Ke 2.1.2013 Blues-HIFK

  • 13 747
  • 38

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Paskin HIFK, mitä on vähään aikaan tullut nähtyä. Bluesin ei tarvinnut esittää mitään ihmeellistä ja silti vakuuttava voitto.

- Hannula oli erinomainen jälleen. On se ihme, jos ei tällaiselle selkeällä vahvistukselle saada sitä loppukauden sopimusta.
- Pöystiltä vahva peli ja innostui näyttämään taitojaan vanhoja kavereitaan vastaan. Tuon takia se kai Espooseen roudattiinkin.
- Pitkänen oli myös näkyvällä pelipäällä. Maalin lisäksi yksi komea taklaus.

HIFK:n otteista paistoi turhautuminen, joka sitten vähän löi yli lopussa. Etenkin Melart kävi kuumana ja taisi haastaa jonkun Blues-pelaajan tappeluun 2.erässä. En kerennyt nähdä, kuka oli espoolaisista kyseessä. Varmaan Huhtala tai Pöysti?
 

Twentyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Munattomin IFK, mitä olen 10 vuoteen nähnyt Espoossa. Eipä oikestaan missään kohtaa ollu epäselvyyttä voittajasta. Blues oli fyysisesti ja pelillisesti IFK:ta valovuoden edellä.

Muutamalla viivalla positiivisimmat asiat:

- Jokainen kenttä sai onnistumisen
- Nelosen peli kokonaisuudessaan erittäin pirteää, jonka kruununa maali.
- Bluesin fyysisyys järkevissä määrin (vrt. Lukko-pelin ohijuoksut)
- Voitettiin "Iso" peli kannattajan silmin

Ja Lauri; taisi olla Sallinen, jota Melart haastoi. "Jännä" ettei Sape lämmennyt kutsulle.
 
Muutama ranskis:

- Henkisesti tärkeä voitto. OK peli Bluesilta - kuitenkin vain OK - ehkä jotain kertoo IFK:sta että selkeä voitto sellaisellakin. Ylivoimahan Bluesilta oli taas kuraa. Bluesilla oli paljon paikkoja isompinumeroiseenkin voittoon. Voitettiin kuitenkin ja se on pääasia.

- Illan onnistujia Bluesista Hannula, Pöysti, Huhtala, Pitkänen. Erityisesti Pöystin asennepelaamisesta tykkäsin.

- Peltonen oli aivan pihalla.

- IFK yritti vielä pelin loputtua pientä hässäkkää mutta aika vaatimattomaksi jäi. Siim Liiviik taisi kuitenkin pölvästellä itsensä ulos seuraavasta pelistä?

- Ihmettelin jossakin vaiheessa miksi IFK laukoo järjestään päätyplekseihin, mutta sitten tajusin että siellähän pelaa sellaisia tuttuja miehiä kuin Töykkälä, Talaja, Luttinen, Varakas, Sailio ja Eriksson. Ilmankos. Toki Varakkaan maali oli siisti.

- Ortiokin oli tavallinen kuolevainen.

- Tunnelma hallissa hyvä. Parempaakin on tällä kaudella nähty, mutta hyvä oli.

- Baronalle on avattu Subway. Loistavaa!
 
Viimeksi muokattu:

Grafite

Jäsen
Tämä oli allekirjoittaneelle vasta kauden toinen ottelu paikanpäällä, ja ottelu olikin täydellinen kopio syyskuussa näkemästäni Blues-TPS-ottelusta. Siinäkin Blues johti ensimmäisen erän jälkeen 3-0, toisessa erässä tehtiin 4-0, jonka jälkeen vastustaja teki 4-1, ja viimeisessä erässä ensin 5-1 ja sitten 5-2. Ihan kuin olisin jo nähnyt tämän ottelun aiemmin. Mutta viihdyttävä ja hyvä ottelu Espoolta. 3-0-maali alivoimalla oli aivan huikea suoritus :)
 

Red28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Detroit Red Wings
Kaksi oli ylitse muiden silmissäni paikan päällä nähtynä; Hannula ja Pöysti. Hannulalta tietysti sopii odottaakin tehoja, mutta Pöde pelas helvetin kovalla asenteella ja taisteluilmeellä. Kehitystä on tapahtunut kauden aikana huimasti.
 

Sakkoliha

Jäsen
- IFK yritti vielä pelin loputtua pientä hässäkkää mutta aika vaatimattomaksi jäi. Siim Liiviik taisi kuitenkin pölvästellä itsensä ulos seuraavasta pelistä?

Söderholm otti itselleen 20 min pelirangaistuksen käytöksestä ottelun lopussa. Kertoo jotain joukkueen tilanteesta, kun Söderholm saa tuollaisen rangaistuksen.

Blues oli alusta asti paljon parempi ja taululla olisi hyvin voinut olla paljon rumemmatkin lukemat. 4-0 maalin jälkeen kotijoukkue hieman passivoitui, mutta otti kuitenkin helpot pisteet IFK:lta. Toivoin lauantain kaltaista raiskausta, että joskus saataisiin se Soppa helvettiin sieltä. Nyt myös näkyy, mitä tapahtuu, kun Ortiostakin tulee keskinkertainen. Pöysti pelasi kyllä mainion ottelun ja toivon hänen palaavan joskus vielä punaisiin.

Television välityksellä Espoon hallissa hyvin ääntä ja paljon on siellä menty eteenpäin.
 

Avenue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi pitikin tulla paikan päälle?

Alussa aivan älytön kaverisyöttö Pakarisen jalkoihin ja Kuukka pääsi niittaamaan kylmäksi. Nyt Pakarinen on HIFKn mukaan jopa loppukauden sivussa.

Ei tee IFK tätä helpoksi itselleen. Miehiä tippuu ja jo valmiiksi kaksi sentteriä puuttuu.

Voiko enää edes mitään hankintoja miettiä? Edes päävalmentajaa?

Bluesilta onnistui eilen lähes kaikki. Ei taida olla valmentajasta valittamista?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kannattaa muuten katsoa Bluesin youtubekanavalta lehdistötilaisuus, toimittaja pistää Sopan hiljaiseksi.

Miten niin, Soppahan vastasi hyvin lyhyesti ja ytimekkäästi: En kommentoi. :)

Blues pelasi paremmin ja ansaitsi voittonsa, käytännössä, HIFK ei ollut taistelemassa ottelun voitosta missään vaiheessa.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nää oli näitä matseja mistä heti ekan viisminuuttisen jälkeen tiesi, että Blues tulee voittamaan tämän ottelun. IFK oli tasakentällisin laiska, haluton ja mauton. Kaikkea sitä mitä IFK:ta ei ole tottunut näkemään. Ylivoimalla kiekko liikkui toki hienosti. Paljon paremmin kuin Bluesilla oikeastaan. Mutta ottelun lopputulos täysin ansaittu ja Norjan pari haamukoppia pelastivat IFK:n rumemmilta lukemilta. Mutta kuten sanottua, nämä derbyvoitot Baronalla menee loppupeleissä aika tasan ja aivan satavarmasti ensikohtaamisella IFK pelaa täysin eri intesiteetillä. (Mark my words)

Pari pointtia:
- Bluesin nelosketju oli loistava, erityismaininta Pöystille. Heittäytyi kiekkojen eteen, taklasi, luisteli ja karvasi aktiivisesti ym. Kaikinpuolin loistava peli häneltä.

- Volden pelasi kelposuorituksen, IFK:n kumpaakaan maalia ei voine laittaa hänen syyksi. Ensimmäisessä kukaan ei ollut vetoa estämässä viivalta, ja toisessa Varakas päästettiin liian vapaasti maalille

- Yleisömäärä, 6300 yli odotusten ja hemmetin hienosti huonona pelipäivänä.

Ottelusta:
- Sallinen ja Melartti olivat lähellä myllyä. Ei ollut kaukana hanskojen heitto. Tosin ihan hyvä ratkaisu Salliselta vetäytyä.
- Pitkäsen hämmennysyritykset (Kuhdalle?) IFK:n vaihtoaition edessä.
- Hannulan ALIVOIMAMAAALI. Aivan helvetin huikea maalintekijänratkaisu. Propsit myös Ramun jäätävälle vippipassille.
 

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Ihana ilta oli Espoon pojalle! HIFK oli kyllä täysin homeessa alusta lähtien. Kattelin eka, että oisko Kuukan pommi osunu Pakarista päähän, mutta kyllä se puhdas niitti oli. Pakarinen tuli huonossa asennossa alas kyllä, pahalta näytti jalka.

HIFK ei taklannut varmaan kertaakaan koko pelissä. Ainoa merkki brändikiekosta oli ne todella väsyneet nyrkkikahakat, joita lähinnä Melart agitoi. Melart sitten vielä otti hienosti 2+2 kun peliä oli jäljellä 6 minuuttia. Turhautuminen joukkueessa näkyi myös loppuvihellyksen jälkeen.

Espoon onnistujia olivat Hannula, Huhtala ja 4. kenttä (Pöde, Virkkunen, Pitkänen). Ei siellä kukaan heikko ollut, mutta Lada ei pelaa edelleenkään tasollaan.

Hannulan maali Ramun passista oli yksi kauden hienoimmista.

Eipä paljon hifkin kannustusta yleisössä kuulunut. Ajat muuttuu, hyvä niin!
 

gege dA mAn

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser
Eipä paljon hifkin kannustusta yleisössä kuulunut. Ajat muuttuu, hyvä niin!

HIFK:n fanit (=lue gloryhuntterit) kannustavat omiaan silloin, kun joukkue johtaa ottelua tai ehkä hetken aikaa jopa tehdyn maalin jälkeen, vaikka HIFK olisi tappiolla tai tasatilanteessa. Yleensä tämä kannattaminen kuitenkin sijoittuu sellaisille hetkille, kun ei ole enää pelkoa tappiosta eli viimeisille minuuteille. Eli tavallaan ajat muuttuvat, koska HIFK ei enää kovin usein otteluita johda, mutta kyllä tämä kulttuuri on ollut jo pitkään ominaista tuolle ryhmälle.

Nordiskin varmaan tyhjenee hiljalleen, kun joukkue ei pärjää. Eikä toisaalta mikään ihmekään, kun joukkue esittää sellaista peliä mitä Bluesin vieraana keskiviikkona tai viime viikolla Jokereiden vieraana. Säälittävää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös