Ke 19.9.2012 TPS - JYP

  • 13 978
  • 58

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Mielenkiintoista on kyllä tällä kaudella seurata tuota pakkien rotaatiota ja tänään tosiaan vähän isompia muutoksia. Auvitun pudottamista itsekin ihmettelen muiden tapaan, Yohan on ollut hyvä ja tänään olisi ollut pinta-alaa missä liikkua. Hienoa että Tarkki jatkaa edelleen maalilla. Ykkönen saisi nyt piristyä hyökkäyspäässä ja saada onnistumisia alle.

Edit: Jaa näköjään siis sekä Auvitu että malmi loukkaantuneina.. Voi voi, niin hyvin alkoi varsinkin ranskalaisen kausi. No, nyt sille laajalle pakistolle tuleekin sitten käyttöä!

Tepsistä kiinnostaa erityisesti Locke, odotukset on olleet kauden alla kovat ja ei ilmeisesti ole kummempaa esittänyt, ainakaan päivän IS:n mukaan jossa Timo Nummelin (suora sitaatti otsikosta) "haukkuu kaikki":

"- Mulle ei iske ollenkaan, että joku Locke voi olla liigan palkkakuningas. Miten voi olla?

- Tähän mennessä Locke ei missään nimessä ole ollut sen tittelin arvoinen. Vielähän ei voi heittää lopullista tuomiota, mutta kyllä mä pettynyt olen. Ja niin on varmaan Virran Pekkakin.
 

hubadubaduu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punainen-musta-valkoinen
JYPiltä seurannassa numero 24, eli Quirk. Joko saa "lentokentällä" pelin paremmin haltuun, kun oletettavasti on enemmän aikaa?!

TPS 0,2 - JYP 3,5

Sent from my Lumia 900 using Board Express
 

Heikki Kesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyppi
Mielenkiintoista on kyllä tällä kaudella seurata tuota pakkien rotaatiota ja tänään tosiaan vähän isompia muutoksia. Auvitun pudottamista itsekin ihmettelen muiden tapaan, Yohan on ollut hyvä ja tänään olisi ollut pinta-alaa missä liikkua. .

Pakkien suureen rotaatioon syynä lienee kuitenkin loukkaantumiset puukottamisen sijaan, tietää kertoa SM-liigan verkkosivut: JYPille runkopelaajien loukkaantumisia - SM-liiga
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Kaipaisin tähän vähän perusteluja, miksi Lehtonen olisi pitänyt vaihtaa Paveniin, sillä minusta hänen pelaamisensa ei olisi sitä edellyttänyt. Ei ainakaan näkemäni HPK-ottelun perusteella, missä Lehtonen pelasi aivan kelvollisesti. Ottelua Porissa en nähnyt. Teholukemakin on vain yhden ruksin verran pakkasella.

Ehkäpä tässä on taustalla nuorten puolustajien kierrätys ottaen huomioon sen, että neljän seuraavan päivän aikana joukkue pelaa kolme ottelua.

Seppänen - Lehtonen on ollut TPS:n huonoin pari molemmissa aiemmissa peleissä. Useita merkkausvirheitä on tullut. Lisäksi nuorella Lehtosella on paineen alla tullut heikkoja ratkaisuja ja fysiikka ei näytä riittävän hirvittävän kovaan pelitahtiin.

Seppäsen pelaamisesta ei paljoakaan parempaa sanottavaa ole, mutta Seppänen on lähtökohtaisesti valmiimpi pelaamaan 3 ottelua / viikko ja tätäkin seikkaa vasten Pavenin kokeilu on ihan tervetullut. Pakkihan tuohon rosteriin pitäisi hankkia ja ideaalitilanteessa muutamakin. Nyt esim. Seppästä ei oikein voi viltittää, koska parempaa ei tilalle ole laittaa. Mutta eri ketjun asiaa se jo.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tepsin 3. kenttä

Virtala - Locke - Willsie
Pikkarainen - Ehrhard

on ainoa ketju, joka jotain pystyy kentällä tekemään. Muiden osalta peli pyöriikin sitten omassa päässä.

Nelosketjulla ei tee mitään ja kolmospakkiparilla saattaa tulla kiire.

Toivottavasti matsi osoittaa väitteeni vääräksi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Elikkä Mikko Salmio tosiaan tekee liiga debyytin tänään ja kyseessä todella mielenkiintoinen kaveri. Ottanut viimeaikoina isoja askeleita eteenpäin ja siitä palkintona nyt debyytti peli. Hienoa, että Akatemian hyvät otteet poikii niitä näytönpaikkoja.

Loistava juttu että saa oman näytönpaikat. Ei kyllä olisi heti uskonut vielä viimekaudella että melko "hidas ja kankea" Salmio pääsisi jo tässävaiheessa kokeilemaan, mutta ehdottomasti tämänkauden otteilla ansainut mahdollisuuden näyttää osaamistaan.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Willsien ja Locken dominointia odotellessa... Mikäli nämä eivät onnistu tänään niin kylmät käy. Toivottavasti katsomossa on tunnelmaa ja AM ei nyt sentään ainakaa pistä hävettämään. C'mon TPS!
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYPin mahdollisuudet voittaa tänään pienenivät juuri äsken huomattavasti, kun kävin pistämässä rahaa likoon JYPin voiton puolesta. En muista milloin olisin viimeksi voittanut näillä JYPin veikkauksilla - luultavasti TPS tekee IM-tasoituksen ajassa 59:54. Allekirjoitan kuitenkin tuon Anselmin kommentin siitä, että kerroin JYPin voitolle on aika iso.
Myös itse tartuin Veikkauksen kertoimeen ja minulla on hyvin samansuuntaiset kokemukset JYPin pelien veikkaamisesta kuin Marcus Juslinilla - onko nyt niin, että JYPin mahdollisuudet ovat jo olemattomat? No ei kai sentään, luottamus Virran joukkueita vastaan on kyllä kova, vaikka aivan terävin pakisto ei olekaan mukana.

Muuten, Veikkaus on sittemmin alentanut kertoimen 2,45:een.

Jumalauta jätkät! Oliko pakko?

Niin sitä vaan tappio tuli vaikka voitto oli jo saatavissa. Itse en ottelua nähnyt enkä kuullut, joten en suuremmin matsia kommentoi. Ei tuollainen johtoaseman menettäminen ole mikään hyvä asia. Tänään se tapahtui kahdesti. Toisaalta, mielummin nämä ottaa tässä vaiheessa kuin keväällä pudotuspeleissä...
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Aika mitäänsanomatonta peliä. Milloin Turkulaiset tajuavat pienentää tuota kenttää? JYPin peli näytti ajoittain ihan hyvältä, mutta kauas jäätiin viime kauden tasosta. Käsittämättömiä koomailuja yv:llä, jotka maksoivat 2 pistettä.

- Quirckilla taitaa vauhti riittää muttei taidot tälle tasolle. Ehkäpä mestikseen hakemaan tuntumaa.
- Myttynen, en ymmärrä miksi on kokoonpanossa? mestikseen kehittymään.

+ Abid, kiekko pysyy hyvin lavassa, hyviä syöttöjä ja ennen kaikkea hyviä ratkaisuja

Muut aika harmaata massaa
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Myös itse tartuin Veikkauksen kertoimeen ja minulla on hyvin samansuuntaiset kokemukset JYPin pelien veikkaamisesta kuin Marcus Juslinilla - onko nyt niin, että JYPin mahdollisuudet ovat jo olemattomat?

Niin. No, ei se kai sitten yllätyksenä tullut. Mikä kuitenkin tuli, pyytämättä ja yllättäen, oli TPS:n erikoistilanneparemmuus. Jos koskaan, painotus sanalla "erikois" lienee paikallaan kahden av- maalin takia. Näin alkukaudesta kai asian voi ottaa vielä hyvänä muistutuksena "maalin pelien" yllätyksellisyydestä.

Ihan viihdyttävä matsihan se oli, vaikkakin kaiketi noilla paikoilla JYPin se olisi "kuulunut" voittaa. Pari huomiota:

TPS
- Ristolainen hyvä.. Wärnin maalista huolimatta. Paljon iloa jatkossa teille tästä kaverista.
- Willsien laukays lähtee nopeasti ja yllättävästi.
- paljon parjattu YV ihan jees... ensimmäisen puoliskon pelistä.
- aika heikonnäköistä sakkia kulmaväännöissä, liekö näin omiani.
- 3. erässä ihmeellistä kiekottelua omassa päässä.

JYP
- Perrin antaa namupasseja. Olisiko ehkä 6-7 laatupaikkaa luonut. Sikäli erikoista, että nollakerhoon jäi.
- Abid hiipii maalipaikoille. Ja oikeastaan kaikkialle muuallekin.
- Quirk hyötyy isosta tilasta, mutta hävisi sitten loppupelistä kartalta. Alkupuolella ihan mukavannäköistä peliä.
- Voisihan sitä pelin naulata, kun siihen jokusen paikan saa.
- Salmio otti paikkansa miehekkäästi. Jatkoon.

Tuomarit eivät ratkaisseet peliä, vaikka jokunen kevyt jäähy tulikin. Hyvä, että ottavat nuo estämiset pois tarkasti, vaikka se viimeinen 3. erässä vahinko olikin, välillä vihelletään ja välillä ei.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Jaahas jos sitten laittaisi pientä juttua illan pelistä. 5-5 pelissä tps pysyi hyvin kyydissä mukana ja sai ajottain hyvää pyöritystä jypin päätyyn. tps teki ensimmäisen maalin ylivoimalla ja Willsie iski maalin heti ensimmäisessä ottelussaan. Jyp tasoitti pelin kun Abid oli unohtunut maalin läheisyyteen ja sai pistää kiekon suht vapaasti häkkiin.
Jypin 2-1 osuma oli osittain tps puolustajien tunaroinnista tullut paikka jonka Jääskeläinen sai sutia rauhassa häkkiin. Sitten alkoi tps jäähyily,josta yllättäen tps iski tasoituksen kun Kulmala syötti Laakson läpiajoon ja Laakso ei paikkaa hukannut vaan pamautti ottelun tasoihin. tps jatkoi jäähyilyjään ja jypin ylivoima iski hienon maalin,jossa Abid antoi loisto passin Wärnille joka iski kiekon häkkiin ja tilanteeksi 2-3. Tps iski tasoituksen jälleen alivoimalla kun Pikkarainen laukoi ranteella yläpesään ja tähänkin maaliin syöttäjänä Kulmala.
Ratkaisua jouduttiin hakemaan rankkareilla,jossa mentiin 4 pariin ennen voittajan selviämistä. Locke laittoi kiekon häkkiin,mutta Perrin epäonnistui ja näin tps vei yhden lisäpisteen.
Kokonaisuudessaan jypillä oli muutama paikka enemmän ratkoa peli itselleen,mutta ei tämäkään tulos suuri vääryys ollut.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Perrinin nollakerholaisuus tässä pelissä ei ole sittenkään niin kovin suuri ihme, kun muistaa, kelle Erkin syötöt suuntautuivat:) No ei vainen, Hubasta tykkään pelaajana ihan älyttömästi, mutta onhan hänellä ihan poikkeukselliset maalintekijän ominaisuudet, jopa Louhivaaran Ossi jää tuollaisessa tuhlauskilpailussa kakkoseksi.

JYPillä on kyllä hieman huolestuttava tilanne rankkareita ajatellen, kun molemmat maalivahdit on suoraan sanottuna paskoja pilkkujen torjujia. No jos tuolla prosentilla hyökkääjät tekee niin kai ne tuurilla edes pari ottaa.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Ketä sää sieltä mestiksestä nostat, jos oot laittamassa sekä Myttystä että Quirkia sinne. Roine on ollut täysin lapanen kaksinkamppailutilanteissa, Ruohomaan, Nättinen kaksikko ei ole vakuuttanut Mestisotteluissaan. Stumpf on myös liian heiveröinen vielä SM-liigaan. Oikeastaan ainoastaan Nenonen ja Salmio varauksin käyvät korvaajina, mutta siltikin yksi mies pitäisi vielä löytää?

Itse ottelua en myöskään nähnyt, mutta ilmesesti 3-3 maali oli Tarkin hörppy + JYPin yv:n kuseminen.. Abidille kuitenkin peukkua, ilmeisesti kaveri oli aika hyvällä pelipäällä.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Tuloksesta niin väliä näin alussa, oli mun mielestä hemmetin viihdyttävä matsi. Sopivasti koomailua ja hienoja suorituksia. Kaikella kunnioituksella Tepsiä kohtaan mutta olishan tuo ollut voitettavissakin.

Tässä joitain plussia molemmilta teho/viihdetarkoituksella

+++ Ramses Toinen Abid, meikäläinen tykkää!
++ Marko Anttila, on se hienoa välillä katsoa kun massiivinen ukko puikahtaa pakin ja laidan välistä

++ Eric The King, taikuutta jästeille
+ Locke, nerokkuutta nähtiin muutamaan kertaan

- Kari Korkki #24, no vauhti on ainakin kova
- Ehhardt, en niin seurannut mutta vaikutti ei-vahvistukselta, tähän kaipaan kyllä tps-miesten kommenttia menikö ihan metsään.

Ja rankkareista superplussaa!! 7 ekaa ukkoa vetää loistavasti maalit! Ja jotenkin se kohtalo löi epäonnistujan viitan kapteeni Ericille.

Kaiken kaikkiaan mielestäni loistomatsi näin alkukauteen. Sopivasti taitoa, tuuria ja kohelluksia molemmilta. TPS:lle onnittelut voitosta.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Ketä sää sieltä mestiksestä nostat, jos oot laittamassa sekä Myttystä että Quirkia sinne.

Ei kait niitä tartte siellä yhtä aikaa pitää. Kyllä sieltä noita mainitsemiasi pelaajia voidaan nostella. Myös Stumpf vaikka heiveröinen olisikin.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPillä on kyllä hieman huolestuttava tilanne rankkareita ajatellen, kun molemmat maalivahdit on suoraan sanottuna paskoja pilkkujen torjujia. No jos tuolla prosentilla hyökkääjät tekee niin kai ne tuurilla edes pari ottaa.
En allekirjoita. Mylläri on pelannut tosi hyviä rankkarimatseja edellisinä vuosina - SaiPan kanssa taisi viime kaudella olla yksi kamppailu, missä mentiin johonkin seitsemänteen pariin ennen kuin eka maali tehtiin. Minä olisin tuossa kolmannen parin jälkeen Ahona laittanut Myllärin maaliin. Peliä en nähnyt ja Tarkkia en hauku, mutta uskon, että Mylläri tulee pelaamaan seuraavan matsin.

Ennustelin tuossa aamupäivällä Salmion liigadebyyttiä, sitten laitoin rahaa JYPin voitolle ja ennustelin tasuria - harmillisen hyvin on tullut tänään ennusteltua. Rahat meni ja pisteet meni. Ilmiömäisen radioselostajan Timo Lievemaan välittämänä jäi joitakin juttuja mieleen, jotka pelin nähneet voisivat kenties vahvistaa tai kumota:

- Lahden kenttä aika usein kusessa? Tätä olen ollut huomaavinani kahdessa edellisessä matsissa ja siltä se tuntui radioselostuksenkin perusteella.
- Abid on helvetin kiekkovarma kaveri? Ainakin sellaista pystyi tulkitsemaan tuosta Lievemaan erinomaisesta ja ammattitaitoisesta selostuksesta.
- Salmio hoiti hommansa?

Omassa päässä 1 tai 2 pistettä = 0 pistettä - sen verran voitonhimoinen kannattaja olen. Mutta onneksi tosiaan tämä ei ollut todellakaan mikään finaalikamppailu.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsiltä ihan hyvä tsemppipeli ja taistelutasuri + bonuspiste rankuilla. Muutama sekalainen huomio pelistä:

- Eric Perrin oli mielestäni ottelun paras pelaaja, vaikka jäikin ilman tehopisteitä ja ainoana pelaajana ei tehnyt maalia rl-kisassa. Järjesteli kuitenkin alati paikkoja ketjukavereilleen.
- Jyp pelasi kolmannessa erässä johtoasemassa helvetin hyvin ja TPS oli täysin aseeton kunnes Hannu Pikkaraisen once in a lifetime -laukaus alivoimalla yllättäen tasoitti pelin. Tämän jälkeen ottelun luonne muuttui ja TPS sai hyvin yritettyä jopa voittomaalin tekoa.
- TPS:n ylivoima oli kehnohkoa, alivoima suhteellisen hyvää ‒ siis muutenkin kuin tehtyjen maalien muodossa. Jyp sai ainoan yv-maalinsa, kun muuten hyvän ottelun pelannut Rasmus Ristolainen oli jäljessä ja unohti miehensä (Max Wärn) vapaaksi maalin eteen. Ramzi Abidilta upea alustus maaliin.
- Brian Willsiellä ehdottomasti plus-merkkinen iltapuhde.
- Corey Locke jakoi pari oivaltavaa syöttöä, erityisesti Marko Virtala sai ensimmäisessä erässä yhden todellisen namupassin, mutta Mikko Viitanen (?) ehti vielä taklaamaan Virtalan irti kiekosta viime hetkellä. Locke otti yllättävän paljon aloitusvoittoja.
- Marko Anttila suojaa kiekkoa hyvin.
- Antero Niittymäki pelaa suurella itseluottamuksella; lähti pari minuuttia ennen kolmannen erän loppua maalinsa suulla kiekko lavassa harhauttamaan Jypin kärkikarvaajaa (Eric Perrin) ja pisti Perrinin vipuun.
- Rasmus Kulmala on ehdottomasti paras Tepsin junnuhyökkääjistä.
- Rankkariskabassa TPS:ltä neljä jäätävästi viimeisteltyä maalia neljällä yrityksellä (Virtala, Willsie, Locke x 2), tuskin tämä jäi kauden ainoaksi bonuspisteeksi rl-kisoista.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kohtuullisen sekava peli molemmilta, mutta alkukausi...

JYP oli kyllä aneeminen tänään. Kovasti parjattu Quirk ei ollut pakan huonoimpia kyllä tänään, jos tällä perinteisellä lampaanperseellä laitetaan, niin Lepine oli luokaton, suorastaan hasardi. Louhivaara vaeltelee jossain varjojen mailla tällä hetkellä, mikä lie vaivaa. Koskisen ja varsinkin Viitasen pelissä näkyi pelituntuman puute, tämä sama oli Viitasella myös viime kaudella ja vei muutaman pelin ennenkuin pääsi tasolleen. Malmivaaraa tuli kyllä ikävä, kun katseli oman pään sähellystä. Debytantti Salmiosta voisi todeta, että ihan pirteä esitys. Tarkki ei ollut tänään kahden edellisen pelin tasolla ja rankuissa tuli olo, ettei saa kiinni rantapalloakaan, eli tällä kaudella kannattanee rankkuja pyrkiä välttelemään. Mitään ihmeveivejä ei siellä kumminkaan heitelty.

Positiivisella puolella sitten Abid, juuri niin vaarallinen kaveri kuin ajattelinkin kun sainauksesta kuulin ja vähän pelaajatyyppiä netistä vakoilin. Wärnille myös plussa esityksestään, eikä pelkästään maalinteosta, vaikka piste iin päälle olikin onnistumiset. Välivaara hoiteli puolestaan pakiston parasta osaa Näkyvän kanssa ja Kalteva oli parempi, kuin aiemmissa otoksissa, plussaa myös urheilullisuudesta, kun ei laukonut loukkaantuneen pelaajan maatessa maalin edessä. Huba esiintyi sekä hyvässä, että pahassa tällä kertaa, hutilointi ja hätäily maksoi alivoimamaalin verran, mutta vastapainoksihan tuo raatoi ja raastoi loistavalla asenteella.

Tepsistä on paha sanoa suurempia, kun ei ole enempää seurannut, ainakin veskari oli parempi tänään, kun JYPillä. Kummallakin jengillä homma nojasi aivan liikaa ulkkarien esittämisessä ja kotimaset oli enempi statistin osassa.

JYP lasein piste tuolla esityksellä oli piste enemmän kuin olisi ansainnut. Hyvää Tepsillä oli tänään sisäänvienti hyökkäysalueelle, mutta puuroksi tuppasi menemään sen jälkeen. JYPillä taasen vaikutti masu olevan täynnä, siksi summittaisesti pelattiin hyökkäykset päätyyn, ettei kunnon riistopeliin päästy kuin ajoittain.

Peli, jonka voi kiteyttää: kunhan ei tule tavaksi.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
- Lahden kenttä aika usein kusessa? Tätä olen ollut huomaavinani kahdessa edellisessä matsissa ja siltä se tuntui radioselostuksenkin perusteella.
- Abid on helvetin kiekkovarma kaveri? Ainakin sellaista pystyi tulkitsemaan tuosta Lievemaan erinomaisesta ja ammattitaitoisesta selostuksesta.
- Salmio hoiti hommansa?


JEP JEP JA JEP. Kyllä Radiosta saa aika hyvän käsityksen pelinkulusta.

Toivottavasti Myllykoski saa seuraavaan peliin vuoron vaikka Tarkki hyvin pelasikin.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Viimein se voitto tuli JYPistä, tuntuu hyvältä. Kauden paras peli Tepsiltä (yllätys) eikä suurempia haukkuja voi jaella. Tasainen matsi jossa molemmilla oli omat jaksonsa, JYPillä ehkäpä enemmän hukattuja "tuhannen taalan" paikkoja. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää ylivoimaa, paitsi JYP.

TPS-pelaajistosta pitää nostaa hattua molemmille Rasmuksille, Willsielle ja Pikkaraiselle. Sen sijaan Anttila ja Koskiranta eivät tunnu saavan mitään aikaan. Jarno Pavenkin taisi tehdä liigadebyytin ja sehän meni hyvin koska miestä/poikaa ei juuri havainnut. Hienosti Virta antoi kaverille vastuuta myös lopussa!
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
- Antero Niittymäki pelaa suurella itseluottamuksella; lähti pari minuuttia ennen kolmannen erän loppua maalinsa suulla kiekko lavassa harhauttamaan Jypin kärkikarvaajaa (Eric Perrin) ja pisti Perrinin vipuun.
- Rasmus Kulmala on ehdottomasti paras Tepsin junnuhyökkääjistä.
- Rankkariskabassa TPS:ltä neljä jäätävästi viimeisteltyä maalia neljällä yrityksellä (Virtala, Willsie, Locke x 2), tuskin tämä jäi kauden ainoaksi bonuspisteeksi rl-kisoista.

Tässä pari jotka allekirjoitan ehdottomasti, ei tarvi samoja kertoa sitten tässä!

+Kulmala sai paljon luottoa ja pelasi energisesti. Massan puute estää vielä "suuret" tehot, rohkeasti vain peluutusta lisää.
+Ehrhardt pelaa hyvin
+Pavenilta hyvä liiga-avaus
-Koskirannan kenttä ei saa mitään aikaan
-Tepsi oli todella pahasti purjeessa oman maalin edessä

JYP
+Perrin ja Abid ovat palkkansa ansainneet
+Hyvää puolustuspelaamista omassa päässä, AV:llä otettiin tila pois
-Ei pystynyt tappamaan matsia noista paikoista
-Todella laiskaa YV-pelaamista

Pikkaraisen munkki-laukaisu käänsi pelin. Heti Tepsi sai tästä paljon energiaa ja oli sen jälkeen lähempänä voittoa. JYP kyllä tuolla pelillä olisi ollut oikeutettu 3 pisteeseen, mutta ei niitä saanut. Rankkarikisa oli komea ja epäonni nyt vei sen toisen pisteen tällä kertaa.
 
Viimeksi muokattu:

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Tällaista tänään. Aika sekava ottelu JYP:ltä; välillä ihan hyviä painostusjaksoja ja sitten taas välillä pyöritään omissa. Todellisena yllätyksenä tuli nämä kaksi päästettyä ylivoimamaalia, jotka myöskin kertovat aika lahjomattomalla tavalla sen, minkä tasoista yv tänäänä oli. Surkeaa, eikä sitä yksi tehty maalia pelasta. Milloinkohan viimeksi vastaavaa on tapahtunut? Eipä muistu ainakaan Dufvan ajoilta. Ei tällaista vuoheilua enää tällä kaudella please.

Toinen asia, mikä ei oikeastaan missään näistä kolmesta ensimmäisessä pelissä ole toiminut kunnolla, on hyökkäyksiinlähdöt. Varsinkin omalta-alueelta on jotenkin uskomattoman vaikeaa tuoda se kiekko kuljettamalla/syöttelemällä alueelle ja monesti heitelläänkin päätykiekkoja niin, ettei sinne hurrikaanipaitaisilla kavereilla ole mitään mahdollisuuksia ehtiä ensimmäisenä. Tästä sitten jatkumona vastustaja kääntää muutamalla syötöllä pelin pois omalta puolustusalueeltaan ja lähtee vastahyökkäykseen. Tosin jatkoajalla sitten tilanne korjaantui ja hyökkäyksiä saatiin vietyä kuljettamalla tai syöttämällä hyökkäysalueelle. Mikäli päätykiekkoja oli tarve käyttää niin niissäkin oli parempi ajoitus, hurrikaanipaidan ehtiessä niihin ensimmäisenä ja heti tuli pari hyvää paikkaa. Nyt nämä suoritukset pitäisi vaan "siirtää" viidellä viittä vastaan pelaamiseen sekä ylivoimaan.

Onko muuten kellään muulla sellaista kuvaa, että Perrin ei ole sitten paluunsa jälkeen onnistunut kovin hyvällä prosentilla rankkareista. Hyvin pelaa muuten, mutta onkohan nuo sittenkään ihan hänen vahvuusalueensa?

Perjantaina sitten uusi yritys kotihallissa.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä oli TPS:n kauden paras peli näistä kolmesta ensimmäisestä, ja se palkittiin parilla pinnalla. Vieläkään ei varmaankaan nähty parasta Tepsiä, mutta vastustaja oli myös hankala, ja peli oli muutenkin melko tasainen.

Noi JYPin avauserän maalit olivat Tepsiltä erittäin heikkoa oman maalin puolustamista. Ei vain voi antaa vastustajan sutia rauhassa kiekkoa maaliin. Onneksi noita maaliin johtaneita puolustuksen nukahduksia ei nähty sen enempää. Kolmannen erän alussa JYP pelasi erittäin järkevästi, ja näytti vähän siltä että TPS:n eväät on syöty. Maalin peli on kuitenkin maalin peli, ja Pikkarainen onnistui hienon harhautuksen jälkeen toimittamaan kiekon yläpesään. Tämän jälkeen TPS sai lisää itseluottamusta, joka kantoi voittoon asti. Voitto JYPistä maistuu hyvälle pitkän tauon jälkeen.

Muutamia hajahuomioita:

- Vittasmäki on oikeasti ihan eri mies nyt pelatessaan Ristolaisen vierellä, perusvarmaa pelaamista
- Ramzi Abid on varmasti liigan parhaita ulkomaalaisia tällä kaudella, aika jykevää meininkiä, ja maalivainu kohdallaan
- Locke edelleen hidas kuin mikä, mutta jakelee kyllä namupasseja heti jos vähänkin annetaan tilaa. Parantaa koko ajan
- Viitanen oli välillä aika pahoissa vaikeuksissa JYP -puolustuksessa, ja pakkipari Lepine oli myös odotettua huonompi
- Nyt nähtiin sitä viime kauden Anttilaa, hyvää kiekon suojaamista, vaikka maalipaikoille pääseminen olikin tänään vaikeaa
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
- Ehhardt, en niin seurannut mutta vaikutti ei-vahvistukselta, tähän kaipaan kyllä tps-miesten kommenttia menikö ihan metsään.

Kaiken kaikkiaan mielestäni loistomatsi näin alkukauteen. Sopivasti taitoa, tuuria ja kohelluksia molemmilta. TPS:lle onnittelut voitosta.

Jälkimmäisestä täysin samaa mieltä, erittäin upea ja tunteisiin vetoava matsi, jossa pelasi kaksi taistelevaa joukkuetta. Ja rapatessahan roiskuu aina...

Ehrhardt on nuori ja halvahko ulkkari, joka on enemmän runko- kuin tähtipelaajastatuksella. Päässyt ihan hyvin sisään joukkueeseen ja täyttää paikkansa taiteilija Pikkaraisen vierellä enemmän peruspakkina. Pystyy kuitenkin kiekolliseen peliinkin ja tuo tarvittaessa kiekon hyvin ylös. Laukausvoimaa ei liiemmälti ole.

JYP on tälläkin kaudella erittäin luisteluvoimainen ja urheilullinen joukkue, joka mennee taas pitkälle. Abid oli mielenkiintoinen pelaaja, oikein positiivinen yllätys. Wärnille lampaanperseitä sukeltamisesta ja vaihtoaitiokiukuttelusta.

Arvokkaat kaksi pistettä Tepsille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös