Ketju TPS:n huhuille, mutuille sekä htt-spekulaatioille

  • 4 662 617
  • 20 730

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
HPK osiossa joku huhuilee et Meskanen ei olisikaan siirtymässä ensi kaudeksi kerhoon.
Mikäli huhuilijan jutussa on mitään perää niin olisiko siinä kuitenkin se Tepsin loppu -ja ensikaudenkin vahvistus?
Eikös Urama ollut haastattelussa maininnut että mahdollista on että joukkue vahvistuisi vielä loppukaudeksi 1-2 pelaajalla jonka kanssa tehty sopimus ensi kaudesta.
Hyvinkin mahdollista että ensi viikolla tapahtuu Liigassa ja Tepsissäkin liikehdintää molempiin suuntiin. Toki siirtoajan umpeutumiseen on vielä reilu kolme viikkoa aikaa joten sen puolesta ei ole kiire.
Itse henkilökohtaisesti toivoisin että siirtoaika umpeutuisi viimeistään jo tammikuun 15. mennessä. Tällöin seurat joutuisivat jo ennen kauden alkua rakentamaan joukkueen pitkälti niin että silloinen joukkue on se jolla kausi viedään läpi. Lisäksi se vähentäisi sitä että joku seura hommaa kalkkiviivoilla pistepörssin top 3 pelaajan ratkaisemaan mestaruuden joukkueelleen kuten aikanaan SaiPan Vladimir Machulda teki kaksi kertaa siirtyessään ensin -02 Saipasta loppukaudeksi Jokereihin ja -04 Kärppiin.
Mikäli siirtoaika menisi jo tammikuun puoliväliin mennessä kiinni niin uskoisin sen myöskin parantavan joukkueiden taloudellista tilannetta ja mikäli joukkueessa syntyisi vajausta loukkaantumisten muodossa niin sitten joukkuetta täydennettäisiin tuolloin seuran omilla junioreilla. Tällä myös pystyttäisiin näkemään kenen seuran juniorityö olisi parasta.
Toki tälläinen voisi aiheuttaa sen että joukkueet rakennettaisiin tuolloin jo kesällä tai alkukaudesta niin suuriksi että se kestäisi muutaman pelaajan kolhun kauden aikana.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kyllähän Kallio ja Urama pelaajahankinnoissaan ovat olleet pihalla kuin lumiukot, vaikka ilmeisesti pitävätkin itseään oikein huippuammattilaisina.
Tänne on hankittu sellaisia pelaajia, jotka eivät juuri millään sovellu valmennuksen pelitapaan. Siksi tänäkään keväänä ei ole odotettavissa urheilullista menestystä.
Jos samat hemmot kokoavat ensi kaudenkin joukkueen, samalla tuhotaan senkin kauden menestysmahdollisuudet. Se, että täällä vaaditaan/halutaan joitakin nimeltä mainittuja pelaajia, ei johda niin kauan mihinkään parempaan lopputulokseen, jollei urheilujohdossa tajuta, ettei joukkuetta voi rakentaa siten, ettei siihen saada juuri valmennuksen haluamia pelaajia vaan otetaan ihan muita. On siinä valmennuksella kestämistä, kun joukkue ei ole ollenkaan sellainen, mitä on kulisseissa sovittu hankittavaksi. Sitten vaan urheilujohdossa patsastellaan julkisuuteen ja sanotaan, että tietyt pelaajat menivät ohi, mutta yritettiin kuitenkin. Mitä tällainen puhe ketään hyödyttää?
Eikö ammattilaisurheilussa tavoitellakaan enää urheilullista menestystä vaan esim. TPS:n kohdalla Hyvä Ihmisyys riittää?
Kyllä minä haluaisin, että nykyinen muniin puhaltelu TPS:n urheilujohdossa jo riittäisi ja ruvettaisiin tosissaan rakentamaan sellaista menestysjoukkuetta, jolla Liigan ja CHL:n mestaruuden voittamisesta aidosti voitaisiin taistella. Tämä edellyttäisi Paanaselta ja Kodisojalta radikaaleja otteita. Mitä heitä hyödyttää laittaa vuosi vuoden perään miljoonia TPS:n ”sinne päin” olevaan toimintaan, kun samalla rahalla voisi saada kunnon katetta siten, että tehtävissään epäonnistuneet henkilöt vaihdettaisiin toisiin. Tulos tai ulos-periaate pitäisi laittaa koko organisaation toiminnan peruslähtökohdaksi ja valvoa, että joka kauden jälkeen suoritetaan tarkka analyysi ja katsotaan, mitkä olivatkaan tulokset.
Valitettavasti en usko, että tuo yllä oleva toteutuisi. Siksi muniin puhaltelu ja suuret puheet sekä pienet teot sen kuin vain edelleenkin jatkuvat.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Uskallan väittää Tepsin antaneen Kallion ja Suoraniemen aikakaudella aika paljon tasoitusta siinä, kuinka joukkue on rakennettu ja kuinka on onnistuttu pelaajahankinnoissa. Siellä on toki monia onnistuneitakin hankintoja kuten Arell, Bohm, Ivarsson ja Kareev. Viimeksi mainitun kohdalla Westerlund ja Moisanen ovat varmasti olleet hyvin kartalle ko. pelaajasta. Ishakov ja Kestner olivat onnistuneita löytöjä. Ishakovin kohdalla homma rupesi tosin toimimaan vasta kevätpuoliskolla. Jasu pelasi alkukaudesta kärkiketjuissa.

Jos nyt vähän spekuloidaan, niin uskon, että Tepsi olisi voinut pistää Tapparan paljon tiukemmalle viime kevään finaaleissa, jos meillä olisi ollut ykkösketjun lisäksi toinen kärkiketju, joka olisi pystynyt tekemään hyvällä prosentilla tulosta vastustajan päädyssä. Nyt oltiin täysin yhden ketjun varassa. Taustalta ei tullut käytännössä ollenkaan tulitukea.

Viime kaudella Tepsiltä puuttui toinen kärkiketjujen sentteri. Joukkueessa oli pätevät sentterit kolmoseen ja neloseen. Kakkosketjussa ei ollut sentteriä ollenkaan, vaan siellä pelasi umpilaituri, joka ei ole koskaan urallaan ennen pelannut sentterinä. Muutenkin ko. pelaaja oli profiililtaan enemmän pätevä kolmosketjun kahdensuunnan hyökkääjä, kuin kärkiketjujen ratkaisija. Puolustus oli periaatteessa riittävä. Ehkä sinnekin olisi lopulta kaivattu yhtä varmaa kiekollista puolustajaa, joka pärjää hyvin myös tiukoissa kamppailutilanteissa.

Viime kauden suurin ongelma oli kuitenkin se, että joukkue oli täynnä kolmos- ja nelosketjun pelaajia. Taitoa ja luisteluvoimaa puuttui. Toisaalta myös kamppailuvoimaakin puuttui. Maalintekovoimaa myös puuttui ratkaisevasti. Ei finaaleja voiteta pelkästään yhden ketjun avulla

Raipen kaudella Lukkoa olisi kenen tahansa joukkueen ollut hyvin vaikea voittaa. Sen verran kova Lukko oli. Kyseisellä kaudella itseasiassa meillä oli lopulta kaksi ketjua, jotka saivat aikaan tulosta hyökkäyspäässä. Tasaisuus tosin puuttui ja kokemusta. Silloin taas ei alempiin ketjuihin löytynyt alempien ketjujen erikoisosaamista tarvittavaa määrää.

Tällä kaudella on taas puuttunut se kärkiketjujen sentteri. Ilomaki on hyvä kärkiketjujen sentteri, mutta ei hän ole sellainen johtava sentteri, joka ottaa joukkueen tarvittaessa reppuselkään. Hyvä kakkosketjun sentteri. Meiltä puuttuu taas ykkösketjun sentteri. Jälleen kerran myös sentterin tontilla pelaa umpilaituri eli Munkki. Munkki on pelannut hyvin ja hänestä on tulevaisuudessa paljon iloa Tepsille. Ei mitään häneltä pois. Hänen pelipaikkansa on kuitenkin laidalla. Myös Johansson on umpilaituri, joka ei edes osaa aloittaa ja hänet ilmeisesti hankittiin sentteriksi.

En ymmärrä, miksi Kallio entisenä hyökkääjänä on jättänyt vuodesta toiseen keskikaistan retuperälle ja heitteille. Vähän on näyttänyt siltä, että keskikaistalle laitetaan vaan jotain pelaajia, joita on käytettävissä. Intonen on hyvä sentteri, mutta ei hän ole vielä kärkiketjujen sentterin tasolla sitten kuiitenkaan. Hän on nuori ja vielä kehittyvässä iässä, joten jos kehitystä tapahtuu, niin hyvä kakkosketjun sentteri hänestä voi tulla. Ei hän vaikuta sellaiselta pelaajalta, joka ottaa joukkueen reppuselkään. Hyvä pelaaja toki. Tuntuu, ettei Kallio oikein arvosta keskikaistaa. Kyllä niitä senttereitä löytyy, jos ollaan ajoissa liikkeellä.

Tällä kaudella kokonaisuus on tökkinyt moneltakin kantilta katsottuna. Meillä on hyvä nelosketju, mutta nyt meillä ei ole ollenkaan ykkösketjua, joka ottaisi joukkueen reppuselkään ja kääntäisi pelien kulkua, vaikka väkisin. Ei ole niitä johtavia pelaajia, jotka kykenevät ratkaisuihin. Peli on myös huolimatonta.

Tämän kauden osalta puolustuksesta puuttuu kiekollista osaamista ja varmuutta. Suomen kehitys on jostain syystä pysähtynyt. Odotin häneltä paljon ennen kauden alkua. Puolustuspelissä ovat suurimmat ongelmat, mutta ei tunnu hyökkäyssuuntaan saavan mitään aikaiseksi. Kivihalme on hyvä, mutta ei Kärppä kauden tasollaan. Tuomisto on todella epävarma, vaikka ajoittain hyvin pelaakin. Välillä on ollut jopa Lajusta ikävä. Kiekollista osaamista puolustus kaipaisi ehdottomasti lisää. Kamppailuvoimaisia ja varmoja puolustavia puolustajia joukkue tarvitsisi Arellin kaveriksi. Ivarssonia ja Bohmia on ollut paljon ikävä. Lehtosen suoritukset ovat viime aikoina olleet lupauksia herättäviä ja positiivisia.

Nyt joukkueesta puuttuu kokonaisuutena hirveä määrä taitoa, pelinteko osaamista, nopeutta, mutta myös kamppailuvoimaa. Ahokkaan pelitapa on sellainen, että pitäisi olla luisteluvoimaisia ja varsinkin kamppailuvoimaisia hyökkääjiä. Niitä ei kuitenkaan kovin montaa joukkueessa ole.

Aika monta kautta Suoraniemi Kallio parivaljakko on saanut näyttöjä antaa, mitä tulee joukkueen rakentamiseen. Se on selvä asia, etteivät kaikki hankinnat voi osua nappiin. Epäonnistumisia tulee aina ja ei syy ole aina skoutissa. Tosin niitä epäonnistuneita hankintoja on tullut nyt turhan paljon. Joukkueen rakentamisessa myös kokonaisuus on tökkinyt aika paljon ja niitä ratkaisevia osa-alueita on jätetty vajaaksi. En ymmärrä ollenkaan tätä, mikä idea on peluuttaa umpilaitureita sentterin tontilla. Minä olen saanut haastatteluista yms. sen kuvan, että Tepsin halutaan olevan luistelu- ja kamppailuvoimainen joukkue. Sitten on kuitenkin hankittu sen tyyppisiä pelaajia, jotka eivät täytä näitä kriteereitä. Joukkueesta myös puuttuu tosi paljon pelinteko osaamista, pelinopeutta ja puhdasta taitoa. Tämä näkyy erityisesti ylivoimalla, mutta myös selvästi tasakentällisin. Murtaviin ja tilaa luoviin ratkaisuihin ei kyetä. Pelinopeus on myös liian hidas. Tämä yhdistettynä ennalta arvattavuudeen tekee pelaamisesta aika vaikeaa.

Vaikuttaa siltä, että Ahokkaalla tiiminsä kanssa on jokin ajatus, millä tavalla halutaan pelata ja Kallio on sitten Suoraniemen kanssa hankkinut ihan toisenlaisia pelaajia. Uraman rooli pelaajahankintojen suhteen minulle ei ole selvinnyt. Kai hän on lähinnä kumileimasin. Jos meillä on kaksi skouttia, niin kyllä parempaan pitäisi pystyä. Ahokkaan KooKoo oli tosi hyvin rakennettu joukkue ja pelaajabudjetti ei ollut Tepsin vastaavaa suurempi vaan taisi olla jopa vähän pienempi. Monia muitakin esimerkkejä on siitä, kuinka pienellä budjetilla on pystytty rakentamaan toimiva ja tasapainoinen kokonaisuus. Kyseenalaistan erittäin vahvasti Kallion ja Suoraniemen osaamisen ja kyvyt, mitä tulee joukkueen rakentamiseen ja pelaajahankintoihin. Toki Ahokasta ja valmennusta voi monesta asiasta kritisoida myöskin. Meillä on tällä hetkellä vääränlaisia pelaajia, jotka eivät sovellu Ahokkaan pelitapaan.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
HPK osiossa joku huhuilee et Meskanen ei olisikaan siirtymässä ensi kaudeksi kerhoon.
Mikäli huhuilijan jutussa on mitään perää niin olisiko siinä kuitenkin se Tepsin loppu -ja ensikaudenkin vahvistus?

Henk. Koht. En kyllä hirveästi syty Meskasesta. Erinomainen maalintekijä mutta jäänyt kuva tuollaisesta on/off suorittajasta. Mutta jos pitää valita niin on se varmaan parempi kuin Tompan Keski-Euroopan haku.

Samaan aikaan Huttunen käynyt poistamassa twiittiketjunsa jossa kumoaa Pellin siirtymisen Tepsiin ja lupailee siirtouutisia.
 

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joku Munkki ajaa täysin saman asian mitä Talvitie kolmosen keskellä, ehkä jopa paremmin. Meillä on pulaa siitä kärkisentteristä.
Ei mitään pois Munkin Vililtä, mutta kyllä tässä nyt ollaan hiukan hakoteillä Talvitiestä ja hänen osaamisestaan. Kollektiivina tämä joukkue menestyy jos on menestyäkseen, ja Talvitie olisi ehdottomasti oiva lisä joukkueeseen. Kokonaisvaltainen pelaaja ja erittäin fiksu ja tervepäinen tyyppi. Asia, jota palstalla ylenkatsotaan ja pahasti kun kyseessä on kuitenkin joukkueurheilulaji. Ottaisin Talvitien ilomielin vastaan. Joskaan en usko, että häntä täksi kaudeksi on mahdollista saada.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Ei mitään pois Munkin Vililtä, mutta kyllä tässä nyt ollaan hiukan hakoteillä Talvitiestä ja hänen osaamisestaan. Kollektiivina tämä joukkue menestyy jos on menestyäkseen, ja Talvitie olisi ehdottomasti oiva lisä joukkueeseen. Kokonaisvaltainen pelaaja ja erittäin fiksu ja tervepäinen tyyppi. Asia, jota palstalla ylenkatsotaan ja pahasti kun kyseessä on kuitenkin joukkueurheilulaji. Ottaisin Talvitien ilomielin vastaan. Joskaan en usko, että häntä täksi kaudeksi on mahdollista saada.

Munkin Vilikin on erittäin fiksu ja tervepäinen nuori. Se ei tee pelaajasta eliittiä. Talvitie ei kovin "kokonaisvaltainen" voi olla, kun tehtyjä maaleja tälläkaudella on nolla ja syöttöjä 7 kappaletta. Varmasti hyvä lisä alivoimaan ja pörräämiseen, mutta sitä taitoa meillä on jo tässä joukkueessa. Meillä on ihan tarpeeksi näitä kädettömiä hyviä alivoimapelaajia, mutta kun tarvittaisiin niitä käsiä ja hyökkäyspään osaamista.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän Kallio ja Urama pelaajahankinnoissaan ovat olleet pihalla kuin lumiukot, vaikka ilmeisesti pitävätkin itseään oikein huippuammattilaisina.
Tänne on hankittu sellaisia pelaajia, jotka eivät juuri millään sovellu valmennuksen pelitapaan. Siksi tänäkään keväänä ei ole odotettavissa urheilullista menestystä.
Jos samat hemmot kokoavat ensi kaudenkin joukkueen, samalla tuhotaan senkin kauden menestysmahdollisuudet.

Edelliskaudella ei tullut menestystä? Viime kaudella ei tullut menestystä? Puhut kuin TPS ei olisi parina viime kautena menestynyt, vaikka taustalla on kaksi finaalipaikkaa liigan keskitason pelaajabudjetilla. Kun liigan kärjestä ollaan se n. 0,5-0,6milj jäljessä on se todellisuudessa aika järkyttävä ero. Kun TPS hommaa kentällisen 100k€ pelaajia, kärki hommaa kentällisen 200k€ pelaajia. Tuolla erolla saisi myös pari pelaajaa ihan liigan huipulta palkkojen suhteen.

On siis järkevää suhteuttaa niitä odotuksia ja menestymistä myös pelaajabudjettiin, jossa olemme muuten 6. Ylen mukaan eli voisi sanoa juuri siellä missä kuuluukin.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eikös Kallio ollut tuossa aivan oikeassa jos näki Pärssisen ja Ishakovin potentiaalin? Jos sekaisin olemalla saadaan kovat sentterit kahteen ekaan ketjuun niin olkoot sitten sekaisin jatkossakin.

Kyllä. Riski joka kannatti. Sitä mietinkin että olisiko täällä mainittu sentterinelikko niin kamala jos tuollaisellakin on uskallettu kauteen lähteä ja vielä menestyttykin.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Edelliskaudella ei tullut menestystä? Viime kaudella ei tullut menestystä? Puhut kuin TPS ei olisi parina viime kautena menestynyt, vaikka taustalla on kaksi finaalipaikkaa liigan keskitason pelaajabudjetilla. Kun liigan kärjestä ollaan se n. 0,5-0,6milj jäljessä on se todellisuudessa aika järkyttävä ero. Kun TPS hommaa kentällisen 100k€ pelaajia, kärki hommaa kentällisen 200k€ pelaajia. Tuolla erolla saisi myös pari pelaajaa ihan liigan huipulta palkkojen suhteen.

On siis järkevää suhteuttaa niitä odotuksia ja menestymistä myös pelaajabudjettiin, jossa olemme muuten 6. Ylen mukaan eli voisi sanoa juuri siellä missä kuuluukin.

Suurin osa ei hahmota, että meillä pelaa vitusti näitä kasvatteja "liian halvalla" tasoonsa nähden. Viimekaudella esimerkiksi Pärssinen, Makke ja Pyne kaikilla oli lähes junnusopimukset. Ei Tapparalla ollut ykköskentässä omia junnuja junnusoppareilla. Näin sitä rahaa irtoaa muihin osa-alueisiin paljon enemmän verrattuna muut joukkueet. Tälläkaudella näistä esimerkiksi ihan ilmaiseksi meillä pelaa Intonen, Pulli, Pyne, Suomi, Munkki, Lehtonen ja Väisänen.

Suoraan pelaajabudjetissa ollaan joo sijalla kuusi tai mitälie, mutta meidän avainrooleissa pelaavat juniorit tasoittavat tuota eroa kärkeen huimasti.
 

YOLO 1922

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Penguins
Kyllähän Kallio ja Urama pelaajahankinnoissaan ovat olleet pihalla kuin lumiukot, vaikka ilmeisesti pitävätkin itseään oikein huippuammattilaisina.
Tänne on hankittu sellaisia pelaajia, jotka eivät juuri millään sovellu valmennuksen pelitapaan. Siksi tänäkään keväänä ei ole odotettavissa urheilullista menestystä.
Jos samat hemmot kokoavat ensi kaudenkin joukkueen, samalla tuhotaan senkin kauden menestysmahdollisuudet. Se, että täällä vaaditaan/halutaan joitakin nimeltä mainittuja pelaajia, ei johda niin kauan mihinkään parempaan lopputulokseen, jollei urheilujohdossa tajuta, ettei joukkuetta voi rakentaa siten, ettei siihen saada juuri valmennuksen haluamia pelaajia vaan otetaan ihan muita. On siinä valmennuksella kestämistä, kun joukkue ei ole ollenkaan sellainen, mitä on kulisseissa sovittu hankittavaksi. Sitten vaan urheilujohdossa patsastellaan julkisuuteen ja sanotaan, että tietyt pelaajat menivät ohi, mutta yritettiin kuitenkin. Mitä tällainen puhe ketään hyödyttää?
Eikö ammattilaisurheilussa tavoitellakaan enää urheilullista menestystä vaan esim. TPS:n kohdalla Hyvä Ihmisyys riittää?
Kyllä minä haluaisin, että nykyinen muniin puhaltelu TPS:n urheilujohdossa jo riittäisi ja ruvettaisiin tosissaan rakentamaan sellaista menestysjoukkuetta, jolla Liigan ja CHL:n mestaruuden voittamisesta aidosti voitaisiin taistella. Tämä edellyttäisi Paanaselta ja Kodisojalta radikaaleja otteita. Mitä heitä hyödyttää laittaa vuosi vuoden perään miljoonia TPS:n ”sinne päin” olevaan toimintaan, kun samalla rahalla voisi saada kunnon katetta siten, että tehtävissään epäonnistuneet henkilöt vaihdettaisiin toisiin. Tulos tai ulos-periaate pitäisi laittaa koko organisaation toiminnan peruslähtökohdaksi ja valvoa, että joka kauden jälkeen suoritetaan tarkka analyysi ja katsotaan, mitkä olivatkaan tulokset.
Valitettavasti en usko, että tuo yllä oleva toteutuisi. Siksi muniin puhaltelu ja suuret puheet sekä pienet teot sen kuin vain edelleenkin jatkuvat.
"Tänäkään keväänä ei ole odotettavissa urheilullista menestystä" :D Voi @aurajoki kun 99% sun viesteistä sisältää tällasta paskaa, pilaa sen lopun 1% viesteistä, joissa sellaista ei ole. Vaikka muuten sisällöltään viestissä olisikin tolkkua niin tällaiset mihinkään perustamattomat heitot pilaa kaiken. Ei loppuviestiinkään voi silloin suhtautua muuta kuin nauramalla, vaikka asiaa olisikin joukossa. Tai voithan tietty tulla selittelemään miten kaksi peräkkäistä finaalipaikkaa ei ole menestymistä.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Spine juu meillä on myös halpoja sopimuksia, mutta samalla tapaa niitä on muillakin. Voi ihan verokoneesta käydä katsomassa vaikka 2021 vuoden tuloja. Harhaista kuvitella, että Tepsissä junnut pelaavat ilmaiseksi ja muualla eivät. Meidän pelaajabudjettia syö myös suuresti Korpikosken sopimus.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Spine juu meillä on myös halpoja sopimuksia, mutta samalla tapaa niitä on muillakin. Voi ihan verokoneesta käydä katsomassa vaikka 2021 vuoden tuloja. Harhaista kuvitella, että Tepsissä junnut pelaavat ilmaiseksi ja muualla eivät. Meidän pelaajabudjettia syö myös suuresti Korpikosken sopimus.
Onhan siellä Tapparassakin näitä Tanuksia ja Puhakoita kun vetää jonkun mielestä liian pienellä liksalla tai ”ilmaiseksi” niin kuin täällä sanotaan.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Minä en ymmärrä alkuunkaan, kun täällä jaksetaan viestistä toiseen ”hehkuttaa” kun kahtena viime vuotena ”voitettiin” hopeaa. Onko hopean ”voittaminen” organisaatiossa kauden urheilumenestyksen tavoite? Kaikkiko on hyvin, kun ”voitettiin” hopeaa? Näinkö? Minusta se ei näin saisi olla, mutta ilmeisesti olen väärässä.

Voidaan myös muistaa, että tämän päivän sarjataulukossa KalPalla on yhtä paljon pisteitä (ottelu enemmän pelattuna kyllä). Heidän joukkueensa hinta on huomattavasti pienempi kuin TPS:n. Varmastikaan budjetilla ei pelata yhtään ottelua, mutta ei TPS rahankäytön suhteen ole mitenkään hyvin onnistunut. Jos rahaa käytetään pelaajistoon miljoonia, niin kannattaisi käyttää mahdollisimman järkevästi, mutta silloin tullaankin taas kysymykseen skouttaus, mutta siitähän täällä ei uskalla sanoa sanan sanaa, koska muutamat vetävät silloin ranteet auki.
 

Arengee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Maajoukkueet, NHL:n Suomalaiset
Nuo budjetti erot ja käytettävissä oleva budjetti ei selitä sitä että meillä on taas kevättä ajatellen yhden kentän joukkue kasassa. Eli siis yksi ''suht varma'' tuloksentekoon kykenevä koostumus ja muut pelaa nolla nollaa. Tällä systeemillä tulee noutaja Tapparaa tai Lukkoa vastaan. Pynen ja Skaldon vaisuja otteita oli toki mahdoton ennustaa etukäteen koska kyllähän molemmat pelaajat on parhaillaan ihan päteviä pelaajia tulosyksikköön.
Rech oli selkeä huti ja nuo DEL-liigan ihmeet voisi kyllä jatkossa jättää kokonaan hankkimatta.

Jos ei hankita riittävästi tarpeeksi laadukkaita senttereitä ja jätetään avainrooleihin vaje sillä olettamuksella että kyllä ne junnut taas ottaa roolia niin mestaruudesta on turha haaveilla. On kyllä jotenkin hassua että tänne hankittiin noinkin kovan profiilin päävalmentaja ja hänelle kasataan lähinnä hupinippuja. Tälle organisaatiolle taitaa riittää että tulos on ihan kiva. Muistuttaa vähän sitä mentaliteettia että osallistutaan vaan osallistumisen ilon takia.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Nythän voitaisiin kotiuttaa Joonas Järvinen DEL:in Düsseldorfista kotiin, niin saataisiin kevääksi sitä jerkkua, vittumaisuutta ja kamppailuvoimaa, kun keväällä alkaa viidakon säännöt pudotuspelien alkaessa. Järvinenhän on pitäny kotiuttaa viimeisen 11 vuoden ajan sen jälkeen, kun Turusta maailmalle lähti ja on vakio”huhu” ollut tässäkin ketjussa, niin kauan kuin koko ketju on ollut olemassa!
 

YOLO 1922

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Penguins
Minä en ymmärrä alkuunkaan, kun täällä jaksetaan viestistä toiseen ”hehkuttaa” kun kahtena viime vuotena ”voitettiin” hopeaa. Onko hopean ”voittaminen” organisaatiossa kauden urheilumenestyksen tavoite? Kaikkiko on hyvin, kun ”voitettiin” hopeaa? Näinkö? Minusta se ei näin saisi olla, mutta ilmeisesti olen väärässä.

Voidaan myös muistaa, että tämän päivän sarjataulukossa KalPalla on yhtä paljon pisteitä (ottelu enemmän pelattuna kyllä). Heidän joukkueensa hinta on huomattavasti pienempi kuin TPS:n. Varmastikaan budjetilla ei pelata yhtään ottelua, mutta ei TPS rahankäytön suhteen ole mitenkään hyvin onnistunut. Jos rahaa käytetään pelaajistoon miljoonia, niin kannattaisi käyttää mahdollisimman järkevästi, mutta silloin tullaankin taas kysymykseen skouttaus, mutta siitähän täällä ei uskalla sanoa sanan sanaa, koska muutamat vetävät silloin ranteet auki.
Kuka on hehkuttanut kahta voitettua hopeaa ja sanonut että kaikki on hyvin organisaatiossa? Tuotu vain ilmi kuinka virheellistä puhetta on se ettei finaaliin pääsy olisi menestymistä. Ja kun haluat ottaa esiin tuon miten ollaan menestytty suhteessa budjettiin niin TPS:llä on molemmilla hopeakausilla ollut viidenneksi suurin pelaajabudjetti. Joten tämäkin väite vaihteeksi pelkkää paskaa, TPS on onnistunut tämä huomioiden erinomaisesti rahankäytössä. Mutta tosiaan, ei sinulla ole täällä palstalla muuta tarkoitusta kuin tuoda kaikki mahdollinen negatiivinen esiin, usein valheellisilla väitteillä ja kadota kuvasta kun TPS menestyykin. Itse en jaksa tällä erää enempää vääntää, koska ei se tätä vuosia jatkunutta paskanjauhantaa mihinkään tule muuttamaan.
 
Minä en ymmärrä alkuunkaan, kun täällä jaksetaan viestistä toiseen ”hehkuttaa” kun kahtena viime vuotena ”voitettiin” hopeaa. Onko hopean ”voittaminen” organisaatiossa kauden urheilumenestyksen tavoite? Kaikkiko on hyvin, kun ”voitettiin” hopeaa? Näinkö? Minusta se ei näin saisi olla, mutta ilmeisesti olen väärässä.

Voidaan myös muistaa, että tämän päivän sarjataulukossa KalPalla on yhtä paljon pisteitä (ottelu enemmän pelattuna kyllä). Heidän joukkueensa hinta on huomattavasti pienempi kuin TPS:n.

Samaa logiikkaa noudattaen: kaikkiko on Kuopiossa hyvin kun ovat runkosarjassa sijalla viisi kun sarjaa on reilut 40 kierrosta pelattuna. Jos ei parin kakkossijan pidä antaa lämmittää mieltä, niin miten sitten joku vitossija?
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Sopimus ensi kaudesta eteenpäin, niin ei helvetissä kannata ottaa jo täksi kaudeksi jos on saatavilla.

edit: jaa pidät Vili Munkkia parempana kuin Talvitie, joten eipä tätä kannata jatkaa.

Minulle on ihansama tuleeko jo tällekaudelle, mutta oikean vahvistuksen budjetista se ei saa olla pois.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Tuskin kannattaa tuoda sitten ensi kaudeksikaan kun Vili Munkki ajaa saman asian. Sehän on muuten jonkun vahvistuksen hankinnasta pois ensi kaudelle. Sanokaa nyt joku sille Kalliolle, että repii sopimuksen!

Missä sanoin, että Vili Munkki ajaa saman asian? Munkin vahvuuksia ei ole puolustuspelaaminen, vaan hyökkäyspelaaminen. Ovat Talvitien kanssa täysin päinvastaiset pelaajat. Tällähetkellä kuitenkin Munkki pelaa kolmosen keskellä joka olisi kai se Talvitien paikka. En näe tässä tilanteessa mitään hyötyä tuomaan Talvitietä Munkin paikalle, kun meillä on pulaa hyökkäyspään osaamisesta.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
En ymmärrä, miksi Kallio entisenä hyökkääjänä on jättänyt vuodesta toiseen keskikaistan retuperälle ja heitteille.
- - -
Tuntuu, ettei Kallio oikein arvosta keskikaistaa.

Tomi Kalliollakin oli tietysti uransa aikana rinnalla monenlaista sentteriä ja "sentteriä".

Tuli vain mieleeni, että Kallio pelasi läpimurtokautensa Turussa umpilaiturin kanssa. Eikö kaudella 1999-00 ykkössentteriksi kaavailtu veteraani Esa Keskinen kärsinyt syyskaudesta lähtien paljon selkävaivoista? Loppuiko Keskisen ura jo kesken kauden? Joka tapauksessa Kallion ja Kai Nurmisen väliin ykkössentteriksi istutettiin umpilaituri Kimmo Rintanen. Loppu onkin historiaa! Voisiko tässä olla minkäänlaista selitystä Kallion keskikaistan arvostukselle?

Alkuillasta pitäneekin piipahtaa vähän Härkäpubin kulmilla notkumassa. Edellisen kerran sieltä toki tuli hutikuti, kun tiskillä huhuiltiin jopa kahden hyökkääjän olevan pakkaamassa varusteitaan. Noh, ehkä silloin oli sitten jo jotain tietoa Anthony Rechin tyytymättömyydestä, mutta Scott Kosmachukin kanssa mentiin kyllä pahasti metsään.
 
Siihenhän tää perustuu, että nuoret kehittyy ja pelaa hetkellisesti tasoonsa nähden halvalla. Kuuluu asiaan. Yritetään kehittää pelaajia kohti NHL:llää ja muihin rahakkaampiin sarjoihin. Sitten yritetään hankkia pelaajia, jotka suorittaa ja tuottaa 2/3 kaudesta, kun harjoitellaan kovaa. Saadaan tarvittavat pisteet runkosarjassa, jotta päästään pudotuspeleihin mittaan mitä kehitystä on saatu aikaan. Ei tänne tuu kovin moni valmis huippupelaaja parhaassa iässä tohon rääkkiin tule vaan ennemmin toimii ponnahduslautana potentiaalisille ja halvemmille pelaajille. Kyllähän tänne on tietynlainen työnteon kulttuuri nyt luotu ja hyvin näyttävät vääntävän. Väisänen, Munkki, Pulli ja kumppanit hyviä esimerkkejä. Ei mitään junnustaroja, mutta kyl siel näkyy voittavat asiat jo nyt pelissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös