Kari Jalonen HIFK:n valmentajaksi

  • 593 362
  • 1 971

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hän itse halusi Niemisestä ykkösen ja Niemisen Elisa-mainokset hymyilyttävät yhä. Siinä KooKoon veskari mainostaa HIFK-paidassa Elisaa. Viime kaudella Nenä näki Housussa ykkösen, kun kukaan muu ei nähnyt hänessä edes kelvollista kakkosta. Oppiko mitään? Ei. Niemisellä lähdettiin ja nanosekunnissa hän lensi sivuun ja Lunkka oli ykkönen.

Ei se tilanne kyllä ihan noin mennyt. Ainakin mitä Niemiseltä itse tuli kuultua, niin ei Nokka koskaan pitänyt hänestä. Mediaan voi antaa ennen kauden alkua jos jonkunlaista lausuntoa ja itsekin luulin hänen olevan tosissaan heitoilla: "Jokaisen maalivahdin on lyötävä itsensä läpi ykkösmaalivahtina ja tämä on se Janin vuosi." yms shittiä. Reilut kymmenen peliä katseltiin ja kun vielä ei puolustusongelmia tajuttu myöntää ja pari heikkoa peliä sattui Niemiselle niin pelaaminen loppui heti. Siinä kohtaa Nokka oli jo kertonut haluavansa uuden maalivahdin ja JYP-pestin päätyttyä nimenomaan Norosen. Janne pelasi sen ajan ja hyvin pelasikin, kiitos hänelle siitä, mutta KJ:lla ei ollut missään vaiheessa edes aikomusta katsoa loppukautta Jannella.

Nokka ei itse suostu myöntämään virheitään ja hän yrittää paikata ongelmat uusilla vahvistuksilla ja tällä hetkellä uudet vahvistukset vain pahensivat tilannetta entisestään. Nokalla oli oikein ihannetilanne alkukaudella, kun pelit rullasivat hyvin ja HIFK oli halukas tekemään jatkosopimuksen, vaikkei rahaa olisikaan niin paljoa niin jatkosopimuksen uhalla voi vaatia uusia pelaajia.

Seuraavasta valmentajastamme odotan samanlaista mitä Doug Shedden oli. Ei HIFK:n vain sovi tälläinen Jalonen, Aravirta -tyylinen valmentaja. Valitettavasti Suomesta ei taida löytyä Jortikan lisäksi ketään tällaista valmentajaa, ellei sitten Petu Matikainen? Hän saa pelaajansa taistelemaan joukkueelleen ja uhrautumaan kiekkojen eteen. Sopimuskin loppuisi sopivasti ensi kauteen. Muutenhan tässä on yritettävä taas näitä ulkomaan koutseja ja sitä rumbaa mä en ainakaan enää kestä. Mahdollisuus onnistua on se 1/10, jos edes sitä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niinpä. Jos kyse olisikin siitä, että Nokalla olisi jengi, joka pelaa niinkuin kaikki muut jengit SM-liigassa, asiat voisivat olla hyvin. Hän voisi ajaa sisään kärppäsuunnitelmansa, jossa kaikista ketjuista voi nousta pelin ratkaisija, jos muut ketjut pidetään pimennossa. Mutta kun kyse on IFK:sta, jossa skidistä lähtien on ajettu omaa peli-identiteettiä sisään ja josta ei haluta luopua a) pelaajien itsensä b) katsojien ja c) sponsorien takia... Ei nämä äidinmaidossa brändiä imeneet taivu olemaan kliinisiä pelinappuloita - niillä pitää olla sellainen peli-ilme ja ympäristö, johon ne ovat kasvaneet! Sitä haluaa yleisö, sitä haluavat sponsorit - massasta erottuvuutta, yksilöllisyyttä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tällä hetkellä en näe ruusuista lähitulevaisuutta, mutta katsotaan nyt. Mielestäni KJ:n ja IFK:n tilanteen voisi kaventaa muutamaan peruskysymykseen, johon olisi tietysti kiva saada vastaus KJ:lta itseltään, mutta ei nyt vaadita mahdottomia sentään.

- Miksi herra Jalonen ei saa IFK:n viisikkopeliä toimimaan varmemmin täyttä jääkiekko-ottelua? 1-2 erää on ihan maximí.

- Miksi joukkueen potentiaalia ei saada paremmin käyttöön? Alkaa olemaan aikamoista tuhlausta, kun tuollainen nippu pelaa käsijarru päällä turhan usein.

- Miksi joukkueessa on niin paljon alisuorittajia yksilötasolla, ja nimenomaan sieltä odotusarvoltaan "ison roolin osastolta"?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Niinpä. Jos kyse olisikin siitä, että Nokalla olisi jengi, joka pelaa niinkuin kaikki muut jengit SM-liigassa, asiat voisivat olla hyvin. Hän voisi ajaa sisään kärppäsuunnitelmansa, jossa kaikista ketjuista voi nousta pelin ratkaisija, jos muut ketjut pidetään pimennossa. Mutta kun kyse on IFK:sta, jossa skidistä lähtien on ajettu omaa peli-identiteettiä sisään ja josta ei haluta luopua a) pelaajien itsensä b) katsojien ja c) sponsorien takia... Ei nämä äidinmaidossa brändiä imeneet taivu olemaan kliinisiä pelinappuloita - niillä pitää olla sellainen peli-ilme ja ympäristö, johon ne ovat kasvaneet! Sitä haluaa yleisö, sitä haluavat sponsorit - massasta erottuvuutta, yksilöllisyyttä.

Jotain tämän suuntaista on tämänkin näppiksen takana pohdittu. Jalonen on tuonut paljon hyvää IFK:hon, kuten ammattimaisuutta ja kuria, ja onhan Nenälle annettava tunnustusta siitäkin, että IFK majailee tällä hetkellä sarjassa neljäntenä. Pessimismiin taipuvat henkilöt ovat sitä mieltä, että pian joukkue majailee sijalla neljätoista, mutta se on toinen juttu se.

Tuntuu tosiaan siltä, että tässä kohtaavat nyt kaksi eri koulukuntaa, eikä jälki ole välttämättä kovin kaunista, kuten on nähty. IFK on totuttu näkemään tai ainakin meltämään rymistelevänä joukkueena, jonka otteluissa laidat ryskyvät ja miestä kaatuu kuin heinää - ihan kuten täti gredulin kirjoitti. Taka-askelia ei oteta, vaan jos näyttää tulevan turpaan, niin sitten ruuvataan parilta vastustajalta pää irti, että yleisö saisi edes jotain vastinetta rahoilleen. Tällä vuosikymmenellä tätä on taidettu toteuttaa lähinnä Sheddenin kaudella ja osittain lockout -kaudella, mutta tuohonhan se IFK-identiteetti perimmiltään pohjautuu. Ilmeisesti tiistaina kuitenkin nähtiin häivähdys tästä?

Kojo on kyllä onnistunut siinä, että jokaisesta hyökkäysvitjasta voi nousta ratkaisija, ja tämä varmasti vaikeuttaa vastustajien valmennusporukoitten tehtävää näiden yrittäessä miettiä, mikä IFK:n ketjuista pitäisi ottaa pois pelistä. Kun kuitenkin IFK:n puolustuspaketti on samanlaista hullunmyllyä kuin Stocka Hullujen päivien aikaan, ei vastustajan tarvitse paljon stressata IFK:n puolustusmuurista, sillä sitä ei ole. Useimpiin IFK-pelaajiin ei ole ohjelmoitu pakittelu ja varmistelu -toimintoa, mutta KJ:n pelikirjan sivuista se tuntuu vievän ainakin puolet. Lisäksi KJ sortuu välillä selkeään vastustajan aliarviointiin ja oman systeemin yliarviointiin. Tästä karmaisevana esimerkkinä on viime kevään kolme viimeistä ottelua, jotka pelattiin turkulaisia vastaan ja hävittiin kaikki.

Voi olla, että Tulta munille -vaihteessa ei riitä vääntöä koko 60 minuutin ajaksi, mutta luulisi sen jo olevan selvää Kojollekin, että peruuttelemallakaan niitä voittoja ei paljon tule. Taitaa olla liian kova pala myöntää, että Oulussa toiminut pelisysteemi ei toimikaan yhtä aukottomasti uuteen ympäristöön ja kulttuuriin siirrettynä. Nimittäin häviämisen kulttuuriin. Ehkä homma toimisi IFK:ssakin, jos kannusta olisi nähty muutakin kuin kuvia viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Kun dunkkuun tulee jatkuvasti, niin tällainen äärioptimistikin alkaa vähitellen huolestua ja hermostua. Täällä toivotaan kädet olkapäitä myöden ristissä, että KJ:lla on pelikirjassaan vielä pari kääntämtöntä sivua jäljellä ja että ne auttavat IFK:n vähintään välieriin keväällä 2010. Nähtäväksi jää, onko.

Jos jossitellaan kauden aikaisella päättymisellä ja sillä, pitäisikö Jalonen heivata klyyvarista pihalle, niin kuka Kojon tilalle? Vapaita, hyviä valmentajia (sellaisia, joilla on tuoreet näytöt jostain kovasta liigasta) ei kauhean paljon ole markkinoilla. Kiva-Harrikin napattiin Hämeenlinnaan. Ei mutta Tukka-Jukkahan taisi sen myötä vapautua. Kari Heikkilän kaltaisesta Persoonasta isolla P:llä taitaa olla turha haaveillakaan. Ei kai auta muu, kuin katsella tämä kevät alta pois ja toivoa, että KJ tietää, mitä tekee.

Illalla hallille!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lisäksi KJ sortuu välillä selkeään vastustajan aliarviointiin ja oman systeemin yliarviointiin. Tästä karmaisevana esimerkkinä on viime kevään kolme viimeistä ottelua, jotka pelattiin turkulaisia vastaan ja hävittiin kaikki.

Tämä on avan vitun ärsyttävä piirre ja yleensä tarpeeton ylimielisyys liitetään stadilaisuuteen, ei oululaisuuteen. Shedden nyt sattuu olemaan paitsi viimeinen menestynyt HIFK-valmentaja, myös pohjoisamerikkalainen, ja sikäläiseen kulttuuriin kuuluu voitontahto, joka kumpuaa vastustajan kunnioittamisesta / huomioimisesta. Nokalle tuntuu olevan ihan sama, onko vastassa sarjakärki vai -jumbo. Jos ja kun peli valahtaa vastustajalle, ei tehdä mitään ja niinhän se menee, että kärkijengit repivät silloin yleensä ne tarvittavat maalit. Lukko teki HIFK:n 2-2 -kavennuksen jälkeen 2 maalia minuutin sisään! Täysin ala-arvoista toimintaa toki myös pelaajilta, mutta erityisesti joukkueenjohdolta. Ekan vastustajan maalin jälkeen pitäisi oikeasti tulla huutamaan pelaajille, että luuleksä olevas joku popiorri?? Shaatanan idiootti, tee hommasi! Näin ystävällisesti tekee Jortikka, jonka huutamista myös uskotaan. Mielestäni myös selvin voittoluvuin otetut alakastin jengien voitot, viimeksi Ipa 6-1, ovat sisältäneet KJ:n tavaramerkin: Jossain vaiheessa vastustaja vie peliä pitkään 100-0. Ipan tapauksessa siellä ei onneksemme ole motivaatiota ja paljon taitoakaan tehdä niitä häkkejä tuona aikana ja niinpä HIFK palkitaan näyttävillä voittoluvuilla. Tami sanoo ehkä joka 15. kerta jotain järkevää ja yksi hänen helmistään on "60 minuutin paine". Se on hieno tapa ajatella jääkiekko-ottelusta.


Illalla hallille!

Totta munassa. Vaikka tulisi turpaan, että tukka lähtee, niin ei sieltä poiskaan osaa olla. Optimismista jos puhutaan, niin minä lähden jokaiseen otteluun sillä ajatuksella, että HIFK tämän voittaa. Aivan sama onko kyseessä koti- vai vierasottelu ja kuka on vastassa. Ihannetilanteeni onkin alkukaudesta mainitsemani: HIFK pelaa hyvin, eikä jengillä ole aikaa ja asiaa pyöriä Jatkoajassa jakamassa tuskatilojaan. Omat Jatkoaika-käyntini lisääntyvät sitä mukaa, mitä huonommin HIFK pelaa. Siinähän ei ole paljon keskustelemista sinällään, jos peli kulkee kuin unelma. Kunhan käy välillä ilmoittamassa että hyvä meno. Monet kirjoittavat vain silloin kun joukkue häviää, mutta koetan itse edes jotain heittää silloinkin kun joukkueella menee hyvin. Sille ei voi mitään, että livenä lätkästä irtoaa tuossa tilanteessa niin paljon nautintoa, että ei ole kauheasti aikaa ja pointtia mietiskellä kuka olisi parempi koutsi ynnä muuta...
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Nokka pani vihdoin vitjat tänään uusiksi.

Granlund ykköseen. Ramun ja Ahtolan kanssa Vilkman ja Lennu kolmoseen vanhalle paikalleen Töykkälän ja Turon kansssa. Hyvä meininki.

Tiistain positiivinen rymistely ja tämä, minusta vihdoin tarpeellinen teko, luo positiivinen illaksi. Ehkä KJkin on vihdoin herännyt, että jotain on tehtävä.
 

Guido77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, PHILLY
Nokka pani vihdoin vitjat tänään uusiksi.

Granlund ykköseen. Ramun ja Ahtolan kanssa Vilkman ja Lennu kolmoseen vanhalle paikalleen Töykkälän ja Turon kansssa. Hyvä meininki.

Tiistain positiivinen rymistely ja tämä, minusta vihdoin tarpeellinen teko, luo positiivinen illaksi. Ehkä KJkin on vihdoin herännyt, että jotain on tehtävä.

Sinänsä ihan hyvä juttu että yrittää tehdä jotain mutta ihmetyttää tämä sokea luotto hirsoon. Jätkä surffaa illasta toiseen ihan omiaan ja silti hän saa pitää paikkansa ykkösessä.

Samaan aikaan Ramu ja Jerry, kultakypärä ja paras maalintekijä, heitetään neloseen vaikka nämä kaksi kaveria on Granlundin ohella kantanut joukkuetta läpi kauden. Tekee varmaan hyvää jo ennestään "ei niin hyvälle" joukkuehengelle.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaan aikaan Ramu ja Jerry, kultakypärä ja paras maalintekijä, heitetään neloseen vaikka nämä kaksi kaveria on Granlundin ohella kantanut joukkuetta läpi kauden. Tekee varmaan hyvää jo ennestään "ei niin hyvälle" joukkuehengelle.
Vielä kerran: Ramstedt oli tiistaina viltissä koko kolmannen erän, joten tänään lienee koirankoppikomennus luvassa siitä hyvästä, ettei puolustushommat oikein maistuneet. Sitä paitsi näistä IFK-kentällisten järjestysnumeroista puhuminen on sinänsä hölmöä tällä kaudella, kun hyökkäysmatskua piisaa, eikä meillä ole selkeää ykkös- tai kakkosketjua. Mielestäni trio Töykkälä on käytännössä nelosketjumme, muutoin on melkeinpä makuasia, mihin järjestykseen ketjut laitetaan. Jos halutaan puhua ns. reiluudesta ja joukkuehengestä, niin paras suunnata katse Wirtaseen, joka on joutunut suurimman osan kaudesta vetämään ns. nelosketjussa, jossa laiturit ovat vaihtuneet eniten, vaikka PW:n peliesitykset olisivat oikeuttaneet ylempiin ketjuihin. Siitä nyt puhumattakaan, ettei tiettyjä pakkeja ole penkitetty kertaakaan kauden aikana.
 

Guido77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, PHILLY
Vielä kerran: Ramstedt oli tiistaina viltissä koko kolmannen erän, joten tänään lienee koirankoppikomennus luvassa siitä hyvästä, ettei puolustushommat oikein maistuneet. Sitä paitsi näistä IFK-kentällisten järjestysnumeroista puhuminen on sinänsä hölmöä tällä kaudella, kun hyökkäysmatskua piisaa, eikä meillä ole selkeää ykkös- tai kakkosketjua. Mielestäni trio Töykkälä on käytännössä nelosketjumme, muutoin on melkeinpä makuasia, mihin järjestykseen ketjut laitetaan. Jos halutaan puhua ns. reiluudesta ja joukkuehengestä, niin paras suunnata katse Wirtaseen, joka on joutunut suurimman osan kaudesta vetämään ns. nelosketjussa, jossa laiturit ovat vaihtuneet eniten, vaikka PW:n peliesitykset olisivat oikeuttaneet ylempiin ketjuihin. Siitä nyt puhumattakaan, ettei tiettyjä pakkeja ole penkitetty kertaakaan kauden aikana.

Olisi pitänyt laittaa lisäys ketjunumeroista, kävi mielessä että juuri tähän asiaan sitten tartutaan. Ensi kerralla sitten. Sellainen huomio kuitenkin että Vilkman on nelosketjun pelaaja, ei ykkösketjun. Eli siinä mielessä nelonen on "oikea" numero tähän kohtaan. Numeroista vielä sen verran että Check-Line on usein juuri kolmosketju kun Energy-Line taas on nelonen.

Ramu joutuu koirankoppiin mutta Hirso vain jatkaa surffailuaan.... Niin, tiedän että Suuri Johtaja oli kerran lähes kokonaisen erän viltissä. Heti seuraavassa pelissä kuitenkin taas ykkösessä.

Wirtasesta sen verran että hänen peliaika ei ole normaalin nelosketjun pelaajan peliaika. Hänellä on kolmanneksi eniten minuutteja/peli (16.54) hyökkääjistä. Heti meidän supermiesten (KJ:n lemmikit) Haatajan ja Hirson jälkeen. Olen myös sitä mieltä että Wirtaselle kuuluisi korkeampi ketju kuin nelonen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Wirtasesta sen verran että hänen peliaika ei ole normaalin nelosketjun pelaajan peliaika. Hänellä on kolmanneksi eniten minuutteja/peli (16.54) hyökkääjistä. Heti meidän supermiesten (KJ:n lemmikit) Haatajan ja Hirson jälkeen. Olen myös sitä mieltä että Wirtaselle kuuluisi korkeampi ketju kuin nelonen.

Mitäs väliä sillä on, missä järjestyksessä kentälliset ilmoitetaan. Pelillisesti PW:n ketju on ollut joko kakkonen tai kolmonen. Eli turhaan puhutaan ketjunumeroista...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Wirtasesta sen verran että hänen peliaika ei ole normaalin nelosketjun pelaajan peliaika. Hänellä on kolmanneksi eniten minuutteja/peli (16.54) hyökkääjistä.
Wirtanen saa perkeleesti peliaikaa, koska Petterin voi laittaa kentälle koska tahansa. Vastuuta ropisee yv:llä, av:lla ja tietysti tasakentällisin, mutta näiden lisäksi PW laitetaan aika ajoin toiseksi sentteriksi kentälle, kun on esim. tärkeä oman pään aloitus.

Taitaa muuten Granlund ja Ramstedt olla ainoat hyökkääjät, joille ei heru alivoimalla peliaikaa. No okei, tän illan kokoonpanosta tuskin myöskään Vilkmania nähdään av-tilanteissa, mutta Mikke ja Ramu ovat näistä vakiohyökkääjistä ainoat, joille ei näytä olevan käyttöä av:lla. MG:n kohdalla ihan ymmärrettävää, mutta onkohan Ramun puolustaminen sitten yhä niin surkealla tasolla, ettei häntä uskalleta käyttää rikkovassa roolissa edes alivoimalla?
 
Viimeksi muokattu:

Jiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Stadi HC, Jatkoaika HC, Slavia Praha
Käsittämätöntä että Kari Jaloselle maksetaan iso raha, vaikka asiat hoituisivat selkeästi paremmin pelkän sätkynuken avulla joka lukee Jatkoajan keskustelupalstalta Absoluuttisen Totuuden päivittäin ja kertoo sen joukkueelle.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Käsittämätöntä että Kari Jaloselle maksetaan iso raha, vaikka asiat hoituisivat selkeästi paremmin pelkän sätkynuken avulla joka lukee Jatkoajan keskustelupalstalta Absoluuttisen Totuuden päivittäin ja kertoo sen joukkueelle.

Sätkynukenkin palkka säästetään kun jokainen pelaaja lukee viestit ihan ite. Ja sitten höntsäämään.

Aikuisten oikeasti, omalla tavallani ymmärrän KJ:n kuvioita; hän on tähän asti vetänyt omalla linjallaan ja halunnut katsoa mihin sillä päästään. Ja nyt, kun isommat häiriötekijät, kuten mm. siirtomarkkinat, ovat poissa on mahdollisuus jatkojalostaa (hieno sana) näkemystään ja siirrellä pelimerkkejä oikeisiin paikkoihin. Edellä mainitusta aikas hyvä esimerkki on ollut Kuhdan kotiutus, onpa aika lailla koko joukkue saanut potkua miehen mukana ja pelisilmää on ollut Kojolla laittaa Kibe juuri PW:n ja Artun rinnalle. Not bad.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Mika Noronen pelasi hienon nollapelin Jypiä vastaan. Kiitokseksi Kari Jalonen laittaa tänään Lundellin maaliin.

En ymmärrä miksi emme pelaa parhaalla miehistöllä? Miksi Jannen pitää seistä maalissa kun jo tiedetään etukäteen että n. 4-5 maalia menee helposti.

Ei näköjään voitosta pelata tänään. Kysyn vaan - miksi HIFK:n päävalmentajana on KJ joka ei halua edes voittaa?

ÄRSYTTÄVÄÄ PENAILUA!!!!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nyt kyllä meni kuppi nurin mv-valinnan vuoksi, josta lisää kyseisessä ketjussa. Väärä valinta, epäammattimainen sellainen, vaikka Lundell voittaisikin, kuten jokainen oikea fani tietysti toivoo. Mutta HIFK:lla ei ole varaa kohdella toista kertaa peräkkäin voiton ottanutta ykköseksi hankittua Norosta näin. Varsinkin kun viimeisin voitto tuli Jypistä, meitä ylemmästä joukkueesta, ja aivan kiistattoman upealla 0-pelillä.

Haluaako pitkätkalsarit oikeasti ulos ja onko hänellä jo duuni katsottuna Ruotsista, jonne hän sopisi ideologiansa puolesta oikeasti hyvin? KHL-liigassa Nokka saisi olla huolissaan turvallisuutensa takia. Pelleistä ei pidetä siellä.

Turha miettiä, miksi HIFK-pelaajiston ja valmennuksen välillä vallitsee skismaa. Joukkue ei ole valmennuksen näpeissä ja niinpä valmennuskin oikein reippaan miehekkäästi vittuilee joukkueelleen. Typeriä paskapäitä. Ei ole löytynyt munaa saavuttaa joukkueen kunnioitusta. Tämän päivän mv-valinnasta tulee mittakaava tietenkin muistaen mieleen kansanedustajien näpäytys Sauli Niinistölle. Mutta nyt tämä menee toisinpäin. Varmasti Pygmi, jonka paita pitäisi ottaa pois katosta ja Nenä sanovat, että tämä oli Noroselle ihan ookoo. Ehkä Norosella on sen verran tapoja, että hän kohteliaasti näin sanoo. Mutta käsittääkseni hänet hankittiin ykköseksi ja hän haluaa myös pelata ykkösenä. Samaa kohtelua saa plusmiinustilastoa johtava Järventie. Ei tipu jatkotarjousta. Mitä vittua HIFK:ssa oikein tapahtuu? Nyt kannattaa aikuisten oikeasti miettiä asiaa. Se on oikein, että floppaavia pelaajia hyllytetään, mutta se ei nyt jumalauta ole oikein, että hyvin pelaavia kavereita hyllytetään ja jätetään muuten huomiotta jatkoa ajatellen.

Sanoin Baxterin jälkeen, että ei enää ulkomaalaisia koutseja HIFK:hon. Katson kauden ensin loppuun, mutta todennäköisesti totean, että ei enää lappalaisia valmentajia HIFK:hon myöskään.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Onko skismaa todellakin?

Viitaten viestiisi JHag, onko todellakin niin, että Nenän ja pelaajiston kesken on skismaa? Jos näin, se on erittäin huono asia ja selittää paljon viimeaikaista konttailua.

Esimerkiksi Järventielle ja Noroselle vittuilu on täysin perusteetonta. Monille muille siihen on kylläkin ollut aihetta, mutta miten se tehdään, onkin eri asia.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Kuinka yleistä on, että huippupelin pelannut maalivahti laitetaan penkille ja tilalle maaliin luistelee perus-imuri?

Eikä nollapeli huippupelillä ole juuri sitä mitä ollaan Noroselta odotettu. Nyt kun mies oli loistava, niin KJ palkitsee laittamalla Lundellin maaliin.

Nyt vaadittaisiin Nybarilta ja johdolta munaa. Käykää hakemassa se "valmennustrio" pois sieltä ja soittakaa vaikka Summaselle tai Westerlundille.

En tiedä Saken roolista tähän Lundell maaliin -fetissiin, mutta KJ on päävalmentaja ja kantaa vastuun kaikista typeristä ideoista. Typerin ikinä on nyt sitten nähty tänään. Onko peräti SM-liigan historian typeriin maalivahtivalinta? Ei mitään perustetta sille, että Lundell pelaa tänään. Ei mitään! STANA!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Viitaten viestiisi JHag, onko todellakin niin, että Nenän ja pelaajiston kesken on skismaa? Jos näin, se on erittäin huono asia ja selittää paljon viimeaikaista konttailua.
Kyllähän jo Kalpa matsissa tuli dejavu fiilis, kun peli ei kulje ja todennäköisesti Nokka ei nauti kaikkien pelaajien luottamusta-> Silloin tietyt IFKn pelaajat (Petrell ainakin) ottavat homman omiin käsiinsä, ja järjestävät meille faneille muuta huvia. Muistissa on vielä viime kauden HPK matsi Nordiksella, missä otettiin rumasti pataan, ja lopulta Kerhon Kolehmainen ja Vihko joutuivat Lennun ja Honkasen käsittelyyn. Korostan, että tällainen touhu kuuluu ainakin mun IFKhon (jos ei peli kulje, niin tehdään voittamisesta vastustajalle ainakin ikävää), mutta uskon että Nokka ei hyvällä katso tätä touhua. Tällainen toiminta mielestäni alleviivaa, sitä että koko jengi ei ole Nokan hanskassa.

Lisäksi olen edelleen aivan varma, että joku muu valmentaja kuin Nokka saisi esimerkiksi Hirsosta, Lupatschukista, Clarkesta, Söderholmista ja Haatajasta paljon enemmän irti. Ei vain taida Nokan auktoriteetti riittää näiden kaverien kanssa.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Niin no, kyllä mä tämän kauden loppuun katsoisin Nokan kanssa, vaikka oma luottoni menikin Kalpa-matsissa. Todennäköisesti kirjoitan kuitenkin muuta tämäniltaisen Längen järjestämän kerho-tappion jälkeen, mutta tunteellahan tätä eletään.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä maalivahtienpeluutus kuvastaa hyvin Jalosen tietynlaista ylimielisyyttä. On hienoa luottaa omaan systeemiin, mutta kyllä valmentajalla pitäisi olla myös kyky muuttaa sitä jos tilanne niin vaatii, eikä ajaa uudestaan silmät kiinni samaan pommiin. Esim. Viimeksi kun Noronen pelasi huippupelin, oli palkintona olla seuraava peli sivussa ja Lundell siirtyi maalille tunnetuin seurauksin. Nyt on sitten samaa herkkua tarjolla Hämeenlinnassa.

Kun nyt jääkiekossa kuitenkin on tiettyjä lainalaisuuksia, kuten voittavaa maalivahtia/voittavaa joukkuetta ei vaihdeta niin, onkohan Jalonen edes kuullut näistä vai luuleeko tosiaan olevansa myös näiden lainalaisuuksien yläpuolella. Näköjään.

Jalonen on tuonut HIFK:hon urheilullisuutta. Sitä ei voi kiistää, mutta ei vielä menestystä, joten syytä olisi olla nöyrä.

Alan pikkuhiljaa kyllästymään Jaloseen ja Jalosen näyttöihin. Olikohan sopimuksen jatkaminen sittenkin virhe? Se nähdään tämän kevään jälkeen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsekin ihmettelen Jannen peluuttamista tämän illan HPK-pelissä aika tavalla. Mutta yritän nyt pohtia, miksi tällaiseen ratkaisuun on päädytty.

Voisiko olla niin, että Nokka haluaa laittaa puolustuspelaamisen nyt kuntoon, once and for all? Perseilyä on katsottu riittävästi ja asenteen on nyt alettava olla kunnossa jokaisena pelipäivänä, kotona ja vieraissa. Kaksi viimeistä peliä himassa on sujunut erinomaisesti, lähinnä nyt asenteella mitattuna ja JYPiä vastaan toki tuloksellisestikin. Noronen viimeisenä lukkona. Mutta nyt on edessä uusi peli ja kunnon asenteella HPK pitäisi olla kaadettavissa myös Rinkelinmäellä.

Se, että Janne pelaa maalissa viittaa vahvasti siihen, että Nokka haluaa myös pitää joukkueen hereillä. Siinä sivussa sitten Janne saa pelituntumaa ja toivottavasti pelaa hienon pelin. Jalonen katsoo "hieman" pidemmällä tähtäimellä asioita kuin me fanit. Jokainen piste on toki tärkeä, mutta IFK:lla ei ole mikään paniikki päällä ja jokaisen pitäisi pystyä keskittymään ihan levollisin mielin jatkoon. Olympiatauko on pian ovella ja silloin alkaa olla viimeiset hetket puuttua suurempiin epäkohtiin joukkueen pelaamisessa. Tuolloin on aikaa treenata puutteita paremmin kuin nyt tiukan pelirupeaman aikana.

Ja mitä tulee joukkueen ja Nokan väliseen mahdolliseen skismaan, haluaisin mielelläni kuulla lisää. Kuka niin sanoo ja miksi? Koskeeko se koko joukkuetta, vai vain osaa siitä? Mistä tämä on lähtenyt liikkeelle? Ja selitykseksi ei nyt kelpaa se, että Nokka torppasi Jeren siirron, joka oltaisi otettu jengiin ennemmin kuin Kille. Koska kaikkihan me tiedämme, että se ei pidä paikkaansa ;). Henk.koht. voisin hyvinkin kuvitella, että joku Hirschovits on ihan kypsä Jaloseen, eikä myöskään salaa sitä. Jos näin olisi, itse suhtautuisin kyllä Kimin sanomisiin hyvin suurella varauksella, koska voisin melkein vannoa, että Jalonen on Kimillekin sanaisen arkkunsa kerran jos toisenkin avannut. Ja voihan se paha mieli tulla muutamille pelaajille siitäkin, jos on käynyt selväksi, ettei jatkoa ole luvassa...

On äärimmäisen kyseenalaista alkaa levittää juttuja jostain joukkueen välisestä skismasta, kun tänne ei kuitenkaan suoraan kerrota, mistä kaikki on saanut alkunsa tai keneltä asia on kuultu. Toisen osapuolen mielipidettä ja kantaahan ei tunnetusti juuri koskaan tuoda näillä palstoilla ilmi. Jos 5 pelaajaa on vittuuntunut koutsille, ok. Voi olla, että 3 pelaajaa on vittuuntunut 2:lle näistä ja 2 neljälle muulle...

Voi olla, että Kari Jalonen on totaalimulkku, joka ei tajua stadilaiskiekosta tai kiekosta ylipäätään yhtään mitään. Mutta faktaa on se, että ei tossa jengissä kovinkaan montaa jätkää ole, jotka voisivat alkaa Kari Jalosta opettamaan työssään. Valitettavasti näin. Jos siellä olisi joku VP sanomassa, että Kojo hei, suksi vittuun, niin suhtautuisin asiaan huomattavasti suuremmalla vakavuudella. Skismat on jengin sisäisiä asioita, eikä kuulu meille. Selvittäköön keskenään, aikuiset ihmiset. On meillä muillakin vittumaisia pomoja, mutta hommat on hoidettava.

Ja joo, Kojo saa näppylöitä noudoista ;D
 

Harkins#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ville Peltonen, Rem Murray, DEFC #18
Aivan järjetön ratkaisu penkittää Noronen, joka kuitenkin hankittiin ykköseksi meille. Harmittaa erityisesti Nortin puolesta tällainen, pitäisi vissiin pelata ihan paskasti niin saisi jatkaa maalilla. Ja jos todella on totta tuo, että valmennuksen ja pelaajiston välillä on ongelmia, niin mäkeen vaan Nenineen päivineen. Onhan siellä nyt vaikka Heikkilä vapaana.

Pistää niin vihaksi tuollainen älyvapaa toiminta.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos kerta valmentajan ja pelaajien välillä on erimielisyyksiä vieläkin, on tilanne erittäin huolestuttava. Itse en kyllä oikein jaksa uskoa tuohon - mutta en sitä pysty kiistämäänkään.

Viime kauden pilasi pitkälti edari-meininki, jonka piti kadota muutaman pelaajan poissiirtymisen myötä. Jengihän muodostuu nyt suuremmaksi osaksi 'palkkasotureista', joiden side HIFK:iin ja stadilaisuuteen ei ole kovinkaan vahva tai viime vuosien osalta katkeamaton. Olen ihan varma, että jos kopissa olisi Peltosen karismalla tai kokemuksella varustettu kundi, ongelmaa ei olisi. Miettikää; Jori Lehterä ärähti Tapparan pukukopissa Niemiselle ja kehoitti tätä alkamaan pelaamaan. Ihan samalla tavalla kiukutteleville pelaajille pitäisi asia jonkun tehdä selväksi HIFK:ssa - ensin joukkue ja sitoutuminen, sitten kaikki muu.

Aravirran viimeinen kausi HIFK:ssa sisälsi joukkueen sisältä kuuluneiden kommenttien mukaan hyvin paljon ristivetoa eräiden pelaajien kanssa ja tuolloin asiaan oli puuttunut muutama hallituksenkin edustaja. Sattuu ja tapahtuu...
 

Red Tiger #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haluaako pitkätkalsarit oikeasti ulos ja onko hänellä jo duuni katsottuna Ruotsista, jonne hän sopisi ideologiansa puolesta oikeasti hyvin? KHL-liigassa Nokka saisi olla huolissaan turvallisuutensa takia. Pelleistä ei pidetä siellä.

Näinpä. Tällä viikolla kuulin kuitenkin huhun, että Lokomotiv olisi tiedustellut alustavasti Nokan halukkuutta tulla Jaroslavliin ensi kaudeksi. Pitääköhän tämä paikkaansa, onko joku muu kuullut samanlaista juttua? Kuulin tämän ennen Heikkilän potkuja. Niiden myötä toivo nousi, josko tässä olisi jotain perääkin. Tiedän varmasti, että Heikkilän potkut olivat joskus aiemminkin harkinnassa siellä suunnassa ja silloinkin hänet olisi korvattu IFK:n silloisella valmentajalla.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös