Ke 17.12.2008 JYP - Blues

  • 21 261
  • 99

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
No olipahan ottelu...Lopputulokseen täytyy olla tyytyväinen, mutta kyllähän peli oli puolin ja toisin aikamoista sähellystä. Maalivahtipeli oli samaa tasoa kuin tuomarilinja eli HEIKKOA. Wallinheimoa taisi pahastikin vaivata Moskovasta tippuminen, kun oma peli oli niin sekaisin. Ja tuomarilinja...hoh hoijaa. Bluesilta jäi laskujeni mukaan ainakin pari väärää vaihtoa viheltämättä lukuisten estämisten ja kiinnipitämisten lisäksi. Osa JYPin jäähyistä oli ansaittuja, mutta eteenkin Virtasen poikittaisesta mailasta saatu jäähy oli naurettava.

Pileltä sekä koko ykkösketjulta hieno suoritus. Muitten peli olikin sitten aika vaihtelevaa. Bluesin toinen ja kolmas maali menivät huonon maalivahtipelin ohella puolustuksen laiskuuden piikkiin. Aikaisemmin JYP on mielestäni hoitanut maalinedustapelin hyvin, mutta jostain syystä Blues tuntui paikoin liian liukkaalta pakeille.

Hienoa, että heikompienkin vaiheiden jälkeen saatiin vielä taisteltua voitto, hyvä jätkät!
 

Jarzki

Jäsen
Edelleenkin pakko toistaa, että olipa merkillinen ottelu. Välillä tuntui, että ei pelissä ole päätä eikä häntää ja siltä se totisesti näytti. Molempien puolustus oli epävarmaa, sinänsä ihme ettei maalipaikkoja tullut tuon enempää, vaan maalit tulivat monesti kuin puskista.

Jos oli JYP tänään ykkösketjunsa varassa, niin pelillisesti voi sanoa myös hieman samaa Bluesista. Kellerin johtama kentällinen sai erittäin usein pelin JYPin päähän, kun taas muut ketjut pelasivat miten pelasivat. Ryhäsen kentällinen oli toinen, joka hyökkäyspäässä sai jotain aikaan, jääden kuitenkin selvästi ykkösen varjoon. Kummankaan maalivahdilla ei ollut paras päivänsä, vaikka Brückler ottikin ensimmäisessä erässä ennen Bluesin maalia pari hyvää torjuntaa. Helppoja kuitenkin meni myös.

Kotijoukkueesta suurin asia oli VIP-ketju. Aivan huikeaa peliä miehiltä. Hytösen kentällinen ei saanut oikein mitään aikaan, kruununa Hytösen typerääkin typerämpi jäähy, josta Blues tasoitti 4-4:ään. Hakkaraisen kentällisen pelissä näkyi VALTAVASTI Bicekin lähtö, tämä kenttä oli moneen otteeseen suurissa vaikeuksissa eikä hyökkäyssuuntaan saanut aikaan mitään. Nelonen taas sai sen verran vähän peliaikaa, että ei pysty mitään sanomaan.

Tuomareilta siinä mielessä hyvä peli, että koukkuja yms. otettiin melko hyvin pois, eikä mailaa kovin paljoa saanut käyttää. Mutta sitten myös pari aivan käsittämätöntä tuomiota. Bluesin pelatessa 5-3 yv:tä ensimmäisessä erässä kentällä valehtelematta 7-8 pelaajaa ja aitiosta tullut pelaaja ottaa kiekon lähellä vaihtoaitiota. Ei rangaistusta. Kolmannen erän lopussa taas Virtaselle aivan käsittämätön rangaistus poikittaisesta mailasta. Lähinnä yhdellä kädellä työnsi kevyesti Bluesin miestä kulmassa, joka kaatuu helposti ja tästä sitten 2,5min ennen loppua rangaistus. Varmasti vähän on värilasejakin, mutta niin kevyt on kontakti, ettei siitä voi antaa rangaistusta. Onneksi ei ratkaissut ottelua. Oli siellä muistaakseni muutama muukin kyseenalainen tuomio, mutta eivät nyt muistu sen tarkemmin mieleen, joten ei mitään törkeitä virheitä kuitenkaan.

Takana on nyt kuitenkin aivan mahtava syyskausi, joka päättyy 12 pisteen sarjajohtoon. Pelillisesti ollaan oltu erittäin hyviä pientä lamakautta maajoukkuetauon jälkeen lukuunottamatta. Tästä on äärettömän hienoa jatkaa kohti kevättä. Ei voi muuta kuin kiittää koko joukkuetta tästä ikimuistoisesta syksystä. Kiitos JYP!
 

Drogba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea FC
Mitä kummaa, eikö neiti Matikainen käskyttänyt tänään lainkaan? Ai niin ei se kai onnistunutkaan kun saan-aina-turpaan Lostedt oli pelikiellossa viime käskytyksestä. No semmost se on.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
"Ei tarvitse olla hyvä, riittää usein että on paikallaolijoista parempi"-sutkaus Duffalta tiivisti illan pelin.

Ykkösketju loistava, muut vähemmän. Viitanen oli mielestäni ihan hyvä, Jaatisella karkaili. Maalivahdit paskoja kumpikin. Keller Bluesin selkeä ykkönen. Kaverilla pysyy kiekko lavassa kovassa vauhdissa kuin liimattuna..no nyt tonttulakit päähän!

Ja hienosta joukkueesta ollaan ylpeitä, mutta kyllä täytyy sanoa että on myös oikea mies penkin takana. Ei ole tullut Mattia ikävä.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Bluesin kannalta JYPin runkosarjan voitto olisi hyvä juttu varsinkin siinä tilanteessa, että saataisiin oma peli kuosiin keväällä ja kyettäisiin pitämään neljäs tila.

Ehdin juuri kirjoittaa Blues-osioon vähän samansisältöisen viestin. Jokereita vastaan ei oikein osaa kuvitella, että keväälläkään olisi jotenkin ratkaisevasti helpompaa, kuin runkosarjassakaan, mutta JYP sentään vaikuttaa inhimilliseltä vastustajalta. Tai ainakin helpommalta kuin Jokerit.

Toki Bluesin pitäisi ensin edes päästä sinne asti, mutta eiköhän se onnistu.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Blues on hyvä joukkue, koska sillä on ilmiömäinen muuntautumiskyky: maanantaina leikittiin isoa poikaa, tänään ämmälaumaa.

Harmittavaa JYPin kannalta, että tuomarikaksikko meni tuohon ämmäilyyn mukaan. Ennen kuin Blues-kannattajat riemastuvat niin myös otteluvalvoja myönsi Bluesin 4-4 tasoitukseen johtaneen JYP-jäähyn olleen aiheeton. No shit, kun Blues-pelajaa kaatuu hipaisusta. Matikaisen käskytys oli mennyt perille, samoin kuin lukuisissa muissa tilanteissa.

Edellinen avautuminen ei poista toki sitä tosiasiaa, että Blues on hyvin valmennettu joukkue ja se pelaa uhrautuvaa kiekkoa. Tuo oheistoiminta vaan tuppasi ärsyttämään. Blues tulee olemaan keväällä erittäin paha vastus.

Sinkulta surkea peli, Pileltä ja koko VIP-ketjulta huikea. Siinäpä tuo tiivistettynä.
 

jym

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaksi pistettä, mutta niiden lisäksi henkisesti tärkeä voitto, koska vastassa oli yksi mestariehdokkaista. Hienoa. Seuraavassa pelissä on sitten Immosen vuoro tehdä 4 maalia.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä kummaa, eikö neiti Matikainen käskyttänyt tänään lainkaan? Ai niin ei se kai onnistunutkaan kun saan-aina-turpaan Lostedt oli pelikiellossa viime käskytyksestä. No semmost se on.

Jos Raumallakin pelattaisiin joskus odotusten ja pelaajabudjetin mukaisesti, ei teidänkään tarvitsisi ehkä trollata täällä oikeiden joukkueiden otteluketjuissa.

Petri Matikainen on hieno MIES ja Pate kova jätkä ja joukkuepelaaja.

Yksi piste on muuten voitto tästä pelistä. Ihan hyvillä mielin voi lähteä joulun viettoon, ja kevätkausi aloitetaankin sitten aivan uusin asein.
 

DrAvalanche

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onneksi tuli se maali jatkoajalla, muuten pelistä olisi jäänyt mieleen lähinnä kohtalaisen suuruinen ketutus. Hyvä että löytyy näitä ykkösketjun ihmemiehiä, jotka nousevat esiin silloin kun tarvitaan.

Jännittävä ottelu kyllä, mutta jatkuvien jäähyjen rikkoma tahti oli rasittavaa seurattavaa, ja maaleista tosiaan suurin osa melkoisia hörppäyksiä. Tuntui, että JYPillä olisi ollut mahdollisuudet ottaa peli haltuunsa heti alusta lähtien ja mennä menojaan, mutta sitten ekan maalin tekikin Blues, ja jatkossa JYP oli menettää kaikki pisteet heikkoon maalivahtipeliin, puolustajien nukahduksiin ja turhiin jäähyihin. Suuresti ihailemani kapteeni Hytönenkin pelasi ehkä heikoimman pelin, minkä olen häneltä hetkeen nähnyt.

Bluesille on annettava kyllä tunnustusta, ei juuri kentällä näkynyt se, että joukkue oli pahasti varamiehinen. JYPin pelasti se, että Brücklerilläkin oli huono päivä -- ja sitten tietysti yksilösuoritukset ja taistelutahto, jota porukalla tuntuu tänä vuonna riittävän huonompinakin iltoina.

Ja näin vähän jälkikäteen täytyy vielä sanoa, että nimimerkki Kapon "otteluennakko" aiheutti melkoisen naurukohtauksen. Kiitos!
 

Kröni

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä kun tekisi mieli syödä ranskalaisia perunoita niin pitää tyytyä kuitenkin ranskalaisiin viivoihin:

  • Blues hallitsi peliä, enemmän oltiin JYP:n kuin Bluesin päädyssä
  • Vaikka tuomarit eivät onnistuneet kovin erikoisesti, suurin osa jäähyjä johtui JYP:n surkeasta oman alueen pelaamisesta. Miehet säntäilivät sinne tänne. Huima määrä merkkausvirheitä ja keskustaan pääsi monta kertaa aivan vapaasti.
  • Blues tuli laajalla rintamalla ja hyökkäyspelissä oli JYP:ä juonikkaampi. Vierasjoukkueeksi myös karvasi yllättävän ylhäältä.
  • Molemmilta maalivahdeilta ei kovin onnistunut ilta. Wallinheimo päästi muutaman helpohkon, mutta toisaalta otti muutaman tärkeän torjunnan esim 2. ja 3.erän loppuun. Nollilla pisteillä ei olisi ollut mukava lähtee viettämään tätä talven juhlaa. Sen sijaan Bruckler ei ottanut kuin yhden avainpelastuksen Immosen ensimmäisen erän tilanteessa.
  • Jollain tavalla Bicekin puuttuminen näkyi heti sekä 3.kentän että 2.ylivoiman pelissä. Hän oli se, joka pystyi rauhoittamaan kiekollista peliä hyökkäysalueella. Nyt tätä kykyä ei kentistä löytynyt. Hytösen johtama yv ei saanut pelin aikana kuin pari hyvää laukausta.
  • 1. ylivoima oli paikoitellen ihan hyvää - kiekko liikkui malliikkasti. Viimeisessä erässä ilmeisesti haluttiin treenata Mäntymään lämäriä kun Havu tälläs mm. pari kertaa viivalta ja myöhemmi kokeli puolesta kentästä pari kertaa. Hienoo.
  • Immonen jälleen ilmiömäinen hyökkäyspäädyn kulmissa: en nähnyt Jakelta yhtään kiekonmenetystä vastustajan maalin takana. Sai kulmakiemuroillaan hommattua pari jäähyä ja tuttuun tapaan hyviä syöttöjä Pihlmanille.
  • Saksista en nähnyt ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen kentällä vaan Vaarasuo tuli tilalle kiekkoilemaan. Eikö?

Ja tämän päivän jälkeen semmoinen toive että ei Bluesia playoff-vastustajaksi ensimmäisillä kierroksilla tai alan käymään kierroksilla. Kits
 

Andrei

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näin vain Blues tappeli tästäkin kunnon pelin, vaikka oli mukana jämäsakilla. Joku siinä Bluesin tavassa pelata on, mikä ei JYPille sovi. Täytyy nostaa hattua korkealle sinnepäin!
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Sellanen peli. Päällimmäisen mieleen jäivät Sinkun hörpyt, Espoolainen sandwich, JYPin maskipelaaminen sekä tuomarityöskentely.

Aloitetaan vaikkapa järjestyksessä Sinkun hörpyistä. Ensimmäisessä tilanteessa kiekko taisi osua Jaatiseen hiemaan muuttaen suuntaa ja täten vaikea torjuttava vaikka helpolta siinä tilanteessa näytti. Toinen oli oikeasti helppo. Vaikka puolustukselta pääsi Uhlbäckin Jaska helposti kääntymään, mutta kyllähän maalivahdin pitää tuollaisessa tilanteessa vastata siitä ettei alanurkat ole auki. Nyt oli ja hento käännös meni sisään. Luvalla sanoen kiekon vauhti oli todella hidas. Noh, kolmas oli ehkä hieman hitaampi liru mutta niin vain sekin meni längistä sisään. Siinäkään tilanteessa puolustus ei ollut aivan hereillä mutta luvattoman helposti meni sekin Sinkulle.

Espoolainen sandwich on näemmä sellainen jossa kaksi Bluesin pelaajaa taklaa yhtä vastustajan pelaajaa mutta poikkeuksena muista, tälläisessä Espoon pelaajat kaatuvat. Kaksi leipää siis jään pinnassa ja kinkku jäi pystyyn. Taklattavana muuten Malmivaara. Toinen valkopaidoista oli muuten Keller, toista en muista.

JYPin maskipelaaminen toi tänään kaksi maalia kotijoukkueelle. Ensimmäinen oli Immosen erittäin upeaa maskipelaamista. Jo selkeästi ennen laukausta Jarkko siirtyi maalin eteen. Sinnehän se sitten upposi kun Pihlman laukoi. Toisessa tilanteessa oli, uskokaa tai älkää, Antti Virtasen nerokas liikkuva maski. Antti kurvasi juuri oikeaan aikaan Brücklerin näkökentän eteen ja taas verkko heilui.

Tuomarityöskentelystä sai hyvän kuvan jo ensimmäisestä jäähystä. Bluesin pelaaja näyttää JYPin Jari Jääskeläiselle hieman kyynärpäätään. En tiedä edes että osuiko, mutta niin tällä kertaa taklattava sai jäähyn. Aika erikoinen jäähy. Yleisö vihelsi Virtasen jäähylle. Voin kertoa että minä en viheltänyt. Bluesille nimittäin tuli vastaava jäähy aikaisemmin. Todella pieni tönäisy ja kaveri on laidassa kiinni. Ei näin. Muutenkin oli aika erikoisia vihellyksiä joukossa, mutta niitä oli molemmille. Muutenkin jäähyjen syyt oli aika kyseenalaisia. Ei noin paljon pitäisi tuomarin ottaa roolia.

Lisätään vielä tähän yksi nopea kommentti Viitasesta. Vaikka mies tänään pisteille pääsikin, niin onko se jumalauta pakko ottaa niin tyhmiä jäähyä. Tuo on järjestään sääntö kuin poikkeus että peliin pitää ottaa aina tyhmä jäähy Viitasen toimesta. Tänäänkin oli mahdollisuus pelata irtokiekko omille mutta tämä sankari päättää ottaakin Bluesin pelaajan kiinni. Selkeämpää estämistä ei ole eikä tule. Puupää. Onneksi siitä ei tällä kertaa tullut vastustajalle maalia.

Siinpä tuo tällä kertaa. Kaksi pistettä rikkaampana sarjakärjessä ja yhdellä lisäpisteellä Bluesia karkuun. Hyvää ja rauhallista joulua kaikille.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mitä kummaa, eikö neiti Matikainen käskyttänyt tänään lainkaan? Ai niin ei se kai onnistunutkaan kun saan-aina-turpaan Lostedt oli pelikiellossa viime käskytyksestä. No semmost se on.

Mitäs siellä itketään?


Piste oli loistava suoritus tässä tilanteessa. Nyt ei muuta kuin vemppaosastoa takaisin kehiin ja nousujohteinen kevät kohti mestaruutta.
 

DrAvalanche

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Espoolainen sandwich

Ai niin, tämä meinasi unohtua kokonaan! Pelin hauskin hetki joka sai katsomolta aplodit vielä pari kertaa uusintanakin mediakuutiolta. Kaksi miestä taklaa -- kaksi pyllähtää jäähän.

Iso-Ollia ei paljon kannata töniä. (Hymiö.)
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hienoahan se on tollasista asetelmista lähteä joulua viettämään, mutta pitää silti hiukan korjata:

http://www.sm-liiga.fi/tilastot.html

Virtanen tietysti nousee tuosta Haatajan ohi kunhan liigan tilastomiehet tekee tarvittavat päivitykset, mutta on tuolla nyt muutamia tilastoja kuitenkin missä ei JYP kärjessä ole. Kivaa Joulunodotusta kuitenkin kaikille.

Joo muutamia. Mitäs sieltä jää jäljelle näiden jälkeen:

- Pistepörssi: Immonen (kauden floppi), JYP
- Maalipörssi: Virtanen, JYP
- Syöttöpörssi: Immonen (kauden floppi), JYP
- Päästetyt maalit per ottelu: Wallinheimo, JYP 1. Tuokkola JYP 2.
- Plus-Miinus: Malmivaara, JYP
- Eniten tehtyjä maaleja: JYP
- Vähiten päästettyjä maaleja: JYP
- Maaliero (tehdyt-päästetyt), JYP +48
- Ylivoima: JYP


Joo tosiaan maalivahtien torjuntaprosentti, jossa Riksman on 1. Wallinheimo 2. ja Tuokkola 3. ja puolustajien pistepörssi = kuka niitä katsoo?

Dominointia joulutaukoon asti, toivottavasti pojilla ei kinkku tartu kurkkuun tai perunalaatikko jalkoihin ;)

Jupa
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Espoolainen sandwich on näemmä sellainen jossa kaksi Bluesin pelaajaa taklaa yhtä vastustajan pelaajaa mutta poikkeuksena muista, tälläisessä Espoon pelaajat kaatuvat. Kaksi leipää siis jään pinnassa ja kinkku jäi pystyyn. Taklattavana muuten Malmivaara. Toinen valkopaidoista oli muuten Keller, toista en muista.
Matikainen todennäköisesti käskytti vahingossa väärinpäin.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Matikainen todennäköisesti käskytti vahingossa väärinpäin.
Tai sitten, jos se toinen tosiaan oli Clarke ja kun toinen oli varmasti Keller, kyseiset pelaajat ymmärsivät väärin. Eihän Matikainen nyt voi käskyttää väärin, mieshän ei tee mitään väärin. Sen sijaan pelaajat ilmeisesti ymmärsivät Matikaisen englantia hieman väärin.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tai sitten, jos se toinen tosiaan oli Clarke ja kun toinen oli varmasti Keller, kyseiset pelaajat ymmärsivät väärin. Eihän Matikainen nyt voi käskyttää väärin, mieshän ei tee mitään väärin. Sen sijaan pelaajat ilmeisesti ymmärsivät Matikaisen englantia hieman väärin.

Taklaajat olivat Rönnberg ja Keller, läheltä ja hyvin nähtynä.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä mitä ylivoimatilastoa Jupa tarkoittaa, mutta ylivoimatehokkuudessa JYP on vasta kolmas Bluesin ja Jokereiden jälkeen

tätä Mtv3:n tilastoa: http://www.mtv3.fi/jaakiekko/tilastot_smliiga.shtml/runkosarja?ylivoimatehokkuus

Onko SM-liigakin alkanut tilastoida ylivoimatehokkuuden? Ai näemmä on, tarkistin tässä välissä. Kumpaan on uskominen?

Jupa

edit. PS.Bluesin ylivoimatehokkuus kotonaan on uskomattoman kova. En muista aiemmin nähneeni yli 20% lukemia. Ei kannattane pelata Bluesia vastaan PO-peleissä muttei varsinkaan, jos sarjaa pelataan asetelmissa, että Bluesilla on kotietu. Tuo tilasto kertoo kaiken.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Tuo MTV3:n tilasto voisi olla joltain vanhemmalta kaudelta, ja melkein sanoisin että kyseessä voisi olla jonkun kauden loppusaldot.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo MTV3:n tilasto voisi olla joltain vanhemmalta kaudelta, ja melkein sanoisin että kyseessä voisi olla jonkun kauden loppusaldot.

Tarkistin ja ainakin muut tilastot kertovat tästä kaudesta. Eikä käsittääkseni JYP ole ollut ko. tilaston ykkönen ainakaan tällä vuosituhannella.

Nyt unta palloon,

Jupa
 

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
Onko SM-liigakin alkanut tilastoida ylivoimatehokkuuden? Ai näemmä on, tarkistin tässä välissä. Kumpaan on uskominen?

MTV3:n juttuihin ei ole uskomista. Tuokin tilasto on päivätty 1.1.1970 kello 02:00. Miten tuosta päättelee onko kyseessä tämän hetken tilanne vai kenties jäännee viimekaudelta?

Tarkoitus ei ole hyökätä aina asiallisen Jupan kimppuun, kunhan olen vain täysin tyhjentävästi väsynyt kolmosen vasurilla sutaistuihin tuotoksiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös