Kauden eteneminen

  • 273 812
  • 1 046

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Heh, Pekurinen se vaan loisti. Eli Ryanair tais olla kyseessä. Ei siitä kyllä mitään selvää saanut.
 

Ferris

Jäsen
Nyt kun näyttää siltä, että SaiPa saapunee tänne Tampereella pakkivajauksella (Koponen+Levokari ehkä poissa), niin olisikohan aika kääntää SaiPa-Jukurit-pelaajajuna välillä toiseen suuntaan ja pyytää lainaksi Vaarasuo tai Forsberg paikkaamaan aukkoa?

Olettaen että Koponen ja Pauli ovat sivussa torstaina, niin SaiPan puolustus kaipaa mielestäni puolustavaa paikkajaa ja sen takia näkisin jomman kumman noista mainituista kavereista mieluummin kokoonpanossa kuin esim. Lippojoen. Mitäs on muut mieltä?
 
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Lauritsala
Uusi vahvistus

No tämä uusi vahvistus on Ryan Air, tosi halpa kaveri keski-Euroopasta. Sopii rosteriin hyvin. En osannut ottaa statseja joten kannataa googlata.

Virta päälle !

No tämän päivän pelistä. Eka erä hirveää, toisessa erässä peliin mukaan ja ihme kyllä kahdella pakkiparilla kolmannessa ansaittuun voittoon.
Toivon mukaan Pauli palaa kaukaloon nopeasti ja Marlokin pääsee mukaan loppuviikosta. Onneksi Lipari ja Pukka on rosterissa ainakin vielä, apuja tarvitaan loppuviikosta.
Hienoa, että sillasta noustiin tänään. Propsit Ässien koutsille Rautakalliolle joka oli asiallinen lehdistön edessä ja antoi vaikutelman hyvästä kiekkomiehestä ( vrt Alpo).
 

lappee

Jäsen
Siinäpä oiva vahvistus SaiPan pakistoon. Lentoyhtiön sponsoroima "Ryan Air". Heko, heko! Ja vielä kun lisää tuon kuulutuksen jälkeen näippäiltiin puhelimista Jatkoajan sivustoilta tiedotetta pelaajan saapumisesta Lappeenrantaan. Sitten samat henkilöt tiesivät, että Topo on kuulemma myyty. Voi jestas sentään.
Mutta ihan oikeesti SaiPa tarvitsee nyt kavereita sinne pakistoon. Levokarin ja Koposen poissaolot ovat kyllä pahoja juttuja nyt. Nöyränen pelasi pakkina ihan kelvollisesti, mutta kaverille on kyllä muutakin käyttöä. Ja Topoakin tarvitaan pitkälle kevääseen.
 
Meidänkin porukassa mentiin joukolla halpaan kuulutus- asiassa. Melko salamyhkäinen mainostushan se oli. "Räyhäyhää on juuri saapunut vahvistamaan SaiPaa", vai miten se meni. Heh. Kotimatkalla ehdittiinkin sitten pohdiskella, että Ryan Eric? Kuulostaa kyllä kanadalaiselta! Mutta lehmä on märehtiväinen ja ihminen erehtyväinen.

Hieno fiilis silti voitosta ja noususta takaa ohi. Muutkin kilpakumppanit napsivat pinnoja, mutta taistossa pysyttiin mukana. Nyt olisi sitten suotavaa jatkaa voittojen tiellä myös torstaina ja ainakin pussinokat pitäisi lauantaina ehdottomasti kyykyttää, voitettavissa olevia kamppailuja molemmat.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Itse sain, ihme kyllä, ekalla kerralla selvää tuosta lentoyhtiökuulutuksesta ja siitä, että yhtiö tulee vahvistamaan SaiPaa. Tuli vain mieleen, että olisikohan kyseessä juuri jotain yhteistyösopimusta, jonka avulla saataisiin pikkurahat uuteen vahvistukseen...
 
Kyllähän tuosta "vahvistamaan" - ilmaisusta voisi helposti päätellä jonkin sortin diiliä olevan luvassa. Jospa sieltä muutama nippu seteleitä heruisi kirstun pohjalle ja (osin) niillä rahoilla voitaisiin sitten viimein raahata Saimaan rannalle se osaava puolustaja.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Ja täällä vaan jauhetaan jostakin Pekurisen jonninjoutavasta kuulutuksesta, eläkkeelle vaan Pekurinen kaikkine tekohilpeyksineen!

Sitä vaan, että yllättävän varauksettomasti porukka on ottanut eilisen Ässät pelin, vaikka koko korttitalo oli kaatua ja kauden pohjakosketus oli aivan varttia vaille. Lähes koko joukkue puristi mailaa nuppi punaisena koko ensimmäisen erän, vasta se Jaskon ensimmäinen maali vapautti hiukan äijien pelaamista. Lisäksi joitakin pelaajia kehutaan aivan kritiikittömästi, esimerkiksi Backman saanut Jatkoajan toimittajalta kaksi tähteä, kysympä vaan millä putkilla noin, poikahan suorastaan lahjoitti kiekon vastustajalle Ässien ensimmäisessä maalissa. Jos ei jatkossa kiekkovarmuus miehellä parane, niin kauden jälkeen taipaleelle vaan.

Redenbach tänne tullessaan oli jo alunalkaen mielestäni pehmo ja eilinen oli todellinen pohjanoteeraus, kyllä perkele seuraavankin kauden kattava sopimus edellyttää minun mielestäni kunnon yritystä myös sopimuksen teon jälkeen. Tuo alkukauden tehoilu ei mielestäni anna millääntavalla oikeutta tuollaiseen löysäilyyn niinkuin oli eilinen peli Redenbachin osalta, vain se, että äijä harjoittelisi todella kovaa jatkoa ajatellen voisi selittää eilisen kaltaiset otteet, muuten on kyseenalaistettava tuo jatkosopimus.

Barney on sitten oma lukunsa, jos ei ketjukavereilta saa apuja, on turha odotella enemmälti maaleja, tai syöttöjä häneltäkään, eilinen peli hyvänä esimerkkinä, kun kaverit oli pelin ulkopuolella, niin sinne hävisi myös tämä mies. Eilen Barneyn luistelu oli erityisen jäykkää ja hidasta, siksi minä hiukan jäin epäilemään, että olisikohan hänellä sekä Redenbachilla sittenkin kunnon kuntokuuri menossa, tässä ennen joulua se olisi kuitenkin mahdollista, tappioidenkin uhalla, kuitenkin kovaa harjoitusta näin tulisi lähes kolme viikkoa, toivotaan, että näin on ja joulun jälkeen näemme todellisessa iskussa olevan parivaljakon.

Toporowski sitten: Yritystä on, onko sitten näennäistä vai todellista, mutta nyt viimeisissä peleissä hirvittävä määrä hutikuteja maalipaikoissa, ei näin, osumatarkkuus on saatava kohdalleen, tai sitten myyntiin jo kesken kauden ja uusi mies tilalle.

Saapa nähdä minkälaiset pakkiparit Tappara-ja Pelicanspeleihin kasaan saadaan? Pahimmassa tapauksessa joudutaan Lippojoki vetämään Jukureista niihin kahteen peliin, jos ei esimerkiksi Levokarin selkä parane, nimittäin itse ns. noidannuolen ja selkäkrampin kokeneena voin sanoa, että erittäin epävarmaa on Paulin toipuminen ainakin huomiseen Tapparaa vastaan käytävään peliin.

Eiliseen peliin verrattuna kuitenkin koko joukkueen pelin on huomenna parannuttava reilusti, jos pisteitä kotiintuomisiksi halutaan.

Kriittisyyttä pojat kehiin ja tuodaan se myös esiin, sanokoot myötälijät mitä tahansa.
Minä olen vuodesta 1963 katsellut näitä pelejä ja mitä ilmeisimmin usein myös eri asioita kuin muut, mutta minä näen myös virheitä joita pyrin tuomaan esiin, jospa se Koikkalainen ja nyttemmin myös Tersa näkisivät asioita uudella tavalla ja joskus se "päivä paistaisi" myös SaiPan kannattajille, sitä ei nimittäin minun aikanani ole tapahtunut kovinkaan tiuhaan tahtiin.
PERKELE!!
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Kriittisyyttä pojat kehiin ja tuodaan se myös esiin, sanokoot myötälijät mitä tahansa.

Tämä on amenen paikka. Eihän täällä näytä kovinkaan moni katsovan SaiPa kuvaa kovinkaan pitkällä aika välillä. Heti kun menee hyvin se on helvetin hienoa ja muita jarruttelijoita sitten sanotaan takin kääntäjiksi yms. Sillä samalla kapeakatseisuudella tuijotetaan ja 'toivotaan toivotaan'- mentaliteetilla kädet taskussa puhalallellaan muniin että josko sesiitä ensi kaudella vaikka tätä samaa sontaa on nähty viimeset 10 vuotta.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä on amenen paikka. Eihän täällä näytä kovinkaan moni katsovan SaiPa kuvaa kovinkaan pitkällä aika välillä. ...

että josko sesiitä ensi kaudella vaikka tätä samaa sontaa on nähty viimeset 10 vuotta.

Aikaväli on yhdyssana.

Näillä resursseilla ja varsinkin tässä taloussuhdanteessa siihen "the kauteen" on varmasti pitkä matka. Ollaan siis iloisia jokaisesta voitosta ja iloitaan jos liigassa säilytään. Nythän tuo liigan peräpää on tiivis kuin nunnan hanuri joten mahdollisuuksia parempaankin sijoitukseen on.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lisäksi joitakin pelaajia kehutaan aivan kritiikittömästi, esimerkiksi Backman saanut Jatkoajan toimittajalta kaksi tähteä, kysympä vaan millä putkilla noin, poikahan suorastaan lahjoitti kiekon vastustajalle Ässien ensimmäisessä maalissa. Jos ei jatkossa kiekkovarmuus miehellä parane, niin kauden jälkeen taipaleelle vaan.

Kriittisyyttä pojat kehiin ja tuodaan se myös esiin, sanokoot myötälijät mitä tahansa.
Oletko sitä mieltä, että virheitä ei saa tehdä ollenkaan vai mistä tuo hyökkäys Backmania kohtaan? Eilen tuli virhe, jonka mies itsekin haastatelussa myönsi. Oletko sitä mieltä, että Backman ei ole koko kaudella pystynyt hoitamaan omaa ruutuaan vai oletko yksittäisen pelin/virheen perusteella laittamasta miestä taipaleelle? Minusta Backmanin jatkon suhteen ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä.

Kriittisyyttä nyt todella tarvitaan, kun SaiPa ei ole ottanut kuin 18 pistettä 8 peliin. Minusta tuo kriittisyys ampui monen kohdalla yli, kun ajatellaan kokonaisuutta, eikä vain yksittäistä peliä. Raskas syksy takana, joten mitä väliä, jos jokainen yksilö ei tällä hetkellä ole aivan terävimmillään, varsinkin, kun joukkue voittaa.
 

DragMeDown

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Likenisiköhän Jukureilta lainaan muutaman ottelun ajaksi Foppa, Kallioinen tai vaikka Vaarasuo? Minun mielestäni Lipari on ns. nähty, jolloin olisi mukava katsastaa uusia ukkoja keltapaidoissa jos pakkipula tulee. Mieluummin näkisin kenet tahansa noista kolmesta pelaamassa seuraavissa otteluissa kun Lippojoen tai Pukan.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Aikaväli on yhdyssana.

My mistake, jota entinen äidinkielen opettajani ei antaisi anteeksi.

Näillä resursseilla ja varsinkin tässä taloussuhdanteessa siihen "the kauteen" on varmasti pitkä matka.

Noh noita 'the kausia' on ollut tasan yksi viimeisen 10 vuoden aikana jos lähdetään pronsipelin jälkeen katsomaan. Ja taloussuhdanteesta voi olla montaa mieltä. Mielestäni nykyinen 'taloutilanne' on peruja 90-luvulta kun oltiin lähellä konkurssia ja alkoi tämä tarkan markan linja, johon on aina helppo vedota. Mutta kaikki kehittyy, SM-Liigakin. Toivottavasti viime aikaisten puheiden perusteella vihdoin SaiPan johtokuntakin.
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mahtaisikohan kanadalaiset olla väsyneitä? Tuossa, kun ketjulla peli luisti, niin valmennus kuormitti jätkiä aika kovasti. Onko tämän hetken tilanne peruja siten vähän muita heikommista pohjista, mitkä on jääny kesällä vetämättä. Ja tarkoitan kuntopohjia, en kaljoja ennen sataman terassille siirtymistä.

-H-
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Jos SaiPa pelasi tiistaina paskan pelin puolet ajasta ja tänään Murmelin puheista päätellen kauden paskimman pelinsä niin tässähän on ainekset uuteen tappioputkeen. Toisaalta sehän nyt ei yllätä, kun joulu taas lähestyy ja 'tärkein' pelaaja sairastuvalla. Historia taitaa toistaa itseään taas, tosin lievemmin. Toisaalta nyt ei olla menetetty vielä mitään sijoitustenkaan puolesta. Lauantainahan se nähdään millä mentaliteetillä lähdetään joulutauolle.
 

Aatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kisakenttä Oy
Jos SaiPa pelasi tiistaina paskan pelin puolet ajasta ja tänään Murmelin puheista päätellen kauden paskimman pelinsä niin tässähän on ainekset uuteen tappioputkeen. Toisaalta sehän nyt ei yllätä, kun joulu taas lähestyy ja 'tärkein' pelaaja sairastuvalla.

Juu samaa mieltä. Oikeestaan ihan turhaa sinne lauantaina on mennä, se peli on jo hävitty, kuten koko kausikin. Oikeastaan tämä kausi hävittiin jo viime huuhtikuussa. Uskon, että ensi kausikin on jo hävitty. Se hävittiin nyt joulukuussa. Tammikuussa varmaan sitten hävitään sitä seuraava kausi.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Toisaalta sehän nyt ei yllätä, kun joulu taas lähestyy ja 'tärkein' pelaaja sairastuvalla. Historia taitaa toistaa itseään taas, tosin lievemmin. Toisaalta nyt ei olla menetetty vielä mitään sijoitustenkaan puolesta. Lauantainahan se nähdään millä mentaliteetillä lähdetään joulutauolle.

Lauantaina on taas niitä SaiPan play-off otteluita. Kaikki, joilla on mahdollisuus, nyt sinne hallille kannustamaan. Toivottavasti kannutus herättäisi joukkueen yrittämään. Eilinen peli oli halutonta ja flekmaattista.

Kyllä nyt tulee SaiPalle joulutauko niin oikeaan aikaan kun vain voi. Toivottavasti joulusauna avaa Levokarin selkäkrampit ja mies palaa kokoonpanoon. Eilisen perusteella Lippojoella ja Nyrhisellä ei pitäisi olla mitään asiaa sm-liiga joukkueen kokoonpanoon. Ensimmäisellä ei riitä voima, nopeus eikä taitokaan pelata Suomen ylimmällä sarjatasolla. Jälkimmäisen asenne ei eilen näyttänyt olevan ammattiurheilijan tasolla. Voisi ottaa mallia Kohon Villestä, joka eilen pelin ollessa taputeltu, 5-1, heittäytyi alivoimalla vedon eteen ja pisti kroppaa likoon joukkueen edestä.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tämänhetkinen tilanne antaa osviittaa siitä, mikä on SaiPan akilleen kantapää, vaikka yhdestä ottelusta ei pitäisi vetääkään mitään johtopäätöksiä. Kaksi parasta oman pään pakkia jäi sivuun, niin meille ei jäänyt yhtään pakkia, jonka selkeät vahvuudet olisivat maalineduspelaamisessa ja oman pään puolustamisessa. Tähän tilanteeseen apuja olisi voinut tuoda Jukuriyhteistyö Vaarasuon/Forsbergin muodossa, mutta kun omistakin löytyi pakki, joka on lähinnä istunut penkillä koko syksyn. Voiko häneltä silloin odottaakaan onnistumista?

Pakiston kokoamisen onnistumisesta voi olla montaa mieltä. Minusta siellä on liikaa samanlaisia pienen roolin puolustajia(Mielonen, Nyrhinen, Lippojoki), joilla suuria heikkouksia puolustuspään pelaamisessa. Lisäksi Lippojoen pelaamattomuus pilaa miehen tämän kauden ja varmasti osin myös tulevaa, peliaikaa hän olisi tarvinnut tässä vaiheessa uraa, varsinkin kun viime kausikin oli vajaa. Liigassa sitä ei ole tullut, joten se olisi pitänyt tulla sitten alemmalla tasolla. Paulin paluu helpottaa tilannetta nopeasti, mutta jonkinlainen uudelleenjärjestely puolustuksen osalta voisi olla järkevää, ettei samaan jamaan ajauduta heti, kun joku kolmesta runkopakistamme jää sivuun.

Uudet seurat Lippojoelle ja joko Pukalle tai Nyrhiselle. Tilalle runkopakki ulkopäin ja Forsberg Jukureista parin vuoden jatko-optiolla. Tällaisena pakistoa voitaisiin saada nykyistä kokonaisuutta vahvemmaksi.

Tuominen - Levokari
Backman - xxx
Nyrhinen - Koponen
Mielonen -Forsberg

Voidaan tietysti mennä nykyisilläkin, mutta eilisen kaltaisella pakistolla vieraspisteet tulevat olemaan tiukassa jatkossakin.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Se oli sitten viiden pinnan viikko joten pettymyksen puolellehan tuo sitten kuitenkin jäi pisteiden osalta. Kuusi pinnaa olisi pitänyt saada ehdottomasti mutta tänään sitten menetettiin kahden maalin johto kahteen kertaan ja se oli sitten siinä. Toki tänään voitettiin ja saatiin pinnojakin kaksi mutta harmiksi myös pahimmat kilpailijat pelasivat hyvin ja raapivat voittoja. Mitään ei ole kuitenkaan menetetty ja ollaan ihan hyvissä kyttäysasemissa toistaiseksi. Toivottavasti saadaan peli kuosiin heti tauon jälkeen ja taistellaan edelleen paikasta kymmenen joukkoon.
 

DragMeDown

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Ja kun viimeisen 10 ottelun kuntopuntarissa SaiPa on kerännyt eniten pisteitä yhdessä KalPan ja HIFK:n kanssa niin eiköhän tässä vielä mahdollisuuksia ole kympin joukkoon. Kuuden pisteen sisällä olevista lisäksi Ilves, Jokerit ja HPK on pelannut ottelun enemmin kun SaiPa.

Katsojakeskiarvokin on budjetoitua niukasti korkeammalla. Hieno juttu vaikka sarjasijoitus onkin hännilla. Viikonloppupelit tuntuvat keräävän muutaman sata ylimääräistä katsojaa kun arkipelit. Kevätkaudella vkl pelejä on enemmin tiedossa kun nyt syksyllä, joten on syytä olettaa että keskiarvo myöskin pysyisi plussan puolella. Lisäksi mielenkiinnolla odottelen mitä tuo RyanAir-mainostus SaiPan vahvistuksena tarkoittaa; jos heiltä sponsorointia tulisi niin se uusi ukko takalinjoille olisi hyvinkin mahdollisesti tulossa. Johan se nähtiin mitä Levokari joukkueelle merkitsee.

Vaikka hyvässä pisteputkessa oltiinkin niin hyvään paikkaan tulee myöskin tauko. Etenkin Barneylle ja Topolle tulee breikki hyvään saumaan, kun ovat olleet aika väsyneen oloisia. Jos kanukit pääsisivät takaisin siihen vauhtiin mikä oli edellisen maajoukkuetauon jälkeen, niin playoff-paikka luulisi heltiävän. Ainakin se sijoitus karsijan paikalta kohenee. Muiden ketjujen peli kulkeekin ilman moitetta.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Pelejähän on vielä puolet jäljellä ja SaiPalla on minun mielestäni vielä täydet mahdollisuudet ainakin sinne ns. säälipleijareihin, mutta yksi ratkaisematon ongelma on: Pakisto, nyt on yksi tasapainoinen pakkipari, Levokari-Tuominen, jonka toivoisin jatkavan myös tulevalla kaudella.
Backman-Pukka, pari joka jakaa mielipiteitä, useimmiten se mielipiteiden jakaja on Pukka, ja sillointällöin varsinkin minua askarruttava Backman, mutta tämäkin saakoon jatkon kauden loppuun.
Sitten tämä lauantai-illan Pelicanspelin viihdepaketti Mielonen-Nyrhinen, toinen myyntiin ja joku uusi mies tilalle Koposen kanssa pelaamaan parina, olkoon se viihdepaketin joukkueeseen jäävä jantteri sitten se seitsemäs pakki, eipähän aiheuta sillätavalla harmaita hiuksia valmennukselle, eikä meille maksavalle yleisölle.

JA: Kanukkiketju pilkottava, tai sitten sen puolustuspelaamisen on myös alettava maistua äijille, nyt kaikki vaan hyökkää ja pakit puolustaa sen minkä ehtii, Mielonen-Nyrhinen pari ei ehdi.
Jokilan loukkantuminen oli minun mielestäni paha takaisku, Tero Koskiranta ei pysty korvaamaan häntä, ketjun peli ei nyt kulje kunnolla, vanhemman Koskirannan paikka on mielestäni Koskisen ja Kohon ketjussa.
Toivottavasti tuo Jokilan rannevamma paranee nopeasti, sillä ketju Jokila-J.Koskiranta-Jasko oli SaiPan paras ketju ennen Jokilan loukkaantumista ja siksi toivonkin ketjun jatkavan myös ensi kaudella ja Jokilan kuntoutumista mahdollisimman nopeasti.

Mielenkiinnolla odotan, tuleeko SE pakki, vai mennäänkö näillä?
Nimittäin näillä miekkailijoilla ei kuitenkaan aivan pärjätä, yksi muskettisoturi puuttuu!!
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämän viikon pistesaaliiseen pitää olla tyytyväinen, sillä ainekset oli paljon vähempäänkin. Positiivistä, että ei niin hyvälläkin pelillä pisteitä irtosi. Tauolle päästiin ihan hyvissä asemissa, kaikki karsinnoista seiska-kasi paikka on aikalailla mahdollista. Mietittävääkin jäi, kun tauolle lähdetään.

Ykkösasia tuo puolustuksen tilanne, josta enemmän edellisessä viestissäni. Jotain tarttis tehdä.

Toisena hyökkääjien riittävyys, kolme miestä sivussa, joista pari palannee helmikuussa. Eilen jo jouduttiin peliin vajailla ketjuilla, uskalletaanko luottaa ettei loukkaantumisia tule ollenkaan, sillä materiaali ei niitä juuri kestä. Yksi mies tällekin osastolle tekisi kutaa.

Kolmantena kanadalaisten peluuttaminen yhdessä. Ylivoimalla ei kulje ja tasakentällisin puolustaminen ontuu. Kaksi kertaa noustu paremmalle tasolle hajottamalla tämä ketju. Olisiko aika sijoitella miehiä lopullisesti pariin ketjuun.

Siinäpä se, näillä eväin tauon viettoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös