Keskusta

  • 630 772
  • 5 172

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Saarikko tuli puheenjohtajaksi silloin kun Demarien ja Marinin kannatus oli ennätyskorkealla. Jotenkin kai Keskustassa unelmoitiin siitä että Saarikko voisi tuoda äänestäjiä Demareista Keskustaan. Ajatuksena se oli jo silloin älytön, mutta kova oli Saarikko-buumi silloin Keskustassa.
Kulmunin aikana Keskustan kannatus oli melko vakaata, mutta kääntyi laskuun sen jälkeen kun Saarikko ilmoitti hänet haastavansa ja alkoi näyttää selvältä että Kulmuni joutuu väistymään. Toki tuo saatiin Saarikko-fanien keskuudessa vääntymään siihen että puolueen kannatus olisi laskenut Kulmunin puheenjohtajakaudella.
Vaikka Väykkä on ulkopolitiikan persona non grata, hän on kuitenkin mr. Keskusta siinä missä muutama muukin keskustaveteraani. Näiden veteraanien ääni kertoo myös sen, miksi kepu ei vedä.

Nuoremmat ovat vetäneet kepun aivan vihkoon. Pinnallisempi johtopäätös on se, että Sipilä orkestereineen tuhosi Keskustan kannatuksen. Hän toi hetkellisesti paljon hyvää, mutta sen jälkeen asiat menivät päin prinkkalaa.

Keskustassa ei oivallettu, että kannatus ei ole vakiotermi. Jotta puolueella voisi olla paljon kannatusta, se vaatii puolueelta tiettyä perustaa, ennen muuta arvoperustaa. Keskusta lähti Kokoomuksen apajille, sai hetkellisen voiton, mutta sen jälkeen kaikki katiskatkin olivat viety. Kepu uusliberaali siipi unohti hallituskiimassaan puolueen periaateohjelman ja siksi puolue on nyt tässä tilassa.

Puolue petti peruskannattajansa oikein raskaasti ja tuskin ne enää takaisin tulevat. Nykyjohto ei ainakaan pysty realisoimaan kannatuspotentiaalia.

Kepun ideana on aina ollut "alkiolaisuus". Toisin sanoen, tietynlainen keskitie kapitalismin ja sosialismin välillä. Siihen kuului myös olennaisena osana ulkopoliittinen ulottuvuus. (Muistetaan, että venäjäkauppa oli todella tärkeä asia itäisen Suomen yrityksille). Voi olla, että Natoon liittyminenkin söi Keskustalta paljon ääniä. Ihmiset eivät enää tarvinneet Venäjän ääntä Suomen politiikassa. Tosin kepu kärsi raskaan vaalitappion jo Sipilän kauden jälkeen.

Joka tapauksessa, alemmat sosiaaliryhmät maalla tai pikkukaupungeissa ei koe Kepua omakseen. Arvot ovat monelle liian liberaaleja ja kun sosiaalisen oikeudenmukaisuuden korostuskin on vitsi vain Sipilän jälkeen, niin paha on siihen yrittää saada työttömiä äänestäjiksi. Pienyrittäjätkään eivät enää koe kepua omakseen.

Kepu sai turpaansa sekä oikealta että vasemmalta. Oikeistolainen kysyy, mitä h-ä kepu teki Marinin hallituksessa. Arvokonservatiivi toteaa, että samaan wokeen Kepu kuului kuin muutkin hallituksessa. Vasemmistolainen taas pohtii, että jos pitää valita aidon ja epäaidon sossutädin välillä, niin ensimmäinen toki on parempi vaihtoehto. Mieluimmin demari siis. Kepu ei ymmärrettävistä syistä saa köyhän kansan ääniä enää.

Kukaan ei varmaan pysty antamaan varmasti hyvää neuvoa Kepulle. Mutta kannatusta voisi yrittää nostaa antamalla Saarikolle fudut, kukaan tavoiteltu äänestäjä ei pidä häntä uskottavana sosiaalitanttana. Talousliberaali köyhän asialla? Toiseksi, on pysyttävä tiukasti oppositiossa neljä vuotta tai jopa kahdeksan vuotta. Ehkä äänestäjä antaa joskus anteeksi, ehkä jossakin vaiheessa myös Keskusta saa uskottavuutta, kun muut ovat sählänneet tarpeeksi.

Voi olla, että mielipideilmasto muuttuu vuosien mittaan enemmän Keskustaa suosivaksi. Etsitään taas kompromissia. Nähdäkseni kepun kannattaisi asemoitua uudestaan hiukan keynesin suuntaan ja tarkkailla, mitä arvokonservatiivit maailmasta ajattelevat. Maaseudulla ja pienissä kaupungeissa arvokonservatismi voi hyvin. Kannattaisi myös uskoa se, että Kokoomuksen suunnasta ei pysyvää kannatusta löydy.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Erittäin hyvä kirjoitus IceWalker. Se on tosiasia, että Keskustan kannatus on laskenut todella paljon viime vuosina. Aluevaalit menivät kyllä hyvin Keskustan kannalta. Itse uskon siihen, että Keskustan äänimäärä on noin 10 - 15 prosenttia seuraavissa eduskunta- ja aluevaaleissa.

Maatiloja on Suomessa yhä vähemmän ja porukkaa muuttaa yhä useammin maakuntien keskuskaupunkeihin ja suuriin kaupunkeihin tulevaisuudessa. Tämä ei voi olla vaikuttamatta puolueen kannatuksessa tulevaisuudessa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Erittäin hyvä kirjoitus IceWalker. Se on tosiasia, että Keskustan kannatus on laskenut todella paljon viime vuosina. Aluevaalit menivät kyllä hyvin Keskustan kannalta. Itse uskon siihen, että Keskustan äänimäärä on noin 10 - 15 prosenttia seuraavissa eduskunta- ja aluevaaleissa.

Maatiloja on Suomessa yhä vähemmän ja porukkaa muuttaa yhä useammin maakuntien keskuskaupunkeihin ja suuriin kaupunkeihin tulevaisuudessa. Tämä ei voi olla vaikuttamatta puolueen kannatuksessa tulevaisuudessa.
Kiitoksia. Maatila- ja puutarhayrityksiä on n. 44 000 Suomessa. Jos näistä saisi täyden kannatuksen, ääniä tulisi runsaat 80 000, jos puolisokin äänestäisi. Mutta maanviljelijöidenkin äänet jakaantuvat Kokoomukselle ja PS:lle, Pohjanmaalla RKP:lle. Enää ei maanviljelijäkään äänestä kepua automaattisesti. Suurtilalliset ovat olleet sata vuotta jo Kokoomuksella.

Kai Keskustassa mietitään, miten kalastella maalta tai maatilalta muuttavien ääniä. Mikä puhuttelisi heitä? Kaupungithan ovat täynnä maalta muuttaneita, mutta tuppaa käymään niin, että ihmisten arvot ja puoluekanta muuttuvat ympäristön mukaan. Kaupungissa harva kehtaa tunnustaa kepua äänestävänsä ja näin myös vaalitulokset aina näyttävät.

Kepu voisi paremmin tuolla maaseutukulmalla tavoitella esim. maa- tai metsätilan omistajia. Niitähän kaupungeissakin on. Miten olisi kesämökkiläisten äänet? Kepu voisi julistaa sodan erinäistä omistusoikeuteen liittyvää byrokratiaa ja veronkantoa vastaan. Tietynlainen järjetön ironiakin tähän löytyy: kepulainen ministerihän se iloisesti puolusti älytöntä jätelakiakin aikoinaan, vaikka tämä nosti monilta verenpaineen yli sallitun rajan. Kepu siis on kunnostautunut ihan sairaasti oman oksansa sahaamiseen, aikaisemmin se ei koitunut kovin suureksi haitaksi. Mutta kilpailu on nyt paljon kovempaa.

Joten vielä vinkkiä kepulle: lanseeratkaa itsenne pienomistajan puolueeksi. Pienperintöjen vaalijaksi. Kyllä alemmasta keskiluokasta voisi ääniä herua, jos asialla olisivat todelliset osaajat. Mutta populistisesti todeten, kansa vaatii tekoja, ei puheita. Siinäkin suhteessa kepun olisi aika tehdä täyskäännös ääniä mieliäkseen. Soteuudistus oli sitä taattua vanhaa kepua, jolle ei äänestäjältä hirveämmin sympatiaa herunut. Pitäisi tehdä ihmisiä kiinnostavia asioita, keskittyä ihmisten arjen probleemien ratkaisuihin.

Ja lisäksi, kantsii jättää kaikenlainen ylimääräinen vihreys Vihreille. Kansa ei pidä siitä, että sitä mestaroidaan esim. ilmastonmuutoksella. Toki ilmastopolitiikka pitää hyvin hoitaa, mutta siitä ei kannata ääntä pitää. Kaikenlainen viherhumppa kannattaa jättää tanssimatta. Näin siis jos äänet kelpaisivat. Voi olla, että järki ei vaan kepulaisilla leikkaa ja jämähdetään joihinkin sellaisiin poteroihin, joihin ei ääniä sada.

Ja vielä tämä: ydinvoima se miehen tiellä pitää ja miksei naisenkin! Esimerkiksi taannoinen tulvaonnettomuus Japanissa uutisoitiin niin, että ikään kuin ydinvoimala olisi jotenkin tulvassa vaurioitunut. Ihmisiä kuoli paljon, mutta voimala kesti, mitään katastrofia ei tullut. Kepulaisten kannattaa tässäkin ravistella valtiohoitajaimagoaan pois ja käydä vähän enemmän populistisissa merkeissä erinäistä viherpropagandaa vastaan.

Tässä näkisin taas, että vanha kaartikaan ei enää kykene tarkkaan tilannearvioon. Persujen haastaminen tosissaan merkitsee haalarihommia puolueväelle. Ja se voi olla liikaa valtaan tottuneille kepuisännille ja emännille.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Keskustan läheiset suhteet Venäjän kanssa (mm. Suomi-Venäjä pj) eivät viime aikoina ole ainakaan kannatusta
lisänneet.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No niin. Keskusta on strategiansa tehnyt ja saanut valmiiksi kuvan, jota haluavat istuvasta hallituksesta jakaa. Fraasit on valittu. (Liekö Miltton ollut asialla?). The game is on.
Keskusta on porvarillinen puolue, mutta me emme ole oikeistolainen puolue. Tämä tarkoittaa, että kannatamme elinkeinonvapautta, omaisuuden suojelemista ja jokaiselle mahdollisuutta vaurastua. Arvostamme yrittäjähenkistä ja ahkeraa elämäntapaa sekä kaikkea työtä. Vaadimme vastuunottoa itsestä ja läheisistä, mutta edustamme myös oikeudentuntoa ja empaattisuutta. Olemme siis vastuullisen vapauden puolella.

– Tarjoamme välittämistä ilman vasemmistolaisuutta ja porvariutta sosiaalisella omallatunnolla. Raha ja pääoma on tärkeää oikeistolle, valtio vasemmistolle ja ihminen keskustalle.
Nyt kuulostaa kyllä kepuloinnilta. Ei ole pelkoa, että kepun kannatus lähtisi oppositiossa merkittävään nousuun. Ainakin uuden puheenjohtajan tarttisivat. Meille muillehan nämä Annikan sekoilut toki sopivat.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Keskustan olisi päästävä Saarikosta pikimmiten eroon. Kärnä voisi olla melkoinen jokerikortti puheenjohtajaksi, vaikkei eduskunnassa nyt istukaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Keskustan olisi päästävä Saarikosta pikimmiten eroon. Kärnä voisi olla melkoinen jokerikortti puheenjohtajaksi, vaikkei eduskunnassa nyt istukaan.
Eivät ne kepussa voi olla niin idiootteja, että äänestäisivät puheenjohtajaksi jonkun eduskunnan ulkopuolelta… ja vielä Kärnän.

Noh voivathan he olla. Siinä olisikin leipää ja sirkushuveja vaalitentteihin.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Keskustan olisi päästävä Saarikosta pikimmiten eroon. Kärnä voisi olla melkoinen jokerikortti puheenjohtajaksi, vaikkei eduskunnassa nyt istukaan.
Kärnällä ei ole kompetenssia edes...edes...on vaikea keksiä niin pientä hommaa, joka tähän vertaukseen istuisi. Sanotaan vaikka pienen kunnan kunnanjohtajaksi, asia jonka tajusivat Pyhärannassakin. Tuossa alle 2000 asukkaan kunnassa, josta kaikki eivät ehkä ole edes kuulleet koskaan.

Kärnästä kun ottaa Twitterin pois, niin jäljelle ei jää oikeastaan mitään.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Keskustan olisi päästävä Saarikosta pikimmiten eroon. Kärnä voisi olla melkoinen jokerikortti puheenjohtajaksi, vaikkei eduskunnassa nyt istukaan.

Pohjanmaan isännille Kaikkonen sopisi oikein hyvin, varsinkin kun puolustusministerinä pääsi kiillottamaan kilpeään. Mutta ilmeisesti Kepu haluaa edelleen epätoivoisesti taistella(turhaan) kaupunkien koulutettujen naisten äänistä ja siksi puheenjohtajan halutaan olevan tästä segmentistä.
 

Analyzer

Jäsen
Kaunopuhe Anneli on taas yhdessä viestintätoimistojen kanssa keksinyt ”hienoja” suorastaan runollisia fraaseja.

Kepu yrittää olla kaikkea ja loppujen lopuksi se ei ole mitään. Johto pitäisi vaihtaa kiireesti, mutta joku Kärnä nyt olisi aivan hupiukko. Ei ole kyllä edes Kepun sisällä Kärnälle kannatusta.

Kaikkonen - Hoskonen - Kulmuni - Kalli on nykyryhmästä uskottavimmat nimet. Kaikkonen puheenjohtajaksi.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt kun Kepun märkäuni maakunta ja sote-uudistus saatiin maaliin, niin nyt ollaan päästy toteutusvaiheeseen. Seurauksena Pirkanmaalla ruvetaan sulkemaan Kepu valtaisten kuntien terveyskeskuksia. Ihana seurata Pirkanmaalaisten Kepu kansanedustajien itkua aiheesta.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Kurvinen katseli huuhkajien peliä ja siitä se ajatus sitten lähti. Keskusta yrittää nyt tosissaan brändätä itseään tolkun keskelle ja aikovat ilmeisesti ryhmänä äänestää tyhjää.

Keskustan ek-ryhmä äänestää keltaista hallitukselle ja ministereille luottamusäänestyksissä perjantaina. Hallituksen tiedonanto on hyvä, mutta perussuomalaisten kansanedustajien sitoutuminen jäi epäselväksi. Keltainen kortti on varoitus hallitukselle. Nyt pitää päästä eteenpäin.


 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Kurvinen katseli huuhkajien peliä ja siitä se ajatus sitten lähti. Keskusta yrittää nyt tosissaan brändätä itseään tolkun keskelle ja aikovat ilmeisesti ryhmänä äänestää tyhjää.

Keskustan ek-ryhmä äänestää keltaista hallitukselle ja ministereille luottamusäänestyksissä perjantaina. Hallituksen tiedonanto on hyvä, mutta perussuomalaisten kansanedustajien sitoutuminen jäi epäselväksi. Keltainen kortti on varoitus hallitukselle. Nyt pitää päästä eteenpäin.



Keskusta toimii aivan oikein. Keskusta haluaa erottautua vihervasemmistosta ja samalla antaa tietynlaisen näpäyksen hallitukselle.

Hallituksen tiedonanto on yhtä tyhjän kanssa. Perussuomalaiset eivät muuta mielipiteitä rasismista ja ja jatkavat toimintaansa kuten ennenkin on toimittu.

Suomessa esiintyy rasismia aivan liikaa sanotaan somessa mitä tahansa. Rasismi ei lopu Suomessa tapahtuu Eduskunnassa äänestyksissä mitä tahansa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Suomessa esiintyy rasismia aivan liikaa sanotaan somessa mitä tahansa. Rasismi ei lopu Suomessa tapahtuu Eduskunnassa äänestyksissä mitä tahansa.

Rasismi todennäköisesti vähenee ajan myötä ja siinä auttaa myös konkreettiset toimet erityisesti työpaikoilla. Olisi hyvä, jos ay-liike, työnantajat ja hallitus tekisivät enemmän yhteistyötä.

Keskustan poliittinen paikka ei tietenkään ole vihervassarien joukossa, joten puolue ei tuohon vedätykseen lähtenyt.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Rasismi todennäköisesti vähenee ajan myötä ja siinä auttaa myös konkreettiset toimet erityisesti työpaikoilla. Olisi hyvä, jos ay-liike, työnantajat ja hallitus tekisivät enemmän yhteistyötä.

Keskustan poliittinen paikka ei tietenkään ole vihervassarien joukossa, joten puolue ei tuohon vedätykseen lähtenyt.
Toivottavasti ja todennäköisesti rasismi vähenee Suomessa tulevaisuudessa. Mitä enemmän tännepäin tulee työperäistä maahanmuuttoa niin sitä pienemmäksi käy maahanmuuton vastustaminen.

Työtä tekevien työläisten määrä vähenee jokatapauksessa Suomessa pienenevien ikäluokkien myötä. Yhä enemmän henkilöitä siirtyy eläkkeelle ja työelämästä pois syystä tai toisesta. Jos ihmiset eivät saa tarvitsemiaan palveluita henkilöstöpulan takia niin suhtautuminen työperäistä maahanmuuttoa kohtaan muuttuu luonnollisesti ymmärrettävien syiden vuoksi.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Varmasti Kainuun uudeksi maakuntajohtajaksi valittiin pätevin, eiku siis sopivin. Nämä hommat ainakin Kepussa osataan.

 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

MaxM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Varmasti Kainuun uudeksi maakuntajohtajaksi valittiin pätevin, eiku siis sopivin. Nämä hommat ainakin Kepussa osataan.

Tämä ongelma on sama valitettavasti ympäri Suomea eikä koske vain yhtä puoluetta
Alla esim SDP
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tätä vartenhan maakuntia tarpeeksi perustettiin.

Tarkennetaan, että kyseessä ei ole Kainuun "hyvinvointialue" - vaan Kainuun maakuntaliitto - jonka johtoon Pirkkalainen valittiin. Maakuntaliittojen historia ei sinänsä perustu näihin viime vuosina esillä olleisiin aluehallinnollisiin uudistuksiin eikä varsinkaan soteen, vaan ne ovat vanhempia kuntayhtymiä.

On kai ihan luonnollista, että jos kuntayhtymän jotakuinkin kaikki kunnat ovat kepulaisia, valitaan kuntayhtymän johtoonkin kepulainen.

Eihän meillä ylipäätäänkään kuntia ole aluehallinnollisina yksiköinä kritisoitu. Ja myös Kokoomuksen sekä SDP:n aikanaan ajama sote-malli perustui kuntiin ja kuntayhtymiin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tarkennetaan, että kyseessä ei ole Kainuun "hyvinvointialue" - vaan Kainuun maakuntaliitto - jonka johtoon Pirkkalainen valittiin. Maakuntaliittojen historia ei sinänsä perustu näihin viime vuosina esillä olleisiin aluehallinnollisiin uudistuksiin eikä varsinkaan soteen.
Käsi pystyyn virheen merkiksi (mutta ei tervehdykseen). Kiitos kun oikaisit. Näköjään tarvitsen enemmän unta.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Käsi pystyyn virheen merkiksi (mutta ei tervehdykseen). Kiitos kun oikaisit. Näköjään tarvitsen enemmän unta.

Juu - tämä meidän osin maakuntiin perustuva sote-mallimme on niin hämmentävä, että ei mikään ihmekään, että näiden kanssa tulee sekaannuksia.

Eikä tämä sinänsä ollut erityisesti sinulle osoitettu, vaan arvattavissa on, että tässä on sekaannuksen vaara laajemminkin.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Tätä vartenhan maakuntia tarpeeksi perustettiin.
Kuten @BitterX edellä vastasi, vuoden alussa toimintansa aloittivat hyvinvointialueet (työnimi oli jossain vaiheessa sote-maakunnat). Pari vuosikymmentä kestäneen uudistuspoukkoilun alkuperäinen ajatus oli vähentää hallintohimmeleitä, mutta valtakuntaan tulikin yksi kokonaan uusi organisaatiojoukko lisää.

Ja kovapalkkaisia johtajia vaikka millä mitalla.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Kuten @BitterX edellä vastasi, vuoden alussa toimintansa aloittivat hyvinvointialueet (työnimi oli jossain vaiheessa sote-maakunnat). Pari vuosikymmentä kestäneen uudistuspoukkoilun alkuperäinen ajatus oli vähentää hallintohimmeleitä, mutta valtakuntaan tulikin yksi kokonaan uusi organisaatiojoukko lisää.

Ja kovapalkkaisia johtajia vaikka millä mitalla.
Talous sekä ihmisten hyvinvointi edellä ja veronmaksaja kiittää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös