KHL kaudella 2009–2010

  • 575 058
  • 2 678
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tshekin maajoukkuevalmentaja Vladimir Ruzicka saatetaan nähdä Pietarin SKA:n valmentajana ensi kaudella: http://yle.fi/urheilu/lajit/jaakiek...tsi_neuvottelee_khl-seuran_kanssa_171269.html

Ruzicka myöntää itsekin kiinnostuneisuutensa: "Tällä hetkellä keskityn täysin maajoukkueeseen ja Slaviaan. Mitä keväällä tapahtuu, en pysty sanomaan. Olen kiinnostunut Venäjällä valmentamisesta, mikä nyt ei varsinaisesti ole uutinen,"

KHL:ssä on valmentanut lukuisia hyviä tshekkivalmentajia, kuten Vladimir Vujtek, Marek Sykora ja Miroslav Rhiga.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
KHL palasi maaottelutaon jälkeen tositoimiin yhden ottelun voimin. Siinä Dynamo Minsk voitti Dynamo Riikan maalein 4-1.

Minsk - Riika
1-0 Ville Peltonen (Richard Lintner, Geoff Platt)
2-0 Kaspars Saulietis (Mikko Jokela, Geoff Platt)
3-0 Sergei Varlamov (Jaroslav Chupris, Denis Koshetkov)
3-1 Mikelis Redlihsh, (Lauris Darzinsh, Martin Kariya)
4-1 Dimitri Meleshko (Andrei Mihalev)

Suomalaisista Minskin kokoonpanossa olivat vain Peltonen ja Jokela. Hannes Hyvönen ja Ossi Väänänen eivät pelanneet.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Illan S'magasinetissa oli juttua Moskovan Dynamossa tällä kaudella pelaavasta Leo Komarovista. Jos joltain jäi tuo ohjelma katsomatta, niin se on nähtävissä vielä viikon ajan YLE Areenassa.

Aika käsittämätöntä, että kaupungissa on uusi ja tyylikäs monitoimiareena ja sitten yksi paikallisista KHL-seuroista pelaa tuollaisessa luokattomassa ladossa.

Mielenkiintoista myös, että Komarov toteaa pätkällä, että vaikka kyseessä on iso kaupunki, niin heillä ei ole siellä mitään tekemistä. Eikös Komarov juuri jossain lehtijutussa kehunut, kuinka Moskovasta löytyy kaikkea?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Eikös Komarov juuri jossain lehtijutussa kehunut, kuinka Moskovasta löytyy kaikkea?

Kyllähän sieltä löytyy kaikkea - mutta ehkäpä Komarov ei kuulu piireihin tai sitten kiekkoilijoiden elämä on kuitenkin rajoitettua ettei tekemistä pelien ja harjoitusten ulkopuolella juurikaan ole.

vlad.
 

Kipelov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiovan fasistijuntta
Kiitos linkistä, ihan mielenkiintoinen pätkä. Hauska huomata miten pojat asuvat tuollaisessa opiskelijasolun oloisessa boksissa, vaikka nimellisesti kyseessä tosiaan on maailman toisiksi paras liiga. Tuosta on Eric Lindrosin ja kumppanien luksuskartanoihin vähän etäisyyttä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Niin, eiväthän kaikki kai bazassa tai vastaavissa oloissa asu. Aika monelle sinkkupelaajalle vaan taitaa olla helpoin ratkaisu, Wallinheimokin asui bazassa, kun ei ollut perhe mukana. Aikamoisia asuntoja näillä perusvahvistuksilla tuppaa olemaan (jos olet niitä muista kertovia juttuja lukenut, Kipelov), mutta kaipa niissä asuminen sitten eri lailla maksaakin. Moskovassa kai asuminen on ainakin Euroopan, jollei maailman kalleinta. Tarjontaahan kyllä on.
 

mossela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dinamo, Spartak, ZSKA, Krylja Sovjetov
Kyllähän sieltä löytyy kaikkea - mutta ehkäpä Komarov ei kuulu piireihin tai sitten kiekkoilijoiden elämä on kuitenkin rajoitettua ettei tekemistä pelien ja harjoitusten ulkopuolella juurikaan ole.

vlad.

Pitaa muistaa, etta Dynamon leirikeskus Novogorsk sijaitsee pitkien taivaltan takana Moskovan ulkopuolella. Ensin ajetaan ulkokehalta Sheremetovan lentokentan suuntaan Pietariin johtavaa tieta, jolta poiketaan mutkikasta pikkutieta synkkien metsien lapi omakotitaloalueelle, jossa seka Dynamon etta maajoukkueen harjoituskeskukset vieri vieressa ovat. Kasittaakseni Komarov on juuri samalta alueelta ruotsalaisten kanssa vuokrannut talon. Matseja edeltavat paivat varmaankin asutaan leirikeskuksessa.

Siella metsassa ei todellakaan ole mitaan tekemista, ja jos ajattelee kaupunkiin lahtoa, niin pitaa varata aikaa ruuhkien takia ainakin 2-3 tuntia/suunta. Eika sielta muutoin kuin autolla liikuta.

Viimeksihan Ak Barsia vastaan dynamolaisten matka matsiin Luzhnikiin kesti niin kauan, etta koko joukkue siirtyi kesken matkan metroon, jotta yleensa ehtivat TV-matsiin. Lammittelyt jaivat vahaisiksi, mutta silloin sen matsin hoitivat kotiin.
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
No niin, armeijaa jäljellä kolmisen kuukautta ja ajattelin sen kunniaksi tehdä aikas ison aluevaltauksen ja alkaa seurata KHL päivittäin.

En kuitenkaan löydä noita joukkueen pelaajalistoja mistään. Eurohockey.net:ssä oli jotain viime kauden kokoonpanoja, ainakin mitä tästä katsoin kokoonpanoja:

http://www.eurohockey.net/players/countries/ru.html

Ajattelin kopioida johonkin paperille ja opetella niitä, kun on luppoaikaa.

Liigan omilta sivuiltakin varmasti löytyy, mutta Venäjän kieli on hieman hakusessa.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Vitjaz siis jatkaa viime kauden malliin, taktiikkana on hakata vastustajat ja istua niin paljon jäähyllä, kuin vaan mahdollista. Taktiikka tuntuu myös toimivan, Vitjaz on sarjajohtaja tällä hetkellä.

Ja on tällä hetkellä sarjan viimeisenä... Tuosta Darcy Veron "pelistä" sen verran mitä Youtube pätkistä pystyn kokoamaan (Viasatilta harvemmin tulee Vitjazin matseja) niin kaveri pistää kyllä mielellään vähemmän tappeluihin tottuneita venäläisiä pataan tyylillä, jota kanadassa katsottaisiin todella pahasti. Hän ei anna mitään mahdollisuutta vastapuolelle, vaan alkaa piestä Crosbymaiseen tyyliin heti ja varoittamatta (vai pitäisikösanoa Carcillomaiseen tyyliin)) Martin Grenier sitten ilmeisesti halusi kostaa kaikkien noiden kaltoin kohdeltujen venäläisten puolesta, koska myös epäkanukkitapaan pieksi allaan makaavaa Darcy-raukkaa varsin huolettomasti. Kaiken lisäksi kun KHL:n Broad Street Bullies Moskovan eteläpuolelta on suojannut Verotin selustan Simonilla, niin mitäs siinä vastustajan turpaanottajalla yleensä on sanomista tuota sekopäätä vastaan. En tosin ihmettele yhtään miksei kaveri enää pelaa AHL:ssa kun tuo roolin vetäminen Venäjällä on noinkin helppoa ja korvauskin varmasti varsin kohtuullinen.

edit. Huomasin tuossa että joukkue on lisännyt tuota kovuuspuolta vielä yhden pykälä, kun Brandon Sugden on liittynyt joukkueeseen. Sepäs mukavaa.
 
Viimeksi muokattu:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Kaiken lisäksi kun KHL:n Broad Street Bullies Moskovan eteläpuolelta on suojannut Verotin selustan Simonilla
Simon sai lähteä jo aikapäiviä sitten.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko tietoa miksi? Ihan hyvät pisteet kuitenkin pelaamissaan otteluissa?

Ilmeisesti joidenkin perheasioitten takia.

Simonin tilalle tuli Brandon Sugden. Yksi peli pelattuna, sai 5.57 peliaikaa, tehotilastossa -1 ja lensi suihkuun, mistä kertyi 27 minuuttia rangaistuksia. Eli hyvin alkaa.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Dinamo Riga...

No niin, tässä tulee pari kysymystä todellisille KHL-asiantuntijoille! Toivottavasti joku pystyy vastamaan!

Eli nyt on käynyt niin että kun noita KHL-otteluita on tullut katseltua ViaSatilta ja peli on näyttänyt varsin hyvältä niin iski yhtäkkiä ajatus lähteä paikan päälle katsomaan ottelua, ja koska Riga on aikaisemmin osoittautunut olevansa oikein mukava kaupunki ja Ryan Air vielä lentää sinne puoli-ilmaiseksi niin valitsimme kaverin kanssa kohteeksi Dinamo Rigan ja 16.1 käytävän ottelun. Kysymys kuuluukin mitä kokemuksia porukalla on ottelutapahtumista, hallista ja faneista kyseisessä paikassa? Luulisi ainakin että joku kävi siellä parin vuoden takaisissa MM-kisoissa, ja eiköhän joku ole myös käynyt Riga Areenassa katsomassa KHL:ää?! Mitä telkkarista olen nähnyt niin hallissa on tunnelmaa ja kotijoukkueen maalivahti on wanhan koulukunnan veskari, joka makaa vatsallaan torjuessaan kiekkoja.

Lippujen hankinnassa on ollut pientä häikkää, eli e-lippuja ei ollut, mutta ymmärtääkseni liput on nyt hankittu ja ne pitäisi noutaa jostain "ticket officesta". Onko tästä hommasta kokemuksia?

Ja tärkein kaikista: ennen ottelua pitäisi käydä pubissa joka näyttää Premier Leaguen ottelut! Kai Latviassa näkyy joku paikallinen Canal Plus?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ja tärkein kaikista: ennen ottelua pitäisi käydä pubissa joka näyttää Premier Leaguen ottelut! Kai Latviassa näkyy joku paikallinen Canal Plus?

Muihin kysymyksiin pitäisi löytyä vastaus tästä ketjusta, mutta tähän on helppo vastata. Paddy Whelan's. Siellä näkyy futikset ja on muutenkin mukava paikka. Sijaintikin hyvä vanhassa kaupungissa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
No niin, tässä tulee pari kysymystä todellisille KHL-asiantuntijoille! Toivottavasti joku pystyy vastamaan!

Ihan jos viitsit kelata tätä samaa ketjua edes pari sivua taaksepäin on keskusteltu täsmälleen samasta asiasta, vieläpä useita viestejä. Tuskin on järkevää toistaa tätä joka sivulle...

EDIT: Näemmä ei tarvitse edes kelata edelliselle sivulle, kun tältä samaltakin löytyy vastauksia. Tsiisus mitä uusavuttomuutta.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Kas, asiasta onkin keskusteltu jonkun verran aiemmin, joten sieltä lyötyykin tietoa. Ja kiitti Mr. Smith pubi-ehdotuksesta! Pitää kokeilla.
 
Viimeksi muokattu:

Tumpero

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS-kannattajat.net

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
No niin. Hyvönenkin pääsee takomaan maaleja nyt todellisessa huippujoukkueessa. Kazanissa pidetään selvästi suomalaisista (eikös Veikkaajassakin joku näin sanonut), kun jälleen yksi MM-kisoissa esiintynyt suomalainen saapuu mukaan joukkueeseen. Kenenköhän kanssa Hyvönen tulee pelaamaan samassa ketjussa Ak Bars Kazanissa?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kenenköhän kanssa Hyvönen tulee pelaamaan samassa ketjussa Ak Bars Kazanissa?
Kazanin ketjut tällä hetkellä:

Zaripov-Kapanen-Morozov
Kazionov-Immonen-Pesonen
Badjukov-Tereshenko-Bodrov
Obuhov-Aleksejev-Stepanov

Reservissä mm. Kirill Petrov, Jevgeni Ketov ja Mihail Junkov.

Perstuntumalta näkisin että Hyvönen laitetaan suomalaisketjuun Immosen ja Pesosen rinnalle. Eikö Hyvönen pelannut Pesosen kanssa samassa ketjussa myös Kärppien viime mestaruusvuotena? Silloin keskellä pelasi Viuhkola tai Bros(?), nyt Immonen.

Kuka pullahtaa kokoonpanon ulkopuolelle? Kazan ja Ufa ovat hyviä esimerkkejä eräästä KHL:n suurimmista ongelmista, eli epätasaisista taloudellisista resursseista joukkueiden kesken. Kazanilla ja Ufalla on parempia pelaajia neljän pelaavan ketjun ulkopuolella kuin joillakin KHL:n häntäpään seuroilla on kakkos- tai jopa ykkösketjussa. Ketov pelasi vielä toissakaudella Venäjän EHT-joukkueessa, Junkov oli siirtymässä täksi kaudeksi NHL:ään (kunnes Kazan tarjosi tukun rahaa) ja Kirill Petrov on yksi Venäjän lupaavimpia nuoria pelaajia.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Kazan ja Ufa ovat hyviä esimerkkejä eräästä KHL:n suurimmista ongelmista, eli epätasaisista taloudellisista resursseista joukkueiden kesken. Kazanilla ja Ufalla on parempia pelaajia neljän pelaavan ketjun ulkopuolella kuin joillakin KHL:n häntäpään seuroilla on kakkos- tai jopa ykkösketjussa. Ketov pelasi vielä toissakaudella Venäjän EHT-joukkueessa, Junkov oli siirtymässä täksi kaudeksi NHL:ään (kunnes Kazan tarjosi tukun rahaa) ja Kirill Petrov on yksi Venäjän lupaavimpia nuoria pelaajia.

Minusta tämä kertoo huonosta ja tyhmästä joukkueen kokoamisesta ja pelaajahankintapolitiikasta. Mitä järkeä siellä on roikottaa ylimääräisiä pelaajia. Vuokralle jonnekin tai myyntiin kokonaan. Jos joku junnu menetetään niin mitä sitten. Rahalla saa valmiita huippupelaajia.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Mitä järkeä siellä on roikottaa ylimääräisiä pelaajia. Vuokralle jonnekin tai myyntiin kokonaan. Jos joku junnu menetetään niin mitä sitten. Rahalla saa valmiita huippupelaajia.
Kuten sanottu raha ei ole näille joukkueille ongelma. KHL:n palkkakatto on näille seuroille ainoa este kuluttaa vieläkin enemmän pelaajahankintoihin kuin he nyt tekevät.

Miksi huipputason miehiä roikotetaan pelaavan kokoonapanon ulkopuolella? Kai kyseessä on varman päälle pelaaminen, eli jos tulee loukkaantumisia niin reservistä on nostaa uusia hyviä miehiä tilalle.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tämän päivän tuloksia:

ZSKA Moskova - Dynamo Minsk 2-1
0-1 Sergei Varlamov (Vladimir Denisov)
1-1 Aleksandr Suglobov (Aleksandr Nikulin)
2-1 Aleksandr Suglobov (Maksim Gontsharov, Konstantin Kornejev)

Spartak Moskova - Dynamo Moskova 4-3 (rl.)
1-0 Jaroslav Obsut (Stefan Ruzicka)
2-0 Martin Cibak (Branko Radivojevic)
2-1 Linus Omark (Sergei Vyshedkevitsh)
2-2 Aleksei Kaliuzhni (Johan Harju, Linus Omark)
3-2 Aleksei Shkotov (Eduard Lewandowski, Dimitri Upper)
3-3 Konstantin Panov
4-3 Stefan Ruzicka (voittomaalikisa)

Severstal Tsherepovets - Lokomotiv Jaroslavl 2-3
0-1 Josef Vasicek (Richard Zednik)
1-1 Ladislav Nagy (Juri Aleksandrov)
1-2 Richard Zednik
1-3 Josef Vasicek
2-3 Maksim Tshudinov (Juri Shipatshev, Aleksandr Shinin)

Atlant Mytitsh - HK MVD Balastiha 4-1
0-1 Juri Dobrishkin
1-1 Leonid Kanareikin (Andrei Posnov)
2-1 Leonid Kanareikin (Andrei Zubarev, Andrei Posnov)
3-1 Oleg Petrov (Nikolai Zherdev, Dimitri Semin)
4-1 Oleg Petrov (Vadim Homitski, Jan Bulis)

Torpedo Nizhni Novgorod - Salavat Julajev Ufa 3-1
1-0 Aleksei Kosourov (Pavel Brendl)
1-1 Dimitri Kalinin (Viktor Kozlov)
2-1 Pavel Brendl (Joakim Lindström)
3-1 Jaroslav Bednar
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
KHL:n pistepörssi.

1. Aleksandr Radulov 40, 19+31=50, Ufa
2. Maksim Sushinski 42, 18+31=49, Pietari
3. Aleksei Jashin 42, 14+33=47, Pietari
4. Sergei Mozjakin 40, 17+29=46, Mytitsh
5. Mattias Weinhandl 41, 19+26=45, Dynamo Moskova
6. Patrik Thoresen 42, 17+27=44, Ufa
7. Sergei Zinovjev 39, 14+28=42, Ufa
8. Marcel Hossa 41, 24+17=41, Riika
9. Aleksei Morozov 36, 21+18=39, Kazan
10. Danis Zaripov 39, 15+23=38, Kazan
11. Jiri Hudler 39, 14+23=37, Dynamo Moskova
12. Branko Radivojevic 41, 14+23=37, Spartak
13. Maksim Spiridonov 43, 21+15=36, Astana
14. Josef Vasicek 43, 16+20=36, Jaroslavl
15. Josef Stumpel 43, 9+27=36, Astana
16. Josef Straka 42, 15+17=32, Tsherepovets
17. Kevin Dallman 42, 10+22=32, Astana
18. Petr Cajanek 38, 17+14=31, Pietari
19. Stanislav Tshistov 35, 13+18=31, Magnitogorsk
20 Jiri Novotny 40, 11+20=31, Mytitsh
21. Niklas Persson 41, 11+20=31, Nizhnekamsk
22. Jaroslav Bednar 42, 13+17=30, Nizhni Novgorod
23. Denis Parshin 42, 15+14=29, ZSKA
24. Vadim Shipatshev 41, 12+17=29, Tsherepovets
25. Vadim Berdnikov 40, 7+22=29, Tshehov
26. Sergei Zubov 40, 7+22=29, Pietari
27. Jan Bulis 40, 17+11=28, Mytitsh
28. Tomas Rolinek 43, 16+12=28, Magnitogorsk
29. Geoff Platt 41, 15+13=28, Minsk
30. Gleb Klimenko 38, 14+14=28, Tshehov
31. Nikolai Zherdev 36, 10+18=28, Mytitsh
32. Jarkko Immonen 41, 8+20=28, Kazan
33. Ilja Nikulin 37, 5+23=28, Kazan
34. Linus Omark 41, 17+10=27, Dynamo Moskova
35. Hannes Hyvönen 32, 16+11=27, Kazan


Puolustajat:
1. Kevin Dallman 42, 10+22=32, Astana
2. Sergei Zubov 40, 7+22=29, Pietari
3. Ilja Nikulin 37, 5+23=28, Kazan
4. Martin Strbak 40, 6+17=23, Balastiha
5. Denis Kuljash 35, 11+10=22, ZSKA
6. Aleksandr Guskov 43, 8+12=20, Jaroslavl
7. Konstantin Kornejev 42, 5+15=20, ZSKA
8. Jaroslav Obsut 41, 7+12=19, Spartak
9. Vitali Atjushov 40, 3+16=19, Magnitogorsk
10. Dimitri Kalinin 41. 10+8=18, Ufa
11. Vitali Vishnevski 42, 5+13=18, Jaroslavl
12. Ivan Baranka, 40, 4+14=18, Spartak
13. Peter Podhradsky 43, 4+14=18, Astana
14. Aleksandr Selujanov 34, 4+14=18, Magnitogorsk
15. Filip Novak 38, 1+17=18, Balastiha
16. Oleg Tverdovski 31, 7+10=17, Ufa
17. Vitali Proshkin 40, 5+12=17, Ufa
18. Kirill Koltsov 34, 3+14=17, Ufa
19. Anton Babtshuk 33, 7+9=16, Omsk
20. Karel Rachunek 38, 6+10=16, Dynamo Moskova

Suomalaiset kenttäpelaajat
1. Jarkko Immonen 41, 8+20=28, Kazan
2. Hannes Hyvönen 32, 16+11=27, Kazan
3. Niko Kapanen 41, 11+11=22, Kazan
4. Janne Pesonen 36, 12+8=20, Kazan
5. Ville Peltonen 38, 4+16=20, Minsk
6. Toni Koivisto 39, 9+7=16, Magnitogorsk
7. Petri Kontiola 43, 4+11=16, Magnitogorsk
8. Leo Komarov 32, 5+5=10, Dynamo Moskova
9. Lasse Kukkonen 37, 5+2=7, Omsk
10. Mikko Luoma 38, 1+6=7, Mytitsh
11. Mikko Jokela 12, 0+2=2
12. Ossi Väänänen 37, 0+2=2
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös