Kenestä Kummolan seuraaja?

  • 29 137
  • 175

onomoro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Viestin lähetti MS
Jääkiekkoleijonat antoivat tukensa Kummolalle ja Kurrille. Näin sanottiin äsken Tulosruudussa. Joku voi tarkentaa uutista.

Uutinen on ilmeisesti Iltalehden tekosia, joten kannattaa suhtautua melkolailla varauksella siihen. Kysymykset pelaajille voivat olla olleet ihan mitä tahansa. Mutta huomennahan se nähdään. Tai ei välttämättä nähdä. Onkohan Jalonen ollut tekemässä juttua? hmm. Tekisiköhän joku toinenkin lehti vastaavan kyselyn.
 
Viimeksi muokattu:

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Viestin lähetti MS
Jääkiekkoleijonat antoivat tukensa Kummolalle ja Kurrille. Näin sanottiin äsken Tulosruudussa. Joku voi tarkentaa uutista.

Neljääkymmentä World Cupissa ja kevään MM-kisoissa pelannutta pelaajaa oli haastateltu, kysymyksiä muistaakseni yli kolmekymmentä.

Prosenttiluvuista voi laskea, että yksi pelaaja haluaa Kurrin eroavan, 2 pelaajaa vaatii Westerlundin eroa ja 5 haluaisi Kummolan lähtevän. Tuon perusteella ei taida lahko olla kovin vahvoilla ainakaan pelaajien keskuudessa, kannattaa huomata, että myös Summasen joukkueen jäsenet ovat saaneet äänestää...
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Jaa että oikein kysely. Tuo "uutinen" on täyttä paskaa ja pelkkää Jalosen pyristelyä meitä rehellisiä kannattajia vastaan. Ymmärsinkö oikein, että kysely tehtiin syyskuussa heti WC:n jälkeen? Miksi siitä pitää tehdä oikein telkkuun uutinen nyt yhtäkkiä, kesän kynnyksellä? Pelkääkö joku? Sopii myös ihmetellä, että miksei tuo maikkarin telkkariin asti päässyt "uutinen" löydy niiden nettisivuilta.

Jos kysely tosiaan tehtiin syyskuussa, niin sillä ei ole mitään merkitystä enää. Tuolloin pelaajat eivät olleet vielä pelanneet Westerlundin alaisena peliäkään ja takaraivossa lämmitti tuore WC-menestys. Eihän Erkka minustakaan vaikuttanut syksyllä huonolta vaihtoehdolta, päinvastoin. Nyt kun Erkan tylsät kynnet on nähty, niin heittäisin hepun säälittä ulos. Kummolankaan asemaa ei ollut vielä kukaan kyseenalaistanut julkisuudessa syksyllä, eli pelaajat eivät olleet edes ajatelleet asiaa siltä kantilta, että Kale tosiaan sotkee asioita kautta linjan. Mikäli olin väärässä kyselyn ajankodasta, niin tällä ei tietty voi spekuleerata.

Kukaan ei tiedä miten haastattelu on oikeasti toteutettu. Esim. saiko kysymyksiin vastata nimettömänä ja oliko vastaajilla todellakin edellytykset uskoa, että vastaukset pysyvät nimettöminä. Olen itse osallistunut työelämässä moneen otteeseen henkilöstökyselyjen tekniseen toteutukseen ja todennut, että nimettömyydellä ja "nimettömyydellä" on huima vaikutus vastauksiin ja varsinkin kritiikkiin ja nimenomaan sen puutteeseen. Ei riitä, että kyselyyn voi todellakin vastata anonyymisti, ellei siihen luoteta. Pienikin epäröinti johtaa kritiikin vaimenemiseen jos vaihtoehtona on riskeerata henkilökohtaiset suhteet ylöspäin tai jopa potkujen pelko.

Vastauksiin voi vaikuttaa myös se, että Kalehan voi oikeasti olla ihan mukava heppu jos olet hänen suosiossa ja sehän on nähty, että kavereita Kale kohtelee silkkihansikkain. Ja kyllähän kale osaa tarvittaessa esittää leppoisaa, mukavaa ja rehtiä Joulupukki-hahmoa pelaajien suuntaan. Edellisiin kun lisätään se kirpaiseva tosiseikka, ettei nuo pelaajat todellakaan ole vuosikausia kumilätyn perässä luistelleina mitään ruudinkeksijöitä, niin en yhtään epäile etteikö niistä saisi puristettua haluamiaan vastauksia.

Kysymysten asettelullahan voidaan vaikuttaa helvetisti. Esim. - Pitäisikö Kalervo Kummola erottaa välittömästi? kyllä/ei -> Jos vastaaja haluaa päästä Kalesta, mutta ei halua hätiköityjä ratkaisuja, hän vastaa tietenkin ei. Tuskin saamme koskaan tietää, että miten nuo kysymykset on esitetty.

Entä saivatkohan kyselyyn vastata esimerkiksi herrat Kai Nurminen, Kimmo kuhta, Pasi Saarela, Jukka-Pekka Laamanen, Pasi Tuominen, Ilkka Mikkola, Mikko Lehtonen, Janne Niskala, Jukka Voutilainen, Marko Jantunen, Valtteri Filppula, Tuomas Eskelinen, Jarkko Immonen, Tomi Pettinen, Antti Virtanen, Jari Korhonen, Hannes Hyvönen, Jaakko Uhlbäck ja vaikkapa Pekka Saarenheimo?

- Täysin masinoitua touhua!
 

kissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fort Wayne Komets
Viestin lähetti AnaMasa
Edellisiin kun lisätään se kirpaiseva tosiseikka, ettei nuo pelaajat todellakaan ole vuosikausia kumilätyn perässä luistelleina mitään ruudinkeksijöitä, niin en yhtään epäile etteikö niistä saisi puristettua haluamiaan vastauksia.

Et ole ruudinkeksijä kyllä sinäkään. Sen lisäksi ettet pelaa kiekkoa maajoukkueessa.
 

Pena

Jäsen
Journalistiikan helmenä pidetyn julkaisun, Iltalehden (lisää tähän 200 hymiötä), julkaisema kysely tehtiin ilmeisesti äskettäin, mutta vastaamassa oli siis sekä syksyn World Cup-joukkueen että tämän kevään MM-joukkueen pelaajia. Artikkeli "Nyt puhuvat LEIJONAT" on ilmeisesti kirjoitettu jotenkin rauhattomassa mielentilassa, tekstistä saa sellaisen kuvan, että kirjoittajaa itseään kohtaan olisi hyökätty, teksti on jotenkin agressiivista, mutta puolustelevaa. Miksiköhän tuo sävy on katsottu aiheelliseksi?

11) Erkka Westerlund on tällä hetkellä paras mahdollinen henkilö Leijonien päävalmentajaksi.

- Ei päävalmentajaksi, mutta kakkoseksi.<clip>

20) Koko joukkue teki kaikkensa MM-kisoissa.

- Muulla tavalla johdettuna ja roolitettuna joukkue olisi saanut itsestään enemmän irti. Ja minä myös.
Nämä ilmeisesti unohtuivat ko. lehden tekemistä johtopäätöksistä? Journalistiikassahan on olemassa vaihtoehtoina joko sanomalehtien linja, jossa etsitään tietoa ja julkaistaan tulokset (tutkivaa journalismia) tai tuo Seiskan ja iltapäivälehtien linja, jossa päätetään ensin mitä mieltä ollaan ja sen jälkeen etsitään todisteita tukemaan omaa mielipidettä (ja mikäli faktat ovat tuon alunperin keksityn mielipiteen vastaisia, tutkimus jätetään julkaisematta osin tai kokonaan).

Gallupit ovat siitä käteviä, että niistä voi poimia oman mielipiteen mukaiset vastaukset, puhua niistä suurella painolla ja ohittaa oman mielipiteen vastaiset vastaukset (sellaiset, kuten tuo lainaamani) vain olankohautuksella. Tällaista menettelyä kutsutaan suomen kielessä sanalla "propaganda".

Kannattaa katsoa se kyselyn tulos (PDF nettiversiossa). Pari kohtaa poimittuna:
- Summasen käyttäytymisestä Niinimaata kohtaan ei yleisesti pidetty. Mutta hänen käyttäytymisestään yleisestiottaen ei kysytty.
- Alle puolet on sitä mieltä, että Westerlundin valmennustyyli on oikea
- Alle puolet pitää Westerlundia parhaana mahdollisena valmentajana
- Summasen valmennustyylin kannalla on vain reilu viidennes, mutta silti vain 17% piti Summasen potkuja oikeutettuna. Ei oikein linjassa nämä kohdat?
- Alle puolet uskoo, että GM (eikä Kummola) tekee jatkossa pelaaja- ja valmentajavalinnat. GM:n roolia ei myöskään koeta selkeäksi. Kurria kannatetaan kuitenkin tuohon rooliin (vaikkei siis oikein tiedetä mikä se rooli on).
- 48% vs. 37% kohdassa "puutuiko 'isännän ääni' MM-kisoissa"
- Shokeeraavaa: Kummola valitsee saunanlauteilla joukkueet ja nuo kyseiset heput KANNATTAVAT häntä! Ooh. You sratch my back ja niin edelleen.

Eli sen kanssa, mitä täällä ollaan mieltä on kyselyn tulos eri linjoilla siinä, että Kurria ja Kummolaa kannatetaan, samoilla linjoilla taas siinä, että Erkka ei ole pelaajienkaan mielestä oikea mies valmentajaksi, eikä Summasta olisi pitänyt erottaa.
 

jake

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
Viestin lähetti Pena
Artikkeli "Nyt puhuvat LEIJONAT" on ilmeisesti kirjoitettu jotenkin rauhattomassa mielentilassa, tekstistä saa sellaisen kuvan, että kirjoittajaa itseään kohtaan olisi hyökätty, teksti on jotenkin agressiivista, mutta puolustelevaa. Miksiköhän tuo sävy on katsottu aiheelliseksi?

Kirjoittajahan on Mennander, joka on nykyisen jääkiekkojohdon saunakavereita, joten siinä mielessä pitää kyllä paikkansakin tavallaan, että kirjoittajaakin vastaan "on hyökätty".
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Ei Kummola mitään seuraajaa tarvitse; Kalen posti on elinikäinen. Sen sijaan Ari Mennander ja Pekka Jalonen voisivat lopettaa tuon Iltalehtiuransa ja siirtyä ihan rehellisesti liiton virallisiksi "tiedottajiksi".
 

dreamy83

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä tuo Iltalehden kirjoittelu vaikuttaa vahvasti sanelukoneen tuotteelta. Mielestäni olisi erittäin mielenkiintoista nähdä ne kysymykset, joita Iltalehti esitti. Sillä tavalla kun tulos tässä tapauksessa saadaan näyttämään siltä miltä sen halutaan näyttävän. Esimerkiksi:

Pitäisi Westerlund erottaa ja ottaa tilalle takaisin Summanen?

VAI

Kumpi on mielestäni pätevämpi valmentaja, Summanen vai Westerlund?

Kun noihin kahteen vastaa, on mahdollista saada kahdenlaisia tuloksia ja näistä vedettävissä yhtä monta erilaista johtopäätöstä. Voisi hyvin kuvitella, että kyseinen haaskamedia on kysynyt juuri tuota ensimmäistä, jolloin jokainen pelaaja tietää ettei päteviä vaihtoehtoja ole juurikaan vapaana jolloin pelaaja vastaa oletettavasti kieltävästi.

Sama juttu pätee myös muuta johtoa koskevat kysymykset. Tässä ne voivat pahimmassakin tapauksessa olla vieläkin dramaattisempia. Tässä on mahdollisuus, että vain yksi vaihtoehto hyväksytään. Esimerkiksi:

Onko Kale kiva?

VAI

Eikö Kale olekaan kiva?

Eli kun kysymykset tuotaisiin esiin niin tuo juttu olisi huomattavasti uskottavampi (tai veisi siltä pohjan lopullisesti). Jutun uskottavuudesta kertoo jotain se, että juuri MTV3 ja Iltalehti ovat tuon toteuttaneet, ja esimerkiksi YLE (eikä mikään muukaan media) nosta tota kauhean korkealle.
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti Panzerfaust
Ei Kummola mitään seuraajaa tarvitse; Kalen posti on elinikäinen. Sen sijaan Ari Mennander ja Pekka Jalonen voisivat lopettaa tuon Iltalehtiuransa ja siirtyä ihan rehellisesti liiton virallisiksi "tiedottajiksi".

Ei taida onnistua tämäkään, sillä luulen että myös Jutin posti tiedotusvastaavana on elinikäinen.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti dreamy83
Kyllä tuo Iltalehden kirjoittelu vaikuttaa vahvasti sanelukoneen tuotteelta. Mielestäni olisi erittäin mielenkiintoista nähdä ne kysymykset, joita Iltasanomat esitti.
- - -
Eli kun kysymykset tuotaisiin esiin niin tuo juttu olisi huomattavasti uskottavampi (tai veisi siltä pohjan lopullisesti).

En tiedä Ilta-Sanomien esittämistä kysymyksistä, mutta Iltalehden esittämät kysymykset löytyvät ainakin minulla tämänpäiväisen irtonumeron urheiluliitteestä sivulta 3.
 

dreamy83

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Maple Leaf
En tiedä Ilta-Sanomien esittämistä kysymyksistä, mutta Iltalehden esittämät kysymykset löytyvät ainakin minulla tämänpäiväisen irtonumeron urheiluliitteestä sivulta 3.

Anteeksi, nojasin kirjoitustani verkkonumeroon. Tiedän, se on vajaavainen ellei osta näköislehteä.
 

Pena

Jäsen
Viestin lähetti dreamy83
Eli kun kysymykset tuotaisiin esiin niin tuo juttu olisi huomattavasti uskottavampi (tai veisi siltä pohjan lopullisesti).
Kysymykset löytyvät nettiversiostakin:
Pelaajakysely
(jos suora linkki ei toimi, kokeile copy/pastettaa URL osoitekenttään.)

Ja kuten sanoit, ne vievät aikalailla pohjan ainakin noilta Iltalehden artikkeleilta. Kysymykset on muotoiltu siten, että saataisiin ohjattua vastauksia itselleen sopivaan suuntaan ja lisäksi vastauksia on vielä tulkittu aika vapaasti.
 

dreamy83

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Pena
Kysymykset löytyvät nettiversiostakin:
Pelaajakysely
(jos suora linkki ei toimi, kokeile copy/pastettaa URL osoitekenttään.)

Ja kuten sanoit, ne vievät aikalailla pohjan ainakin noilta Iltalehden artikkeleilta. Kysymykset on muotoiltu siten, että saataisiin ohjattua vastauksia itselleen sopivaan suuntaan ja lisäksi vastauksia on vielä tulkittu aika vapaasti.

Joo, omalla kohdallani se, että pitää jatkossa katsella hieman tarkemmin noista sivustoja, ennen kuin alan kirjoittelemaan.

Mutta tuon kyselyn sisältö ei minua henk.koht. yllättänyt millään muotoa. Kuten tuossa joku jo aiemmin totesikin, niin tämä median haara muodostaa ensin mielipiteensä ja sitten hankkii "tietoa", tässä tapauksessa teki gallupin ja teki sen sillä tavalla, että se vahvistaa juuri tätä etukäteen muodostettua mielipidettä. Kyse on ihmisten huijaamisesta, sillä euro tuollaisesta Mennanderin & Co. hengen tuotteesta on mielestäni aivan liikaa.

Mitäköhän Kale on tällä erää tarjoillu Mennanderille, että pistää tuon jutun vireille? Tämä kyseessä oleva toimittaja istuu hyvin konseptiin: osaa lööpittää, kääntää julkiset valheet rautakanslerin kiveen kirjoitetuiksi faktoiksi, omaa monipuoliset mediasuhteet ja kaiken lisäksi osaa olla saunassa kertomatta ihan kaikkea työnantajalleen.
 

sean

Jäsen
Itse en anna minkäänlaista painoarvoa tälläiselle kyselylle. Yleensä pelaajien näkökanta on, että on sama kuka porukkaa valmentaa/johtaa, kunhan saavat itse keskittyä olennaiseen ja pelaajat ovat niin sanottuja joukkuepelaajia, joten heidän tapansa ei ole alkaa arvostelemaan seuranjohtoa, mutta minua jopa yllättää tämä pelaajien näinkin "suuri negatiivinen" asenne valmennusjohtoa kohtaan. Tärkein asia tässä kyselyssä on vielä tuo että se on tehty "nimellisesti" eikä nimettömästi. Tämäkin varmasti vaikuttaa vastauksiin..

Mielenkiintoista olisi saada joku kysely myös jääkiekon asiantuntijoille. Heidän mielipiteensä on mielestäni tärkeämpi kun puhutaan Suomen jääkiekon kehittämisestä tulevaisuudessa ja siitä mihin ja miten tätä lajia pitäisi vielä eteenpäin ja kehittää.
Asiantuntijoiksi voisi laskea Liigan päävalmentajat ja seura johtajia?.....
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Luin tuon kyselyn tiistain Iltalehdestä ja samalla katselin Kummolan kommentit. Pakko sanoa, että nyt läikähti pikkaisen yli meikäläisen maljassa tuo Kummolan mouhoaminen.

Ajattelin nyt kirjoittaa oman suuni puhtaaksi. Näitä asioita ovat varmasti muutkin jo käsitelleet, mutta heitänpä nyt oman lusikkani soppaan.

Asiaton kritiikki, mikä ihana tekosyy leimata kaikki arvostelu näköalattomaksi paskapuheeksi. Kummola syyllistyy itse juuri siihen, mistä hän maajoukkueen toimintaa kritisoivia syyttää: näköalattomuuteen.

Maajoukkueen ongelmana ei todellakaan ole Summasen potkut tai seitsemäs sija Itävallasta. Tämän kevään tasapaksu esitys on seurausta monta vuotta jatkuneeseen seisovan veden aikaan. Sama pieni piiri pyörii vuodesta toiseen.

World Cupin menestys tuli siitä pahaan aikaan, että nyt meillä on jälleen konkreettinen todistus, että voimme menestyä ja ongelmista ei tarvitse kantaa huolta.Kyllähän Suomessa lätkää osataan pelata. Ja ihan oikeasti osataankin, mutta taidot eivät aina tule pelissä esille. Se on huolestuttavaa.

Maajoukkueen suunta on ollut laskeva vuosituhannen vaihteesta eteenpäin. Tärkeitä pelejä ei ole enää käännetty eduksi, kuten 1990-luvun lopussa, jolloin maajoukkue kykeni venymään, esimerikkinä 1998 kisat.

Miten tämä sitten liittyy Kalervo Kummolaan ja hänen asemaansa liiton johdossa? Kummola ei pelaa kaukalossa, totta. Hän kuitenkin valitsee maajoukkueen johtohenkilöt, eli ns. operatiivisen johdon.

Ihmeellisiä valintoja ovat Kurri ja Jutila, joiden tehtäväkuva on vähintään epäselvä. GM Kurri -ketjussa tuli mielestäni oivallinen ehdotus heidän roolistaan: Suomen kiekkosankareista pitäisi tehdä pr-miehiä suomalaiseen kiekkoon. GM on mielestäni täysin turha virka. Homma pitäisi hoitua päävalmentajan ja hänen apulaistensa voimin ihan hyvin. Tärkeintä on, että maajoukkueen johdon roolit olisivat selvät, eikä niin, että kaikki tekevät vähän kaikkea, eikä kukaan oikein mitään.

Samoin päävalmentajan pitäisi olla enemmän toiminnan miehiä kuin tilastonikkari, eli Westerlund ei mielestäni ole oikea valinta. runkosarjassa ja playoff-sarjoissa Westerlundin laskelmointi ei tuota vaikeuksia, mutta kerrasta poikki -peleissä homma ei toimi.

Tuntuu pikkaisen hassulta arvostella miestä, joka tietää taatusti enemmän kiekosta kuin minä. Mielestäni Erkka sopisi paremmin kakkosvalmentajaksi tai kehitystehtäviin.

Mielestäni Kummolan olisi aika jättää liiton johto. Hänen ansionsa ovat kiistattomat: Lätkä on saanut ykköslajin aseman mediassa, kiekko on suosittu harrastus ja lätkämatseista puhutaan työpaikoilla ja kuppiloissa.

Yksinvaltius on kuitenkin petollista. Vanha viisaus sanoo, että kaikkein eniten hallitsija pelkää valtansa menettämistä. Kummola on käyttänyt suvereenia asemaansa myös hyvien päätösten runttaamiseen, mutta nyttemmin hän on keskittynyt oman norsunluutorninsa koskemattomuuteen. Kaikki kritiikki on pahasta ja pahojen voimien masinoimia. Jos tällaisia puheita alkaa kuulua, pitäisi liittohallituksessa kellojen soida. Kummola ei ole mikään alkuluku, vaan hän on luottamustehtävässä.

Jos toiminta ei siedä edes asiallisia parannusehdotuksia, ollaan metsässä ja pahasti. Tapiola-yhtymän pääjohtaja Asmo Kalpala kuvasi mielestäni erittäin hyvin, kuinka yhteisö tai yritys menestyy: kehityksen pitää perustua dialogiin. Kun tahot pystyvät keskustelemaan asioista ja sopimaan yhdessä, saadaan aikaan molempia osapuolia tyydyttävät ratkaisut.

Mitä sitten itse odotan suomalaiselta jääkiekolta? Haluaisin nähdä maajoukkueen, joka uskaltaa haastaa muut maat tilanteessa kuin tilanteessa. Aina ei menestystä tule, mutta tärkeämpää on, että joukkue pelaa iloisella ilmeellä. Rikkominen on helpompaa kuin rakentaminen, mutta rakentaminen on siitä antoisampaa, että se tuottaa tuloksia. Tämä tie vaatii kuitenkin faneilta, pelaajilta ja liiton johdolta kärsivällisyyttä.

Tuuletuksen pitäisi ulottua liiton johdosta aina junnujoukkueen treeneihin asti. Rohkeutta myös maajoukkueen pelaajavalintoihin ja jääkiekkoliiton henkilövalintoihin. Ensiksi Kummola vaihtoon liiton johdosta. Jo ihan sen takia, ettei hän itse murenna sitä, mitä on ollut itse rakentamassa.

Kuka sitten Kummolan tilalle? Rehellisesti sanottuna: En tiedä. Eli viestini on täysin off-topic tähän ketjuun. :)
 

kissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fort Wayne Komets
Viestin lähetti dali
Tapiola-yhtymän pääjohtaja Asmo Kalpala kuvasi mielestäni erittäin hyvin, kuinka yhteisö tai yritys menestyy: kehityksen pitää perustua dialogiin. Kun tahot pystyvät keskustelemaan asioista ja sopimaan yhdessä, saadaan aikaan molempia osapuolia tyydyttävät ratkaisut.

Kenen kanssa Kummolan pitäisi käydä dialogia nykyisten keskustelukumppaneiden lisäksi? Sinun?
Sihvosen?
Summasen?
Vai kaikkien niiden 1,5-2 miljoonan ihmisen kanssa, jotka ovat kiekosta kiinnostuneita?

Jos jollain ihmisellä on kompetenssia keskustella asiallisesti lätkästä, niin kyllä Kummola on aina kuunnellut ja kuuntelee edelleen.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti kissa
Jos jollain ihmisellä on kompetenssia keskustella asiallisesti lätkästä, niin kyllä Kummola on aina kuunnellut ja kuuntelee edelleen.

Legendaarista kamaa.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Viestin lähetti kissa
Jos jollain ihmisellä on kompetenssia keskustella asiallisesti lätkästä, niin kyllä Kummola on aina kuunnellut ja kuuntelee edelleen.

Kuten hän esimerkiksi teki viime syksynä Summasen kanssa, joka olisi tahtonut työskennellä oman tiiminsä kanssa? Tai niinkuin Kummola on kuunnellut kiekkoa seuraavia netinkäyttäjiä, jotka eivät ole tyytyväisiä lätkämme nykytilaan?

Luonnollisesti kun netissä keskustellaan, mahtuu sekaan kaikenmoista bullshittiä. Mutta kun keskustelu yhdestä aiheesta saa näin suuret mittasuhteet, pitäisi lajin nokkamiehen suhtautua asiaan muullakin tavalla kuin teilaamalla kaikki keskusteluun osallistuvat mitään ymmärtämättömiksi kiihkolaisiksi. En sano, että Kalen pitäisi tuuliviirinä heilua aina sitä mukaan mitä joku postaa Jatkoaikaan, mutta uskoisin, että tekisi hyvää hänen käydä tutkimassa käynnissä olevaa keskustelua.
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Viestin lähetti kissa
Jos jollain ihmisellä on kompetenssia keskustella asiallisesti lätkästä, niin kyllä Kummola on aina kuunnellut ja kuuntelee edelleen.
Niin kuin Kalermo onkin elävästi osoittanut tässä menneiden viikkojen aikana. Hassua miten keskustelu saadaan tulkittua keskusteluksi siten, että täysin asiallinen ja yksimielinen keskustelu eräällä kiekkopalstalla saa Kalervalla aikaan lahko-primitiivireaktion, mikä sitten jatkokeskustelussa tulkitaan siten että Kalehvo onkin keskustelijakavereita - kunhan asiallisesti keskustellaan.

Mitähän se asiallinen keskustelu sitten olisi? Mennä Kaleikon kabinetinovelle hattu kourassa avaamaan keskustelu viileällä onelinerilla että on se Raipe kyllä legenda ja MM95 oli kyllä poikaa? Siihen Kalohmo sitten öräyttää jotain ja voidaan heittää joku hauska anekdootti Jalosen Pekasta. Oksettaa vittu niin että pitää lopettaa justiinsa.
 

kissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fort Wayne Komets
Viestin lähetti Ronning
Kuten hän esimerkiksi teki viime syksynä Summasen kanssa, joka olisi tahtonut työskennellä oman tiiminsä kanssa?

Totta, Kummola teki suuren virheen Summasta palkatessaan kun ei antanut hänen nimetä omaa johtoryhmäänsä. Sitä paskaa Kummola syö edelleen.

Suuren virheen Kummola teki myös siinä kun ei Raimoa tukenut hädän hetkellä, vaan vasta menestyksen jälkeen. Siitähän se sotku lähti.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Noin yleensä täältä maajoukkue-ketjuista löytyy hienoa ja terävää jääkiekko-analyysiä ja keskustelua, josta sietäisi tiedotusvälineitten (roskalehdistä puhumattakaan) ottaa vakavasti oppia. Tässä on se hyvä uutinen. Huonompi on sitten se, että tälläistä tasoa edustaa noin yksi postaus viidestäkymmenestä. Jos hyvin menee. Ja otteluketjuissa Suomen hävitessä järjellistä analyysiä on vielä vähemmän. Kisojen aikana nauroi enemmän kuin itki sitä refleksinomaista lynkkaus-mentaliteettia ja silmitöntä takapenkkiajamista. Jos se noin helppoa on niin mitäs me tänne kirjoitellaan: elanto on taattu jääkiekkojohtamisen jalolla ja lapsellisen helpolla saralla. Mutta kun kaikkea haukkuu niin välillä osuu maaliin: Kummolan johtamismetodien aika on ohi, kivikausi on päättynyt. Summasen potkut olivat surkuhupaisa episodi (johon mies itse toki oli osasyyllinen). MM-kisojen jälkeinen "keskustelu" Suomen pahimman roskalehden taustatuella onkin sitten vielä tätäkin totaalisempi pohjanoteeraus. Kummolan on aika erota - tai oli vuosia sitten. Jos nyt voidaan puolivakavassa mielessä sanoa, ettei ole korvaajia, niin sitten ainakin pitäisi erota, keskinkertaistuminen on yksi itsevaltiuden tyypillisimpiä seurauksia. Ego täyttää kaiken hengitystilan. Ei kun kiitos ja näkemiin.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
On selvää ettei Kummolan seuraajalla tule olemaan samanlaisia kabinettisuhteita ja yhtä suurta vaikutusvaltaa eurooppalaisissa kiekkopiireissä kuin mitä K:lla on ollut.

Näin siis ainakin aluksi. Muutamassa vuodessa tilanne muuttuu jos tilalle saadaan asiallinen ja kyvykäs kaveri.

Mitä hyvää menetämme, jos menetämme, (hetkellisesti?) K:n loistavat kansainväliset suhteet? MM-kisoja ei pelata ehkä yhtä usein Suomessa?

Huonosti on asiat, jos lajin kehityksen estävää takalistoa täytyy istuttaa evoluution tulppana vain siksi että pääsemme seuraamaan Suomen konttaamista useammin Hartwallilla kuin Globenissa.

Vaihtaisin hyvät kabinettisuhteet hyvään jääkiekkoon ja ammattitaitoiseen henkilökuntaan SJL:ssa silmää räpäyttämättä milloin hyvänsä.

Kummolan eroaminen ei tietenkään olisi mikään tae Suomen maajoukkuekiekkoilun paluulle maailman huipulle. Se mikä on nyt oleellista on se, että että SJL saisi itselleen johdon, jolle tärkeää on ajatella suomalaista jääkiekkoilua ja sen kehitystä, ei omia ja kavereiden ulkojääkiekollisia intressejä.

Kukaanhan ei pysty takaamaan että uusi johto olisi yhtään enempää lajin asialla kuin nykyinenkään. Nykyinen johto SJL:ssa on joka tapauksessa väärä. Joutaa vaihtoon.

Miksei kukaan ole vielä ehdottanut Leena Harkimoa? Faselit ja muut söisivät hänen kädestään. Urheilujohtamisesta löytyy kokemusta, politiikan koukerot ovat tuttuja. Tuntee henkilökohtaisesti kaikki tärkeät kiekkovaikuttajat Suomessa. LH vaikuttaa lisäksi huomattavan terve-egoiselta tapaukselta.

Ei kai SJL:n uuden puheenjohtajan tarvitse olla mikään pöhöttynyt mastodontti tai itsevaltias?
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti Lapanen

Miksei kukaan ole vielä ehdottanut Leena Harkimoa?

Varmaan siksi ettei hän ole mieleen tullut. Ei kyllä ollenkaan älyvapaa ehdotus kuitenkaan. Rouvan, tai neidin, kielitaidosta en tiedä, mutta eiköhän sekin puoli Kummolaa paremmin hoidossa ole. Suhde- ja kabinettityötähän tuo Kalen duuni on, eikä jääkiekkoasiantuntemus tarvitse olla ykkösprioriteetti; vilpitön halu tehdä parasta Suomen maajoukkueelle on tärkeintä. En kuulu heihin, joiden mielestä Kummolan postin vastuulla on koko suomalaisen lätkän kehittäminen.

En myöskään koe, että fanien asia, tai varsinkaan velvollisuus, olisi Kalervo Kummolalle seuraajia nimetä - edes silloin kun he haluavat Kalelle kenkää. Erovaatimukset ovat perustuneet kuitenkin Kummolan näyttöihin maajoukkueen johdon kasaamisessa, eli nimittämisiin ja irtisanomisiin muilla kuin pätevyyskriteereillä.
 

Kosketus

Jäsen
Viestin lähetti Lapanen
LH vaikuttaa lisäksi huomattavan terve-egoiselta tapaukselta.

No jotain omituista siinä on että LH retkahtaa aina näihin itseään päätä lyhempiin äijiin. (Katso kuvat tämän viikon IS:stä)

Voi olla että tämä on merkki luonteessa vielä piilevänä väijyvästä äärimmäisestä kontrolloinnin tarpeestä. Ts. LH on liian suuri riski kiekkoliitton johtoon.
 

strato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Panzerfaust
En myöskään koe, että fanien asia, tai varsinkaan velvollisuus, olisi Kalervo Kummolalle seuraajia nimetä - edes silloin kun he haluavat Kalelle kenkää. Erovaatimukset ovat perustuneet kuitenkin Kummolan näyttöihin maajoukkueen johdon kasaamisessa, eli nimittämisiin ja irtisanomisiin muilla kuin pätevyyskriteereillä.

Olen siitä samaa mieltä, että fanien tehtävä ei ole nimetä seuraajaa. Kuten seurajoukkueessa voidaan kyllä vaatia potkuja, mutta ei fanien silti tarvitse seuraajaa valita ja vielä vähemmän sitä miten peliä tarkalleen ottaen pitäisi pelata. Fanit voivat esittää epämääräisiä kommentteja ja ehdotuksia, mutta seuroissa ja, luulisi, liitossakin olevan alansa ammattilaisia, jotka varsinaiset päätökset tekee.

Minulle kyse ei ole Summasesta (vaikka summaslainen olenkin), vaan puhtaasti siitä, että mihin nykyisessä suomalaisessa kiekossa ollaan tyytyväisiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös