Ke 27.9.2017 Tappara - Lukko

  • 8 577
  • 56

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Lukko oli parempi ja ansaitsi 3 pistettä. Tuomarit veti vihkoon mutta se ei ole lukon vika
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Tapparan kannalta huono munkki että tuomarit korvasi Lukolle Kookoo-pelin lopussa kärsityn tuomarivääryyden ihan toisessa ottelussa. Saatte ehkä omat korvaukset taas seuraavassa.
Vaikkakin... eka tilanne vähän hiinä ja hiinä että miten lugun mies ottaa tilanteen vastaan mutta jälkitilanteessa tuomarin edessä tapparan kaveri kaivoi oman kuoppansa. Tällästä on liigakiekko.

Ilman ensimmäistä tilannetta tuota toista tilannetta ei tapahdu, mutta ihan oikeaan osoitteeseen pisteet matkasivat.

Ilomäellä tämä peli taisi olla joku henk.koht. kostomatka, kun pelasi todella itsekkäästi ja tyhmästi useamman tilanteen.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Selvästi parempi joukkue vei pisteet ja toi minulle rahaa. Hieman siis lohdutusta! Tosin harmittaahan nuo pelin lopun tuomariratkaisut, mutta näitä tulee aina välillä. Alusta asti (Redenbachin poikkari) oli nähtävissä, ettei tuomariparilla välttämättä tule homma pysymään hanskassa koko peliä. Lukon vika se ei ole, joten onnea pisteistä! Hyvin on saanut Virta pelitapansa näkyviin Lukon pelaamisessa.

Jos kyseessä olisi noviisivalmentaja eikä Rautakorpi, olisin todennäköisesti jo huutamassa potkuja. Tuplamestarin pelitapa ei välttämättä olisi radikaalia uudistumista tarvinnut. Tällä hetkellä pelissä toimii nopeat käännöt, mutta nuo kun vastustaja eliminoi pois, ei Tappara paikoille pääse. Oman alueen puolustuspeli on aivan turhan passiivista ja hyökkäysalueella ei löydy keinoja maalipaikoille.
 
Viimeksi muokattu:

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihmettelen tuota Tapparan pelin katoamista liigan alettua, erityisesti hyökkäämisen osalta. Ajoittain saadaan jonkinlaista pörräystä aikaan kulmiss ja maslin takana, kun punaselta nostetaan päätyyn, mutta siinäpä se. Ei vaarallisia suoria hyökkäyksiä, ei juonikkuutta ei edes sitä nopeaa pelin kääntämistä enää. Ylivoimakin on pelkkä tuhnu. Yksi hyvä erä on jyppiä vastaan liigassa nähty.

Tänään lugu kieputti niin, että pahaa teki. Enpä muista milloin viimeksi on peliä katsellessa ollut sellainen olo, että ei ole edes mitään jakoja. Kuoliniskua siinä vaan odotteli. Vaikka tänään saatiin pikkuisen kolmanteen parannusta, niin eihän siinä mitään todellista uhkaa Kähköselle ollut. Kentis sekin näytti kohtuulliselta siksi, että toinen erä oli niin umpipaska. Kontrastia.

Kun nyt tuota lopun viheltelyä vielä videolta koitti katsella, niin eihän siitä Saĺoselle olisi pitänyt jäähyä antaa, ainakaan päähän taklaamisesta. Lehtoselta sen sijaan aivan turhaa ja typerää tökkimistä tuomarin nokan alla, josta paikka viheltää. Nämä kruunasi surkean illan. Eivät kuitenkaan pahemmin ota pannuun, kun 57 minuutyia olisi ollut aikaa yrittää voittaa sitä peliä, eikä mitään tapahtunut.

Nurmi yv:lle.
 

Sassa Barkov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mahtaakohan tulla pelikieltoa, oli sen verta pahan näkösiä noi lopun tapahtumat.

Edit. Taidettiinkin selvitä säikähdyksellä, eikä loukkaantumisia tapahtunut. Pari kymppiä ja 2min 5vs3 pelin loppuun, ei se oo mitään.

Pelistä ei sinänsä oo mitään sanottavaa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielenkiintoinen homma. Joskus on se fiilis, kun tekisi mieli kirjoittaa tuomareista wall of text ja tähän peliin se varmasti sopisi, mutta rehellisyyden nimissä voisi antaa oikeastaan koko jutun olla. Tuomarit pelaa omaa peliään ja joukkueen & muiden on varmaan paras mennä eteenpäin pikaisesti.

Itse pelissähän tapahtui lopulta oikeus ja kohtuus: Tappara oli koko 60 minuuttia aivan hukassa ja Lukko oli paikoitellen ainoa paikallaolija. Lukkokin toki ihan äärimmäisen tehoton, mutta kyllä he olivat liikkeessä aivan mielettömästi Tapparaa edellä koko pelin. Jos Lukko ei olisi poistunut kolmen pisteen kanssa jotain olisi ollut mielestäni väärin, joten vähintäänkin oikeus tapahtui, vaikka sekin oikeus tapahtui väärin.

Hajanaisia huomioita pelistä:
-peli on itse asiassa aika heikoissa kantimissa Tapparalla juuri nyt: mikään pelin osa-alue ei oikeastaan tuota yhtikäs mitään. Hyökkäykset olivat vielä muutama peli sitten edes teräviä ja suuntautuivat kohti maalia, mutta Lukko pelasi tuon täysin pois. Tappara ei saanut koko pelissä itselleen minkäänlaista hallintaa ja Tappara sai paikkansa kummallisista epärytmisistä hyökkäyksistä
-on pakko jaksaa uskoa johonkin Rautakorven kovempaan treenijaksoon, koska liike ei oikeasti voi olla näin surkeaa. Koko peli oikeastaan kuvaa Tapparan surkeaa luistelua: Lukko oli luistimilla koko pelin vähintään puoli metriä edellä ja Tappara hiihteli jatkuvasti perässä. Ilmeisesti Rautakorpi hakee puolustuksen tiivistymistä ja tätä kautta parempaa oman alueen peliä, mutta se tiivis puolustus oikeastaan syö tuon joukkueen vahvuudet aika minimiin.
-pari pakkomiellettä Rautakorvella on: sentterit ovat Tapparalla aivan ulapalla pelistä ykkösestä neloseen. Peliä ei voida rakentaa keskeltä ja Kärki nosti tänään tasoaan hieman, mutta ei vieläkään riittävästi. Matti Järvinen & Jasu ovat aivan pihalla ja Redenbach tekee sen, minkä hän pystyy ja osaa, vastuu vaan on yhtä vähäistä.
-onko se oikeasti joka pelissä vahinko, että Kuusela pääsee tehoille, kun Jasu poistuu kentältä? Jasu ei ole pelaavan ketjun sentteri ja roolitukset on mennyt vielä huonommaksi kuin CHL:ssä. Jos tuota roolitus sirkusta on pakko koko ajan pyörittää niin pyöritetään edes siten, että siellä on rakennetta. Tässä alkaa tulla ikävä JMJ:tä, koska kipeästi tarvitaan sitä parempaa senapeliä jo pikku hiljaa.

Summa summarum: kausi on nuori ja ongelmia on paljon, mutta liikkeen pitää parantua potenssiin viisi + äijien on alettava löytää oma paikkansa kentällä. Tuntuu kuin puolet porukasta pelaisi aivan toista pelitapaa kuin toiset.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Heitän muuten ihan teoreettisena kuriositeettina ajatuksen Aleksi Salosen toiminnasta tuomionsa jälkeen.

Turhautunut mailanpaiskonta alkoi varhain, koska näkyi vielä Ruudun kuvassa. Ei siinä, se on täysin ymmärrettävää ja inhimillistä. Kyseisessä kohdassa vain usein on lapsia käsi kaiteen raosta ojossa.

Onneksi tätä tarvitsee pohtia vain teoreettisesti, mutta entä jos sieltä olisi pieni tassu odottanut ylävitosta, mutta saanut sen mailasta...

Voi olla, että Aleksia olisi harmittanut vähemmän itse pelin loppu. Pointti on siinä, että tällaista riskiä ei pitäisi olla olemassa. Leinosmaisesti voisi odottaa ensimmäiselle roskikselle asti.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aivan turha kenenkään Tapparasta edes mainita tuomareita tämän illan esityksen jälkeen. Jos peli ei kiinnosta ensimmäiseen 57 minuuttiin, niin turha siitä on tuomareita syyttää kun tappio tulee. Selkeästi parempi joukkue voitti tänään ja numerot olisivat paremmalla viimeistelyllä voineet olla rumat.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Mahtaakohan tulla pelikieltoa, oli sen verta pahan näkösiä noi lopun tapahtumat.
Veikkaan Saloselle peliä. Hyvin samankaltainen tapahtuma kuin Toni Suurosen taklaus, josta Suuronen sai pelin kakun. Tosin silloin, vastustaja ei loukkaantunut, mutta nyt Koivistoinen ilmeisesti oksennellut pelin jälkeen. Osa Tapparafaneista syytteli Koivistoista filmaamisesta, joka oli kyllä aivan naurettavaa ja lapsellista toimintaa. Vähän voisi miettiä taas. Ymmärän tunnekuohut, mutta kyllä Koivistoisen pää osui aika pahasti pleksiin.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mahtaakohan tulla pelikieltoa, oli sen verta pahan näkösiä noi lopun tapahtumat.

Edit. Taidettiinkin selvitä säikähdyksellä, eikä loukkaantumisia tapahtunut. Pari kymppiä ja 2min 5vs3 pelin loppuun, ei se oo mitään.

Pelistä ei sinänsä oo mitään sanottavaa.

Ainakin Virran Peksin mukaan huonovointinen Koivistoinen oli pelin jälkeen oksennellut kopissa. Ei kaipais nyt kyllä mitään aivotärähdystä loistavasti kauden aloittaneelle hyökkääjälle.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ainakin Virran Peksin mukaan huonovointinen Koivistoinen oli pelin jälkeen oksennellut kopissa. Ei kaipais nyt kyllä mitään aivotärähdystä loistavasti kauden aloittaneelle hyökkääjälle.

Veikkaan/toivon että Virta hieman tässä liioitteli.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Osa Tapparafaneista syytteli Koivistoista filmaamisesta, joka oli kyllä aivan naurettavaa ja lapsellista toimintaa. Vähän voisi miettiä taas. Ymmärän tunnekuohut, mutta kyllä Koivistoisen pää osui aika pahasti pleksiin.

No ala-arvoista tuollaisessa tilanteessa syyttää filmaamisesta, mutta kyllä sekin nyt vaan on tosiasia, että taklauksiin pitää olla säännöt. Jos lyöt kaveria alaselkään poikkarilla ja hän kaatuu päin laitaa - satuttaa päänsä / loukkantuu niin siitä vihelletään edelleen ainoastaan kaksi minuuttia poikittaisesta mailasta eikä 2+10 taklauksesta päähän.

Ja tällä en halua vähätellä ketään, mutta joskus jääkiekossa sattuu myös tilanteita, että kaikki menee teknisesti oikein, mutta jollekin sattuu pahasti tai sattuu jotain. Silloin on aika kohtuutonta viheltää se päähän kohdistuneena, kun se ei sellainen ole. Tuo Salosen tilanne oli lähinnä surullinen, josta ei millään teorialla voi saada päähän kohdistunutta taklausta. Ei vaan voi. Taklaus meni jopa hieman ohi ja tämän takia tilanne muistutti enemmän yhteentörmäystä lähellä laitaa - tai ainakin sellaiselta se minulle näytti.

Tuomarit ei olleet tänään hyviä, mutta eihän se Lukon vika ole.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Veikkaan Saloselle peliä. Hyvin samankaltainen tapahtuma kuin Toni Suurosen taklaus, josta Suuronen sai pelin kakun. Tosin silloin, vastustaja ei loukkaantunut, mutta nyt Koivistoinen ilmeisesti oksennellut pelin jälkeen. Osa Tapparafaneista syytteli Koivistoista filmaamisesta, joka oli kyllä aivan naurettavaa ja lapsellista toimintaa. Vähän voisi miettiä taas. Ymmärän tunnekuohut, mutta kyllä Koivistoisen pää osui aika pahasti pleksiin.

Arvelen itsekin, että nimenomaan pleksiosuma tässä teki kipeää, eikä siinä mitään filmejä ollut.

Mutta eihän siitä nyt sentään voi mitenkään tulla Saloselle päähän kohdistuneesta taklauksesta 2+10 saati pelikieltoa, että hän taklaa kaveria olkapäähän, jonka seurauksena kaveri lyö päänsä pleksiin. Sääntökirjaa saisi venyttää aika huolella jos näin tulkittaisiin.

Itse pelissä Lukko oli pari erää parempi. Kolmannen laittaisin Tappara-merkkiseksi, ja siinä oli ajoittain hienoakin paineistusta, joka ei sitten tuottanut tosin mitään palkintoja. Koko peliä ajatellen Lukko ehdottomasti ansaitsi voittonsa, mutta tapa jolla se tuli oli kyllä tuomarien osalta aivan naurettavaa pelleilyä, mikä harmitti sen takia, että Tappara oli juuri ollut siinä yritteliäämpi ja ikään kuin vähän herännyt siihen, että siellä on peli menossa.

Ratkaisumaalissa Vahalahden syöttöhän oli kyllä todella nätti, ei siitä mitään pois.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En minäkään siinä Salosen taklauksessa mitään väärää nähnyt. Siisti taklaus, mutta Koivistoinen paukautti päänsä pleksiin. Huonoa tuuria, mutten olisi antanut minuuttiakaan jäähyä tuosta. Jälkimmäinen jäähy (2min) oli ihan ansaittu koska nähdäkseni mailalla veti poikkaria kaulaan tai lähelle. Tuomarikin siinä seisoi vieressä.

Tappara muuten oli kyllä tosi sekava ja pelasi heikkotasoisen ottelun. Joulun jälkeen taas eri meininki.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tappara oli huonompi kuin tuomarit, yleisöparka. Erikoisen vaikeaksi on peli mennyt. Ei oikein mitään juonta. No, onhan sekin mielenkiintoista.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tilanne Salonen tuollainen 50/50, tuomarit kun eivät näe samasta kuvakulmasta kuin me, niin jäähyn mahdollisuushan tuossa on, varsinkin kun a) Koivisto satuttaa päätään ja b) pääähänkohdistuneet taklaukset ovat olleet tapetilla. Tukka-Jukalta käsittämätön aivopieru syyttää jälkikäteen taklauksen kohdetta filmauksesta, ilmeisesti palli tutisee taas ja Leinonen valmistautuu antamaan Tapolalle hommat takaisin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Periaatteessa ihan sääntökirjan mukaiset vihellykset, mutta olihan tuo kaikkiaan erittäin kova ratkaisu tuomareilta ottelun lopussa. Salonen ei olisi oikein voinut taklata toisin tuossa tilanteessa. Vastapuolen huono asento tai huono valmius vastaanottoon ei saisi johtaa SM-liigassa siihen, että pelaamalla typerästi voidaan tehdä itsensä immuuniksi kontakteille ja siten saavuttaa pelillistä etua.

Lehtosen poikittaisen mailan voi laittaa ihan pelikurin puutteen piikkiin. Tuomari on vieressä ja silti pitää antaa poikittaista mailaa vastustajan pään alueelle "jälkipelissä".
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Jos lyöt kaveria alaselkään poikkarilla ja hän kaatuu päin laitaa - satuttaa päänsä / loukkantuu niin siitä vihelletään edelleen ainoastaan kaksi minuuttia poikittaisesta mailasta eikä 2+10 taklauksesta päähän.

Vai olisiko kummatkin tuomiot vääriä? Eikös sääntökirja kerro tuosta tulevan 5+20 poikittaisesta mailasta?
On kyllä porilaisilla lukkoviha syvällä, tänäänkin joukoittain hakamettässä tappara-paidat päällä heiluttelemassa keskisormiaan...
 

Itäpuu

Jäsen
Kyllähän tuo taklaus nopeassa kuvassa näytti suuntautuvan ylöspäin päätä kohti aivan turhaan. Hidastuksista voi viisastella jälkikäteen, mutta itse en ihmettele yhtään tuota tuomiota. Kuten todettua, niin tuomari viheltää niinkuin tilanteen jään tasalta näkee.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tappara oli huonompi kuin tuomarit, yleisöparka. Erikoisen vaikeaksi on peli mennyt. Ei oikein mitään juonta. No, onhan sekin mielenkiintoista.

Juu, eipä siellä oikein ollut edes niitä kuuluisia hyviä aihioita. Itse valmistaudun jo rämpimään helmikuulle asti ja jos sieltä sitten ihmenousu.

Tai ehkäpä liigaturhake JMJ kääntää koko jengin kurssin palatessaan. Ainakin sieltä tulee sitä täsmälääkettä pelilliseen aneemisuuteen, jos vaan lonkka on tikissä. Järviseltä onnistuu niin alueelleviennit kuin YV:n playmakeröinti, mikä näiltä nykyisiltä leftin puolen miehiltä ei oikein tunnu onnistuvan laadukkaasti. Esim. nyt YV:llä on vain sahattu Kuusela-->Lehtonen akselia, joka on helppo pelata pois kun muita variaatioita ei ole. Järvinen ---> Kemiläinen -akseli voipi avata taas viime kaudesta tutumpia ulottuvuuksia YV:lle. Maskipelaajat ovat kyllä olleet täysin vitusta ajoituksiensa kanssa tällä kaudella, ei sitä Lajusta suotta oo hehkutettu.
 
Viimeksi muokattu:

tsekkipiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, tunnusta väriä
Nyt on pakko tulla huuteleen vieraisiin pöytiin... Täytyy sanoa, vaikka Lukko oli parempi ja ansaitsi voiton, niin kerrankin pääsen sanomaan Tappara ketjussa kliseen joka viime kaudella tuli meille ilvesläisille hyvin tutuksi...: Loppujen lopuksihan nämä tuomarivirheet menevät tasan...

Tosin, katselin tuota Salosen taklausta ja kyllähän olkapää siinä päähän osuu. Salonen niin sanotusti niiaa vähän ylöspäin jolloin olkapää osuu päähän. Mielestäni ihan oikea tuomio. Ulosajo olisi ollut aivan liikaa ja jos tästä pelikieltoa tulee niin menee naurettavaksi. Muihin pelin aikana tapahtuneisiin tuomareiden päätöksiin en ota kantaa.

Lehtosen aivopieru oli jotain aivan älytöntä... Onhan se totta, että noissa jälkitilanteissa saa yleensä aika railakkaasti hieroa naamaa, painia tms, mutta poikkarilla naamaan? En ymmärrä, mutta onneksi ei tarvikaan. Tilanne ei edes tullut niin nopeasti, että sillä voisi sitä selitellä.

Odotan edelleen, koska Tappara alkaa oikeasti pelaamaan. Tuolla rosterilla pitäisi vetää runkosarja vähintään 2p/o tahdilla. No sittenkun Tappara alkaa pelaan ei oo kellään muulla enää kivaa *hymiö*
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On kyllä porilaisilla lukkoviha syvällä, tänäänkin joukoittain hakamettässä tappara-paidat päällä heiluttelemassa keskisormiaan...

Huomasin valitettavasti saman. Ei edelleenkään yhtään sen hyväksyttämämpää kuin missään muuallakaan. Onneksi pelin voittaja sentään meni oikein, vaikka olisi voinut tuon lopun tuomarisekoilun jättää väliinkin. Lehtosen tilanne sentäs meni nähdäkseni oikein.
 

senilix

Jäsen
Periaatteessa ihan sääntökirjan mukaiset vihellykset, mutta olihan tuo kaikkiaan erittäin kova ratkaisu tuomareilta ottelun lopussa. .
Miten tuo "ottelun lopussa" liittyy asiaan? Rikkomus on rikkomus, tapahtuu se missä vaiheessa ottelua tahansa. Ja tuomion samanlaisesta rikkomuksesta pitää olla sama, tuli se missä vaiheessa ottelua tahansa.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämän ottelun osalta ala-arvoisin suoritus tuli - yllätys, yllätys - Aamulehden urheilutoimitukselta, jonka journalistinen taso on Pohjois-Korean tietotoimiston luokkaa. Nautin tietoisesti aamiaisen ennen kuin avasin lehden, muuten olisi voinut olla kahvit rinnuksilla. Jutussa ei puhuttu mistään muusta kuin lopun jäähyistä. Sanallakaan ei uskallettu vihjaista siitä, että kovin-ikinä-koskaan-mestarisuosikin peli on täysin sekaisin.
Ottelun juoni oli aivan normaalia Tappara-Lukko käsikirjoitusta: toinen joukkue pitää kiekkoa ja toinen perustaa pelinsä vastahyökkäyksiin. Erikoista tässä oli se, että nyt Lukko oli se kiekollinen joukkue ja Tappara perusti pelinsä vastahyökkäyksiin.
On muuten todella erikoista, että jääkiekossa lähes kaikki katsojat (ja varsinkin toimittajat) luulevat olevansa parempia tuomareita kuin kentällä olevat. Nytkin Salosen taklauksesta Koivistoiseen itketään monessa mediassa. Niin vain kuitenkin on, että taklauksen kohde ei pysty tänään pelaamaan - todennäköisesti aivotärähdyksen takia.
Jos Rautakorpi on tosiaan puhunut jotain Koivistoisen filmaamisesta, hän vahvistaa paikkaansa Trumpin rinnalla inhokkilistallani. Ovat samannäköisiäkin. Toisella on vaan leveämmät posket.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös