Ketjuviritykset ja fantasiakokoonpanot

  • 1 584 194
  • 5 854

Ralph

Jäsen
Pakko tulla huutelemaan vieraisiin pöytiin:

Petr Kalus - Ilari Filppula - Teemu Pulkkinen
Janne Lahti - Riku Hahl - Jani Rita
Nichlas Hardt - Ben Eaves - Petteri Nokelainen
Tomi Mäki - Henri Heino - se ruotsin walle

Markus Nordlund - Ossi Väänänen
Jeremy Dehner - Tommi Kivistö
Teemu Eronen - John Klingberg

Eero Kilpeläinen
se unkarin poika

Jos ette muuta saa aikaan niin ainakin kovan vitutuksen Hämeenlinnalaisyleisöön joka kerta kun kakkosketjunne hyppää jäälle.
 
Ainoa mikä tässä Kekäläisen ensimmäisessä työnäytteessä eli Jokereissa mallia 2011 hämää on se, että joukkueessa on viisi maajoukkuetason sentteriä. Ja tähän ei ole laskettu vielä edes mukaan joukkueen viime kauden parhaan ketjun sentteriä Antti Kerälää. Milläs pidät kaikki tyytyväisenä muuten kuin peluuttamalla vieraalla pelipaikalla?
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kalus/Wallen - Filppula - Eaves
Aika varma olen että jompi kumpi, Wallen tai Kalus onnistuu valtaamaan paikan kärkiketjuista, Wallenilla on potentiaalia tehdä paljon maaleja Ilarin passeista, Kalus keskittyy enemmän rymistelemään. Eaves aloittaa laidalla, mutta ketjulottoa tullaan varmasti harrastamaan.

Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Viime kauden tehoketjun pitäisin ainakin aluksi yhdessä. Lahden maalimäärä laskenee, mutta eiköhän Jaska sellaiset 25 häkkiä paina.

Hardt - Hahl - Rita
Hyvää liikettä, varmaa kahden suunnan duunia ja myös maaleja lienee luvassa. Hahl - Rita kaksikko taisi tosiaan pelata jo yhdessä Kerhossa työsulkukaudella, katsotaan toimiiko yhteistyö myös nyt.

Mäki - Heino - Ben-Amor
Erinomainen nelosketju, pimentää vastustajan ykkösen, hämmentää ja tekee siinä sivussa maaleja.

+ Wallen/Kalus, Tyrväinen, Ruuttu
Tyrväinen paikkaa alempien ketjujen loukkaantumisia ja Ruuttukin saanee alle sellaiset 20-30 peliä ja loput Mestistä.


Nordlund - Väänänen
Klassinen hyökkäävä pakki-puolustava pakki-yhdistelmä. Väänänen paikkaa Nordlundin mokia omalla alueella, joita ainakin alussa väistämättä tulee.

Dehner - Klingberg
Kaksi yleispuolustajaa, kummatkin hyökkäävät ja puolustavat tasaisesti.

Eronen - Kivistö
Sama asetelma kuin ykkösparissa, Eronen nousee ja Kivistö varmistaa.

+ Niemi, Tuhkanen, Manelius, Lindbohm
Niemi aloittanee kauden seiskapakkina, mutta jotenkin on sellainen kutina että AJ nostaa profiiliaan ja pystyy pelaamaan sitä tuttua varmaa oman pään peliä. Tuhkasen en usko saavan sopimusta, Maneliuksen kausi kulunee puoliksi KiVassa ja liigassa, Lindbohmilla varmaan kokonaan Mestiksessä.


Kilpeläinen
Hetenyi
Tuohimaa


Asetelma on selvä, Kilpeläinen pelaa 45-50 ottelua, Hetenyi n. 10 ja Tuohimaakin saanee haistella muutaman pelin liigassa. Tuohimaan kausi kulunee muuten KiVassa, mikä tekee varmasti hyvää kehitykselle.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Ainoa mikä tässä Kekäläisen ensimmäisessä työnäytteessä eli Jokereissa mallia 2011 hämää on se, että joukkueessa on viisi maajoukkuetason sentteriä. Ja tähän ei ole laskettu vielä edes mukaan joukkueen viime kauden parhaan ketjun sentteriä Antti Kerälää.

Filppula, Nokelainen, Hahl, varauksin Heino, mutta kuka on se viides?
 

Fordél

Jäsen
Mielestäni tässä on kaksi umpisentteriä: Heino ja Hahl. Siinä on 3-4 kentän sentterit. Hahl on mitä mainioin haku kahden suunnan sentteriksi. Lisäksi näen, että Filppula ja Kerälä ovat hyökkäävien kenttien senttereitä eikä heitä kannata siirtää laitaan. Sen sijaan Nokelainen ja Eaves pystyvät ihan pelaamaan laidalla ja ovat vielä rightin pelaajia, joten itse lähtisin näillä vitjoilla:

1. Lahti - Filppula - Nokelainen
2. Kalus/Hardt- Kerälä - Pulkkinen
3. Rita - Hahl - Eaves
4. Mäki - Heino - Ben-Amor

Näin ketjuista löytyisi selkeitä tutkapareja sekä monipuolisuutta kun on aina yksi pelintekijä, maalintekijä ja fyysisempi pelaaja.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Mielestäni tässä on kaksi umpisentteriä

Niinhän sitä kuvitteli esimerkiksi Kristian Kuuselasta, että umpilaituri, mutta tuo luulo ei pidä paikkaansa. Heinosta en tiedä, koska en ole miehen pelejä paljon seuraillut, mutta Hahl pystyy kyllä laidassakin tarvittaessa pelaamaan. Riksa taisi pelata Hytösen laidalla yhdessä EHT-turnauksessa ja pelasi siinä todella hyvin.

EDIT. Offtopiccina, että eihän Kuusela kuulukkaan, mutta siinä yksi esimerkki, että nykypelaajat kyllä pystyvät pelaamaan melkein paikkaa kuin paikkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Niinhän sitä kuvitteli esimerkiksi Kristian Kuuselasta, että umpilaituri, mutta tuo luulo ei pidä paikkaansa. Heinosta en tiedä, koska en ole miehen pelejä paljon seuraillut, mutta Hahl pystyy kyllä laidassakin tarvittaessa pelaamaan. Riksa taisi pelata Hytösen laidalla yhdessä EHT-turnauksessa ja pelasi siinä todella hyvin.

Niin Kuuselahan ei liityä tähän millään tavalla, mutta jos Hahl on pelannut laidassa niin hyvä homma. Silti näen, että hän on ideaali kolmoskentän kahden suunnan sentteri ja tyrkkäisin Nokelaisen mielummin laitaan. Hahlille tuttu kaveri toiseen laitaan eli Rita ja toiseen laitaan luovuutta Eavesin muodossa. Hyvä kolmikko, joka täydentää toisiaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Janne Lahti - Ilari Filppula - Teemu Pulkkinen
Jani Rita - Riku Hahl - Ben Eaves
Nichlas Hardt - Antti Kerälä - Petteri Nokelainen
Tomi Mäki - Henri Heino - Semir Ben-Amor

+ William Wallén, Juhani Tyrväinen, Petr Kalus, Alexander Ruuttu

Näkisin, että Lahti on riippuvainen enemmän Pulusta kuin Kerälästä, joten sijoittaisin the magic Ilarin heidän keskelle. Kakkoskenttään "vanha tutkapari" Kerho-ajoilta eli Jani Rita ja Riku Hahl, ja siihen oikeaan laitaan Ben Eaves mikäli pysyy luistimet jalassa pystyssä eikä ole paikat rikki. Hän kyllä pystyy laituria pelaamaan ja Hahl hoitaa hyvin tuossa kahdensuunnan pelaamiseen, tulee mieleen eräs SSL-kenttä tästä? Kolmosessa erittäin energinen Hardt saa keskelle Kerälän ja toiselle laidalla Nokelaisen. Nokelainen kehittyy varmasti kiekollisessa pelissään kesän aikana ja tämä ketju toimii hyvin myös jarrukenttänä. Neloseen alivoiman tappajat Heinon hyvien aloituksie hoitamisen johdolla, jotka tekevät likaista työtä illasta toiseen.

William Wallén on varmasti kova kaveri ja tulee haastamaan sopimustaistelussa Kalusin tosissaan. Oletetaan, että suurin pelko on tällä hetkellä Noksun ja Lahden menetys, niin tästä saa aivan loistavat korvaajat samantien. Toivon myös Ruuttulle peliaikaa mahdollisimman paljon, Tyrväisestä ei tietoa?


Ossi Väänänen - Markus Nordlund
Jeremy Dehner - John Klinberg
Teemu Eronen - Tommi Kivistö

+ Nico Manelius, A-J Niemi, Petteri Lindbohm (ja Niko Tuhkanen)

1. puolustajaparissa selkeä roolitus, Ozzy paikkaa Nordlundia puolustuksessa siinä missä Nordlund paikkaa Ozzya hyökkäyksessä, todennäköisesti Erkka tiedostaa Nordlundin puolustusheikkoudet ja niitä kehitetään kesän aikana.

2. puolustajaparissa ns. Anssi Salmela - Sami Lepistö-pari MM-kisoista, molemmat vissiin tykkää pelata kiekollisena, toivottavasti saavat puolustuksenkin toimimaan. Luulen, että Dehnerin vastuu kasvaa entisestään ja Klinberg on yksi parhaista puolustajista koko kaudella.

3. puolustajaparissa Erosen Teemu ottaa suuret saappaat kiekollisena ja Kivistö hoitaa varmistelun. Kehityksen pitää jatkua samanlailla ja luulen, että niin se tulee.

7. puolustaja on varmasti ainakin aluksi A-J Niemi, toivotaan, että pääsee takaisin normaalikuntoon kesän aikana. Nico Manelius tulee viimeistään kaudella 2012-2013 olemaan pelaavassa kokoonpanossa varmasti ja tämä tulevaisuuden puolustaja Petteri Lindbohm on kysymysmerkki itselleni, kuulemma aivan huikea lupaus ja taistelee jopa jo nyt pelipaikasta?


Eero Kilpeläinen
Zoltán Hetényi
(Frans Tuohimaa)

Eero vetää 40-50 ottelua, Sulttaani pelaa max. 20 ottelua ja taistelee kauden jälkeen jatkosta tosissaan, tietysti toivotaan, että tästä kehkeytyy jälleen yksi suuri maalivahti Jokereiden organisaatioon ja fanien sydämmiin. Frans vetää varmaan pari ottelua, mutta keskittyy Kiekko-Vantaalla pelaamiseen.

Kyllä näyttää hyvältä ei perkule. Allekirjoitetaankohan molempien, Wallénin ja Kalusin sopimukset, vaikka pelipaikkaa ei löytyisi? Eivät varmaan Vantaalle suostu lähtemään. Itse kyllä melkein ottaisin toisen näistä ja kallistuisin ruotsalaiseen enemmän.
 

Acid

Jäsen
Täytyy edelleen ihmetellä kuinka moni laittaa sitä Kerälää Pulkkisen ketjuun. L-K-P toimi hyvin viime kaudella. Kuitenkin usein jopa otti päähän se kuinka Pulu kokoajan rakensi sitä peliä ja jakoi niitä loistavia syöttöjä hakien Lahtea välillä liikaakin. Kerälä oli pleijareissa Pulun loukkaannuttua aivan hukassa. Hän suli siis tärkeimmissä peleissä. Teemu Pulkkinen on sniper. Tämmöisiä pelaajia ei kovin usein tästä maasta tule. Lahti teki huimat 37 häkkiä, mutta ei silti ole mikään puhdas maalintekijä. Lahdelta löytyy muita erikoisavuja joiden avulla hän pystyy tässä liigassa tekemään maaleja, mutta kovemmissa liigoissa hän ei pääsekään sinne maalin eteen samalla tavalla kuin täällä. Kerälä ei ole mikään maaginen pelintekijä ( SM-liigan tasolla), Filppula ja Eaves taas ovat. Eavesistä ei koskaan tiedä pysyykö kunnossa, mutta kyllä hän on lähtökohtaisesti kakkossentteri. Eaves ei kuitenkaan toimi Pulkkisen kanssa, koska tykkää rakentaa peliä Pulun laidan puolelta.

Lähtijöitä tulee aivan varmasti. En pidä edelleenkään täysin varmana, että Kilpeläinen ei lähtisi pelaamatta peliäkään. Muutenkaan häneen ei luottoa (mestaruuden voittava veska) hirveästi minulta löydy. Mutta siitä olen kirjoittanut toisessa ketjussa. Väänäsen lähtöä ei halua edes ajatella, kusessa ollaan jos lähtee, uskon Ossin kuitenkin jäävän. Nokelainen ja Lahti, siinä ne todennäköisimmät. Lahden kohdalla tosin perheenlisäys vaikuttaa aivan varmasti, enkä usko millään että Venäjälle lähtisi. Nokelaisen lähtöä pidän hyvin varmana, Hahlin tulo jotenkin vaan oli sinetti sille omasta mielestäni. Try-outeista uskon joidenkin jäävän. Kalus tai Wallen tai jopa molemmat. Zoltan nyt on ihan selviö, kulttipelaaja-ainesta.
Jotenkin näin:

Kalus/Rita-Filppula-Pulu

Lahti/Kalus-Eaves-Wallen/Rita/Nokelainen

Hardt-Hahl-Nokelainen/Rita

Mäki-Heino-Semir

Ylemmissä kentissä haettu voimaa, pelintekotaitoa ja maalintekovoimaa.
Nelonen on ihan selvä.
Kun pelaajat ovat ne mitkä ovat uskon, että mennään kahdella hyökkäävällä, yhdellä jarrukentällä ja sitten kolmosesta tehdään hyvä kenttä joka suuntaan. Voi laittaa vastustajan parhaita vastaan ja sitten katsotaan osaako ne puolustaa. Mitään pehmeitä käsiä ei varsinaisesti löydy mutta SM-liigassa tuollainen kenttä on oikeasti kova. Tulosta syntyy myös hyökkäyspäässä.

Kaikissa kentissä vaikuttaa tietysti paljon se kuka lähtee vai lähteekö kukaan. Kerälä on sentteri ja mielestäni ottaen myös roolit huomioon hänen edelle menee Filppula, Eaves, Hahl,Heino ja Nokelainen. Kerälä ei ole puolustava sena joten näen hänelle tuuraajan roolin. Ei tarvitse latoa Kerälän viimekauden pisteitä pöytään, olen hyvin tietoinen. Näin minä tämän näen ja en usko, että Kerälä ilman Eavesin pidempää loukkaantumista saa pahemmin roolia tässä jengissä. Jos paikka tulee niin näyttäköön, että pystyy kantamaan ketjuaan, sitä hän ei ole tehnyt ( roikkunut ainoastaan mukana).

Loukkaantumisia tulee ja sitten vaan Ruuttua ja Tyrväistä kehiin. Katsotaa kauden alussa ketä siellä jäällä oikein on, sittenhän sen vasta näkee.
 
Viimeksi muokattu:

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Nokelainen back to Phoenix.

Hardt - Filppula - Kalus/Wallén
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Rita - Hahl - Eaves
Mäki - Heino - Ben-Amor
+ Ruuttu, Tyrväinen
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Täytyy edelleen ihmetellä kuinka moni laittaa sitä Kerälää Pulkkisen ketjuun. L-K-P toimi hyvin viime kaudella. Kuitenkin usein jopa otti päähän se kuinka Pulu kokoajan rakensi sitä peliä ja jakoi niitä loistavia syöttöjä hakien Lahtea välillä liikaakin. Kerälä oli pleijareissa Pulun loukkaannuttua aivan hukassa. Hän suli siis tärkeimmissä peleissä. Teemu Pulkkinen on sniper. Tämmöisiä pelaajia ei kovin usein tästä maasta tule.

Pitää nyt Kerälänkin kohdalla kuitenkin muistaa reaaliteetit. Kuka odotti miehestä mitään viime kauden alussa? Ei kai se nyt ainoastaan Pulun/Lahden huimien kausien vanavedessä raahautunut tulokkaiden pistepörssin kakkoseksi.

Pleijareissa suli, kyllä. Olisiko kuitenkin ollut mahdollista että ei vielä yksinkertaisesti rahkeet riittäneet? Ei sentään puhuta mistään superlahjakkuudesta. Annetaan nyt miehelle mahdollisuus näyttää onko jatkossakin kehityskäyrä samanlainen. Jossain vaiheessa kautta muistelin lukeneeni Kerälän hyvästä, jopa huikeasta kehityksestä ja miten on ottanut askeleita täydentämään tuon ketjun kokonaisuuden.

Samaa roolia on tarjolla jos Lahti jää, miksi rikkoa kemiaa. Ja vaikka ei jäisi, niin vähintäänkin tasaväkisesti kilpailemaan hyökkäävissä kentissä Eavesin (loukkaantumisepävarmuus) ja Kaluksen (motivaatio), Wallenin (potentiaali) ja Ridan (pääseekö kuntoon) kanssa. Sitten katsotaan riittääkö rahkeet vai ei.

Pulkkinen on Sniper. Totta. Kerälästä voi kuitenkin tulla se The Playmaker tuohon kenttään kauden aikana, joka jättää Filppulan taidot muiden kenttien tasapainottamiseksi. Ja aina voi ylivoimalla käyttää sitä laukausta enemmän, eikä ne opitut syöttötaidot / pelinrakennus varmaan jatkossa haitaksikaan ole. Valmennuksen pitäisi ehkä Pulkkisellekin painottaa että vaikka ketjussa olisi 389 laukauksen Lahti, kannattaa sitä omaa parempaa laukausta käyttää enemmän.

Katsellaan nyt kuitenkin ensin tuo Lahden tilanne. Jos lähtee niin silloin pistäisin Pulun ehdottomasti Filppulan laidalle. Nokelainen meni, ei jää harmittamaan koska Hahl paikkaa aikalailla 1-1.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
No niin nyt kun Nokelainen lähti, alkaa hyökkäys näyttää selvemmältä. Nykyisistä paloista saisi ihan mukavat ketjut tyyliin:

1. Lahti - Filppula - Kalus
2. Hardt- Kerälä - Pulkkinen
3. Rita - Hahl - Eaves (varalla Wallén)
4. Mäki - Heino - Ben-Amor

Ja aina kun Eaves on telakalla niin Wallén tilalle.

Jokereilla on tällä kaudella mielestäni todella monipuolinen materiaali, josta löytyy taitoa ja peliälyä, maalintekotaitoa, fyysisyyttä ja puolustuspään osaamista. Joukkue on nuorehko ja täynnä pelaajia, jotka haluavat urallaan eteenpäin. Asenne on tolla jengillä varmasti hyvä.
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Nokelaisen lähdettyä voisi jo alkaa todeta, että pelipaikat alkaa olla selvillä jo aika hyvin. Ja sitten voihan Kekäläinen vielä hankkia pelaajia Nokelaisen rahoilla, jos ei Kaluksesta tai Wallenista ole pelaavaan kokoonpanoon vakituisesti. Nyt kuitenkin tuli selväksi, että ykkössentteri on Filppula (Eaves), kakkossentteri Kerälä, kolmossena Hahl ja nelossena Heino. Nyt on kaikille omapaikka ja Eaves pystyy pelaamaan myös erinomaisesti laidassa. Itse näen Kerälälle edelleen paikan kakkossentterinä ja uskon hänen pelaavan samanlaista kautta ensi kaudella mitä pelasi viime kauden lopussa runkosarjassa. Hänelle täytyy antaa nyt se mahdollisuus pelata ja antaa hänelle myös aikaa siihen, eikä paineita "pienellä koeajalla". Luotetaan, että Lahti jää ja LKP-ketju pystyy samaan jälkeen kuin viime kaudella + meidän kaksi muuta loistavaa hyökkäyspään kenttään Filppulan ja Hahlin johdolla.

Tässä omat ketjusommitelmat, joiden näen olevan tarpeeksi tasaiset ja silti niissä pitäisi löytyä kemian lisäksi oikeat roolitukset:

Kalus/Wallen - Filppula - Eaves
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Hardt - Hahl - Rita
Mäki - Heino - Ben-Amor
+ (Kalus/Wallen, Ruuttu, Tyrväinen)

Väänänen - Eronen
Dehner - Nordlund
Klingberg - Kivistö/Niemi
+ (Kivistö/Niemi, Manelius, Niko Tuhkanen)

Kilpeläinen
Hetenyi
Tuohimaa
 

Ari Gold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Nyt alkaa mietityttää, mitä tehdään Juhani Tyrväisellä? Tuskin kaveri tänne tuli junnuihin ja KiVaan pelaamaan, mutta tuo rosteri näyttää helvetin kovalta. Lähtökohtaisesti Tyrskyn edelle menee ainakin Pulkkinen, Lahti, Kerälä, Filppula, Eaves, Hardt, Rita, Hahl, Mäki, Heino ja Ben-Amor. Eli kolmikolle Kalus/Wallen/Tyrväinen on saatavilla yksi paikka kokoonpanossa, ja miellän kärkiketjuun Kaluksen tai Wallenin helpommin. Toki tulee loukkaantumisia, Rita etunenässä iso kysymysmerkki.

Onko Kaluksesta kuulunut mitään treeneistä? Ei löydy kaverista juuri mitään dataa, muuta kuin tappeluvideoita.
 

Esmeralda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Heki,Tinatuopit
Mielenkiinnolla täältä kehäkolmosen ulkopuolelta seuraan teidän ketjuvirityksiä.Lahdessa ollaan katkeria nuoremman Tyrskyn siirtymisestä narripaitoihin. Hän otti heti paikan kovallaasenteella, taklauspelillä ja hyvällä pelisilmällä viimekauden lopulla Pelsun rosterista. Suurella todennäköisyydellä vastuu olisi lisääntynyt tulevalla kaudella Lahdessa, mutta Lämsä ja Erkka halusivat Jullen teille. Pelaajan tuntevana, he tuskin halusivat hänet ilman selvää suunnitelmaa peliajasta ja vastuusta. Ja olen varma, että tulette positiivisesti yllättymään Jullen myös "tyrskymäisistä" otteista .
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ari Gold; Kaikille pelaajille ei pidä olla sitä suoraa paikkaa kokoonpanossa, vaan siihen on mielestäni luotava kilpailutilanne, tällöin pelaajatkin antavat enemmän itsestään kentällä. Play-Offeissa meillä taisi olla 3-4 loukkaantunutta pelaajaa Hentunen, Ben-Amor, Eaves ja Pirnes (ainakin nämä), ja osaa oli vain pakko peluuttaa kun ei ollut rotaatiota. Nyt tähänkin puoleen on kiinnitetty huomiota. Hyvällä pelaamisella J. Tyrväisellekkin löytyy paikka kokoonpanosta - ihan varmasti.

Ja kun tänne tuli kirjoitettua niin tehdään se omakin "unelma"
XXX - Filppula - Rita
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Kalus - Hahl - Eaves
Hardt - Heino - Mäki

xxx= Hensick tai vastaava.

Loput ovat rotaatio pelaajia. Vaikka Ben loistava alemman ketjun pelaaja onkin niin 1-kokoonpanosta tiputin siksi että ei omaa mielestäni tarpeeksi nopeita jalkoja. Ja sillä edellytyksella että ainakin Kalus osottautuu potentiaaliseksi.

edit. virhe
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Mielenkiinnolla täältä kehäkolmosen ulkopuolelta seuraan teidän ketjuvirityksiä.Lahdessa ollaan katkeria nuoremman Tyrskyn siirtymisestä narripaitoihin. Hän otti heti paikan kovallaasenteella, taklauspelillä ja hyvällä pelisilmällä viimekauden lopulla Pelsun rosterista. Suurella todennäköisyydellä vastuu olisi lisääntynyt tulevalla kaudella Lahdessa, mutta Lämsä ja Erkka halusivat Jullen teille. Pelaajan tuntevana, he tuskin halusivat hänet ilman selvää suunnitelmaa peliajasta ja vastuusta. Ja olen varma, että tulette positiivisesti yllättymään Jullen myös "tyrskymäisistä" otteista .

Toivotaan näin ja varmasti mies saa loukkaantumisten takia näyttöpaikkaa, kuten Ruuttukin, mutta kumpikaan ei kyllä top-12 hyökkääjiin etukäteen kuulu, fantasioitahan nuo vain ovat, harvemmin koko lössi terveenä yhtä aikaa on.
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
xxx= Hensick tai vastaava.

Kyllä Hensick kelpaa sitten jos Lahti lähtee, mikä on toki todennäköistä, mutta ei tuonne tällä hetkellä enään hyökkääjää tarvita. Ja Hensick taitaa olla enemmän sentteri, joten taitaa olla aika epätodennäköinen.

Täällä ollaan laittamassa Väänästä ja Nordlundia samaan pariin, eli kahta hidasta ja kankeaa kaksimetristä. Valoja päälle. Väänäsen vierelle joko Eronen tai Klingberg ja Dehner-Norlund samaan pariin.
 

Jeppe_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit / Anaheim Ducks
Mielestäni joukkue on suhkot hyvin kasattu tällä hetkellä ja niinkuin Jarmo Kekäläinenkin sanoi, niin yhden/kahden try-outin onnistuessa Jokereilla on hyvinkin kilpailukykyinen,- laaja, sekä iskukykyinen joukkue.

Ennenkaikkea roolituksessa ollaan onnistuttu mielestäni hyvin tähän mennessä. Joka osa-alueelle löytyy vähintään hyvä pelaaja.

Tulevan kauden rosteri näyttää mielestäni seuraavalta:

Rita - Filppula - Kalus/Wallen
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Hardt - Hahl - Eaves
Mäki - Heino - Ben-Amor

+ Ruuttu, Tyrväinen paikkaa loukkaantumisia.

Väänänen - Klingberg
Dehner - Kivistö/Eronen
Nordlund - Niemi/Eronen

+Tuhkanen, Lindbohm, Maneliusta vaan sitten esim. Niemen paikalle, kun taas pelit eivät sujukkaan.

Hyökkäyksessä ykkösessä mielestäni tarpeeksi voimaa, nopeutta ja taitoa. Uskon että ainakin jompikumpi kaksikosta Kalus/Wallen ellei kummatkin saa sopimusta ens kaudeksi Jokereihin.

Kakkosessa tuttu kolmikko, turha rikkoa ainakaan heti alussa. Jos hommat ei toimi niin uusiksi vain.

Kolmosessa potentiaalia kumpaankin suuntaan. Maalintekoon sekä puolustavaan rooliin.

Ja nelonen peruskamaa. Tuskin tarvitsee kommentoida.

Puolustuksessa mielestäni on hyvä olla joka parissa hyökkäävä,- puolustavapuolustaja parina. Väänänen ja Nordlund sen takia eripariin, että kummatki isoja kavereita joten turha pistää ainuita "jättejä" samaan.
Mikäli siis Nordlund oppii puolustamaan tässä kesän mittaan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Itse rakentelisin ketjut näin, LKP oli enemmän kuin osiensa summa enkä näe mitään syytä lähteä hajoittamaan viime kauden kovinta ketjua ihan vain siksi että Kerälä ei ole tarpeeksi nimekäs meidän muihin senttereihin verrattuna. Filppula on niin kova että pystyy varmasti sopeutumaan muihinkin laitureihin kuin Pulkkiseen ja Lahteen. Rita on potenttiaalinen kova maalintekijä ja Eaves on Eaves, toivottavasti vain pysyy ehjänä. Hahl saakoon rinnalleen MM-kisoissa vahvasti esiintyneen Hardtin ja jomman kumma try-out miehistä jos jompi kumpi sattuu lunastamaan jatkot täällä. Nelonen on jo viime kaudelta tuttu koostumus.

Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Eaves - Filppula - Rita
Hardt - Hahl - Kalus/Wallen
Mäki - Heino - Ben-Amor

Väänänen kannattaa laittaa varmistamaan Nordlundia, jolloin Nordlund pääsee pelaamaan vahvuuksillaan ja Dehner saa rinnalleen Forrestia huomattavasti potenttiaalisemman ruotsalaisen nuorukaisen. Kivistö ja Eronen olisi myös mielenkiintoinen pari, nuorta Jokerivoimaa.

Väänänen - Nordlund
Dehner - Klingberg
Kivistö - Eronen
(Niemi)

Maalivahdit ja peluutus on selkeä jo nimiä katselemalla.

Kilpeläinen
Hetenyi
 

DefenceX

Jäsen
Hyökkäys:

Wallen - Filppula - Rita

Onnistuessaa voi olla todella tuhoisa kenttä vastustajan päässä. Uskon Ritankin pääsevän +20 maalin kauteen Filppulan rinnalla. Tämä ruotsalainen Wallen on tehnyt myös Ruotsissa maaleja muutaman kappaleen, joten potentiaalia pitäisi myös olla.

Lahti - Kerälä - Pulkkinen

Tuskin tarvitsee sen enempää perustella. Kaverit pelasivat viime kaudella uskomattomasti ja olivat yksi liigan kovimmista kentistä.

Hardt - Hahl - Eaves

Kolmoskenttä on loistava kenttä sillä pystyvät pitämämään oman pään puhtaana, mutta ovat samalla vaarallinen kenttä vastustajan päässä. Hardt pääsee nauttimaan Benin loistavasta peliälystä tässä kentässä ja veikkaan, että Hardtin maalisarake näyttänee +15 ensi kaudella.

Mäki - Heino - Ben-Amor

Loistava jarrukenttä, jossa keskellä Heino hoitaa aloitukset todella kovalla prosentilla. Laidoilla pelaavat Semir ja Mäki jotka eivät varmasti ole vastustajan mieleen, koska herrat osaavat todellakin taklata. Ei sovi myöskään unohtaa, että "jarrukenttä" saattaa tehdä myös muutaman maalin siinä sivussa. Mäkeä näemme kauden aikana todennäköisesti ylemmissäkin kentissä stunttaamassa.


Puolustus:


Väänänen - Eronen

Oli viimekaudella erinomainen pakkipari, joten miksi muuttamaan? Eronen tuo loistavasti kiekkoa hyökkäysaluueella ja uskaltaa pitää kiekkoa. Kesän aikana Eronen voisi käydä Pulun lämärikoulussa, niin vedotkin alkaisivat tuottamaan kyllä tulosta.

Niemi/Kivistö - Klingberg

Näkisin mieluusti Kivistön tässä parissa, mutta kehitystä pitäisi kesän aikana tapahtua, sillä Niemi oli poffeissa ainakin Virran suosiossa kun puolustajia peluutettiin. Mies oli nimittäin aina tärkeillä hetkillä kentällä ja kun alivoima alkoi, niin Niemi sieltä laitettiin ensimmäisenä kentälle.

Nordlund - Dehner

Hieman riskipari ehkäpä omassa päässä, mutta Dehneriltä ainakin tuo puolustaminenki onnistuu, siitä kertoo miehen viime kauden tehotilasto +18! Uskon, että Virta saa Nordlundillekkin tahkottua päähän miten puolustetaan ja näin ollen tämä pakkipari ei ole sellainen aikapommi omassa päädyssä, kuin voisi kuvitella.


Ylivoima:

Lahti - Kerälä - Eaves

Pulkkinen - Eronen

Tässä ylivoimassa on periaatteessa tuo meidän viimekauden ykköskenttä höystettynä loistavia syöttöjä jakavalle Eavsilla. Teemu Eronen siinä tapauksessa ylivoimaan, jos saa lämäriinsä voimaa ensi kaudeksi.


Hardt - Filppula - Rita/Wallen

Nordlund - Klingberg

Tässä yluvoimssa Filppula jakaa peliä ja ruokkii muita. Hardt on loistava pelaaja maalinedustalla ja pystyy hakkaamaan irtokiekot kyllä reppuun. Viivalla meillä on viime kauden puolustajien pistepörssin voitaaja Nordlund ja tämä ruotsinlupaus Klingberg, joka on myös ilmeisesti loistava viivapelaaja ylivoimalla?
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näkemys Syyskuulle 2011:

Pulkkinen-Filppula-Rita
Hardt-Hahl-Eaves
Wallen-Kerälä-Kalus
Mäki-Heino-Amor

Ruuttu
Tyrväinen

Nordlund-Niemi
Eronen-Kivistö
Dehner-Klingberg

Manelius

Verorajan jälkeen sitten pari KHL-tason jamppaa, riippuen tilanteesta. Ensimmäisessä pakkiparissa on klassikon aineksia ilmassa.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Täytyy myös muistaa, että uusi kausi on aina erilainen ja samat ketjut ei välttämättä toimi niinkuin edellisellä kaudella. Esim. Varis-Hirschovits-Rita ja Stapleton-Wilm-Virta olivat tulessa, mutta seuraavalla kaudella ne eivät toimineetkaan niin hyvin kuin odotettiin, syystä tai toisesta.

Tietenkin pitää koittaa aluksi, jos Lahti-Kerälä-Pulkkinen -ketjua on edes mahdollista rakentaa ja toimiiko se edelleen.

Sitten muut voisivat olla tyyliin: Kalus-Filppula-Rita, Hardt-Eaves-Wallen, Mäki-Heino-Hahl. Ben-Amor taistelee paikastaan nelosessa. Hahl tietenkin olisi myös mahdollista laittaa kolmosen tai ykkösen keskelle,, jolloin Eaves tai Filppula siirtyy laitaan. Onneksi minä en näitä päätä.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ensi kaudella itsekin katsoisin, jatkaako LKP-ketju samalla tavalla kuin viime kaudella. Eli näillä menisin:

Lahti-Kerälä-Pulkkinen
Kalus/Wallen-Filppula-Rita
Hardt-Hahl-Eaves
Mäki-Heino-Ben-Amor
+Tyrväinen, Kalus/Wallen

Ja jos molemmat (Kalus & Wallen) saavat sopparin, niin sitten on ainakin miehiä synnyttämässä kilpailua. Tyrväinenkin vielä sielä, niin joka jätkä saa taistella omasta paikastaan ja roolistaan. 60 peliä kuitenkin runkosarjassa, niin eiköhän joka "reserviläinen" saa sen 20-30 peliä alle. Ja Kerälän tulee saada onnistumisia, sillä edessä on Filppula ja takana Hahl ja Heino sekä erittäin potentiaalinen Eaves.

Puolustus sitten näyttäisi tältä: (uskon vakaasti, että Niemi tulee parantamaan otteitaan kun saa harjoitella kesällä kunnolla eikä loukkaantumisia tule heti kauden alusta)

Väänänen-Eronen
Niemi-Nordlund
Klingberg-Dehner
+Kivistö, Manelius, Lindbohm

Ja maalissa totta kai Kilpeläinen

Erittäin nuori ja nälkäinen joukkue, josta löytyy myös kokemusta. Vaikka edelleenkin puolustus hieman arveluttaa, niin kyllähän Jalosen leijonat (sielläkin oli puolustuksessa aika "väsyneitä" puolustajia) pärjäsi todella hyvin paineen ja prässin alla, kun pelitapa oli kunnossa ja kiekko liikkui. Hyökkääjät avustavat, niin eiköhän tästä ihan hyvä tule.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös