Kenttäsommitelmat kaudella 2008-2009

  • 56 629
  • 154

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Niin siis älkää väärin käsittäkö. En tarkoittanut että Teemun koko kausi pitäisi pelata tuossa nelosessa. Mutta juurikin tuo parin pelin visiitti olisi varmasti vain hyväksi Teemulle.
Vielä isompi haitta on mielestäni se että Pulkkinen otettaisiin edes pariksi peliksi rikkovaan nelosen rooliin. Ennemmin sitten paikkaamaan loukkaantumista peliä tekevän sentterin ja voimalaiturin kanssa vaikka kaksi erää joka toista vaihtovuoroa (toisen vuoron tekisi joku joka pelaisi ns. kahdessa ketjussa) ja sitten kolmannessa vilttiin riippuen miten peli on ylipäänsä sujunut. Mielestäni väärän tyylisen pelaajan "pakkosisäänajo" nelosketjun kautta on totaalisen väärä ratkaisu.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lind on mielestäni parempi vaihtoehto kakkoseen kuin Varis. Louhea ei kannata myöskään unohtaa, on erittäin hyvä duunari enkä laittaisi Jykää nelosen sentteriksi pelailemaan jämäminuutteja.

Lahti - Rita
Kerman - Lind
Varis - Louhi
Strömberg/Saarinen - Mäki

Tälläkö tavalla annetaan junnuille peliaikaa? Yks junnu, joka ei sekään välttämättä enään oikein junnu ole.
 

Brad

Jäsen
Tälläkö tavalla annetaan junnuille peliaikaa? Yks junnu, joka ei sekään välttämättä enään oikein junnu ole.

No eiköhän Saarinen ja Strömberg saa peliaikaa jos esitykset ovat tarpeeksi hyviä. Tämä kaksikko pelasi jo viime kaudella hyviä minuutteja, mutta eipä vakuuttanut. Saariseen en luota yhtään ja tuskin tuosta edes mitään erikoista pelimiestä kehittyy. Sitä voi tietenkin ihmetellä, että miksi sopimuksen saivat Louhi ja Kerman jos useita nuoria aijotaan ajaa sisään? Tuskin nämä kovapalkkaiset nimimiehet katsomossa istuu.
 

TeeVee

Jäsen
Juutilainen vs. Filppula

-Saa nähdä onko Juutilainen niin hyvä kuin on hypetetty? Jos ei ole niin Strömberg ja Juutilainen vaihtavat paikkoja.

Hmmm, jotenkin tuo (fanien) hypetys tuntuu perustuvan vain siihen, että Juutilaisen oletetaan olevan yhtä taitava ja lahjakas kuin Valtteri Filppula, jolla oli ennen ensimmäistä liigakauttaan (2003-04, 44 ottelua ja 18 pistettä) takana erinomainen kausi A-junioreissa (playoffit mukaanottaen 67 pts) sekä varaus Detroitiin 3:nnella kierroksella.

Juutilaisella kaksi kautta USHL-junnuliigaa (viimeisellä kaudellaan 6 maalia 44:ssä ottelussa) sekä varaus Chicagoon 6:nnella kierroksella.

Molemmat suht samankokoisia ja pelanneet junioriuransa Jokereissa. Varmasti kaksi kautta Amerikassa on kasvattanut Juutilaisen luonnetta, mutta että Filppulan veroinen...

Toki Juutilaiselle pitää antaa peliaikaa, mutta 2-ketju ja 30 pistettä lienevät ainakin ensi kaudella utopiaa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Hmmm, jotenkin tuo (fanien) hypetys tuntuu perustuvan vain siihen, että Juutilaisen oletetaan olevan yhtä taitava ja lahjakas kuin Valtteri Filppula

Ei välttämättä oleteta, mutta mikä voisi olla parempi tapa antaa kaverille mahdollisuus näyttää kuin asettaa hänet vakituisesti kokoonpanoon kokeneiden
laiturien keskelle?

Itse lähden hahmottelemaan ensi kautta seuraavasti:

Lahti - Tenute - Rita
Kerman - Hauhtonen - Saarinen
Lind - Juutilainen - Varis
Mäki - Louhi - Strömberg
Muut (ja se vitun Nielikäinen kai myös......)

Henk.koht en usko, että Jokerit lähtee tällaisella miehistöllä kauteen vaan hyökkäykseen tulee vähintään yksi uusi vahvistus. Aika näyttää, mutta nyt näin.

Enkä ymmärrä tätä Kermanin dissausta itsekään. Miestä on turha istuttaa mihinkään vitun nelosen keskelle vaan jos hänestä jotain irti halutaan niin kahteen ensimmäiseen ketjuun. Se on sitten toinen asia, onko Hauhtosesta ja Saarisesta kaivamaan Kallen potentiaalia esille.
 

Iippo31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Monta
korkki on oikeilla jäljillä. Kuten Lehkonenkin totesi, maltti on valttia. Jääräpäisellä puskemisella saatetaan vaarantaa pelaajan ura, kun kehitys ei todellakaan ole vielä valmis. Laukaushan Teemulla on ilmiömäinen, mutta vartta pitää vielä saada lisää. Tämän totesi minulle yksi Teemun valmennusta läheltä seuraava henkilö. Teemu on vasta 16-vuotias, eikä millään mittapuulla mies, eikä sellainen tarvitse vielä ollakaan. Vielä on pari vuotta aikaa hioa haba ja päänuppi kuntoon ja sitten menoks vaan!

Pari vuotta kun hiotaan niin kaveri ei enää narripaidassa olekaan. Mielestäni kaverille pitäisi antaa mahdollisuus muutamiin hajavaihtoihin jo ensi kaudelle (hyvässä pelaavassa kentässä) ja kaudelle 09-10 vähintään kakkoskentän laiturin paikka.
 

# 76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä oma näkemys millä aloittaisin kauden:

Hyökkääjät:

Lahti - Tenute - Rita

Nopeutta, taitoa ja maalintekovoimaa. Tarvittaessa etenkin Rita tuo myös rymistelyä ketjuun.

Louhi - Hauhtonen - Kerman

Mielestäni mikäli Kerman on joukkueessa, tulee hänellä olla kunnon paikka kunnollisessa ketjussa. Mikäli miestä aletaan pyörittelemään jossain nelosessa niin silloin on jo melkein sama heittää ukko ulos ja peluuttaa tilalla vaikka omaa junioria. Lisäksi Louhelle antaisin paikan kunnollisella peliajalla tässä ketjussa, tuo siihen voimaa ja on kova työntekijä. Toivottavasti Hauhtonen saa irti näistä veijareista jotain.

Varis - Juutilainen - Lind

Vanhat konkarit eli Peten ja Juhan asettaisin tähän ketjuun. Veikkaisin heidän pelin sopivan edelleen yhteen. Juutilaisella olisi hyvä näytönpaikka tässä ketjussa. Toivottavasti pystyisi itse oppimaan konkareiden mukana ja vastaavasti täydentämään itse heidän peliään.

Mäki - Saarinen - Veistola

Tässä ketjussa Saarisella ja Veistolalla olisi vakituinen pelipaikka. Lisäksi tässä ketjussa on paljon potentiaalia. Lisäksi painottaisin ketjujen tasaista peluutusta joten nelosvitjakin saisi kunnolla peliaikaa.

Nielikäinen (13. hyökkääjä)

Kun kerran Nielikäinen on tänne hommattu niin pelatkoon siinä roolissa mihin parhaiten sopii eli 13. hyökkääjänä hajavaihtoja. Mieluumin toki näkisin tämänkin paikalla jonkun oman junnun.

Puolustajat:

Koivisto - Kuparinen

Samalla sekä kiekollista taitoa että fyysisyyttä. Sopii erinomaisesti ykkösketjuun pakkipariksi.

Jokela - Kauppinen

Hyvin viimekaudella pelannut pari kannattaa mielestäni pitää yhdessä.

Hulkkonen - Kalteva

Kenties puolustavampi pari, sopivasti voimaa ja fyysisyyttä.

Helenius - Hyvönen

Helge luonnollisesti 7. pakkina. Lisäksi Hyvöselle kannattaisi antaa peliaikaa.

Maalivahdit:

Riksman
Hallikainen

Tämä lienee itsestäänselvyys mutta Hallikaiselle kannattaisi tosissaan antaa peliaikaa, mikäli Riksman on rikki jossain vaiheessa.

Muita huomioita...

- Kauden aikana Mäki ja Louhi voisivat vaihtaa paikkaa.
- Tarvittaessa Lindiä voisi peluuttaa kakkosketjussa.
- Loukkaantumissuman sattuessa rohkeasti vaan omia junnuja paikkaamaan, etenkin puolustusosastolla luottaisin Hyvöseen ja Kulmalaan paljon enemmän kuin johonkin Kantorin tasoiseen paniikkihankintaan.
- Strömberg lainalle Vantaalle kehittymään saamaan kunnon pelituntumaa miesten peleistä
- Veistolan ja Saarisen tilalla voi kokeilla myös muita junnuja, mutta mielestäni näille kahdelle pitäisi ehdottomasti saada vakituinen paikka kokoonpanossa ensi kaudella.
- Hyökkäysosastolla on tilaa 1-2:lle kovalle hankinnalle, etenkin yksi sentteri kävisi hyvin vaikka ykkös-kakkosketjuun. Hauhtosen saisi tällöin kolmoseen. Lisäksi joku hyvä maalintekijä ei olisi pahitteeksi, todellisia ja takuuvarmoja maalintekijöitä meillä ei tällä hetkellä oikeastaan kovin paljoa ole. Aloittaisin kauden kuitenkin näillä ja sen jälkeen voisi kaikessa rauhassa arvioida mahdollisten vahvistusten tarvetta ja tehdä kunnollisia hankintoja.
- Hussey/Kantor -tason hazardihankintoja tulisi välttää viimeiseen asti, mieluiten turvautua omiin junnuihin ja antaa heille näytönpaikka.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
korkki on oikeilla jäljillä. Kuten Lehkonenkin totesi, maltti on valttia. Jääräpäisellä puskemisella saatetaan vaarantaa pelaajan ura, kun kehitys ei todellakaan ole vielä valmis. Laukaushan Teemulla on ilmiömäinen, mutta vartta pitää vielä saada lisää. Tämän totesi minulle yksi Teemun valmennusta läheltä seuraava henkilö. Teemu on vasta 16-vuotias, eikä millään mittapuulla mies, eikä sellainen tarvitse vielä ollakaan. Vielä on pari vuotta aikaa hioa haba ja päänuppi kuntoon ja sitten menoks vaan!
(--)
Ja tokihan Areenan kirkkaita voi käydä vaihdon tai pari haistelemassa, mutta puheet edes tilapäisestä edustuspaikasta ovat lapsellista vouhotusta.

Mielestäni kaverille pitäisi antaa mahdollisuus muutamiin hajavaihtoihin jo ensi kaudelle (hyvässä pelaavassa kentässä) ja kaudelle 09-10 vähintään kakkoskentän laiturin paikka.
Niin? Omasta mielestäni totesin tuossa viestissäni aika selvästi, että ensi kaudelle "vaihto tai pari" aikuisten sarjassa voi olla ihan kokeilun arvoinen juttu.

Sitä paitsi, en ymmärrä logiikkaasi siitä, miten se kiinnittäisi Teemua yhtään sen enemmän edustukseen, vaikka hän meillä ne muutamat hajavaihdot vetäisi jo ensi kaudella. Väittäisin nimittäin että jos taantumista ei tapahdu, Pulkkinen on ulkomailla ennen kuin täyttää 20. On siis ihan yksi paskan hailee, milloin Teemu saa ekat pelinsä Jokereissa ja millä jääajalla, sillä Atlantin takana hänelle on paikka kunhan kehitys ei pysähdy.

Pari vuotta kun hiotaan niin kaveri ei enää narripaidassa olekaan.
Kuten seurajohdon puheista on saattanut ymmärtää, tapaus Lehterä ei tule toistumaan Pulkkisen kanssa. Suomessa Pulkkisen tulevaisuus on Jokereissa, muussa tapauksessa ulkomailla, ja sehän on vain hieno juttu. Vaikka Teemu ei ikinä meillä kunnon pelejä pelaisi, niin mieluummin seurailen hänen uraansa Yhdysvaltain yliopistosarjoissa kuin esimerkiksi Tapparassa tai Kärpissä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
- Hyökkäysosastolla on tilaa 1-2:lle kovalle hankinnalle, etenkin yksi sentteri kävisi hyvin vaikka ykkös-kakkosketjuun. Hauhtosen saisi tällöin kolmoseen. Lisäksi joku hyvä maalintekijä ei olisi pahitteeksi, todellisia ja takuuvarmoja maalintekijöitä meillä ei tällä hetkellä oikeastaan kovin paljoa ole
- Hussey/Kantor -tason hazardihankintoja tulisi välttää viimeiseen asti, mieluiten turvautua omiin junnuihin ja antaa heille näytönpaikka.

Tavallaan puhuit itsesi pussiin, vaikka ajoitkin oikeaa asiaa. Jos nyt hankimme suoraan päätä 1-2 vahvistusta, joista toinen olisi todennäköisesti sentteri missä pelaisi Juutilainen tai Strömberi? Nelosessako jämä minuuteilla?

Joukkue näyttää nyt hyvältä ja tasapainoselta. Omia lupaavia nuoria on joukkueessa paljon, joissa on potenttiaalia täyttämään 2-4 ketjun paikkoja.

Uusille vahvistuksille täältä varaukseton EI, jos tilanne muuttuu jollain tavalla asiaa on katsottava uudestaa.
 

Iippo31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Monta
Kuten seurajohdon puheista on saattanut ymmärtää, tapaus Lehterä ei tule toistumaan Pulkkisen kanssa. Suomessa Pulkkisen tulevaisuus on Jokereissa, muussa tapauksessa ulkomailla, ja sehän on vain hieno juttu. Vaikka Teemu ei ikinä meillä kunnon pelejä pelaisi, niin mieluummin seurailen hänen uraansa Yhdysvaltain yliopistosarjoissa kuin esimerkiksi Tapparassa tai Kärpissä.

Ymmärrä että Pulkkinen tulee olemaan korkein suomalaisvaraus vuosiin ja lähtee heti varauksen jälkeen varanneeseen organisaatioon..ei yliopistosarjoihin.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Yli- ja alivoimakentälliset

voitaisiin tehdä aluksi näin, riippuen kuka joutuu jäähylle.

1-ylivoima

Lahti-Tenute-Rita, Koivisto-Kauppinen

2-ylivoima

Kerman-Hauhtonen/Juutilainen-Lind/Varis, Jokela-Hulkkonen

1-alivoima

Hauhtonen-Lind, Jokela-Kuparinen

2-alivoima

Louhi-Mäki, Hulkkonen-Kalteva/Helenius

3-alivoima

Hauhtonen, Jokela-Kuparinen

4-alivoima

Louhi-Lind, Hulkkonen/Helenius

Kunhan periaatteessa niin, että Koivistoa ja Kauppista pelutettaisiin pääasiassa ylivoimalla ja muita sitten vaihdellen alivoimalla.
 
P

Peaks

junnuille vastuuta!

itsehän kun olen näitä pyöritellyt olen saanut tällaiset kokoonpanot:(Leino mukana)

1. Leino-Tenute-Rita
Kauppinen-Jokela

2. Lahti-Hauhtonen-Saarinen
Koivisto-Kuparinen

3. Louhi-Juutilainen-Lind
Kulmala/Hyvönen-Hulkkonen

4. Veistola-Varis-Strömberg
Helenius-Kalteva

Kerman ostetaan vielä ulos sopimuksestaan niin hyvältä näyttää!

ykkösketju pelaisi sen kahdestakymmenestä minuutista alaspäin,kakkonen ja kolmonen siinä vartin paikkeilla ja nelonen +10 minuuttia.omaan silmään ainakin tällaiset kokoonpanot näyttää hyvältä..
 

Brad

Jäsen
Kerman ostetaan vielä ulos sopimuksestaan niin hyvältä näyttää!

Osta mielummin vaikka Louhi ulos kuin Kerman. Jokerien hyökkäys huutaa käsiä ja maalintekijöitä. Kermanilla on kädet, osaa tehdä maaleja(mm. Ruotsissa 19 maalia muutama kausi sitten) ja on nopea luistelija.

Hyvönen tai Kulmala tuskin menevät Kaltevan edelle pakistossa ja Mäki aika varmasti mahtuu 3-4 ketjuun.
 
P

Peaks

öhh mäen ihan unohdin, ja varmasti tuo paletti tulee muuttumaan kovalla kädella tomekin tultua,en jaksa editoida edellistä viestiä joten pistetään tähän parannetut ketjumuutokset.

1. Leino-Tenute-Lahti
2. Rita-Hauhtonen-Valtonen
3. Lind-Juutilainen-Saarinen
4. Varis-Louhi-Mäki

13hyökkääjä: Nielikäinen

Kermanille en löytänyt paikkaa tuosta,en sitten millään. junnuja pitää olla, ja eihän nyt tomekkia sovi työntää kahden ensimmäisen ketjun ulkopuolelle :)
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Tomekia ei varmaan vielä kannata huomioida ketjusuunnitelmissa, koska hänen palatessa kaukaloon on ukkoa keretty kärrätä sisään ja ulos.

Jos sen verran kommentoin, että kun meillä on 2 liigan parhaimmiston voimahyökkääjää (Rita, Valtonen) niin ei kai heitä kannata samaan ketjuun tuhlata?
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
On meillä vaan pirun kova joukkue

Alkaa tosissaan lätkäkuume nousta. Tässä muutama hahmotelma:

Kauden alkuun:

Lind - Tenute - Rita
Kerman - Hauhtonen - Lahti
Saarinen - Juutilainen/Strömberg - Varis
Mäki - Louhi - Veistola
Nielikäinen

Kauppinen - Jokela
Koivisto - Kuparinen
Hulkkonen - Kalteva
Helenius - (Hyvönen)

Talvitauon jälkeen

Rita - X/Leino - Lahti
Valtonen - Tenute - X
Lind - Hauhtonen - Varis
Mäki - Juutilainen/Strömberg/Saarinen - Louhi
Nielikäinen

Pakisto sama.
 
P

Peaks

Tomekia ei varmaan vielä kannata huomioida ketjusuunnitelmissa, koska hänen palatessa kaukaloon on ukkoa keretty kärrätä sisään ja ulos.

Jos sen verran kommentoin, että kun meillä on 2 liigan parhaimmiston voimahyökkääjää (Rita, Valtonen) niin ei kai heitä kannata samaan ketjuun tuhlata?


Pistin heidät siksi samaan ketjuun,kun kaksikko Lahti-Valtonen on kumpikin niitä räkämaalien-maalinedusmaalien iskijöitä..mutta kyllähän Leinon ja Ridan voisi vaihtaa päittäin että saadaan sinut tyytyväiseksi :)
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Pistin heidät siksi samaan ketjuun,kun kaksikko Lahti-Valtonen on kumpikin niitä räkämaalien-maalinedusmaalien iskijöitä

Mielestäni tuo kuvaus sopii paremmin Ritaan kuin Lahteen, jolla käsittääkseni on myös käsiä. Tässä uskossa olen ainakin elänyt. Voihan se olla, että muistan väärin. ;)
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyökkäys:

Rita - Tenute - Lahti
Mäki - Bishai - Kerman
Lind - Hauhtonen- Saarinen
Louhi - Juutilainen - Varis
Veistola/Vauhkonen/Nielikäinen


Puolustus:

Jokela-Kauppinen
Koivisto-Kuparinen
Kalteva-Hulkkonen
Helenius-Kulmala
Hyvönen


Alkaa näyttämään jo todella hyvältä ja laadukkaalta molemmat osa-alueet. Ja Valtonenkin saadaa vielä tuohon mukaan jossain vaiheessa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Vili#16:lla muuten hyvät ketjut, mutta itse laittaisin Bishain Lahden ja Ridan vierelle ja Tenuten puolestaan kakkossentteriksi. Perusteluna tiistaina nähty Tappara-peli, jossa Kerman-Tenute-Mäki toimi omiin silmiini hyvin tehden Jokerien viidestä maalista neljä sekä se, että Lahti ja Rita ovat viime vuosina tehneet hyvät tehot nimenomaan taitavien pelinrakentajien (Leino, Hirschovits) riinalla.
Sehän nyt on periaatteessa makuasia, kumpi näistä senttereista pelaa nimellisessä ykkösketjussa.

Eli näin:

Rita - Bishai - Lahti
Mäki - Tenute - Kerman
Lind - Hauhtonen - Saarinen
Louhi - Juutilainen - Varis

On piru vie kova hyökkäys tähän liigaan! Tuohon vielä pitäisi Valtosen änkeä sitten tammikuussa...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Hyökkäys (omat jätkät tummennettu)
Rita - Bishai - Lahti
Mäki - Tenute - Kerman
Lind - Hauhtonen- Saarinen
Louhi - Juutilainen - Varis (Jokeri-ikoni vaikka ei alunperin oma olekaan)
Veistola/Vauhkonen/...kaukana kokoonpanosta pyllykkä

Mihin Valtonen laitetaan, Mäen vai Kermanin tilalle - mihin näistä jompikumpi tippuu?

Puolustus (omat jätkät tummennettu)
Jokela-Kauppinen
Koivisto-Hulkkonen
Kalteva-Kuparinen
Helenius-Kulmala
Hyvönen

Maaliivahdit
Riksman
Hallikainen

Omien Jokerihenkisten kavereiden lukumäärä on ihan kohtuullisella tasolla vaikka ulkopuolelta kovastikin ollaan huolissaan Jokereiden tilanteesta. Jokaiseen ketjuun on saatu vähintään yksi oma ja puolustuksessakin melkein, Kauppinenhan on pelannut Jokereissa jo A-junnuissa - ei tosin siis ole omia.
 
Viimeksi muokattu:

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Puolustus (omat jätkät tummennettu)
Jokela-Kauppinen
Koivisto-Hulkkonen
Kalteva-Kuparinen
Helenius-Kulmala
Hyvönen

Maaliivahdit
Riksman
Hallikainen

Ihan pakko mainita tähän väliin, että kyllä tuo Jokereiden puolustus näyttää erittäin kovalta. On kokemusta, varmuutta, taitoa, pelisilmää ja ennenkaikkea kovuutta. Maalivahti tilanne näyttää mielestäni hyvältä, enempää en voi sanoa tilanteesta. Riksman on liigan top 3 vahteja mutta Hallikaisesta en pysty toteamaan mitään. Jos esim. verrataan jullilaumaan, ovat he puolustuksessa meitä jäljessä- ainakin paperilla. 2. maalivahtitilanne kallistuu kyllä heille päin, ainakin näyttöjen perusteella. Hallikainen on pelannut kyllä kelpo otteluita mm. nollapeli Ilvestä vastaan mutta kokemusta hänellä ei ole hirveästi. Toivottavasti Hanlon&Ika antaa hänelle pelituntumaa tasaisesti runkosarjan alusta asti. Tenute 1-kenttään, Bishai 2-kenttään...
 

Filosofem

Jäsen
Puolustus on nimekäs, mutta kuten jo moneen kertaan todettu, niin parilla keskeisellä jätkällä on nykytason näytöt päivittämättä. Ylivoimiin saadaan mukavasti kaksi rightin pakkia, Koivisto ja Jokela, ja heille kavereiksi sitten Kauppinen ja esim. Hulkkonen. Tämä on erinomainen asetelma, ja kaiken järjen mukaan ylivoimiin pitäisi saada kaikkiaan aika helkkarin tehokkaat ja monipuoliset myllyt.

Ehkä eniten mietityttää liikkeen puute, mutta mikäli se syöttö lähtee napakasti liikkeessä olevalle hyökkääjälle, niin antaa hyökkääjien vain sakata vauhdin kanssa. Mielenkiintoisesti Helenius on pelannut harkkapeleissä kolmen ekan pakkiparin joukossa, joten saa nähdä mikä on Helgen paikka kun kausi alkaa ja sairastupa tyhjenee.

Koiviston ja Hulkkosen lisäksi pienenä kysymysmerkkinä täytyy pitää myös Kauppista, joka oli pudotuspeleissä aivan huikean uskomaton, mutta kauden aikana hirveä hasardi. Toivottavasti huippuotteet jatkuvat ilman niitä tyypillisiä notkahduksia.

Riksman ei todellakaan ole mikään top-3 maalivahti ennakkokaavailuissa. Edelle menevät Vehanen, Wallinheimo, Toivonen ja Bruckler, sekä seuraavassa korissa Juuson lisäksi ovat molemmat Tarkit sekä Pitkämäki. Hyviä haastajia ovat myöskin Lehto ja Lassila, joskin kuuluvat taas astetta alemmas. Toki Riksman on esittänyt paikoin vakuuttavia otteita liigassa, ja mikäli ne jatkuvat, niin hän saattaa olla top-3 molari. Kausi näyttää.

Hyökkäyskalusto on kunnossa, ja laitureista maalintekovastuu kasaantuu Ritalle, Lahdelle ja Kermanille. Kysymysmerkki on Kermanin onnistuminen sniperinä, mutta toivottavasti homma toimii Tenuten kanssa, sillä olisi loistavaa saada kaksi erittäin vaarallista hyökkäysketjua. Nuo flintstonen hahmottamat ketjut ovat erittäin hyvät ja varmaan aika lähellä totuutta, ainoastaan se Nielikäinen puuttuu. Kas kummaa.

Siinäpä muutama kysymysmerkki, mutta suurin ja tärkein asia on se, että Hanlon & Ika saavat iskostettua haluamansa toimivan pelisysteemin. Ilmeisesti tällä hetkellä homma on vähän hakusessa, toivottavasti räpellys vaihtuu ajatukseen.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Riksman ei todellakaan ole mikään top-3 maalivahti ennakkokaavailuissa. Edelle menevät Vehanen, Wallinheimo, Toivonen ja Bruckler, sekä seuraavassa korissa Juuson lisäksi ovat molemmat Tarkit sekä Pitkämäki. Hyviä haastajia ovat myöskin Lehto ja Lassila, joskin kuuluvat taas astetta alemmas. Toki Riksman on esittänyt paikoin vakuuttavia otteita liigassa, ja mikäli ne jatkuvat, niin hän saattaa olla top-3 molari. Kausi näyttää.

Mielestäni Brückler on selvä ykkönen, Toivonen erittäin lähellä. Mitä tulee siihen kolmanteen titteliin, niin mielestäni siitä taistelee aika moni vahti Riksman, Tarkki, Wallinheimo ja varauksella Vehanen. Jokatapauksessa tänä vuonna marginaalit ovat erittäin pienet. Liigassa pelaa monta hyvää kopparia joita ei saa aliarvioida. Tämä on mielestäni loisto juttu.
 

Valtteri

Jäsen
Mihin Valtonen laitetaan, Mäen vai Kermanin tilalle - mihin näistä jompikumpi tippuu?

Valtonen on aika iso kysymysmerkki. Jos on pelikunnossa joulu-tammikuussa, niin pelaamattomuutta on kertynyt reilusti yli vuosi ja se on aika paljon. Voipi olla, että Valtosesta ei tulevalla kaudella 1-2 ketjuun ole vaan mielummin sinne 3-4 ketjuun ruohimaan ja tuomaan kovuutta. Pudotuspeleissä Valtonen voi olla hyvinkin arvokas, jos on kunnossa.

Lahti - Tenute - Rita
Lind - Bishai - Kerman
Mäki - Hauhtonen - Varis
Louhi - Juutilainen - Saarinen
+ Valtonen, Vauhkonen, Nielikäinen

Laituriosasto on aika samasta puusta veistettyä.. kyllä tuonne yksi samettikäsi tyyliin Stapleton mahtuisi helposti.

Puolustus (omat jätkät tummennettu)
Jokela-Kauppinen
Koivisto-Hulkkonen
Kalteva-Kuparinen
Helenius-Kulmala
Hyvönen

Ehkei kuitenkaan Kaltevaa ja Kuparista samaan pariin, ei hirveästi järkeä peluuttaa kahta isokokoista puukättä samassa parissa ja joilta ei kummaltakaan peli hyökkäyssuuntaan suju kovinkaan hyvin.

Kauppinen - Jokela
Kuparinen - Koivisto
Hulkkonen - Kalteva
Helenius - Kulmala/Hyvönen

Enpä laittaisi Vehasta mitenkään selvästi Riksmanin edelle. Eihän sillä ole kuin yksi ihan hyvä kausi SM-liigassa, ei muuta. Riksmanilla on kaksi huippukautta ja vei Ässät+Jokerit finaaleihin melkein yksin..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös