Keskustelua Jatkoajan sivujen uudesta ulkoasusta

  • 40 365
  • 319

Zigismund

Jäsen
Nojoo... Ainakin toistaiseksi näyttävät huonolta, muttamutta... Uskon että parin päivän tai viikon päästä sivut näyttävät ihan erilaisilta. Hieman on vielä vaikea mitään tuolta löytää, mutta eivät nämä nyt niin hirveät ole!

Hyvä tuo sarjataulukko tuossa etusivulla.

Tottahan se on, että vanhat olivat selkeämmät, mutta antakaa aikaa! Kyllä se silmät näihin kohta tottuu!
 

Anturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Jos se ei ole rikki, hajota se !

Tässä voisi valaista omaa kantaani viime aikaisista lätkäsivujen päivistyksistä. Siinä sivussa vielä vähän kerrata äidinkieltä ja vertailumuotoja sekä kauhea-sanan käyttöä. Olkaatte hyvät:

Postiivi:
Jatkoajan keskustelupalstan päivitys, kauhea.

Komparatiivi:
SM-Liigan sivujen päivitys, kauheampi.

Mutta kaikessa kaameudessaan superlatiivin nappaa:
Jatkoajan sivujen päivitys, kauhein.

Uskomattoman epäkäytännölliset verrattuna vanhaan. Tietoja ja muita juttuja saa etsiä useamman nurkan takaa. Ennen sitä vain näpytteli pariin otteeseen ja tyylikkään ysikytlukulainen sivu aukesi, haetulla tekstillä.

Ymmärrettävää on, että sivuja pyritään ehostamaan 2000-luvulle käyviksi. Pelkkä pieni kasvonkohotus vanhalle pohjalle olisi käynyt. Näin radikaalia tuskin kannattaa ruveta väsäämään, jos ei ole oikeasti mitään kuningasideaa. Vanha kelpasi ja kelpaa vieläkin kyllä todella hyvin. Ei mitään ongelmaa, kaikki ajankohtaiset asiat näkyvissä etusivulla.

Nykyinen ulkoasu on kaukana uskottavan ja varteenotettavan urheilumedian kotisivusta. Ensikertalainen varmaan pelästyy ja häipyy helvettiin. "Minkähän amatöörin blogi tuo oli ?" - noviisi pohtii...

Kenenköhän rahoja/työtunteja tässä on uhrattu. Sääliksi käy.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Jahas.

Eipä tänne paljon ketään jää roikkumaan. Keskustelupalstan ulkoasuuudistushan oli aikoinaan niin suuri katastrofi, että iso osa lukijoista hävisi karmealta palstalta. Eiku...
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Kyllä mentiin askel huonompaan suuntaan. Nyt ulkoasu tuo äkkiseltään mieleen jonkun yhden henkilön ylläpitämän blogin. Jatkoaika.com on kuitenkin niin laadukas sivusto, että ansaitsee mielestäni hienommat sivut. Yks mikä hyvä juttu tuli heti mieleen, oli et sivut tuntuu jotenkin jämäkämmiltä nyt, en tiedä minkä takia. valkoista väriä on hiukka liikaa. Uskon kuitenkin että uuteen ulkoasuun tottuu - ajan kanssa, ei ne sentään niin rumat ole. :)
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Hyvältä näyttää ja silmä tottuu varmasti. Ensivaikutelma positiivinen.

Se että tekstiosio on kiinni aivan vasemmassa laidassa tosin ahdistaa.
 
Viimeksi muokattu:

Vertical

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ulkonäkönsä puolesta ulkoasu kyllä passaa, mutta sivuja on puolet vaikeampaa lukea ainakin näin widescreenin käyttäjänä..
 

Fordél

Jäsen
Todella kaameat nämä uudet sivut! Käytettävyydessä mentiin selkeästi askel taaksepäin ja nykyinen ulkoasu ei kyllä ainakaan paranna sivun uskottavuutta maamme suosituimman lajin tärkeimpänä sivustona. Esimerkiksi etusivulta ei yhdellä silmäyksellä irtoa läheskään yhtä selvästi ja paljon infoa kuin entisissä sivuissa.

Olisitte vain hieman päivittäneet sitä vanhaa runkoa ja tehneet siihin jotain pientä tuunausta. Ne vanhat sivut oli meinaan helkkarin toimivat!
 

shaminy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestarit'13, Honkey Donkey Honkanen, Ape ja Pena
Pohjakosketus on saavutettu. Onneksi tästä ei voi kuin parantaa. Vanhat olivat todella hyvät.
 

Warthog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Siis herrasiunaa nuo sivut on karseat...

Mun silmään yhtä kauniit 93-vuotias mummu alusvaatteissa.
Suomeksi: hiton alastoman ja ruman näköset, jotka ovat yhtä kivat käyttää kuin nainen kuukautisten aikaan.

Vaadin korvauksia henkisestä kivusta ja särystä sekä pysyvän vamman tuottamisesta kallisarvoisille silmille.

Olihan joo vanhat sivut vähän wanhan näköset, mutta eikös kaikinpuolin toimivasta sivustosta olisi saanut nykyaikaiset vain päivittämällä vanhan grafiikoita esim. vastaavaksi kuin täällä keskustelualueella tuossa yläosassa. Ja alasvetopalkithan ne vasta syvältä ovatkin.

Noh. plussaa sarjataulukosta, jos jotain hyvää on haettava.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Liian vaaleat, aivan liian vaaleat. Näyttäisivät jo paljon paremmalta mikäli tuo valkoinen tausta korvattaisiin vaikka vaalean sinisellä tms.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Oma suosikkini on tuo eri sarjojen joukkue-dropdown. Kauan sai joukkuevalikkoa etsiskellä, kunnes tajusin että se on piilotettu tuohon dropdowniin. Piilotettu siksi, että dropdownin tekstilaatikon väri on sama kuin taustaväri, joten sitä ei erota dropdowniksi kuin pienestä nuolilaatikosta.

En kyllä oikein välitä tällaisesti nykyaikaisesta valkoisesta pohjasta, jossa elementit tuntuvat leijailevan. Uusilla sivuilla tämä korostuu, kun kaikki rajausviivatkin on jätetty pois. Ensivilkaisulla luulin, että sivu ei latautunut kunnolla. Lisäksi linkkejä on vaikea erottaa.

Pikaisella selailulla samaa mieltä monen muunkanssa. Eli pieni ulkoasun tuunaaminen olisi riittänyt, koska pohja oli kuitenkin toimiva ja käyttökelpoinen. Nyt pantiin koko paletti uusiksi, vaikka varsinaista tarvetta siihen ei ollut.
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Siis eikai täällä porukka tosissaan luule, että tällä hetkellä oleva ulkoasu olisi lopullinen?
 

Anturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Siis eikai täällä porukka tosissaan luule, että tällä hetkellä oleva ulkoasu olisi lopullinen?

Sehän tästä vielä puuttuisi, että juosten kusten laitettaisiin ilmoille keskeneräinen teos...

Tosin sillä saataisiin fiilis että ainoa mahdollinen suunta on ylöspäin, joka sinänsä on positiivista.
 

Warthog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
No voisin vaikka luullakkin, tietääkseni nyt ei ole aprillipäivä tai mikään muukaan kansainvälinen kusetuspäivä.

Tosin eikös pian ole halloween ja Jatkoajalla toivottavasti vain ruma naamari?
 
Viimeksi muokattu:

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Siis eikai täällä porukka tosissaan luule, että tällä hetkellä oleva ulkoasu olisi lopullinen?
Ei luule ei, mutta tällaisesta pohjakosketuksesta ei pääse irti edes pienellä hienosäädöllä. Kaikella kunnioituksella, mutta uusi ulkoasu on järkyttävä. Voi huh huh, vanhat takaisin, kiitos.

Jos jotain yrittää saada irti, niin värit ovat kauheat ja käyttöliittymä uskomattoman kömpelö. Näyttää niinkuin joku puoliamatööri olisi vääntänyt sivut. Voi hohhoijakkaa. Ei tähän oikeen keksi mitään sanottavaa, lopputulos on silti luotaan karkoittava.
 

spirou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, HeKi
Jos tuolla turhat keskustelut osiossa järjestetään äänestyksiä vaikka mistä, niin miksei tästäkin voitaisi? Vaihtoehdoiksi vaan
1) Olen järkyttynyt, haluan vanhan sivuston takaisin.
2) Olen edelleenkin järkyttynyt, haluan vanhan sivuston takaisin heti ja nyt.

Jos sivustoa on pakko uudistaa uudistamisen vuoksi, niin miksei vanhalle ulkoasulle tehty vain pientä päivitystä? Fontti vaihtoon yms. En usko että tälläinen radikaali muutos ketään palvelee. Itse olen ainakin mieluummin toimivuuden kuin näyttävyyden kannalla.
 

Jamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, RoKi
mielestäni vanhojen sivujen käytettävyys oli parempi, en esimerkiksi ymmärrä miksi yläreunan navigaatiopalkissa keskustelu-nappula ei voi olla samassa rivissä muiden napukoiden kanssa. Oli hankalaa löytää edes tänne haukkumaan uusia sivuja ;)
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Avasinpa minäkin Jatkoajan sivuston, ajattelin tsekata SM-liigaotteluiden raportit.

Huhheijaa, ensimmäinen ajatus oli että kuka saatana pelleilee minun koneella. Toinen ajatus oli että lainaisiko joku puliveivari minulle aurinkolaseja. Kolmatta ajatusta ei tullut kun oli pakko lähteä hätäpaskalle.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
The Best of the Web!

Taitaa olla koko internetin parhaat sivut. Riviväli vähän tiheämmäksi ja kirkkaan valkoista taustaa vähän vaimentaen, niin on varmasti.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Ainakin surffaaminen N95:llä ei ole enää niin jouheaa.
Kaipa tähänkin tottuu, mutta mukavuudesta tinkiminen ei ole koskaan kivaa.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Paljompa täällä jauhetaan sivujen _ulkoasusta_, joka onkin ehkä ainoa asia, jossa uudet sivut mahdollisesti saattaisivat olla vanhoja paremmat. Ainakin pienellä säädöllä.

Käytettävyys sen sijaan vaikuttaisi olevan /C:stä.

Miten asioita vielä 2000-luvulla voidaan tehdä näin:
- Kuvilla toteutettu valikko
- Ei-skaalautuva layout
- Artikkeleiden otsikot eivät toimi linkkeinä (esim. "Jari Korhonen lopettaa")
- Esim. etusivulla alaotsikot kuten 'Uutiset' ei toimi linkkinä uutissivulle

Toki monta muutakin "ei näin" -juttua tuossa olisi. Mm. tabeissa on ulkoasu ajanut käytettävyyden edelle.

Edit:

Tosiaan vanhat sivut takaisin kiitos. Vanhojen sivujen ulkoasussa olisi toki jonkin verran viilattavaa, mutta mikäli vaihtoehdot ovat 1) viilaamaton vanha, 2) nykyinen tai 3) nykyinen rankasti paranneltuna, paras varmaan olisi ensimmäinen.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Toivottavasti tässä nyt on sitten jonkin sortin pohja, mistä sivuja lähdetään palautteen perusteella muokkaamaan. En mitenkään pysty uskomaan, että tämän tyyppistä sivustoa uudistettaisiin muuten kuin käyttäjien palautteen pohjalta.

Vanha ulkoasu oli vanha ja kasvojen kohotus olisi ehdottomasti hyvä juttu. Nyt tosin ei voida puhua kasvojen kohotuksesta, kun ulkoasu on niin mitään sanomaton ja valju - totaalisen väärä tyyli tämän tyyppiselle sivustolle.

Blogissa tyyli vielä toimisi joten kuten, mutta ei näin runsaalla tiedon tarjonnalla. Aivan liian vähän kontrasteja: tiedon löytäminen vaikeutuu. Esim. Nuo ottelutuloslaatikoiden otsikot... valkoista valkoisella pohjalla, wtf? Liigojen alaostikotkin on kivasti samalla värillä kuin tausta. Kyllähän ne vähitellen oppii löytämään, mutta ulkoasulla voidaan joko vaikeuttaa tai helpottaa tuota oppimista. Hyvillä sivuilla rakenteen hahmottaa yhdellä vilkaisulla eikä tarvitse sivujen rakennetta on todella vaikea hahmottaa yhdellä silmäyksellä.

Lisää pitäisi saada väriä. Paljon tätä valjumpaa leiskaa harva edes osaisi tehdä. Muutama lisäväri ja kontrasteja, että tuolta erottaa jotain.

Koko sivun yläpuolella oleva mainospaikka oli jo vanhoilla sivuilla ärsyttävä. Yhtään sen ärsyttävyyttä ei varmaan vähennä, että sivun layout muuttui enempi pystysuuntaan. Onneksi AdBlock on keksitty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös