Kenestä Selinin seuraaja?

  • 54 948
  • 181

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tässä on juu nyt kyllä ainekset oikeastaan ihan mihin vain ja olisi karmea tlanne, jos viime kauden, sanoisinko buumi tyrehtyisi totaalisesti.

Ollut yleisömäärät kasvussa ja nyt tuli vielä Vihko takaisin, niin kyllä tässä tärkeitä aikoja eletään.

Noin muuten Rautio oli varmasti vähintään yksi parhaista vaihtoehdoista.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Iltasanomat tietää kertoa HPK:n uudeksi päävalmentajaksi Kai Raution.

Mielestäni loistava valinta tähän kohtaan. Annetaan miehen näyttää millainen velho on.
Loistava valinta? Allekirjoitan mieluummin I.Collianderin näkemyksen; epäusko vaihtui tyrmistykseen.

Rautio-Arvonen-Viitakoski -valmennustroikka on suoraan sanottuna painajaisuni, jonka tasoa ei kompensoi tippaakaan edes se, että HPK:lla on liigan pätevin maalivahtivalmentaja.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Nyt kun tämä Rautio alkaa varmistumaan seuraavaksi päävalmentajaksi ja hetken kun on saanut sulatella tätä niin ajatukset on, että huonomminkin voisi olla ja kun katsoo Raution uraa niin eiköhän ollut jo aikakin ottaa askel päävalmentajaksi. Mutta kuten myös todettu on tässä sellainen Rindellmäinen maku/vivahde. Seuraavaa Jukka Jalosta en Rautiosta odota, mutta en usko, että olisi myöskään ihan täysi floppi ja luotan sekä uskon Laukkasen ja Korpelan taitoihin tässä asiassa.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Rautio-Arvonen-Viitakoski.
Onhan siinä, kolmikko! Jos ja kun se on Rautio, niin vaikea on nykytilannetta kääntää positiiviseksi. Kyllähän tässä kävi Kerholle niin kylmät kuin olla ja voi. Fanit tulevat huomaamaan Selinin menetyksen vaikutukset peliesityksiin. Rosteri on edelleen hyvin haavoittuvaa sorttia, johon tarvitaan todella etevä valmentaja ulosmittaamaan siitä kaikki irti. Onko Raution vaatimustaso lähelläkään Selinin vastaavaa, sitoutuuko joukkue samalla tavalla kuin viime vuonna, puolustuspelin organisointi etc.

Kasassa on Selinin toivomuksien mukaan kasattu joukkue ja pelolla odottaa seurauksia pelaajaliikenteeseen kun Raution nimi jukistetaan. Mitä tekee esimerkiksi Viitaluoma ja Sallinen? Puhumattakaan Raution pelikirjasta: nyt siirrtytään pystysuunnan jääkiekkoon ja siinä Kerhon materiaali loppuu kesken (mikäli siis Rautio valmentaa kuten oppi-isänsä). Täysi arpahan Kaira on, mutta heitetään tähän kohtaan nyt kuitenkin ne väsyneet "annetaan näyttää", "halpa" ja niin, "peruna"- sana unohtui.

Rautio ilmeisesti tykkää fyyysisestä lätkästä, siitä plussaa.
Nyt kun tämä Rautio alkaa varmistumaan seuraavaksi päävalmentajaksi ja hetken kun on saanut sulatella tätä niin ajatukset on, että huonomminkin voisi olla.
Rindell, Alatalo, Teisa..?
 
Viimeksi muokattu:

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Rindell, Alatalo, Teisa..?

Niin tai vaikka Tami, mutta pointti oli oikeastaan siinä, että vaikka Rautio ei välttämättä ole se nimekkäin vaihtoehto niin kumminkin kaveri on päässyt aika läheltä seuraamaan useamman vuoden ajan tulevan maajoukkueen valmentajan toimintaa sekä nähnyt miten se menestys luodaan. Floppiriski on aina tietysti olemassa, mutta kyllä varmasti Korpela ja pojat ovat analysoineet ja miettineet joka kantilta mimä on HPK:lle se paras vaihtoehto.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Ketkä? Nimiä pöytään!

Juha Koivisto, Juha Mielonen, Antti Aarnio, Juha Kiilholma ja mitä niitä on? Jesse Saarinen kärsi loukkaantumisista ja voi nousta uuden koutsin myötä tärkeeksi pelaajaksi Kerhossa. Edellämainittuja en ole jäänyt kaipaamaan SaiPan rosteriin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Alan tykkäämään hiljalleen tästä Rautiosta. Viitakoski ei välttämättä ole kyllä sitä, mitä olisin Kerhoon halunnut kun julkistettiin. Toivottavasti sieltä löytyy munaa penkin takaata. Missään nimessä sellaista hyssyttelijää ei nyt saa tulla, joka on jo valmiiksi alistuneen oloinen kuten Buddha ja KiVa-Hasa.

Taklauksia, taistelua ja periksiantamattomuutta. Tämän täytyy jatkua. Jos välillä tulee sitten turpaan, sitten tulee. Nuorille myös täytyy tulla edelleen rohkeasti vastuuta.

Tuossa oikeastaan ne teesit, joita toivon näkyvän tulevankin kauden edetessä.
 

Ralph

Jäsen
Juha Koivisto, Juha Mielonen, Antti Aarnio, Juha Kiilholma ja mitä niitä on? Edellämainittuja en ole jäänyt kaipaamaan SaiPan rosteriin.

Mitä niitä nyt on, Tuomas Vänttinen ja Ville Viitaluoma nyt ainakin. Valitettavasti nämä kaksi asiaa eivät kulje käsi kädessä, siis turhake ja sinun ei-suosikkipelaajat. Juha Kiilholma oli HPK:n viime kauden varmimpia suorittajia ja on erinomainen kolmossentteri, ei turhake. Antti Aarnio on tärkeä roolipelaaja neloskenttään, hyviä pommeja ja aina kovaa taistelua, ei turhake. Juha Mielonen pelasi heikon runkosarjan mutta oli loistava pudotuspeleissä, niillä näytöillä kaikkea muuta kuin turhake. Juha Koivisto ei ole pelannut peliäkään HPK:ssa ja ennakkoajatuksissa mielestäni hyvä hankinta ylimääräiseksi laituriksi.

Hieno tulla aina huutelemaan vastustajan pelaajista ketkä ovat turhakkeita, kun ei seuraa yhtään niiden otteita. Minäkin vilkaisen SaiPan pelaajalistaa ja sanon Ville Kohoa turhakkeeksi, ihan vain mutuna.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys

Ihan miten vain, mutta tarkoitus ei ollut aiheuttaa närää. Viitaluoma oli yksi syy miksi Kerho pärjäsi viime kaudella tosi hyvin. Katastrofin ainekset olisi ollut ensi kauden Kerhossa, kun Selin hommaili sinne lisää jamppoja SaiPasta. Onneksi mies ei ole enää siellä. Kiilholmat ja koivistot pelasi myös SaiPassa ihan hyvin, mutta mitään sateentekijöitä he eivät olleet. Kuten joku Kerhofani aikaisemmin sanoi, nelosketjun miehiä on jo Kerhossa tarpeeksi kun mm. Koivisto sinne hommattiin. Mutta kaikea hyvää Raution Kerholle.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Kyllähän tilanne on kuitenkin se, että oli siellä valmentajana kuka tahansa. Tässä tapauksessa Rautio. Niin hyvä pelaajisto on kuitenkin kaiken edellytys menestykselle. Ei edes itse Kai Suikkanen ollut niin messiass menneellä kaudella, että olisi saanut Pelicansin samanlaiseen lentoon, kun yksinkertaisesti Hodgman ja Lasch puuttuivat. Eikä muukaan materiaali ollut samanveroinen.

Nyt meillä on kuitenkin duo Sallinen & Viitaluoma + Vihko ja niiden päälle on hyvä alkaa muodostamaan lisää aihioita. Riippumatta siitä kuka tuleva valmentaja on.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Kyllähän tilanne on kuitenkin se, että oli siellä valmentajana kuka tahansa. Tässä tapauksessa Rautio. Niin hyvä pelaajisto on kuitenkin kaiken edellytys menestykselle.

Hyvä pointti. Jopa itse Kiva-Harri johdatti joukkueen ensimmäisellä kaudellaan Kerhossa ollessaan runkkarissa 7.sijalle, kun Viitaluoma-Puustinen akseli naputti maaleja hyökkäyspäässä ja Lassila seisoi päällään omalla maalilla. Säälipoffeissa tämä ei sitten riittänytkään, mutta kuitenkin. Toisella Harrin kaudella pelaajamateriaali -ja toki myös valmentaja- oli umpisurkea ja sehän näkyi sitten tuloksessa. Myöhemmin hätiin rientänyt ja joukkueen kuiville naarannut Lehkonenkin sanoi, ettei ole ikinä valmentanut materiaaliltaan ja taidoiltaan niin heikkoa joukkuetta.

Eli oli valmentaja kuka hyvänsä, niin onhan materiaalillakin väliä. Ja viime kaudesta HPK ei ole mainittavasti heikentynyt, päinvastoin mielestäni. Jos hyvä kakkossena ja mahdollisesti Miettisantti tulisivat vielä kokoonpanoon, niin varmasti ollaan ainakin sääleissä, seisoi penkin takana kuka hyvänsä. Vaikka sitten Kaira, jonka olemassaolokin on monille palstalaisille täysi arvoitus.
 

Ralph

Jäsen
Nimenomaan, HPK on pelaajiston osalta vahvistunut viime kauden lopusta, varsinkin kun kakkossentteri tulee vielä sisään. Pudotuspelijoukkueesta on hyökkäyksestä pudonnut tai lähtenyt Luomala, Piispanen ja Rendulic, tilalle nousee tai saapuu Santavuori ja Vihko ainakin. Puolustuksesta Tuulola ja Larsson vaihtunut kaksikkoon Bruun, Schira. Luotan molempien olevan hyvä hankinta, ylittävät 20 pisteen rajan. Maalivahdit vaihtuneet nuorempaan, mutta luotetaan Lehtoseen.

Rautio on seurannut vierestä pitkään huippuvalmennusta, aivan kuten Lehkonen. Lehkonen ei nostanut jo uponnutta laivaa enää pinnalle, mutta sai sen siihen kuntoon, että se voitiin vuodessa sieltä nostaa, eikä jättää divariin.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Nimenomaan, HPK on pelaajiston osalta vahvistunut viime kauden lopusta, varsinkin kun kakkossentteri tulee vielä sisään. Pudotuspelijoukkueesta on hyökkäyksestä pudonnut tai lähtenyt Luomala, Piispanen ja Rendulic, tilalle nousee tai saapuu Santavuori ja Vihko ainakin. Puolustuksesta Tuulola ja Larsson vaihtunut kaksikkoon Bruun, Schira. Luotan molempien olevan hyvä hankinta, ylittävät 20 pisteen rajan. Maalivahdit vaihtuneet nuorempaan, mutta luotetaan Lehtoseen.
Mihis Rendulic pudonnut tai lähtenyt? Eiköhän hänelle ole paikka kärkiketjuissa ainakin ehkä Vihko voi viedä paikan Viitaluoman viereltä mutta muuten Borna mihinkään pudonnut ole.?
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Pudotuspelijoukkueesta on hyökkäyksestä pudonnut tai lähtenyt Luomala, Piispanen ja Rendulic, tilalle nousee tai saapuu Santavuori ja Vihko ainakin.

Onko sulla parempaa tietoa Bornan lähdöstä Zagrebiin vai miten muuten hän on kokoonpanosta pudonnut? Miten esim. Santavuori voi yht'äkkiä olla Bornaa parempi, kun ei hän ollut sitä viime kauden lopussakaan? Tai Saarinen samoin? Eiköhän kuitenkin ne siellä pelaa, jotka harjoituspeleissä näyttönsä näyttää. Borna on 21-vuotias kehittyvä pelaaja, joka voi hyvinkin lyödä itsensä läpi ensi kaudella oikein kunnolla tyyliin Sallinen. Muutenkaan etukäteisrankingissa viime kauden perusteella ainoastaan Sallinen, Vihko, Vänttinen ja varauksin Rautiainen ajaa minusta Bornasta ohi tällä hetkellä, ei muut laiturit. Tosin elokuussa tilanne voi olla taas uusi, mutta minun mielestäni on erittäin puusilmäistä tässä vaiheessa ennen kunnon harjoituskautta jo pudotella pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle.
 

Ralph

Jäsen
Mihis Rendulic pudonnut tai lähtenyt? Eiköhän hänelle ole paikka kärkiketjuissa ainakin ehkä Vihko voi viedä paikan Viitaluoman viereltä mutta muuten Borna mihinkään pudonnut ole.?

Kenen paikalla Borna pelaa kärkiketjussa? Sallinen ja Vihko tuskin jäävät vertailussa Bornan taakse ja pelaavat ennakkoon ykköskentässä, sitten tulee kolmikko Rautiainen, Saarinen, Santavuori, joku näistäkö katsomoon? Vänttinen, Turtiainen ja Aarnio edustavat sitten työläämäpää osastoa. Mielestäni tuossa on kahdeksan HPK:n kärkilaituria juuri nyt.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Jos terveenä ollessaan Borna on katsomossa kun Turtiainen pelaa, niin mua oikeesti rupeaa yököttämään. Kaikki kunnia Turtiaiselle ja sille asenteelle millä hän kentällä painaa, mutta jos olet yhtä kädetön ja silmätön jätkä kuin Jaakko, niin se olis sama kun laittais vaihteen vapaalle ja painais kaasua, kyllähän se vaikuttavaa ääntä pitää ja voi tuntua siltä että kohta se lähtee ja aivan penteleen kovaa, mutta kun ei ole lähtenyt eikä tule lähtemään. Sitten on tämmösiä vänttisiä jotka pelaa sillä samalla asenteella, mutta anti joukkueelle on hieman toista tasoa.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Hämeen Sanomien mukaan tänään puolelta päivin HPK julkaisee päävalmentajan nimen. HäSan mukaan "nimi lienee kaupungin oma mies Kai Rautio".
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Hämeen Sanomien mukaan tänään puolelta päivin HPK julkaisee päävalmentajan nimen. HäSan mukaan "nimi lienee kaupungin oma mies Kai Rautio".

Tylsää kun kaupungin oma aviisi spoilaa. Mutta tulisiko samalla rysäyksellä se kakkossena josta myös pauhattu?
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Rautio on mielestäni näissä oloissa erittäin hyvä vaihtoehto Kerhon peräsimeen, alunperinkin ihmettelin sitä alun todella nihkeää suhtautumista miehen nimen tullessa esiin. Rautiolla on taatusti hyvää tietotaitoa (kaikkihan me tiedämme että entiset pakit ovat hyvin usein valmentajina parempia kuin entiset hyökkääjät), ja tosiaan hän vielä tietää olosuhteet, että mihin olisi tulossa..

Mutta tulisiko samalla rysäyksellä se kakkossena josta myös pauhattu?

Ihan tsoukilla muuten katsoin läpi vaihtoehtoja, että minkälaisen kakkossentterin Rautio "luonnollisesti" tuo Torpedosta mukanaan Hämeenlinnaan. Ainakin pari mielenkiintoista nimeä olisi tarjolla..

Artyom Chernov
Vladimir Galuzin

Näistä etenkin nuorehko Galuzin voisi oikeasti olla mielenkiintoinen haku kotoiseen liigaamme. Oli siellä pari muutakin vapaaksi ilmoitettua sentteriä (esimerkiksi kokenut Pyotr Schastlivy), mutta he ovat sitten jo liian kovia tullakseen Hämeenlinnaan kakkossentteriksi..
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Jos terveenä ollessaan Borna on katsomossa kun Turtiainen pelaa, niin mua oikeesti rupeaa yököttämään. Kaikki kunnia Turtiaiselle ja sille asenteelle millä hän kentällä painaa, mutta jos olet yhtä kädetön ja silmätön jätkä kuin Jaakko, niin se olis sama kun laittais vaihteen vapaalle ja painais kaasua, kyllähän se vaikuttavaa ääntä pitää ja voi tuntua siltä että kohta se lähtee ja aivan penteleen kovaa, mutta kun ei ole lähtenyt eikä tule lähtemään. Sitten on tämmösiä vänttisiä jotka pelaa sillä samalla asenteella, mutta anti joukkueelle on hieman toista tasoa.

Kyseessä nyt kuitenkin eri tyylin pelaajat, joten ei niitä voi verrata toisiinsa. Turtiainen on enemmän alaketjujen taklaaja ja alivoimapelaaja kun Borna taas ylempien ketjujen maalintekijä.

Itse haluaisin nähdä Turtiaisen lähes koko ajan nelosessa, mahdollisesti jopa kolmosen laidassa. Aarnio-Kiilholma-Turtiainen on kohtuu pätevä nelonen ja varmasti viihdyttävä.
 

Fordél

Jäsen
Jos ja kun Rautio on Kerhon seuraava valmentaja, on seuran tulevan kauden menestysmahdollisuuksista vaikea sanoa oikeastaan yhtään mitään. Jengi on suht laadukas (pieniä puutteita toki on), mutta valmentaja on täysi kysymysmerkki. Aika harva tuntee tapausta Kai Rautio. Mikä on pelifilosofia? Miten kasattu jengi sopii hänen pelifilosofiaan? Millainen on johtamisfilisofia? Mitkä ovat johtajaominaisuudet? Entä onko muodostuvassa valmennusryhmässä riittävästi monipuolista osaamista?

Paljon on kysymyksiä ilmassa, mikä luo Kerhon tulevalle kaudelle paljon epävarmuustekijöitä. Aika tuo kysymyksiin vastauksia ja hienoa, että tulevalla kaudella saadaan ilmeisesti Kai Rautiostakin vähän tukevampi ote.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Onneksi edelleen (myös Suomessa) pelaajat pelaavat eikä valmentaja. Valitettavan pelitapa-ajattelu edellä täällä kyllä mennään.
 

Fordél

Jäsen
Onneksi edelleen (myös Suomessa) pelaajat pelaavat eikä valmentaja. Valitettavan pelitapa-ajattelu edellä täällä kyllä mennään.

Tottakai, mutta se ei poista sitä etteikö valmennuksella olisi iso rooli joukkueen menestyksessä. Muutenhan se olisi ihan sama kuka siellä penkin takana seisoo.

Eikä tässä mennä pelitapa edellä vaan myös muut jutut ratkaisevat valmentajassa, kuten johtaminen. Siksihän kyselin juuri sen monipuolisen valmennusryhmän perään.

Kyse on kokonaisuudesta, jossa pelaajilla on isoin rooli. Ne pienemmätkin jutut voi lopulta johtaa kuitenkin siihen, että kokonaisuus ei toimi riittävän hyvin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös