Kiekko-Espoo rulettaa jokaisella osa-alueella

  • 60 938
  • 235

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tätä on odotettu, nimittäin Bluesin YV-tehokkuus (21.97%) on Liigan tilastoissa sijalla 1!!!

AV-tehokkuus (83.03%) on saman tilaston mukaan 6. parasta. Kokonaisuutena voi sanoa, että erikoistilanteet ovat hallussa, kun jatkoaika/voittolaukaustilastoissakin Blues on sarjan paras (8 onnistumista 9:stä).

Eetu Laurikainen jatkaa liigan tilastojen sijalla 1. (päästetyt maalit 1.69; torjunnat 94.32%).
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Tätä on odotettu, nimittäin Bluesin YV-tehokkuus (21.97%) on Liigan tilastoissa sijalla 1!!!

Tossa ylivoimassa hassuinta on se, että kotiotteluissa Bluesin ylivoima on vasta 12. tehokkainta (14.06%), mutta vieraspeleissä tehokkainta koko liigassa (29.41%). Vaikka tilastoja ei ikinä pidä tulkita ihan pilkulleen, on tuo ylivoimatehokkuuden ero vieras- ja kotipeleissä ihan käsittämättömän suuri. Ei silti pidä valittaa, koska jos/kun Blues vielä itsensä pudotuspeleihin kampeaa, niin tehokas ylivoima on niissä tärkeää.
 

Blondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Lainaan sunnuntain hesaria tähän:

Bluesin ylivoima on kokonaisuudessaan Liigan tehokkainta, mutta kotiotteluissa ällistyttävästi sarjan toiseksi heikointa. Makkosen maali syntyi nyt ylivoimalla.
"Yritämme kotona ylivoimalla liian hienoja maaleja, Makkosen osuma tänään oli hyvä esimerkki tarvittavasta ratkaisuhakuisuudesta", Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho kiitteli.

Yksi teoria se on tuokin. Omaan silmään välillä tuntuu että YV menee seisoskeluksi, ja seisovien miesten lisäksi myöskään kiekko ei liiku. Tällöinhän YV:tä on helppo puolustaa. Ylivoimalla voidaan varmasti keksiä yhtä jos toista, mutta luulisi että maalit syntyvät siten että ammutaan, ja toiseksi siten, että syötetään sillä tavalla että saadaan maalivahti liikkeeseen/estetään maalivahdin näkökenttä. Mutta uskomatontahan tuo on, että Blegi on koko liigan ykkösenä tuossa tilastossa, kun viime vuosina YV:n kanssa on niin paljon tuskailtu. Mieltä lämmittää erityisesti eilinen TPS-matsi, jossa saatiin se yksi ja ainoa mahdollisuus ja se käytettiin kolmen pisteen arvoisesti. Onko tuo sitten tänä vuonna vain Hirson hyvyyttä, vai saavatko pakit enemmän kiekkoja maalille asti kuin aina ennen, sitä en osaa sanoa. Muistini sanoo että moni maali (Baronalla) on syntynyt Hirson hyvästä poikittaissyötöstä.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mun mielestä ylivoimalla ei tällä kaudella olla liikaa seisoskeltu, mutta aiempina vuosina juuri tämä on pistänyt silmään erittäin häiritsevästi. Tällä kaudella on onnistunut se, että kun ei muuta olla keksitty niin ollaan syötetty pakille josta on saatu nopeita ja hyvälaatuisia laukauksia. Aiempien vuosien ongelmana on ollut näiden laukauksien hitaus, jolloin ne on ehditty blokata pois tai ne ovat osuneet ensimmäiseen vastustajan pelaajaan. Nämä puolustajien laukaukset ovat hyvä voimavara koska 1) ne voivat mennä suoraan/ohjauksen kautta maallin, 2) reboundista voidaan saada maali/hyvä syöttö 3) kiekon mennessä kulmaan/maalin taakse saadaan puolustusneliö rikki kun vastustaja lähtee paineistamaan hyökkääjää. Pakin laukauksella tietysti pyritään vaihtoehtoihin 1 ja 2, mutta vaihtoehto 3 ei myöskään ole huono, koska silloin saadaan ylivoimaan kaivattua liikettä ja ennalta-arvattamattomuutta. Toinen YV:n perusongelma eli kiekon hyökkäysalueelle saanti on parantunut huomattavasti kauden mittaan. Alkukaudesta homma kaatui mielestäni siihen että kiekko annettiin liian aikaisin alimmalle pelaajalle jolloin 4 muuta pelaajaa ajautuivat sumppuun. Viime peleissä en ole tarkkaillut miten kiekko on alueelle kuskattu, koska tässä osa-alueessa ei ole ollut suurempaa ongelmaa.

Alivoiman toimiminen on nähdäkseni pitkälti mahdollista Laurikaisen ansiosta. Kun maalivahtiin luotetaan niin ei tarvitse ylipuolustaa, vaan riittää että estetään vaarallisimpien tilanteiden synty. Jostain syystä Laurikainen näkee aina missä kiekko on ja mihin se on menossa ja pystyy hyvällä liikkeellään sijoittumaan oikein. Hypoteesi: Maalivahtiin luottaminen -> puolustusnelikon pelaaminen -> Maalivahti näkee kiekot. Minulla tosin ei ole hajuakaan mitkä nuo ilmiöt tuossa nuolien (->) kohdalla ovat. Varmaan liittyy ainakin puolustusnelikon tiiviyteen.
 

R.I.P

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Blues. Kiekko-Espoo, Nottingham Forrest
Voihan tuon sarjataulukon noinkin lukea, että ollaan 3:n pinnan päässä.
Blues on vähintäänkin 4:n pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta.
Kolmen pinnan voitot eivät riitä tasapisteissä, kun tapellaan pudotuspelipaikoista.
Ja pelejä on nyt enemmän pelattuna mikä vääristänee taulukkoa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kyllä, sijalla 6 oleva Ilves on pelannut yhden ottelun vähemmän ja myös sijoilla 7-9 olevilla joukkueilla on vähemmän pelejä pelattuna. Pointti nyt oli lähinnä se, että tuo suora poffipaikka on ihan realistinen tavoite. Voittoja toki pitää tulla ja mahdollisimman harvoin nollan pisteen pelejä.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Juuri noinhan se taulukko pitää lukea, eli suora playoff-paikka on kolmen pisteen päässä... Kun katsoo piste per ottelu-taulukkoa, sijoitus meillä on sama, mutta SaiPa nousee Ilveksen tilalle viimeiselle suoralle playoff-paikalle, joten ihan sama kuka siellä viivan päällä "oikeasti" kuuluisi olla, meillä on kuitenkin täydet mahdollisuudet nousta tuonne, eikä se ole edes kovin kaukaa haettu, kun viime aikainen pelivire on muutamaa hutimatsia lukuunottamatta ollut hyvä.
 

R.I.P

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Blues. Kiekko-Espoo, Nottingham Forrest
Kukaan ei varmasti kiistäkään sitä, että mahdollisuudet suoraan playoff-paikkaan on olemassa.
Henkilökohtaisesti ei lämmitä yhtään jos 60:n pelin jälkeen ollaan sijalla seitsemän,
vaikka oltaisiin tasapisteissä kuudennen kanssa.
Joka tapauksessa Bluesilla pitäisi olla nyt neljä (4) pistettä enemmän, että oltaisiin suorassa pudotuspelipaikassa.
Näin minä luen sarjataulukkoa.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Henkilökohtaisesti minua ei lämmitä eikä sureta se, että 37 pelin kohdalla olemme metsästäneet kolme (3) pistettä vähemmän, kuin kuudennella (6) sijalla oleva joukkue.. Tässä on monta peliä aikaa nousta sijoituksissa ylös ja juuri nyt minulla riittää uskoa siihen, että runkosarjan päätyttyä meillä on tarvittavat pisteet vähintään kuudenteen (6) sijaan... Ja se on se hetki, milloin taulukkosijoituksella on merkitystä.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Blues rulettaa myös Vaasalaisten keskuudessa! Ilman noita tappioita Sporttille oltaisiin tukevasti taistelemassa jopa kotiedusta!
 

Blondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Ei ole kyllä tuulesta temmattu tuo Bluesin sitkeys. Ei herranjumala. Syksyllä näytti välillä niin synkältä ja vanhana pessimistinä olin heittelemässä hanskoja tiskiin, mutta niin vaan nuo perkeleet aina kevään tullessa rupeavat pelaamaan. Upeeta. Tänään kolme runkojätkää sivussa ja 2 pistettä sarjakakkoselta, joka on niin monta kertaa peräkkäin ottanut kuokkaan Espoossa että tilastotappionkin mahdollisuus luulisi jo kasvavan suureksi. Ei voi kun tykätä. Pitkä on vielä matka, mutta kyllä tosta playoffeihin mennään ei kahta sanaa. Toki minusta tulitukea tarvittaisiin enemmän alemmilta kentiltä, ja nämä tiivolat, lahtiset ja roobat saisivat osua hiukan useammin, vaikkei heiltä ihmeitä vaaditakkaan. Puolustuksessakin on leveyttä kierrättää pakkeja. Laurikaisesta ei tarvii sanoa mitään. Hienoa!
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Taitaa joka toinen bluesfani vetää ranteet auki aina alkukaudesta, mutta tämä alkaa olemaan enemmän kaava kuin sattuma, että Blues pelaa alkukaudesta huonosti johtuen aika pitkälti suuresta vaihtuvuudesta, mutta niin vaan joukkue hitsaantuu aina kevättä kohden yhteen ja nousee vähintään säälipleijareihin. Sen jälkeen on pienestä kiinni, milloin kausi päättyy.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ai ai, kyllä maistuu totaalinen dominointi! Mikä se jullikannattajien lakanassa oli "aldrig Derby" tjspn. Mitä seuraavaksi "Komm Tillbaka Jokerit"?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Uskomatonta! Voitto Nordikselta vaikka Favorin oli dumarina! Tää jengi pystyy ihan mihin vaan!
 
Jee, Sporttikin viimein voitettu! Ruvetaanko lämmittämään mestaruussaunaa?
Voitetaan se Ipakin nyt eka. Vai olisko se jo liikaa pyydetty. Kuitenkin kotipeli niin mahkut on, Hakametsässä ei olis mitään jakoo kun ei Bluesin duunarit pysy sillä jäällä pystyssä.
 

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Meillä on helvetin kova jengi! Kuusi kolmen pisteen voittoa putkeen js tänään kirsikkana kakun päällä Kärpistä voitto. Liigan kakkossija kuuden pisteen päässä! Nyt ei negata yleisömääristä, vaan jätetään markkinointi toimiston huoleksi. Aivan saatanan mahtava fiilis!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Näyttää kyllä aika hiton hyvältä. Eiköhän tämäkin ollut erään nimimerkin mukaan väärin voitettu, mut ei se mitään, mulle kelpaa.

Toisena olevaan HIFKiin on tosiaan enää 6 pistettä, ja HIFK on pelannut yhden matsin enemmän. Nyt hyvä lepo/treeniviikko alle ja sama hönkä päälle runkkarin loppuun asti.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Pisteiden keruutahti on tosiaan ollut todella kova, siinä mielessä tauko tulee taas todella huonoon saumaan. Toivottavasti vire saadaan pysymään myös höntsäturnauksen jälkeen. Onneksi kukaan meidän pelaajista (?) ei ole mukana maajoukkueissa, joten pääsevät oikeasti lepäämään ja vetämään muutamat kunnon reenit alle ennen seuraavia matseja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös