Ke 4.4.2012 Pelicans-Blues 1.välierä

  • 26 626
  • 138

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Heip, me puhutaan käytännössä samoista asioista, mutta eri tavalla - ja varmaan vähän eri lasienkin läpi.

Mutta lähes kolme vuosikymmentä tietyllä tapaa analyyttisestikin kiekkoa seuranneena väittäisin, että pelin päälle haluava joukkue (joka selkeästi tänään oli Blues) vie hyvin suurella todennäköisyydellä pitkän sarjan nimiinsä. Ja sitä tarkoitan "pelillisella hallinnalla".

Esim. Kärppiä vastaan Pelsut nimenomaan pyrkivät ja pitivät enemmän kiekkoa, varsinkin kotipeleissä! Tänään eka erä oli niin hiton outo, puolin ja toisin, ettei siitä ota erkkikään selvää, että kumpi siinä pyrki pitämään kiekkoa ja kumpi ei. Pelsut ei peruuttele kiekon kanssa kovin paljoa, mutta kyllä ne silti pyrkivät pysymään kiekollisena joukkueena.

Toinen erähän oli ihan selvä, siinä ei mitään. Tänään ei vain todellakaan nähty myöskään tyypillistä Pelsua, ei yhtään! Ja se mua ihmetyttää, että tuollaisen noin oudon pelin perusteella tehdään noinkin väkeviä ilmaisuja sen puolesta, että Blues vie sarjan selvästi ollen pelillisesti parempi, kontrolloiden enemmän kiekkoa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ja se mua ihmetyttää, että tuollaisen noin oudon pelin perusteella tehdään noinkin väkeviä ilmaisuja sen puolesta, että Blues vie sarjan selvästi ollen pelillisesti parempi, kontrolloiden enemmän kiekkoa.

Pudotuspelejä käydään täälläkin, kandee lukea pieni hymynkare huulilla näitä juttuja *vink vink*
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Omituinen peli. Alku oli melkoista havaijia päästä päähän ja etenkin Bluesin pakit jättivät Oren kyllä melko yksin. Lasch oli tänään mies paikallaan, ihmeen paljon mies sai tilaa jo ekalla ylivoimalla kun laittoi kiekon rysään. Hovisen tilanne näyttää nyt viimein siltä, että Kuuselalla taidetaan mennä nyt ainakin pari seuraavaa peliä, harmi. Toisessä erässä Pelsu ei sitten muuta tehnytkään kuin puolusti, toki puolustivatkin varsin hyvin kun Blues ei painostuksesta huolimatta superhyville maalipaikoille kuitenkaan päässeet. Vastaisuudessa ei kuitenkaan voida tuollaisella kilpparilla lähteä liikenteeseen, tällä kertaa takaiskuilta säästyttiin. Kolmannen erän tuomaritoiminnasta en nyt näin kotijoukkueen kannattajana viitsi muuta sanoa kuin, että joku toinen tuomari olisi pari tilannetta saattanut viheltää toisin/jättää viheltämättä. Tämä pitää nyt kuitenkin unohtaa samantien, sillä huomenna jatkuu pelit Espoon puolella. Lahesta on ainakin 6 bussillista ihmisiä lähössä kannustamaan omiaan, joten tunnelma lienee varsin hyvä.
 

expertti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Erittäin erikoisissa ja mielenkiintoisissa merkeissä lähti sarja käyntiin. Jo tämän ottelun perusteella pystyy päättelemään, että edessä on tasainen, intensiivinen ja tiukka sarja.

Alku oli todellista havaiji-kiekkoa. Vaarallisia hyökkäyksiä ja maalipaikkoja syntyi molempiin kenttäpäätyihin. Pelicans oli ensimmäisellä kympillä parempi ja hallitsi ottelua, kuten jo maalit kertovat. Blues antoi Pelicansille täydet mahdollisuudet pelata sen omilla vahvuuksillaan huikean nopeaa hyökkäyspeliä ja vierasjoukkue joutui useampaan hätäpurkuun. Ensimmäisellä kympillä ajattelin, että nyt on Blues pahassa pinteessä, jos jatkaa samaan malliin. Blues ei mitenkään pärjää Pelicansille hyökkäyskilvassa, koska yksilötaito on lahtelaisilla sen verran korkeammalla tasolla. Toinen kymppi ensimmäisestä erästä meni jo tasaisimmissa merkeissä ja Blues pääsikin erän lopulla kaventamaan.

Toinen erä oli Bluesilta kerrassaan loistavaa pelaamista. Se kontrolloi kiekkoa häikäisevän hienosti, lähti viiveellä ja riisui Pelicansin aseistaan. Blues oli viisikkopelissä tänään selvästi Pelicansia edellä. Se pystyi luomaan runsaasti tekopaikkoja, mutta viimeistely oli heikkoa. Toki myös Joonas Kuusela pelasi erittäin hyvin ja piti Pelicansia pystyssä. Toisesta erästä mieleen jäi erityisesti Miro Aaltosen pelirohkeus.

Kolmannessa erässä Blues aloitti siitä mihin toisessa erässä jäi ja ensimmäiset pari minuuttia olivatkin Bluesin selkeää hallintaa. Espoolaisten takaa-ajon keskeytti kuitenkin Ville Varakkaan kyseenalainen jäähy, josta Marjamäki puhui itselleen toimitsijarangaistuksen. Tämä oli ottelun käännekohta. Arvostan Marjamäkeä SM-liigavalmentajista Suikkasen ohella eniten, mutta nyt oli mieheltä kyllä erittäin typerä teko. Olen pitänyt Marjamäkeä kylmäpäisenä kaverina, kuten jo teot osoittavat, mutta välillä tietysti jokaisella kiehuu yli. Vaikka SM-liigassa olisi pitänyt jo tottua tuomarivirheisiin. Pelicans ratkaisi ottelun tänään murhaavan tehokkaalla ylivoimalla, jossa kapellimestareina toimivat Ryan Lasch ja Tero Koskiranta. Bluesillakin oli ottelussa ylivoimamahdollisuutensa, mutta se ei pystynyt hyödyntämään niitä. Peli oli viimeistään pelattu kun Koskiranta iski Kristian Kuuselan jäähyn aikana 5-2 taululle.

Yksilöistä on nostettava esiin erityisesti huippuvireessä oleva Lasch, joka oikeastaan henkilökohtaisella taidollaan ratkaisi ottelun Pelicansille. Koskiranta säesti Laschia loistavasti ja oli alati vaarallinen. Pelicansin nelosketjulta myös hatunnoston arvoinen suoritus, erityisesti Teemu Rinkinen oli erittäin pirteä. Kuuselalta maalilla huippupeli! Mies laitettiin vaikeaan paikkaan ja suoriutui tehtävästään kiitettävästi.
Bluesin joukkueesta voidaan nostaa esille Aaltosen lisäksi ainakin ruotsalaiskaksikko Mika Hannula-Joakim Eriksson, jotka osoittivat vaarallisuutensa. Ykkösketjulta kokonaisuudessaan ehjä esitys alkua lukuunottamatta. Toisessa erässä espoolaisten kaikki neljä ketjua pelasivat mainiosti. Blues ei myöskään kaatunut Patrick Galbraithiin, joka pelasi hyvin.

Jatkoa ajatellen Bluesin tulee pysyä poissa jäähyaitiosta, jos se aikoo tämän sarjan voittaa. Bluesin vahvuudet tulevat esille viisikkopelissä, kuten jo tänään nähtiin. Kiekkokontrollipelaaminen on Bluesilla vahvempaa kuin Pelicansilla. Tässä on Bluesin sauma heti alusta alkaen huomenna Espoossa.
Pelicansin vahvuudet tulevat sen sijaan esille nopeatempoisessa suunnanmuutospelissä, joka luo runsaasti maalipaikkoja. Yksilötaito on Pelicansin selkeä vahvuus. Unohtamatta tietenkään ylivoimapeliä!
 

BaronFIN

Jäsen
Yksi mikä pisti pelissä silmään, oli tyhjä tila Pelicansin puolustajien ja hyökkääjien välissä johon Blues hyökkääjät pääsivät kerta toisensa jälkeen. Pelsujen pakkipari peruutteli omalle alueelle aikansa, jolloin Blues hyökkääjä leikkasi heti siniviivan jälkeen keskelle ja pisti laukauksen pakin jaloista. Yksikään ei mennyt maaliin, mutta todella monta kertaa pääsivät kokeilemaan. Liian monta mielestäni. Hiukan tuuria, niin jonkun pompun kautta se olisikin komeasti voinut mennä maaliin. Ei nyt äkkiseltään tule mieleen, mutta eihän se noin helposti ole aiemmin käynyt?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Esim. Kärppiä vastaan Pelsut nimenomaan pyrkivät ja pitivät enemmän kiekkoa, varsinkin kotipeleissä! Tänään eka erä oli niin hiton outo, puolin ja toisin, ettei siitä ota erkkikään selvää, että kumpi siinä pyrki pitämään kiekkoa ja kumpi ei. Pelsut ei peruuttele kiekon kanssa kovin paljoa, mutta kyllä ne silti pyrkivät pysymään kiekollisena joukkueena.

Toinen erähän oli ihan selvä, siinä ei mitään. Tänään ei vain todellakaan nähty myöskään tyypillistä Pelsua, ei yhtään! Ja se mua ihmetyttää, että tuollaisen noin oudon pelin perusteella tehdään noinkin väkeviä ilmaisuja sen puolesta, että Blues vie sarjan selvästi ollen pelillisesti parempi, kontrolloiden enemmän kiekkoa.

Pelicansin ja Kärppien sarjaan en osaa ottaa kantaa, koska katsoin mielenkiintoisempia pelejä samaan aikaan ;) En voi siis siihen väittää vastaan.

Mutta siitä en tingi, että tänään näytti siltä, että Pelicansin pelaajilta oli syötöt alaspäin täysin kielletty - ja, että Pelicans pyrki ajamaan suoraviivaisesti maalille. Jos vertaa KalPaan, KalPa pyrki rakentamaan omasta päästä asti kärsivällisesti peliä punaviivalle, josta kiekko päätyyn ja karvauksen avulla kulmapyöritys päälle. Ja Pelicans taas heti kiekon saatuaan pelaa sitä nopeasti ylöspäin ja pyrkii suoraan maalille. Ero on kuin yöllä ja päivällä. Pelicans ei saanut yhtään kunnon hyökkäystä, jos Blues oli valmis puolustamaan hyökkäyksen lähtiessä. Ei ensimmäisessä, ei toisessa eikä kolmannessa erässä. Vastaan päästessä, kun Blues ei ole valmis, Pelicans oli äärettömän vaarallinen.

Tässä on se ero, joka on Suikkasen ja Marjamäen/Tuokkolan/Virran/(ja Sihvosen) taktiikoissa - en halua käyttää termiä pelikirja, vaikka se on ihan sama asia. Suikkasen mielestä kiekko menee todennäköisemmin vastustajan maaliin kuin omaan maaliin, jos kiekko on lähempänä vastustajan maalia kuin omaa maalia. Ihan loogista. Marjamäen näkemyksen mukaan kiekko menee todennäköisemmin vastustajan maaliin kuin omaan maaliin, jos kiekko on omalla joukkueella. Ja tämä on se syvin ideologinen ero nopean pystysuunnan kiekon (Suikkanen) ja kiekkokontrolliin perustuvan ideologian (Marjamäki) välillä. Ja perusteeni ovat hyvin pitkälle sen kaltaisia kuin ne ovat, koska uskon itse enemmän kiekkokontrollin vaikutukseen kokonaisuutena pelin ja pitkän sarjan flown kannalta.

Ja kuitenkin loppujen lopuksi se ratkaiseva osuus on se, miten A-luokan maalipaikat jakautuvat ottelun sisällä - ja miten ne A-luokan paikat käytetään hyväksi. Blues oppi siihen, että KalPa ei saanut A-luokan paikkoja, ja itse sai. Ja tänäänkin Bluesilla oli ensimmäisen kympin jälkeen niitä A-luokan paikkoja tuplasti enemmän.

Mutta huomenna on uusi peli, katseet vain nyt sen ensimmäiseen vaihtoon. Mitä pidempään tätä peliä miettii, sitä vähemmän on aikaa keskittää ajatukset ainoaan asiaan, mihin tämän sarjan suhteen on enää merkitystä.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Kommentteja Espoon suunnasta lukiessa ei voi kuin ihmetellä, miten huonolle joukkueelle hienosti pelannut Blues hävisi niinkin selkeästi kuin 5-3! Kärppäsarjassa lahtelaiset olisi nuijittu maanrakoon tuolla pelillä, oululaiset olisivat tokassa erässä tehneet noin 6 maalia. Ihan mukava huomata, ettei Bluesia vastaan tarvitse välttämättä aina huippusuorituksia esittää.

Huomenna haluan nähdä Pelicansin kokoonpanossa Jormakan, ja varmaan näenkin. Kenet hän sitten korvaa, jää nähtäväksi, mutta Bluesin puolustukselta lähtee silloin jalat alta.

Seikola ja jopa Järvinen tänään aivan pihalla, Brockle taas mielestäni yllättävänkin hyvä.

Bluesista otti silmään Erikssonin pelaaminen, hänen kanssaan pitää lahtelaisten olla erityisen tarkkana. Loistava aloittaja ainakin tänään.
 
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Jos oli ensimmäinen erä Hawajia niin päästä päähän painellaan näköjään myös tällä palstalla. No, onneksi seasta löytyy myös maltillisempaa ja sisällöltään kiinnostavaa aiheen puintia.

Blues on kova nippu, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Pelkkien Kalpa -sarjan maalikoosteiden pohjalta ei todellakaan kyennyt päättelemään miten loistavaa kiekkoa myös espoolaiset pelaa. Kakkoserän vyörytys olisi yhtä hyvin voinnut kääntää ottelun, Pelsut oli köysissä tasan 20 minuuttia. Marjamäen pimahdukseenhan tämä matsi vasta lopullisesti ratkesi.

Kokonaisuutena kotijoukkueen peli ei häikäissyt, mutta onneksi leveyttä löytyy. Tällä kaudella silmiinpistävää on ollut se, että jos puoli joukkuetta (kuten tänään) pelaa alakanttiin virheitä tehden, niin toinen puoli tiimiä pitää tasonsa ja usein myös ylittää sen. Se riitti tänään, mutta pitkässä juoksussa laulut on laulettu ellei joukkueen kokonaisesitys kohene tulevissa peleissä.

Hieno sarja tästä on tulossa ja siitä nauttitakoon rehdissä hengessä niin Lahdessa kuin Espoossa.

Paras voittakoon.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olihan se Blues kiekkoa enemmän kontrolloiva joukkue, mutta toisaalta en ole niin sihvoslainen, että väittäisin vain viivelähtöjen ja palautusten ratkaisevan ottelut. Blues hyökkäsi organisoidusti ja onnistui jokusen kerran murtamaan Pelicansin pelin, mutta samalla tavalla onnistui Pelicans tällä pystysuunnan kiekollaan. Yhtäläisyyksiä on Dufvan kiekkoon, mutta on niitä erojakin. Ehkä sen takia Kaitsu on nimenomaan playoff-valmentaja, eikä sarja tule ratkeamaan Pelicansin vähäisiin palautuksiin tai viivelähtöihin. Tosin niitäkin käytetään tarpeen tullen, kuten Kärppiä vastaan nähtiin.

Kokonaisuudessaan Pelicansille ihan ansaittu voitto sekavasta pelistä. Ensimmäinen erä oli Pelicansin. Toisessa Blues pyöritti ja pyöritti, mutta suurimman osan ajasta tämä tapahtui kulmissa. Olihan siinä jokunen todellinenkin maalipaikka, mutta ne Kuusela hoiti hienosti. Kolmas erä ei ratkennut Varakkaan kyseenalaiseen jäähyyn, vaan Marjamäen reagointiin. SM-liigassa on monesti vihelletty jäähy tuollaisista taklauksista, joten Marjamäen reaktio oli täysin yliampuva. Huusi ensin pitkään tuomarille, jonka jälkeen paiskasi aition oven kiinni. Saahan sitä tyytymätön olla, mutta nyt Marjamäki käytännössä katkaisi Bluesin kirin menettämällä hermonsa aivan väärässä paikassa.

Hienoa nähdä, että espoolaisilla faneilla on uskoa omiinsa. Itse väittäisin, että tämän iltainen ei todellakaan lupaa Bluesille helppoa jatkopaikkaa, päinvastoin. Huomenna on iso peli ja uskon Pelicansin johtavan sen jälkeen sarjaa 0-2. Riittääkö se jatkopaikkaan? Ei, mutta se on hyvä alku.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hienoa nähdä, että paskallakin pelillä Pelsu vie espoolaista kiekkoryhmittymää. 1/1 Lasch filmasi tänään 2+2. Muuten todella väsynyttä. Huomiseen voitaisiin ottaa, vaikka Loppi, Tavi ja Jormakka, sen verran surkeaa on espoolaisten puolustaminen ja maalivahtityöskentely.

Hyökkäys taas Bluesilla on todella vaarallinen. Iskee jokaiseen kiekkoon herhiläisenä ja näköjään KalPa-sarjasta pöllittiin myös jättökulmakiekko-paskaa.

Mielenkiintoista nähdä minkälainen peli huomenna tulee.
 

Karkoil

Jäsen
Suosikkijoukkue
KIEKKO-ESPOO
Kommentteja Espoon suunnasta lukiessa ei voi kuin ihmetellä, miten huonolle joukkueelle hienosti pelannut Blues hävisi niinkin selkeästi kuin 5-3! Kärppäsarjassa lahtelaiset olisi nuijittu maanrakoon tuolla pelillä, oululaiset olisivat tokassa erässä tehneet noin 6 maalia. Ihan mukava huomata, ettei Bluesia vastaan tarvitse välttämättä aina huippusuorituksia esittää.

No ei tarvitse huippusuorituksia jos tuomarit ottavat ratkaisijan roolin itselleen. Se on ainoastaan oma näkemykseni illan ottelusta, mitenkään väheksymättä Pelicanssin voittoa.

Tänään sitten uusi peli ja katseet sinne.

EDIT: Enkä nyt tarkoita että Blues olisi voittanut ilman Marjamäki välikohtausta. Viittasin vain noihin huippusuorituksiin.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
No ei tarvitse huippusuorituksia jos tuomarit ottavat ratkaisijan roolin itselleen. Se on ainoastaan oma näkemykseni illan ottelusta, mitenkään väheksymättä Pelicanssin voittoa.

Tänään sitten uusi peli ja katseet sinne.

EDIT: Enkä nyt tarkoita että Blues olisi voittanut ilman Marjamäki välikohtausta. Viittasin vain noihin huippusuorituksiin.

Pelicans mätti käsittääkseni kolme kiekkoa Bluesin reppuun ekan vitosen sisään, eli huomattavasti ennen tätä selvän tuomarivirheen aikaansaamaa Marjamäen kilahtamista. Minusta Blues kaatui pitkälti maalivahti- ja puolustuspeliinsä. Älkää nyt vaan aloittako tuota kärppäfanien suosimaa itkulinjaa, siellä Bluesleirissä kun tuntuu kuitenkin olevan selkeästi selväjärkisempää porukkaa kuin "kokosuomenjoukkueen" faniporukassa.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Homma on nimittäin niin, että nyt ton Lahden ottelun nähneenä voi olla täysin luottavainen sen suhteen, että Blues tulee pudottamaan Pelicansin. Harvoin, jos koskaan, olen nähnyt noin selkeää vierashallintaa playoffeissa kuin mitä Blues tänään etenkin tokassa erässä esitti.

Itse olen erittäin huolestunut, jos joku Bluesin kannattaja lausuu näin. Mitenkäs se menikään: Blues pettää aina? Eli kun odotetaan menestystä, sitä ei varmana tule. Sitten kun tullaan puskista, ja kukaan, edes osa omista faneista, ei usko jengiin, Blues menestyykin...

Eli itse sanon, että sarja menee 4-1 Pelsuille, Bluesin oman pään puolustuspeli oli sen verran pahasti tuuliajolla varsinkin ekassa erässä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Pelicans mätti käsittääkseni kolme kiekkoa Bluesin reppuun ekan vitosen sisään, eli huomattavasti ennen tätä selvän tuomarivirheen aikaansaamaa Marjamäen kilahtamista. Minusta Blues kaatui pitkälti maalivahti- ja puolustuspeliinsä.

Totta molemmat puolet. Ekassa erässä päästettiin liikaa maaleja. Toisaalta olin suht luottavainen että takaa-ajo tuottaa tulosta kunnes pelsuille annettu 5-3 yyvee lopetti pelin.

Sekä Ore että Galbraith ovat muuten tällä kaudella olleet luotettavia maalivahteja. Kalpasarjassa Ore oli ajoittain jopa loistava. Pelsukannattajille on toki syystä saattanut kauden aikana muodostua kuva että Bluesin heikko kohta olisi maalivaihtipeli, koska juuri Bluesin ja pelsujen kohtaamiset ovat olleet harvinaisen runsasmaalisia. Onhan niissä mennyt Hovisenkin taakse paljon maaleja vaikka häntä liigan parhaana veskarina yleisesti pidetäänkin.

Puolustuspelin pitää olla tarkempaa jos aiotaan pärjätä. Ei Blues voi pelikaaneja maalintekokilpailulla kaataa, vaikka runkosarjassa sitäkin tapahtui. Puolivälieräsarjassa jopa Clarke yllätti hyvillä otteillaan mutta eilen oli näkyvissä taas sitä tutumpaa Dalea. No, onhan päivä vielä tänäänkin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Pelicans on nyt muotia, eikä vähiten muka miehekkään Suikkasen takia. Olisiko Suikkanen saanut jäähyä vaihtoaition oven pamautuksesta? Toivon että tuomarit eivät enää ratkaise peliä täysin naurettavilla tuomioilla, mitkä puoltavat Pelicansia. Muka miehekkään Suikkasesta tekee kommentit tapaus Hodgmaniin.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Pelicans on nyt muotia, eikä vähiten muka miehekkään Suikkasen takia. Olisiko Suikkanen saanut jäähyä vaihtoaition oven pamautuksesta? Toivon että tuomarit eivät enää ratkaise peliä täysin naurettavilla tuomioilla, mitkä puoltavat Pelicansia. Muka miehekkään Suikkasesta tekee kommentit tapaus Hodgmaniin.

Tässä päästään yhteen avainkohtaan, jonka nostin esille jo ennen ensimmäistä peliä: Miten Marjamäki pärjää Suikkasta vastaan? Suikkanen on saanut jo edellisessä sarjassa, ja aiempina kausina SM-liigassa valmentaessaan tietynlaisen maineen, ja se joko auttaa, tai haittaa hänen toimintaansa valmentajana. Marjamäki on lähes täysin uusi naama näissä kuviossa ja tuomareilla ei ole mitään ennakkosuhtautumista häneen. Suikkasen toiminnassa tällainen saattaisi mennä tosiaan läpi ilman jäähyä, koska "sehän on vain Suikkanen, ainahan se riehuu".
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikäli Marjamäki todella sai jäähynsä vaihtoaition oven paiskaamisesta, ottelun tuomareiden ei pitäisi enää viheltää tällä kaudella.
 

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans on nyt muotia, eikä vähiten muka miehekkään Suikkasen takia. Olisiko Suikkanen saanut jäähyä vaihtoaition oven pamautuksesta? Toivon että tuomarit eivät enää ratkaise peliä täysin naurettavilla tuomioilla, mitkä puoltavat Pelicansia. Muka miehekkään Suikkasesta tekee kommentit tapaus Hodgmaniin.

Samoin muoti-ilmiöksi on muodostunut nillittää siitä, miten Pelicansin menestystä tuetaan milloin milläkin tavalla. Jopa niin rankasti, että Pelicansin kuuluisi olla kiltisti sarjan viimeisenä, koska olemme vain muiden joukkueiden säälistä mukana.

Kumma juttu, miten tuolla sarjan hännillä sai näitä "toivottavasti tekin joskus menestytte" kommentteja. Nyt kun se on edes jotenkin realisoitunut, niin kyllä ottaa osalla koville. Mikään ei ole luettavissa organisaation onnistumisen ansioksi, vaan takana täytyy olla joku salaliitto.
 

BaronFIN

Jäsen
On tämä nyt perkele kun koko maalla on salaliitto muotijoukkue Pelicansin puolesta ja suurimmat kitisijät löytyvät niistä porukoista jotka ovat jo kesälomalla. Ottaako se vittu niin koville, että joskus, edes joskus se päivä paistaa tähän risukasaan. Täällä on taitoa, täällä on selkeä pelitapa, täällä on selvä sotasuunnitelma miten mennään eteen päin.

Sitten kun tulee menestystä, niin kaiken maailman pojut tulevat huoraamaan menestyksen perässä "olen aina ollut fani" ja toiset kitisevät muotijoukkuetta kun todellisuudessa ajattelevat muovijoukuetta.

Kyllä, Suikkanen olisi voinut eilisessä pelissä muutamasta jäähystä vetää herneet nenään ihan samalla tavalla kuin Marjamäki, niin perseelleen ne vihellykset menivät, mutta ei vetänyt. Hermokontrolli, you know. Pelicanseilla se on toistaiseksi pitänyt mitä nyt jotain avautumista pressissa but so fucking what. Pelissä ei kitistä toimitsijajäähyä. Todennäköisesti toista kertaa tässä sarjassa ei joulua tule, eiköhän Marjamäki opiksi ottanut.
 

Menace

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Heki, sympatiat Tapparalle
Räksyttäjiä ilmaantuu aina kun tulee menestystä. Voitte kaikki työntää plastico-huutelut sinne missä ei aurinko paista. Lahdessa on myös perinteitä, vaikkakaan ei voittamisesta. Ei paljon konkurssit ja nimenvaihdot kiinnosta.

Niin paljon on tarvottu ja vittuilua kuunneltu, mutta nyt on näköjään aloitettu myös voittamaan väärin. Ja monta kertaa.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mikäli Marjamäki todella sai jäähynsä vaihtoaition oven paiskaamisesta, ottelun tuomareiden ei pitäisi enää viheltää tällä kaudella.

Mihin tämä perustuu? Saahan pelaajatkin vastaavista tempuista lähes aina käytösrangaistuksen. Tätä edelsi vielä Marjamäen huuto päätuomarille. Siihen sitten lapsellinen protesti päälle. Mielestäni meni ihan oikein, ei ne valmentajatkaan ihan mitä vaan voi tehdä.
 

flogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mikäli Marjamäki todella sai jäähynsä vaihtoaition oven paiskaamisesta, ottelun tuomareiden ei pitäisi enää viheltää tällä kaudella.

IS:n mukaan Marjamäki tehosti paiskomisen sanomalla sanan "paska". Pitää olla tyytyväinen että ei tullut isoa rangaistusta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
No minulla ei ole mitään Pelicansia vastaan, eikä kyllä puolestakaan. Minulle tämä sarja on täydellisen neutraali. Siksi ajattelin puolueettomalla kannalla ottaa kantaa siihen että tilanteessa 3-2 annetaan Varakkaalle jäähy ilman jäähynarvoista rikettä ja vielä todella erikoinen kakkonen Bluesin koutsille. Tästä 5-3 yv ja peli 4-2. Eikö tuo Lahtelaisten mielestä ollut hieman väärä tapa ratkaista peli? Eikö yhtään? Jos vaikka miettisitte että Blues olisi ratkaissut pelin tuolla tavalla eilen, niin muuttuukko mielipide?
Myös se hieman ihmetyttää että kun Suikkanen Kärppä sarjassa arvosteli tuomaria todella rankasti, niin hänelle annettiin vain parin tonnin sakot. Sillä kahden tonnin hinnalla hän tosin sai kyseisen tuomarin pois loppupeleistä, eli ehkä oli jopa kannattavaa maksaa sakko? On tuo erikoista touhua, ei siitä mihinkään pääse vaikka olisitte kuinka rypeneet paskassa ja nyt buumi päällä.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En tiedä olenko ihan pihalla, mutta vaikutti myös siltä, että tilanteessa Bluesilla oli kovia vaikeuksia laittaa pelaajia kentälle seuraavaan aloitukseen. Tästä vitkastelustahan on tullut silloin tällöin toimihenkilörangaistuksia yhdelle jos toiselle joukkueelle. Blues-pelaajan saama jäähy Marttisen taklaamisesta oli kyllä täysi vitsi, mutta kahden miehen alivoimalle joutumisen voi Marjamäki ottaa kyllä täysin omaan piikkiinsä.
 

Menace

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Heki, sympatiat Tapparalle
Myös se hieman ihmetyttää että kun Suikkanen Kärppä sarjassa arvosteli tuomaria todella rankasti, niin hänelle annettiin vain parin tonnin sakot...

Miltäköhän Rantalasta muuten tuntui? Koko summan olisi voinut laittaa lyhentämättömänä hänelle. Itse en hyväksy Suikkasen purkausta ja henkilökohtaisuuksiin menemistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös