Ketjukoostumukset 2006-2007

  • 160 654
  • 485

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ennen Pirin Ilves-aikakautta esimerkiksi Rönnberg ja miksei myös Juntunen (Kärpissä siis) jäivät monasti mieleen kovista taklauksistaan. Pääosan tästä kaudesta tuo fyysisyys loisti täysin poissaolollaan, joten jonkinlainen fyysisen pelaamisen "kaihtaminen" on ilmeisesti ollut Elorannan tietoisena pyrkimyksenä. Yrittäessään sopeutua kontrollikiekkotyyppiseen pelaamiseen nämä veijarit olivat välillä varsin hukassa, ja menettivät jotenkin kokonaan oman identiteettinsä kentällä.

Tästä päästään jälleen lempilapseemme, joukkueen rakentamisstrategiaan tai sen puuttumiseen. Jos valmentajan pelifilosofia on jossain määrin kiveen hakattu, on hyödytöntä hankkia tai pitää sellaisia pelaajia rosterissa jotka ovat tottuneet pelaamaan aivan erilaista jääkiekkoa. Eli jos Elorannan pyrkimyksenä on päästä vielä kontrolloivampaan pelitapaan, on pelaajia kenties pakko vaihtaa.

Tokihan pelaajat voivat omaksua täysin erilaisenkin pelitavan, mutta pelaajan näkökulmasta olisi tietysti mukavaa jos saisivat pelata omilla vahvuuksillaan. Siinä mielessä Ilves ei taida tällä hetkellä olla Rönnbergille ihan paras vaihtoehto.
 

Kopteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
No tässä herää kysymys siitä, että tarkoitatko tuolla, että Rönni ei ole kova taklaaja, sitä että Rönni ei taklaa usein vai kovaa?

Selvennetään.
Kovilla taklauksilla meinaan kovalla vauhdilla vastustajaan ajettuja pommeja.
Rönän kontaktithan ollivat sellaisia "tästä ei mennä"-tyylisiä, mikä ei tietty niiden arvoa yhtään vähennä.
Tykkään kovasti kummistakin/kaikista tyyleistä levyttää vastustajia.
 

Sides

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man U
Olen antanut kertoa itselleni, että Peltolalla on sopimus jo olemassa. Syväkurkku ei tietenkään paljastanut mihin, mutta jos aletaan nyt oikein ynnäilemään Pirin ja Peltolan aikaisempia yhteyksiä, hätäinen voisi veikkailla Ipaa... No, eiköhän tuohonkin saada pian vastaus.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Itseäni nimi Mikko Peltola ei saa vielä tekemään aaltoliikettä, mutta enpä miestä toki etukäteen tuhoontuomituksi aivainpelaajaksikaan julistaisi, en etenkään valmentaja-pelaaja-korrelaation historia huomioiden. Skeptisyys aiheutuu lähinnä iästä sekä uran kehityskaaresta pistetilastoineen, jotka huolestuttavalla tavalla muistuttavat Vesa Viitakoskesta. Haitari on tietty ensi kauden osalta kummankin kohdalla lähes levein mahdollinen, eli potentiaalisesti kaikki on mahdollista ääripäästä toiseen. Myönnettäköön myös, että ehkä en ole vieläkään antanut täysin anteeksi Peltolan lausuntoja aikoinaan kesken kauden HPK:hon Ilveksestä siirryttyään. "Ilveksessä en saanut kunnon näyttöpaikkaa"; sanomalehdestä vapaa lainaus, joka sai valheellisuudessaan silloin vereni kiehumaan.

Pudotuspelien - jos tällaisista nollailuista jotain johtopäätöksiä voi vetää - perusteella on pakko myöntää, että olin luultavasti väärässä Guerrieron suhteen esim. Anderssoniin verrattuna. En silti muuta kantaani siitä, että Guerrierolla voisi edelleen olla annettavaa huippujoukkueessakin (ja siis myös Ilveksen ensi kauden rosterissa), mutta ei missään tapauksessa vastuuta kantavan sentterin roolissa, johon hän joutui tällä kaudella lähinnä olosuhteiden pakosta. 2-3-ketjun älykäs, kiekollisena taitava ja vastustajalle jäähyjä hankkiva laitahyökkääjä, joka voi tarvittaessa stuntata myös keskellä. Ja hinta ei edelleenkään ole merkityksetön tekijä sekään, koko lailla satavarmasti tulemme kaipailemaan vahvistusta myös kesken ensi kauden.


Tavallaan tällainen keskustelu on itseni kaltaisen, enemmän tai vähemmän irrallisen henkilön kannalta hölmöläisen hommaa, koska mitään konkreettista tietoa mahdollisesti saatavista ulkomaalaisvahvistuksista ei käytettävissäni ole, jos niin kovasti on kellään muullakaan. Ja se tietohan on aivan ratkaisevaa. Ratkaisupeleissä Andersson täytti paikkansa joka tapauksessa Guerrieroa paremmin, siitä ei ole epäilystäkään. Paikan oikeellisuudesta voidaan kuitenkin keskustella.



Ranger
 

Rillipiru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota North Stars
En tiedä teistä muista, mutta jos tuo vellihousu linja jatkuu, niin pitää ilmeisesti raahata itsensä ja muksut IFK:n tai Ässien peleihin.

Kun ei jymmärrä, miksi pitää lyödä melkeinpä joka jannun liinat kiinni kun olisi taklauksen paikka? Kierrellään ja kaarrellaan, taitokiekkoahan ipa on pelannut iät ja ajat, vai onko?

1990,Summanen, Hiltner, Siltanen jne jne...Vaikka tuli finaaleissa tepsiltä turpaan, mutta silloin ainakin ukkoa lensi ja ei väistelty. Kuka perkele on keksinyt, että 2000-luvulla ilveksen ukkojen pitää kuljettaa kiekko maalin ja väistellä taklauksia siinä matkalla?

Joku möykkää, et onhan meillä se ja se? Vitun posket, verratakaapa esim IFK:n pelityyliin ja jätkiin. Vopatti oli ja kiellettiin taklaamasta ja hieromasta. Helenius sai jonkun kiinni jos peli oli vihelletty poikki, pelitilanteessa aina jäljessä.

Sellaista ilvestä painun katsomaan vaikka joka päivä, kun oli tampere cupissa aikoinaan. Jeff odgers paukutti moskovalaisia tauluun minkä ehti, tosin veteli senssillä portsaria ja muutamaa maksavaa asiakastakin samana iltana lättyyn, mutta mitäs pienistä....

En huutele tappelijoiden perään (mutta yksi Nickerson mahtuisi kyllä ipaankin..), mutta välillä tuntuu et on katsomassa ringetteä...eikä karvaisten miesten hokia..
 
Viimeksi muokattu:

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Rillipiru Sellaista ilvestä painun katsomaan vaikka joka päivä kirjoitti:
Huutelen vieraisiin pöytiin: Onkohan tästä ko. episodista ja herrasta tarkempia kuvauksia ja tarinoita jossain kirjoiteltuna, vai haluaisiko joku asiaa valottaa lisää, mikäli jotain kerrottavaa on?

Ei tarvitse muistuttaa, että olen väärällä alueella, tiedän sen jo. Kiitos silti.
 

Kyle

Jäsen
Rillipiru kirjoitti:
En huutele tappelijoiden perään (mutta yksi Nickerson mahtuisi kyllä ipaankin..), mutta välillä tuntuu et on katsomassa ringetteä...eikä karvaisten miesten hokia..

Asiaa, itsekkin olen harmitellut kun tällä kaudella ei ollut oikein kunnon rähisijää joukkueessa, yksi tai kaksi hullua kannukkia joukkueeseen ensi kaudeksi niin täällä ainakin ollaan kanssa tyytyväisiä.

Rönnberg näytti edellisenä kautena pientä hulluuden merkkejä ja odotukset olivat täksi kaudeksi suuret, mutta tälle osastolle tuli sitten pahasti takapakkia.

Toisaalta voitaisiinhan me peluuttaa Luodesta mikäli jatkaa(tuskin?) Ilveksessä, Lostedin roolissa kolmantenatoista hyökkääjänä. Tämä kyllä menee jo yön ja fantasian puolelle.
 

Rillipiru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota North Stars
Jepulis, HN muisti vastustajan oikein, mutta muistaakseni Odgers läimi Dynamoakin vastaan jotakin reppanaa tauluun..?

Senssillä (Ravintola Treella) paukutti portsaria naamariin ja muistaakseni jotakin muutakin. Aamulehti kertoi siitä muutaman päivän jälkeen. Mies sai lähteä heti seuraavana aamuna takaisin jenkkilään, ipan johto "vapautti"...Aamulehti kertoi myös aikanaan että Odgers tuomittiin poissaolevana pahoinpitelystä tai pitelyistä sakkoihin.

Näin muistelen, mutta eipä ole Ram:issa paljon hurraamista...
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Gerodz kirjoitti:
Rönnberg näytti edellisenä kautena pientä hulluuden merkkejä ja odotukset olivat täksi kaudeksi suuret, mutta tälle osastolle tuli sitten pahasti takapakkia.

Minähän en mistään mitään tiedä, mutta tuntuisi niin kovasti olevan vastaan kaikkea vähänkin rähinään viittaavaa tuo meittin Eloranta. Kyllä vitutti katsella sitä räpellystä kerhoa vastaan, ei edes kunnon maalinedus kärhämiä saatu aikaan. Tissiposket helvettiin ja pari "Joey Kocuria" tilalle;)

90-luvun lopulla oli edes vähän meininkiä, kun oli Smithit, Suorsat ja Willmannit!
 

juri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vahvistuksia

ranger kirjoitti:
Itseäni nimi Mikko Peltola ei saa vielä tekemään aaltoliikettä, mutta enpä miestä toki etukäteen tuhoontuomituksi aivainpelaajaksikaan julistaisi, en etenkään valmentaja-pelaaja-korrelaation historia huomioiden.

Mikko Peltola ei oiken koskaan onnistunut pelatessaan Ilveksessä. Peltolaa kuvattiin "kovaksi laitavääntäjäksi", sitä Peltola toki oli, viihtyi jopa liian usein kulmissa ja paikoissa joista maaleja harvoin tehdään. Peltolan ikä on kuitenkin sitä luokkaa että entisen "sniperin" aika liigassa on vääjäämättä ohi. Onko tarpeen nostaa pappakejun kokonaisikä 120 vuoteen ??



[/QUOTE]Pudotuspelien - jos tällaisista nollailuista jotain johtopäätöksiä voi vetää - perusteella on pakko myöntää, että olin luultavasti väärässä Guerrieron suhteen esim. Anderssoniin verrattuna. En silti muuta kantaani siitä, että Guerrierolla voisi edelleen olla annettavaa huippujoukkueessakin[/QUOTE]

Jasonilla ei ole mitään eväitä jatkaa ensi kauden joukkueessa. Koko ei ole ongelma, mutta "heittorukkasena" 5/5 vastaan Jason voimansa puolesta on. Hieman parempi versio aikeisempien kausien tsekkivahvistuksista, mutta kun lisätään puutteet liikkuvuudessa, ei pelaa ensi kaudella Ilveksessä.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Pessimistinen visio

Kari Elorannan pelikirjasta löytyvät ohjeet eivät ainakaan tue fyysistä pelaamista. Itseasiassa Ilves muodostuneekin Pirin aikakaudella todelliseksi HMV-porukaksi. Tulevalla kaudella varmasti moni tulee miettimään, että onko Elorannan option (sopimus 2+1 vuotta) käyttö sittenkään itsestäänselvyys.

Kun Elorannan kontrolliskeidaa kuitenkin pitää katsella, niin joukkue pitää rakentaa siten, että:

a)Johto hankkii pelaajat ja ilmoittaa halutun pelityylin valmentajalle (tai oikeasti hankkii haluttuun pelitapaan sopivan valmentajan).

b)Hankitaan valmentajan ajamaan pelitapaan sopivia pelaajia (Suomalainen malli. Ei välttämättä optimaalinen tilanne pitkässä juoksussa.)
 

Realisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Immortal kirjoitti:
Tulevalla kaudella varmasti moni tulee miettimään, että onko Elorannan option (sopimus 2+1 vuotta) käyttö sittenkään itsestäänselvyys.

Materiaaliin nähden Piri teki hienon työn kauden aikana eikä kuudetta sijaa parempaa olisi minkään maailman Sheddenit tms. Ilveksen ruorissa saavuttaneet. Pudotuspelit olivat toki täysin eri juttu. Pirillä on vielä paljon tekemistä päästäkseen todelliseksi menestysvalmentajaksi, kuten viime viikon Urheilulehtikin artikkelissaan Elorannasta ruotii.

Eiköhän option käyttö (ihan vaan jatkuvuudenkin vuoksi) ole itsestäänselvyys...
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Target kirjoitti:
Taitaa se Vihko olla sitten Ilveksen mies.

Löytyykö tälle (muka) joitain perusteita?
 

Rillipiru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota North Stars
Olipa kerran pikkumies nimeltä Dale Derkatch. Liigan pienin, mutta aika pippurinen kaveri. Gerillo on samankokoinen mut ihan vitsi Dalen rinnalla. Marshall, pani joka mailahuoraa joka hallilla pyöri, jos Paulia ei kopissa näkynyt piti jätkien melkein soittaa kotiin ja varmistaa ettei Pauli ole hinkkaamaassa omaa emäntää..mut osasi pelata ja taklata. Hiltner, hidas ja kömpelö. Mut vahva ja ampui aikas kimeitä.

Willman, ihan pököpää, mut huippu tyyppi. Olisi syönyt Nickersonit, Nielikäiset, Lodstetit ym pelipaitoineen ja toppiksineen.

Vesa Salo ja Jykä Lumme. Aamulehdessä joskus aikoinaan kuva kun pakkipari törmäsi toisiinsa VASTUSTAJAN maalin takana. Serve Järvenpää, kunnan mittamies luojan armosta. Aina kuumetta, mitä enemmän sitä paremmin peli kulki. Raipe, veteli Joel Pauniota lättyyn, seisomakatsomo hurrasi ja kaverin kanssa skidinä (14-15v) sitä ihmeteltiin. Lämäri kun oli siihen aikaan ainoa "mediapätkä" old time hokista. Myöhemmin tulivat Barryn VHS pätkät kauppoihin. Siltanen, löi vastustajilta pohkeet pois paikoltaan jos kupeksivat liian kauan maalin edessä.

Huura, hazardeja täynnä koko mies, mut vittu että yritti ja väänsi aina loppuun asti, selkä ei suoristunut edes vaihtoon mennessä. Summanen, ei edes tarvitse sanoa mitään. Jalo, pehmeä ja taitava, samoin Nieminen. Tammi, Oak tree räpylällä.

Jordy Douglas, iso kuin perkele. Vetelämpää kiekkoilijaa saa hakea, mutta ans olla kun sai kiekon lapaan hyökkäyspäässä.... Hands up, baby hands up, gimme your heart gimme gimme...your heart jne..

Jooh, oon vanha ja vituttaa tuo nyky riplaaminen ja vitun zone defense/jäähyjen minimoiminen...Muistan aika tarkkaan sen vuoden kun systeemit muuttu. Tuli tuo Järventie ilmiö, eli tärkempää oli se et miltä näytti kun miten peli sujui. Mulkku katselee vieläkin itseänsä plekseistä ja ihastelee omaa Coffeymäisyyttään....Pointtina se, et ennen oli AINA joku värikäs kaveri jäällä tai ainakin kokoonpanossa. Nyt ne on sitä harmaata massaa koko jengi. Paskimmat erottuu, mut ei muut. Andersson vauhdilla, hujoppi kokonsa puolesta ja Raipe hitautensa puolesta, siinä ne. Vittuako siellä hallilla pitäsi katsella??

Edit. Tai onhan siellä ne cheerleaderit...
 
Viimeksi muokattu:

Rillipiru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota North Stars
No ei. Montako A-maaottelua ja isompaa turnausta kavereilla on alla? Ikään on turha vedota. Ilves on 9-6:neksi mauton jengi koko liigassa, ollut jo monta vuotta. Hommataan Wilson ja kielletään taklaamasta tai tappelemasta, älytöntä touhua. Jokerit pelissäkin olisi miestä tarvittu, mutta elohomo karjuu pää punaisena penkiltä, et leave it leave it. Johdettiin 3 maalilla ja aikaa 10 min jäljellä. Hiitelä olisi huutanut, et fuck him up, fuck him up..Maalinteko kilpailun osaa kaikki, mutta mites se muu touhu. Hajutonta, väritöntä ja mautonta. Onneksi on NHL

Ps: Joku hokinero laukaisi joskus kauan sitten (40-50 luvulla, NHL:ssä) , et jokainen joukkue häviää joskus, mutta numeroilla ei ole mitään väliä jos antaa kaikkensa ja silti häviää...
 
Viimeksi muokattu:

atsku

Jäsen
Target kirjoitti:
Lähes varma sopimus. Siltikin vain lähes.
Annappa tuolle lähteitä sitten jos noin voit sanoa.
Vihko on siinä mielessä huono hyökkääjä, että se on puhdasverinen sniper. tarvitsee äärimmäisen hyvän keskushyökkääjän. Jos tällaista ei ole, Vihko on aseeton. Tosin teillä on Raipe, joten se siitä syöttökoneen puutteesta. :)
 

Rillipiru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota North Stars
Totta kai joidenkin täytyy tehdä ne maalitkin. 1 ja 2 kentissä pitää olla virtuooseja ja taitopelaajia. Mutta jos 3 ja 4 kentät on mitä on, niin tuloskin on mitä on.

Mitä mä tuohon sanoisin, Ruudun veljekset, Summanen, Peltomaa (nuorena), Nickerson, Rajamäki, Nielikäinen, Ville Nieminen, jne jne. Höpötetään mitä höpötetään, mutta noi jätkät ratkovat pelejä Play-offseissa ja pitävät katsomot täynnä runkosarjassa, mukaanlukien mut ja perheen siellä katsomossa. Jalkakikkoja ja muita on kiva katsella, mutta mä haluan nähdä raakaa yrittämistä ja loppuun asti pelaamista. Niitä jätkiä mä arvostan joilla ei taitotaso välttämättä riitä SM-liigaan , mutta tahdolla ovat paikkansa lunastaneet!! Ovat raa´alla työllä ja voimalla osoittaneet olevansa pelipaikkansa arvoisia. Eivät ajattele tulevia NHL soppareita ja väistele kulmissa tai muuten surffaile. Esim. Yks vitun Niinimäki!!!!Siksi kai pitää hommata HIFK:n kausikortti?

T. 2 div ja 3 div jäähykunkku 98,99,00,01..
 
Viimeksi muokattu:

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
HN kirjoitti:
Kiekollisen yksilötaidon korostaminen ja arvostaminen on tärkein osa Ilveksen perinnettä ja kulttuuria, katsoi asiaa sitten miltä kantilta tahansa. Meillä virtuositeettia on aina arvostettu jopa joukkuepelin kustannuksella, ja siitä jokaisen Ilves-fanin tulee olla ylpeä, vaikka viime vuosikymmeninä perinteinen ilvesläinen tapa pelata ei ole enää juuri menestystä tuottanutkaan.


Amen.

Rillipirulle kysymys, että montako kausikorttia ostit Ilveksen peleihin sen takia, että näkisit Pasi Nielikäisen tai Ville Niemisen? Listaa samalla ne mestaruudet, jotka ylläolevat pelaajat ovat ratkaisseet, niin palataan asiaan.

T. Nimim. alasarjajyrät on pellejä.
 

Rillipiru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota North Stars
Hehe, salibandypoika on eksynyt väärälle palstalle. Etsi joku reikäpallofoorumi+ laita letti ponnarille ja ala sylkeä siitä et joku nosti hei mun mailaa....!!

T.Nimimerkillä Salibandy pojat ja sivarit on ihan gay...luistimet jalkaan ja heads up..!! Siinähän sit kynäilet...vitun taitokiekkoilija...

Ps: 2 NHL Finaalipeliä näin viime keväänä ihan paikan päällä ja sopii mennä sivarin utelemaan keneltä tahansa et mites sen Villen pelit menikään?? Niih, sainpahan muuten sain liputkin ihan ilmaseks...
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Noista Rillipirun listaamista play-offratkojista muuten play-off-ottelut ja niissä tehdyt maalit

Rajamäki 36/2
Nielikäinen 22/0
Nickerson 6/0
M.Ruutu 24/1
T.Ruutu 15/0
Peltomaa 48/7
J.Ruutu NHL:ssä 24/1 (SM-liigassa 21/7)
Nieminen NHL:ssä 47/8 (SM-liigassa 11/3)
Summanen NHL:ssä 10/2 (SM-liigassa 34/20)


Nieminen noista mielestäni ainoastaan kvalifoituu erityisesti play-offratkaisijaksi toistaiseksi hankkimillaan meriiteillä. J.Ruudulla yhdet upeat SM-liigaplay-offit, mutta NHL:ssä ei taso ole noussut pudotuspeleissä ja liigassakin viimeiset 12 pleijarimatsia maaleitta.


Summanen nyt oli tähti sekä runkosarjassa, että play-offeissa.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Rillipiru kirjoitti:
Hehe, salibandypoika on eksynyt väärälle palstalle. Etsi joku reikäpallofoorumi+ laita letti ponnarille ja ala sylkeä siitä et joku nosti hei mun mailaa....!!

T.Nm Koska pataan?

Hehe, tyhjäpää on eksynyt väärälle palstalle. Mitäs jos sinä kiipeäisit sinne koloon mistä tulitkin ja jättäisit nämä keskustelut niille, jotka keskustelevat jääkiekosta?

T. Nm mulla on isompi pippeli kuin sinulla.

Ja asiaan..

Mitä tulee Joonas Vihkoon, niin itse olen ainakin koko ajan kuvitellut, että mies olisi menossa johonkin muualle. Kelpuuttaisin kyllä mielihyvin Ilvekseen, markkinat ovat edelleen tyhjät ja mies on kuitenkin edelleen ns. nouseva pelaaja.
 

Rillipiru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota North Stars
Meinaatteko ihan tosissanne, et starat ratkaisee pelit? Ehkä tekemällä ne maalit, mut eikö teinit näe muuta? Miksi on ylivoimia, miksi kestetään alivoimia, miksi vastustaja saa jäähyjä, miksi vastustajan kaksi parasta pakkia on sairastuvalla ( Ässät-Tappara, 2006), miksi vastustajan ykköskenttä käy ihan kuumana ja peli on ihan sekaisin, miksi vastustajan veskari itkee joka lehdessä, et yritettiin ajaa ja on sen jälkeen ihan paska...JNE JNE JNE...
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Heitetään ilmoille sellainen kysymys, että onko siinä mitään järkeä että Ilveksen nelosketjua käytetään pääsääntöisesti nuorten sisäänajamiseen ?

Onko aikuisten peleissä mikkihiirimäinen Ville Korhonen/Antti Hölli akseli oikeanlainen parivaljakko Ilveksen neloseen ensi kaudeksi ?

Vai olisiko syytä koota isokokoinen ryminäketju Ässä-tyyliin ?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös