Kerjäläisten valtakunta

  • 127 495
  • 664

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators

HemmoP

Jäsen
On siis kevät ja kerjäläiset.

Kalasataman leiriä ollaan kuulemma parhaillaan tyhjentämässä, ollee uutisissa jonkun ajan päästä.

HS:n oma kaupunkikin teki asiasta jutun:

Neuvottelut Kalasataman romanileiristä mutkistuivat | Uutiset | Pääkaupunkiseutu | Oma kaupunki

Kommenttiosiosta poimittuna kansan syvien rivien ajatuksia:

"Nuorisoasiainkeskuksen edustaja valitteli parisen viikkoa sitten ylipormestarin asukasillassa Oulunkylässä tiukkaa taloudellista tilannetta ja nuorisotoimen osalta pienentynyttä budjettia. Hän kertoi, että hiljattain on jouduttu vähentämään parikymmentä nuoriso-ohjaajan paikkaa juuri voimavarojen puutteen johdosta, ja että moni nuorisotila on jatkuvasti tarkkailun (uhan) alla.

Luulisi, että nuorisolautakunnan puheenjohtaja Emma Kari (vihr) olisi huolissaan nuorisotoimen kurjasta tilasta ja pyrkisi tekemään asialle jotain, mutta ilmeisesti Helsingissä matkustelevien Romanian romanien asiat ovat hänen mielestään helsinkiläisen nuorison tarpeita tärkeämpiä."

= nuorisoasiainkeskus jostakin syystä maksaa romanien leiriytymis- ja muita kustannuksia sekä esim maksaa tuon Kalasataman leiriksi muodostuneen alueen vuokran ja muut kulut. Miksi ?


On se ihanaa kun mikään ei ole oikeasti mistään pois, eikun...


Edittinä lisään tämän linkin IS:n sivuille jossa kerrotaan barrikadien rakennuksen olevan täydessä touhussa:
Virhe: Sivua ei lytynyt - Ilta-Sanomat
 
Viimeksi muokattu:

Tumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät
Linkki Iltalehden uutiseen romanileiristä

" Me romanit emme aio lähteä maasta. Jos meidät häädetään, voimme hajaantua eri puolille Suomea, ja silloin suomalaiset pelkäävät meitä. Siksi olisikin parempi, että olisimme yhdessä paikassa."

Reilua meininkiä. Ovatko viranomaiset todellakin noin munattomia että muutama ituhippi ja 15 romania pitävät koko virkakoneistoa pilkkanaan. Leiri kylmästi hajalle ja majottakoot nuo aktivistit nämä telttailijat koteihinsa jos ovat noin huolissaan ja jos tämä ei kelpaa niin mojova potku persille ja nokka kohti Romaniaa. Rauhallisempaakin miestä alkaa sapettamaan tämä nykymeno jossa näitä helvetin kunniakansalaisia ei saada millään kuriin mutta paikallisten alkuasukkaiden oloja kyllä kiristetään säätämällä kaikenmaailman vihakirjoituslakeja.
 

HemmoP

Jäsen
Viimeisin tieto tästä sitkeästä jupakasta on, että romaneille on kuin onkin löytynyt (nuorisolautakunnan) maksama majoitus, eli he saavat yöpyä siinä Kalasataman leirin talossa ("jonkun aikaa").

Talohan vuokrattiin "Vapaa liikkuvuus"-järjestölle sillä nimenomaisella ehdolla, ettei siinä talossa majoitu kukaan.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Mahtaisi harmittaa olla helsinkiläisen nuorisojärjestön toiminnassa mukana jos avustusrahat vähenevät mm. tällaisen toiminnan takia.
Hyvä puoli tässä on se, että tämä voi jo ehkä tuntua myös vihervahemmistonkin nahoissa kun samasta rahapussista myös erilaisten aatteellistenkin järjestöjen rahat tulevat.

Toisaalta on kyllä käsittämättömän munatonta tuo suomalainen toiminta, on ilmiselvää etteivät ko. henkilöt täytä EU:n vapaan liikkuvuuden kriteereitä, joten samantien vain ulos maasta ja asia on käsitelty. Etenkin kun ottaa huomioon hienon statistiikan
Verkkouutiset - Kerjäläisraportti: Romania nousi Suomen rikostilastojen kärkimaihin
"Romanian kansalaisia epäiltiin 2009 Suomessa 2634 rikoslakirikoksesta. Vielä 2006 heitä epäiltiin vain 160 rikoslakirikoksesta. "

Mutta on tuo vapaa liikkuvuus hieno juttu.
 

scholl

Jäsen
Mutta on tuo vapaa liikkuvuus hieno juttu.

Vapaa liikkuvuus on hieno asia, mutta on muutama epäkohta kuten mm.:
- EU on laajentunut maihin, joiden ei olisi pitänyt saada liittyä jäseneksi
- Schengen-alue on laajentunut maihin, jotka eivät ole vielä kypsiä olemaan osa sitä aluetta
- henkilöt, jotka ovat olleet 3 kuukautta maassa, eivätkä ole löytäneet duunia, pitää käännyttää maasta

Ihme meininki noiden romanien suhteen. Se 3 kuukauttahan heidän pitäisi oleskella joko omalla tai Romanian valtion sosiaaliturvan kustannuksella. Nyt heille kuitenkin maksetaan kaupungin toimesta majoitusta, matkoja jne. Joku romanialainenhan oli jo ehdottanut, että niille romaneille pitäisi antaa täällä asuntoja, jotteivat joudu asumaan leireissä. Siis uskomatonta, että kun porukkaa tulee pelkästään lokkeilemaan niin sitten pitäisi muka asunnotkin järjestää.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Eikö näitä voisi virkavallan voimin vaan viedä rajalle ja vahtia, että menevät yli. Nimet ja naamat rajalle tietoon, ettei toista kertaa päästetä.
Vapaa liikkuvuus, isoinpia virheitä ikinä. Passit ja viisumit takaisin joka rajalle ja tarkka seula, jotta epämääräinen aines pysyy ulkona.
Eihän tuo toki tule toteutumaan, kiitos EU:n, olisi vaan Suomesta löytynyt aikanaan järkeä sanoa jyrkkä ei.
 

scholl

Jäsen
Vapaa liikkuvuus, isoinpia virheitä ikinä.

Pitäisikö olla myös joka läänin rajalla, kun matkustaa vaikkapa Helsingistä Ouluun? Kansallisvaltioiden aika on mielestäni täysin ohi. Osavaltiot tai muut alueet kuten läänit tai metropolialueet ovat niitä, jotka nykyään merkkaavat. Kyllä koko unionin alueella on syytä olla vapaa liikkuvuus, mutta ongelma on se, ettei 90 luvun lopussa lähdetty syventämään integraatiota, vaan hölmöyksissään lähdettiin unionia laajentamaan. Ei tarvita lähes 30 maata, kun ei ole riskiä, että itäblokki joutuisi uudestaan kommunistisen Venäjän vaikutuspiiriin.

Vähäisemmällä jäsenmäärällä ei olisi tuollaisia elintasokuiluja, eikä suuresta jäsenmäärästä ole saavutettu mitään hyötyjä. On vain enemmän maita ja alueita, jotka ovat kulttuurisesti kauempana, jopa muita uskontoja. Lisäksi ei suurempi kotimarkkina toteudu, kun slobot ovat persaukisia, eikä halvempia valmistuskustannuksiakaan ole osattu hyödyntää, vaan kaikki teetetään Kiinassa ja tuetaan heidän nousua maailmanmahdiksi. Täydellistä kyvyttömyyttä eurooppalaisilta politikoilta hoitaa tämä asia. Tällaista rahoituskriisiäkään ei olisi tullut, jos olisi lähdetty kunnolla 90 luvulla integroimaan.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Tälläisiä rahoituskriisejä ei olisi tullut myöskään, jos olisi tajuttu pysyä irti EU:sta kokonaan.
Ei nyt joka lääninrajalle, mutta valtionrajoille kyllä. Erittäin tarkka seula ja tiukat toimenpiteet rajan ylityksiin, myös pohjoismaiden välille. Passi ja viisumi oltava jokaisella rajanylittäjällä.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Ottakaa huomioon, että romanien mukaan heillä ei ole paikkaa minne mennä. Siksi he tulivat Suomeen. Tosin kävihän ne täällä jo aiemmin, mutta silti!

Vittu tämä sakki muualle asap ennenkuin ovat Töölössä. Ai niin, ovat jo.
 

HemmoP

Jäsen
romanialaiset turistit majoitetaan helsinkiläisille asunnottomille tarkoitettuihin tiloihin Hietaniemenkadulle. Paikkahan on ollut turvoksissa asukkaista alusta lähtien. Ei myöskään ole pitkä matka "töihin" kun samassa korttelissa on vanhainkoti ja lastentarha. Ja huoltoasema josta saa uloskannon hinnalla tavaraa.

Uudenmaankadun ja Kallion vastaanottokeskukset eivät ole täynnä, miksei sinne ?

Ei voi käsittää kaupungin päättäjien hyysäysintoa ja puhdasta rasismia suomalaisia kärsijöitä kohtaan:

Romaneille tarjottu paikkoja Hietaniemen palvelukeskuksesta - MTV3.fi - Uutiset - Kotimaa
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo, helsinkiläiset asunnottomat varmasti kiittää ja kumartaa tuollaisesta toiminnasta. Mahtavaa omien naamalle sylkemistä. Suomeen on kai jotenkin iskostunut sellainen omaan kansaan kohdistuva halveksunta ja häpeäminen. Muut pitää asettaa jotenkin edelle kaikessa, koska me ollaan ilmeisesti niin paha ja väärä kansa?

Merkillistä.
 

scholl

Jäsen
Joo, helsinkiläiset asunnottomat varmasti kiittää ja kumartaa tuollaisesta toiminnasta.

Opiskelijat kiittävät tuosta. Asuntola on ns. Etu-Töölön taloustieteellisellä campusalueella, jolla sijaitsee Aalto yliopiston kauppakorkeakoulun sekä Hankenin eri rakennuksia pilvin pimein. Siihen sitten piti rempata rakennus spurguille, vaikka ko. rakennus olisi sopinut hyvin sijainniltaan opiskelija-asuntolaksi. Spurgujen asuntoloiden ei tarvitse olla kaupungin parhaimmilla paikoilla, eikä romanikerjäläisille tarvitse osoittaa mitään asuntoa. Jos fyrkkaa riittää niin vuokraisivat kämpät.

Ja jos ei duunia ole niin mikseivät mene jonnekin Itä-Suomeen, missä on kokonaisia kerrostaloja tyhjinä muuttotappioiden takia. Samoin spurgut ja pakolaisia voisi hajasijoittaa pienemmille paikkakunnille tai maalle. Pääkaupunkiseudulle ei tarvitse roudata yhtään ylimääräistä jengiä, koska tilaa ei ole ja kämpät ovat kalliita.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ja jos ei duunia ole niin mikseivät mene jonnekin Itä-Suomeen, missä on kokonaisia kerrostaloja tyhjinä muuttotappioiden takia. Pääkaupunkiseudulle ei tarvitse roudata yhtään ylimääräistä jengiä.

Kemijärvellä on pistetty matalaksi kokonaisia kerrostaloja kun ei ole enää asukkaita. Miksei noita voisi roudata sinne? Yhtä hyvin voivat sielläkin kerjätä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ja jos ei duunia ole niin mikseivät mene jonnekin Itä-Suomeen, missä on kokonaisia kerrostaloja tyhjinä muuttotappioiden takia. Samoin spurgut ja pakolaisia voisi hajasijoittaa pienemmille paikkakunnille tai maalle. Pääkaupunkiseudulle ei tarvitse roudata yhtään ylimääräistä jengiä, koska tilaa ei ole ja kämpät ovat kalliita.
Tekevät liian suuren loven pienen tuppukylän elinkeinoelämälle. Lähikunnassa sijaitsevaan tuppukylään perustettiin 2009 vastaanottokeskus. Kylässä on yksi ainoa kauppa, lisäksi joku siwa tai vastaava. Keskuksen avaaminen ei näkynyt kaupan myynneissä minään merkittävänä lisänä, mutta hävikki sen sijaan moninkertaistui, mikä näkyy luonnollisesti tuotteiden hinnoissa. Maksavat asiakkaat kiittävät.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Koska tätä romanilaumaa ei näköjään saada Helsingistä millään pois, niin majoitetaan ne sitten sellaisiin paikkoihin jotka muutenkin ovat täällä Stadissa aivan turhan panttina - siispä majoitetaan romanit presidentin linnaan ja Mäntyniemeen. Tulisi noillekin rakennuksille vihdoinkin jokapäiväistä käyttöä.
Tässä on tietysti riskinä se, että joku romaneista valittaa ihmisoikeuksiensa loukkaamisesta, kun tuo "työmatka" Mäntyniemestä Meilahdesta Rautatieaseman ovien eteen on niin pitkä ja kivinen.
Presidentin linnan ison etupihan sitten taas voisi täyttää siirrettävillä vessoilla - satamaanhan kusen haju on perinteisesti kuulunut jo vuosisatojen ajan.
Näin Tarjakin olisi tyytyväinen, kun hänen eniten fanittamansa ihmisryhmä asuisi kivasti ihan näppituntumassa.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Vittu mitä jaanaamista tässä sinänsä tyhjänpäiväisessä manne-asiassakin. Koko onneton sakki pitäisi lähettää saman tien takaisin itäblokkiin (tai mistä nyt ikinä ovat tänne tulleetkin), ei ole Suomen asia huolehtia näistä semirikollisista resupekoista ja onhan meillä jo omatkin feijat rasitteena!

Ja kyllä, mulle on ihan sama, että ovatko nämä tyypit "kotimaassaan" vaikka liipaisemalla joutua suoraan uuniin.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Masentavinta tässä romanileirijutussa on se, että nämä turistit itse eivät ole pyytäneet apua. Ovat kyllä löytäneet itse itselleen leiripaikan ja sähköä ohi mittarin. Tosin vaihtoivat leiripaikkaa kun heidät kädestä pitäen ohjattiin muualle.

Romanian suurlähetystö (kuten mikä tahansa EU-käytäntöjä noudattava suurlähetystö) toki olisi velvollinen auttamaan nämä romanit kotimatkalle, jos he sitä pyytäisivät. Eivät kuitenkaan aio pyytää. Minkään maan suurlähetystön (ei Suomenkaan) velvollisuus ei ole rahallisesti avustaa varattomien kansalaistensa ulkomailla oleskelun jatkamista.

Nyt sentään onneksi (?) Helsingin kaupungin viranomaiset aikovat jotenkin tarkkailla miten romanit noudattavat EU-kansalaisten 90 vuorokauden vapaan liikkuvuuden sääntöä. Ei liene helppoa raapia todistusaineistoa kasaan tuostakaan saati sitten käytännössä poistaa henkilöitä maasta tuon takia.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
HS: Romanien puolustajat tekivät maali-iskun sosiaalivirastoon

Aikuismaista toimintaa, joka varmasti lisää sympatioita romaneja kohtaan... .. .

Tiedotteessa kerrotaan, että Räihä ja kaupunginjohtaja Jussi Pajunen menivät romanikysymyksessä liian pitkälle asettelemalla vastakkain asunnottomat ja romanit.

No ehkä siinä pientä vastakkain asettelua on havaittavissa, jos toiset joutuvat väistymään toisten tieltä.
 

HemmoP

Jäsen
Kalasataman romanien majoitustalo on joutunut ilkivallan kohteeksi, vai tuuliko lienee (kupari?)pellit vienyt ?

Majoitustalo 2009
Sosiaalikeskus Satama | Flickr - Photo Sharing!

Hieman myöhemmin otettuja kuvia:

http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=6906.0;attach=10187

http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=6906.0;attach=10189

Jos "rapistuminen" on noin nopeata, niin eikö tuo jo pitäisi purkaa ? Vaarallistahan se jo on kun pellitkin irtoavat. Onneksi paikalla asuu metallinkierrätykseen erikoistunutta väestön osaa (niin kai voi jo sanoa)?
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Kalasataman romanien majoitustalo on joutunut ilkivallan kohteeksi, vai tuuliko lienee (kupari?)pellit vienyt ?

No onkos tuo nyt ihme, kun sekä nämä "kytät vittuun"-tyypit että romanit siellä ulkopuolella eivät ole oikein koskaan kunnostautuneet omaisuuden kunnioittamisessa? Muutenkin minua ihmetyttää - ja tämä ei suoraan liity kerjäläisiin - miten surkea arvostus omaisuuteen nykyään joka paikassa vallitsee. Kulutustavaraa kaikki tyynni, oma, vieras ja valtion.
 

HemmoP

Jäsen
Nyt myös Bulgarian romanit ovat "löytäneet" Suomen. Ovat laittaneet majapaikkansa pystyyn Kaisaniemenpuistoon radan viereen. Menin aamulla ohi tuosta ja en voinut muuta kuin ihmetellä, että minkä helvetin takia poliisi ei ole puuttunut tuohon levittäytymiseen välittömästi.

- Heitä on nyt tullut ihmeen paljon. He eivät ole hakeneet turvapaikkaa niin kuin viime vuonna, Diakonissalaitoksella romaniasioita hoitavan Marjatta Vesalainen sanoo.

Kevät toi Bulgarian romanit Helsinkiin | Uutiset | Helsinki | Oma kaupunki

Juuh, onhan se ihan iso yllätys, että kerjäläisten määrä moninkertaistuu hyysäämisen myötä. Ihmeellistä kertakaikkiaan !
 

HemmoP

Jäsen
Poliisi paljasti järjestäytyneen romanialaisen rikosliigan - paritusta ja omaisuusrikoksia

MTV3
"
Helsingin poliisilaitos on tutkinut Romanian kansalaisten järjestäytynyttä rikollisuutta. Poliisi epäilee kymmenien henkilöiden sotkeutuneen paritukseen ja omaisuusrikosten sarjaan.

Tutkinnan aikana on ollut kiinniotettuna 68 Romanian kansalaista, joista 28 on vangittu.

- Todelliset johtajat ovat Romaniassa, huumerikosyksikön päällikkö Jari Aarnio sanoo.
"
Poliisi paljasti jytyneen romanialaisen rikosliigan - paritusta ja omaisuusrikoksia - MTV3.fi - Uutiset - Rikos

HS:n vastaava uutinen
Poliisiytynyt rikollisuus toimii Suomessa - HS.fi - Kotimaa

Mitäpä tätä kommentoimaan, toiminnan kaava on ollut päivän selvää jo vuosia vaikka milloin mikin ninja sitä toiseksi yrittää selittää. Lieneekö persujen voitto ja yleinen ilmapiirin vapautuminen uutisoinnissa kasvattanut näiden uutisten määrää vai olisiko sittenkin niin, että romanirikollisuus on räjähtämässä käsiin tänä kesänä ?
 
Viimeksi muokattu:

Vaakunanaama

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän paskasakkiongelman ratkaisu saattaisi löytyä lähempää, kuin arvaakaan. Mielestäni heille voisi järjestää ns. inkeriläismallisen asutusratkaisun.

Ensin takavarikoidaan kaikki irtain omaisuus, ja mannet laitetaan karjavaunuun. Tietenkään suomessa ei ole siperiaa, mutta uskoisin muutaman kuukauden keskellä sydäntalvea utsjoki-kevo akselilla toimivan. Varsinkin, kun takavarikoitaviin tavaroihin kuuluisi niin päällysvaatteet, trangiat kuin myös tulentekovälineet.

Sinne ensin tekemään rataa, joka ei johda mihinkään, ja sen valmistuttua potku perseelle. Mukaan ei edes siemenperunoita. Vaikeahan niitä tosin olisi routaan pelkillä sormilla istutellakaan. Todennäköisesti näin toimien, romaniongelma katoaisi jo muutamassa päivässä. Riippuen tietysti pakkasen tiukkuudesta.

Ei niistä ole edes energiajakeeksi, sisältävät kuitenkin sen 70% vettä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös