Ke 20.3.2013 Ässät-KalPa 1. puolivälieräottelu

  • 16 461
  • 61

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Tänään se alkaa.

Useimmissa ennakoissa Ässille on lyöty pientä ennakkosuosikin asemaa ihan ymmärrettävästi - peli on kuitenkin kulkenut loistavasti, joukkue päästi vähiten maaleja runkosarjassa ja saa kotiedun (nähtäväksi jää onko se etu). Mutta KalPaa ei missään nimessä saa aliarvioida - joukkueella on kuitenkin enemmän kokemusta näistä peleistä viime vuosilta vaikka kaksi edellistä kevättä onkin ollut yhtä lyhyitä kuin Ässillä. Varmaa onkin, että tänäkin vuonna toinen joukkue jää taas lähtötelineisiin ja toinen pääsee vihdoin välieriin.

Odotan hyvää tunnelmaa tänään Poriin, vaikka halli ei varmaan täynnä tulekaan olemaan vielä tänään (vrt. lauantai, joka nyt jo lähes loppuunmyyty).
Koff jakaa 2500 punaista pyyhettä niille, jotka sellaisen suostuvat Karhu-episodista huolimatta vastaan ottamaan. Toivottavasti niitä löytyy tarpeeksi, tuohan sekin lisää väriä halliin.

Tunnelma lienee aluksi hyvä, kiekon tippuessa jäähän alkanee kuitenkin jännitys, joka hiljentää hallin ainakin siihen asti kunnes Ässät tekee (jos tekee) avausmaalin tai tuomarit töppäävät. Näillä hetkillähän se meteli aina on kovimmillaan Isomäessä.

Toivotaan sarjasta tasaista, rehtiä ja kovaa kamppailua. Väittäisin, että vähintään kuusi matsia kuitenkin pelataan. Veikkaan siis 4-2 otteluvoittoja jommalle kummalle, Ässät tarvitsisi tänään hyvän voiton samanlaisella suvereenilla esityksellä millä mm. Jokerit ja Kärpät kaadettiin helmikuussa, jotta itseluottamus omaan tekemiseen säilyisi. Pahin pelko itselläni on se, että siellä on liikaa korostettu virheiden merkitystä ja aletaan ottamaan hieman "varman päälle" eikä tuota voittoputken aikaista aggressiivista hyökkäämistä nähdä. Silloin tulee vaikeaa ja odotettavissa on hikinen 1-2 tappio ensimmäisestä pelistä ja viimeiseltä kahdelta tutut paskat housuun ja lomille.

Lisäilkäähän kokoonpanoja / tuomarit kun niitä ilmaantuu.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Onhan tätä tosiaan jo odotettu..

Ässille on lyöty yllättävänkin selkeän ennakkosuosikin asemaa tähän sarjaan, mielestäni jopa liiankin selkeän. En toki väitä etteikö runkosarjan viimeisen neljänneksen lähes pysäyttämätön marssi voitosta voittoon antaisi erittäin vakuuttavaa kuvaa joukkueen tuloskunnosta, ja vieläpä juuri aivan oikeaan aikaan kaudesta. Lisäksi Ässät on toki ollut pari viime kautta niskanpäällä keskinäisissä peleissä KalPaa vastaan, mutta muistetaan että ne ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta olleet aivan yhden maalin pelejä. Eli hiuksia nostattavan tasaista sarjaa on siis sikäli helppo ennakoida, ja mielestäni Ässät onkin "vain" jonkinasteinen ennakkosuosikki

Jos mietin asiaa prosentteina, niin prosentit jatkoonpääsyn suhteen ovat nyt sarjan alkaessa 65%-35% Ässien hyväksi. Jos Ässät voittavat tänään, niin se muuttaa sitten jatkamisprosentit luokkaan 80%-20% Ässille. Tämä on siis nyt se ottelu, jossa on oltava kaikkein tarkimmilla oman tekemisen suhteen, sillä sarjan avausottelu on aina sarjan avausottelu..

Kivi lupaili siis ennakkoon, että pelitapaan on tehty viilauksia jotka tulevat olemaan yllätys KalPalle. Koska kuitenkin olen verenperintönä saanut itselleni satakuntalaisen peruspessimistisyyden, niin ainahan sitä tulee mieleen että toivottavasti nämä muutokset eivät tule sitten yllätyksenä myös omalle joukkueelle niin, että tekeminen ei sitten olekaan enää niin hyvää. Äärimmäisellä mielenkiinnolla iltaa odottaen..

Tämä on kyllä huiman tärkeä ottelu, aivan millä tahansa mittarilla tarkasteltuna..
 

oudieh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Savon sanomien mukaan huilivuorossa ovat Antti Kerälä, Jyri Junnila, Joni Haverinen, Jussi Riikola ja Pauli Levokari. Pelaavasta kokoonpanosta muodostuu siis seuraava:

Sakari Salminen–Sami Kapanen–Artturi Lehkonen
Jussi Timonen–Marko Kauppinen

Janne Kolehmainen–Tommi Miettinen–Kasperi Kapanen
Mikko Kukkonen–Adam Masuhr

Kalle Kerman–Jasse Ikonen–Petri Lammassaari
Miika Koivisto–Antti Halonen

Ossi Saarinen–Joonas Riekkinen–Jukka Hentunen

Maalissa Mikko Koskinen, varalla Pekka Tuokkola.

Mikko Koskinen torjuu Porissa - Jääkiekko - Savon Sanomat
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hyvältä näyttää ketjut. KalPan kakkonen tulee ratkaisemaan ottelun Kapasen peliälyllä ja Kolehmaisen maalineduspelaamisella. Älkää porilaiset suuttuko, vaikka KalPa tästä jatkoon meneekin. Keväällä sitten kannustetaan yhdessä Suomi voittoon.
 

papa durdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hyvältä näyttää ketjut. KalPan kakkonen tulee ratkaisemaan ottelun Kapasen peliälyllä ja Kolehmaisen maalineduspelaamisella. Älkää porilaiset suuttuko, vaikka KalPa tästä jatkoon meneekin. Keväällä sitten kannustetaan yhdessä Suomi voittoon.

Siistiä! Tervettä uhoa ja kunnon asennetta! Hieno pelata Kalpaa vastaan. Hyvät fanit ja joukkue, joka pelaa parhaimmillaan erittäin liikkuvaa ja hienoa jääkiekkoa. Tästä tulee upea sarja!

Mutta hei, Javanaisen sanoin me ammutaa sin puitteisii ja hoidetaan tää homma kotiin!
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Keskityn nyt tässä kohtaa yhteen ainoaan havaintoon, joka tuli minulle tavallaan ihan puskista. Tuota vastustajan kokoonpanoa kun katsoo, niin siellä on ihan oikeasti sentteriosasto Kapanen - Miettinen - Ikonen - Riekkinen. Aika kreisiä.

Mutta erittäin iso peli joka tapauksessa tulossa. Blues-sarja opetti sen, että huominen tulee todella nopeasti. Tänään olisi voitettava keinolla millä hyvänsä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Hauska kuva! Itse seuraan pelejä vasemman kuvan kaltaisissa olosuhteissa ja toivon että Urhon lähetys pelittää siellä.
Odotan omilta kahta asiaa, todella tiukkaa puolustuspelaamista, missä puolustetaan runkosarjan lopun tavoin "pelin sisältä" sopivan agressiivisesti ja hyvää "kiekko ristikulmaan ja halukkaat perään" karvausta. Jos Ässät noissa onnistuu, niin Kalpalla ei riitä taito voittaa ottelua.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Uskon että tänään tulee kentälle fyysinen Ässät joka lyö Kalakukoille luun kurkkuun ensimmäisen vartin aikana!
 

shineman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HaMu -12
Uskon että tänään tulee kentälle fyysinen Ässät joka lyö Kalakukoille luun kurkkuun ensimmäisen vartin aikana!

Hyvä että uskoa riittää. Minä uskon että Ässäleirille jää paljon mukavia muistoja kaudesta 12-13. 14 voittoa putkeen ennen aikaista kevääntuloa, on se sentään jotakin se.

Vastoin kaikkia ennakko-odotuksia KalPahan tänään vie, jos ei muuten niin vittuillessaan, ja huomenna kuuluu sitten jo hienoista narahtelua..

Alkais jo!
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään on 20.3. ja se tarkoittaa sitä, että on kulunut päivälleen 21 vuotta siitä kun Ässät lähetti Lukon puolivälieristä kesälaitumille.

Tämähän ei voi tietää muuta kuin sitä, että Ässät voittaa tänään.

Ylen radiolähetyksen äärellä ollaan. Paska juttu muuten, kun ei näitä selostuksia katkota enää Merisään ajaksi. Oli hauska jännätä aina sitä, että ehditäänkö esim kriittinen rankkari vetämään ennen kuin Merisää alkaa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Uskon että tänään tulee kentälle fyysinen Ässät joka lyö Kalakukoille luun kurkkuun ensimmäisen vartin aikana!

Mäkin uskon (toivon?), että voitto tulee Padalle, mutta en kyllä minkään alun rymistelyn perusteella.

Milloin Ässät on viimeksi tullut rymistellen alkuun? Joskus Rockyn kaudella ehkä, tiedä häntä.

Itse odotan varsin taktista ja tunnustelevaa alkua. Ei toki haittaa, jos Ässät lähtee rymistellen ja kovaa taklaten, olen hemmetin mielelläni väärässä!

Hauskaa peliä kaikille paikalle pääseville, itse olen tänään URHOn diaesityksen varassa. Lauantaina sitten Poriin ja hallille!
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Tänään se sitten alkaa ja kauanhan tätä on odotettu. Vuoden odotus kulminoituu nyt tässä sarjassa, sillä välieriin pääsyhän se suuri apina selässä on pitkän aikaa jo ollut. Nyt on parasta näiden uusien hankintojen näyttää arvonsa, kun Halonen repii Niemen veriset hampaat ulos suusta läväyttäen samalla niskat nurin ja Kole latoo paskamaalia paskamaalin jälkeen Raannan vierestä sisään. Jees. Tai vaihtoehtoisesti lähdetään aika rauhallisesti ja katsotaan että miten Ässät tulee päälle. Jos suinkin mahdollista niin älkää taklatko Kasperia tai yrittäkää ainakin sillä tavalla vähän hellemmin tulla tilanteisiin.

Nyt sitä sitten varmaan toivottaisiin Miettiseltä ja Hentuselta niitä urotekoja. Yrittäkää nyt edes kerran se isoin palkinto voittaa. Kieltämättä kun katsoo rostereita niin onhan KalPalla enemmän ratkaisuvoimaa ja jos se osataan hyödyntää oikein - ja hertsileijaa, jos jaksetaan pelata täydet 60 minuuttia ja kaikkia kiinnostaa niin on vaikea sanoa miten käy. Ehkä jopa voitaisiin voittaa.

Poikkean kuitenkin useimpien kannoista olemalla sitä mieltä, ettei tämän ensimmäisen ottelun lopputuloksella ole ratkaisevaa merkitystä sarjan lopputuloksen kannalta.

Molemmissa joukkueissa liigassa pelanneen ja muutenkin varmasti täysin puolueettoman ja kumpaakaan puolta suosimattoman, itse jo kesälomille PS:n alaisuudessa lähteneen Kuparisen Matin mielestä seitsemänteen peliin tullaan päätymään:

Game seven ja homma ratkeaa kumpaan suuntaan tahansa - Jääkiekko - Savon Sanomat

Miksi KalPan facebook-feedi näin härnää, ehdin jo lapsenomaisesti innostua kun tuo Kuprun kuva tuli esiin : )
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Tänään luvassa varmasti tiukka ja mahdollisesti hieman varovainenkin kohtaaminen. Millään jaksaisi odottaa iltaan saakka. Kädetkin alkaa jo vähän hikoamaan. Usko Ässien tämän illan koitoksen vievän niukasti 2-1. Joppe tekee voittomaalin. Nippelitietoa: Joppe on lyhkäsen sm-liigauransa aikana latonut KalPaa vastaan kunnioitettavat 8+6! sekä yhden ratkaisevan voittolaukausmaalin.
 

Aina Pata

Jäsen
Nippelitietoa: Joppe on lyhkäsen sm-liigauransa aikana latonut KalPaa vastaan kunnioitettavat 8+6! sekä yhden ratkaisevan voittolaukausmaalin.
Näihin nyt kannattaa suhtautua vähän varauksella kun kopioi paskalehdistä tietoja. Joppen saldo on 2 voittomaalia KalPaa vastaan. Molemmat jatkoaikamaaleja.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Taattua paskalehtien laatua, eli julkaistaan juttu parilla rivillä, linkit puuttuu ja korjaus julkaistaan sitten myöhemmin. ;)

Tosiaan tänään se sitten alkaa, mielenkiintoinen sarja tiedossa ja jännitystä on varmasti molemmissa leireissä.

En usko että kumpikaan lähtee rymistelemään tai ylipelaamaan, vaan tyydytään siihen tunnusteluun ja isketään sitten kun paikka tulee.

Erittäen tärkeää olisi voittaa tämä ensimmäinen peli ja sen pitäisi olla tiedossa varsinkin näillä KalPan konkareilla.

Toivotaan hyvää hokia!
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
On se kevät hienoa aikaa. Kiinnostus matseja kohtaan nousee toisiin atmosfääreihin. Toivoa, uskoa ja odotusta. Siis joku alitajunnan perverssilohko antaa luvan uskomaan myös altavastaaja KalPaan, varmaan siksi että saa taas karvaammin pettyä. Järjenvastaista (tiedän) kauden loppua ja esim. edellistä kohtaamista ajatellen mutta jos joskus tauko saattoi tulla hyvään paikkaan niin nyt. Tiedä sitten ennättääkö reilussa viikossa ihmeitä tapahtua.

KalPan kokoonpano näyttää kyllä hyvältä eli sen puolesta kaikki kunnossa. Mahdoton ennustaa mitä ilta tuo tullessaan sen sitten näkee kun nyt ne tosipelit/eripelit alkavat. Vaikka täällä on paljon korostettu ensimmäisen pelin merkitystä, näin Kuopiolaisena väkisin muistaa että se on vain yksi peli max 7 matsin sarjassa. Toki KalPan kannalta olisihan se tärkeää saada katkaistua Ässien lento asap.

Ok, vaikka kaiken alkavan playoffs kiiman keskellä järki sanoo että kyllähän Ässät lähtee tähän peliin selvänä ennakkosuosikkina, uskon/toivon KalPan tsäänsseihin mikäli se paketti omaan suuntaan pysyisi kerrankin suht kuosissa ja jos se yv alkaisi 11 hetkellä toimimaan kun sitä on kerran ihan reenattukin. Enivei toivotaan hyvää matsia ja tiukkaa sarjaa.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät tänään ja ilman yllätyksiä.

1. Savinainen - Niemi - Armia
Marttinen - Hehska
2. Ryan - Uusikartano - Elo
Uusitalo - Sammalkangas
3. Mutanen - Sillanpää - Brodin
Malkamäki - Taimi
4. Lähteenmäki - Aaltonen - Pihlman

Raanta
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Maalissa Mikko Koskinen, varalla Pekka Tuokkola.

Olen aina sanonut, että Koskinen sulaa playoffeissa, joten tänään herra saa todistaa olenko oikeassa vai väärässä. Henk.koht. uskon, että sarjan voittaa paremman maalivahtipelin omaava joukkue.

Alkais jo.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Milloin Ässät on viimeksi tullut rymistellen alkuun? Joskus Rockyn kaudella ehkä, tiedä häntä.

Harvemmin sitä kyllä on nähty. Toivon että joukkue aikoo ja haluaa nyt poffeissa näyttää heti alusta alkaen mistä puusta ovat veistettyjä. Sitä meinasin tuolla alun rymistyksellä. Toki ei mitään ylipelaamista, siitä ei hyödy sitten kukaan muu kuin keltapaidat. Toivotaan paljon taklauksia ja hyvää tunnelmaa ja tietenkin voittoa Padalta. Optimistina heitän "ylimielisesti" 4-1 Ässille.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Optimistina heitän "ylimielisesti" 4-1 Ässille.

Voit vielä muuttaa veikkausta, Vellihousu on ollut nimittäin aika pahalla päällä viimeaikoina, kirjoituksista päätellen.

No leikki sikseen. Vihdoinkin se alkaa ja kyllähän tässä aika täpinöissä alkaa olemaan. Itse en usko mihinkään pelitapamuutoksiin, vaan uskon Kiven lausuntojen olleen pelkkää bluffia.

Veikkaan Ässien pelaavan hyvin aktiivisesti, korkealta karvaten, kuten KalPan kaltaista kiekottelujoukkuetta vastaan pitääkin. Tasainen ja vähämaalinen ottelu tulossa, kuten koko sarjakin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mikäs muuten mahtaa olla myytyjen lippujen määrä nyt muutama tunti ennen pelin alkua?

Saadaanko hallille 5500+ katsojaa? Itse olisin tuohon määrään enemmän kuin tyytyväinen, koska kuitenkin sarjan ensimmäinen peli ja lauantaina heti seuraava kotimatsi.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tomppa Laaksosen Tomppa Laaksonen sitten viheltelee vaihteeksi Porissa. Huoh. Eipä taas oikein tiedä, mitä pitäisi odottaa. Tunteita tulee taatusti herättämään, siitä nyt ei taida olla mitään epäilystä.

Välillä kyllä Tomppa antaa poikien pelata. Katsotaan, josko linja sopisi pudotuspelikiekkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös