Kari Jalonen HIFK:n valmentajaksi

  • 593 252
  • 1 971

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Ei kyllä todellakaan löydy tarpeeksi suuria sanoja selittämäät tätä ihmetyksen ja vitutuksen määrää. Henk.kohtaisesti ei olisi tullut mieleenkään, että J. Lundell luistelisi tänään maalille.

En ymmärrä, että mikä Nortin pelaamisessa ei torstaina miellyttänyt. Ehkä Jalonen ja Nybondas hankki Nortin maalintekijäksi (onhan Norosella enemmän änärimaaleja ku suurella osaa pelaajistosta). Sitten ymmärtäisin.

Tuli tässä kuitenkin mieleen, että kuinka suuri osa tästä valinnasta on Sakarias Lindforsin ansiota? Lähinnä se, että kumpi loppupeleissä päättää veskarivalinnasta; Pääkoutsi vai "mv-valkku"?

No, varmaan näin perinteisesti Janne yllättää meidät kaikki ja torjuu +40 kiekkoa päästäen yhden kuitenkin puikoista. IFK häviää 1-0 ja Jannen piikkiin. Perkele.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Mikäs tässä nyt taas mättää?

Kun Noroselle tuli tappioita/imurointeja täällä vihdoin 'myönnettiin'/'tajuttiin', että maalivahtipelissä ei ole joukkueen ongelma. Nyt kuitenkin heti nousi maalivahtiongelmat pöydälle, kun Janne nimettiin kentälle???

Tuulipukukansaa......????
 

Mies-Olavi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan se aina mahdollista että Nortilla on joku pikku kremppa ja halutaan vetää varman päälle? En tiedä, spekuloin vain.

Muuten en oikein ymmärrä miksi Jannee peluutetaan - jopa skisma skenario ei selitä tuota, Nokka itse halunnut Nortin ja Nokka haluaa menestystä.

Toki pitää odottaa notta peli alkaa, ei se olisi ensimmäinen kerta kuin ilmoitettu ykkönen ei olekkaan aloittava maalivahti.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
KJ:lle ja sen marttakerholle potkut HIFK:sta heti.

Urhon haastattelussa paistoi jo läpi selvästi antautunut mies. Iso pala oli kurkussa kun haastattelija aivan asiasta ihmetteli miksi Noronen ei ollut maalissa.

.....(poisto välistä by JHag)

Toivottavasti KJ saa kenkää nyt heti. Norosen penkittäminen ja kaiken paskan Hirson syliiin heittäminen osoittaa, että mies ei nyt tiedä miten rakentaa tästä joukkueesta voittava joukkue.

Vastaan Kalsariketjuun. EN VOISI OLLA ENEMPÄÄ SAMAA MIELTÄ! Mitä vittua tuo poronnylkyttäjä oikein leikkii ja kuka se kuvittelee olevansa? Jos jossain jänkällä on kova homma ajella Skiidoolla päin puuta maineen noustessa nais(t)en keskuudessa, niin tiedoksi: Ei perkele toimi täällä!

Tämä on kilpaurheilua ja valmentaja, joka lähti tähän otteluun nähdynlaisella maalivahtivalinnalla on ala-arvoinen. Mielestäni HIFK:lla ei ole mitään syytä jatkaa kyseisen pellen ja hänen frendinsä Pygmin ja mykän käsinukkensa Raution kanssa. Kuusi kertaa on Lundell pelannut Norosen tulon jälkeen. Kuusi kertaa, joista kaksi kertaa tullut Norosen voiton jälkeen maaliin. Tuloksena on kuusi tappiota, voittoprosentti 0% ja päästettyjen maalien keskiarvo yli 4,0. Mitä veikkaatte, kummalla maalivahdilla Jortikka olisi lähtenyt tänään? Urama? Dufva? Matikaisen Petu?

Hävitä saa, varsinkin hävitä taistellen. Mutta on raukkamaista ja ala-arvoista paapoa yhtä liki nelikymppistä aikamiespoikaa, josta tykkää vain HIFK:n liepeille syntynyt epäilyttävän suuri marttakerho. Ja nyt en mene maalivahtiketjuun haukkumaan Lunkkaa. Toivotin hänelle kaikkea parasta matsiin ja uskon, että hän teki parhaansa. Mutta kun se ei riitä liigatasolla edes kakkosmaalivahdiksi. Toivottavasti joku lähettää Jaloselle esimerkiksi Tamin kliiniset kommentit. HIFK:lla olisi ollut täydet mahdollisuudet voittaa Noronen maalinsuulla. Ja jos joku kertoo, että Janne pelasi kivasti lokakuussa, niin suksikoon kuuseen. Helvetinkö väliä sillä enää on? Miksi Noronen otettiin, jos tarkoitus oli mennä tällä oman talon vähän retardilla aikamiespojalla? Norosena ehkä pakkaisin kamani, lähtisin Kanarialle dokaamaan ja panemaan ja sanoisin Pygmille ja Nenälle ja sille mykälle huutajalle: Pitäkää tunkkinne!

Ja tosiaan, kiva kun löytyi syyllinen HIFK:n ala-arvoiseen maalivahtipeluutukseen ja Lundellin maalivahtipeliin. Hirson syytä! Hirso on hyödyttänyt 12+16 pisteellään tällä kaudella joukkuettaan selvästi enemmän kuin KJ itse. Eikä Hirso ole edes pelannut hyvää kautta. Vain raukkamainen paska löytää aina vikaa kaikkialta muualta paitsi itsestään.

KJ - Lähe menee nyt oikeesti.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
KJ - Lähe menee nyt oikeesti.


Olisiko sun syytä vetää myös happea ja lainata Killeltä jotain sille ominaista?

Käsi sydämmelle nyt ja suuri happi ennen seuraavaa purkaustasi. Hävittiinkö tänään Jannen takia? Pelasiko puolustus sille odotetulla tavalla? Puolustiko joukkue tiiviinä viisikkona omissa? Tekikö hyökkääjät tarpeeksi suurella prosentilla maaleja niille suoduista paikoista?

Ymmärrän tukehtumistilan, mutta koeta ryhdistäytyä.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Kiitos Kari Jalonen!

Sydämelliset kiitokset tänään maalivahtivalinnasta Kari. Vaikkei kaikkea voikaan pistään yhden miehen piikkiin, oli Lunkan valitseminen maaliin (jos sille ei ollut syynä esim. Nortin loukkaantuminen) anteeksiantamatonta ja kannattajien päälle kusemista. Hävytöntä Kari.

Jos tätä ookko näätä ja hänen suojatyöpaikka-adjutanttiaan ei saada lopettamaan näitä idioottimaisia valintoja, on pleijari-menestys vain kaukainen haave.

Vielä kerran - kiitos Kari! Kiitos myös Sinulle Sakari.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hirson syytä! Hirso on hyödyttänyt 12+16 pisteellään tällä kaudella joukkuettaan selvästi enemmän kuin KJ itse.

Sen verran pitää Hirsoa kommentoida, että Hirso on se pelaaja, johtohahmo, ja pala joka vie HIFK:n mestaruuksiin - tai siis pitäsi olla asemansa ja palkan mukaan. Ennen täällä pidettiin Kuhtaa sellaisena, mutta kaikki retardit eivät ole ymmärtäneet, että mestaruuteen asti menevän joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi ei hankita K. Kuhtaa, kuten poikkeuksetta HIFK:ssa ansaituin tuloksin on tehty. Urpot on kutsuneet kaveria palopostiksi ja ties miksi ymmärtämättä, että HIFK:n johto on hankkinut ylipäätänsä paskaa rakennusmateriaalia menestykseen, K. Kuhdan tehdessä sitä mitä parhaiten osaa eli maaleja ja tsemppiä. Itse olen uskonut, että Hirsossa kaikesta huolimatta on piilenyt se potentiaali isoihin tekoihin varsinkin, kun viime vuonna napsahti pörssin ykköstilakin. Mukaellen JHagin tyylisesti aikamiespojista ja marttakerhoista ilkeästi Hirsosta, että tämä löysä kaveri, joka lähettää kaverinsa pomojen puuheille joutuessaan myyntiuhkan alle ja lätisee siitä vielä säälittävästi aviiseissa, ei ole henkisesti näyttänyt pystyvänsä johtohahmoksi ja isoksi syömähampaaksi, vaan HIFK on samassa tilanteessa kuin aina aiemmin. Joku Hirson saunakaveriklubi väittää toista. Nyt positiivista on hyökkäyksen muunlainen leveys, joka tuo maaleja hyvään tahtiin ja pitää meitä pinnalla.

Olen tyytyväinen, että Jalonen on penkittänyt Hirsoa nyt ainakin parissa pelissä viime viikkojen aikana. Uskon edelleen Hirsoon ja toivon, että jotain kovuutta saataisiin tuon pääkopan sisälle. Pahalta kumminkin näyttää. Siis jatkossa en aio syytellä Hirsoa veteläksi lussuksi, kun ei HIFK menesty ja pleijareissa on ne kiikaritehot, vaan nostan katseeni kohti johtoa. Tällöin Hirso ei yksinkertiasesti ole SE pelaaja, kuten ei Kuhtakaan ole ollut aiemmin. Jos tänä vuonna ei Hirsossa tapahdu kehitystä, niin Hirson johdolla ei voi lähteä ensi kauteen. Tällöin tapahtuisi taas iso virhe joukkueen rakennuksessa.

Norosen syrjäyttämistä tämän päivän matsista en ymmärrä. En voi järkevästi keksiä muuta syytä, kuin jonkun päällä olevan kroonisen vamman, jonka vuoksi Nortti tarvitsee lepoa aina välillä. Jalosen tapaista tämä ei ollut Kärppäaikana, joten pygmikö siellä hyppii silmille. Ja vaikka KJ lähtisi, niin Sakke ei lähden mihinkään. Sillä on jonkun herra Isoherran mandaatti mestalleen.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hävittiinkö tänään Jannen takia? Pelasiko puolustus sille odotetulla tavalla? Puolustiko joukkue tiiviinä viisikkona omissa? Tekikö hyökkääjät tarpeeksi suurella prosentilla maaleja niille suoduista paikoista?

HIFK teki 2 sellaista maalia, joita ei olisi yksikään vahti ainakaan SM-liigassa ottanut. Vastaavasti HPK:n maaleista 3 ensimmäistä olisivat olleet otettavissa kuumalla maalivahtipelillä, jota Noronen esitti JYP pelissä. Ei varsinaisesti helppoja, mutta toiseen päähän ei mennyt vastaavat. En väitä, että Noronen olisi pelannut voiton tässä pelissä, mutta kuuma maalivahti vaihdettiin nyt pois, joka on käsittämätöntä. Noronen on ollut pienoinen pettymys hänkin, mutta juuri kun alkoi natsaamaan, niin vaihdettiin pois. Ei ymmärrä. Ensimmäinen maali meni suoraan sisään, eikä siihen tarvittu edes reboundia. Toinen oli suorasta luistelusta hyvä veto, mutta otettavissa. Näistä kyseenalaisin oli se HPK:n kolmas maali, jonka lasken siinä mielessä otettavien joukkoon, että löysästä rystystä piti antaa irtokiekko maalille. Toki Clarke siinä avusti hienosti suolapatsaana maalilla.

HIFK pelasi hyvän ja energisen vieraspelin, mutta tutut asiat kaatoivat homman. Yksilötasolla Lundella hävisi vastustajan maalivahdille aivan pystyyn ja lisäksi Clarke, Hirso, Soderholm eivät pelanneet avainpelaajien tasolla. Taas kerran, kun saatiin peli tasoihin, niin vastustaja kuittaa reilussa minuutissa.

HPK muuten veti jäätävän trapin kolmanteen erään. HIFK näennäisesti hallitsi kiekkoa, mutta itse asiassa HIFK ei saanut mitään aikaiseksi. Koko aika haisi HPK:n maalilta ja sieltähän se tuli. Hienoa peliä heiltä. HIFK kun yrittäisi vastaavalla tavalla jäädyttää, niin 2-3 soisi omissa erän aikana.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Taas kerran, kun saatiin peli tasoihin, niin vastustaja kuittaa reilussa minuutissa.

Tämä ei mun kaaliin mahdu. Tapahtunut vaikka kuinka monessa vierasmatsissa. Täysin valmennuksen syytä, että annetaan vastustajalle kaikki avaimet joka kerta, kun punnerretaan tasoihin.

Ota vaikka aikalisä - arvon Kari - jos et muuta keksi pelin jäädyttämiseksi.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
HPK muuten veti jäätävän trapin kolmanteen erään. HIFK näennäisesti hallitsi kiekkoa, mutta itse asiassa HIFK ei saanut mitään aikaiseksi. Koko aika haisi HPK:n maalilta ja sieltähän se tuli. Hienoa peliä heiltä. HIFK kun yrittäisi vastaavalla tavalla jäädyttää, niin 2-3 soisi omissa erän aikana.


Kolmannessa kyllä, mutta ottelu olisi tullut ratkaista jo ensimmäisessä erässä.

Toimiko yv, Hirso tuhannen taalan paikalla, Järventie, Mikke......ym? Kyllä noita paikkoja olisi riittänyt ratkaisuun asti jo ensimmäisessä erässä.
Jos ei pysty kokonaisuudesta hahmottamaan kuin 'huonon' maalivahtipelin niin huonosti menee, ei millään pahalla.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Jos ei pysty kokonaisuudesta hahmottamaan kuin 'huonon' maalivahtipelin niin huonosti menee, ei millään pahalla.

Moni osa-alue oli huono tänään(kin). Ei kai sitä kukaan kiellä. Pointti on se, että annetaan jo ennen peliä tahallisesti tasoitusta maalivahtivalinnalla. Hämeenlinna ja lauantai on aina ollut IFK:lle sellainen yhdistelmä, että tarvitaan parhaat mahdolliset ukot kentälle, jos mielitään jotain tuoda tuomisena. KJ varmisti tänään jo etukäteen sen, että todennäköisyys voittoon oli selvästi alle 50 % - kaiken muun olisi tullut natsata täydellisesti, jotta voito olisi tullut. Noronen maalissa olisin katsonut voittomahdollisuuksien olevan selvästi yli 50 %.

Tamminen puhui jälleen kerran viisaita maalivahdin merkityksestä joukkueelle.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Tamminen puhui jälleen kerran viisaita maalivahdin merkityksestä joukkueelle.

Tamminen puhui myös järkeviä Hirson penkityksestä.

Jos Söde, Hirso ja Haataja olisivat olleet poissa kokoonpanosta, uskoisin prosenttien olleen jopa 80% kohdilla HIFK:n voitolle.
Näitä on turha pyöritellä. Voitto tulee nykyajan liigassa vain 100% viisikkopelillä, siihen maalivahdin vaikutus on max. 20% luokkaa.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Jos Söde, Hirso ja Haataja olisivat olleet poissa kokoonpanosta, uskoisin prosenttien olleen jopa 80% kohdilla HIFK:n voitolle.
Näitä on turha pyöritellä. Voitto tulee nykyajan liigassa vain 100% viisikkopelillä, siihen maalivahdin vaikutus on max. 20% luokkaa.

Vielä kerran. Vaikka Lunkan valinnan vaikutus olisi vaikka 5 %, ei ole mitään järkeä etukäteen vapaahtoisesti antaa etua vastustajalle. That's the point.

Sitä paitsi tässä tapauksessa vaikutus on suuri, koska Lunkan epävarmuus vaikuttaa mainostamaasi viisikkopeliin.

Södestä, Hirsosta ja Haatajasta olen sinänsä samaa mieltä.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Sitä paitsi tässä tapauksessa vaikutus on suuri, koska Lunkan epävarmuus vaikuttaa mainostamaasi viisikkopeliin.


Tämä onkin asia, mitä jo aiemmin kyselin palstatovereilta. Nyt voisi esim. JHag joukkueen asioista hyvin tietävänä valaista meille, miten maalivahtivalinnat tehdään, kuka ne tekee ja millä perusteella? En toivo sivun mittaista analyysia kaikesta muusta mahdollisesta vaan riittää yksinkertainen vastaus näihin kolmeen asiaan.

Itse olen mieltänyt asian niin, että valmennusjohto on käynyt maalivahtien kanssa keskustelun pelistä, joissa kumpikin maalivahti pelaa ja aamujäiden perusteella tehdään valinta illan kokoonpanoon. Joukkueelta löytyy täysi tuki valinnalle. Tämä on oma mielipiteeni.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos ei pysty kokonaisuudesta hahmottamaan kuin 'huonon' maalivahtipelin niin huonosti menee, ei millään pahalla.

Luet kyllä kuin piru raamattua. Ei todellakaan mennyt pelkästään maalivahdin piikkiin. Yksilötasolla hävittiin suurimmaksi osaksi tämä peli ja tarkoitin muutakin kuin maalivahtipeliä. Kritisoin maalivahtipeliä siitä syystä, että olin suuresti jo alunperin Lundellin sisään laittamista vastaan.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Tämä onkin asia, mitä jo aiemmin kyselin palstatovereilta. Nyt voisi esim. JHag joukkueen asioista hyvin tietävänä valaista meille, miten maalivahtivalinnat tehdään, kuka ne tekee ja millä perusteella? En toivo sivun mittaista analyysia kaikesta muusta mahdollisesta vaan riittää yksinkertainen vastaus näihin kolmeen asiaan.

Itse olen mieltänyt asian niin, että valmennusjohto on käynyt maalivahtien kanssa keskustelun pelistä, joissa kumpikin maalivahti pelaa ja aamujäiden perusteella tehdään valinta illan kokoonpanoon. Joukkueelta löytyy täysi tuki valinnalle. Tämä on oma mielipiteeni.

Fakta on kuitenkin tässä:

HIFK hävisi!

KJ epäonnistui, koska on päävalmentaja ja hänen pitää valita joukkue ja pelitapa. Peli oli HIFK:lta melko surkeeta rävellystä, joten KJ on kaiken järjen mukaan epäonnistunut taas valmentajana. Eikö vain.

Joukkue jossa on hyvä maalivahti uskaltaa pelata "parempaa" ja aktiivisempaa lätkää. Näin se vain on. Kun Lundell on maalissa, joukkue tietää että jokainen veto maalia kohti on vaarallinen. Lundellin peluuttamista ei tue sitten mikään. Ei edes tilastot. Vain KJ päävalmentajana voi tehdä päätöksen jossa nollan pelannut huippumaalivaht on viltissä ja viimeisessä kuudessa esiintymisessä pahasti flopannut Lundell on maalissa. Ei yhtään voittoa kuudessa viime esiintymisessä! Jep, jep. KJ on sekaisin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Ei sun tiki10 kannata ruveta väittelemään tuon proNokka osaston poppamiehen -3112- kanssa... -3112- kertoo sulle kohta miten kaikki on vain pelaajista kiinni, siis nyt puhutaan samoista pelaajista, mitkä monet muut valmentajat paitsi Nokka on saanut pelaamaan hyvin...

Itse päätin sulkea tämän ketjun osaltani siihen asti kun Nokka on monotettu pihalle, joka tapahtuu toivottavasti mahdollisimman pian...

-3112- kun Nokka nyt erittäin todennäköisesti onnistuu ryssimään liigan TOP4 materiaalin pleijareiden ensimmäiselle kierrokselle, niin onko hän mielestäsi ansainnut jatkaa IFKn valmentajana?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
3112: En mä jaksa sulle vastata kuin sen verran, että Kari Jalonen -ketju on kummallinen paikka tulla kysymään hävittiinkö tänään Jannen takia. Varsinkin kun toivotan KJ:n HIFK:sta helvettiin. Älä käännä keskustelua Janneen, joka teki parhaansa. Ja kyllä, nyt kun kysyit, Janne oli eräs suuri yksittäinen syy tappioon. Tamin sanoin "maalivahti vastaan maalivahti on eräs kulmakivi". Lassila oli parempi kuin Janne, kun nyt tuli puheeksi. Janne on Janne, tragikoominen hahmo, jolle koko muu Suomi nauraa kaudesta toiseen, kuten mekin nauramme eepihämäläisille ja petevariksille ja muille hasbeen-ikoneille. Mikään muu joukkue SM-liigassa ei ole viimeiseen kolmeen kauteen tehnyt Jan Lundellista tarjousta, eikä hän ole HIFK:n yrityksistä huolimatta kelvannut edes vaihtokauppatavaraksi. Janne tekee silti parhaansa, mutta se joka valitsi Jannen Norosen ohi ei ansaitse mitään päänsilityksiä.

Mutta turha kääntää puhetta Janneen, hän voi mun puolestani pyöriä maskottina vaikka maailman tappiin. Kari Jalonen vittuili sekä Noroselle että paljon sietäville HIFK-faneille tekemällä ala-arvoisen maalivahtivalinnan. Kukaan muu valmentaja tässä liigassa ei olisi vaihtanut Norosta hänen torstaisen esityksensä jälkeen. Nenä Jalonen teki idioottimaisen valinnan ja oli sitä puolustaessaan vapiseva taikinakasa. Onko hänessä ollenkaan testosteronia ylipäätään? "Meillä ei ole selkeää ykkösmaalivahtia...". Miten se kehtaa, ammattimies! Nyt on ihan turha vikistä jostain Jannen lokakuun peleistä. Noronen tuli 7.12. ja siitä lähtien HIFK:lla on ollut kaksi maalivahtia, Noronen ja Lundell. Tänä aikana Noronen on tarjonnut yli 50% voittotodennäköisyyden ja kukistanut viimeisessä pelissään meitä ylemmän Jypin suvereenisti 3-0. Norosen päästettyjen maalien keskiarvo putosi niukasti alle kolmen. Samaan aikaan, siis kun Noronen tai Lunkka on ollut valittavissa oleva kaksikko, Lunkka on hävinnyt kaikki kuusi pelaamaansa otteluaan voittoprosentilla 0%, GAA 4,19. Toistan: Miten se isonenäinen dorka kehtaa sanoa näiden lukemien jälkeen, että "meillä ei ole selkeää ykkösmaalivahtia?" Kaikki nauravat Jaloselle ja HIFK:lle. Sain eilen monta tekstaria, joista eräs tuli tunnetulta jääkiekkotoimittajalta. Se loppui näin: "...mitä HIFK:ssa on tapahtumassa?"

Kukaan ei tunnu tietävän. Sanoin eilen "KJ -lähde meneen." Yön yli nukuttuani haluan tarkentaa sen verran, että "KJ - lähe meneen ja mahdollisimman nopeasti"

Haukutaan pelaajat heitä käsittelevissä ketjuissa ja Hirso, kuten myös Haataja ansaitsevat penkityksensä. Mutta heidän selkänsä taakse piiloutuminen toimittajan kysyessä maalivahtivalinnasta on raukkamaista. KJ:lla on kaksi vihamiestä: Hirso ja Noronen. Noronen hommattiin häneltä kysymättä ja siitä kiitokset. Nenä olisi mennyt Lunkalla ja Niemisellä, eikä kestä, että on ollut väärässä. Voin käsi sydämellä joukkueen ja pelaajien asioista jonkun verran tietävänä kertoa, että eilen Nenä ei saanut uusia ystäviä HIFK:n pukukopista. Sen sijaan tuli pari eri leirin miestä lisää. Osa pelaajista kertoi mielipiteensä maalivahtivalinnasta ja kun palataan Rem Murrayhin, osasyy siihen, että hänelle ei tarjottu jatkoa, oli miehen ammattimaisuus. Hän puhui ääneen siitä, että HIFK:n maalivahtipeli ei riitä ja tämän totesin jo tuolloin.

Summanen ja Jortikkakin ovat kusipäitä itsevaltiaita. Mutta heissä on se ero KJ:hin, että suurin osa pelaajista kunnioittaa näitä sällejä. Heillä on näyttöjä. Nokka ratsasti viime kaudella Kärppä-näytöillään. Nyt hän ei ole tienannut joukkueensa kunnioitusta ja hankki lisää vihamiehiä ennen kevättä. Mulle on sama, vaikka kaikki vihaisivat toisiaan. Ei lätkäjengi mikään marttakerho saa olla. Pääasia, että edes kaukalossa puhalletaan yhteen hiileen. KJ:lla on nyt tukalat ajat. Ne, joita hän on nyt saanut vastaansa, ovat joukkueelle tärkeitä kavereita, jotka kuitenkin tulevat pelaamaan parhaansa mukaan, siitä ei pelkoa.

HIFK:n pelaavaa maalivahtia ehdottaa Sakke. Lopullisen valinnan tekee aina vastuuvalmentaja. Saken kyvyt tiedetäänkin jo, eikä tarvitse olla Einstein, että Saken maineelle ei tee hyvää, kun joukkue joutuu hankkimaan veskarin ulkoa. Sakke oli Norosta vastaan henkeen ja vereen, sillä hyvin pelaava Noronen sahaa oksaa, jolla Sakke istuu. Olisi Sakelle elintärkeää, että ikämiessarjaan mahtuva Jan Lundell olisi oikeasti parempi maalivahti kuin Noronen. Siis tässä ja nyt. Ei menneisyydessä, jolloin he pelasivat eri joukkueissa.

edit: Tiki10:ltä erinomainen viesti. Ei tämä oikeasti ole tuon monimutkaisempaa. Kullakin on omat tarpeensa tehdä tilanteesta monimuotoisempi. Kari Jalonen oli eilen käsittämättömän huono, aivan sietämättömän paska.

edit2: Bismarckille - isoissa linjoissa samaa mieltä Hirsosta. Ja HIFK ei ole lähdössä ensi kauteen Hirson johdolla. Toivotaan silti parannusta pleijareihin.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ihan sivujuonteena sellainen asia, että typerän uuden säännön mukaan pukeneita pelaajia saa olla vain 18 kpl, joten HIFK:lla (kuten muillakaan joukkueilla) ei ole vaihtoehtoja Hirson, Haatajan ja Söden tilalle. Heidät on pakko ilmoittaa jokaiseen kokoonpanoon ja kaukana ovat ne ajat, jolloin jonkun ketjun pystyi nappaamaan kokonaan pois. Tämä 18 pelaajan sääntö on täysin idioottimainen kotoiseen liigaamme. Se ei tuo mitään olennaisia säästöjä, ilman liigasopimuksia jäävät meillä nyt 20.000 egen junnut. Mutta siis: Ottelun sisällä ei enää ole mahdollista tehdä kovin isoja muutoksia. Tämä nostaa kahden asian merkitystä:

1) Maalivahtipeli
2) Valmennus / pelisysteemi

Yksittäisten tähtien varassa roikkuvat joukkueet häviävät, jos 1-senan vaimolla on kuukautiset. Ja vastustajan hyvä maalivahtipeli edesauttaa tätä. Eilen Hirsolla, Södellä ja Hadella oli huono ilta, lisäksi Lundell oli Lassilaa selvästi huonompi. Sääli, että KJ:lla ei ole timantinkovaa pelikirjaa, jolloin ei roikuttaisi niin paljon parin-kolmen yksilön varassa.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
KJ:n eilinen oli kyllä ehkä se tämän kauden suurin floppi. Vaikka seuraava ratkaisu maksaa, niin silti sitä pitäisi nyt harkita. Mikäli ensi viikolla KJ ei käännä kurssia, niin tauolla uusi kaveri hoitamaan loppukauden. Kuka se voisi olla? Vaihtoehdot ovat todellakin vähissä, minä ottaisin vaikka kahden kuukauden projektiin Juhani Tammisen. Ei me todennäköisesti mestaruudesta pelata, mutta mikäli joukkue saisi hengen päälle, niin se pronssipeli olisi ihan mahdollista.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
HIFK:n pelaavaa maalivahtia ehdottaa Sakke. Lopullisen valinnan tekee aina vastuuvalmentaja. Saken kyvyt tiedetäänkin jo, eikä tarvitse olla Einstein, että Saken maineelle ei tee hyvää, kun joukkue joutuu hankkimaan veskarin ulkoa. Sakke oli Norosta vastaan henkeen ja vereen, sillä hyvin pelaava Noronen sahaa oksaa, jolla Sakke istuu. Olisi Sakelle elintärkeää, että ikämiessarjaan mahtuva Jan Lundell olisi oikeasti parempi maalivahti kuin Noronen. Siis tässä ja nyt. Ei menneisyydessä, jolloin he pelasivat eri joukkueissa.

Itse jo luulin, että arpominen olisi loppunut siihen yhteen kotiotteluun, jossa Janne otettiin haparoinnin jälkeen kesken pois. En nyt muista mikä peli oli kysymyksessä. Valitettavasti olin väärässä. Aivan käsittämätön, siis käsittämätön veto valmennusjohdolta laittaa Janne maaliin Norosen nollattua Jypin torstaina. Miten Sakke ja KJ voivat tämän jälkeen naama peruslukemilla väittää olevansa jääkiekon ammattivalmentajia....??? Voiko Norosella olla joku loukkaantuminen mistä suuri yleisö ei tiedä. Loukkaantuminen joka estää pelaamisen peräkkäisissä otteluissa? Se on mielestäni ainoa syy mikä estäisi Saken ja KJ: n erottamisen jääkiekkovalmentajien yhdistyksestä. Sakke ja KJ kyllä maalivahtia valitessaan panivat perseeseen Norosta ja valmentajienkin palkan maksavia faneja. Menee yli ymmärryksen!!
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV


Eli lyhyesti kärjistettynä:

-joukkue ei sulata Jalosen maalivahti valintoja, jotka Sakke hänelle ehdottaa
-Jalosella on 'kokkareita' Hirson ja Norosen kanssa
-joukkueessa on pari leiriä, toinen puolella, toinen vastaan

No nämä selventävät asioita ainakin minulle huomattavasti.

Mitä tulee Summaseen ja Jortikkaan taikka oikeastaan lähes mihin valmentajaan tahansa niin ammattilaiskiekkoilijalle on aivan helvetin sama kuka penkin takana heitä valmentaa. Ammattikiekkoilija tekee oman työnsä tasan tarkkaan juuri siten miten valmentaja heitä käskee sen tekemään. Jos näin ei tapahdu, ei silloin ole ammattipeluri. Kyseessä on kuitenkin pelaajan pomo, jota hänen on toteltava. Tästä on riippuvainen hänen tuleva peliaikansa ja tulevat näytöt joko omalle seuralle taikka tuleville seuroille.

Loppuun on vielä eilisestä todettava se, että miten helvetissä eilisestä pelistä tuli nyt niin tärkeä? Eikö kokeilut ole tehtävä sellaisena aikana, kun siihen on vielä mahdollisuus? Kuka osaa palstalla sanoa suoraan, mitkä olivat eilen meidän maalivahtien omat tuntemukset tulevasta pelistä? Silloin kun kaikkia faktoja ei ole esittää, on vain luotettava triomme valintoihin.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Eikö kokeilut ole tehtävä sellaisena aikana, kun siihen on vielä mahdollisuus?

Eiköhän tässä ole nyt kyse siitä, että kokeiluja ei tehdä?

Mm. pakkiparien sitkeä peluutus kohokohtana Söde-DC-akseli. Haluttomuus / munattomuus tehdä mitään toimimattomille ketjuille, naurettava yv, jossa kirsikkana päällä Hirson saamattomuus.. jne. Tekisikin kokeiluja, mutta Nokka taitaa olla kykenemätön tekemään mitään. Uppiniskaisesti menee omillaan eteenpäin, eikä näe vikoja missään, ei kuuntele ketään.

Homma nyt sattu kulminoitumaan tuohon kassarivalintaan, mikä kuvastaa todellakin hyvin tämän seuran ammattimaisuutta.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Loppuun on vielä eilisestä todettava se, että miten helvetissä eilisestä pelistä tuli nyt niin tärkeä? Eikö kokeilut ole tehtävä sellaisena aikana, kun siihen on vielä mahdollisuus? Kuka osaa palstalla sanoa suoraan, mitkä olivat eilen meidän maalivahtien omat tuntemukset tulevasta pelistä? Silloin kun kaikkia faktoja ei ole esittää, on vain luotettava triomme valintoihin.

Omasta mielestäni ja toivottavasti valmennusjohdonkin mielestä jokainen peli on tärkeä. Pohjois-Amerikassa on se helvetin hieno piirre, että joka ikinen peli halutaan voittaa. Siellä korkeintaan tehdään kokeiluja kun peli on ratkennut, ei kuitenkaan ennen peliä. Jos valmentaja tosissaan haluaa voittaa hän valitsee edellisessä ottelussa voittaneen maalivahdin ja odottaa häneltä huippusuoritusta.

Sen pitäisi valmentajalle olla ammattilaisurheilussa herttaisen yhdentekevää mitkä Norosen tai Lundellin tuntemukset ovat ennen peliä. Luulisi, että huippupelaajallakin on sen verran voimakas voitontahto ja näyttämisen halu, että haluaa pelata niin paljon kuin pystyy ja näyttää, että on parempi mv kuin toinen peliajasta kilpaileva mv. Turha siihen on amatöörivalmentaja Lindforsin mennä arpomaan maalivahtien tuntemuksia. Jotenkin on Sakkeen mennyt aivan täysin luottamus valmentajana: saavutukset ovat seitinohuet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös