Ketjulotto 2014–2015

  • 182 503
  • 506
Komulaisen tilalle? Ehdottomasti jonkin näistä tulevista junnuista ketä sieltä löytyy! Jotta saisivat kokemusta niinkuin aikoinaan Jokinen, Pesonen, Pyörälä, Viuhkola, Pitkänen jne. saivat. Sen mahdollisuuden.

Eli laittaisit jonkin näistä junioreista, jotka ovat laitahyökkäjiä, opiskelemaan sentterin tehtäviä Liiga-mestaruutta tavoittelevan joukkueen ykköskenttään?
Komulaisella se nyt on mentävä jos senttereitä ei hankita. Toinen vaihtoehto on "uhrata" Huml tai Davis keskelle, tällöin pelaaja ei ole omimmillaan ja taso laskee hieman. Tämä toki avaisi paikan jollekkin näistä lupaavista junioreista hyökkäävään ketjuun.
 

Summer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kun täällä puhutaan Komulaisesta ykkösketjun sentterinä niin alkaa kuulostamaan hyvinkin arveluttavalta tuo sentteritilanne. Ihan niinku Komu olisi Kärppien ykkössentteri eikä vain ykköskentän sentteri (ja ei mitään Komua vastaan, pelasi minusta viime kaudellakin välillä ihan hyvin,mutta en jaksa tosiaan uskoa, että hänestä aivan ainakaan mestarijoukkueen ykkössentteriksi olisi)..

Joka tapauksessa Donskoi-Kemppainen-Junttila oli viime kaudella pitkiä pätkiä Kärppien pelillisesti paras ketju. Mikäli sillä koostumuksella mennään edelleen ja pystyisivät vaikka vielä vähän nostamaan tasoa niin voivat hyvinkin olla sitä myös tulevalla kaudella. Tällöin varmasti peliaika nousee sitä mukaa. En ihmettelisi vaikka kauden edetessä nousisivat myös hierarkisesti Kärppien ykkös-tai kakkosketjuksi. Tällöin esimerkiksi Komun johtama kenttähän tipahtaisi alemmas.

Sinänsä ketjujen järjestykselle ihan sama, koska niitä peluutetaan todennäköisesti aika tasaisesti. Pointtini kuitenkin oli se, että esimerkiksi Kepun kenttä ajateltuna kolmoskenttänä ja Kepu kolmossentterinä on taas suhteellisen kova. Kompensoi siis tavallaan tuota sentterien tasoa näin etukäteen ajateltuna.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Joka tapauksessa Donskoi-Kemppainen-Junttila oli viime kaudella pitkiä pätkiä Kärppien pelillisesti paras ketju. Mikäli sillä koostumuksella mennään edelleen ja pystyisivät vaikka vielä vähän nostamaan tasoa niin voivat hyvinkin olla sitä myös tulevalla kaudella. Tällöin varmasti peliaika nousee sitä mukaa. En ihmettelisi vaikka kauden edetessä nousisivat myös hierarkisesti Kärppien ykkös-tai kakkosketjuksi. Tällöin esimerkiksi Komun johtama kenttähän tipahtaisi alemmaksi
I love it !
 

Oddee

Jäsen
Täällä foorumillakin olisi jo aika tajuta, mikä ero on ykkössentterillä ja ykkösketjun sentterillä. Se ei aina ole sama asia, kuten Kärpillä tällä hetkellä Komulaisen tapauksessa. Tosiasiassa ketjujen peliajat tulevat mitä todennäköisimmin jakaantumaan melko tasan, sillä meillä on kolme loistavaa hyökkäävää ketjua. Toki neloskentän uskoisin saavan muita vähemmän peliaikaa. Ylivoimaa pelaavat pelaajat saavat kylläkin eniten peliaikaa varsinaisesta ketjusta riippumatta.

Viime kauden avausottelussamme sentterinelikkomme oli Kemppainen-Pyörälä-Viuhkola-Keränen. Pyörälän siirryttyä nopeasti omalle paikalleen laidalle, sentterinä käväisi pelaajia kuten Toni Kähkönen, Sakari Manninen ja Joonas Komulainen. Maxwell toki palasi jo syksyllä kokoonpanoon, jolloin sentteristö oli jo varsin mukiinmenevä Viuhkola-Maxwell-Kemppainen-Keränen.

Tuo viimeisin nelikko riitti mm. liigahistorian pisimpään voittoputkeen ja runkosarjan kärkitilaan Joulun aikaan. Tälle kaudelle lähdettäessä Komulainen vain ottaa tuon Viuhkolan tontin, joka ei tosiaan enään viime vuosina ollut parhaimmillaan, joten mielestäni tämä vaihto on suunnilleen plus-miinus nolla. Toki Komulla vielä potentiaalia nousta uudelle tasolle. Deschampsin on onnistuttava ja otettava Maxwellin jättämä aukko. Kemppainen on jälleen vuoden parempi, ja Keränen hoitaa oman roolinsa tuttuun tyyliin.

Ja miten lopulta kävikään? Oulussa nosteltiin keväällä kannua. Jos Junno kokee, että jollain osa-alueella on vajausta, voidaan varmasti jälleen hankkia täydennystä kesken kauden, kuten Masuhr ja Pirnes. En siis olisi huolissani tämän hetken tilanteesta, vaan melko luottavaisin mielin lähden alkavaan kauteen.

Näillä keskushyökkääjillä on täydet mahdollisuudet toteuttaa sama, missä onnistuttiin jo viime vuonna.
 

Stultus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan LämyAkat
Tälle kaudelle lähdettäessä Komulainen vain ottaa tuon Viuhkolan tontin, joka ei tosiaan enään viime vuosina ollut parhaimmillaan, joten mielestäni tämä vaihto on suunnilleen plus-miinus nolla.

Aloitukset, puolustuspään pelaaminen ja alivoima, siinä joitakin osa-alueita missä tämä vaihto ei taida olla suunnilleen plus-miinus nolla. Viuhkolan pystyi huoletta heittämään jäälle kaikissa tilanteissa, se on arvokas ominaisuus pelaajassa.

Kemppainen, Deschamps ja Keränen ovat pelimiehiä, mutta silti tuon sentteriosaston olisi voinut rakentaa hieman leveämmäksi. Kyse on kuitenkin maalivahtien jälkeen joukkueen kenties tärkeimmästä osa-alueesta. Tämän hetken rosterissa ei tunnu juuri missään, jos 2-3 laitahyökkääjää joutuu lasarettiin, mutta jo yhden sentterin puuttuminen ylläolevasta kolmikosta heikentää näkymiä. Rosteri ei ole mielestäni ihan tasapainossa.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aloitukset, puolustuspään pelaaminen ja alivoima, siinä joitakin osa-alueita missä tämä vaihto ei taida olla suunnilleen plus-miinus nolla. Viuhkolan pystyi huoletta heittämään jäälle kaikissa tilanteissa, se on arvokas ominaisuus pelaajassa.

Monipuolisuus on toki arvokasta, mutta alivoimalle löytyy tästä joukkueesta muitakin kuin Viuhkola tai Komulainen. Ja aloituksia voi ottaa laituritkin, vaikkapa Huml tai Pyörälä. Hyökkäyskolmikot pitää vaan suunnitella siten että Komulle saadaan aloittaja laidalle. En tosin tiedä yhtään Komun aloitustilastoja verrattuna edellämainittuihin.

Jos vielä otetaan pelisilmä pois yhtälöstä, niin kaikessa muussa Komulainen olikin aika reilusti Viuhkolaa edellä jo viime kaudella.

Deschamps-Kemppainen-Komulainen-Keränen kun laitetaan ketjujenkin järjestykseksi niin kellään ei ole enää poliittisestikaan nokkaankoputtamista. Jos tuosta pari loukkaantuu, niin Davis ja Huml lienevät ensimmäisenä paikkaamassa keskitonttia. Kalapudas alempiin ketjuihin. Ei se huonolta näytä silloinkaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Monipuolisuus on toki arvokasta, mutta alivoimalle löytyy tästä joukkueesta muitakin kuin Viuhkola tai Komulainen.
Juurikin näin. Kärpillä taisi viime kaudella olla jokusen kerran sellainen alivoiman hyökkäyskaksikko kuin Kemppainen-Junttila, ja sitten tämän lisäksi toinen aika varma av-kaksikko olisi Keränen-Pyörälä. Tokihan tuohon Junttilan paikalle voi hakea varmasti jonkun muunkin. Anyway, näkisin että pelkästään esim. alivoimapelin tai aloitusten takia Viuhkola ei aja Komulaisen ohi, koska etenkin alivoimalle voidaan roolittaa muitakin kavereita.

Komulaista voi mielestäni melko huoletta kokeilla kauden alussa kolmen ensimmäisen ketjun sentterinä, ja jos sitten jossain vaiheessa näyttää siltä että homma ei toimi niin sitten toivottavasti joku "esapirnes" on saatavilla.
 

Ristiturpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät tänään:

Mika Pyörälä – Nicolas Deschamps – Saku Mäenalanen
Lasse Kukkonen – Adam Masuhr

Ivan Huml – Joonas Komulainen – Juha-pekka Haataja
Markus Nutivaara – Dan Spang

Julius Junttila – Joonas Kemppainen – Joonas Donskoi
Ari Vallin – Mikko Niemelä

Simon Suoranta – Juho Keränen – Sakari Manninen
Vladimir Eminger

Iiro Tarkki (Tomi Karhunen)

Lähteenä Pedonraapaisu. Aika ideaalit kokoonpanot. Mäenalasella paikka näyttää, kun viimeksi ei pelannut varsinaisessa tehokentässä. Hyvä että Nutivaara ulosmitataan myös.
 

Zinetula

Jäsen
Kärpät tänään:

Mika Pyörälä – Nicolas Deschamps – Saku Mäenalanen
Lasse Kukkonen – Adam Masuhr

Ivan Huml – Joonas Komulainen – Juha-pekka Haataja
Markus Nutivaara – Dan Spang

Julius Junttila – Joonas Kemppainen – Joonas Donskoi
Ari Vallin – Mikko Niemelä

Simon Suoranta – Juho Keränen – Sakari Manninen
Vladimir Eminger

Iiro Tarkki (Tomi Karhunen)

Lähteenä Pedonraapaisu. Aika ideaalit kokoonpanot. Mäenalasella paikka näyttää, kun viimeksi ei pelannut varsinaisessa tehokentässä. Hyvä että Nutivaara ulosmitataan myös.

On Kärpillä kyllä laajuutta ja tasoa mukavasti kun katsoo tuotakin kokoonpanoa. Kova maalivahtikaksikko ja puolustus vahva vertaa mihin tahansa muiden vastaaviin. Pokka voisi olla tuohon silti kova lisä, tosin uskon hänen löyvän läpi Islandersissa.

Nutivaara saa tuossa kokoonpanossa Glennin paikan ja mahkut näyttää kykynsä. Toivottavasti Niemelä on kehittynyt kesän aikana ja saanut iän myötä varmuutta ja näin kolmospari olisi luottokamaa tulevalla kaudella.

Parasta tulevalle kaudelle on tuo 19:sta kenttäpelaajan salliminen kokoonpanoon. Näin voidaan käyttää ylimääräistä puolustajaa kokoonpanossa. Sellainenhan on aina joukkueen mukana myös vieraspelireissuilla loukkaantumisten sattuessa. Uskon, että kilpailutilanne tekee hyvää kolmospariin.

Hyökkäyksessä Davis puuttuu ykkösviisikon laidalta varatoimenpiteenä ja Mäenalanen saa näyttää kykynsä ja kyntensä. Samoin Manninen stunttaa Alikoskea nelosessa. Muuten ketjut näyttävät valmiilta.

Moni on kritisoinut ja ihmetellyt Komun paikkaa jo ennakolta. Annetaan mahdollisuus ja katsotaan mihin miehen rahkeet riittää. Potentiaalia on ja tehoja on syntynyt pienestä roolista huolimatta runkosarjassa 0,4 pistettä per peli ja pudotuspeleissä 0,5 pistettä per peli. Ehdottomasti on aika antaa miehelle mahdollisuus myös nelosketjua ylempää.

Eli tällaista ketjuhahmotelmaa tulemme näkemään.

Mika Pyörälä – Nicolas Deschamps – Patrick Davis
Lasse Kukkonen – Adam Masuhr

Ivan Huml – Joonas Komulainen – Juha-Pekka Haataja
Ryan Glenn – Dan Spang

Julius Junttila – Joonas Kemppainen – Joonas Donskoi
Ari Vallin – Mikko Niemelä

Simon Suoranta – Juho Keränen – Mikko Alikoski
Vladimir Eminger - Markus Nutivaara

Tomi Karhunen - Iiro Tarkki

Reservissä pari ketjullista omia kasvatteja ja Hokkiin lainalle mennyt Sebok.

Saku Mäenalanen - Sakari Manninen - Ville Leskinen
Sebastian Aho - Antti Kalapudas - Jesse Puljujärvi

Kolmen eka ketjun laiturit ovat hurjan kovia Kärpissä! Toivon kuitenkin, että erityisesti Puljujärvi ja Aho, miksei Mäenalanenkin saavat kunnollisen sauman. Ehkä ne tulevat loukkaantumisten kautta. Toisaalta, jos Komun peli ei käytä kärkiketjujen odottamalla tavalla, niin joko Huml, Davis tai Pyörälä keskelle ja Puljujärvelle ja muille huippujunnuille kunnon rooli näyttää. Komu sitten vuorottelemaan nelosketjuun kuten viime kaudella. En toki toivo loukkaantumisia, mutta niitä on tupannut tulla. Kolmen eka ketjun numeroinneista ei tarvitse välittää. Mikä tahansa voi olla niin ykkönen, kakkonen kuin kolmonen. Luulen, että peliaika tulee oikeudenmukaisesti peliesitysten mukaan.

P.s. Nicolas Deschamps on maalannut Sportia vastaan eka erässä ja saanut Pedon Raapaisun toimittajat kehumaan: "ero viime torstain peliin kuin yöllä ja päivällä".
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
P.s. Nicolas Deschamps on maalannut Sportia vastaan eka erässä ja saanut Pedon Raapaisun toimittajat kehumaan: "ero viime torstain peliin kuin yöllä ja päivällä".

Jep, ja Samuli Aho: "Deschamps näyttää parhaita puoliaan. Isokokoisena suojaa kiekkoa miten tahtoo. Lisäksi vetelee puikkoja Sportin äijiltä."

Ja Haataja jätti pelin kesken ensimmäisellä erätauolla. Mikä lie tuli?
 

Zinetula

Jäsen
Ja Haataja jätti pelin kesken ensimmäisellä erätauolla. Mikä lie tuli?

Ei ole tullut tietoa syystä. Kunhan selvitään vaan loukkaantumisilta. Ilmeisesti "Puolan vasaran" Tomek Valtosen joukkueessa pelityyli on selvillä eli kovaa pelataan ja tapellaan pelipaikoista. Toivottavasti saadaan tietoa paikanpäältä. Körö ajeli nimittäin kolmannessa erässä Tarkin yli ja Damien Fleury komennettiin perään suihkuun polvitaklauksesta, mikä kohdistui Sakari Manniseen.
 

jussimy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät pelaa torstaina seuraavalla kokoonpanolla:

Hyökkäysketjut:
Mika Pyörälä – Nicolas Deschamps – Saku Mäenalanen
Ivan Huml – Joonas Komulainen – Sakari Manninen
Julius Junttila – Antti Kalapudas – Joonas Donskoi
Simon Suoranta – Juho Keränen – Mikko Alikoski

Puolustajat:
Lasse Kukkonen – Adam Masuhr
Ryan Glenn – Dan Spang
Markus Nutivaara – Mikko Niemelä

7. puolustaja: Vladimir Eminger
Maalivahdit: Tomi Karhunen (Iiro Tarkki)


Lähteenä Pedon raapaisu. Onkohan Kemppainenkin saanut saikkua? Toivottavasti vain huilailee kuten Vallinin Arskakin.
 

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät pelaa torstaina seuraavalla kokoonpanolla:

Hyökkäysketjut:
Mika Pyörälä – Nicolas Deschamps – Saku Mäenalanen
Ivan Huml – Joonas Komulainen – Sakari Manninen
Julius Junttila – Antti Kalapudas – Joonas Donskoi
Simon Suoranta – Juho Keränen – Mikko Alikoski
.

Jaksan ihastella tuota hyökkäysarsenaalia.
Tuosta kuitenkin puuttuu Haataja, Puljujärvi, Leskinen, Aho, Kemppainen ja Davis. Kävin katsomassa TPS-Jokerit-pelin tiistaina. Ihan vertailun vuoksi TPS:llä näytti olevan lupaavia nuoria ja kohtalainen kakkosketju, mutta pitkälti kaikki munat samaan koriin -idealla Suikkanen näyttää kauteen lähtevän. Kärpillä on aivan eri tavalla syvyyttä!
 

Zinetula

Jäsen
Onkohan Kemppainenkin saanut saikkua? Toivottavasti vain huilailee kuten Vallinin Arskakin.

Uskon, että kyse on normaalista huilista Vallinin ja Kemppaisen kohdalla. Halutaan testata koko rinkiä ja näin Alikoski, Kalapudas ja Glenn ovat nyt vuorossa, tätähän Marjamäkikin sanoi jossakin haastattelussa. Davis ja toivottavasti myös Haataja ovat poissa varotoimenpiteenä. Aho ja Puljujärvi ovat siellä Hlinka -turneessa. Lieköhän Leskinen lasaretin puolella?
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Uskon, että kyse on normaalista huilista Vallinin ja Kemppaisen kohdalla. Halutaan testata koko rinkiä ja näin Alikoski, Kalapudas ja Glenn ovat nyt vuorossa, tätähän Marjamäkikin sanoi jossakin haastattelussa. Davis ja toivottavasti myös Haataja ovat poissa varotoimenpiteenä. Aho ja Puljujärvi ovat siellä Hlinka -turneessa. Lieköhän Leskinen lasaretin puolella?

Jep, kyllä Kemppainen ja Vallin huilailee vain. Ja eiköhän Haataja ole ensi viikolla kehissä, kun kommentoi ettei ole mitään vakavaa. Leskisen oli tarkoitus pelata KalPa pelissä, mutta hänellä oli ainakin silloin pientä vammaa.
 
Haataja piteli kättään tullessa vaihtoon ensimmäisen erän puolivälin paikkeilla. Tilanteessa Kärpät pelasi ylivoimaa ja Haatajalla oli vaihdossa parikin maalintekopaikkaa, mitään iskua en nähnyt Sportin toimesta, pikemminkin huonosta asennosta laukaisun. Pelasi tuon jälkeen vielä muutaman vaihdon joten tuskin nyt aivan hirvittävän vakavasta on kyse. Toivottavasti.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoista että tähänkin matsiin tuli noita huilivuoroja. Mielellään olisi nähnyt Sportia vastaan näitä nuorempia ja Luulajaa vastaan ykköstykit jäälle. Tsämppiöns liigassa sitten.
 

JJ#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siellä oli eilen taas havaittavissa pientä kiekollista epävarmuutta Niemelän ja Vallinin otteissa Liberecissä. Oliskohan siinä ideaa, että erotettaisiin kiekolliset ex-SaiPa-pakit toisistaan, ja laitettais trion Vallin-Niemelä-Eminger pakkipareiksi, jolloin jälkimmäiset saisivat keskittyä puolustamiseen kiekollisen roolin sijaan?

Tällöin olis tasapainoisemmat pakkiparit, jossa olis selkeesti kiekollisempi pakki, ja puolustavampi pakki:

Kukkonen - Masuhr
Spang/Glenn - Niemelä/Vallin/Eminger
Glenn/Spang - Vallin/Eminger/Niemelä
Niemelä/Eminger
 

Summer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Siellä oli eilen taas havaittavissa pientä kiekollista epävarmuutta Niemelän ja Vallinin otteissa Liberecissä. Oliskohan siinä ideaa, että erotettaisiin kiekolliset ex-SaiPa-pakit toisistaan, ja laitettais trion Vallin-Niemelä-Eminger pakkipareiksi, jolloin jälkimmäiset saisivat keskittyä puolustamiseen kiekollisen roolin sijaan?

Tällöin olis tasapainoisemmat pakkiparit, jossa olis selkeesti kiekollisempi pakki, ja puolustavampi pakki:

Kukkonen - Masuhr
Spang/Glenn - Niemelä/Vallin/Eminger
Glenn/Spang - Vallin/Eminger/Niemelä
Niemelä/Eminger

Äkkiseltään tuntuu, että vois ollakin ideaa. Ite myös ajattelin eilen, että Glenn/Spang ei sekään oo ihan tasapainosin pakkipari. Näytti, että välillä ylipelaavat. Vallin/Niemelä taas.. Mutta noin kun sekoittaisi näitä pareja keskenään niin tiedä vaikka tulis parempaa jälkeä!
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Äkkiseltään tuntuu, että vois ollakin ideaa. Ite myös ajattelin eilen, että Glenn/Spang ei sekään oo ihan tasapainosin pakkipari. Näytti, että välillä ylipelaavat. Vallin/Niemelä taas.. Mutta noin kun sekoittaisi näitä pareja keskenään niin tiedä vaikka tulis parempaa jälkeä!

Ihankun olisin pelissä huomannut, että kentällä olisi Glenn - Masuhr pelannut välillä yhdessä. Tai sitten vain jättänyt huomiotta, että vaihto menossa.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Ihankun olisin pelissä huomannut, että kentällä olisi Glenn - Masuhr pelannut välillä yhdessä. Tai sitten vain jättänyt huomiotta, että vaihto menossa.

Jokusen vaihdon mielestäni pelasivat. Johtuiko seitsemän pakin peluuttamisesta?

Hyökkäysketjuista Kemppaiset olivat odotetusti paras, mutta omaan silmään Komulainen-Huml kaksikon yhteispeli toimi suhteellisen hyvin huomioiden vuodenajan ja yhteisten pelien vähyyden. Joku tuolla otteluketjussa ehti haukkua kyseisen kentän pelin, mutta itse olen eri mieltä. Mäenalanen oli tosin jonkun verran ulkona Komun ja Humlin kuvioista. Parempi Komulaisen kenttä mielestäni oli kuin Deschampsin, joka varsinkin oli pimennossa. Davisilta mielestäni pirteä avauspeli sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös