Kerho kaudella 2022–2023

  • 367 990
  • 2 306

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Tuollaisella roolituksella Järvinen ei ratkaisisi Kerhon ylivoiman pahinta puutetta eli kiekollista taitovajetta ja kykyä pelin pyörittämiseen.
Ei ratkaise ei, mutta paikkaa Tikan jättämän aukon todella hyvin. Kiekollista taitoahan tuo joukkue oikeastaan enää kaipaa, kuten täällä on jo moneen kertaan todettukin.

Ps.

En meinannut Kunyk heitollani varsinaisesti juuri Codya, mutta jotain samantyylistä ja tasoista tuonne täytyy saada.
 

Benkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, NUFC
Olisiko Matin sopimus muuten loppunut tähän kauteen vai pitääkö vielä ensi kaudella maksaa hänelle palkkaa ? Joku hämärä muistikuva itsellä, että oli 3-vuotinen sopimus. Vai oliko 2 vuotta +optio.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kuului koko viime kauden KalPan kakkos ylivoimaan. Ylivoima-aika (132 min) oli joukkueen hyökkääjistä 6. eniten. Oli ylivoimalla maskimiehenä/neliön keskellä. Yv:llä teki tehot 3+7. KalPan kova ykkösylivoima sai merkittävästi enemmän vastuuta kuin Järvisen kakkonen.

Alivoimalla puolestaan Järvinen oli isossa roolissa. Kellotti hyökkääjistä reilusti eniten av-aikaa (111 min).

Kiitos kommentista. Juuri näin, eli Tikan korvaaja on tässä. Fysiikassa häviää, mutta kädet ehkä vähän paremmat. Hyvän oloinen hankinta.

Kyllä tässä on mukava aihio rakentaa, hyvät fiilingit. Liukkaalle tulee isoa tonttia santapaperiosastolla. Toki pakisto ehkä karheampi.

Y-X-Joly
Pillu-Mustonen-Liukas/Nenonen
Janatuinen-Järvinen-Liukas/Nenonen
Kiljunen-Toivola-Jokinen
Cornet

X=hankitaan kesällä, varma nimi
Y=hankitaan kesällä, pikku riskillä

Friman-Pelli
Nurmi-Ahonen
Ikonen-Karjalainen
Pärssinen

Rajaniemi
Lebedaff

Collins=X
J.Ikonen=Y
Kanninen=Liukas
Tikka=Järvinen
Ruokonen
Harper
Latvala=Karjalainen
Laurikainen=Rajaniemi
Grman, Teppo= Pärssinen+joku try out raakile
Laatikainen=Ahonen
Johnston

Tuohon pieni budjetin nosto, sillä maksetaan Friman/Hietanen. Ruokonen ja Harper menee Mustosen ja Jolyn palkkaan + korotuksiin, samoin Marcinew.

Edit: Saakeli, sitä mukaa tulee lähtijöitä mieleen kun keksinyt mihin raha menee.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: OPEX

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä lienee se totuus, mutta saadanko sitten vaihteeksi puhua sitten Toivolan ammattitaidosta?

Tuntuu välillä, ettei palstalla muuta tehdäkään kun keskustellaan Toivolan ammattitaidosta.

Ja täytyy nyt kuitenkin muistaa haukkujen seassa, että hommashan tuo sen Jolyn ja sai sen vielä pidettyäkin.

Tuossa nelikossa Järvinen, Ahonen, Nenonen ja Pihlström on varmasti isosti rahaa kiinni ja kukaan ei näistä ole sitä selkeää kärkiosaamista siellä hyökkäyspäässä johon apuja tarvittaisiin.

Mitä se on se kärkiosaaminen? Joukkue kun rakentuu palasista ja kyllä minä ainakin pirun tärkeänä palasena näkisin Ahosen kaltaisen kokeneen peruspakin olemassaolon. Nessu laukoi 17 maalia viime kaudella, Pillu 13. Plus tiedetään Pihlströmin muutkin kyvyt.

Olisiko meillä siis se ”Kunyk” jos Järvinen ja Ahonen olisi jätetty hankkimatta?

No ei. Mieti nyt hetken aikaa. Kunykista jos puhutaan, niin tämä jätkä liigan palatessaan olisi 100% varmuudella yksi tämän liigan kovapalkkaisimmista kavereista ja Kerhon kaikkien aikojen kallein satsaus, kunnon keulalla jopa. Niin, että tämä 1+1=2 pölkkymalli ei oikeasti sovi tähän.

Valmiit 45-50 pojon senat tähän liigaan on vain pirun kalliita. Toki jos sellainen haaviin ui, niin siitä vaan, en hanttiin laita. Enpä vaan jaksa moiseen uskoa. Johonkin toivotaan, toivotaan ECHL-hakuun enemmän sitten.

Joukkueen kasaus toki punnitaan syksyllä eli sen suhteen ei vielä hätää.

Sinne asti minäkin nyt odottelisin ja katsoisin enemmin, että minkälainen joukkue tästä on nyt syntymässä. Enkä dumaisi ketään Mustosta ennen kautta. Kun nyt ei yhtään tiedetä millä tavalla tuollakkaan kiekko alkaa kulkea syksyllä.
 

laimeasilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Missä on Pihlström turha? Kerhon joukkueessako? Avaatko hieman.
Kerhon joukkueessa. 38 vuotias, viime kaudella tollanen 13+13, ei apua ratkaisuhetkillä. Kovaa tsemppiä, joukkuepeliä, kovuutta ja kokemusta. Millä hintalapulla? Jengiin haettiin kärkikenttien sentteriä, tuli Pihlström ja Marcinew.

Ei missään Liigajengissä pitäisi olla kuin korkeintaan kolmosen laituri. Ja riippuu hintalapusta, olisiko fiksumpaa peluuttaa jotain muuta siinä paikalla.

Siis mun omassa ajattelussa sellainen HIFK mallia 2003-04 olisi hyvää joukkueen rakennusta. Jäätävän kova ykköskenttä, loput nuorta (halpaa) voimaa. Kun ei ole varaa sellaiseen Tapparamaiseen laajuuteen niin on kompromisseja tehtävä. Mutta se ei ole vaihtoehto että hankitaan tasainen joukkue, josta puuttuu absoluuttinen kärki. Ja mikäli siitä
2-4 ketjujen massasta maksetaan ”liikaa” niin se on pois kärjestä.

Esimerkiksi tulevan kauden joukkueesta vaihtaisin Cornet, Pihlström tandemin joihinkin nuoriin vauhtikoneisiin.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Mitä se on se kärkiosaaminen?
Matti Järvinen on mielestäni hyvä haku. Iso, vahva ja tulee olemaan tärkeä palanen Kerholle.

Mutta realismi kannattaa muistaa, vaikka kuinka toivoisi Masasta vapahtajaa Kerhon akuuttiin sentteripulaan. Kalpa lähti viime kauteen sentterikolmikolla Rissanen, Järvinen ja Räsänen. Erittäin kova kolmikko. Järvinen on huippujoukkueen kolmossentteri, hyvän joukkueen kakkonen. Mutta onko hän todella top6 jengin suvereeni ykkössentteri? Ei tietenkään ole ja kyllähän Toivolakin tämän tietää.

”Kunykin” haaveilu ei ole toiveajattelua. Tämän tason kavereita saattaa olla keskikastinkin jengeissä ykkössentterinä ensi kaudella.
 

Wicci

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins, Sudden Death (RIP)
Hirveesti koitan ymmärtää näkökulmaa, missä Pihlström oli turha. En ymmärrä, en mitenkään. Palkka on mitä on, siihen on turha vedota. Ite en odottanu siitä pistepörssin voittajaa, en osaa kyllä sanoa mitä odotin, mutta oman ruutunsa täytti täydellisesti ja oli mulle positiivinen yllätys kuitenkin kokonaisuudessa.
 
L

luigitar

Kyllähän nämä pienemmät ja keskikokoiset joukkueet joutuvat ensiksi kokoamaan hyvän maalivahti kaksikon sekä top-6 puolustuksen, jos haluavat taistella suorasta pudotuspelipaikasta.
Tämän jälkeen ei hirveän moneen kärki äijään voi laittaa isoja rahoja kiinni hyökkäyksen osalta. Joudutaan ottamaan pieniä riskejä hankinnoista ja toivoa seuraavien steppien ottamista.

Rekosella ja Mustosella on yhteistä historiaa Pelicanssin ajoilta, niin voisikohan tässä olla toimiva duo ensi kautta ajatellen.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Tuntuu välillä, ettei palstalla muuta tehdäkään kun keskustellaan Toivolan ammattitaidosta.

Ja täytyy nyt kuitenkin muistaa haukkujen seassa, että hommashan tuo sen Jolyn ja sai sen vielä pidettyäkin.
Joly oli pistepörssin nelonen. Seuraava kerholainen eli Pelli löytyykin sitten sijalta 63. Pelin edellä on 11 muusta liigajoukkueesta vähintään kolme pelajaa, Sportista ja Ässistä kaksi ja SaiPasta vain yksi.

Liigan tilastoissa keskushyökkääjäksi merkityistä pelaajista meidän paras eli Tikka löytyy keskushyökkääjien päättyneen kauden pistepössissä sijalta 37 ja kaikista pelaajista sijalta 90.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitä se on se kärkiosaaminen? Joukkue kun rakentuu palasista ja kyllä minä ainakin pirun tärkeänä palasena näkisin Ahosen kaltaisen kokeneen peruspakin olemassaolon. Nessu laukoi 17 maalia viime kaudella, Pillu 13. Plus tiedetään Pihlströmin muutkin kyvyt.
Kärkiosaamisella tarkoitan itse sellaista pelaajaa tässä tilanteessa joka ottaa siinä tiukassa 2-2 tilanteessa sen joukkueen väkisin vaikka reppuselkäänsä. Tällä hetkellä niitä pelaajia on joukkueessa tasan yksi. Muutenkin olisi kiva nähdä mihin Jolylla riittäisi kun saisi rinnalleen edes yhden pelaajan jonka kanssa kiekotella hyökkäysalueella. Kaikki kunnia esim. tämän kauden Pihlströmille ja Tikalle, mutta heistä ei hyökkäyspäässä Jolylle juuri kiekollisessa pelissä apua ollut. Vastustajalle riitti Jolyn tiukempi vartoiminen niin ykkösketjun peli oli tulostaululla sitten siinä ja muissa ketjuissa ei uhkaa hyökkäyspelissä sitten ollutkaan. Tämän takia tuli myös luvattoman paljon näitä 2-1 vääntöjä.

Ja ”Kunykilla” en tarkoittanut juuri häntä itseään. Tottakai olisi osuessaan uskomaton haku, mutta tällä koodinimillä tarkoitin sellaista selkeämpää sentteristön johtajaa. Sellaista pelaajaa joka on kentällä kun haetaan tasoitusta tai puolustetaan johtoa lopussa. Tällaiset kaverit toki maksaa, mutta onko HPK:lla oikeasti varaa jättää sellaista hankkimattakaan?

Muutenkin tässä Toivolan ”neljän sylinterin” taktiikassa on ollut vähän se ongelma, että se tasaisuus tarkoittaa kovin äkkiä myös tasapaksuutta. Karrikoidusti on kokoonpanollinen niitä 2-3. ketjun välimaaston jätkiä joista saadaan tietynlaista luksusta ja kilpailuetua muiden joukkueiden nelosketjuihin verratessa, mutta kärjen osalta hävitäänkin sitten kaikille muille pystyyn.

Puolustuksestakin on toistaiseksi vellovien huhujen perusteella tulossa hyvä, mutta hieman kädetön. Sisään mahdollisesti Ahonen, Karjalainen, Pärssinen ja ehkä Friman. Ollaan äkkiä tilanteessa jossa pelaavassa kuusikossa on viisi peruspakkia ja yksi Pelli. Nurmi tietysti voi Pärssisen kanssa ottaa sen stepin kohti puolustuksen kiekollista johtajaa, mutta tässäkin on omat riskinsä.

Kuten jo sanoin aiemmin, niin täysin mahdotonta vielä sanoa missä syksyllä kilpailukyvyssä mennään. Huhut on huhuja. Kuitenkin kaikkien huhujen osuessa ollaan äkkiä tilanteessa jossa joukkueessa on osaamista kaikkilla muilla osa-alueille paitsi kiekollisuudessa.

Odotellaan nyt löytyykö Toivolalta vielä kaneja hatusta. Kaniksi en sitten laske tällaista ECHL-Sorensonia joka jo tilastojenkin valossa olisi täysi Marcinew.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Muutenkin olisi kiva nähdä mihin Jolylla riittäisi kun saisi rinnalleen edes yhden pelaajan jonka kanssa kiekotella hyökkäysalueella.

Henk. koht. olen kyllä vähän sitä mieltä, että tämä on hieman vaarallinen käsitys kyllä. Että tuosta kun hommataan kokki vaan kehiin, niin saadaan aikaiseksi soppa, jossa jo nyt 21 maalia ja 50 pojoa kihauttaneelle kaverille saadaan vielä lisää ytyä. Ja ihan oikeasti, jos yksi kaveri tekee sen 21 maalia ja 50 pojoa, niin on siellä joku sitä vähän auttanutkin.

Se nyt on täysin päivänselvää, että ensi kaudella Kerhon tehojen on jakauduttava laajemmalle rintamalle ja ylivoimaan on saatava järkeä. Ei pelkästään ukkoja, vaan pelillistä järkeä. Ja, että Collinsin, Marcinewn tai Ikosen kaltaisia floppeja ei sovi olla. Ja, että nuoret Jokinen, Kiljunen ja Liukas (jos tulee) saavat kyllä myös nostaa tasoaan.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Henk. koht. olen kyllä vähän sitä mieltä, että tämä on hieman vaarallinen käsitys kyllä. Että tuosta kun hommataan kokki vaan kehiin, niin saadaan aikaiseksi soppa, jossa jo nyt 21 maalia ja 50 pojoa kihauttaneelle kaverille saadaan vielä lisää ytyä. Ja ihan oikeasti, jos yksi kaveri tekee sen 21 maalia ja 50 pojoa, niin on siellä joku sitä vähän auttanutkin.

Se nyt on täysin päivänselvää, että ensi kaudella Kerhon tehojen on jakauduttava laajemmalle rintamalle ja ylivoimaan on saatava järkeä. Ei pelkästään ukkoja, vaan pelillistä järkeä. Ja, että Collinsin, Marcinewn tai Ikosen kaltaisia floppeja ei sovi olla. Ja, että nuoret Jokinen, Kiljunen ja Liukas (jos tulee) saavat kyllä myös nostaa tasoaan.
Ylivoima on pelaajien peliä, ei siihen koutsit paljoa puutu, tottakai joku rooli heilläkin, mutta melko pieni. Alivoima eriasia. Jos ylivoima on heikkoa, niin kannattaa ensin kysyä UTJ:lta, että onko tälle tasolle annettu tarpeeksi hyvät palaset suorittaa hyvää yv tä.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ylivoima on pelaajien peliä, ei siihen koutsit paljoa puutu, tottakai joku rooli heilläkin, mutta melko pieni. Alivoima eriasia. Jos ylivoima on heikkoa, niin kannattaa ensin kysyä UTJ:lta, että onko tälle tasolle annettu tarpeeksi hyvät palaset suorittaa hyvää yv tä.

Kyllä se ylivoima siinä vaatii toimivan taktiikan, roolitukset, ajoitukset ja koko helahoidon missä muukin peli.

Menet ja katsot, kuinka helvetin aktiivista alivoimaa nykyään pelataan, kuinka nopeasti lyödään kiekollisiin kiinni, kuinka aggressiivista ja hyvin organisoitua ja synkronissa se parhaimmillaan on. Miten hyvin blokkipeli toimii, kuinka hyvin siellä osataan katkoa syöttöjä.

Kyllä tuota vastaan pitää olla vähintään yhtä hyvin organisoitua ylivoimapeliäkin. Pelkkä kiekon leipominen lavassa jossain p-pisteen kaarella ja lätty-yritykset neliön läpi on niin last season kun olla voi.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Kyllä se ylivoima siinä vaatii toimivan taktiikan, roolitukset, ajoitukset ja koko helahoidon missä muukin peli.

Menet ja katsot, kuinka helvetin aktiivista alivoimaa nykyään pelataan, kuinka nopeasti lyödään kiekollisiin kiinni, kuinka aggressiivista ja hyvin organisoitua ja synkronissa se parhaimmillaan on. Miten hyvin blokkipeli toimii, kuinka hyvin siellä osataan katkoa syöttöjä.

Kyllä tuota vastaan pitää olla vähintään yhtä hyvin organisoitua ylivoimapeliäkin. Pelkkä kiekon leipominen lavassa jossain p-pisteen kaarella ja lätty-yritykset neliön läpi on niin last season kun olla voi.
Tottakai vaatii, mutta vaatii myös sellaisen materiaalin joka tätä kokoajan eteenpäin menevää alivoimapelaamista vastaan pystyy tulosta tekemään.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tottakai vaatii, mutta vaatii myös sellaisen materiaalin joka tätä kokoajan eteenpäin menevää alivoimapelaamista vastaan pystyy tulosta tekemään.

Kerholla oli liigan eliittialoittaja ja maskipelaaja eli Tikka. Pelli viivassa. Joly juonimassa. Oli Nessu, jolla kuitenkin hyvä kuti,

En väitä, että tässä on liigan parasta ylivoima-koostumusta kehissä. Mutta väitän, että kyllä noillakin jaoilla pitäisi pystyä johonkin ihan muuhun kuin liigan surkeimpaan ylivoimaan.

Sen materiaalinkaan taakse ei vain aina voi mennä.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Kerholla oli liigan eliittialoittaja ja maskipelaaja eli Tikka. Pelli viivassa. Joly juonimassa. Oli Nessu, jolla kuitenkin hyvä kuti,

En väitä, että tässä on liigan parasta ylivoima-koostumusta kehissä. Mutta väitän, että kyllä noillakin jaoilla pitäisi pystyä johonkin ihan muuhun kuin liigan surkeimpaan ylivoimaan.

Sen materiaalinkaan taakse ei vain aina voi mennä.
Henkimaailman juttujahan nämä monesti.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Henkimaailman juttujahan nämä monesti.

Sitten panostaa siihen henkeen. Tuolla tyylillä kun vedetään ylivoimaa, kun tämä kausi vedettiin, niin väitän, että on yks lysti pyöriikö siellä joku Kunyk mukana.

UTJ katsokoon peiliin Collinsin ja Marcinewn takia.

Valmennusjohto puolestaan sen takia, että koko kaudella ei saatu yhtä tärkeintä pelin osa-aluetta toimimaan edes jokseenkin sinne päin.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Sitten panostaa siihen henkeen. Tuolla tyylillä kun vedetään ylivoimaa, kun tämä kausi vedettiin, niin väitän, että on yks lysti pyöriikö siellä joku Kunyk mukana.

UTJ katsokoon peiliin Collinsin ja Marcinewn takia.

Valmennusjohto puolestaan sen takia, että koko kaudella ei saatu yhtä tärkeintä pelin osa-aluetta toimimaan edes jokseenkin sinne päin.
Utj katsokoot peiliin, kun ei saanut joukkueeseen ensimmäistäkään oikeaa pelinrakentajaa.

Mutta mennyt on mennyttä, nyt täytyy keskittyä tulevaan. Tässä markkinatilanteessa TÄYTYY hyökkäykseen saada ainakin pari jo valmista pelimiestä. Esmes Dyk, Kunyk..
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Sitten panostaa siihen henkeen. Tuolla tyylillä kun vedetään ylivoimaa, kun tämä kausi vedettiin, niin väitän, että on yks lysti pyöriikö siellä joku Kunyk mukana.

UTJ katsokoon peiliin Collinsin ja Marcinewn takia.

Valmennusjohto puolestaan sen takia, että koko kaudella ei saatu yhtä tärkeintä pelin osa-aluetta toimimaan edes jokseenkin sinne päin.
100% samaa mieltä. Minkälainen käsien runsaus oli kehissä, kun Salo sai joukkueen vastuulleensa? Tai sitten taas, kun Pendokaan ei meinannut saada ylivoimaa toimimaan.

Mikalla osuutensa, mutta kyllähän se ylivoima jopa heikkeni kauden aikana tai sitten vaan taso pysyi samana, kun taas vastustajien alivoimat kehittyivät.

Mutta, mutta... Onhan se nyt tuleva kausikin jo hävitty. Selkeästi. Pihlström on turha ja Kouvolan Kimikään ei enää kelpaa...
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
100% samaa mieltä. Minkälainen käsien runsaus oli kehissä, kun Salo sai joukkueen vastuulleensa? Tai sitten taas, kun Pendokaan ei meinannut saada ylivoimaa toimimaan.

Mikalla osuutensa, mutta kyllähän se ylivoima jopa heikkeni kauden aikana tai sitten vaan taso pysyi samana, kun taas vastustajien alivoimat kehittyivät.

Mutta, mutta... Onhan se nyt tuleva kausikin jo hävitty. Selkeästi. Pihlström on turha ja Kouvolan Kimikään ei enää kelpaa...
Ei kelpaa Kim ei. Jos olisi tullut Järvisen tilalle, niin ok.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Ei kelpaa Kim ei. Jos olisi tullut Järvisen tilalle, niin ok.
Strömberg, Järvinen, Toivola, ××/Mustonen

Olisi tuo nyt steppi eteenpäin kuluneen kauden sentteristöön. Ainakin siinä mielessä, että olisi 1) aidot sentterit kyseessä ja 2) käsiä löytyisi kuitenkin hieman enemmän, vaikka mitään "maestroa" ei tuolla olisikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös