Kari Jalonen HIFK:n valmentajaksi

  • 593 253
  • 1 971

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ammattikiekkoilija tekee oman työnsä tasan tarkkaan juuri siten miten valmentaja heitä käskee sen tekemään. Jos näin ei tapahdu, ei silloin ole ammattipeluri. Kyseessä on kuitenkin pelaajan pomo, jota hänen on toteltava.
Yritän ottaa esimerkin kotitöistä. Olet juuri löytänyt elämäsi naisen ja tiskaat, imuroit sekä pyykkäät mielelläsi. Mielellään vielä yhdessä tämän naisesi kanssa. Sitten joskus, vuosia myöhemmin, pari-kolme tenavaa pyörii jaloissa, duunit pitää hoitaa jne. Yht'äkkiä oletkin tilanteessa, jossa tiedät että imurointi, tiskaus tai pyykkivuoro on edessä, mutta yhä useammin kysyt puolisoltasi: "etkö sinä voisi hoitaa tällä kertaa". Kunnon vanhemmat tietysti pitävät kotinsa puhtaana, huolehtivat lapsista jne. mutta hohto hommasta on kadonnut. Imuroinnissa vetäiset perusrundin hinkkaamatta jokaista lattialistaa erikseen, kunhan homma noin niin kuin perustasolla tulee hoidettua. Kaukana ovat ajat jolloin olit valmis tekemään sen pienen, mutta merkityksellisen extran asioihin, jotta hommat olisit vielä vähän paremmin. Tästä on kyse.

Sheddenin aikaan pelaajat olivat valmiita pelaamaan valmentajalleen, suorastaan rakastivat tätä. Jos valmentaja piti siitä, että tapellaan niin sitten tapeltiin. Valmentajalle. KJ:n aikaan pelaajat tekevät kuin virkamiehet tai ylläolevan esimerkin puutuneet vanhemmat. Tehdään työt, ei siinä mitään, mutta kun se sisältä kumpuava ylimääräinen palo puuttuu, ne pienet extrat jäävät tekemättä. Nämä ovat sellaisia henkisiä juttuja, joita on vaikea muuttaa. Etenkin, jos tunteen palon puuttuminen johtuu henkilöstä jonka eteen niitä hommia pitäisi tehdä, so. valmentaja.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Loppuun on vielä eilisestä todettava se, että miten helvetissä eilisestä pelistä tuli nyt niin tärkeä? Eikö kokeilut ole tehtävä sellaisena aikana, kun siihen on vielä mahdollisuus? Kuka osaa palstalla sanoa suoraan, mitkä olivat eilen meidän maalivahtien omat tuntemukset tulevasta pelistä? Silloin kun kaikkia faktoja ei ole esittää, on vain luotettava triomme valintoihin.

Olet ihan oikeassa, eilinen oli vain peli toisten joukossa. Se vain näkyy tänne kannattajajoukon puolelle niin, että koska kaksi edellistä näytti niin hyvältä, toivo alkoi elää taas - josko se sittenkin lähtisi lentoon, tuo joukkue?
Olen jopa samaa mieltä kokeilujen ajankohdasta, nyt on niiden aika. Mutta se, mitä kokeiltiin, eli tässä tapauksessa maalivahtia, tuntui vain yyberjärjettömältä - löytyneen hyvän vireen tahalliselta torpedoinnilta.

Kahden seuraavan viikon aikana pelataan kuusi ottelua. Tiukka rupeama, mutta ei mahdoton. Vastaan tulevat mm. SaiPa ja Pelicans, jotka eivät hengitä suoraan niskaan. Sen sijaan HPK hengittää.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV

Sheddenin aika on yksi näkemys valmennusasiaan eikä yhtään huono.

Itse tunnen yhden valmentajan henkilökohtaisesti maajoukkue tasolta ja muutamia ammatikseen pelaavia/pelanneita pelaajia. Keskustelut heidän kanssaan ja tähän tukena vielä jääkiekon valmentamista psykologisessa mielessä koskevien luettujen kirjojen näkemys on kuitenkin erinlainen.

Itse olen sitä mieltä, että henkinen tasapaino nostetaan maksimiin tuttujen ketjukoostumuksien onnistumisilla. Henkilökemiöiden yhteentoimivuus ruokkii pelaajia. Valmentajat tietysti rakentavat ketjukoostumukset, mutta henkinen puoli tulee kaukalosta. Tähän valmentaja vaikuttaa todella vähän.

Loppuun totean vielä, että maajoukkuetasolla (juniori) on Suomen jääkiekkomaajoukkue aikoinaan hävinnyt harjoitusottelun pelaajien sitä tahalliseksi tiedostamatta. Valmennus peluutti tarkoituksella vääriä ketjukoostumuksia vääriä ketjuja vastaan. Saatiin nöyryyttävä tappio ennen MM-kisoja, mutta itse kisoissa vastustaja voitettiin.

En kuitenkaan näistä asioista ala kenenkään kanssa väittelemään, koska en ole psykologi ja en tiedä mitä ihmisten mielissä liikkuu. Kuitenkaan kyse ei ole mistään Kauniista ja Rohkeista, vaikka välillä JHagin jutuista saa tämänkaltaisen kuvitelman. Ammattipelaaja kunnioittaa valmentajaa kuin valmentajaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Olen viimeinen tällä saitilla, joka näkee Kauniit & Rohkeat -kuvioita jääkiekkojoukkueen dynamiikassa. Tietenkin jos joku jotain haluaa uskoa, hän tekee niin. Järkevämpää olisi toki lukea ensin, mitä toinen on oikeasti sanonut. HIFK:n peliesitykset -ketjussa olen kyllästymiseen asti ampunut alas hyperkuvitelmia ja korostanut, että tämä on yksinkertainen laji. 18 jätkää pukee, kolme koutsaa ja matsin jälkeen jaetaan pisteet. Totesin jopa nimeltä mainiten, että vastoin yleistä luuloa, HIFK:n organisaatio / pukukoppi ei ole yhtä monimutkainen kuin Dan Brownin perusromaani. Huoh. Mutta sovitaan sitten, että toi ei tykkää tosta ja toi panee ton vaimoa ja ton isä on oikeesti äiti ja toi kirjoittaa oikeesti nettiin. Koska nettiä lukevat kaikki HIFK:ssa tälläkin hetkellä aivan herkeämättä.

Peruskuvio ei ole muuttunut miksikään, laji on yksinkertainen. Ja aina kun keskustelen lätkästä jonkun ammattilaisen kanssa, kyseessä on oikea ammattilainen = siitä leipänsä tienannut / tienaava. Eivätkä näkemykset koskaan ole aivan samat, tylsäähän se olisi. Isot linjat ovat kuitenkin yllättävän yhteneväiset. En esimerkiksi tiedä ketään HIFK:n ulkopuolista ammattilaista, joka olisi vuoden -05 jälkeen pitänyt HIFK:n maalivahtitasoa tarpeeksi kovana isoihin saavutuksiin. Tässä on poikkeuksellinen yksimielisyys. Vaikka maalivahti onkin vain osa joukkuetta.

Se, että nyt HIFK:ssa on klikkejä, ei myöskään ole dramaattinen asia. Näyttäkää minulle kiihkeitä ja ratkaisevia aikoja elävä tulevia työsopimuksiaan samanaikaisesti pohtiva työyhteisö, missä kaikki sujuu harmonisesti ja rallatellen ja kaikki ovat suloisesti yhtä mieltä jokaisesta asiasta. Muumilaakso huudettu! Jahas, siinähän ne olivatkin. Ei pidä suurennella myöskään klikkiytymistä, ei toisaalta nonsaleeratakaan. Ika Lehkosen aikainen HIFK, jonne Jan Caloun palasi, oli poikkeuksellisen riitainen ja klikkiytynyt mätäpaise, aivan kammottava työyhteisö. Kevään -10 HIFK on kaukana siitä. Jonkunlainen myrsky vesilasissa on nyt kuitenkin syntynyt. Ja missä sanoin, että pelaajat ovat vetäneet pinnat pelkästään maalivahtivalinnasta? Myös ketjujen sotkemisesta ja penkityksistä on kysymys. Hirso ehkä ansaitsi penkkikomennuksensa, mutta entäpä Arttu ja Wärn? Arttu-Lennu -akseli on HIFK:n ehdotonta perusjuuristoa ja nyt valmennus on ajautunut tietynlaisiin kiistoihin heidän kanssaan. Plus niiden pelaajien, jotka katsovat Arttua ja Lennua vähän ylöspäin - ja heitä riittää.

Mutta se pitää paikkansa, että kiekkoilija on äärimmäisiä poikkeuksia lukuunottamatta loppuun asti lojaali joukkueelleen ja siinä sivussa valmentajalleen. Tärkeysjärjestys on tämä. Olen jutellut HIFK-kapteenistoon kuuluvien pelaajien kanssa ja voin vakuuttaa, että heistä ei saa irti tavuakaan nykykoutsin moitetta. Puhutaan mieluummin tästä kaudesta. Mutta sen voin sanoa, että ero täyttä luottamusta nauttivaan valmentajaan on melkoinen. Sheddenin aikaan pelaajat kohkasivat Dougista loppuun asti. KJ:sta ei irtoa kommenttia, ei hyvää eikä pahaa. Pidetystä koutsista tulee tarinaa ihan pyytämättä. Toivotaan loppukaudeksi työrauhaa, jonka voisi aloittaa mielenvikaisen maalivahtipeluutuksen korjaamisella. HIFK on kaikesta huolimatta parantanut peliään. Kalpa-matsikaan ei ollut toivotonta räveltämistä, itse asiassa se oli mielestäni jopa hieman parempaa pelaamista kuin Jyp-ottelu. Mutta Kalpa oli kenties liigakautensa piikissä nimenomaan viime tiistaina ja Jyp/Sinkku viettivät vaisua iltaa torstaina.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tällä hetkellä on NIIN vittuuntunut olo tuohon Jalosen peluuttamiseen ja maalivahtisekoiluun, että enpäs tiedä miten tässä osaa "kamppeet kerätä" ja motivoida itsensä tämän viikon peleihin.

Mitä enemmän tuota Norosen penkitystä huikean JYP-matsin jälkeen miettii (ja aika mahdotonta olla miettimättä), niin sitä enemmän tulee sellainen olotila, että mitä väliä enää yhtään millään peliesityksillä. Kun onnistumisista ei anneta kiitosta ja luottoa, niin eiköhän ole sitten aikalailla se ja sama, miten sitä pelaaja onnistuu. Lundell tekee aina parhaansa maalilla. Hänen vikansa tämä ei ole milliäkään.

Toinen hermoja raastava tilanne on se, että Jalonen on LÄHES KOKO KAUDEN peluutanut Hirsoa ja Haatajaa väkisin yhdessä, ja sitten kiukuttelee heille ja antaa penkkikomennuksia, kun yhteistyö ei toimi. Miksi se on niin vitun vaikeaa tajuta, että kaikki pelaajat eivät löydä keskenään yhteistä säveltä MISSÄÄN VAIHEESSA niin kuin on ajateltu. Hirson ja I.Pikkaraisen yhteistyö oli parempaa myös senkin takia, että Piku pelasi itselleen aikaa ja tilaa kauempaa vastustajan maalia, josta pisteli suoria laukaksia kohti maalia. Haataja hakee "Köllimäisesti" paikkaa enemmän maalin läheltä, ja menee sinne ryminällä. Tästä johtuen syöttöpaikoissa on eroja. Hirso ei löydä Haatajaa samanlailla, kun löysi Pikun. Varsinkaan sellaisia joukkueita vastaan, jotka pelaavat hyvää peliä oman maalin edustalla. Onko tämä yhtälö jotenkin liian vaikea kalsarille.

Tällä menolla K.Jalonen polttaa sillat pelaajiin totaalisesti, eikä jengi enää sen jälkeen pelaa täydellä sydämellä valmentajalleen. Myös mun puolesta Jalonen voi poistua täältä, jos ei homma muutu jo tällä viikolla. Arvet tästä jää väkisinkin, joten turha edes puhua mistään nollaamiseta. Nyt vaan jännitetään lähinnä sitä, mitä tapahtuu lähitulevaisuudessa, kun Nokka säätää miten sattuu, ja kaikilla on hermo kireällä.
 

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maalivahti valinnasta ja muitakin huomioita

Vaikuttu siltä että haluttiin antaa Nortille vain lepo peli väliin. Nyt pelataan härkävikkoja ja pelejä on 3 viikkossa. Yksi veskari ei jaksa pelata kaikkia varsinkin jos on JYP matskin kaltaisia jossa tulee paljon torjuntoja. Mielestäni Kerhoa vastaan matsi ei kaatunut Lundelliin vaan pieniin asoihin. Kyllä Clarken pitää olla maalin edessä hereillä. KJ halusi tiivistää kolmanteen erään ja jonkun on silloin jäätävä penkille. Ei tähti status anna oikeutta pelatata laiskasti. Esim. Naapurissa Jortikka antoi kyytiä heidän tähdille Saipa matsin jälkeen. Tiistaina taas nähdään missä mennään.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Callahan: Kokeilut eivät ole huono juttu ja filtityskin joskus paikallaan. Mutta jos tietty koutsi vetää 99% kaudesta ensin täsmälleen samaa latua, vaikka tielle tulee jo paljon jänistäkin isompia esteitä, niin onhan se tietty paniikkiviesti pelaajistolle, kun tämä totinen tallaaja 100 metriä ennen maalia aloittaakin aivan perkeleellisen siksakin. Josta osa voi olla ihan tarpeellistakin. Jos valmentaja sanoo kauden alussa, että mun jengissäni ei turisteja katsella, pelipaikka pitää ansaita, niin sehän on vain hieno asia. Jortikan ja Summasen ei edes tarvitse sanoa sitä. Mutta jos valmentaja vain sanoo noin, eikä tosiasiassa tee kuitenkaan mitään, niin minkälaisena esimiehenä häntä silloin yleisesti ottaen pidetään? Lepsuna. Duuni kuin duuni.

Niinpä koutsi luo tietyn moodin joukkueeseen pitkän ajan kuluessa. Otetaan esimerkiksi Hirson ja Haatajan väsymätön peluuttaminen samassa ketjussa. Monen mielestä se olisi pitänyt pistää poikki ajat sitten, mutta kyllähän koutsi peluutuksellaan viestittää tiettyä luottamusta kiinteisiin kokoonpanoihin. Onko pelaajien vika, jos hämmentyvät otettuaan luottamuksen vastaan ja kuulevatkin muutama matsi ennen kauden loppua, että paskaahan te olette olleet koko ajan, menkääs filaan ja neloseen! Moni varmaan tietääkin ansainneensa filan, mutta kyllä joukkueen sisään leviää äkkiä sellainen mieliala, että nytkö tässä sitten vasta alkavatkin näytönpaikat? Vastahan tässä on puoli vuotta mentykin. On ihan inhimillistä, että joukkue saattaa kokea valmentajansa painelevan paniikkinappulaa suu vaahdossa. Saman koutsin, joka on ollut kliininen virkamies edelliset kaksi kautta. Kukaan pelaaja ei ihmettelisi koirankoppielämää Tamin, Sumon tai Jortsun jengissä. KJ taitaa olla paitsi itse paniikissa, myös myöhässä uusien kuvioidensa kanssa.

Leikitään, että olet saanut työpaikan Titanicin konehuoneessa. Matkan edetessä kuulet itsekin, että siellä saattaa olla jäävuoria edessä, mutta kapu pitää kivinaamana kurssin koko ajan samana. Saatat jopa parin kaverisi kanssa kysyä, että ihanko mennään näillä samoilla säädöillä vielä? Jos kapu vaan toteaa, että minä vedän isot linjat, väännä sinä vain mutteria siellä, niin tietty mielialahan miehistöön leviää. Ehkä jopa luottamus. Kapuhan on maineikas. Mutta mitä tapahtuu, kun kesken rauhallisen kortinpeluun komentosillalta tuleekin huuto: JUMALAUTA ! JÄÄVUORI EDESSÄ ! TEHKÄÄ JOTAIN, AIKAA 2 MINUUTTIA ! No, ammattimiehet tekevät varmasti parhaansa, mutta onko heidän vikansa, että konehuoneen valmiustila äkillisiin muutoksiin on nollatasolla? Onko tällaisesta edes vihjattu? Samat kaverit toisentyyppisen kapun kanssa (kapun, joka esimerkiksi varautuu etukäteen myös pahimpaan ja treenauttaa tätä varten) voisivat omata paljon suuremmat valmiudet tehdä jotain. On siitä apua tai ei. Miehistö eläisi silloin aivan erilaisessa valmiustilassa. Vanha sotapäällikköhän sanoi: Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan. Ja aina samanlaiset rutiinit ovat armeijan taisteluvireen tuho.

Menipä syvälliseksi : ). Mutta siis, ei kokeiluissa sinänsä mitään pahaa ja ehkä parempi nyt kuin ei koskaan. Mutta maalivahtivalinta oli täyttä mielenvikaisuutta. Höpö höpö Noronen mitään lepoaikaa tarvitsee torstain ja lauantain väliin. Pelaamaan se on tullut ja pelasi helvetin hyvin edellisen matsin. Jotenkin ymmärtäisi paremmin, jos kakkoseksi olisi rempaistu kaveri, joka olisi viime aikoina voittanut edes yhden ottelun ja päästänyt alle 4 maalia. Sen lisäksi, että maalivahtivalinta oli ykkösen peliesityksenkin perusteella kiistatta väärä, myös ero ykkösen ja kakkosen välillä on liian suuri. Edelleen: Laskekaa vain se aika, jonka Noronen & Lunkka ovat parin muodostaneet. Vastaavan periodin sisällä toinen voittaa yli 50% otteluistaan, toinen 0%. Maalien päästämisessä +1 maalia eroa per matsi. Näitä lukuja ei kannata paapoa pienemmiksi. Niemisen päästäminen Kookoohon oli kuitenkin virhe. Ja saman virheen olisin siis tehnyt itsekin joulukuun alussa.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
HIFK:ssa voitaisiin kokeilla seuraavat pari matsia niin, että KJ katsoisi pelit Raution ja Saken kanssa katsomosta. Eilakaislalta tms. varmaan löytyisi stuntti joka hoitaisi homman paremmin kun nykyiset.

Mitä hävittävää tässä enää on. KJ on jo nyt mielestäni näyttänyt, että pitkät kalsarit eivät edelleenkään sovi HIFK:n koppiin.

Ihan sama miksi hävitään, mutta hävitäänpä kuitenkin. Kiitos KJ menneistä. Oppisi eivät sovi tänne. Näkemiin.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
HIFK:ssa voitaisiin kokeilla seuraavat pari matsia niin, että KJ katsoisi pelit Raution ja Saken kanssa katsomosta. Eilakaislalta tms. varmaan löytyisi stuntti joka hoitaisi homman paremmin kun nykyiset.

Ei tartte niin pitkälle mennä hakemaan. Mä voin hoitaa sen tontin vaikken taktisista kuvioista mitään tajuakkaan. Mutta kyllä nyt pelin sisällä osaisin reagoida ja ketjut pistää kuntoon. SAATANA!

Pikkusen leikkaa kiinni IFK:n koko valmennus trio. Kiviseinää vasten vaan ja...
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kari Jalosen tapauksessa on hyvin luultavaa, että maalivahtivalinta on tehty jo hyvissä ajoin ja veskareille on siitä ilmoitettu. Ja tapana myös on, että näistä sopimuksista pidetään kiinni, riippumatta edellisten otteluiden lopputuloksista. Syitä on useita, mutta yksi painava syy on se, että myös maalivahdit treenaavat ajoittain kovempaa kuin normipäivänä. Ja jos olet pelivuorossa, et pysty samalla tavalla treenaamaan kovaa, ilman että se vaikuttaa kroppaan ja sitä kautta mahdollisesti myös peliesityksiin. Ja jotta Noronen olisi täydessä tikissä myös myöhemmin, hänenkin on treenattava ajoittain kovempaa. Jos sitten toinen veskari ei olekaan pelikykyinen, tilanne on toki toinen, mutta normioloissa suunnitelmista pidetään kiinni. Ja olen harvinaisen tietoinen siitä, että Lassila, Riksman ja Vehanen pelaavat liki kaikki joukkueensa pelit, mutta epäilen, että se otetaan huomioon myös harjoittelussa pidemmällä tähtäimellä.

On mahdollista, että tästä ei kuitenkaan ollut kysymys HPK-pelissä, vaan kenties siitä, että puolustuksellisesti hyvin menneen JYP-pelin jälkeen valmennus uskoi, että IFK:n pelaajat kykenevät pitämään puolustuspaketin kasassa peräti kahdessa perättäisessä ottelussa ja näin ollen oletettiin Lundellin hyvin riittävän aina pahassa Rinkelinmäessä. Näin Jannekin olisi saanut nauttia hyvän puolustuksen takana pelaamisesta ja saanut itseluottamustaan kohotettua. Ja omasta mielestäni JYP-pelin puolustuksella HPK:lla ei olisi ollut kahta sanaa taistelussa ottelun voitosta. Nyt kuitenkin Jalosen kokeilu/päätös kasahti kiville ja tärkeät pisteet jäivät Hämeenlinnaan.

Ei tässä aihetta paniikkiin silti ole vieläkään, siellä sössii muutkin jengit keskenään ja ristiin. Toki olisi itseluottamuksenkin kannalta ollut todella tärkeää voittaa, mutta nyt fiilis on pakko kaivaa jostain muualta. Ja jos jollekin tulee yllätyksenä, että IFK:n kopissa on eripuraa, niin on kyllä onnistunut hienosti unohtamaan viimeiset kaudet. Ainahan siellä riidellään. Ja ainahan se on pohjimmiltaan mulkun koutsin syytä. Sheddenin kaudella ei varmaan riidelty yhtään, koska Doug on rehti lätkäjätkä ja jengissä oli Jere ;). Toisaalta joukkue oli myös täynnä puukätisiä nuoria kundeja, jotka on helppo saada syömään kädestä käymällä yhdessä pelin jälkeen bissellä. Naapurista sitten osataan kertoa, oliko sekään niin auvoisaa kuherruskuukauden jälkeen, ja oliko sitä Sheddenin ajokoirakiekkoakaan ihanaa pidemmän päälle katsoa. Yhtä varmaa kuin että kevät tulee ennen pitkää on se, että kuppikunnat nostavat päätään. Siellä on joukko pelaajia, joilla päättyy sopimus tähän kauteen ja fakta on se, että samanlaista liksaa ei ole monelle muualla tarjolla. Siinä voi alitajuisesti olla pelaajilla myös pelko persiissä, että tulikohan sitä sittenkin jossain vaiheessa hieman löysennettyä asennetta... ja nyt se kusipää muistaa senkin? Pitää antaa näyttöjä myös tulevaa kautta ajatellen ja se on varmasti rankkaa, koska joku voi löytää itsensä pahimmillaan Mestiksestä.

Onko mahdollista, että Jalonen on keskustellut Hirschovitsin ja Haatajan kanssa heidän tilanteestaan? Onko mahdollista, että pelaajat ovat itse halunneet jatkaa yhdessä uskoen, että kyllä se yhteispeli löytyy? Jätkät tietävät itse oman potentiaalinsa ja sen, että jos peli naksahtaa kohdalleen, tulos on murhaavaa. Hirson ja Haatajan ero vain on siinä, että Hadella ei paria poikkeusta lukuunottamatta selkä ole suoristunut, toisin kuin Kimillä, vaikka onnistumisia ei ihan hirveästi ole tullutkaan. Suurin ero ja vaikutus on sillä, että toinen on joukkueen kapteeni. Kapteenille moinen on anteeksiantamatonta. Hadehan on juntti saamelainen. On siinä eroa.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
HIFK:ssa voitaisiin kokeilla seuraavat pari matsia niin, että KJ katsoisi pelit Raution ja Saken kanssa katsomosta. Eilakaislalta tms. varmaan löytyisi stuntti joka hoitaisi homman paremmin kun nykyiset.

Olen jo aikaisemmin ihmetellyt miten vain pelaajia pannaan KiVaan eikä myös valmentajia. KiVassahan on ainakin sellainen Föönin stuntti-tyylinen valmentaja, joka ainakin sen lainaviikon (tai pitempi) aikana pitää hulppeat lehdistötilaisuudet. "Anna saatana kakkua"!!!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En itsekään usko Norosen mitään lepovuoroa tarvitsevan ja olisihan sen lepovuoron Norosella voinut hieman toisenlaisessa tilanteessa antaa. Nyt se annettiin Norosen huippupelin jälkeen. Itse olisin antanut sen kotipelissä Ilvestä, Pelicansia yms. vastaan, jos olisi ollut edellisestä ottelusta voittopeli alla tai vastaavasti missä tahansa pelissä Norosen huonon pelin jälkeen.

Kyllä HIFK:n valmennus tällä hetkellä huokuu epävarmuutta ja väärät ratkaisut seuraavat toisiaan. On päästetty kierre tässä asiassa päälle. Maalivahtipeluutuksessa ja ketjukokoonpanoissa tapahtuvat suurimmat jäätymiset. Lisäksi ottelut hävitään liian usein samalla kaavalla, eli kun on saatu momentum, niin siitä luovutaan antamalla vastustajalle peli välittömästi tämän jälkeen, kun pitäisi itse tehdä tai ainakin hakea agressiivisesti seuraavaa maalia. Ei tasoihin tulo ottelussa ole mikään hengähdyksen paikka. Silloin isketään.
 
Sikäli mikäli KJ ei jatka tai hänen kanssaan ei jatketa, aukeaisi mahdollisuus The Sir:n comebackiin vol 3. Mediaseksikkyys taattu.
IFK:n ensi kauden rosterissakin on sen verran täyttämättömiä paikkoja, että brändinnäköisille pelaajille löytyisi kysyntää. Draamaa, rytinää ja brändiä, jota voisi näin sudeettiporilaisenakin katsella paikanpäällä jokusen kerran pelkästä brändinjanosta.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä on käymässä niin, että HIFK:lla on kaikesta huolimatta niin kova materiaali, että tämä pelastaa Jalosen. HIFK vetää runkosarjan TOP 6:ssa ja vastuksesta riippuen tippuu joko ensimmäisellä kierroksella tai maksimisuorituksella päästään pronssiotteluun. Normaalioloissahan putoaminen puolivälierissä olisi potkujen paikka, mutta Jalosen juuri ruuvattu jatkosopimus taannee jatkon.

Tämä tatkoittaa sitä, että HIFK lähtenee ensi kauteen vielä paremmalla materiaalilla, kuin tähän kauteen. Riippuen tietysti MV:stä. VP, Granlund vuoden vanhempana yms..., mutta siltikään HIFK ei ole mestaruusjunassa.
 

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JHag: Suurin ongelma on Hirson selänsuoristuminen. Kapteenin tulee näyttää esimerkkiä joka matsissa ja johdattaa joukkue voittoon. Granlundin siirto Hirson ja Haatajan kanssa ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla vaan Lennu takaisn ruohimaan ykköseen ja Granlund Ramstedin ketjuun.

Maalivahdin peluutuksessa pitää ottaa huomioon kakkosen pelivire, joka ei pysy muuten kuin pelaamalla. Kauhein tilanne olis se jos Noronen loukkaantuisi ja meillä olisi maalivahti joka on ollut koko kevään penkillä eikä ole pelannut yhtään peliä. Niemisen lähettäminen Kouvolaan oli oikea ratkaisu.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Höpö höpö Noronen mitään lepoaikaa tarvitsee torstain ja lauantain väliin. Pelaamaan se on tullut ja pelasi helvetin hyvin edellisen matsin.

Toisaalta jos mietitään tulevaa kahta viikkoa, jossa on 6 peliä ja tiedossa on ettei Noronen vaan voi pelata näitä kaikkia (esim. siksi että Lunkallekin tulee saada pelejä alle mahdollisen loukkaantumisen varalle) niin mihin peliin näistä laittaisit Lunkan maalille:

Kalpa(k), Jyp(k), HPK(v), Blues(k), Jokerit(v) vai Ässät(k)

Kyllä tuo keskimmäinen HPK peli näyttää houkuttelevimmalta tai sitten tuo Ässäpeli kotona. Saattaapi hyvin olla että Lunkka pelaa nuo kummatkin.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Toisaalta jos mietitään tulevaa kahta viikkoa, jossa on 6 peliä ja tiedossa on ettei Noronen vaan voi pelata näitä kaikkia (esim. siksi että Lunkallekin tulee saada pelejä alle mahdollisen loukkaantumisen varalle) niin mihin peliin näistä laittaisit Lunkan maalille:

Kalpa(k), Jyp(k), HPK(v), Blues(k), Jokerit(v) vai Ässät(k)

Kyllä tuo keskimmäinen HPK peli näyttää houkuttelevimmalta tai sitten tuo Ässäpeli kotona. Saattaapi hyvin olla että Lunkka pelaa nuo kummatkin.

En mä vain ymmärrä.....NHL:ssä esim. veskarit vetää vaikka millaisia settejä lepäämättä. Mikä lepokoti HIFK:sta on tullut? Muissa jengeissä kyllä veskarit pelaa ja jaksaa. Moni maalivahti sitäpaitsi pitää pelaamisesta ja haluaa pelata vaikka kaikki matsit jos se on ittestä kiinni.

Tämä Lundellin pelaaminen nyt on sitä Saken ja KJ:n sosiaalipornoa. Kaikilla on kivaa....Nuori Suomi.... Sanoihan KJ että Lunkka on supervedossa.....huoh... Ton se varmaan kuuli Sakelta, joka on pihalla as usual.

Jortikka sanoi jossain haastattelussa, että se ei viitsi edes sekaantua näihin veskarikysymyksiin. Ovat kuulemma niin sekavaa jengiä, että ei se ota niistä selvää. Riksman pelaa, koska on hyvä ja pelaa hyvin. Pelaa varmaan melkein kaikki pelit. Näin naapurissa.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan hullua tulla selittämään jollain pelimäärällä ja veskojen levolla. Noronen on täysi pro näissä asioissa ja ihan saletisti pystyy tollaset matsiurakat vetämään. Tässä nyt vaan yritetään selittää valmennuksen mokia.

Eikö se paljastavin lause ollut tämä:"Meillä ei ole selkeää ykköstä" tjs? Kuka muu kuin HIFK:n valmennustrio ajattelee noin? Ei kukaan.

Noronen on selkeä ykkönen. Noronen on palkattu pelaamaan. Noronen haluaa pelata koska a) tarvitsee näyttöjä ensikauden soppariin oli se sitten missä jengissä tahansa b) koska se on kaverin ammatti.

Kaikki muu on selittelyä. Lundell on selkeä kakkonen, kenen piti tulla tuuraamaan koska meidän originaali kakkonen meni klesaks. Sitten meidän originaali ykkönen pudotti tasonsa ja sai lopulta lähteä kouvolaan. Ennen tätä HIFK hommasi(kerrankin viisaasti) Norosen, JOKA ON SEN JÄLKEEN OLLUT SELKEÄ YKKÖNEN NIIN NÄYTÖILTÄÄN KUIN MUUTENKIN.

Hohhoijaa. Vain HIFK:n valmennustrio ei ole tätä tajunnut. Tästä syystä me annetaan turhaa tasoitusta muille jengeille.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Ennen tätä HIFK hommasi(kerrankin viisaasti) Norosen, JOKA ON SEN JÄLKEEN OLLUT SELKEÄ YKKÖNEN NIIN NÄYTÖILTÄÄN KUIN MUUTENKIN.

Hohhoijaa.
- - -

Hohhoijaa vaan sinnekin päin. Norosella on ollut tasan kaksi ns. hyvää peliä. Kotipeli Ilvestä vastaan, jossa Ipa oli enemmän kuin munaton. Silti teki yhden maalin. Jyppipeli oli sitten sitä tasoa, jolla HIFKin veskarin pitäisi olla, jos mielitään puolivälieriä pitemmälle.

Enpä siis lähtisi heittämään capslockeilla vielä juuri mitään. Kahtellaan.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jyppipeli oli sitten sitä tasoa, jolla HIFKin veskarin pitäisi olla, jos mielitään puolivälieriä pitemmälle.

Enpä siis lähtisi heittämään capslockeilla vielä juuri mitään. Kahtellaan.

Joo, peluutetaan vaan Lunkkaa koska Noronen on pelannut vain kaksi hyvää peliä. Nollasi Jypin, mutta mitä siitä kun päästi Ipaa vastaa yhden. Vilttiin! Lunkka byyriin.

Kertokaa mulle miksi HIFK:n ei pitäisi lähteä parhailla aseilla joka matsiin? Kun noi muut jengit kyllä tekee sen.

58: Luuletko että Noronen hommattiin kakkoseksi? Tai että Lunkka on yhtä hyvä, kun voidaan peluuttaa nykysellä vaihdetaan-ei vaihdeta-vaihdetaan menolla?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Callahan: Oon kanssasi samaa mieltä siitä, että Lennu pitäisi siirtää takaisin ykköseen ja MG omaan ketjuunsa. En osaa erottaa toisistaan Hirsoa ja Haatajaa siinä mielessä, että Hirso kyllä yrittää, mutta Haataja ei jaksa tai päinvastoin. Olen nähnyt matseja, joissa Hirso on antanut Haatajalle Jyppi-pelin tyyppisiä namupasseja, joista Hade ei ole saanut edes laukausta aikaiseksi. Olen myös nähnyt matseja, joissa Hade on tehnyt itse maalipaikkansa ja maalinsa, kun sentteristä ei ole mitään apua. Veikkaan, että nämä pelaajat haluaisivat vilpittömästi löytää toisensa, mutta ovat mentaaliltaan ja pelinluvultaan aivan liian erilaisia. Hirso pitää kiekkoa, näkee Micken tapaan paljon ennen keskivertopelaajaa mitä tulee tapahtumaan ja toimittaa kiekot mestoille millimetrintarkasti. Tämä siis silloin, kun hänellä on sopiva laituri mallia Piku. Haatajasta sanoin jo omassa ketjussaankin, että pelisilmä ei varsinaisesti kuulu hänen vahvuuksiinsa. Hade ei ole kovin hyvä tekemään työtä kiekottomana, hän rakastaa kiekkoa siinä missä Hirsokin. Kaksi kiekollisena viihtyvää kaveria samassa ketjussa on jo aika murhaa ja tässä tapauksessa vain toinen näistä tekee peliä. Diggaan Haatajasta aivan saatanasti. Hänessä on paljon samaa kuin Hannes Hyvösessä. Haatajahan on aivan törkeän itsekäs pelaaja, joka haluaa lätkässä yhtä asiaa: tehdä maaleja. Tämä ei ole huono piirre, vaan virkistävää antisosiaalikiekkoa. Jos Haataja ensinnäkin kehittää kiekotonta pelaamistaan ja toisekseen saa nöyremmän sentterin, joka ei halua kaikkien maalien olevan jumalaisen hienoja, kaveri tulee takomaan käsittämättömät maalilukemat. Puolustaa hän ei osaa ja ollakseen oikeasti noin yksipuolinen pelaaja, hänen pitää ollakin loistava snaipperi. Jyp-matsin laukaus ei jättänyt paljon jossiteltavaa. Kukaan muu tässä liigassa ei niittaa tuollaisia.

Oli miten oli, mielestäni kaikkeen tulosurheiluun liittyy se, että ehjää ei pitäisi korjata. Parempi maalivahti pelaa enemmän. Toimivaa ketjua ei hajoteta, jos menee pari matsia vihkoon, pitää katsoa kokonaisuutta. En vieläkään käsitä alkuperäisen kolmosen hajottamista. Alkusyksy on sopivaa aikaa säätää ja vääntää, mutta sitten pitäisi löytyä tietty permanentti. SM-liigan ottelumäärät ovat todella vaatimattomat änäriin / ahl:ään verrattuna ja SM-liigassa ei saa pelata yhtään sellaista 1-veskaria, jonka fysiikka ei kestä tarvittaessa vaikka koko kauden pelaamista. Joten ei Noronen mitään fyysistä lepoa kaivannut. Kärpät Heikkilän aikaan pelasi pelkästään Bäckströmillä, Jortikalla on aina ollut vahva 1-vahti ja HIFK:n mestaruus tuli Tim Thomasin kanssa. Ei saanut Sakke paljon pelejä enää TT:n jälkeen, jäiköhän siitä joku kauna? On kaunis ja viehättävä ajatus, että joukkueessa olisi kaksi hyvää maalivahtia, mutta toistaiseksi vain ex-mv Dufva on saanut tällaisen aikaiseksi. Pääsääntöisesti mestaruudet otetaan yhden maalivahdin kuviolla, lisätään Tarkkikin sinne. Mitä pahaa siinä on?

Okei, aina voidaan jossitella, kuten Kärpät Bäcksin loukkaantuessa. Piti ottaa Korhonen (muistaakseni) ja kultahaaveet karisivat. Mutta se on riski, joka kuuluu lajiin. Narreilla ei ole Riksmanin veroista kakkosta, mutta narrien kakkosen ottaisin Lundellin tilalle anytime. Eihän tässä mitään tarvitsisi ihmetellä, jos Lundell olisi saanut jotain kiinni 3.12. jälkeen. Mielestäni henkilöt, jotka puolustavat Lundellin peluutusta pelkästään sillä klausuulilla, että kakkosenkin pitää saada peliaikaa, unohtavat onnellisesti että kuusi yritystä (18p) Lunkalla on ollut Norosen aikana ja pisteitä on tullut nolla. Nyt meni mielestäni jo tässä vaiheessa kevättä ohi se aika, jolloin katsotaan a) kumpi on ykkönen ja b) paljonko ykkösen tulisi pelata. En tiedä ketään muuta valmentajaa kuin Nenän, jolla olisi tässä epäselvyyttä: a) Noronen on ykkönen b) Mahdollisimman paljon.

Vaikka olisi kuinka sovittu etukäteen, että Lunkka pelaa lauantaina, meni torstaina miten meni (sinänsä näiden sopiminen etukäteen on oikeasti säälittävää paskaa, pitäisi vähän elää pelien mukaan), on oikeasti aihetta huoleen, kun joukkueen päävalmentaja sanoo: "Meillä ei ole selvää 1-maalivahtia". Haloo, eikö tuossa pitäisi soida jo kellojen aika lujaa? Mulla on tässä 2 maalivahtia. Sinä aikana kun he ovat kimpassa olleet, toinen on pelannut 12 kertaa ja voittanut 6 matsia, toinen on pelannut 6 kertaa ja voittanut nolla matsia. Haluan kuitenkin tähdentää, että tämä enemmän pelaava ja todennäköisemmin voittava ei ole ykkönen. Tuo on älyllistä epärehellisyyttä ja lisäksi vastenmielisen kuuloinen lausunto Norosen kannalta. Oma koutsi siinä kusee suoraan päälle. Jos Nenä olisi sanonut, että virheitä tehtiin ja näistä opitaan (ihan nimiä mainitsematta), niin suhtautuisin paljon luottavaisemmin. Mutta ensinnäkin: Onko kukaan koskaan kuullut Nokan myöntäneen mitään virhettään? Huolestuttavaa perseelleen mennen maalivahtivalinnan jälkeen on se, että ykköskoutsimme heittää ensin emävaleen (ei ole selvää ykköstä) ja sitten nostaa esiin muita pelaajia.

Jokin mättää ja lujasti. Jalonen mokasi pelinjälkeisessä vapinatuokiossaan enemmän kuin itse ottelussa. Toivon aina seuralle parasta, mutta paska maku lauantaisesta jäi ihan kokonaisuudessaan. Kari Jalosen pro-osastolle minulla on hyvä uutinen. HIFK:lla ei ole minkäänlaista Plan B:tä sen varalta, että KJ kenties dyykkaisi toisen kauden peräkkäin. Toimistolla uskotaan vilpittömästi että kauden 10 / 11 kausikortit combolla Nenä & HIFK menevät kuin kuumille kiville myös silloin, jos HIFK putoaa jo ennen välieriä. Tämä on ihan liikkeenjohdollisesti huolestuttavaa näin hektisessä bisneksessä. Kyllä kiekkojoukkueen pitää aina olla antennit auki, sillä mikään ei ole kiveen hakattua. Plan B pitää tehdä aina, tykättiin siitä tai ei.
 

Jimi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitalit jaetaan keväällä

Täytyy taas pitkästä aikaa kirjoittaa kun keskustelu on omasta mielestäni mennyt eräillä täysin överiksi.
Ei, en ole tyytyväinen viimeaikojen peliesityksiin. Näkeehän sen otsallakin että parannettavaa riittää. Syynä on kuitenkin usein pelaajien henkilökohtaiset virheet tai saamattamuus.
Kuitenkin olemme edelleen neljäntenä ja näin ollen hyvissä asetelmissa kevääseen. Potentiaali joukkueessa on kova ja jos palaset loksahtavat kohdalleen ja muutamat perättäiset voitot tuovat tarvittavan itseluottamuksen niin pitkälle mennään.
Laitoin tämän KJ ketjuun koska täällä on kaikkein paksuimmat jutut. Omalta kohdalta luottoa riittää ja haluan uskoa että muutokset peluutuksessa ja maalilla palvelevat yksinomaan kevään huipennusta. Jos kuitenkin lähdetään lauluun kuten vuosi sitten niin olen ensimmäisten joukossa kengittämässä valmennusta ja kiroamassa jatkovuotta. Samalla vaadin kaikille muillekin kenkää.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuitenkin olemme edelleen neljäntenä ja näin ollen hyvissä asetelmissa kevääseen. Potentiaali joukkueessa on kova ja jos palaset loksahtavat kohdalleen ja muutamat perättäiset voitot tuovat tarvittavan itseluottamuksen niin pitkälle mennään.

Ei täällä kai kukaan ole tosissaan tuota ensimmäistä lausetta ainakaan kiistänyt? Peliesitykset-ketjussahan itseäni pidetään haihattelevana optimistina, sillä olen jauhanut joulusta asti, että HIFK pitää varmasti paikkansa kuuden joukossa ja on erittäin mahdollisesti jopa kotiedun saavuttaja. Perusteena se, että mielettömiä muutoksia ei sarjataulukossa enää tammi-helmikuussa tapahdu, pistekeskiarvot ovat asettuneet kohdalleen.

On kuitenkin täysin sallittua ihmetellä valmennuksen toimintaa ja mielestäni on oikein tehdä se valmentajaa käsittelevässä ketjussa. Eihän se sinänsä mikään meriitti koutsille ole, että HIFK:n materiaalilla ollaan liigassa neljäntenä. Neljäs on suunnilleen minimitaso. Mua kiinnostaa tietenkin eniten loppujen lopuksi jaettava sijoitus ja alle neljänneksi jääminen olisi surkea dyykkaus joukkueelta, kuten myös Nokalta. Ja näkisin kolmannen kauden häneltä tällaisessa tilanteessa aivan mahdottomana.

Olen samaa mieltä kanssasi siis isoista linjoista, mutta en jaa sitä mielipidettäsi, että tässä ketjussa olisi mennyt kenelläkään "täysin överiksi". Viestejä taaksepäin lukiessa löytää hyviä perusteltuja mielipiteitä puolintoisin ja siksi tätä kai keskustelupalstaksi kutsutaankin?

PS. Kenkää kaikille!
 

strava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hirso pitää kiekkoa, näkee Micken tapaan paljon ennen keskivertopelaajaa mitä tulee tapahtumaan ja toimittaa kiekot mestoille millimetrintarkasti. Tämä siis silloin, kun hänellä on sopiva laituri mallia Piku.

Valitettavasti Pikulla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Näin tapahtuu ainoastaan paineettomissa matseissa.
Valitin jo vuosi sitten Hirson flekuilusta ja sain rintaman vastaani, etupäässä Jhagin ja kaksisataa metriä tilastoja kuinka pistepörssin kärki ei voi olla flegu.
Tosiasia oli kuitenkin, että aina kun viime vuonna oli tilaisuus nousta säälipaikalta, niin Hirso veti rillit ja puhumattakaan sääleistä. Ihan perkele oikein, että puree tuppea ainakin kaikissa matseissa, missä on pientäkin panosta.
On kuitenkin luojan onni, että meillä on maailmanluokan maalivahti, joka tosin on pelannut vain yhden hyvän ottelun, mutta kävihän se hanskaamassa. Pelatkoon kaikki loppumatsit. Saakohan varamoken tilalle ottaa jonkun kenttäpelaajan, jolloin olisi vielä ylivoima pelaaja-aitiossakin ?
Jotenkin tuntuu, että olet täysin menettänyt arvostelukykysi. Tällä hetkellä Norrena on jumala ja Janne yhtä paska kuin Jani pari kuukautta sitten vaikka pelasi mun mielestä parikin hyvää matsia ja jotain Hirsoa pitää raahata jengissä ja ykkösessä, vaikka jopa Jalonen näkee, ettei hommasta tue mitään.

Jos on tarkoitus, ettei mennä ilman backuppia pleikkareihin, niin sinunkin tulisi myöntää, että Jannellekin pitää saada pelejä. Kyllä, itseänikin mietitytti, että 0-pelin pelannut moke vaihdetaan pois, mutta olen ihmetellyt saakelisti montaa muutakin asiaa ja tullut siihen tulokseen, ettei dementoitunut nuppini pysty kaikkea järkeilemään. Tästä syystä nenä saa hoitaa järkeilemisen. Hänellä kuitenkin on joku suunnitelma ja jos se ei toimi ja hän ryssii tämän kauden noilla jätkillä, niin tulen kanssasi kirjoittelemaan panderolleja Nenä v...uun, pitkät kalsarit pihalle jne. Mutta nyt on aika kaudesta jolloin tiedetään, että näillä mennään nenää myöten ja en ymmärrä, että ruvetaan lietsomaan jotain joukkokapinaa päävalmentajaa vastaan, kun pitäisi kaikki tuki ja kannustus antaa joukkueelle ja taustavoimille(paitsi Sakke vi..un).

ok. neljäs konjakki rupeaa vaikuttamaan, että ehkäpä tämä tässä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös