Kari Jalonen HIFK:n valmentajaksi

  • 593 254
  • 1 971

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heh. Jos IFK harrastaisi pitkäjänteistä työtä veskari-asioissa, niin se oli hankkinut kunnon veskarivalmentajan jo monta monta vuotta sitten, ja antanut Sakelle duunia vaikka cheerleaderien hierojana.

Ei Lundellia tarvitse súolapatsaaksi istuttaa, mutta nyt olisi ehdottomasti pitänyt Norosen hyvää virettä palkita lisäpeleillä ja koittaa nostaa sitä draivia entisestään kevättä ajatellen.

HIFK on harrastanut pitkäjänteistä työtä veskariasioissa. Sakke on ollut jo pitkään maalivahtivalmentajana ja Lundell on päässyt aina HIFK:iin takaisin näin halutesssaan.

Lundellin osalta on hyvä muistaa se, että mies voi käydä pelaamassa matseja myös Kiekko-Vantaassa. Tasollisesti Kiekko-Vantaan puolustus ei ole hirveän kaukana HIFK:n tämänhetkisestä puolustuspelaamisesta. Joukkueiden pelisysteemeistä en tiedä mitään.
 

Stigu

Jäsen
Jaloselta puuttuu täysin rohkeus ja kokeilunhalu muutoksien suhteen, ja eteenpäin mennään vain ennalta valitsemaa tietä, vaikka se veisi umpikujaan.
Tragikoomisinta tilanteessa on se, että Nokka on nyt valmentanut IFK:ta paria kuukautta vajaat kaksi kautta ilman, että se näkyisi mitenkään joukkueen pelissä. Äijiä on toki vaihtunut viime kaudesta, mutta joukkueen perusruko on pysynyt samana. Luulisi että tuo nyt jotenkin näkyisi pelissä. Vaan ei näy: samaa räpellystä tuo peli on kuin viime kaudella. On oikeasti itsensä kusettamista uskotella, että tilanne muuttuisi radikaalisti esim. seuraavan kuukauden aikana ja peli jotenkin "loksahtaisi" kohdalleen.

Miten tällaiseen tilanteeseen on ajauduttu; Itse näen ainoastaan kaksi vaihtoehtoa:

A. "Mitä: Minäkö tyhmä? Nyt en oikein ymmärrä"- vaihtoehto
IFK:hon valikoituvat pelaajat ovat keskitasoa tyhmempiä, ja eivät tämän vuoksi omaksu Nokan pelityyliä.

B. "Hei kaikki Korson ammattikoulun oppilaat. Nimeni on Albert Einstein, ja nyt opetan teille ydinfysiikkaa"- vaihtoehto
Nokan pelikirja ja valmennustapa ovat liian vaikeita pelaajille.

P.S. Jos et tiedä vastausta, käännä pääsi vaakatasoon lepäämään oikeaan olkapäähäsi, ja tuijota alla olevaa kuvaa kaksi päivää
__
UU
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei oikein jaksa vakuuttaa tuo K.Jalosen itsepintainen toiminta niin pelitavallisesti kuin ketjukoostumustenkin suhteen. Jaloselta puuttuu täysin rohkeus ja kokeilunhalu muutoksien suhteen, ja eteenpäin mennään vain ennalta valitsemaa tietä, vaikka se veisi umpikujaan.
En usko, että Jaloselta sinänsä rohkeutta puuttuu, mutta kokeilunhalu kylläkin. Jalonen on "permanenttivalmentaja", joka on tyypillistä monelle muullekin menestystä keränneelle suomalaiskoutsille, kuten Aravirta, J.Jalonen, Westerlund, Rautakorpi etc. Ja osaltaan tuo reagoimattomuus pelin aikana on urbaanilegendaa. Tälläkin kaudella on monen monta kertaa tehty pelin aikana ketjumuutoksia ja mm. tiivistetty kolmeen kenttään siinä vaiheessa, kun on pitänyt nostaa kierroksia.

Tietynlainen jääräpäisyys ja vankka usko omaan tekemiseen on osaltaan välttämättömyys menestyvälle valmentajalle, mutta siinä vaiheessa, kun homma ei toimi, jääräpäisyydestä tulee ongelma. Ominaista huippuvalmentajille onkin, että heidän tulee tasaisin väliajoin nöyrtyä tarkastelemaan oman tekemisen laatua ja tätä kautta uudistua. Osalla tämä nöyrtyminen tapahtuu yhden tai kahden floppikauden aikana (á la Urama, Virta) ja osa porukasta uusiutuu potkujen ja/tai välivuoden myötä.

Ennen Kärppiin menoa KJ:lla oli alla epäonnistunut pesti Tepsissä ja välivuosi valmentamisesta. Kärppiin tullessaan KJ olikin, lätkätermein ilmaistuna, liikkeellä ns. "tuoreilla jaloilla" ja kun pedantti johtamistyyli vielä istui natsi-Heikkilän luomaan peli- ja harjoittelukulttuuriin, niin menestysresepti oli valmis.

Voi olla, että KJ:n aika HIFKssa tulee olemaan floppi (=ei paluuta mitalikantaan ja vakaaksi top-4 joukkueeksi). Pomminvarmaa kuitenkin on se, että Jalonen tulee olemaan vielä voittava valmentaja jossain muualla. Voi olla, että sitä ennen miehen pitää saada kengänkuva takalistoon ja sieltä kautta hakea uutta nostetta uralleen. Jos HIFK ei tällä kaudella selviä vähintään välieriin asti, niin toivon seurajohdolta löytyvän sen verran kanttia ja rohkeutta, että nimenomaan HIFK tarjoaa KJ:lle tuon mahdollisuuden uusiutua.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Vaikka en Kari Jalonen olekaan, niin veikkaan jo valmiiksi huomisen kokoonpanon:

Petrell - Hirso -Haataja
Ahtola - Ramstedt -Granlund
Wärn - Töykkälä - Järvinen
Kuhta - Wirtanen - Luttinen

Haverinen - Clarke
Järventie - Kankaanperä
Söderholm - Lupa

Noronen
Lundell

Näin. Onkohan tämä jengi jotenkin sovittu jossain saunaillassa vai mistä on kysymys? Saipa matsissa tehtiin muutoksia kolmanteen erään ja saatinkin pari maalia ja voitto. Onneksi KJ loistavana koutsina hiffasi tämän ja palasi taas seuraavassa ottelussa ylläolevaan koostumukseen joka ei tuo muuta kuin toimimattomuutta ja tappioita.

Miten se meidän koutsi on jämähtänyt täysin sinne penkin taakse? Siellä on peli menossa.....
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tragikoomisinta tilanteessa on se, että Nokka on nyt valmentanut IFK:ta paria kuukautta vajaat kaksi kautta ilman, että se näkyisi mitenkään joukkueen pelissä. Äijiä on toki vaihtunut viime kaudesta, mutta joukkueen perusruko on pysynyt samana. Luulisi että tuo nyt jotenkin näkyisi pelissä.

Onhan Nenä uudistunutkin ! Hän näki viime kaudella Pitkämäessä liigatason maalivahdin ja lähti sitten tähän kauteen kuitenkin Nieminen-Lundellilla. Nenän suuri Maalivahtivalo syttyi uudestaan joskus joulukuussa ja lisäjoukoiksi hankittiin se, jonka nyt markkinoilta sattui saamaan. Ja siis Ahlqvisthan tottakai pidettiin myös. Tällä kertaa satuttiin samaan työttömänä pyörinyt Noronen. Sinänsä turvallinen tilanne, sillä yleensä se, jonka sattuu markkinoilta löytämään on jokatapauksessa parannus Nieminen-Lundelliin.

Saaga ei lopu tähän. Lappalaisen sankarimme viisauden valo tuikahti heti Norosen tultua. Ei perkele, kyllä Lundell sittenkin klaaraa. Pistetään Noronen penkille, ettei luule poika turhia itsestään. Kuinkahan Noronen olisi voinut luulla liikoja itsestään, koska hän oli se jolle HIFK:sta soitettiin? No, suuri visionäärimme ei päättänyt tähän. Pikkuhiljaa Noronen pistettiin pelaamaan, mutta aina välillä on kuitenkin syytä peluuttaa Lundellia. Viisi kertaa on nähty tällainen tarve ja pisteitä on saatu 0 / 15 näissä otteluissa. Lisäksi Nieminen vuokrattiin ulos ja hemmetti soikoon - nyt näyttää siltä, että olisi se Noronen ehkä sittenkin kakkosenkin tarvinnut.

Olemme kuitenkin turvassa. Nenä on ensinnäkin nähty kuuluisan turenkilaisen ihmeparantaja Ilmari Puoskarin pakeilla, jolta löytyy kuulemma lääkkeet Aleksis Ahlqvistin parantamiseen. Kunhan joku nyt ensin muistaa, että mikä paikka häneltä olikaan loukkaantunut ja ylipäätään löytää pojan jostain. Viimeksi hänet on nähty Teneriffalla kertomassa turistinaisille: "Rili!! Ai äm ö finnish goulkiipper on tö haijist level in finland, juu kän pik mii aim feimös laik deivid bekhäm". Lisäksi Nenä on lähettänyt oman Watsoninsa, tuon verrattoman sidekick-hahmonsa Kai "Kuiskaava Huutaja" Raution tsekkailemaan Frans Tuohimaan pelejä.

Joten on tässä uudistuttu! Monen pelaajan nimi on vaihtunut, lisäksi vuosiluku on vaihtunut ja Nenän aikana on pelattu nyt jo noin 40 kotiottelua. Niistä ainakin 5 on ollut hyviä ! Hän on mestarivalmentaja, annetaan hänelle aikaa! Ei katsota mitä narrit teki kuulemma myöskin joskus jotain voittaneen Aravirran kanssa. Aravirran narripelaajiakin moitittiin laiskoiksi ja ylimielisiksi. Jortikka teki heistä viikossa ahneita jääkiekkoilijoita. Veikkaan, että pelaajilla on siis ollut sielläkin jonkunlainen pohjakunto ja kunnianhimoakin. Jos nyt vedetään toinen epäviihdyttävä floppikausi peräkkäin, niin eihän me valmentajalle kenkää anneta! Paitsi jos hänellä on ulkomaalainen nimi. Perkele, tuokaa mulle lisää jäkälää! Jänkhällä on kivaa!
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Ei katsota mitä narrit teki kuulemma myöskin joskus jotain voittaneen Aravirran kanssa. Aravirran narripelaajiakin moitittiin laiskoiksi ja ylimielisiksi. Jortikka teki heistä viikossa ahneita jääkiekkoilijoita. Veikkaan, että pelaajilla on siis ollut sielläkin jonkunlainen pohjakunto ja kunnianhimoakin. Jos nyt vedetään toinen epäviihdyttävä floppikausi peräkkäin, niin eihän me valmentajalle kenkää anneta! Paitsi jos hänellä on ulkomaalainen nimi. Perkele, tuokaa mulle lisää jäkälää! Jänkhällä on kivaa!

Jalosella ja Aravirralla on se yhteistä, että tosiasioita ei oikein haluta tunnustaa ainakaan julkisesti. Asioita koitetaan katsoa positiiviseksi, vaikka kuka tahansa näkee, että peli on kuraa. Seuran kannattajan kannalta se on rasittavaa, sillä ei oikein pysy kärryllä mihin tähdätään ja mikä tällä hetkellä mahdollisesti mättää.

Jokereissa olen itse pitänyt kovasti Jortikan linjasta kertoa avoimesti ajatukset ja mielipiteet pelistä. Tuleepahan ainakin tekemisen meininki, mistä ei ollut Aravirran aikana tällä kaudella tietoa.

Tällä hetkellä ainakin tuntuu, että Jalosen aikainen jatkosoppari oli jonkinmoinen virhe.

En ole vielä ainakaan tässä ketjussa törmännyt Sihvosen videokommenttiin HIFK:sta. Alla linkki:

http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/sm-liiga/sihvonen-hifk-kaatuu-jalosen-rautalankajaakiekkoon
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jalosella ja Aravirralla on se yhteistä, että tosiasioita ei oikein haluta tunnustaa ainakaan julkisesti. Asioita koitetaan katsoa positiiviseksi, vaikka kuka tahansa näkee, että peli on kuraa.

Juurikin näin. Olen näissä asioissa puolueeton. Muistan kuinka kävin syksyllä osiossanne kertomassa mielipiteenäni sen, että Aravirran palkkaus on ollut virhe ja pelinne ei aukea ilman valmentajanvaihtoa. En syyllisty jälkiviisauteen, näin kirjoitin - enkä saanut kovin paljon kannatusta. Suomi on yhden mielipiteen maa ja nyt kiveen on hakattuna "valmentajan vaihtaminen ei kannata". Edellinen mielipide oli "kenkää heti". Jokerit ja HIFK ovat olleet edelläkävijöitä näissä molemmissa rintamissa. Totuus on kuitenkin jossain tuolla välillä. Ja minun logiikkaani & oikeudentuntooni ei sovi se, että epäonnistuva etukäteen liki varmasti toivotaan -koutsiksi tiedetty (Ika Lehkonen, Wade, Francis, Baxter) kaveri laitetaan naurun kera ulos, kun peli ei kulje. Mutta auta armias, jos täsmälleen samanlaista koomailua esittää jonkun Somebodyn joukkue; Alpon, Aran, Nokan....Ei. Silloin loppuu nauru ja alkaa ymmärrys. Käytännön syynä on tietenkin usein se, että nimivalmentaja on kallis. Mutta katsojat ovat siitä hauskaa jengiä, että he eivät tule katsomaan valmentajaa, vaan joukkuettaan. Ja äänestävät jaloillaan & mielipidepalstoilla, jos näkymä on paskaa. Fanitus on hyvin tasapuolista tässä mielessä.

Missä muualla pätee se logiikka, että annetaan kalliille ja teoriassa hyvälle helvetisti enemmän siimaa kuin halvalle kokeilulle? Eikös se nyt jumalauta pidä mennä niin, että kalliilta ammattilaiselta on ihan täysi lupa odottaa nopeampaa tulosta kuin noviisilta? Ostat Mersun, joka ei lähde käyntiin ja jättää usein tien päälle, mutta et suostu myöntämään että siinä on vikaa, kun se on kuitenkin kallis ja hyvä merkki. Jos taas Toyota Corolla vm. -98 pykii, vaihdat auton.

Kaikestakin huolimatta: Lopullinen kausiarvio Nenästäkin tulee vasta kun koko kausi on pelattu. Jos Noronen sattuisi parantamaan nykyistä tasoaan, on luvassa ihan ookoo kevät. Ei se ihan niinkään mene, että isot vahvistukset vastustajilla (Jokerit & Jyp) ovat täysin riskittömiä. Voi sielläkin jotain balansseja hajota. Kaikki on vielä mahdollista. Mutta vaikka keväällä nostettaisiin kannua, ei kukaan vakiokävijä voi tosissaan kai edes jatkoajassa muuttaa taannehtivasti tätä kautta tähän mennessä ja koko edellistä kautta mainioksi viihteeksi ?
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole vielä ainakaan tässä ketjussa törmännyt Sihvosen videokommenttiin HIFK:sta. Alla linkki:

http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/sm-liiga/sihvonen-hifk-kaatuu-jalosen-rautalankajaakiekkoon

Mielenkiintoinen kommentti PS:lta, täälläkin ollaan puhuttu KJ:n pelisysteemistä, kyllä peli on näyttänyt aikas paljon siltä, mitä hra Analyytikko kuvaili. Eihän IFK:n hyökätessä (pitkiä) syöttöketjuja olla nähty silloinkaan, kun peli kulki. Pakit onnistui avaamaan sentterille kautta kohtuullisesti vielä syksyllä, mutta vastustajat on kehittyny tässä matkan varrella ja perkele karvaavat vähän hanakammin. Tällä hetkellä puretaan laidan kautta, siitä ristikulma ja perään, tältähän meidän hyökkäyspeli oikeasti näyttää. Poikkeuksena Hirson ketju, maestro pyörii kahdeksikkoa jo ennen siniviivaa, seurauksena kiekonmenetys tai paitsio. No vittu hieman kärjistin, mut vaan hieman. Silloin kun saadaan kiekko syvälle ja kunnon paine, ollaan nähty taklauksia ja maaleja, hienojakin, jotka on monta kertaa yksilötaidon (Micke, Ramu jne..) ansiota. Me pelataan tällä hetkellä köyhän miehen sheddiniläistä kiekkoa. Vituttaa olla pessimisti, mutta on vaan sellainen fiilis että noutaja tulee, jos jotain ei ala tapahtumaan. Se jotain on varmaan se, että pelataan nyt tällä pelitavalla helvetisti tiiviimmin ja agressiivisemmin, kuin viimeiset 20 peliä on pelattu. Toivotaan että se riittää edes pronssiin.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä hetkellä puretaan laidan kautta, siitä ristikulma ja perään, tältähän meidän hyökkäyspeli oikeasti näyttää. Poikkeuksena Hirson ketju, maestro pyörii kahdeksikkoa jo ennen siniviivaa, seurauksena kiekonmenetys tai paitsio.

Olisi hienoa saada tietää miten tämän 'Hirson kahdeksikon' pitäisi teoriassa mennä... eli onko Hirso ohjeistettu tuohon, ja jos on, niin kuinka paksupäisiä ketjukaverien pitää olla, etteivät kuviota ole oppineet? Jos Hirso taas vetelee siniviivan tuntumassa lyhytohjelmaa omatoimisesti, miksi ihmeessä hänen sallitaan niin tehdä?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Me pelataan tällä hetkellä köyhän miehen sheddiniläistä kiekkoa. Vituttaa olla pessimisti, mutta on vaan sellainen fiilis että noutaja tulee, jos jotain ei ala tapahtumaan. Se jotain on varmaan se, että pelataan nyt tällä pelitavalla helvetisti tiiviimmin ja agressiivisemmin, kuin viimeiset 20 peliä on pelattu. Toivotaan että se riittää edes pronssiin.

Erittäin hyvä viesti kaikkiaan. Köyhän miehen Sheddeniä tämä on. Sheddeniläisyyden ideologiassa ei otettu taka-askeleita, eikä hyökätty ja puolustettu yhtä aikaa. Se oli jompi kumpi. Nyt luodaan mukapainetta ja jäädään kuitenkin varmuuden vuoksi ei-kenenkään maalle. Meillä olisi pakeissa nyt poikkeuksellisen paljon käsiä ja luisteluvoimaa, esimerkiksi Järventie. Tätä ei hyödynnetä mitenkään, koska nyt on vallalla käsitys, jonka mukaan pakin kuuluu kiekko saatuaan toimittaa se mahdollisimman nopeasti ylös. Niinpä Järventie kuin myös Clarke pelaa mielikuvituksettomasti mieluummin Töykkälän ketjun kaltaisille samettikäsille kuin muuttaisi itse painopistettä nousemalla. Pohjoisamerikkalaiset koutsit rakastavat luisteluvoimaa, toisin kuin täällä ehkä luullaan. HIFK on vapaaehtoisesti hidas, jähmeä ja varovainen kuin eläkeläläispappa naisen kanssa. Ja kuten tässäkin tapauksessa, lopullinen kliimaksi jää vaisuksi, jos sitä tulee ollenkaan.

Hirsohan on joukkueessa nimenomaan siksi, että hän on kiekollisena todella taitava. Häntäkään ei ole luotu pitkien syöttöketjujen lenkiksi numero 3. Hirson ketjukavereista Haataja ei juuri osallistu pelintekoon, hän on ahne snaipperi ja parhaimmillaan kiekollisena. Suurin osa ykkösen tehottomuudesta -siis odotettua pienemmistä tehoista- johtuu ketjun balanssin puutteesta. Hirso tarvitsee kiekottomana hyvät laiturit. Piku osasi tällätä itsensä pirun hyvin pelattavaksi. Hirso ja Haataja ovat yksilöinä viiltävän hyviä liigapelaajia, mutta eivät sovi kuitenkaan näköjään samaan ketjuun. Kumpikin haluaa kiekkoa koko ajan ja aivan eri syistä. Hirso tekee paljon turhan näköisiä liikkeitä kiekon kanssa. Kuten se edellisen matsin syötön viivyttäminen Clarkelle kiekkoa leipoen. Mutta tämäkin on 2-suuntainen tie, sillä Hirso ei halua syöttää kiekkoa mukapaikkoihin, vaan oikeasti hyviin tilanteisiin. Kun Lennu on nostanut profiiliaan, Hirsolle on tullut lisää vaihtoehtoja.

Nokalta puuttuu yksilöllisyyden tajuaminen. Joku sanoi hienosti kauden alussa, että HIFK:n 3-ketju on Nenä-kiekon ruumiillistuma. Eikä ollenkaan hullumpaa nähtävää. Mutta kaikki eivät voi pelata yhtä uhrautuvasti ylös ja alas, pitäisi antaa enemmän vapauksia yksilöille. Tai sitten Nenällä pitäisi olla hyvin homogeeninen keskitasoinen joukkue mallia Pekka Virta. Uskon, että hän pärjäisi sellaisen kanssa paremmin kuin HIFK:ssa ja hänen menestyksensä Kärpissä alan pikkuhiljaa laskea vähintään puoliksi Haapakoskelle. Rautio on väsähtänyt sidekick, joka ei täydennä Nenää mitenkään. HIFK:lla on ilmiömäinen kyky löytää kakkosiksi näitä kivaharreja, samukuitusia ja kairautioita. Onko jossain kiellettyä hakea valmennukseen syvyyttä?

HIFK on ladannut oikeaoppisesti paljon panoksia alakertaan. Nyt niitä ei käytetä. Taitavia pakkejamme peluutetaan kuin he olisivat Mikko Kurvisia. Kiekko ylös äkkiä. Pianhan vastustaja sen oppii.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hirsohan on joukkueessa nimenomaan siksi, että hän on kiekollisena todella taitava. Häntäkään ei ole luotu pitkien syöttöketjujen lenkiksi numero 3. Hirson ketjukavereista Haataja ei juuri osallistu pelintekoon, hän on ahne snaipperi ja parhaimmillaan kiekollisena. Suurin osa ykkösen tehottomuudesta -siis odotettua pienemmistä tehoista- johtuu ketjun balanssin puutteesta. Hirso tarvitsee kiekottomana hyvät laiturit. Piku osasi tällätä itsensä pirun hyvin pelattavaksi. Hirso ja Haataja ovat yksilöinä viiltävän hyviä liigapelaajia, mutta eivät sovi kuitenkaan näköjään samaan ketjuun. Kumpikin haluaa kiekkoa koko ajan ja aivan eri syistä. Hirso tekee paljon turhan näköisiä liikkeitä kiekon kanssa. Kuten se edellisen matsin syötön viivyttäminen Clarkelle kiekkoa leipoen. Mutta tämäkin on 2-suuntainen tie, sillä Hirso ei halua syöttää kiekkoa mukapaikkoihin, vaan oikeasti hyviin tilanteisiin. Kun Lennu on nostanut profiiliaan, Hirsolle on tullut lisää vaihtoehtoja.
i.

Pirun hyvä analyysi, varsinkin pakkeja koskeva, huomasin just tota lukiessa, että meidän pakkien maalille nousut puuttuu lähes kokonaan!
Hirsosta pakkoa sanoa, että vois lainata kiekkoa joskus, niin sais sen takaisin parempaan paikkaan, jolloin olis helpompi dominoida peliä ja löytää parempia syöttöpaikkoja, eli saada vastustajan viisikko "juoksemaan" kiekon perässä.
Nyt se puskee siniviivan linjaan, joko jää siihen pyörimään tai menettää kiekon. Äijästä paistaa yliyrittäminen ja sitä kautta turhautuminen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lla on ilmiömäinen kyky löytää kakkosiksi näitä kivaharreja, samukuitusia ja kairautioita. Onko jossain kiellettyä hakea valmennukseen syvyyttä?

Ei varmaankaan, mutta ei kai lätkäjengi voi myöskään valita kakkoskoutsia ohi ykkösen. Mitä siitä tulisi, jos Nybari ilmottaisi Raution myöhästymistä ihmettelevälle Kojolle joku kaunis aamu: "Ai Kaira myöhäs? Niin joo, mähän käskin sen lähtee meneen vielä, kun ehtii. Me just parhaillaan funtsitaan Valtsun ja Timpan kanssa, kuka ois hyvä kakkoskoutsi."? Mahtaisi KJ tykätä hyvää, kun seurajohto antaisi päävalmentajan valitsemalle kakkoselle potkut tuosta noin vaan. Se on kokonaan toinen juttu, miltä IFK:n peli näyttäisi vaihdoksen jälkeen.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Vaikka en Kari Jalonen olekaan, niin veikkaan jo valmiiksi huomisen kokoonpanon:

Petrell - Hirso -Haataja
Ahtola - Ramstedt -Granlund
Wärn - Töykkälä - Järvinen
Kuhta - Wirtanen - Luttinen

Haverinen - Clarke
Järventie - Kankaanperä
Söderholm - Lupa

Noronen
Lundell

Näin. Onkohan tämä jengi jotenkin sovittu jossain saunaillassa vai mistä on kysymys? Saipa matsissa tehtiin muutoksia kolmanteen erään ja saatinkin pari maalia ja voitto. Onneksi KJ loistavana koutsina hiffasi tämän ja palasi taas seuraavassa ottelussa ylläolevaan koostumukseen joka ei tuo muuta kuin toimimattomuutta ja tappioita.

Miten se meidän koutsi on jämähtänyt täysin sinne penkin taakse? Siellä on peli menossa.....

Näin kirjoitin eilen.....ja kappas vaan! Roosteri on just näin! Ei muutoksia! Mitä sitä nyt hyvää ja toimivaa lähtisi muuttamaan..... Voi herreguudendåååå!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin kirjoitin eilen.....ja kappas vaan! Roosteri on just näin! Ei muutoksia! Mitä sitä nyt hyvää ja toimivaa lähtisi muuttamaan..... Voi herreguudendåååå!
Ei pidä paikkaansa. Onhan siellä Melart Kankaanperän tilalla. Vaikken kyllä vieläkään tiedä, mikä on roosteri (no joo, onhan se tietty kukko).
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei pidä paikkaansa. Onhan siellä Melart Kankaanperän tilalla. Vaikken kyllä vieläkään tiedä, mikä on roosteri (no joo, onhan se tietty kukko).

Mikäköhän Kankilla on? Tärkein ja paras puolustajamme ollut ja nyt Kanki on poissa kokoonpanosta. En yllättyisi, jos KJ olisi vaikka penkittänyt hänet. (hymiö)
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Mitä?
Ollaanko todellakin hankittu "ulkomaan vahvistus" nelosketjuun?
Ei voi olla totta!!!!

Sovittiinko tästä siirrosta jo silloin kun Kuha lähti Hampuriin?

Niin no, olen nähnyt vain muutaman matsin joten voihan se olla niinkin, että nelosketju on toiminut kaikkein surkeimmin ja nyt saadaan sekin toimimaan ja tasoa nostettua.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Eiköhän se ala olemaan jo kaikille selvää että Jalonen ei ole oikea mies luotsaamaan tätä seuraa. Viime kaudella pelien kattominen oli armotonta tuskaa tämän kalsariveikon pelitavan takia. Tämä kausi alkoi hyvin ja ennen kaikkea Miken ja parin muun pelaajan käsittämättömän hyviä otteita oli todella ilo seurata. Kun kausi etenee niin pelitapa ja valmennus nousee esille, ei hurmos ja loistavat yksilösuoritukset pitkässä juoksussa johda mihinkään, vaan kokonaissapluuna, josta valmentaja on vastuussa.

Kylmä pala on jälleen kerran noussut kurkkuun, kun on seurannut IFK:n otteita tänä vuonna. Tämä on ihan sitä samaa paskaa kuin viime kaudella, nokka ei ole muuttunut mihinkään!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
IFK on tällä hetkellä täysin pitkien kalsareiden vanki. Joukkueessa on aivan perkeleesti taitoa ja riittävästi eri tyyppisiä pelaajia eri rooleihin, mutta ei yksinkertaisesti oikeanlaista valmentajaa, joka pusertaisi potentiaalin irti, ja joka peluuttaisi jengiä oikein. Tähän yhtälöön kuuluu myös rankaisu huonoista peliesityksistä. Mutta mitä tekee Nenä? Penkittää ainoastaan Liivikin, joka on ollut työnteon ruumiillistuma koko kauden. "Starat" saavat surffata samalla peliajalla pelistä toiseen, ilman mitään tulosvastuuta.

Nyt on jo 1-2 kuukautta näyttänyt siltä, että ensi kauden pesti Nokan kanssa oli ISO virhe. Noin puupäistä toimintaa ei voi enää olankohautuksella sivuuttaa. IFK tulee tätä menoa aivan sukkana taas poffeista ulos Nokan virkamieskiekolla. Vittu että voi raastaa hermoja tällainen touhu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nyt ei kyllä näytä hyvältä tämä KJ & HIFK -saaga. Piristävää oli toki se, että nyt hävittiin hampaita näyttäen ja kuitattiin Micken ajaminen. Wärnin toiminta lähes sytytti HIFK:n voittoon, mutta onneksi (kyllä, onneksi) Kalpalla on perkeleen hyvä pelikirja ja Kalpassa yhdistyikin lopussa oudolla tavalla pelokas mikkihiirilauma, joka siltikin jauhaa kuin kone omaa systeemiään.

Kelataanpa iltaa takaisin 2. erään, jossa Kalpa vei HIFK:ta alussa kuin mätää kukkoa. Nenä lähti matsiin pitkästä aikaa ahneella 2-1-2 vastakarvalla ja vihdoin sai katsomossa nähdä, kuinka HIFK ajelee, riistää kiekkoa ja luo painetta. Kalpa teki pari helppoa maalia HIFK:n merkkausvirheistä ja Norosen avustamana. Mikä on kalsarimiehen reaktio tähän? Se, mitä ennustinkin. Luovutaan tämän takia kiistatta toimivimmasta pelitavastamme ja tullaan 2. erään pakittelemaan. Öh...miksi? Puolustamaan 0-2 tappiotako? Virta taas nosti karvaustaan, lisäsi liikettä ja kiitti että siinä sivussa Nenä paiskasi hänelle muutenkin avaimet käteen. Kibe näytti snaipperin luontoaan ja pisti aivan yksittäisestä tilanteesta HIFK:lle maalin kesken Kalpan painostuksen. Wärn sytytti HIFK:n (ja tästä kiitos Nokalle, MG:n ajaminen pitääkin kuitata) ja hetken näytti hyvältä.

Jos HIFK olisi siitä mennyt menojaan, olisi taas unohtunut, että pelin hallinta luisui Kalpalle. Suorastaan ojennettiin Kalpalle. On ehkä pitkällä tähtäimellä parempi, että Kalpa ja Virta antoivat oppitunnin pelisysteemin järkähtämättömyydestä. Vaikka HIFK ajoi päälle ja yli edestä ja takaa ja moni kalpalainen luikerteli pakoon, oli Kalpalla kuitenkin oma rytminsä ja oma systeeminsä, joka odotetusti aineellistui tekopaikoiksi. Niistä Kalpa laittoi sisään. Jos vastassa olisi ollut huonompi joukkue, HIFK olisi mennyt menojaan ja pysyi nytkin mukana lähinnä Wärnin ja Lennun nostattaman hurmoksen ja kovan yksilötaidon tuella. Mitään pelisysteemiä ei Nokalla enää ollut ensimmäisen erän jälkeen.

Toisen erän alussa olin siis itse jo varma, että Nenä ei valitettavasti opi mitään viime kaudesta. Miksi hän luopuu HIFK:n hyvästä pelisysteemistä, kun vastustaja nyt kertakaikkiaan joskus tekee maaleja, vaikka hallinta onkin meidän? Kalpa on jaksanut jauhaa omia perusasioitaan omien tappioputkiensakin aikaan, ei siellä ole ruvettu säätämään ja vääntämään isoa kuvaa. Nenällä on 1. erään joku plan , kakkosen hän antaa vastustajalle ja kolmannen yleensä omille pelaajilleen.

Täytyy muistaa, että HIFK ei ole lootassa yksin. Tänään HIFK ei hävinnyt huonolle joukkueelle, mutta HIFK hävisi joukkueelle, joka pelaa paljon huonommalla materiaalilla. Jos HIFK olisi painanut koko kauden yhtä määrätietoisesti kuin vaikkapa Sheddenin aikaan omilla vahvuuksillaan, joita nähtiin 1. erässä, meilläkin olisi nyt oma vahva pelikirja, mihin tukeutua. Sen rakentaminen on valmennuksen duunia, ei missään tapauksessa pelaajien. HIFK valuu ilta illan jälkeen Nenän käsistä kuin hiekka aavikolla. Joukkueessa on kuitenkin niin paljon talenttia, että maaleja tehdään hyvin. Turha tässä on aina kauheasti pakkeja moittia, jos joka kaudeksi hommataan uudet ja aina ne ovat huonoja. Pysyvä tekijä on KJ ja HIFK:n vanhoja huonoja pakkeja nähtiin tänäänkin jäällä - voittajajoukkueessa , osaavassa valmennuksessa.

Kuka haluaa oikeasti ostaa kausikortin 2010/11 Kari Jalosen johtaman HIFK:n otteluihin? Aika kohtuutonta on se, että kotimatseissa pääsee edes erän verran viihtymään noin joka 10. pelissä.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV

Nyt on pakko kysyä, kun olet niin kovin tutustunut Jalosen pelikirjaan ja kun tänään hallilla olit niin paljonko peli oli ensimmäisen erän jälkeen, kun pelattiin agressiivisesti ja paljonko toisen erän jälkeen,kun passivoituttiin?

Sanoit itse maalivahtiketjussa, että syiden etsijöillä on nyt hyvät ajat niin milloin itse näet ne syyt meidän avinpelaajissa? Nyt on maalivahti vaihdettu ja uusi pelaa huomattavasti paskemmin, maaleja tehdään edelleen hyvin hyökkäyspäässä, mutta omissa soi samalla tavalla aina, kun tietyt herrat siellä huseeraavat. Tähän ei auta Sheddenin räkäkiekko vaan puolustuspelaamisesta joku jotain tajuava henkilö.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsekin olen tällä hetkellä KJ:n potkujen kannalle kallistumassa, vaikka hänen suhteensa kärsivällisyyteni on venyvimmästä päästä. Ajattelen vain sellaista asiaa, joka ei minulle pitäisi kuulua pätkääkään: KJ:n palkka ensi kaudella lienee noin 200 000 euroa, joka pitää maksaa joka tapauksessa. Yhden hyvän tason 2 ketjun pelaajan palkka. HIFK:n kassa ei ole yhtä pohjaton, kuin Jokereiden.

Toinen asia. Kuka tilalle? Vapaat valmentajat tällä hetkellä ovat Raimo Summanen ja tadaaa Juhani Tamminen. Jos HIFK palkkaisi summasen, niin puolet noista tissiposkista pakkaisi laukkunsa välittömästi. Hirso etunenässä. Summanen saattaisi sanoa pahasti.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Toisen erän alussa olin siis itse jo varma, että Nenä ei valitettavasti opi mitään viime kaudesta. Miksi hän luopuu HIFK:n hyvästä pelisysteemistä, kun vastustaja nyt kertakaikkiaan joskus tekee maaleja, vaikka hallinta onkin meidän?

Itselleni jäi sellainen kuva, että IFK tuli ensimmäisessä erässä jumalattoman kovaa päälle, muttei saanut maalia aikaiseksi. KalPa sai, ja tokaan erään lähdettiin tosiaan pakittelemaan. Kiben, Wärnin ja Luttisen johdolla käännettiin matsi tasoihin ja painettiin kaasulla menemään, KalPa oli aika hätää kärsimässä IFK:n painaessa päälle. Tässä kohtaa Jalonen taas hölläsi tahtia ja himmailtiin erä loppuun, tavoitteena ilmeisesti tasatuloksessa tauolle. Vaan ei. Ja kolmanteen erään taas 1-2-2 -karvauksella.

Henkilökohtaisesti en vain voi käsittää, miksei sitä peliä ratkaistu silloin, kun tilaisuus oli. Tuli aika pitkälti mieleen HIFK-TPS matsi viime vuoden puolella, kun kolmannessa erässä tasoituksen jälkeen oli mahdollisuus napata täydet pinnat, mutta jostain käsittämättömästä syystä taas laskettiin painetta. Alan itsekin pikkuhiljaa saapumaan siihen johtopäätökseen, että Jalonen ei ole se IFK:lle sopiva päävalmentaja. Voisi olla, mutta kun ei se vaan tajua peluuttaa joukkuetta sen omien vahvuuksien mukaan.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myönnän, itsekin olen pettynyt KJ:n toimintaan ja alku näyttikin liian hyvältä ollakseen totta. Mitä miehelle on tapahtunut? Nyt jumalauta pitäisi ihan ensiksi laittaa ketjut uuteen uskoon, ykkönen ei ole ykkönen, kakkonen ei ole ollut se sama vanha kakkonen ennen Miken loukkaantumista. Ei vain voida pärjätä, jos meillä on kolmos- ja neloskenttä jotka vastaavat HIFK:n hyökkäyspelaamisesta ja maalipaikoista.

Sitten seuraakin kysymys, kun Nokka ei kerta ole oikea mies valmentamaan HIFK:ta: Kuka olisi se oikea? Itselleni ei tule ketään muuta mieleen kuin Doug Shedden. Hän repi joukkueesta kaiken irti, vaikka materiaali oli mikä oli. Toivottavasti kukaan ei edes ehdota Raimo Summasta.

Itse olisin kyllä valmis antamaan anteeksi Jokerivisiitin, jos kauden 2010-2011 jälkeen Doug Shedden on mahdollista saada HIFK:n peräsimeen. Eikös hän jossain haastattelussa todennut, että HIFK oli hieno seura valmentaa ja siellä oli oikeantapaiset jätkät hänen "pelikirjalleen". Kattoiko Dougin uusi sopimus kauden 2011 vai 2012 loppuun?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kelataanpa iltaa takaisin 2. erään, jossa Kalpa vei HIFK:ta alussa kuin mätää kukkoa. Nenä lähti matsiin pitkästä aikaa ahneella 2-1-2 vastakarvalla ja vihdoin sai katsomossa nähdä, kuinka HIFK ajelee, riistää kiekkoa ja luo painetta. Kalpa teki pari helppoa maalia HIFK:n merkkausvirheistä ja Norosen avustamana. Mikä on kalsarimiehen reaktio tähän? Se, mitä ennustinkin. Luovutaan tämän takia kiistatta toimivimmasta pelitavastamme ja tullaan 2. erään pakittelemaan. Öh...miksi? Puolustamaan 0-2 tappiotako? Virta taas nosti karvaustaan, lisäsi liikettä ja kiitti että siinä sivussa Nenä paiskasi hänelle muutenkin avaimet käteen. Kibe näytti snaipperin luontoaan ja pisti aivan yksittäisestä tilanteesta HIFK:lle maalin kesken Kalpan painostuksen. Wärn sytytti HIFK:n (ja tästä kiitos Nokalle, MG:n ajaminen pitääkin kuitata) ja hetken näytti hyvältä.

Käsittämätöntä. Käsittämätöntä!
Jotenkin tuntuu, että ei me huonommin pärjättäisi vaikka pelaajat saisivat itse päättää pelikirjastaan. Omia vahvuuksia ei juurikaan hyödynnetä, pelataan vaan sitä aneemista toteutetaan-peliä-ja-te-olette-pelinappuloita ja hakataan päätä seinään, että se joskus onnistuu. Kiekollisista pakeista ei ole hyötyä niissä asioissa, joissa he ovat hyviä - kulmiin pitää avata, olkoon kuka vaan, eivätkä hyökkääjät saa toteuttaa niitä asioita jossa he ovat hyviä... Eikö Nenä luota jengin taitoihin yhtään vai onko se todellakin niin naimisissa sen oman sabluunakiekkonsa kanssa?

Kunnon rytinä tänään sai sentään veret kiertämään!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös