Ke 19.9.2012 TPS - JYP

  • 13 977
  • 58

Mentos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Provoviestit & Ylilyönnit
Voisin laittaa näin puolueettomin silmin vielä omat näkemykset lyhesti. JYP:n YV oli sellaista kauden TOP5 maalin hakemista, vaikeita syöttöjä ja sitten helppoja virheitä. No Tepsihän teki ne 2 alivoimamaalia, joista varsinkin Pikkaraisen veto meni melko helpohkosti (?) sisään.

Pelaajista jäi mielen erityisesti Ramzi Abid, aivan loistava äijä kiekon kanssa. Tällä hetkellä liigan paras ulkomaalainen. Muista Jypin pelaajista jäi mieleen lähinnä Quirk, joka oli sysipaska.
Tepsistä yllätys oli se, että kapteenina toimi tämä Willsie, eikö pelaa ensimmäistä kautta Suomessa? Ristolainen on kyllä todella hyvä. Varmasti varataan NHL:ään pienellä numerolla. Lukee peliä hienosti ja muutenkin varmaotteinen + ihan hyvä kuti.
Koskirannan Tero taas oli umpisurkea, miten tuo mies on voinut tehdä viime kaudella 42 pistettä? Ja Miikka Tuomainen on laihtunut Lukon ajoista paljon, mutta huono oli Miikkakin. Ei ole enää samanlaista kiekollista varmuutta / rohkeutta tuoda kiekkoa ylös, kuten aikanaan Lukossa.

Ottelutapahtuma oli muuten kyllä viihtyisä. Mukavaa huomata, kuinka "tuularitkin" eli mukana pelissä ja tarttuivat mukaan jopa huutoihin. "On vain TPS" - chäntti kuulosti ainakin omaan korvaani hienolta. Muutenkin Turussa fanikulttuuri alkaa nousta suosta, jääkiekon puolella. Hienoa!

Haa, ja pelin ehdoton huippu oli Seppäsen estämisjäähy kolmannessa. Loistava hyppy JYP:n pelaajalta, näitä lisää! NOT.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Varmaan suurin osa pelin yleisestä kulusta sanottu, mutta annetaan nyt kuitenkin oma arvio. Peli oli ensinnäkin varsin tasainen, mutta kummallakin joukkueella oli ajoittaista hakemista omalla alueella kiekollisen varmuuden kanssa, etenkin JYPillä. Iso kenttä ei välttämättä ole JYPin pelityylille sopivin, etenkin nyt, kun pelitapaa harjoittelee vielä käytännössä puolet joukkueesta: tämä näkyy etenkin karvauksen ajoittamisessa. Ei tule selkäytimestä se, milloin kannattaa karvata korkealta ja milloin antaa löysää ja tukkia keskialue. Toki, ei tämä nyt tänään(kään) ihan vihkoon mennyt, ja toki välillä TPS:n kiekottelu á la Virta oli kohtuu hyvällä tasolla. Välillä JYP pystyi paineistamaan TPS:n pakkeja varsin hyvin ja hätähätä alkoi kuitenkin iskeä.

Vielä yleisemmin sanottakoon, että tasapeli oli suhteellisen oikeutettu tulos, ja mielestäni myös JYPille hyvä näpäytys siinä mielessä, että niiden pisteiden eteen tosiaan pitää tehdä vieläkin enemmän töitä. Tämä ei riitä. Uskoisin joukkueen tämän tietävän, mutta tieto ei aina vastaa tekemistä.

TPS pelasi mielestäni yllättävän hyvin, pelin ollessa ensimmäinen minkä tältä kaudelta turkulaisilta näin. Erityishuomio Pavenille, hyvä ja varsin ennakkoluuloton peli mielestäni nuorelta jantterilta - ei turhaan saanut Virralta luottoa myös loppuminuuteilla. Onnittelut TPS:lle kahdesta pisteestä.

Myllykoski ensi peliin maaliin, ei kaatunut Tarkkiin mutta kolmannen maaliin päättyneeseen tilanteen olisi voinut jonakin päivänä napata.
 

chubster

Jäsen
Onpa hämmentävää tekstiä tässä ketjussa! Kukaan ei vittuile kenellekkään ja vastustajat hyvässä hengessä kertoilevat, että olisi voinut mennä toisinkinpäin ja JYP olisi jopa ansainnut kaikki kolmekin pistettä, mutta tällä kertaa näin. Jatkoaika yllättää!

Siitä myös plussaa, että monet turkulaisetkin ovat vaivautuneet kirjoittelemaan JYPinkin pelaajistosta vähän plussia ja miinuksia. Harvemmin kukaan vaivautuu!

Itse peliä kaksi ensimmäistä erää kuuntelin radiosta ja olin jopa varma voitosta, mutta nyt kävi näin. Kuten joku muukin täällä on todennut, että yksi piste tuntuu, kuin ei olisi pisteitä saanutkaan. Itsellänikin näin juuri. Kun hävitään niin hävitään, siinä ei paljoa yksi piste lämmitä kun vituttaa. Erityisesti jos kerran peli on ollut ihan täysin voitettavissa!

Noh onnea tepsile, voittotili nyt auki ja Pekka Virta voi ihailla itseään peilistä ja ylistää kuinka hienosti meni, kun voitto tuli. JYP yv:lle tunti turpaan, vittu mitä pelleilyä! KAKSI av maalia samaan peliin, ei näin.

Kuulemiin!
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko muuten kellään muulla sellaista kuvaa, että Perrin ei ole sitten paluunsa jälkeen onnistunut kovin hyvällä prosentilla rankkareista. Hyvin pelaa muuten, mutta onkohan nuo sittenkään ihan hänen vahvuusalueensa?
Tarkoitatko tuota kaksi vuotta sitten tehtyä paluuta vai tätä uutta jatkosopimusta? Kun Perrin tuli takaisin 2010, sai hän rankkarivastuuta jonkin verran aluksi, mutta aika nopeasti hänet pudotettiin pois ampujien listalta. En muista miten hyvin maaleja syntyi. Myöskään en muista että Eki olisi ollut viime kaudella laukomassa. Eli siinä mielessä oli pienoinen yllätys (ja kämmi?) Aholta pistää Perrin tänään ratkaisupaikkaan ampumaan. Ilmeisesti ajateltiin, että nyt tarvitaan mies jonka pää kestää.
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Tarkoitatko tuota kaksi vuotta sitten tehtyä paluuta vai tätä uutta jatkosopimusta?

Kyllä, syksyllä 2010 tapahtunutta paluuta. Jotenkin vaan sellainen muistikuva on, että olisi sekä viime, että edelliskaudella päässyt ampumaan voittolaukauksia lähes aina, kun JYP on niihin joutunut. Onnistumiset vaan olisivat sitten olleet aika kortilla.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Poikkeuksellisen viihdyttävä JYP-matsi.

Ensiksi täytyy tuosta Abidista todeta, että kyseessä aivan huikea vahvistus tähän liigaan! Vastapainona toimii hyvin Lepine ja Quirk jotka jättivät aika vaisun kuvan itsestään, mutta yksi peli nyt ei kauhean hyvää kuvaa anna.

Tepsistä mieleen jäi junnujen lisäksi Willsie. Yllätyin herran liikkeestä ja kiekon kanssa oli myös melko hyvä. Vähän loppua kohden herralta loppui bensa ja niinpä syötöt eivät oikeen osuneet kohdilleen.Mun puolesta Arse voi alkaa kyhäämään jatkosopimusta.

On kyllä melkoinen sankari tämä Max Wärn. Keräsi myös toki seisomakatsomon suosionosoitukset.
 

Paha_Kurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP yv:lle tunti turpaan, vittu mitä pelleilyä! KAKSI av maalia samaan peliin, ei näin.

Tässäpä se kaikki oleellinen on, miksi JYP eilen matsin hävisi. (Lisäksi tietysti, se, että löin JYPin puolesta vetoa, mutta se ei kuulu tähän.)

Ensimmäisessä av-maalissa oli toki aivan erinomainen lättysyöttö Kulmalalta, myös Laakson haltuunotto oli loistelias. Viimeistely myös huippuluokkaa. Mutta noin helppoa kiekonriistoa ei saa sisäänviennissä tulla.

Toisessa av -maalissa puuttui nöyryys JYP -hyökkääjältä. Hyökkääjä liukuu päin Pikkaraista, ja pian myös ohi, tekemättä mitään. (Vertauksena tilanteeseen sopii hyvin sellainen, että jos vene laitetaan kulkemaan virtaan ilman airoja, ja venettä yritetään pysäyttää tarttumalla käsin kiinni rannassa kasvavien puiden oksiin.) No eihän Pikkaraisen tasoinen pakki tuommoista säikähdä. Hank ottaa "vedet korvasta", ja kiertää hyökkääjän. Sopiva liikkuva maski Tarkin edestä ja kiekko takayläseen.

Oli kyllä JYPilta siinä mielessä hyvin erikoinen matsi. Kaksi päästettyä alivoimamaalia, ja johtoaseman menetys viimeisellä kympillä. Ei ihan joka päiväistä, toivottavasti ei tulevaisuudessakaan..

TPS -pelaajista jäi mieleen Ristolanen, Locke ja Wilsie. Ristolainen valtaa ison ruudun TPS -puolustuksesta vielä. Jos ei sitä vielä ole jo tehnyt. Locke ja Wilsie olivat alati vaarallisia hyökkäyspäässä. Pari peliä vielä yhteispeliä alle, niin hyvä tulee. Erinomaisia syöttöjä jakeli kumpainenkin. Molemmilla tahtoo myös tuo laukaus lähteä melko vihaisesti.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Loistavasti tehtyä analyysiä tässä ketjussa, molempien jengien kannattajilta. Hattu päästä.

Mitään lisättävää ei ole, mutta tuota JYP:in pelitapaa on kehuttava. TPS sai tehdä erittäin ison duunin jokaisen maalipaikkansa eteen, toki myös omaa huonouttaan välillä, kun taas JYP:in viisikko oli alati rutiininomaisesti iholla pysäyttämässä hyökkäyksiä. Kun sitten vastaavasti hyökkäyspäässä häärää Perrinin ja Abidin kaltaisia profiilijannuja, niin tulosta luonnollisesti tulee. Eilen matsi olisi voinut mennä, kuten jo niin moni on todennut, kummin päin vain, ja luonnollisesti TPS-kannattajana on tästä lopputuloksesta mielissään.

Abid, Wärn ja Perrin olivat omiin silmiini JYP:in isoimmat onnistujat, Kulmala Locke ja Willsie TPS:n. Loistavaa duunia Niittymäeltä läpi ottelun, mahtavaa tunnelmanluontia fanikatsomolta ja asiallinen otteluketju kaikenkaikkiaan. Kiitos osallisille :)
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Todella epäjyppimäinen peli kaikkine alokasmaisine virheineen. Molemmilla sinisillä meneteltiin kiekkoja sitten oikein urakalla ja omissa haettiin ihmeellisiä riskisyöttöjä keskelle, joihin muutaman kerran tps-pelaaja pääsikin vaarallisesti väliin. Peli oli kuitenkin aivan täysin hoidettavissa ja väitänkin Niittymäen huippumatsin olleen suurin syy pisteiden Turkuun jäämiseen.


Viitanen ja Lepine olivat aivan ulapalla. Viitanen pelasi kuitenkin kauden avausottelunsa ja sen piikkiin voinee laittaa vähän, mutta tiukkaa tulee olemaan ansaita paikka pelaavasta kuusikosta. Lepinellä tulee olemaan sama juttu, kun loistavasti pelannut Auvity kuntoutuu.


Plussia sitten koko ykköselle(erityisesti Abid), Jäsälle, Salmiolle, Virtaselle, Kaltevalle ja Välivaaralle. Tarkki pelasi myös mainiosti ja ei noista maaleista voi ainuttakaan laittaa hänen piikkiinsä. Rankipotkuista olisi voinut edes sen yhden mäihätorjunnan ottaa, mutta kaikki kunnia tps-hyökkääjille :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös