Kari Jalonen HIFK:n valmentajaksi

  • 593 374
  • 1 971

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä meneekö minulta jotain olennaista ohi, mutta - ja en kohdista tätä pelkästään nimimerkki Oravaan - eikö Jalosen ja Nybondaksen tulisi saada Pentin aikakaudesta edes neljäsosan verran aikaa näyttää osaamisensa? Miten Jalosen puolikas kausi on verrattavissa Pentin aikakauteen, jonka kohokohtana oli lockout-kausi. Vai puhummeko nyt siitä, että koska Pentti ryssi niin monen kauden verran niin parivaljakko Jalonen-Nybondas joutuu kärsimään eikä saa kunnon näytönpaikkaa? Se on kyllä totta, että Pentin kädenjäljet näkyvät vielä pitkään.

Tottakai aikaa pitää antaa, mutta uskotko itse, että Jalonen tulee ensikaudelle menestymään kovin kummoisesti, mikäli tällä kaudella sijoitus on siinä 10-14? Tällaisesta sijoittumisesta seuraa vääjäämättä taloudellista tappiota, mikä syö ensikauden joukkueen iskukykyä. Toisin sanoen Jaloselle on kuitenkin asetettava jokin minimi suoritus jo tällekkin kaudelle, muuten vajotaan niin syvälle, että sieltä on aika vaikeaa nousta. Esimerkiksi mitä veikkaat kausikorttimyynnin olevan jos sijoitutaan kauden lopuksi sijoille 10-14 ja valmentajana jatkaa edelleen KJ? Itse EN kuitenkaan antaisi KJ:lle kenkää jos edes päästää säälipleijareista eteenpäin. Yritin tässä vain saada järkeä tähän toiseen päähän pitkäjänteisyyden puolestapuhujissa, jotka kuvittelevat, että on ihan sama miten tällä kaudella menee.

Pentistä sen verran, että on juurikin Pentin vika, että ollaan jo oltu pidemmän aikaa vahvassa alamäessä, josta johtuen suunnan korjaamiseen ei enää ole niin pitkää aikaa kuin toivoisi. Eli toisin sanoen on Pentin vika, että todellista epäonnistumista IFK ei enää kestä.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Sieltä ollaan nyt pikkuhiljaa nousemassa. Ikävää, että suurin osa kirjoittajista pettyi kun HIFK:ta ei kruunatakaan mestariksi jouluaattona.

Onko tästä noususta jo faktatietoa olemassa? Jos on niin kerro ihmeessä.
 

valas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todennäköisesti Kari Jalonen on niin vitun ylimielinen jätkä, että peluuttaa tätä huippuhankintaansa tolppien välissä, vaan siksi, ettei mestarivalmentaja voi olla väärässä.

Olisit tuonut tämän järjettömän mielipiteesi ilmi 12 tuntia aikaisemmin, sinulla olisi ollut hyvät mahdollisuudet syrjäyttää Plup-pullo Vuoden turhake -palkinnolta.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Olisit tuonut tämän järjettömän mielipiteesi ilmi 12 tuntia aikaisemmin, sinulla olisi ollut hyvät mahdollisuudet syrjäyttää Plup-pullo Vuoden turhake -palkinnolta.

Sokea kanakin löytää joskus jyvän. Ja joskus se Ässätkin on väärällä asenteella liikkeellä.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Nenälle työrauha

Ensiksikin, en ole tyytyväinen tähän astiseen menestykseen tai esityksiin, en alkuunkaan. Tämä koskee myös Nenän suorituksia valmentajana kotikaukalossa. Moni tuntuu kuitenkin unohtavan, että IFK:lla ei ole pitkään aikaan kulkenut niin hyvin vieraissa kuin tänä syksynä. Ongelmien kitkeminen kotikaukalossa on lähtökohdiltaan paljon helpompaa kuin vieraskaukalossa. Se, että vieraissa kulkee, tulee olemaan kultaakiin arvokkaampaa pleijareissa.

Kuten kaikki tiedämme, Nenä ajaa sisään uutta pelisysteemiä, josta olemme nähneet välähdyksittäin onnistuneita suorituksia. Työ on pahasti kesken, mutta kaikkinaiset puheet potkuista ovat naurettavia. Tällä vuosituhannella tehdyt valmentajavaihdokset IFK:ssa eivät ole tuoneet mitään hyvää mukanaan. Eivät tuottaisi nytkään, jos vaikka palkattaisiin Summanen ruoriin "kääntämään laivaa". Katastrofi siitäkin tulisi.

Ymmärrän jopa Housun jääräpäisen peluuttamisen maalilla. Jos hän vähitellen löytää tasonsa jouluun mennessä, voimme unohtaa uuden maalivahdin hankinnan. Maalivahdin peli on hemmetin pienestä kiinni ja Housun itseluottamus kasvaa, kun voitot lisääntyvät. Parhaassa tapauksessa saamme liigan tasoon nähden hyvän maalivahdin osoittamalla hänelle, että luottoa riittää, vaikka ei sujuisikaan.

Uuden ykkösen löytäminen on helvetin vaikeaa ja edellyttäisi todennäköisesti ulkomaalaispaikan käyttämistä. Oltasiin samalla tilanteessa, jossa emme mitä ilmeisimmin saisi sitä välttämätöntä hyvätasoista rightin pakkia. Siellä ne suurimmat puutteet ovat, hyökkäys on Batesin tulon jälkeen erinomainen.

Jos Housun taso ei jouluun mennessä löydy, Nieminen maaliin ja Housu vaihtoehtoisesti pöksyistä Ruotsiin tai penkille.

Nenän käynnistämä prosessi on pitkä ja raskas tie. Vastoinkäymisiä tulee vielä varmasti eteen, mutta niiden kanssa on elettävä ja kerrankin meidän IFK-fanien täytyy olla kärsivällisiä. Henkilökohtaisesti odotan suurempaa menestystä vasta ensi kaudeksi - jos ei sitä ennen tehdä jotain idioottimaista, kuten anneta potkuja Nenälle.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Pununununununutttu, onko olemassa oikotie?

Ei. Kyllä nyt ollaan oikealla tiellä. Selvästi ollaan oikealla tiellä. Kyllä tästä hyvää tulee. (100 vuoden päästä).
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Jalonen selitti tänään ennen peliä, että valmentaminen Oulussa ja Helsingissä ei eroa toisistaan niin siinä vaiheessa tuli olo, että mies on todellakin väärässä kaupungissa,valitettavasti. Olin suuri Jalosen puolesta puhuja keväällä ja kesällä,osan syksystäkin, mutta nyt on olo sellanen, että miehellä ei ole jengi enää hallinnassa. Siis tässä kotitappio putkessa ei voida katsoa kuin valmentajaan, en ole yhessäkään matsissa nähnyt sellaista latausta mikä IFK:lla yleensä on ollut koti otteluissa. Sihvonen taas varmaan kusee hunajaa kun Jalonen selitti lehdistötilaisuudessa hyökkäyspelin tärkeydestä, joten Jalonen ei voi epäonnistua. Olisi varmaan virhe potkia Jalonen pellolle, mutta jossain nyt mättää, ennen Nordensköldin halli oli paha paikka pelata vieras joukkueelle, nykyään sieltä saa ilmaset pisteet vaikka on ollut joskus huonompiakin rostereita ja tästä syytän ainoastaan päävalmentajaa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi varmaan virhe potkia Jalonen pellolle, mutta jossain nyt mättää, ennen Nordensköldin halli oli paha paikka pelata vieras joukkueelle, nykyään sieltä saa ilmaset pisteet vaikka on ollut joskus huonompiakin rostereita ja tästä syytän ainoastaan päävalmentajaa.

Tämän kauden puolustusmateriaali on IFK:n 2000-luvun huonoin. Maalivahtitilanne on myös erittäin surkea ja -niin järkyttävältä kuin se kuulostaakaan- terve Jan Lundell/junnut oli parempi yhdistelmä kuin nykyinen junnut/Pitkämäki. Lundell oli hyvä ellei todella hyvä runkosarjamaalivahti.
Se on kieltämättä herättänyt ihmetystä, että (kuulemma) positiivisesti uudistunut seurajohto ja mestarivalmentaja eivät onnistuneet pelaajamarkkinoilta hankkimaan Kari Jaloselle tuttuja tähti- ja profiilipelaajia.
Kauden alla useat kiekkopersoonat ja Jalonen itsekin totesivat, että "kaikki haluavat IFK:hon" etenkin nyt, kun Pentti Matikainen oli poistunut seurasta. Kuitenkin uskon, että tämä johtui enemmän IFK:sta ja pelaajahankinnoista vastaavista, sillä kotimaisilla liigatähdillä ei tuntunut olevan ongelmia Jalosen ajan Kärpissä vaan miehen valmennettavaksi virtasi kaudesta toiseen markkinoiden kuumimpia pelaajia. Nykyinen IFK on oman arvonsa tunteville voittajatyypeille kuin lähihistorian Montreal Canadiens: "kovat paineet, kovaa arvostelua, kaudesta toiseen kannattajien yliampuvat odotukset, lähihistorian menestys(=menestymättömyys), seuran toimintaa leimaava häviämisen kulttuuri ja ei-niin kunnianhimoiset seurapomot".
Odotan mielenkiinnolla sitä kautta, jolla IFK Helsingfors hankkii riveihinsä SM-liigan pelaajamarkkinoiden kiistatta kovimman kotimaisen nimen tai paaluumuuttajan, jolla ei ole IFK-taustaa. Viimeisin taitaa olla Timo Pärssinen kaudella 2002-2003?

Kauden 08/09 IFK:ssa päävalmentaja Kari Jalonen on ainoa henkilö, joka on teoillaan osaamisensa todistanut ja jolla on tuoreet sekä konkreettiset näytöt siitä, että hän on hommassaan SM-liigan eliittiä. Toimiston väellä tai yhdelläkään pelaajista ei vastaavia näyttöjä ole.
 
Viimeksi muokattu:

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden 08/09 IFK:ssa päävalmentaja Kari Jalonen on ainoa henkilö, joka on teoillaan osaamisensa todistanut ja jolla on tuoreet sekä konkreettiset näytöt siitä, että hän on hommassaan SM-liigan eliittiä. Toimiston väellä tai yhdelläkään pelaajista ei vastaavia näyttöjä ole.

Koko HIFK on kaukana eliitistä ja on ollut kaukana siitä suurimman osan SM-liigan olemassaoloa. HIFK on on viimeksi ollut eliittiä joskus 80-luvulla (98 ja 99 oli hetkittäinen sattuma, joka oli Kekäläisen, Summasen ja Westerlundin tulos, mutta jonka pohjan HIFK yllättäen tuhosi täydellisesti). Kuten joku on jo täälläkin sanonut, paskaa ei hetkessä kullaksi muuteta. Ja en tiedä onko Valtasesta, Nybarista ja kumppaneista siihen. Luultavasti ei, sillä HIFK on krooninen luuseri ja eliittiä häviämisen kulttuurissa. HIFK on yhtä kuin esim. F.Moberg ja Kife Heino, jotka ovat häviämisen kulttuurin mallisuorittajia. Amatöörejä pahimmasta päästä. Resurssien hukkaamisen mestareita. Mikä onkaan Nybondasin ja Valtasen tulos tällä kaudella, ei voi olla yhtään mitään surkeudessaan verrattuna turkulaisen Kauniaisissa budjaavan janarin ja sen retardiystävän suorituksiin. HIFK on ollut vuosikymmeniä yksi vitun häpeäpilkku näiden idioottien vuoksi.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Takalukossa ollaan

Joukkue on henkisessä takalukossa, silloin on valmentajan äärimmäisen vaikea saada millään konstilla psyykattua ukkoja. Vaikka käskettäisiin taklaamaan, niin jätkät ei taklaa rennosti.

Takalukkoon ei oikein ole keinoja. Ehkä Curre olis sitten vienyt raviradalle, mutta keinot on nimelliset ja ne monesti vain viestii joukkueelle enemmän, että ollaan kriisissä.

Sen lisäksi silloin kun peli on edes hetkittäin irtonaista, niin se katkeaa joko omituiseen pakkisähläykseen tai veskan imuun. Nosta siinä sitten jengi maakuopasta.

Takalukon aukeaminen edellyttää paria hyvää peliä, jotka myös tuntuvat hyvälle, että pelaajista tuntui siltä, eikä vain paria räkävoittoa. Ja, että Housu löytää sen jonkin pelaamistaidon mitä se joskus omasi.

Sitten kun jengin sisällä huokuu, että nyt Housu pelaa hyvin ja me pelataan hyvin, niin silloin se on nälkäinen ja innostunut ja takalukko on historiaa.

Valmentaminen on pitkälti pelikirjaa ja psykologiaa ja Jalonen ei ole psykologisella tasolla niin kova kuin esim. Jortikka, Shedden.

Joukkueessa ei vaan ole sitten sitä Jutilaa tai Koivua. Suurta kapteenia, joka auttaisi valmentajaa sillä psykologisella puolella.

Aikaa tää vain vaatii. Ei me mistään saada parempaa koutsia tähän hätään ja koutsin vaihtaminen tuskin avaisi sitä henkistä takalukkoa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pentin 7-vuottahan tuli esiteltyäkin Peliesitykset-topicissa. Keskiarvosijoitus 5,4 runkosarjassa. Lopullisia sijoituksia siinä ei ollut, mutta pronssiahan tuli kerran ja muistaakseni kerran oltiin neljäs. Tuota parempaa on KJ:lta & organisaatiolta syytä odottaa ja selvän suunnan parempaan pitäisi kyllä näkyä jo tällä kaudella. Ei välttämättä se loppusijoitus ihan tappiin, mutta merkkejä oikeanlaisesta nälästä, pelisysteemistä ja organisaation reagointikyvystä pelaajamarkkinoilla. Näiden suhteen ollaan vielä aika heikoilla.

HIFK:n hankinnoissa on kolme täyttä hutia: Pitkämäki, Walsh ja Hacker. Hackerin miinuksia lisää se, että käytännössä meiltä diilin halunnut Murray lähti siis hänen tieltään. Jos Murray olisi pidetty, kun paremmasta ei ollut varmaa tietoa, olisi jäänyt syvyyttä sentteriosastoon. Pitkämäen hankinnassa KJ on ollut itse isosti mukana. Mutta Nyban osalta mokailu loppuu noihin hankintoihin. KJ mokaa paljon enemmän peluuttaessaan näitä tyyppejä koko ajan. Eikä kyse ole miehistöpulasta. Niin surkeita ovat Hacker (0+0) ja Walsh, että heidän paikallaan voi oikeasti peluuttaa junnuja. Walsh tuli 1-pariin ja on pudonnut hierarkiassa 3-pariin / 7.pakiksi mm. Miliisi-Honkasen ja Melartin ajettua ohitse. Katsomossa istuu yhden erikoisalueen taitaja Brennan, jolla on myös Hackeria enemmän tehoja. Ja Brennanin pudottaminen on tiputtanut kehistä myös vuoden tulokkaan Liivikin (3+4). Mitä järkeä KJ näkee tässä? Hacker (0+0), jonka piti olla 2-sentteri, viilettää kolmosen laidassa ja Brennanin & Liivikin peluuttamattomuuden myötä Hackerin 0+0 on vaihtunut Brennanin & Liivikin yhteensä 3+7 -saldojen tilalle? Ei tässä tarvitse katsella edes Brennan-lasien läpi. Kylmä totuus on, että Hacker on kaikilla alueilla huonompi jääkiekkoilija kuin Brennan. Jää itse nollille, ei nosta ketjukavereitaan ja saa enemmän miinusta kuin plussaa. Eivätkä taklauksetkaan ole kuin hyttysenpistoja. Ehkä viime kauden Saipaan Hacker toi taklauspeliä, mutta tämän kauden telaketju-ifk ei kaipaa kyllä yhtään apua sillä sektorilla. Sen sijaan käsillä olisi käyttöä. Tai edes jollain erikoisosaamisella. Viime kauden pistepörssi kertoi jo Hackerista kaiken. Huonompi kuin Murray, Guolla ja Vesce. Miksi vitussa hän pyörii meillä ja vieläpä pelaavassa kokoonpanossa? KJ?

KJ on tottunut Kärpissä siihen, että ongelmiin reagoidaan reaaliajassa. Jos hän haluaisi saavuttaa samaa HIFK:ssa, siinä ei pahemmin auta se, että hän peluuttaa näitä tumpuloita koko ajan. Summasen tai Jortikan jengiin Pitkämäki, Hacker ja Walsh eivät mahtuisi pelaamaan ja siitä viimeistään jo organisaatiokin tajuaisi, että noille ei ole käyttöä. Ohi meni. Uutta matoa koukkuun. Juuri kuten Lukkokin tekee. Olisihan se noloa, että jätkät olisivat filassa. KJ on ilmeisesti niin kiltti yhtiön mies, että antaa loputtomasti näyttöaikaa kädettömille paskoille. Varsinkin Walshin peluuttamiseen ei ole mitään järkisyitä. Jokasen itseään kunnoittavan koutsin pitäisi pistää moinen pullamössö syrjään ja kaivella vaikka omista hyökkääjistä jotain tilalle. Reaaliaikaisena reagoijana KJ ei ole kovinkaan kummoinen. Ei pelien sisällä, eikä niiden välillä. Sen sijaan kun hänen oma taktiikkansa toimii, KJ pysyy hyvin raameissa ja hoitelee tilanteen. Lisäksi KJ arvostaa hyökkäyspeliä, siitä ehdottomasti pisteet. Olen aivan varma, että 2-valmentajaksi tarvittaisiin lisää munaa ja pikaisesti. Rautio on ilmeisesti yhtä kiltti kuin KJ:kin ja ottaa vastaan kaiken, mitä eteen kannetaan. KJ tarvitsisi täydennystä hänen huonoille osa-alueilleen.
 

Stigu

Jäsen
Ehkä viime kauden Saipaan Hacker toi taklauspeliä, mutta tämän kauden telaketju-ifk ei kaipaa kyllä yhtään apua sillä sektorilla. Sen sijaan käsillä olisi käyttöä. Tai edes jollain erikoisosaamisella. Viime kauden pistepörssi kertoi jo Hackerista kaiken. Huonompi kuin Murray, Guolla ja Vesce. Miksi vitussa hän pyörii meillä ja vieläpä pelaavassa kokoonpanossa? KJ?
Veikkaan, että KJ katsoo kulloinkin käytössä olevaa pelaajamateraalia, eikä niinkään sitä, mihin rooliin tai kenen stuntiksi pelaaja alunperin hankittiin. Jos tätä taustaa vasten vertaa Hackeriä ja Brennania, niin onhan Hacker arvokkaampi joukkueelle: Hänellä sentään on liikettä ja käsiä edes hieman: Kuten itsekin toteat yllä, telaketju-osastohan meillä on varsin hyvässä kuosissa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Veikkaan, että KJ katsoo kulloinkin käytössä olevaa pelaajamateraalia, eikä niinkään sitä, mihin rooliin tai kenen stuntiksi pelaaja alunperin hankittiin. Jos tätä taustaa vasten vertaa Hackeriä ja Brennania, niin onhan Hacker arvokkaampi joukkueelle: Hänellä sentään on liikettä ja käsiä edes hieman: Kuten itsekin toteat yllä, telaketju-osastohan meillä on varsin hyvässä kuosissa.

Ei Hackerilla ole kyllä käsiä yhtään. Täysin puukäsi. On tuo Hifkin pelaajapolitiikka hauskaa kun itsellä on kymmenen samanlaista puukättä omasta takaa mutta pitää sitten hankkia vielä yksi lisää. Jalosen peluutus tällä hetkellä on sellaista että jopa Alpo peluuttaa miehekkäämpää kiekkoa kuin KJ. Tämä kausi tulee olemaan täysi katasrofi kun ollaan neppailukiekolla sijoilla 7-10 ja kaiken lisäksi tulee taloudellista tappiota huimasti. KJ oli vikatikki jo vuonna 84 eikä mies ole miksikään muuttunut. Tehdään vaihtokauppa Sveitsiin ja otetaan Shedden tänne.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta Nyban osalta mokailu loppuu noihin hankintoihin.

No kenekäs piikkiin tämä kaikkien aikojen paskin puolustus sitten laitetaan, jos ei Nybarin?

HIFK puolustajat 08/09

#47 Juha-Petteri Purolinna
#28 Rony Ahonen
#14 Mikko Turunen (7)
#15 Tom Walsh
#48 Hannu Pikkarainen (4)
#34 Joni Haverinen
#49 Ilkka Heikkinen (2)
#41 Ilari Melart
#50 Aleksi Holmberg
#36 Jani Honkanen
#12 Markus Kankaanperä (5)

Jos ajateltaisiin toimivaa 7 pakin puolustusta järjestyksessä, niin meillä on pakit no: 2, 4, 5 ja 7. Puuttuu 1, 3 ja 6.
 

#76

Jäsen
Olisi hauska tietää millaisia keskusteluja KJ ja Nyba ovat käyneet pelaajatilanteesta. Onko KJ halunnut käsiä ja jalkoja, mutta kassa on tyhjä, joten ei ole tulossa tai saa mitä halvalla oli tarjolla?

Mikäköhän oli odotusarvo Hackerin hankinnassa? ECHL:ssä parhaimmillaan pinna per peli, mutta SM-liigassa ulkomaalaiseksi olemattomat tehot. AHL:ssä pinna per kolme peliä tahti ei olisi riittävä SM-liigassa. Kun vielä otetaan huomioon, että kyseessä on 26 vuotias, jonka pitäisi oikeastaan pelata uransa parhaita kausia, niin kehityskäyrä ei osoita oikeaan suuntaan. Kummelimaisesti voisi todeta Nyballe Hackerin sopparista "Miksi teit sen?"
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi hauska tietää millaisia keskusteluja KJ ja Nyba ovat käyneet pelaajatilanteesta. Onko KJ halunnut käsiä ja jalkoja, mutta kassa on tyhjä, joten ei ole tulossa tai saa mitä halvalla oli tarjolla?

Mikäköhän oli odotusarvo Hackerin hankinnassa? ECHL:ssä parhaimmillaan pinna per peli, mutta SM-liigassa ulkomaalaiseksi olemattomat tehot. AHL:ssä pinna per kolme peliä tahti ei olisi riittävä SM-liigassa. Kun vielä otetaan huomioon, että kyseessä on 26 vuotias, jonka pitäisi oikeastaan pelata uransa parhaita kausia, niin kehityskäyrä ei osoita oikeaan suuntaan. Kummelimaisesti voisi todeta Nyballe Hackerin sopparista "Miksi teit sen?"

Canal+ -lähetyksessä jo naureskeltiin, että IFK auttoi Ilvestä mäessä hankkimalla heidän ylimääräisen ulkomaalaispelurin itselleen ylimääräiseksi ulkomaalaiseksi. Tämä on sitä yhteistyötä, jota SM-liigaseurat toisiltaan kaipaavat.
Tai sitten Hautamaa kusi Nybariä silmään kaupatessaan kotimaista kiekollista puolustajaa Taneli Hakkeria. Myöhemmin Nybari sitten huomasi, että kyseessä on ulkomaalainen duunarisentteri/laituri, joka ei osaa pelata laidassa. Penamaista suorittamista: joukkue huutaa käsiä puolustukseen ja Nybondas hankkii neljänneksi ulkomaalaiseksi kädettömän puolustavan hyökkääjän...
 
Viimeksi muokattu:

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viime kauden pistepörssi kertoi jo Hackerista kaiken. Huonompi kuin Murray, Guolla ja Vesce. Miksi vitussa hän pyörii meillä ja vieläpä pelaavassa kokoonpanossa? KJ?
Miksi et kysy Tompalta joka on Hackerin hankkinut? Siis KJ peluuttaa niitä pelaajia jotka ovat hänelle hommattu - tietenkin. Onko hänellä vaihtoehtoa? Koko Hacker vai Brennan -keskustelu on pikku nyanssi kokonaisuudessa. Ei muuta koko laivan kurssia mihinkään suuntaan. Ja Brennaniin verrattuna Hacker on tuulennopea taitopelaaja. Hacker sentään pystyy vauhdillaan karvaamaan kiekkoja ja tekemään sitä arvokasta kiekotonta peliä jonka tulokset eivät ole suoraan luettavissa teksti-tv:ltä. Brennanin vauhti ei siihen riitä puhumattakaan sääntöjenmukaisista taklauksista. Nuo hänen muutama piste alkukaudesta kertoo enemmänkin tuurista kuin taidosta. Montako tyhmää jäähyä Hacker on hankkinut jona aikana vastustaja on rankaissut maalilla. Ai niin mutta kun Hifkissä jäähyt ja maalit ovat samanarvoisia. Tutinaa, tötinää ja konjakkilasien kilinää.

Edit: olen ihan varma että Hacker hankittiin silloisessa sentteripulassa tuuraamaan Porthenia. Edes Nybondas ei voi olla niin pihalla, että hankkisi Hackerin Lopin tuuraajaksi kakkoseen. Vai saadaanko tämäkin jollain konstilla ujutettua KJ:n piikkiin?

Haluat vaan jostain syystä kaataa koko roskiksen KJ:n syliin ja jättää Tompan vähemmälle huomiolle.
Miksi sitten KJ peluuttaa Walshia? Ihan jo varmaan senkin takia, että puolustajat loppuvat kohta jo lukumääräisestikin kesken. Kuka niistä pelaajahankinnoista sitten vastaa. Kuka sen Walshin ja muut puolustajat on hankkinut? Saatko tästäkin jotenkin KJ:n vian?

Kannattaa tässä KJ versus Nybondas keskustelussa huomioda sellainen tosiseikka, että kumpi näistä kahdesta on todistetusti antanut kiistattomat näytöt ja referenssit osaamisestaan lähiaikoina. Toinen luennoi menestysjoukkueen rakentamisesta vailla minkäänlaista empiirista pohjaa asiasta ja toinen on 2000-luvun menestynein liigavalmentaja jonka suurin virhe on siinä että tuli Hifkiin sylkykupiksi niin monen hyväuskoisen edeltäjänsä tavoin.
 
Viimeksi muokattu:

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No kenekäs piikkiin tämä kaikkien aikojen paskin puolustus sitten laitetaan, jos ei Nybarin?

HIFK puolustajat 08/09

#47 Juha-Petteri Purolinna
#28 Rony Ahonen
#14 Mikko Turunen (7)
#15 Tom Walsh
#48 Hannu Pikkarainen (4)
#34 Joni Haverinen
#49 Ilkka Heikkinen (2)
#41 Ilari Melart
#50 Aleksi Holmberg
#36 Jani Honkanen
#12 Markus Kankaanperä (5)
Tietenkin KJ:n.
Hän piti asetta Tompan ohimolla ja käski hankkimaan kaikki nuo luettelemasi pelaajat.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No kenekäs piikkiin tämä kaikkien aikojen paskin puolustus sitten laitetaan, jos ei Nybarin?

HIFK puolustajat 08/09

#47 Juha-Peteri Purolinna
#28 Rony Ahonen
#14 Mikko Turunen (7)
#15 Tom Walsh
#48 Hannu Pikkarainen (4)
#34 Joni Haverinen
#49 Ilkka Heikkinen (2)
#41 Ilari Melart
#50 Aleksi Holmberg
#36 Jani Honkanen
#12 Markus Kankaanperä (5)

.
Ei tuota voi kaikkien aikojen paskimmaksi puolustukseksi nimetä - kannattaa huomioida pakkien yleinen tasokin. Esim. 05/06 puolustus näytti tältä:

Koodi:
1.	Saarinen, Pasi
2.	Pikkarainen, Hannu 
3.	Karalahti, Jere		
4.	Schnabel, Robert	
5.	Turunen, Mikko		
6.	Laakso, Teemu *		
7.	Kurvinen, Mikko	
8.	Zion, Jonathan	
9.	Benysek, Ladislav		
10.	Lostedt, Patrik *		
11.	Varakas, Ville	
12.	Hovinen, Rami *	
13.	Seppänen, Timo *

huomattavasti kovatasoisemmassa Sm-liigassa kiekollinen liideri oli Pasi Saarinen, Karalahti pelasi 20 peliä runkosarjassa, Benyskek 6 ja Laakso oli 17-v märkäkorva hasardeineen. Eipä Karalahdellekkaan tuolloin juuri stunttia hankittu, vaikka rahaa oli luonnollisesti kuin roskaa.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tuota voi kaikkien aikojen paskimmaksi
huomattavasti kovatasoisemmassa Sm-liigassa kiekollinen liideri oli Pasi Saarinen, Karalahti pelasi 20 peliä runkosarjassa, Benyskek 6 ja Laakso oli 17-v märkäkorva hasardeineen. Eipä Karalahdellekkaan tuolloin juuri stunttia hankittu, vaikka rahaa oli luonnollisesti kuin roskaa.

Heti vaihtaisin päikseen ja oltaisiin tälläkin hetkellä neljän joukossa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nyba on paska jaostolle:

Ymmärsitte väärin sen, että "Nyban mokailut loppuivat tähän". Ei ihme, ilmaisin itseäni todella epäselvästi. Sorisori, kankkusta pitelee. Tarkoitin, että Nyban mokailut näiden kolmen sankarin osalta päättyivät siihen, että heidät hankittiin: Pitkämäki, Walsh, Hacker. Heidän suhteensa ei ole enää tarpeellista jatkaa mokaa pitämällä heitä miehistössä. Tämä osio on taas KJ:n hommia. Jos sketsinomaisesti kysyn, että pakottaako Nyba aseella uhaten peluuttamaan Pitkämäkeä, niin naurattaako ketään? Nyba on paska -jaosto unohtaa jatkuvasti sen, että joukossa on hyviäkin hankintoja: Bates, Hirso, Brennan omaan rooliinsa, Liivik, Honkanen (joka on ihan vastaava pelaaja kuin Rönnbergit ja vastaavat, mutta kun hän on meillä, häntä kuuluu mollata. Hyvin tekee peruspakin duunit), Kankaanperä, Luttisen ja I.Pikkaraisen jatkot, Lennu..

Nyban hankinnoissa on kuitenkin Guollan korvike, joku ihme Hirso, joka on liigan pistepörssin kärkinimiä, vaikka häntäkin kuuluu mollata. Lisäksi siellä on liigan kuumin ulkkarivahvistus Bates ja Kankaanperäkin on edelleen sama loistava peruspakki kuin ennenkin. Heikkinen haukutaan täällä alimpaan helvettiin, oikeasti hän kelpaisi mihin tahansa liigajengiin ja on juuri nytkin pakkien pistepörssin kolmas lukemilla 4+10 = 14. Kaukana takana on moni kiekollisesti ylivoimaisena pidetty pakki. Piku ja Arttu ovat liigan maalipörssin kärjessä ja HIFK tekee Jypin tahtiin maaleja. Kaiken mollaamisen keskellä voisi joskus pysähtyä oikeasti katsomaan mitä hyvääkin on seassa. Tilastot ovat hyvä keino tähän. Omilla silmillä näkee lähinnä sitä, mitä haluaa nähdä. Ei kuulkaa, ei koko joukkue ole paska. Ja Melartin & kumppanien nimiä saa kyllä esille, kun nostelee junnuja. Käykää nyt huviksenne lukemassa minkänimisiä pakkeja jossain Kalpassakin pelaa. Väitän, että Kalpan pakisto on HIFK:ta huonompi, mutta Kalpan pelisysteemi on parempi. HIFK on todistetusti pystynyt parantamaan joukkueen hyökkäyspään tehoja viime kauteen verrattuna ja kun pelaajat niitä pinnoja tekevät, mun on pakko tulla siihen lopputulokseen, että osa pelaajamuutoksista on ollut hyviä.

Mua on ihan turha liittää KJ yksin on paska -jaostoon. Yleensähän tätä tekevät nimenomaan ne, joiden mielestä NybaValtanen on yksin paskaa. Kiinnittääkseen huomiota pois myös epäonnistuneesta valmennuksesta ja maalivahtipelistä. Se on oikeasti aika kypsää, että kun koko organisaatio alisuorittaa, niin etsitään vikaa vain yhdeltä sektorilta. Kukin siltä, joka itselleen parhaiten sopii. Onko liian tuskaista myöntää, että aivan kaikki osastot ovat alisuorittaneet? Siis utj, valmennus ja yksittäisistä pelaajista Pitkämäki? Itsehän kuuluin ennen kauden alkua toiveikkaisiin ja löin vedonkin Kyynikon kanssa neljän sakissa olemisesta. En mä ollut mitenkään teroittanut kynääni KJ:ta, Nybaa ja kumppaneita vastaan. Olen luultavasti eräs optimistisimmista tyypeistä täällä kuitenkin. Mutta raskasta tämä on ja reaaliajassa kun antaa palautetta, pääsee moni jälkiviisas sitten ilkkumaan keväällä loppujen lopuksi. Niinhän se aina menee.

Ei tuossa mulle mitään epäselvää ole. Sanotaan nyt ääneenkin: Joukkueen kokoamisessa on tehty suuria virheitä onnistumisien vastapainoksi. Joukkue ei ole kuitenkaan kokonaan huonosti koottu. Suurimmat virheet ovat Pitkämäki, Hacker ja Walsh. 1/3 on KJ:n kanssa yhteistyössä hankittu, Hackeriin ja Walshiin hän on viaton. Siis Nybalta huonoja hankintoja, tästä ei kahta sanaa. Mutta miksi KJ pelaa näillä apinoilla? Summanen tai Jortikka paskaa nakkaisivat siitä, ovatko kyseiset herrat ulkomaalaisvahvistuksia. Kukaan tuosta kolmikosta ei mahtuisi pelaamaan. Mielestäni on huonoa valmennusta päästää Walshin tasoinen turakainen ylipäätään kentälle! Eihän se ole mikään peruste, että hän on pakki. Vittu, kokeilisi hyökkääjää pakin paikalle. Luulisi jo hälytyskellojen soittavan, kun Honkanen, Holmberg, Haverinen ja Melart ajavat pelaamalla Walshin ohi. Walsh on huono hankinta, mutta vielä huonompaa on peluuttaa häntä. Penkille istuttaminen olisi hyvä piikki joukkueen johdolle. Samat Hackerista.

Veikkaan, että KJ kumartaa liikaa isolle mahtavalle HIFK:lle ja ottaa vastaan mitä tahansa paskaa. Lukko ja Tapparakin, vaikka ovat liigassa meidän jäljessä, uskaltavat myöntää mokiaan ja pistävät turisteja ulos. Näin pitäisi tehdä meilläkin! KJ itse pelaa jatkoaikaa Nyban huonoille hankinnoille. Voisin jo kuvitella kuinka munilla varustettu koutsi veisi nämä naperot niskasta pihalle.

Yhteenvedettynä: Virheitä on tehty joka taholla. Mutta on silkkaa sokeutta jättää huomioimatta ne alueet, joilla joukkue on ollut hyvä. Väitän tämän olevan niin pienestä kiinni, että Riksman Pitkämäen paikalla oltaisiin nyt yksi niistä jengeistä, joka on karkumatkalla. Maalejahan on tehty tarpeeksi. Huono maalivahti tekee koko paketista aivan paskan. Ei tämä mitään tähtitiedettä ole, maalivahti on 25% koko joukkueesta ja itse asiassa liigan 22. parhaan maalivahdin kanssa nykyinen sijoitus ei ole edes hullumpi.

Toivoisin, että HIFK:lla olisi munaa laittaa Walsh ja Hacker ulos. Ei kannata enää kiistellä kenen hankintoja nämä ovat. Kun eivät toimi, niin pihalle. Ei tänne mitään adoptiotoimistoa kaivata. Jos näin tehtäisiin, Nyba joutuisi kertakaikkiaan kaivamaan parempia jätkiä. Näistä kavereista jopa ymmärrän Walshin hankinnan, hänhän pelasi AHL:ssä joukkueensa ykkösparissa. Aina ei voi onnistua. Mutta johtopäätös epäonnistumisesta olisi pitänyt tehdä aikaa sitten. Hackerin hankinta oli täysi vitsi alunperinkin, Saipassa pelannut nobody, josta ei jäänyt mitään muistijälkeä. 2-senaksi? Ei hyvää päivää sentään. Huono Nyba, huono KJ - Hacker muuten vie tehopisteitä verrattuna siihen, että Brennan-Liivik pelaisi.

Jotta totuus ei unohtuisi: Pentin HIFK oli runkosarjassa siis keskimäärin sijalla 5,4. Tilasto imartelee, sillä lopullisissa tuloksissa jäätiin alle. Oltiin about kuudensia. Juuri nyt tämäkin nybajalos -ifk on 7. sijalla suoritustensa perusteella. Ja jotenkin musta tuntuu, että kuuden sakkiin tämäkin nippu menee. Eilen KJ oli selvästi parempi kuin aiemmissa kotitappiossa. Vastassa oli liigakärki, mutta ei tuolla pelillä olisi Pelicansille ja kumppaneille hävitty. HIFK on kolmen hankinnan päässä huippujoukkueesta vielä tällä kaudella: Maalivahti + kaksi puolustajaa. Onko HIFK:lla munaa laittaa Walsh, Hacker ja Pitkämäki ulos ja yrittää? Voidaan hyvällä omallatunnolla sanoa, että tällä kaudella paikan sijoille 3-6 saa yllättävän helposti. Jyp ja Blues menevät menojaan, näitä en jaksa yrittää tavoittaa edes lätkäjargonilla tyyliin "kaikki on mahdollista". Jokerit ei ole ollut HIFK:lle mahdoton joukkue. Eivät myöskään HPK, Kalpa ja Kärpät. Ja siinähän ne edelläolijat ovatkin. Näiden kanssa tapeltaisiin sitten jopa pronssista, kunhan tehdään nuo puuttuvat hankinnat.

When the going gets tough...mun ifk lopettaisi juuri nyt sisäisen kipuilunsa, heivaisi pari isointa turistia ulos ja yrittäisi vielä. Siitä ei kukaan anna miinusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös