,jos/kun lähtee muille maille.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hirso oli Wirtasen lisäksi paras IFK-hyökkääjä HPK-sarjassa. Harmi vain, että katseet ja syyttävä sormi kohdistuvat jossain määrin tällaisessa tilanteessa myös kapteenin ja ykkössentterin suuntaan - se kuuluu hommaan, eikä sille voi mitään. Varmasti moni tulee vielä tulevina aikoina syyllistämään Hirsoa IFK:n tämänkertaisesta pettymyksestä.

Toivottavasti IFK saa kiinnitettyä Kimin jatkosopimuksella. Granlund on keskushyökkääjänä vielä katsomaton kortti ja Ramstedtin peliesitykset ratkaisupeleissä eivät vakuuttaneet lainkaan.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Itse annan Kimille puhtaat paperit 5 ensimmäisestä pelistä. Tänään ei homma toiminut kuten piti, mutta se ei kaada sarjan häviämistä Kimin niskaan. Jos mies johtaa "oikeata" pleijarien pistepörssiä ja vielä plussalla, niin ei voi syyttää miestä.

Hieno mies ja yksi Kimi tälläisellä Playoff pelillä mahtuu aina mun HIFK:iin.

Kapteenina pitäisi vain olla joku tyyliin Kapanen/Peltonen, joka ottaisi sen vastuun kokeneimmille olkapäille ja antaisi Kimin taituroida.

Häviön syyt olivat tänä vuonna aivan muualla kuin Hirsossa.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niille, jotka puhuvat että Hirsoa ei tarvitse korvata, tämä sarja varmaan muutti aika paljon ajatusmaailmaa. Ensinnäkään kokemattomat pelaajat harvoin pystyvät pudotuspeleissä huikeisiin suorituksiin. Granlund on toki tulevaisuuden huippupelaaja ja ensi kaudella varmasti kokonaisvaltaisesti parempi kuin nyt.

Mutta Hirso näytti, että kliininen ykkössentteri tarvitaan. Nuorten poikien varaan on aika riski rakentaa mitään. Viimeinen peli oli vähän turhautunutta, mutta en voi käsittää miksi Hirso ei pelannut 5-3 yv:llä. Vaikka otti typerän jäähyn, niin ei tällaista taikuria ole vara pitää ylivoimilla poissa kun pelataan eloonjäämisestä.

Paljon on dissaajia. Hirso näytti Haatajan kanssa, että ovat ammattimiehiä. Hirso pelasi vaisuhkon runkosarjan, mutta oli hyvä pleijarisarjassa. Hirsolla on munaa yrittää erikoisempiakin ratkaisuja ylivoimalla.

Minun mielestä olisi hienoa, että Hirso jatkaisi. Ei tämän tasoisia jätkiä joka oksalla kasva ja uuden pelurin hankkiminen on aina riski.
 

#17.8

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
Hirso oli Wirtasen lisäksi paras IFK-hyökkääjä HPK-sarjassa. Harmi vain, että katseet ja syyttävä sormi kohdistuvat jossain määrin tällaisessa tilanteessa myös kapteenin ja ykkössentterin suuntaan. Varmasti moni tulee vielä parin seuraavan päivän aikana syyllistämään Hirsoa IFK:n tämänkertaisesta pettymyksestä.

Ihan odotettavissa on että Kimi, once again, saa suuret haukut. Kukaan ei voi väittää että Hirso olisi huono pelaaja. Kaikille sattuu huonoja päiviä, myös Kimille, mutta useimmiten Kimi on aivan älyttömän maaginen kaveri. Lätkää on vuosien varrella tullut seurattua ja hyviä pelaajia on paljon, helvetin hyviä on myös rutkasti. Mutta helvetin hyviä pelaajia jotka kaiken lisäksi ihmisinä ovat hyviä on entistä vaikea löytää, Kimi on yksi niistä. En ole Hirsoa koskaan tavannut, mutta kaiken muun perusteella olen saanut sen kuvan että kyseessä on mainettaan tuhat kertaa parempi mies. Jos Kimi lähtee muille maille niin onnea ja menestystä! Toivottavasti näin ei käy, sillä meitsin IFKhon mahtuu aina mies nimeltä Kim Hirschovits.
 

HemmoP

Jäsen
Penkittäminen juuri silloin kun olisi ollut mahdollisuus paikata virhe ? Ei jummarra

Toivottavasti jatkaa, luulin, että swedudiili oli jo selvä ?
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Mitäs Hirso sanoi haastattelussa?

Ylhäällä suora linkki siihen. Kyllä oli perkeleen hieno haastattelu ja kyllä paistoi Kimistä läpi tuo vitutus ja myös kunnioitus tätä seuraa kohtaan. Monista eri henkilöiden kommenteista huolimatta. Itselläni on aina paikka tässä nipussa tuolle äijälle. Ja niinkuin joku jo mainitsikin kyseessä on myös äärimmäisen mukava ihminen. Toista oli kuunnella uljaan koutsimme kommentteja urholla.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Jokeri -kausien jälkeen Hirso allekirjoitti kahden vuoden sopparin, ja osoitti todellista IFK -sydäntä ja henkistä kovuutta, kun uskalsi tulla "puhkon sun renkaat juudas" -kommentoinnin jälkeen takaisin kasvattajaseuraan. #44 sai niskaansa helvetillisin kasan paskaa IFK -faneilta. Moni odotti, ja jopa toivoi Kimin pelaavan päin persettä, "koska se on vitun narrihuora". Todellisuudessa Ilmalan keikan syyt ovat mielestäni todella inhimilliset, eikä niistä kannata erityisiä johtopäätöksiä vetää. Peliesityksien myötä arvostelu hiljentyi aina kevääseen -09 asti, kunnes oli aika vetää "playoff -floppi" -kortit taskusta...

Pelit näinä kahtena vuotena ovat sujuneet seuraavasti:

-Ensimmäisellä kaudella IFK oli pitkälti yhden ketjun joukkue. Kimi pelasi paljon erikoistilanteita, ja varsinkin taistelu alivoimilla jäi usein huomioimatta. Se syö kuitenkin rutosti energiaa ja tehopisteitä. Tuloksena pistepörssin voitto, Ilkka Pikkaraisen ruokkiminen aina yksisuuntaiseen nhl -sopimukseen asti, ja joukkueen pään pinnalla pitäminen. Playoffeissa Kari Jalonen floppasi ensimmäisen kerran. IFK pelasi juuri, kuten ei olisi pitänyt. Tästä johtuen koko joukkue oli syväjäässä, eikä tehnyt muistakseni kuin yhden maalin. Kimin pimentäminen oli helppoa, koska 1. ketju oli joukkueen ainoa pelote, eikä ylivoimaakaan hirveästi siunaantunut. Hieno kausi #44:selta.

2008-09 HIFK 58. 18+48=66 54min +4
2008-09 HIFK 2. 0+0=0 12min -2

-Toiselle kaudelle UTJ Nybondas kasasi vahvan, ja ennenkaikkea tasaisen ryhmän, jossa kukaan hyökkääjistä ei pelannut 25 minuuttia/peli, eikä ylivoimallakaan peliaikaa luonnollisesti tullut enää niin paljoa. Sitä kautta pistemäärätkin heikkenivät. Alkukausi oli pisteiden valossa vaikeaa, mutta joukkueen eteen taistelu oli entistä kovempaa, ja joukkueena IFK pelasi hienon syyskauden. Tutkapariksi suunnitellun Haatajan poissaolo näkyi koko 1.kentän pelissä. Kun ketjukaverit eivät tehneet edes tyhjiin, meni Kimin peli hetkeksi lukkoon, ja peli muuttui ajoittain liian hitaaksi, täydellisen syötön hakemiseksi. Kevätkaudella itseluottamus palasi, ja myös pisteitä rupesi tulemaan, lopussa jopa todella huikeaa tahtia. Lopulta Kimi kantoikin jälleen kultakypärää, ja voitti joukkueen sisäisen pistepörssin. Tämän lisäksi mies pelasi playoffeissa maagisesti, 1,5p/peli -tahdilla, vaikka IFK:n pelitapa perustui helvetilliseen peruutteluun. Näin tuli myös todistettua, että puheet jäätymisestä tosipeleissä ovat roskaa. Kimi kantoi joukkuettaan, minkä yksin pystyi.

2009-10 54. 18+26=44 62min +5
2009-10 6. 3+6=9 10min +1

Yhteensä: 120. 39+80=119 138min +8 - Aivan huikea saldo, kiitos näistä kausista. Tämän herran menoa tulen kyllä seuraamaan, vaikka sitten Timrån paidassa.

Hienoja posteja muilta!
 
Viimeksi muokattu:

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Toivottavasti Kimi jatkaa vielä Nordiksella, parhaat vuodet kiekkoilijana kuitenkin edessä. Vaikka runkkari ei mieheltä ollutkaan edellisen veroinen oli kuitenkin pleijareissa aivan eri sälli kuin edellisellä kaudella tai meillä pelatessaan. Tosipeleissä mitataan kuitenkin pelaajat ja PELAAJAT. Taisi olla, jos olen oikein ymmärtänyt, yksi teidän onnistujista ja harvoista, jotka nostivat tasoaan runkkariin verrattuna.

Näin naapurina toivon, että Kimi jatkaisi teillä vielä vuoden pari, sillä stunttia voi olla vaikea löytää tai se ainakin sisältää riskin. Lisäksi liigassa ei ole liikaa taitoa tänäpäivänä ja jos on, se realisoidaan rajojen ullkopuolelle nopeasti. Plussaa lisäksi se, että omaa (Jokerivuosista huolimatta) vahvan Hifk-statuksen. Taitavat, omat kasvatit ovat kortilla stadissa näinä päivinä.

Ja vilpittömät pahoittelut kesälomasta, stadin mestaruuden veitte kuitenkin 100-0 tälläkaudella. Ja ansaitusti.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Vähän paistoi tuosta haastattelusta läpi, että Nordis on jäämässä taakse ja Kimiä vitutti suunnattomasti ettei tämän parempaa joukkuemenestystä saanut ennen lähtöään aikaiseksi... Mutta toivottavasti Nybari saa nimen paperiin, noin taitavia kavereita ei liigassa koskaan ole liikaa!
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Playoffeissa Kari Jalonen floppasi ensimmäisen kerran. IFK pelasi juuri, kuten ei olisi pitänyt. Tästä johtuen koko joukkue oli syväjäässä, eikä tehnyt muistakseni kuin yhden maalin. Kimin pimentäminen oli helppoa, koska 1. ketju oli joukkueen ainoa pelote, eikä ylivoimaakaan hirveästi siunaantunut. ---

-Toiselle kaudelle UTJ Nybondas kasasi vahvan, ja ennenkaikkea tasaisen ryhmän, jossa kukaan hyökkääjistä ei pelannut 25 minuuttia/peli, eikä ylivoimallakaan peliaikaa luonnollisesti tullut enää niin paljoa. Sitä kautta pistemäärätkin heikkenivät. Alkukausi oli pisteiden valossa vaikeaa, mutta joukkueen eteen taistelu oli entistä kovempaa, ja joukkueena IFK pelasi hienon syyskauden. Tutkapariksi suunnitellun Haatajan poissaolo näkyi koko 1.kentän pelissä. Kun ketjukaverit eivät tehneet edes tyhjiin, meni Kimin peli hetkeksi lukkoon, ja peli muuttui ajoittain liian hitaaksi, täydellisen syötön hakemiseksi. Kevätkaudella itseluottamus palasi, ja myös pisteitä rupesi tulemaan, lopussa jopa todella huikeaa tahtia. Lopulta Kimi kantoikin jälleen kultakypärää, ja voitti joukkueen sisäisen pistepörssin. Tämän lisäksi mies pelasi playoffeissa maagisesti, 1,5p/peli -tahdilla, vaikka IFK:n pelitapa perustui helvetilliseen peruutteluun. Näin tuli myös todistettua, että puheet jäätymisestä tosipeleissä ovat roskaa. Kimi kantoi joukkuettaan, minkä yksin pystyi.

Tähän pari sivuhuomautusta:
Mikä oli mielestänne Grandlundin merkitys HIFK:n 1.kentän parantuneisiin tehoihin keväällä ja playoffseissa?

Henkilöjohtaisesti en pidä HIFK:n playoffsmenestystä pelkästään Jalosen syynä tai ansiona. Jokereilla ja HIFK:lla on erikoinen seurakulttuuri, joka ei tue jatkuvuutta. Kestävää menestystä taas ei mielestäni saavuteta huippu-urheilussa ilman pitäjänteistä ja laadukasta työtä. Erkan/Kekäläisen aikana HIFK:ssä tehtiin muutama kausi määrätietoisesti töitä menestyksen eteen. Mielestäni samoin on tehty nyt Jalosen aikana. Menestystä ei tullut vielä tänä keväänä. Uskoisin ensi keväänä tulevan, ellei sitten kesällä lähdetä taas vaihtamaan puolta joukkueesta...
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän paistoi tuosta haastattelusta läpi, että Nordis on jäämässä taakse ja Kimiä vitutti suunnattomasti ettei tämän parempaa joukkuemenestystä saanut ennen lähtöään aikaiseksi... Mutta toivottavasti Nybari saa nimen paperiin, noin taitavia kavereita ei liigassa koskaan ole liikaa!

Huomasin saman. Hirschovits näytti todella, todella pettyneeltä ja sellaisen kuvan tosiaankin sai, että nyt taitaa olla toistaiseksi pelit IFK:ssa pelattu ja katsellaan muihin suuntiin.

Olen itsekkin kritisoinut Kimiä varsin paljon näiden kahden kauden aikana ja niin edelleen, mutta kyllä hän oli tänä vuonna niitä harvoja jotka tosissaan nostivat tasoaan playoffeissa. Tulee olemaan todella vaikeata korvata tämä kaveri, jos hän nyt tosiaan on lähdössä. Toivottavasti saisivat Nybbarin kanssa tehtyä jatkopaperin.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Erkan/Kekäläisen aikana HIFK:ssä tehtiin muutama kausi määrätietoisesti töitä menestyksen eteen. Mielestäni samoin on tehty nyt Jalosen aikana. Menestystä ei tullut vielä tänä keväänä. Uskoisin ensi keväänä tulevan, ellei sitten kesällä lähdetä taas vaihtamaan puolta joukkueesta...

Hifk voitti mestaruuden heti ekalla Erkan ja Summasen kaudella. Toisella kaudella hopeaa ja sitten Hjallis vei ne.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Hifk voitti mestaruuden heti ekalla Erkan ja Summasen kaudella. Toisella kaudella hopeaa ja sitten Hjallis vei ne.

Joo ja hauki on kala. Mestaruus tuli kai toisella kaudella, josta Kekäläinen oli vastuussa. Ensimmäisellä joukkue jäi ulos playoffseista. Mestaruuskauden puolustuksen rungon muodosti: Timonen, Karalahti, Rafalski, Linna, Halkidis jne. Em. on edelleen ylivoimaisin puolustus, mikä liigassa on koskaan nähty. Kuitenkin edellisellä kaudella playoffseista pudonneessa joukkueessa pelasivat jo: Karalahti, Linna ja muista puolustajista Pepe, Kultanen jne. Ulkomaalaisten lisäksi mestaruusjoukkueeseen tuli mm. Ruuttu ja Tuomainen. Poikkeuksellisesti mestaruus tuli joukkueella, jossa oli paljon vaihtuvuutta. Mutta toisaalta pidempiaikaista menestystä ei sitten taas tullut. Arvailujen varaan jää, olisiko esim. Ismo Läntinen valmentanut ks. joukkueen mestaruuteen.

Kuten kirjoitit faktaa on se, että HIFK voitti 98 mestaruuden. Ja yhtä lailla faktaa on, että K. Jalonen ei valmentanut HIFK:ta mestariksi 2009 eikä 2010. Miten tämä sitten liittyy Kimiin, on arvoitus?

ps. Hjallis vei valmentajat, joiden kanssa HIFK ei suostunut tekemään sopimusta.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
ps. Hjallis vei valmentajat, joiden kanssa HIFK ei suostunut tekemään sopimusta.

Jaa. Eiköhän homma kaatunut HIFKin puolelta Summasen vaatimuksiin. Mutta se siitä.

Kimillä alkaa olla jo sen verran ikää, että nyt alkaa olla ne tsanssit hoitaa eläkerahat vähintään Ruotsista tai mieluummin Sveitsistä.

Siihen nähden putoaminen tässä vaiheessa ei ollut kovinkaan hyvä asia. Aika näyttää, luottaako Doug vielä Kimiin vai joutuuko Kimi tyytymään Ruotsiin kuten on kirjoiteltu.

Mutta minä olen ollut periaatteessa tyytyväinen Kimin viimeisiin kausiin, ja minulle sopisi Kimin jatko. Mutta ymmärrän myös "raha ratkaisee" -ratkaisun.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Tähän pari sivuhuomautusta:
Mikä oli mielestänne Grandlundin merkitys HIFK:n 1.kentän parantuneisiin tehoihin keväällä ja playoffseissa?

Runkosarjan lopussa Micken tulo 1. ketjuun kyllä paransi ketjun peliä, mutta poffeissa 1. ketjun suvereeni liideri oli kapteeni #44. Ehkäpä tuo Granlundin tulo ketjuun toi lisää juonikkuutta & pisteitä, ja sitäkautta joka jätkälle lisää itseluottamusta, josta seurasi positiivinen kierre.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomasin saman. Hirschovits näytti todella, todella pettyneeltä ja sellaisen kuvan tosiaankin sai, että nyt taitaa olla toistaiseksi pelit IFK:ssa pelattu ja katsellaan muihin suuntiin.
Näinhän siinä sitten kävi: http://www.timraik.se/index.php?article=536

Tsemppiä Hirsolle Ruotsin valloitukseen. Itse en jaksa kovasti lähtöä surra, sillä Hirso on ollut omalle kohdalleni aina melkoisen HMV-peluri.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Näinhän siinä sitten kävi: http://www.timraik.se/index.php?article=536

Tsemppiä Hirsolle Ruotsin valloitukseen. Itse en jaksa kovasti lähtöä surra...

No voi hemmetti. Kyllähän tuo arvattavissa oli, mutta uskoin/toivoin kyllä viimeiseen asti, että Hirso meillä jatkaisi. Nyt varmaan se kalju kusipää siellä katsomossa on myös harmissaan, kun ei voi enää huora-hirsoa huudella.

Hirson lähtö on ISO menetys.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnea matkaan Hirsolle! Toivottavasti näkisimme Kimin vielä HIFK-paidassa, vaikka kaiken näköistä onkin sattunut.

Ja tosissaan Kimin poistuminen rosterista on helvetin iso menetys, toivottavasti Nybarilla on vetää se kuuluisa ässä hihastaan, sitä meinaa tarvitaan... (vaikka periaatteessa on aivan sama ketä meillä pelaa tai valmentaa, me ollaan hävitty ensi kausi tuttuun tapaan jo nyt...)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös