Kari Jalonen HIFK:n valmentajaksi

  • 593 318
  • 1 971
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Viherpuiston Ruoska kirjoitti:
Ei, anteeksi, sekoilin itse, sehän onkin brandyn valmentaja, joka ennen kauden alkua lanseerasi uuden mainoskampanjan vanhan ja kuluneen sloganin "Urheilija ei tervettä päivää näe" pohjalta. Uusi teema kuuluu: "Urheiluseuran valmentaja ei selvää päivää näe."

Ja tämä uusi koutsi olisi tietenkin entinen NHL-tappelija, jonka edellisestä valmennuspestistä on kuitenkin kulunut jo aikaa tovi jos toinenkin. Tämä kaveri sanoo uljaasti tietävänsä HIFK:n historiasta kaiken mahdollisen ja uskoo vastaavansa brändin huutoon.

Lisäksi tämä kanadan ihme unohtaa luistimensa kotio, eikä näin voi pitää jääharjoituksia, vaan istuu sen sijaan harkat Viidessä pennissä.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Asiat ovat pelottavan hyvällä mallilla kun JHag pystyy keskittymään huumorin tuottamiseen. Minuun on ainakin uponnut hyvin :-)
 

Brenahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lennu
Jatko on muotoa 1+1, joten eipä neljäkään kautta putkeen ole poissuljettua.
Onko tuosta +1 vuodesta enempää tietoa, kun tätä ei ole missään mediassa otettu esille. Itse olen sen verran tyytyväinen Jaloseen, että aluksi kummastutti pelkkä yksivuotinen miten tämä uutisoitiinkin. Joten olisi kiva tietää millaisessa muodossa tämä +1 on, onko päätös Jalosella eli jatkaa halutessaan vai onko seuran optio ?
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Jääkö Nokka historiaan kaverina, jolle kaudesta toiseen riittivät nieminenlundellit ja niinpä jäätiin harmittavan lähelle menestystä?

Etkö itse kirjoittanut jokin aikaa sitten, että ifk:ssa katsellaan uutta maalivahtia? Muistaakseni sanoit myös Jalosen olleen tyytymätön nykyisiin molareihin. Toivottavasti en muista täysin väärin.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Tärkein yksittäinen palanen oli sainata Kari Jalonen ensi kaudeksi. Sopimus lienee mallia 1+1 ja päätös oli HIFK:lle ja Jaloselle mieluinen. Voin myös vahvistaa että Jalosen yksi "vaatimus" oli erittäin laadukkaan joukkueen olemassaolo ensi kaudella.

Seuraavat palaste pitäisivät olla muun muassa Kankaanperän, Wirtasen, Haatajan, Ramstedtin, Ahtolan, Petrellin, Luttisen ja Hirson jatkosopimuksen sorvaamiset. Kova on työsarka ja miesmenetyksiä tulee varmuudella, mutta rungon tulisi olla vahva ja jos esim. työnimi "Peltonen" paikkaa "Luttisen", niin ei liene valittamisen aihetta.

Järventien optio on jo sovittu jatkosta ja voi olla että hänen kanssaan tehdään pidempi jatkosopimus, koska hän haluaa sopimuksellista jatkuvuutta muutaman hullun vuoden jälkeen ja HIFk saisi Marassa kokeneen, tasokkaan ja kotimaisen allround-puolustajan.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Voin myös vahvistaa että Jalosen yksi "vaatimus" oli erittäin laadukkaan joukkueen olemassaolo ensi kaudella.

Seuraavat palaste pitäisivät olla muun muassa Kankaanperän, Wirtasen, Haatajan, Ramstedtin, Ahtolan, Petrellin, Luttisen ja Hirson jatkosopimuksen sorvaamiset.

Mielestäni on kummallista, että et puhu maalivahdeista mitään. On aivan sama, vaikka hankittaisiin Vancouverin Olympialaisten 1. ja 2. All Stars miehistöt, jos ei maalivahti ole huippuluokkaa. Maalivahti on joukkueensa ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Mikä tässä nyt voi olla niin vaikeata ymmärtää?
 

J.Rose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Let's Play Hockey
Mielestäni on kummallista, että et puhu maalivahdeista mitään. On aivan sama, vaikka hankittaisiin Vancouverin Olympialaisten 1. ja 2. All Stars miehistöt, jos ei maalivahti ole huippuluokkaa. Maalivahti on joukkueensa ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Mikä tässä nyt voi olla niin vaikeata ymmärtää?

Vaikka en Renegade ole, niin veikkaanpa, että hän tarkoitti viestissään nykyisestä kokoonpanosta tärkeimipien palasten jatkoa. Ja nykyisessä kokoonpanossahan ei ole (vielä) sitä The maalivahtia.

Itse katsoisin vielä JaniNiemis kortin loppuun. Ja tässä yhteydessä loppu tarkoittaa viimeistään tapaninpäivää...

Luotto johtoon on kasvanut täksi kaudeksi ( ja kauden aikana) joukkueen kokoamisen suhteen paljon. Niinpä uskon uuden veskarin olevan viimeistään joulutauolla joukkueen mukana jos ja kun siihen nähdään tarvetta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jep, komppaan Breweriä ja vähän mysös Renegadea. Kauden 10-11 tärkein osa-alue eli valmennuksen jatkuvuus on nyt varmistettu.

Joukkueen tärkeintä pelaajaa, ykkösmaalivahtia, ei ole vielä hankittu edes kaudelle 09-10. Tämä on outoa. Nyt meillä on 6 kokenutta ja hyvää puolustajaa, sama tulee varmistaa Kari Jalosen käyttöön, myös kaudeksi 10-11. Hyökkäys huutaa vielä kokenutta johtavaa pelaajaa, joka on mielellään n. 30-37 vuotta vanha ensi keväänä. Jätän tämän johtavan hyökkäjän pelipaikan auki yli 35-vuotiaista Ville Peltoselle. Muuten 2009-10 on jo nyt riittävän kova hyökkäys, mutta hyökkäyksen iäkkäin pelaaja on 27-v Turo Järvinen ja se on myös aika hassua. Samantasoinen hyökkäys kuin kuluvalla kaudella, pitää Jalosen saada työvälineekseen myös kaudella 10-11. Varmaan pitää löytää muutama uusi hyökkääjä, koska nyt kun menestytään, niin osa meidän hyökkääjistä kelpaa KHL- ja muihin paremmin palkattuihin liigoihin kuin sm-liiga. Kari Jalonen tarvitsee käyttöönsä loistavan joukkueen, jonka hän tekee vielä paremmaksi kuin osiensa summa, kuten kaikki tietysti jo tietävät. Keskinkertaisella pelaajamaterialilla myös Kari Jalonen alisuorittaa, samoin kuin joukkueensa.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Mielestäni on kummallista, että et puhu maalivahdeista mitään. On aivan sama, vaikka hankittaisiin Vancouverin Olympialaisten 1. ja 2. All Stars miehistöt, jos ei maalivahti ole huippuluokkaa. Maalivahti on joukkueensa ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Mikä tässä nyt voi olla niin vaikeata ymmärtää?

Olet täysin oikeassa. Toki tarkoitin lähinnä olemassaolevien pelaajien jatkoa ja sopimustilannetta.

Toki tuosta "ylivoimaisesti tärkein pelaaja" aspektista voin olla hieman eri mieltä, eli ei se noin ehdotonta ole. Tosin tärkeä palanen ja kenties se tärkein, mutta että ylivoimaisesti tärkein..kaikki on suhteellista.
 
Viimeksi muokattu:

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Pakistohan tulee muuten muuttumaan varmasti melkoisesti. Oletetaan, että myös Kanki jatkaa. Kurvisella taisi olla diili myös ensi kaudesta. Näin ollen KJ:n/Nybän tulee hankkia Lupan ja Clarken tilalle kovat pelimiehet. Kutina on, että Clarke ei nimittäin jatka meillä ensikaudella ja Lupa on sotaratsu, joka vaihtaa maisemaa ja tekee keikkatöitä. Toinen hankinta ollee Lupa-tyylisesti artistisopparilla.

KJ:n jatkon myötä varmasti saadaan lisää kovia nimenomaan kotimaisia nimiä hankintalistalle.

Loppuun vielä, niin kuin moni yllä mainitsee, on se tärkein puuttuva palanen tämän kauden joukkuseesta vielä signaamatta. Vai onko sainattu jo, ken tietää?
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Pakistohan tulee muuten muuttumaan varmasti melkoisesti. Oletetaan, että myös Kanki jatkaa. Kurvisella taisi olla diili myös ensi kaudesta. Näin ollen KJ:n/Nybän tulee hankkia Lupan ja Clarken tilalle kovat pelimiehet.

Hieman ristiriitaista. Itsekin mainitset että mitä luultavammin Kanki jatkaa. Södellä, Kurvisella ja Järventiellä (JHagin mukaan optio on käytetty) on myös sopparit, joten tuossahan on jo 4/6 kasassa... Eli eihän pakistoon kovin paljon muutoksia tule. Clarke luultavasti korvataan jollain muulla, ja sitten pelaillaan taas Ahosella/Melartilla/Haverisella/Purolinnalla verorajalle jonka jälkeen tulee artisti. Tai tämä olisi mielestäni optimi. Tietty jos Lupalle saisi jo tällä kaudella tehtyä artistisopparin ens kaudeksi niin sehän olisi loistavaa, mutta tuskin on oikein rahaa maksaa koko kaudesta veroineen. Noista nuorista käsittääkseni Melartilla on sopimus ensi kaudesta, Ahosella ja Haverisella katkolla. Purolinnasta en tiedä.

Jalosen jatko on todella hieno uutinen, ja tämän jatkon ansiosta on varmasti paljon helpompaa rakentaa ensi kauden joukkue ajoissa vahvaksi. Nyt vaan maalivahtivalmentajaa etsimään ensi kaudelle ja maalivahtia sisään jo tälle kaudelle.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Lupaschuk on sen tasoinen pelaaja, ettei häntä saada millään koko kaudeksi SM-Liiga joukkueeseen, vaikka olisi kuka tahansa puikoissa. Nybondas sorvasi hyvissä ajoin Ross the Bossin kanssa sopimuksen juuri ns. "artisti-ajalle", mutta olisi ollut utopiaa saada mies koko kaudeksi Suomeen (tai edes Ruotsiin).

Ne jotka ovat nähneet Jokeri- ja TPS-pelin ymmärtää minkä tason jätkästä on kyse, aika jäätävä pelaaja.

ps. Sorry, aihe karkasi, vaikka tosin myös Kojon ansiosta saatiin The Boss HIFK:hon.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Hieman ristiriitaista. Itsekin mainitset että mitä luultavammin Kanki jatkaa.

Niin no, eihän se kaksi pakkia ole paljon. Mutta tekijä miehet tilalle on saatava, ei lassekorhosia tms. Siis muuttuu jonkin verran, sovitaan, että 3 on melkoisesti ja 2 vähän. HEH! Hymiö! Mutta ei enempää tästä ohi otsikon.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
IS-Veikkaaja 17.11.2009 kertoo, että KJ:n ja Harri Hakkaraisen työ yhdessä katksesi kauden 08/09 jälkeen, kun HIFK:n johto (ei nimetä nimiä) ei halunnut jatkaa Hakkaraisen palveluiden ostamista Lappidoc-yrityksen kautta. KJ olisi halunnut jatkaa myös kaudella 09/10 Hakkaraisen palveluiden ostamista. Ihan hyvä, ettei tämä juttu kuitenkaan katkaissut HIFK:n ja Jalosen välejä ja KJ laittoi nyt nimensä jatkosopimukseen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensi kauden pakisto näyttä tosiaan erinomaiselta, jos Kanki & Mara jatkavat ja Kurvinen jatkaa. Söden sopimushan taitaa kestää kevääseen 2012 saakka. Siinä on nelikko, jonka varaan on hyvä rakentaa. Nuorista puolustajista käsittääkseni Ahonen on esittänyt erittäin kypsiä otteita, Melart ja Haverinen hieman epävarmempia. Yksi tai kaksi kovaa raitin pakkia tuohon lisää, niin a vot!

Jos Kojo saa vietyä IFK:n tällä kaudella vähintään välieriin (mieluummin finaaleihin asti ja kaikkein mieluiten mestaruuteen asti), niin todennäköisesti ensi kevään pelaajamarkkinoilla IFK:lla on aika hyvä imu. Kun nyt jo saatiin Lupan tasoinen kaveri jengiin, niin kyllä luulisi, että jatkossakin tulee ihan aikuisten oikeasti kovia pakkeja, eikä tarvi tyytyä tomwalsheihin.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Mielenkiintoista tekstiä itse asiassa, koska paremminhan putki kulkee tänä vuonna (ilman HH:ta) kuin viime vuonna (HH:n kanssa).

Lappidoc onkin mielenkiintoinen pulju, joka jatkossa tulee olemaan kova nimi mitä tulee mm palauttaviin ravintoaineisiin. Lappidocin omistuksesta vastaa mm. NHL:ssä taitavasti rankkareita laukova laituri, samassa liigassa hienosti kiekkoja torjuva maalivahti, yllämainittu Hakkarainen sekä ilmeisesi myös Kojo.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Doc, Doug ja dog, ei kun Lappidoc:

http://www.lappidoc.com/aboutus.php
Täällä kerrotaan Lappidoc-yrityksestä, jolla on toimistot Vierumäellä ja Sveitsin Zugissa (ei kai vaan Shedden?? ole mukana: ))

Jos KJ on mukana omistajan Lappidoc-yrityksessä (taas melkein lappidog, hurtat vainoaa), niin HIFK ei voi oikein käyttää yhtiön palveluita KJ:n ehdotuksesta, kun hän olisi tavallaan palveluiden ostaja ja myyjä, ehkä siksi HIFK-Hockey Oy otti etäisyyttä Lappidociin kesällä 2008, jos KJ oikeasti omistaa siitä yrityksestä osan osakkeista.
 
Jos KJ on mukana omistajan Lappidoc-yrityksessä (taas melkein lappidog, hurtat vainoaa), niin HIFK ei voi oikein käyttää yhtiön palveluita KJ:n ehdotuksesta, kun hän olisi tavallaan palveluiden ostaja ja myyjä, ehkä siksi HIFK-Hockey Oy otti etäisyyttä Lappidociin kesällä 2008, jos KJ oikeasti omistaa siitä yrityksestä osan osakkeista.

Tuleeko tuossa joku yhdistyslaki vastaan? Siis käsittääkseni Oy:n taustalla on HIFK:lläkin ry. Mikäli en ihan väärässä ole niin yksityisrahoitteisilla ei muuten ole mitään vaikeutta ostaa toimijoiden omistamista firmoista mitä tahansa, kun taas julkisella puolella se olisi epäilyttävää.

Vai oliko tuossa joku muu peruste?
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Jep, komppaan Breweriä ja vähän mysös Renegadea. Kauden 10-11 tärkein osa-alue eli valmennuksen jatkuvuus on nyt varmistettu.

Tähän bandwagoniin on helppo hypätä mukaan tai pysyä kyydissä.

Kyllähän se viime kausi oli pitkä, ei siitä mihinkään pääse. Silti valittiin ihan oikein jatkuvuuden puolesta, vaikka ei menisi näin hyvin.

Ei se nyt mikään ihmeellinen havainto ole ollut, että seuralta puuttui monta vuotta jatkuvuus. Jatkuvuutta on vaikea laittaa kentälle, joten ei se mikään menestyksen tae ole. Mutta jatkuvuuden puute on selkeä menestyksen este.

Pöndellä Ilmalassa sekoillaan kuin meillä Pentin aikaan.

Propsit Jhagille huikeasta tekstistä tuossa ylhäällä :)
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä HIFK:n touhuhan on ollut hyvin pitkään sellaista yhden tai maksimissaan kahden kauden projektia. Touhussa ei ole ollut minkäänlaista jatkuvuutta, eli kun on vaihdettu valmentajaa, niin on otettu täysin erityylinen valmentaja, kuin edellinen ja myös pelaajahankinnat ovat olleet liiaksi menestystä nyt & heti typpisiä. Tämä Kari Jalosen jatko on tässä suhteessä loistava juttu. Täytyy vain toivoa, että myös Jalosen jatkaja sitten aikanaa, olisi jatkumoa nykyiselle valmennustyylille, eli ajan hermoilla oleva pelityyli ja valmentajan ura nousussa.

Ei joukkuetta voi rakentaa niin, kuin IFK:ta on rakennettu vuosikausia, jos halutaan pitkäkestoista menestystä. Mestaruuksien voittaminen vaatii vakavasti otettavan joukkueen ja menestymistä useamman kauden ajan. Tosin Kekäläläinen onnistui rajuilla muutoksilla nostamaan HIFK:n mestariksi kahdessa vuodessa, mutta se olikin hyvin poikkeuksellista, mutta onhan Keklukin vähän eri hommissa nykyään.

Kekäläisen kauden jälkeen voidaan sanoa, että IFK on ollut kaksi kertaa varteenotettava mestarikandidaatti, eli Aravirran ensimmäisellä kaudella ja Aravirran toisella, eli lock-out kaudella. Ensimmäisellä näistä pelillisillä perusteilla ja jälkimmäisellä puhtaasti materiaalin puolesta. Kaikkein raskain ja huonoin tapa yrittää rakentaa mestarijoukkue on juurikin se, että satsataan esim. kolmen kauden aikana yhteen kauteen kunnolla pelaajamateriaaliin. Tällä tavalla kerätään sille joukkueelle ja organisaatiolle paineita menestyä juuri silloin. Lisäksi on niin monta asiaa, jotka voivat mennä juuri sillä yhdellä kaudella pieleen. HIFK:n kohdalla tämä joku on ollut monesti maalivahtipeli ja yhdellä kaudella Tuomo Ruudun loukkaantuminen.

HIFK:tahan on puuttunut tämä toinen vaihtoehto kokonaan, eli lähes poikkeuksetta olisi TOP 4 joukkue kaikilla mittareilla. Silloin menestystä tulee tasaisin väliajoin väkisinkin. Kärpät on 2000-luvulla onnistunut tässä. HPK oli pitkään se pronssijoukkue, mutta menestyi tasaisesti pitkässä projektissaan, kunnes sitten vihdoin napsahti. Tappara voitti viimeisimmän Suomen mestaruutensa niin, että suurimmat satsaukset ja odotukset olivat edelliskauteen ja se mestaruus tuli sitten vähän jälkijunassa. HIFK:n tyyli on ollut se, että kun kausi on päättynyt, niin ei olla tiedetty ensi kauden valmentajaa eikä ykkös-/kakkosketjuja.

Jalosen & Nybondaksen tulon jälkeen tähän on tullut muutos. Tiedetään valmentaja ensi kaudeksi ja luulisin, että pakiston avainpaikat sekä 1-2 ketjut ovat ehkä 1-2 pelaajaa vaille paketissa. Lisäksi luulisin, että ensi kauden hankinnatkin on jo kotimaisten pelaajian osalta pitkälti kartoitettu. HIFK:lla ei ole mitään pakkoa voittaa mestaruutta juuri tällä kaudella, koska projekti jatkuu. Toki mestaruuteen on mahdollisuudet ja vähintään semifinaaleihin on mentävä, mutta näkisin IFK:n vielä varteenotettavampana mestarikandidaattina ensi kaudella. Mestaruus tällä kaudella ja ensi kaudella IFK:ta ei pidättelisi mikään. Granlund tulee dominoimaan liigaa ensi kaudella ja hänen ympärilleen tullaan rakentamaan liigan pelottavin ykkösketju. Oikeastaan ainoa uhkakuva IFK:n menestykselle tällä ja tulevalla kaudella on maalivahtipeli. IFK tarvitsee liigan TOP 3 maalivahdin, joka jatkaisi useamman kauden.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanon tämän nyt heti kättelyssä: KJ:n jatko on loistava asia IFK:n kannalta. Parempaa/varmempaa valmentajaa ei missään ollut näköpiirissä, ja nyt saatiin joukkueen ehkä tärkein palanen myös esim. pelaajaneuvotteluja silmällä pitäen kiinnitettyä.

En kuitenkaan ymmärrä sitä puhetta jonka perusteella kJ:n jatko oli tärkeä nimenomaan jatkuvuuden kannalta. Ei IFK:n lätkäseuran jatkuvuus voi olla yhdestä henkilöstä kiinni. IFK:lla pitää olla tietty pelitapa, johon sopivia valmentajia/pelaajia/huoltajia/lääkäreitä (jatkakaa vapaasti) scoutataan. Ei se voi olla niin, että kun KJ lähtee niin "jatkuvuus" loppuu ja uusi projekti alkaa. Kyllä nyt pitää rakentaa pohjaa kaikelle seuratyölle jatkoa ajatellen.

Pieni (tässä tilanteessa kovin pieni) pessimisti sisälläni sanoo, (tai oikeamminkin kuiskaa), että mitä pidempäään KJ on meidän valmentaja, sitä enemmän alkaa uusi "rakennusprosessi" seuraavan valmentajan kanssa. Tämä on vältettävissä niin, että kakkonen hyppää seuraavana vuotena puikkoihin, mutta tämä ei (toivottavasti) ole IFK:n suunnnitelma.

Ja ehdottomasti olen sitä mieltä, että ei tämä saa olla mikään "The Vuosi" jolloin pitäisi menestyä, ja seuraavat viisi vuotta ovat "osa prosessia". Lähden aidosti siitä, että tämä on normi vuosi. Ollaan päästy sille tasolle jolla IFK:n pitää olla, ja kaikki muu on katastrofi. Ymärtäisin nmä puheet "siitä vuodesta" jos oltaisii Lukon paikalla, mutta ei tämä nyt niin erikoista ole ollut.

Tästä huolimatta: Ne harvat pelit jotka olen nähnyt ovat olleet jotain ihan muuta kuin viime vuoden kura, ja kun joukkue pelaa voittavaa lätkää sillä tyylillä kuin IFK nytten niin kyllä minun mielestä on perusteltua sorvata valmentajalle jatkoa. Lisäksi uskon, että KJ oon hyvä kortti opettamaan meidän organisaatiolle mitä menestys vaatii.
 

Stigu

Jäsen
stroh80:n (ja monen muun aikaisemman kirjoittajan) kanssa samaa mieltä: Nokan jatko on mahtava asia. Ja vielä mahtavammaksi asian tekee se, että diili julkaistin jio nyt. Joukkueen rakennusprojekti voi kerrankin alkaa ajoissa, kun valmentaja on tiedossa.

Tosin jos aivan kliinisesti Nokan uraa IFK:ssa tarkastelee, niin hän on ryssinyt yhden kauden ja yhdet pleijarit, ja on peluuttanut IFK:ta tällä kaudella vasta 20 pelin ajan hienosti- tosin aivan uudelle tasolle, jollaista ei olla aikaisemmin nähty:
- joukkue pelaa joukkueena
- joukkue pelaa viihdyttävää kiekkoa
- vapaamatkustajia ei ole
- IFK:lla on neljä pelaavaa kenttää
- muutaman avainpelaajan loukkaantuminen ei sanottavasti näy joukkueen otteissa

Jos SM-liigasta pitäisi hakea valmentaja, joka tuon yllä olevan on saanut viime kausina aikaiseksi, niin itselleni tulee mieleen Bluesin Petri se-jonka-sukunimeä-ei-saa-sanoa-ääneen. Siinä on itse asiassa ainoa valmentaja, kenet ottaisin IFK:hon Nokan tilalle.

Ja nämä siis fiilikset tällä hetkellä. Jos pleijarit menevät IFK:lta viime kauden tapaan, niin Nokka poistukoon takavasemmalle.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Tosin jos aivan kliinisesti Nokan uraa IFK:ssa tarkastelee, niin hän on ryssinyt yhden kauden ja yhdet pleijarit, ja on peluuttanut IFK:ta tällä kaudella vasta 20 pelin ajan hienosti- tosin aivan uudelle tasolle, jollaista ei olla aikaisemmin nähty


Ja jos oikein kliinisiä ollaan niin Jalonen ei ryssinyt viimekaudella kuin pleijarit. Eli Jalosen hyvät pelit runkosarjarsassa ovat selvää jatkumoa viimekaudelta tietysti sillä poikkeuksella, että pelaajia on joukkueessa vaihtunut, mutta pelitapa säilynyt.

Stoh80, tuskin kukaan valmentaja suostuu valmentamaan joukkueen sanelemalla pelitavalla. Jokaisella valmentajalla on oma näkemyksensä omasta parhaasta valmentamisesta ja tähän saatetaan sisältää joukkueelle aiemmin sovellettua pelitapaa. Kyllä jokainen valmentaja on nykyään jonkinlainen projektivalmentaja, joka suunnittelee projektinsa tietylle aikajanalle asettaen tuolle ajalle monia tavotteita. Näihin projekteihin kuuluu usein myös tarkkoja suunnitelmia juniorivalmentajien sekä muiden yhteistyöjoukkueiden valmentajien kesken, koska pelaajia tulee ajaa sisään mahdollisimman lyhyellä ajalla.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
3112:

Millä ihmeen mittarilla viime kauden runkosarja oli menestys? Täällä on yksi hävitty lyhyt sarja saanut valtavat mittasuhteet, mutta onko unohtunut, että IFK:N ei pitäisi minään vuotena pelata sääleissä.

Enkä tarkoittanut, että valmentaja peluuttaisi oman ideologiansa vastaista lätkää vaan siksi, että valmentaa IFK:ssa vaan minun ideaaliorganisaatiossa IFK pelaa tityllä tapaa, ja valmentajat hankitaan niin, että selvitetään millaista lätkää tämä valmentaja peluuttaa, millainen pelifilosofia ja miten tämä sopii IFK:n sapluunaan. Silloin saadaan myös valmentaja jonka pelitapaan nykyiset pelaajat sopivat ja pienillä hienosäädöillä saadaan valmentajan näköinen joukkue.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
3112:

Millä ihmeen mittarilla viime kauden runkosarja oli menestys? Täällä on yksi hävitty lyhyt sarja saanut valtavat mittasuhteet, mutta onko unohtunut, että IFK:N ei pitäisi minään vuotena pelata sääleissä.

Enkä tarkoittanut, että valmentaja peluuttaisi oman ideologiansa vastaista lätkää vaan siksi, että valmentaa IFK:ssa vaan minun ideaaliorganisaatiossa IFK pelaa tityllä tapaa, ja valmentajat hankitaan niin, että selvitetään millaista lätkää tämä valmentaja peluuttaa, millainen pelifilosofia ja miten tämä sopii IFK:n sapluunaan. Silloin saadaan myös valmentaja jonka pelitapaan nykyiset pelaajat sopivat ja pienillä hienosäädöillä saadaan valmentajan näköinen joukkue.


Tarkoitin jatkumolla HIFK:n esityksiä koko kevät puoliskolla ja nykykausi siis selvää jatkoa näille hyville näytöille.

Ideasia kuulostaa kieltämättä hyvältä ja olisi varmasti myös taloudellisestikin halvin vaihtoehto, mutta täysin utopistinen jokatapauksessa. Huippu valmentajalla on ja kuuluukin olla valtava kunnian himo näyttää osaaminen juuri omalla tavallaan. Se, että vuodesta toiseen jauhettaisiin samaa tyyliä olisi kohtuullisen helppoa vastustajille ja näin ollen tavoitteet jopa sääleistä kohtuuttomia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös