Ke 7.4.2010 Tappara - KalPa (6. puolivälierä)

  • 14 811
  • 66

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eli siis vastustaja vaan oli liian paha alkujaan, että olisi voinut voittaa? Olisi pitänyt saada kuudes sija ja eri vastustaja?

Ei niinkään eri vastustaja, mutta säälien välttäminen oli Tapparalle yksinkertaisesti elinehto. Näin tasaisessa sarjassa ne ylimääräiset pelit vain väistämättä ratkaisevat voiton. Mutta se siitä.

Jannen lopettaminen toki suuri hetki. Niin Jannemaisella tyylillä, playoffsit loppuun asti taistellen, ja sitten hiljaa takaovesta pimeyteen.

Hiano mies.
 
Eli siis vastustaja vaan oli liian paha alkujaan, että olisi voinut voittaa? Olisi pitänyt saada kuudes sija ja eri vastustaja?

Väärin ymmärretty. Oli vastustaja kuka tahansa, olisi viikon huili 3:n Jokerit-matsin sijaan antanut paremmat lähtökohdat haastolle. Se olisi antanut huomattavasti paremmat lähtökohdat ketä tahansa vastaan, eikä vähiten KalPaa joka on pienikokoinen ja kevytjalkainen joukkue.

Fysiikan lait - sääleistä ei ole kertaakaan menty jatkoon. Hatun nosto Kärpille jos huomenna onnistuu. Runkosarjan 7-10 joukkue on jo lähtökohtaisesti altavastaaja, eikä hommaa helpota että playoff-sarjaan pitää lähteä jo valmiiksi erittäin kuormitettuna, vailla lepoa ja valmistautumista.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos joku tiimi kaatu saappaat jalassa, niin se on kyllä Tappara. Uuvuttava Narri-sarja, pitkiä pelejä ennakkoon helvetisti kovempia kuopiolaisia vastaan ja sitten 4-2 voitoin laulukuoroon. Aika puhki oli Lehterät ja kumppanit tässäkin pelissä. Muutenkin kolmas erä ja jatkoaika oli aikamoista myrkkyä Tapparalle. Säteri piti kotijoukkuetta pystyssä.

Hieno sarja ja hieman huonoa tuuriakin täytyy olla kun kolme peliä menee jatkoajalle ja toinen voittaa ne kaikki. Toki myös Kalpan hyvyyttä. Tunteikas sarja kaikin puolin mutta kyllähän Kalpalle toivoo kaikkea hyvää tuleviin matseihin.

Kapanen on aika kova sälli.

Mutta eikö se pitänyt olla niin, että väsymys ei tule tässä vaiheessa? Jos väsymys ei olisi tullut ja seuraavaksi olisi välierät ja seitsemäs ottelu? Tai finaalit 7. ottelu? Iso arvostus Tapparalle, pelasitte hienosti.

Siitä samaa mieltä, että Tappara kaatui saappaat jalassa. Kova taistelu, sitä arvostan.


Tähän samaan, niin ei tuhlata viestejä.

Fysiikan lait - sääleistä ei ole kertaakaan menty jatkoon.

Hyvin ajateltu. Tuosta laista sen verran, että on kieltämättä kova teko, jos niin käy. Ja saa seuraavana vastaansa KalPan, joten ei ole se ihan helpoin tie Mestariksi. Nähdäkseni HPK on helppoa kauraa KalPalle verrattuna tuohon.
 
Viimeksi muokattu:

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Kaaduttiin saappaat jalassa. Jo toisessa erässä huomas että Tapparan ukot on aiva puhki, liike ei riittänyt, silti 1-1 tasoitus. Se vaan pitkitti ratkaisua koska Kalpa oli ensimmäistä erää lukuunottamatta selkeästi paremmalal jalalla liikkeellä. Säteri teki voitavansa mutta silti Ahonen vei tämän taiston, miehekäs esitys silti juniorilta.

Tyhjä olo tällä hetkellä mutta niin kai pitää ollakin. Tämä sarja menee ainakin mun ranking-listassa aika korkealle syystä että kaikkemme annettiin. Toisaalta tämän pelin tuloksella ei olis ollut suurtakaan merkitystä koska huomenna Tapparan ukot olisivat olleet jaloissa, siksi parempi Kalpa oli ensimmäisen erän jälkeen.

Kaikkemme annettiin, ei voi muuta sanoa ja KIITOS JANNELLE, ehkä jossain vaiheessa ensi kautta saat arvoisen huipennuksen vielä.

Oikea joukkue voitti ja tuomaritkin FINAALISARJAN tasoa.

KIITOS TAPPARA, KIITOS JANNE sekä onnea Jorille jatkossa ja KIITOS vaikka tänään väsy tulikin.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ei kai tuolla "hiljaisuudella" ja "takaovella" vihjailla jotain parin vuoden takaisista Hakametsän keväisistä tapahtumista?

Ne on ensi kauden juttuja ja Janne jos joku ne ANSAITSEE. Naapuriseurassa sitä showta jouduttiin katseleen puoli kautta.

Sarjasta vielä sen verran että on tuo Ahonen hyvä maalivahti lähipelissä, liikkumisessa ja refleksitorjunnoissa. Aina oli joku paikka tiellä.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Bensa loppui auttamatta. Hieno taistelu, Kalpanhan piti napostella Tappara välipalana ennakko arvioissa. Ei jäänyt jossiteltavaa, niin katkipoikki oli Tapparan soturit.

Onnea Kalpalle jatkoon. Sitä todella tuolla pelityylillä tarvitaan, kun omissa siirrellään sinne tänne kiekkoa. Siitä en henkilö kohtaisesti pidä, muuten kyllä kaunista katsottavaa.

Onneksi olin paikalla Jannen viimeisessä matsissa. Ensimmäinen nimittäin jäi välistä. Aivan huikea poikkikentän syöttö mestarilta Junnilalle jossain ekan erän loppupuolella. Vauhdissa sinisen päältä takatolpalle kaikkien pelaajien ohi. Näiden takia minä käyn pelejä katsomassa. Eihän se tietenkäänmaalia tehnyt Junnila, mutta syöttö oli mieletön. Kiitos ja kumarrus. Suurin Tappara ikinä.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olihan siinä pyöritystä joo. KalPa oli tässä ottelussa kuin DDR:n systeemivalmennettu juoksujoukkue, jossa on vielä Duracellin patterit. Jaksaa ja jaksaa. Onkohan Kuopiossa kenties harjoiteltu tätä kestoluistelua? Ja sitä henkilöä, joka keksi termin "pitkä hyökkäys" voisin vetää vaikka lättyyn.

Ei tuolle vain tänään voinut Tappara mitään. Yksityiskohta kolmannesta erästä: KalPa pyöritti Tapparan päässä normaalin pitkän hyökkäyksen, Tappara sai lopulta purettua, muut vaihtoon Tapparan nro 30 täydessä irvistyksessä karvaamaan. Suorittaa kaksi vartalokontaktia KalPa-pelaajiin heidän puolustusalueellaan. Voin vannoa, että siinä käytiin epämukavuusalueella jo Niemisenkin asteikolla.

Pitkään näytti toisessa erässä toivottomalta. Tuntui, että Tappara häviää maalia tekemättä, mikä olisi ollut hyvin harmillista. Jostain se "kaksi sekuntia aikaa" -maali kuitenkin tuli ja toivo eli taas puolitoista erää. Jatkoajalla Tapparan peli jopa vähän parani, mutta sitten tuli sudden death ja siihen ei ollut enää vastaansanomista.

Kuopiolaisilla oli kovasti kivaa pelin jälkeen ja suuri oli ihmetyksen aihe, että mitäs Tapparan kannattajista ei oikein ole juttuseuraksi. Ai niin kuin aiheesta "KalPan hyvyys ennen ja tänäpäivänä" vai? Vähän tilannetajua näihin hetkiin, kiitos.

Ja vielä: Mistä näitä Pakarisia oikein tulee? Oli Pakariselta aika huikea sarja ja kuudennessakin pelissä kaukalon parhaimmistoa.
 
Viimeksi muokattu:

stigers

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Suomi
Olen monesti tätä hiljaa mielessäni toivonut/halunnut, mutta nyt voin viimeinkin sen kertoa.
Vielä viime kaudella haukuin sinut suoraan tuohon maailman vanhimpaan ammattiryhmään.
Mutta nyt jos olisit nainen Jussi Timonen. Minä rakastaisin sinua!
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Vaikeahan näissä tappioissa on isompia lopulta kommentoida. Olihan KalPa pelillisesti kahdessa viimeisessä ottelussa parempi. KalPalla oli kuudennessakin pelissä niin paljon enemmän maalipaikkoja. Ei vaan vielä varsinaisella peliajalla maistunut. Tappara olisi ensimmäisessä erässä toki loistavalla viimeistelyllä voinut olla vaikka 3-0 johdossa. Kai se Tapparan "momentum" nyt oli vaan se kolmas peli Kuopiossa. Neljäs peli oli kuitenkin vielä loistava Hakametsässä, viides oli kuitenkin heikko Kuopiossa vaikka nyt menikin jatkoajalle.

Sanonta saappaat jalassa kaatuminen kyllä vituttaa, kun tappio on aina tappio. Sama muuten häviääkö 4-0 vai 4-3. Toki hienoa, että euroja tuli viidellä kotipelillä ensi kautta varten Tapparan arkkuun.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Sanotaan nyt täältäkin, että todella hieno taisto, todella hieno sarja ja loppujen se vain bensa loppui.
Loistavaa taistelua läpi sarjan. 3 matsia jatkoajalle. Tappara kaatui todellakin saappaat jalassa ja kaudesta voi loppupuolen ansiosta antaa kiitettävän arvosanan.
Kiitokset Jorille, Enskalle, IsoKasille ja muille jotka siirretty muiden pöytien ääreen! Jori ja Enska tervetuloa takaisin koska tahansa. Janne tottakai taustahommiin ja junnuista koulimaan uusia ikoneja seuraan.

Loppujen lopuksi niinhän siinä kävi, että Parempi voitti! Kaikki Kunnia KalPalle!
Toivotaan, että tällä kaudella nyt sitten menee ihan päätyyn asti. Itse siirryn suoraan bandwagonin kyytiin ja kun nyt ei kerta tänään päässyt montun laiteilla matsia seuraamaan niin se on sitten lauantai saunaan itsensä raahattava.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Olihan siinä pyöritystä joo. KalPa oli tässä ottelussa kuin DDR:n systeemivalmennettu juoksujoukkue, jossa on vielä Duracellin patterit. Jaksaa ja jaksaa. Onkohan Kuopiossa kenties harjoiteltu tätä kestoluistelua? Ja sitä henkilöä, joka keksi termin "pitkä hyökkäys" voisin vetää vaikka lättyyn.
Ei Kuopiossakaan kukaan kuvittele, että tuo pelitapa tehokasta olisi siis siinä mielessä, että tuolla tyylillä maaleja paljon tehtäisiin. Kyllä noiden pitkien hyökkäysten tarkoitus on pitkälti väsyttää vastustajaa (ja hankkia jäähyjä).

Tosiasia on, että nykykiekossa ei millään tyylillä maaleja paljoa tehdä jos vastustaja on ehtinyt organisoitua puolustusasetelmaan. Niinpä tässä tehdään pieni trade off sen suhteen, että tehdäänkö kahden ensimmäisen erän aikana joku tilastollinen 0,15 maalia per peli enemmän ajamalla voimakkaammin maalille (tuohan on tietyissä tilanteissa Kalpalta kiellettyä), vai pelataanko kolmas erä väsyneitä pakkeja vastaan ja saadaan lahjamaaleja. Aika hemmetin monta peliä Kalpa on tällä kaudella nimenomaan kolmannessa erässä kääntänyt itselleen.
Ja vaikka Pekka Virta on tätä supistettua kokoonpanoa kovasti kritisoinut, niin samalla hän ja Kalpa ovat sitä osanneet ehkä parhaiten hyödyntää.

Mitään faktatietoa asiasta minulla ei ole, niin sellainen mielikuva minulla on ollut jo parin kauden ajan, että Kalpa on luistelukunnon suhteen yksi liigan kärkiporukoita.Tyhmäähän se olisi olla olematta, kun pelitapa siihen luisteluun niin vahvasti nojaa.
Ja vielä: Mistä näitä Pakarisia oikein tulee? Oli Pakariselta aika huikea sarja ja kuudennessakin pelissä kaukalon parhaimmistoa.
Totta (ja harmi että nyt tämäkin salaisuus alkaa päästä yleiseen tietoon). Pakarinen oli jo junnujen MM-kisoissa erittäin hyvä ja alkukaudesta löytynyt vire on kestänyt hyvin kevääseen. Pojasta on kasvanut mies. Hartikainen vol II.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Kyllä noiden pitkien hyökkäysten tarkoitus on pitkälti väsyttää vastustajaa (ja hankkia jäähyjä).

Ja pitää kiekko pois vastustajalta, jolloin sen on vaikea tehdä maaleja. Mitä enemmän ja pidempiä hyökkäyksiä KalPa saa aikaiseksi niin sitä vähemmän vastustaja saa noita hyökkäyksiä aikaan määrällisesti.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Huhhuh mikä sarja. Uskoin KalPan menevän jatkoon niukasti, ja niinhän siinä kävi. Kolme voittoa jatkoerässä, voiko enää niukemmin voittaa? (No niin niin, 7. pelin kolmannessa jatkoerässä...)

Tappara oli siinä mielessä mukava vastustaja, että pystyivät pelaamaan muutakin kun sitä ainaista ronkkimista ja räiskimistä ja herra ties mitä sanoja vielä löytyykään. Kiitokset Tapparalle, kovan haasteen heittivät ja KalPa onnistui siihen vastaamaan oikealla tavalla.

Eilisestä pelistä jäi mieleen Kapasen ja Hartikaisen tuhlatut maalipaikat ja jo mainittu Riekkisen ketju. Yllätyin iloisesti kun kaverit pörräsivät kolmannessa ja jatkoerässä jäällä, Virralta oikea ratkaisu antaa vastuuta. Ja sieltähän se maalikin sitten tuli. En edes heti tajunnut, että maalintekijä oli Timonen, mutta kun hoksasin sen, piti tuulettaa uudestaan. Voi JuTi mihin paikkaan teit maalin! Pakarinen oli totutun hyvä, Hyvärinenkin paremmin mukana kuin edellisessä Tampereen pelissä.

Toivotaan, että hienoimmat pelit ovat vielä edessä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Pitkä kuuma kesäloma ...

sen sait, sää ja Tapparan mies :). Voi kyllä pojat ottaa ansaitusti pari huurteista, sillä niin upeaa taistelua oli Tapparalta tässä sarjassa. Paras playoff-sarja mitä itselle tulee ihan heti mieleen.

Pelistä ja sarjasta on jo miltei kaikki sanottu, mutta semmoinen pieni yksityiskohta pitää nostaa esiin (jolla itse asiassa ei ole mitään merkitystä), että Hynyn laukaus taisi kimmota kentälle takaraudasta? ... onneksi Jussi kuorrutti vielä kakun. Timosesta vielä sen verran, että huikea parannus parissa vuodessa tapahtunut ja kyllä siellä kiekkogeenejä näyttää olevan pelkän sukunimen lisäksi.

ps. Oli hienoa päästä paikan päältä todistamaan isokasin viimeistä ottelua. Hiano määs nääs.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös