Ke 17.10.2012 KooKoo - K-Vantaa

  • 8 954
  • 57

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tänään Kouvolassa kohtaavat NHL-vahvistettu Kouvolan edustuskiekko ry. ja Jokereilla vahvistettu farmijoukkue Kiekko-Vantaa Hockey Oy.

Lähtökohdat otteluun ovat sangen mielenkiintoiset, kun KooKoo teurasti Jyp-akatemian Jyväskylässä luvuin 0-7, ja K-Vantaa kävi ottamassa Kajaanin Hokilta samat seitsemän maalia omiin edellisessä ottelussaan, tehden toki itse neljä maalia kajaanilaisten verkkoon. Asetelmat ovat selkeästi kouvolalaisten puolella, sillä viime ottelussa vantaalaiset eivät saaneet kokoonpanoon kuin 15 kenttäpelaajaa ja pelasivat siis täysin ilman neloskenttää. Saa nähdä millaisen komppanian pelaajia Jokerit tänään Ilmalasta Kouvolaan marssittaa.

K-Vantaan kokoonpanossa on KooKoossa pelanneita miehiä jonkin verran, joista viime kaudella KooKoota edustivat Jani-Petteri Helenius, Sami Kautto ja ehkä Jokereiden mukana jatkava Jiri Veistola. Kovin suuria tehoja ei kyseinen kolmikko KooKoossa tehnyt, siitä esimerkkinä pelaajien yhteismaalimäärä viime kaudelta eli viisi maalia.

KooKoolla on taas toisenlaisia kokoonpanohuolia, miehiä on ollut harjoituksissa yli neljä kentällistä ensimmäistä kertaa kauden alun jälkeen. Kokoonpanoon palaavat Niklas Siren ja Miikhali Teppo. Tepolle kokoonpanosta on saanut antaa tilaa LeKi-ottelussa sangen mielenkiintoisia suorituksia esittänyt Jarno Lippojoki. Täten kapteenin viittaa kantaa tänään Olli Julkunen, joka on saanut tähtäimestään napsut kohdalleen tuloksena kolme maalia viimeisestä kahdesta ottelusta. Maanantaina pelattu kahden erän harjoitusottelu on varmasti saanut KooKoon edustuksen täyteen iskuun ja savustuskoppi on Topinkujalla viritetty täyteen iskuun lohia varten.

Lohiryhmä on onnistunut tekemään vastustajan verkkoon vähintään kaksi maalia kymmessä ottelussa yhdestätoista. Näillä näkymin voimme odottaa pelistä maalirikasta tapahtumaa Tikkurilan poikien aikaisempiin otteluihin vedoten. K-Vantaa on myös päästänyt eniten maaleja sarjassa, joten KooKoon Jyväskylässä avaama ketsuppipulloilmiö saattaa toistua tänään Kouvolan hornankattilassa.

Toiveissa on yli 2500 katsojan yleisömäärä, johon ei todennäköisesti millään päästä samaan aikaan pelattavasta Kouvot-Kataja koripallo-ottelusta johtuen. Eivätkö sarjat voisi sopia näistä päällekkyyksistä reilusti etukäteen? Tällöin molemmat joukkueet varmasti voittaisivat pitkässä juoksussa kasvaneiden yleisömäärien ansiosta.

KooKoo lähtee otteluun allaolevalla ja sangen nimivahvalla kokoonpanolla:

Julkunen - Wingels - Alikoski
Hämäläinen - Juutilainen - Roppo
Heikkinen - Dineen - Salonen
Virtanen - Nyberg - Siren

Kiprusoff - Teppo
Nyqvist - Västilä
Nickerson - Valkonen

Rämö (AM)
Hämynen
 
Kaikki muu kuin 3 pistettä on pettymys. Hyvä, ettei Juujärvi lähtenyt sekoittelemaan ketjua, vaan laittoi Sirenin neloseen, nyt on sekin mielenkiintoisessa muodossa. Virtanen laidalla ja Appelgren pudotettu oikeutetusti pois.

Vantaa ei ole vielä ilmoittanut ketjujaan, näinköhän siellä puhelimet pirisee jokaiseen suuntaan ja saas nähdä millaisella rosterilla joukkue matkaan lähtee.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tilastot osittain tukevat vähämaalista ja tasaista ottelua (KooKoon koti- ja K-Vantaan vieraspelien tilastot), mutta viime kierroksella KooKoo tosiaan teki 7 maalia ja K-Vantaa päästi kotonaan saman verran. Jotenkin uskoisin, että tänäänkin nähdään maaleja eikä jämähdetä mihinkään 2-2 -tulokseen.

Kotipeleissä on tehty niin vähän maaleja, että sellainen vähintään neljä pitäisi tänään saada uppoamaan. Suoraviivaista peliä kovalla tunteella ja agressiivista painetta Vantaan pakeille, niin eiköhän tämä hoideta. Hierotetaan se näpertely kuntoon sitten kun on ensin päästy aallonpohjasta kunnolla selville vesille.

Loppuun vielä peruskommentti vastustajan vaarallisuudesta. Vantaa on päässyt Vaasassa ja Mikkelissä jatkoajalle saakka, joten mikään huono vastus se ei ole ja jos KooKoo nyt odotuksista huolimatta esimerkiksi häviäisi maalilla, niin se ei olisi mikään koko kauden pilaava historiallinen katastrofi.
 

Joppe K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Mestiksen tulospalvelun mukaan KooKoo:n ketjut ovat tänään tässä muodossa:

Julkunen-Wingels-Alikoski
Hämäläinen-Nyberg-Roppo
Heikkinen-Dineen-Salonen
Appelgren-Virtanen-Siren

Edit: Tosin saman sivun mukaan Kiekko-Vantaa ei saa edes kokoonpanoa näkyviin. Nimim: Kauhulla kokoonpanoa odotellen...
 
Mestiksen tulospalvelun mukaan KooKoo:n ketjut ovat tänään tässä muodossa:

Julkunen-Wingels-Alikoski
Hämäläinen-Nyberg-Roppo
Heikkinen-Dineen-Salonen
Appelgren-Virtanen-Siren

Joo on näköjään muuttunut. Kovasti annetaan tasoitusta Vantaalle. Senttereitä on sivussa jo muutama: Nättinen, Tuomisto ja Juutilainen.

Tänään ollaan sitten Tommy Wingelsin varassa pitkälle, ellei Dineen ala osoittaa pelimiehen merkkejä. No luottoa löytyy Tommyyn.
 

Joppe K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Kiekko-Vantaa tänään:

Veistola-Ruuttu-Iossafov
Salmela-Kautto

Hännikäinen-Mustonen-Karjalainen
Lindell-Manelius

Saari-Helenius-Pehkonen
Hämäläinen-Pihlström

Riihola-Rekonen-Riihinen

Tuohimaa AM
Kautto

Eli täysi miehistö kasassa tänään, hyvältä näyttää muutenkin.

Nelosen laidassa esiintyy A-junioreiden Mestiksessä erinomaisesti esiintynyt Reko Riihinen. Hän johtaa tällä hetkellä oman lohkonsa pistepörssiä lukemilla 10 ottelua, 21 pinnaa. Myös kolmosessa tekee ensiesiintymisensä Kiekko-Vantaan riveissä Joonas Saari.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Vihjeenä sivusta: Mustosta kannattaa seurata. Oli Mikkelissä ainakin erittäin pirteä ja näytti vieneen lähes kaikki aloitukset (etenkin matsin 2. ensimmäisen erän aikana).
 

ahal

Jäsen
Vihjeenä sivusta: Mustosta kannattaa seurata. Oli Mikkelissä ainakin erittäin pirteä ja näytti vieneen lähes kaikki aloitukset (etenkin matsin 2. ensimmäisen erän aikana).
Mustonen on vielä B-juniori-ikäinen, joten senkin puoleen huippulupaava tapaus. Taannoin seurasin joukkueen treenejä, ja niissä AM väläytteli myös hyviä laukaisutaitojaan, tolppia hipoen napakat kudit sisään. Toivotaan, että jatko sujuu yhtä hyvissä merkeissä.
 

ahal

Jäsen
Mistä Mustonen on kotoisin ja onko isän nimestä tietoa? Onko lätkäperheen kasvatteja?
Stadista on kotoisin, mutta muusta perheestä en tiedä. Teki Jokereiden edustuksen kanssa sopimuksen syyskuun alussa.
 

wilma

Jäsen
Mustonen on vielä B-juniori-ikäinen, joten senkin puoleen huippulupaava tapaus. Taannoin seurasin joukkueen treenejä, ja niissä AM väläytteli myös hyviä laukaisutaitojaan, tolppia hipoen napakat kudit sisään. Toivotaan, että jatko sujuu yhtä hyvissä merkeissä.

KV-KooKoo pelissä nuorukainen kantoi kultakypärää. Oli hassun näköinen yhdistelmä kultakypärä ja häkkipää. Peli sujui kuitenkin mainiosti.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoolta on senttereitä sen verran paljon sivussa, että missään tapauksessa tämä ottelu ei tule olemaan KooKoolle helppo. KooKoo ei ole voittanut kotonaan kuin yhden ottelun kolmen pisteen arvoisesti, joten kotiyleisöä ei ainakaan tällä kaudella ole liiemmin hemmoteltua. Juutilaisen poissaolo on paha takaisku KooKoolle ja KooKoon sentteriosasto näyttääkin tänään varsin heppoiselta. Eiköhän tänään kuitenkin nähdä tiukka vääntö pisteitä. Veikkaan, että ottelu tulee päättymään 2-2, 3-2 tai 2-3. Mikään yllätys K-Vantaan kolmen pisteen voitto ei olisi, sen verran ailahtelevia otteita musta-oranssit ovat tällä kaudella esittäneet.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onneksi meillä on Wingels, joka ratkaisi ottelun yksin.

Joo ja sitten kun Wingels lähtee takaisin NHL:ään niin KooKoo on todella lirissä tässä sarjassa. Ilman Rämöä ja Wingelsiä kaikki kolme pistettä olisivat lähteneet ansaitusti Vantaalle. K-Vantaa todellakin piti tänään KooKoota täysin pikkanaan. Loppuun voisi KooKoon osalta todeta, että tästä ei ole hyvä jatkaa. Jos ei otteet tästä parane niin KooKoolla ei ole mitään mahdollisuuksia seuraavassa pelissä TuToa vastaan.
 
Tällästä se on kun on vain yksi kunnollinen sentteri pelaavassa nelikossa. Nyberg, Virtanen ja Dineen ovat aivan turisteja. Lisäksi ihmetyttää Heikkisen ja Ropon laiska pelaaminen. Lisäksi Nickerson on aivan surkea.

Kiitoksia Tommylle hienosta pelistä. Oot sä kova pelimies.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Onneksi meillä on Wingels, joka ratkaisi ottelun yksin.

Otteluketjuseurantaa ja tilastoja katsomalla voisi tehdä havainnon, että ilman Tommy Boyta KooKoo olisi jäänyt kotonaan ilman pisteitä. Huolestuttavaa Juujärven kannalta mikäli ollaan näin vahvasti yhden miehen varassa...
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olihan tuo taas ihan järkyttävää katseltavaa. KooKoo näytti amatöörijoukkueelta K-Vantaan vierellä. Onneksi Wingels hoiti pisteet kotiin, niin vähän lohduttaa. Tilanne on vaan sikäli paska, että kun Tommy lähtee, niin sitten ollaan todellisessa kusessa.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tällästä se on kun on vain yksi kunnollinen sentteri pelaavassa nelikossa. Nyberg, Virtanen ja Dineen ovat aivan turisteja.

Alunperin, kun joukkuetta kasattiin piti kiinnittää huomiota siihen, että KooKoolla on riittävästi senttereitä. Tänään kokoonpanossa ei tosiaan ollut kuin yksi sentteri. Loput edellä mainituista olivat täysin turhia täytemiehiä. Edelleen ihmetyttää, miksi Koponen piti potkia pois joukkueesta. Tommy Wingels kun lähtee niin tämä joukkue on todella lirissä. Kiitos Tommy, kolme pistettä oli täysin sinun ansiotasi.
 

Veripelto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voitto tuli pitkälti Tommyn ansiosta. KooKoo tuntui olevan koko ajan askeleen jäljessä Kiekko-Vantaata. Hyökkäyspäässä keinot loppuivat usein siniviivan jälkeen (tai jopa ennen sitä) kesken. Liian usein heitettiin vain pitkää päätyyn. Toisaalta parempi sekin kuin keskialueen kiekonmenetys.

Vantaalaiset liikkuivat hienosti, syötöt napsuivat useasti lapaan ja he pääsivät helposti KooKoon alueelle. Nuori Mustonenkin oli oikein näppärä ja rohkea kiekon kanssa. Ajoittain KiVa todellakin piti KooKoota täysin pilkkanaan.

Taklaukset puuttuivat pelistä lähes täysin. Wingels antoi keskialueella kolmannessa erässä kovan, mutta puhtaan niitin ja Kiekko-Vantaan kaveri keräilikin jonkun aikaa. Taisi mennä ilmat pihalle. Tuomarit arpoivat tällä kertaa oikein, vaikka Kiekko-Vantaan kaveri hetken keräilikin. Muuten todella varovaista suijailua. Sirenillä tuntui olevan kova yritys ja olikin yksi KooKoon harvoista hyvistä tänään. Laittoi itseään likoon.

KooKoolla on vielä paljon tekemistä pelinsä kanssa. Ilman Rämöä ja Wingelsiä oltaisiin hävitty.

PS. Täyty vielä lisätä, että mielestäni Valkonen oli tänään KooKoon paras kiekollinen pakki. Tuki monta kertaa hyvin hyökkäystä.
 
Viimeksi muokattu:

Hockeyhunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pahoitteluni heti näin alkuun, että kommenttini eivät ole perus KooKoo -"kannattajien" kanssa samoilla linjoilla, mutta olen vielä sen verran uusi täällä, etten ole omaksunut tuota muiden joukkueiden jumalointia ja oman joukkueen totaalista mollaamista....

Olin katsomassa ottelua ihan paikan päällä ja hyvällä tahdollakaan en voi sanoa, että KV olisi vienyt ja KK vikissyt. Toki Vantaalla oli hyviä yksilösuorituksia ja liukasjalkaisia polkijoita, mutta niin piti ollakin kun nimilistaa katsoi - rosterissa oli monta huippulupausta, jotka tulevat pelailemaan vielä paljon DDR -bunkkeria suuremmilla areenoilla.
Esim. hyökkäyksiinlähdöt oli KiVa:lla täysin jumissa - siis paljon enemmän kuin kotijoukkueella....

Enempää en viitsi ottelua analysoida, etten saa kouvolalais"kannattajien" enempiä vihoja niskaani omien kehumisesta.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Enempää en viitsi ottelua analysoida, etten saa kouvolalais"kannattajien" enempiä vihoja niskaani omien kehumisesta.

Jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiinsä ja jos niitä täällä esittää, niin tuskin siitä nyt kenenkään vihoja niskaansa saa, mutta aika vaikea tämän illan esityksen perusteella kuitenkaan on lähteä ketään KooKoon pelaajia kehumaan lukuunottamatta jo aiemmin mainittuja Mikko Rämöä ja Tommy Wingelsiä, jotka tänään kahdestaan olivat KooKoon voiton takuumiehiä.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Ihan hienoa että edellinen kirjoittaja vähän yritää löytää hyvääkin KooKoon tekemisestä. Itsekin syyllistyn nipottamiseen ja kiukutteluun turhan usein, mutta se on kyllästyttävää jos jauhetaan samaa vanhaa "Tää kausi on menetetty. Kaikki on pilal. Miä en enää me kattoo sit kuraa" -tyylistä kirjoittelua. Ja silti sinne mennään turpa mutrussa istumaan.

Kuka muuten on kertonut monellekin kannattajalle että Juujärvi kasasi "huippujoukkueen", jonka oli tarkoitus mennä heti tappiin asti?

KooKoohan piti melko matalaa profiilia verrattuna ainakin edelliseen vuoteen. Olisikohan niin että kesällä kannattajat hegumoivat itsensä ihan hiilille tuon joukkueen kokoonpanon suhteen ja sitten pettymys on järjettömän kova kun heti ei kulje. Itse en väitä että huonosti ei olisi mennyt, mutta en minä tuolta sakilta kovin paljon osannut ennen kauden alkua odottaakaan.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse en väitä että huonosti ei olisi mennyt, mutta en minä tuolta sakilta kovin paljon osannut ennen kauden alkua odottaakaan.

Tässä olet kyllä oikeassa. Ei odotukset tosiaan kovin korkealla ole tämän kauden osalta. Sanoisin, että KooKoolla ei ole tällä kaudella mitään jakoa Jukureita, Sportia ja Hokkia vastaan. Tosin kyllähän monet minä mukaan lukien epäilivät voimakkaasti jo kesällä KooKoon menestysmahdollisuuksia. Kylmä totuus on, että ilman Tommy Wingelsiä KooKoo ei tällä kaudella tule sijoittamaan kuuden parhaan joukkoon. Joukkuetta kasattaessa on unohdettu hankkia joukkueeseen mm. maalintekoon pystyviä pelaajia, mutta koko joukkuetta nyt tässä vaiheessa ei tietenkään pystytä enää vaihtamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös