Ke 12.2.2014 HIFK - Pelicans

  • 4 596
  • 13
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Keskiviikkoiltana on Liigan otteluohjelmalla tarjottavanaan ainoastaan yksi peli, ennakko-odotuksilta erittäin jännittävä ja mielenkiintoinen kohtaaminen Stadin punaisten petojen ja Lahen turkoosien pelikaanien välillä.

Siispä millaisista lähtökohdista illan koitokseen lähdetäänkään? Isäntäjoukkue HIFK:n viimeaikainen vire on ollut niin jäätävän kylmä, että Siperiassakin jo kadehtivat. Ensiapua haavoihin toi kuitenkin lauantaina väkisin hankittu pakkovoitto vieraspelien pisteautomaattina tunnetuksi tulleesta TPS:stä. Vielä marraskuun lopun ja joulukuun alun välisellä aika-akselilla HIFK oli koko Liigan kuumin joukkue viilettäen voittoputkessa jota ei hetken aikaa tuntunut pystyvän pysäyttämään yksikään jengi tässä liigassa. Vuosi 2014 on tähän asti kuitenkin sujunut stadilaisten osalta huomattavasti tahmeammin, ja voitot ovat olleet viimeisen kuukauden aikana erittäin tiukassa.

Vastavuoroisesti Pelicans alkoi oman nousunsa sarjataulukossa juuri vuodenvaihteen tienoilla koko kauden jatkumisen kannalta elintärkeällä 2-5 vierasvoitolla Lappeenrannan Kisapuistosta, mistä on harvemmin lahtelaisryhmälle herunut pisteen pistettä.

Tuon jälkeen Pelicans onkin sitten napsinut voittoja tasaiseen tahtiin yhtä synkeää kolmen tappion viikkoa lukuunottamatta. Toisaalta nuokin häviöt tulivat Ilvekselle, joka on ollut läpi kauden Pelicansille syystä tai toisesta äärimmäisen hankala vastus, sekä Kärppiä ja Tapparaa vastaan, jotka ovat tunnetusti tällä hetkellä koko Liigan eliittiä. Siitä viimeisimpänä osoituksena eilinen trilleri noiden kahden mainitun ryhmä välillä. Ellet tiedä mistä puhun, niin käyppä tsekkaamassa kyseisen ottelun kaikki maalit Voutilaisen pelin ratkaissutta rankkaria myöten Ruutu+ -palvelusta mikäli sen olet itsellesi ostanut.

Pelicansin sairastupa on tyhjentynyt viime aikoina mukavasti, kun ensin puolitoista viikkoa sitten Tyler Redenbach teki kauan odotetun paluun ykkösen keskelle, missä hän on ollut tähänastisen voittoputken aikana korvaamaton apu joukkueelle ja etenkin aiemmin yskineeseen ylivoimaan Rede on tuonut playmakerin käsillään kauan poissaolollaan loistanutta suoraviivaisuutta sekä juonikkuutta.

Lisäksi täksi illaksi ovat pelikuntoon tervehtyneet myös pitkäaikaispotilaat Tuomas Santavuori sekä Kimmo Koskenkorva. Tosin saattaapa olla että ainoastaan toinen herroista mahtuu illan pelaavaan kokoonpanoon, sillä Joel Mustonen on ehdottomasti näyttänyt ansaitsevansa vakituisen aseman pelaavassa rosterissa, niin vakuuttava on Mustonen ollut ja itseasiassa väitän jopa että Sopanen-Mustonen on ollut kahtena edellisviikkona Liigan murhaavin tehoduo.

HIFK:lta poissa ovat ainakin toisiksi tehokkain pistemies Juuso Puustinen sekä puolustajalegenda Toni Söderholm. Tässä kohtaa on kuitenkin muistettava, että loukkaantumisten mukanaan viemä laatu on itse loukkaantumisten määrää pahempi. Sekä Puustinen että "Söde" ovat HIFK:lle avainpelaajia ja kahden noin vahvan pukukoppipersoonan poissaolo ei voi olla näkymättä joten sikäli ei ole ihmekään, että viime aikoina HIFK:lla on ollut tuloksellisesti erittäin hankala jakso päällä. Corey Elkins ja Ville Peltonen ovat ne kaverit, joilta tänään(kin) vaaditaan nappiin mennyt ilta, mikäli punapedot mielivät pysäyttää tulikuumat lahtelaiset.

Siitä huolimatta, että parhaillaan Pelicans on HOT ja HIFK NOT, on silti muistettava että HIFK on viime vuosina ollut Pelicansille varsin säälimätön vastustaja. Itse asiassa olen aika pirun varma että Pelicansilla on viimeisen kolmen kauden (nyk. + 2 edellistä) ajalta vähiten voittoja juuri HIFK:ta vastaan - vain kaksi.

Alla listattuna joukkueiden väliset väännöt kaudelta 2011-12 tähän kauteen asti:

27.12.2013 Pelicans-HIFK 0-3
30.11.2013 Pelicans-HIFK 4-6
16.11.2013 HIFK-Pelicans 4-3
09.02.2013 HIFK-Pelicans 1-6
08.01.2013 Pelicans-HIFK 2-3
20.10.2012 HIFK-Pelicans 4-1
21.09.2012 Pelicans-HIFK 1-2 ja.
10.03.2012 Pelicans-HIFK 1-4
28.02.2012 Pelicans-HIFK 6-2
27.12.2011 HIFK-Pelicans 3-0
26.11.2011 Pelicans-HIFK 3-6 *
25.11.2011 HIFK-Pelicans 3-1

* = Matsi jossa rikottiin SM-liigan yhden pelin jäähyennätys ja pelikiellot olivat sen mukaiset.

Ohessa linkki kyseisiin nyrkkikahakoihin muistojen verestämisksi ;)

Huomionarvoista edelliskausien keskinäisissä kohtaamisissa on se, että silloin harvoin kun Pelicans on pystynyt HIFK:n peittoamaan, on se tapahtunut murskalukemin (6-2 & 1-6) sekä se että Pelicans on jokatapauksessa onnistunut voittamaan HIFK:n kertaalleen sekä viime että toissa kaudella. Ja tämähän on kuluvan kauden viimeinen kohtaaminen. *vink vink* Enpä pistäisi pahitteeksi vaikka tänään olisi taas "se ilta". En varsinkaan siksi että olen tulossa paikan päälle todistamaan tätä trilleriä.

Tällainen syventävämpi ketjun avaus tällä kertaa. Tähän kului reilu tunti aikaa, toivottavasti pystytte arvostamaan vaivannäköäni!
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun huomioi kotijoukkueen viimeaikaiset edesottamukset, samanaikaisesti olympialaisista tulevan huippumatsin ja illan vastustajan, joka ei ole koskaan täyttänyt Nordiksen lehtereitä voisi kuvitella ettei paikanpäälle löydä reilua viittätuhatta katsojaa enempää. Veikkaukseni on, että tunnelma kuollut ja peli perinteinen arkiläpsyttely, jonka kääntää itselleen tiiviimmin oman päänsä puolustanut joukkue. Pisteet kyllä kelpaavat molemmille, mutta paraikaa käynnissä olevat arvokisat ja oma sohva vievät nyt voiton. Ihmettelen vain, että miten voi olla mahdollista, että Liigaa pelataan Sotshin kanssa samaan aikaan! Suuri mahdollisuus muuten, että illan joukkueet kamppailevat kuukauden kuluttua vastakkain sääläreissä.

Toivotaan, että 3-2 meille.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tällainen syventävämpi ketjun avaus tällä kertaa. Tähän kului reilu tunti aikaa, toivottavasti pystytte arvostamaan vaivannäköäni!

Hieno ja syventävä avaus. Tuon luettua on helppo seurata illan ottelua kun lähtökohdat on tiedossa. Ainoa huonopuoli on se, että tollaisen teoksen jälkeen on itsellä suuri kynnys kirjoittaa mitään kun ei ole mitään järkevää sanottavaa. Todettakoon kuitenkin, että kolmella pisteellä olisi Pelicansilla mahdollisuus nousta mystiseen kuuden joukkoon, ainakin hetkeksi. HIFK puolestaan nousisi narrien ohi, ainakin hetkeksi. Molemmilla siis suuret porkkanat!
 

Dank Sinatra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils
Pelicans tänään:
Pärssinen - Redenbach - Niinimäki
Korpikari - Leimu

Ritamäki - Paakkolanvaara - Pikkarainen
Tuhkanen - Latvala

Mustonen - Saarenheimo - Sopanen
Pietilä - Ylönen

Tyrväinen - Immonen - Alanne

Myllyniemi (Juvonen)

Ipaan kaupatun Männikön tilalle kokoonpanoon siis nousee Alanne. Mahtava juttu! Olin satavarma, että Hyvä Ihminen vie tuon paikan kokoonpanosta, kun on taas pelikuntoon tervehtynyt. Mielenkiintoista nähdä, kuka nyt pelaa ykkösyv:n toisena viivamiehenä, kun Männikkö ei siellä enää tuhlailemassa ole.
 

Maigeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
HIFK tänään:

Peltonen - Elkins - Hári
Luttinen - Ramstedt - Somervuori
Leinonen - Ikonen - Thang
Talaja - Nykopp - Juutinen

Mäkelä - Pakarinen
Eklund - Salmi
Fernholm - Teppo

Husso
(Lundström)
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Tuukka Mäkelä ykköspakkiparissa! Hieno veto Ramilta.

Mukava yllätys tuo Alanteen paluu kokoonpanoon, tuo tarvittavaa energiaa kentälle. Pelsu hyvässä nosteessa, mutta Nordis aina vaikea paikka meille. Oma veikkaus 3-3 rankut meille.
 

Brenahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lennu
Kummasti kokoonpanot tasoittuu, kun IFK:lla noita poissaoloja on varsinkin puolustuksen osalta. Hyökkäyksestä pois tärkein palanen Puustinen ja puolustajana pelaava Pakarinen, sekä Partanen rotaatio?

Puolustuksesta puuttuu kolme pelaajaa, kahdesta ensimmäisestä pakkiparista. Söderholm, Jokela ja Desantis.

Sekä pitkäaikaiset poissaolijat. Forsberg, Kurvinen, Kuparinen

Joten tällä miehistöllä ottelusta tulee todennäköisesti erittäin tasainen. Tänään henkilökohtaisesti olisin tyytyväinen, vaikka rami pelaisi tylsän voiton.

Tulosveikkaus 3-1.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään henkilökohtaisesti olisin tyytyväinen, vaikka rami pelaisi tylsän voiton.
Tulosveikkaus 3-1.

Sellainen siitä sitten tulikin, tylsä voitto siis. Eikä tulosveikkauksesikaan kauas heittänyt.

11 hyökkääjällä mentiin ja Nyqvist tuli vielä viime hetkillä Tepon tilalle puolustukseen. Ottelu ei juurikaan hienouksia tarjonnut, mutta hei, Oscar Eklund 1+1 ja voittomaali! Kun sieltä tippui apina, niin Somervuoren Eerolla se gorilla on puolestaan jo hirvittävä. Taas oli useampikin paikka, parhaimpana 2 vs. 1, josta Peltonen antoi vapaan paikan Eerolle, mutta eihän se saa mistään sisään tällä hetkellä. Milloin lie osunut edellisen kerran? Ei pysty muistamaan, ei tämän vuoden puolella ainakaan.

Kokonaisuutena IFK:n kiekollinen pelaaminen edelleen heikkoa ja aikamoista puurtamista peli oli muutenkin. Onneksi vastustajan vielä heikompi taisteluilme toi tärkeät pisteet ja kuuden joukkoon on yhä mahdollisuus.

Ja plussa pelistä vielä myös Elkinsille. Loistava pelaaja illasta toiseen.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Parempi voitti, mutta vaikka vastassa olisi eilen pelannut naisten ringetteryhmä, kunhan joukkueen nimi olisi ollut HIFK, ei Pelicans olisi ottelusta pisteitä kyennyt saamaan. Sen verran vahva näyttää olevan Pelsuilla voittamisen pelko tätä seuraa vastaan.
 

Skahdeksan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Pelistä näin vaan ensimmäisen erän, mutta yksi asia pisti silmään:

Pelicans oli pelissä hienosti mukana ja jopa hallitsi peliä siihen saakka kunnes saivat ensimmäisen YV:n. Ara juonikkaana YV velhona pistää kakkosYV:llä ketjut sen verran sekaisin että kun tulokseton YV päättyi, niin monta vaihtoa sen jälkeen painettiin sekaketjuilla ja peli lähti menemään täysin sekaisin. Tämän sekoilun seurauksena Pelicans joutui oman pään jatkuvaan pyöritykseen ja Korpikari otti vahinkojäähyn -> HIFK:lle 1-0.

Ja tämä sama ketjusekoilu on toistunut käytännössä koko kauden sen mitä noita pelejä on seurannut.

En ymmärrä mitä Ara tuolla hakee, peluuttaisi nyt sitten vaikka sitä Paakkiksen kakkosketjua kokonaisuudessaan kakkosYV:llä niin muiden ketjujen peli ei sekoaisi niin paljoa kun YV on ohi.

Eilisen pelin lyhyestä seuraamisesta johtuen ei sen ihmeempää muuta sanottavaa. Tuo vain on pistänyt silmään niin kauan että ihmetyttää kauanko se saa jatkua.
 

Katto

Jäsen
Ottelu ei juurikaan hienouksia tarjonnut, mutta hei, Oscar Eklund 1+1 ja voittomaali! Kun sieltä tippui apina, niin Somervuoren Eerolla se gorilla on puolestaan jo hirvittävä. Taas oli useampikin paikka, parhaimpana 2 vs. 1, josta Peltonen antoi vapaan paikan Eerolle, mutta eihän se saa mistään sisään tällä hetkellä. Milloin lie osunut edellisen kerran? Ei pysty muistamaan, ei tämän vuoden puolella ainakaan.

Ottelun selostaja sanoi että osui 7.joulukuuta Kalpaa vastaan edellisen kerran. Eilen pääsi kyllä paikoille, muttei tosiaan saanut mistään sisään.
 

Maigeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
Milloin lie osunut edellisen kerran? Ei pysty muistamaan, ei tämän vuoden puolella ainakaan.

Eero taisi tehdä viimeksi maalin 7.12.2013 Kalpaa vastaan HIFK voitti Kalpan 1-6.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Matsin maalit olisi kiva nähdä, mutta jostain syystä koostetta ei näy eikä kuulu Ruutu.fi -palvelussa. Perkele.

Edit: kiitokset Tinkelle.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös