Kalamiehiä?

  • 506 916
  • 3 008

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Uistelemalla ei muuta kuin yksi tärppi perjantai-iltana ja sekin karkkosi hyvissä ajoin ennen venettä. Noh..lauantana nostamaan muikkuverkkoja, ja enempi sielläkin muuta sinttiä oli kuin muikkuja, mutta 44cm ja 1,4kg ahven noista verkoista antoi sentään hieman mielihyvää. Allekirjoittaneen ennätys paukkui siinä, tosin edellinen 1,125kg painoinen körmyniska oli ihan perinteisellä "rapalalla" nostettu.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jaaha, syyslomalla luvassa haukirallia, jos nyt vaan ei kävisi liian kylmäksi, meinaan sormille tuo touhu ottaa syyslomalla ja pahimmillaan myös vapalenkeille. Pari kertaa on jopa loman aikana lyönyt järvet jäihin ja onkin alkuviikosta käyty vielä veneellä kalalla, kun pari päivää myöhemmin on jo otettu pilkit ja talviverkot esille. Semmonen haukimesta kyseessä, että kalaa on ihan pirusti, mutta kesäkeleillä ei voi olla saamatta ruohoa mukana joka heitolla. Nyt on levät painuneet, mutta olosuhteet vaatii jo hieman ekstremististä luonnetta. No, kohta nähdään, neljä päivää pitää vielä kärvistellä.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alkaa olla se vaihe kalahommissa, että kuhat ovat painuneet monttuihin eikä enää uistimella tartu. Viikonloppuna uudella veneellä uistimen vetoa ja hyvältähän tuo paketti tuntui. Linder Sportsman 400 on vene ja perässä Yamahan 15-heppainen. Vaikuttaa pienemmälle järvelle erinomaiselta paketilta. Kone on hiljainen ja bensaa ei vanhaan 40-heppaiseen Suzukiin verrattuna mene käytännössä lainkaan. Toki veneen painokin on paljon pienempi mutta silti muutos on todella huima.

Haukia tuli uistimella ihan mukavasti ja lauantaina kävi mielenkiintoinen juttu. Merimetsoon iski tärppi, aloin kelaamaan kalaa veneeseen ja välillä tuntui todella kova isku kalan suunnasta 2-3 kertaa kelauksen aikana. No, sain kalan veneen viereen ja haukihan siellä oli, noin 1,5-kiloinen mutta perässä tuli toinen ja todella iso joka oli iskenyt "minun" haukeani kylkeen muutamaan otteeseen ja "minun" hauella oli melkoiset purujäljet molemmin puolin kyljissä. Isompi mötikkä päästi irti veneen vieressä ja kyseessä oli varmasti kymppiluokan hauki pituutensa ja paksuutensa puolesta. Samalla reissulla tuli myös uistimella säynävä enkä muista tämmöistä vaapulla ennen saaneeni.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Samalla reissulla tuli myös uistimella säynävä enkä muista tämmöistä vaapulla ennen saaneeni.

"Omissa" vesissä alkoi vuosi tai kaksi sitten tuo hullujen säyneiden riehuminen. Lipalla ja perholla noita olin saanut tietysti ennenkin, mutta en muistanut niitä vaapuissa roikkuneen, paitsi pari kertaa koskilla on sattunut sivuosumina.
Viime kesänä sain yhdellä reissulla sain 5 säynettä täkyraksilla ja muikkusyötillä. Kaikki olivat lähemmän puolentoistakilon luokkaa, elikä melko kookkaita.
Tänä vuonna sain sitten loppukesästä vaapuilla kuhanvedon yhteydessä noita varmaan 10kpl, mutta eivät olleet niin isoja kuin viime kesäiset. Enhän minä niillä oikeastaan mitään tehnyt, vaikka suolakalana tuo on erinomainen fisu.

Kuha muuten tarttuu vieläkin ja ahnaastikin kun on oikeanlaiset metodit. Itse en vaan enää tähän lohikalojen paraatiaikaan jaksa kuhia vetää kun niitä on käytännössä koko kesän jo jallittanut.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meillä mökkijärvellä kuhaa tuli kesällä mukavasti mutta nyt on paikat hiljenneet. Todennäköistä on, että ovat painuneet syvänteisiin ja ajatus oli, että viikonloppuna lähtisin kokeilemaan jigillä noita monttuja. Tätä varmaan Murkula "metodeillasi" tarkoitit :)
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Meillä mökkijärvellä kuhaa tuli kesällä mukavasti mutta nyt on paikat hiljenneet. Todennäköistä on, että ovat painuneet syvänteisiin ja ajatus oli, että viikonloppuna lähtisin kokeilemaan jigillä noita monttuja. Tätä varmaan Murkula "metodeillasi" tarkoitit :)

No, omalla mökkijärvellä syvältä ei tullut mitään, mutta vielä pari päivää sitten todella läheltä rantaa tuli jonkin verran kuhaa. Hieman tuo ihmetytti. Vesi on todella matalalla ja lähes kaislikon reunasta nousi kuhaa. Olipa yksi eksynyt katiskaankin...
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä Sulkavalle. Pidän enemmän heittelystä kuin uistelusta, joten jälleen kerran pitäisi yrittää keksiä että mistä ne kalat löytyisi. Olisiko vinkkiä Saimaalle että mistä löytyisi ja millä tavalla?

Säynävä keskusteluun liittyen niin parina viime vuotena on tuolla meidän mökkivesillä lisääntyneet säynävät todella paljon. Oli melkein yleisin kala mitä virvelillä tänä kesänä sai.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Pirulainen kun on tuulten puolesta pitänyt huonoja kelejä nyt viikonloppuisin. Venepilkillehän se olisi mieli tehnyt, mutta soutuveneen kanssa kun liikkuu, niin jonkinlainen tuulirajahan se on pidettävä.

Sunnuntaina loppuisi taimenen rauhoitus Vuoksella, mutta taitaapi olla että rannat ovat hieman liian ruuhkaiset miun makuun.

Pilkkijäitä oottelen kyllä, lähes kuin lapsi joulupukkia. Muutamana viime talvena ahvenenpilkinnän rinnalle olen ottanut istarilammilla käymisen. On mukavaa vaihtelua sinttien ylösvedolle, kun siiman päässä tempoileekin useampikiloinen lohikala.
 

redzel777

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Osaakohan palstalaiset suositella hyvää ns. Hybridi-settiä eli joka käy kuhan/hauen vetouisteluun, mutta jolla pystyisi tarvittaessa myös heittelemään. Itse olen katsellut tälläisiä kela vaihtoehtoja Quantum blu pt tai Penn Battle ja vapavaihtoehtoina Shimano Catana tai Shaespeare Ugly stik. Onkohan näistä mihinkään? Hyrräkeloja en ole ikinä kokeillut enkä niistä mitään tiedä, mutta niitäkin saa suositella! Lähinnä tulee siis järvellä uisteltua kuhaa ja haukea sekä heiteltyä rannalta tai veneestä. Yksi Shimano Catana löytyy jo ja mielestäni toiminut ihan hyvin ja on tarpeeksi jämäkkä vetouisteluun, vieheluokka taisi olla tuo 15-40g.

ps. linkit vie Hong kongin verkkokaupppaan
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kyseessä on ilmeisesti aika viheliäinen otus kalan kannalta. Joitain vuosia sitten itsekin tuon havaitsin kun pitkästä aikaa järvestä siikoja sain. Sen esiintymisestä yleisemmin ei ole mitään tietoa itsellä, eikä siitä onko tuota järvissä sekä meressä, mutta luultavasti tuo on meillä yksi syy siihen että 80-90 lukujen runsaslukuinen ja hyvänkokoinen siikakanta on hävinnyt, ja nykyisin saattaa sattumalta saada siian tai pari mitkä eivät todellakaan ole koolla pilattuja. Itse olen saanut edellisen siian verkoista 3v sitten, serkku sai 2 kpl viime syksynä. Saa aikanaan nähdä onnistuuko viimeisten vuosien istutuksetkaan parantamaan tilannetta.
Omaa vanhaa viestiäni lainaten sain tuossa muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen pari siikaa harvemmalla verkolla. Toisessa oli jälleen tuo suolistoloinen ja toisessa ei. Hyviä nuo ruokana jokatapauksessa olivat ja onkin taas mielenkiintoinen nähdä tuleeko seuraavat siiat taas 3 vuoden päästä.

Muikkuja taas ei ole oikein kutuaikanakaan onnistunut edes nuotalla saamaan vaikka kuinka yritetty on. Ovelia ovat.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Omaa vanhaa viestiäni lainaten sain tuossa muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen pari siikaa harvemmalla verkolla. Toisessa oli jälleen tuo suolistoloinen ja toisessa ei.

Muikkuja taas ei ole oikein kutuaikanakaan onnistunut edes nuotalla saamaan vaikka kuinka yritetty on. Ovelia ovat.

Oletan että jostain täältä Savon laitamilta olet nuo siiat saanut. Itse en muuten ole aikoihin saanut siikoja, paitsi Inarista ja lankomiehen kotivesiltä Kuusamosta. Lopetin täällä savossa siian kalastamisen kun siihen alkoi ilmaantua niitä hemmetin valkoisia toukkia, siis haukimadon toukkia, tuttavallisesti haukiloinen. Sehän ei ole ihmiselle mitenkään haitallinen, mutta omaan silmään saakelin epäesteettinen. Jonkun aikaa availin kaloja, mutta sitten lopetin senkin ja mätin kaikki kalat suosiolla kankaalle. Sittemmin olen törmännyt moniin kalastajiin jotka väittävät, että "ei meidän vesissä siiassa mitään loista ole". Olen sitten näille selvittelijöille malliksi aukonut joitain siikoja niin hups, "meidän vesissä" yllätteän olikin tuota loista. Jos ette ihmiset halua tuohon törmätä niin syökää siikanne niitä tutkimatta. Kypsennettynä niitä ei oikeastaan lihasta erota.

Muikkuja olet varmaan saalistanut jostain pikkuvesistä sillä tänä syksynä niitä liikkui suorastaan valtavasti Paasivedessä ja Lietvedellä. Itse pitelin yhtä matalaa verkkoa raksisyöttejä varten, mutta kyllä niitä se 10-15kg joka yö rimpuili siinäkin pätkässä. Paasivedellä siis kalastan. Asun pienemmän sisäjärven rannasta ja tästäkin hain ruokakalat muutaman kerran, eli sanoisin ettei ne tässäkään minua varsinaisesti pakoillut.

Mun syyslohestukset meni vähän reisille, mutta en kalatta kuitenkaan jäänyt. Joku yli kuusikymppinen nousi, mutta sitten tuommoista puolitoista kiloista muutaman sentin alamittaista tanelia oli vedessä. (yhtään alle 60cm taimenta tai lohta en tapa) Kaveri sai 5,9 järvärin viereisessä veneessä ja olihan se melko komea kala. Mulla sitten loppui se uistelu kun veneessä istumisesta sain taas veritulpan tai kaksikin jalkaan. Jäi kausi vähän kesken enkä enää oikein vesille pääse kun on jo muut talviharrasteet käynnissä. No, hetki vielä jos pakastaisi niin pääsee uittamaan verkot jään alle. Sieltä aion kuhaa ja matikoita saada. Made on maailman paras keittokala ja kuha nyt on muuten vaan maailman paras kala. Meillä on kahden naapurinmiehen kansa kolmen kalastajan kommuuni ja neljä vetoväliä pyydysmäärä. Toissa talvena 76 kuhaa, nam. Viime talvena taisi olla vain kolmisenkymmentä, joten saa nähdä miten tulevana talvena pyydys osuu paikalleen.

Kalarikasta talvea kaikille, viihtykää jäällä ja ottakaa lapset mukaan. Kalastaminen on hieno harrastus.
 
Viimeksi muokattu:

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Oletan että jostain täältä Savon laitamilta olet nuo siiat saanut. Itse en muuten ole aikoihin saanut siikoja, paitsi Inarista ja lankomiehen kotivesiltä Kuusamosta. Lopetin täällä savossa siian kalastamisen kun siihen alkoi ilmaantua niitä hemmetin valkoisia toukkia, siis haukimadon toukkia, tuttavallisesti haukiloinen. Sehän ei ole ihmiselle mitenkään haitallinen, mutta omaan silmään saakelin epäesteettinen. Jonkun aikaa availin kaloja, mutta sitten lopetin senkin ja mätin kaikki kalat suosiolla kankaalle. Sittemmin olen törmännyt moniin kalastajiin jotka väittävät, että "ei meidän vesissä siiassa mitään loista ole". Olen sitten näille selvittelijöille malliksi aukonut joitain siikoja niin hups, "meidän vesissä" yllätteän olikin tuota loista. Jos ette ihmiset halua tuohon törmätä niin syökää siikanne niitä tutkimatta. Kypsennettynä niitä ei oikeastaan lihasta erota.

Muikkuja olet varmaan saalistanut jostain pikkuvesistä sillä tänä syksynä niitä liikkui suorastaan valtavasti Paasivedessä ja Lietvedellä. Itse pitelin yhtä matalaa verkkoa raksisyöttejä varten, mutta kyllä niitä se 10-15kg joka yö rimpuili siinäkin pätkässä. Paasivedellä siis kalastan. Asun pienemmän sisäjärven rannasta ja tästäkin hain ruokakalat muutaman kerran, eli sanoisin ettei ne tässäkään minua varsinaisesti pakoillut..
Nojoo. Oletat oikein sillä mökkikunta kuuluu nykyisin kuntaliitosten jälkeen Mikkeliin. Tuosta siikajutusta juttelin täällä ketjussa jo tuossa kesän ja syksyn korvilla. Kyseessä on meilläpäin siis lokkilapamato, minkä voi löytää tutkimalla hieman siian suolistoa. Uskoisin että tuolla on ollut iso vaikutus järven siikakantaan vuosien varrella ja siihen että ne harvatkin saadut siiat eivät enää koolla ole pilattuja. Ruoan laatuun se ei onneksi tosiaan vaikuta.

Meillä tosiaan on pieni järvi mistä kalastan. pituus n. 5km ja leveys1-1,5km, rantaviivaa siis joku 12km yhteensä. Erittäin hyvin tuli kesällä verkoista muikkua, Parhaiten mitä vuosikausiin, ja muikku oli kooltaan vielä erittäin isoa (n. 20cm). Mutta nyt vaan ei syksyllä osuttu nuotalla oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, ja saalis oli nuottasaaliiksi aika laiha, toki kyllä siitä pannulle sai mikä tärkeintä onkin. Jonkin verran ehditty yrittämään viikonloppuisin vaikka metsästystouhut pääosin tuota harrastusta haittaavatkin.
 

HTEspi

Jäsen
Kalastusvuosi 2014 paketissa. Hyvä vuosi kaiken kaikkiaan ja pieni kertaus lienee paikallaan.

Alkuvuodesta pilkille pääsi melko mukavasti täällä Saaristomerelläkin. Kuhaa tuli yllättävän hyvin ja ahventakin kohtalaisesti.

Jäät lähtivät jo huhtikuun taitteessa, joka avasi ovet omaan parhaaseen siikakevääseen. Suurimpana lähes kuuluisa kahden kilon siika, joka nappasi pohjaongella syötettyyn matoon.
Myös haukikevät oli loistava matalien kutulahtien hyvän happitilanteen ja optimaalisten lämpötilan vaihteluiden vuoksi. Määrällisesti saaliit olivat valtavia, mutta yli 10 kilon rajapyykin ei tänä vuonna päästy, vaikkei se kaukana ollutkaan. Ylivoimaisesti parhaiten pelittivät erilaiset haukishadit, Real Eel etunenässä.

Haukea nousi hyvin lähes heinäkuulle asti, jolloin oli aika itsellekin pitää kalastuksesta kuukauden mittainen loma. Elokuussa palattiin ahvenen jigauksen muodossa vesille. Viime vuosina hyväksi todetut paikat eivät antaneet mainittavaa saalista, mutta pienellä vaivannäöllä löytyi todella paljon uusia paikkoja, joissa sai kalastaa rauhassa ja kalaakin tuli loistavasti. K.P Baitsin jigit olivat tänä vuonna ylivoimaisia ja houkuttelivat reilusti yli puolen kilon ahveniakin nappaamaan. Suurimmaksi ahveneksi jäi n. 700 - grammainen möhkäle.

Kuhasyksy jäi osaltani torsoksi. Parhaina aikoina tuulet olivat melko kovia, jolloin vertikaalijigaus muuttui melko vaikeaksi. 10 m/s puhaltavat tuulet vievät myös perinteisestä jigauksesta hohdokkuutta, joten syksykin käytettiin tehokkaasti hauen kalastukseen. Syksy oli lähes samanlainen kuin kevät. Keskikoko nousi ehkä hieman, mutta suurimmat jäivät saamatta. Svartzonkerin Big McRubber oli ylivoimaisesti kovin peli syyshauille. Myös Strike Pro:n Big Bandit herätti kohtalaisesti mielenkiintoa hauissa. Haukikausi jatkui pitkälle joulukuuhun ja vene lyötiin talviteloille vasta viikko ennen joulua.

Ehdottomasti positiivinen vuosi kalastuksen parissa. CR-kalastuksen suurena kannattajana olen tyytyväinen, ettei yhtäkään suurta kalaa pitänyt ottaa eräksi. Ruokakalat löytyi aina sopivasta kokoluokasta. Muutama pahasti vaurioitunut 1-2kg hauki jauhettiin pihveiksi ja jokunen 200-400 -grammainen ahven grillattiin foliossa.
Siikoja ei pohjaongella kalastettaessa paljoa vapautella koukun ollessa usein syvällä nielussa, jonka takia siikahommat lopetettiin ruokakalojen ollessa plakkarissa.

Ensi vuodelle uudeksi teemaksi pitäisi ottaa hauen ismete-kalastus, jos jäätilanne sen sallii. Muuten ensi vuosi mennee taas totutulla kaavalla, joskin kuhan kalastukseen pyrin panostamaan enemmän.

Mites muilla palstalaisilla kalastusvuosi 2014 sujui ja millaisin odotuksin kohti kalastusvuotta 2015?
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Vuosi 2014 oli yksi paskimmista ewö. Ainoat meriittiteot tuli tehtyä keväällä pilkillä. Jokunen hauki tuli virvelillä saatua. Siitä pilkkimisestä muuten. Tietääkö joku palstalainen hyviä pilkkipaikkoja Espoosta/Espoon lähialueilta? Kyselee tänne muuttanut...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vuosi 2014 oli yksi paskimmista ewö....

Hirveästi en tänä vuonna ehtinyt kalastamaan, mutta vähän kuitenkin. Kaksijakoiset fiilikset:

- esimerkiksi silakkaverkoilla tuli hemmetin vähän silakkaa, todella ärsyttävää, vaikka kaikki mahdolliset säädöt kokeilin läpi. Vesi tietty niin perhanan lämmintä, että jossain syvällä taisivat aikaa viettää...

- kesän paras muisto kesämökiltä Iniössä, kun vieraskoreasti pääsivät kaveritkin nostamaan haukea ja ahventa oikein urakalla mökin viereiseltä karikolta. Siinä pari tuntia virvelöitiin, bisset rannalla, täydellinen auringonpaiste, kahlattiin matalikon keskelle ja ekat tärpit ekoilla heitoilla. Mukava kahdeksan kalaa tuli ylös asti, joista pari haukea valittiin mukaan ruokapöytään.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Hienoja hetkiä, karvaita pettymyksiä ja muutama ikimuistoinen kala. Tänä vuonna lukumäärät menivät koon edelle, mutta kyllä sentään siikaennätys syntyi aika tasan kahdella kilolla. Ja perhollahan se tottakai tuli. Erityisesti niitä hienoja hetkiä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Hienoja hetkiä, karvaita pettymyksiä ja muutama ikimuistoinen kala. Tänä vuonna lukumäärät menivät koon edelle, mutta kyllä sentään siikaennätys syntyi aika tasan kahdella kilolla. Ja perhollahan se tottakai tuli. Erityisesti niitä hienoja hetkiä.

Kahden kilon siika, siis kuin youtube-videosta... nyt kannattaa lopettaa kalastus kokonaan, sen verran kova saalis! Jumalauta mikä jölli.
 
Jälkikäteen tarkasteltuna kesäkausi meni ihan mallikkaasti. Kruununa Kairijoen reissu, sekä oletettavasti uusi ennätys taimenen muodossa. Jonkin verran uusia kokemuksia uusista virtavesikohteista, etenkin istaripaikoilta nousi kalaakin tyhjänpyyntiä useammin. Uisteluhommat sen sijaan menivät persiilleen, ja kohokohdaksi jäikin Jesse-vaappuun iskenyt lahna.

Mukavasti käynnistyi myös talvikausi. Sunnuntaina pilkkikauden avaus, saaliina mukava määrä pannukarkeita ahvenia. Toukkia ei ollut saatavilla, joten tasuria piti kaloille tarjoilla, siinä kenties syy siihen ettei pikkusinttejä noussut ensimmäistäkään. Ja yksi ennätys meni sunnuntainakin rikki 500 grammaisen ahvenen myötä. Kohtuu vaatimattoman recordin selittänee olematon pilkkimistaitoni ja kohtuu vähäinen kokemus kyseisestä kalastusmuodosta. Edellinen ennätys oli varmaan korkeintaan parinsadan gramman luokkaa. Avovesiennätyksiä ei silti vielä likimainkaan hätyytellä.

Vaikka pilkilläkin viihdyn, kyllä tässä jo silti innolla odottelen tulevaa avovesikautta. Paluu Kairijoelle on jo kalenteriin merkattuna, ja samaan syssyyn pääsee kopaisemaan Kuusingillekin. Loppukesästä sitten mahdollisesti toinenkin Lapin reissu, kenties Könkämäenolle harjusten riesaksi tai vaihtoehtoisesti Inarijoelle. Joka tapauksessa odotettavaa riittää.

Onnea muuten nimimerkille Virveliä kainaloon siikaenkasta. Meikäläisellä se ensimmäinenkin siika on vielä saamatta.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kahden kilon siika, siis kuin youtube-videosta... nyt kannattaa lopettaa kalastus kokonaan, sen verran kova saalis! Jumalauta mikä jölli.

Kuulostaa hienolta, mutta useat kilon luokkaa olleet siiat, joita saatiin samana päivänä, olivat huomattavasti mielekkäämpiä väsyteltäviä. Tuo possu tuli ihan lahnana, ottiko pari potkua ja siitä haaviin. Ruokakalaksi tosin oli kolmelle hengelle passeli. Mieluummin sitä kiusaisi jotain muita kuin siikoja, ei voi oikein kunnolla antaa painetta, ettei revi suuta. Sen takia kala sitten syöksyilee miljoonaa joka suuntaan, ja saa lapata siimaa menemään. Toki noin ison rohkenee jo vetää.

Harjuksia tuolta paikalta mieluummin pyytäisin. Aika hauskaa puuhaa, kun kaikki ovat järjestään 50-senttisiä. Tänä vuonna vaan siika oli paremmalla syönnillä, mutta kyllä silti pari kiloista harriakin sain. Lohitapahtumia oli parin viikon aikana reilut kolmisenkymmentä, joista puolet käsiin asti. Taimeniakin tuli yksi napapiirin yläpuolen mitallinen yksilö.

Samana päivänä, kun puolimetrisen tammukan nappasin, niin löytyi aika hyvä ahvenpaikka. Ei tarkoitus ollut ahvenia mennä onkimaan, mutta niitä tuli pirusti, ja kaikki olivat 300 grammasta ylöspäin, parhaammat päälle puolen kilon(arvioita, ei lähdetty kanootilla kalaa kuskaamaan, kun ei mitään pussiakaan ollut. Säilyivätpä ensi kertaan. Paikka oli sellaista järvi-puro-lampi-puro-järvi-yhdistelmää. Kerran nakkasin lippaa virvelillä, kun ei ollut isompia perhoja mukana. Ekalla heitolla puraisi hauki heti otista aiemmin katkeamattoman kuitusiiman poikki. Ahvenia tuli parin tunnin aikana valehtelematta sata, ja kaikki pantiin takaisin(ja tuota puroaluetta oli siis about kahden kilometrin verran, etteivät kaikki ihan samasta montusta nousseet).

Hienoja juttuja.

E: Pitikö tähän viestiin merkitä [humble brag][/humble brag]?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Suomen matsia odotellessa voisi vielä listata, mitä vesieläviä sitä on tullut tänä vuonna pyydystettyä(simpukoita ei lasketa, niitä jäi pari muistaakseni koukkuun, kuin ei myöskään salaatteja).

-ahven
-kuha*
-särki
-sorva
-salakka
-lahna
-kiiski*
-made
-täplärapu
-hauki
-merilohi
-kyttyrälohi*
-taimen(järvi- ja puromuodossaan, vaikkei niitä nykytiedon mukaan saa sillä tavalla jaotella, mertsaria ei tänä vuonna tullut)
-merirautu
-harjus
-siika
-muikku
-mutu*

*-merkittyjä ei ihan joka vuosi osu kohdalle

Mutu ja kiiski tarttuivat pilkkiin tässä viimeisen viikon sisään. Itse asiassa kumpaakin jopa kaksi kappaletta tullut.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tänään vetouistelemassa ja saaliina noin 5 kg lohi. Kävi kuvattavana veneessä, jonka jälkeen jatkoi talvehtimista siellä, mistä oli tullutkin.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Tietääkö joku hyviä kala-apajia esim. Laaksolahden Pitkäjärvellä tai Lippajärvellä? Mistä kohtaa kannattaisi yrittää jos sinne lähtisi? Kilossa ei niin järviä ole joten nuo kaksi olisivat lähimmät sitä.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Onkos muuten muita talviverkkomiehiä kuin minä? Onko kulunut talvi ollut sen suhteen onnistunut. Itselläni hiukka kaksijakoinen, koska matikoita olen saanut siten että se ei syömällä lopu. Isohkoja ahvenia olen saanut suhteellisen tasaisesti, mutta kuhaa en mitenkään yltäkylläisesti. Kuitenkin sen verran että sitä on suht tasaisesti saanut pannulle. Joka kerta ei kuitenkaa ole osunut.
Haukia uikin sitten verkkoihin vähän liikaakin, ja siitä taas nauttii kissat ja monet naapurit joille niitä on ajeltu jakelemassa. Haukia kun en edelleenkään itse syö. Hauskaa tässä on se, että monet ihmiset kiljuisvat riemusta saadessaan noita tuoreita luupäitä, mutta kun ei ole sellaista hyvää jakelusysteemiä jolla voisin niitä halukkaille jakaa niin jätän ne sitten yleensä lähimmille naapureille.
Verkkoja minulla on järjevessä 6 vetoväliä, mutta samaan kalastuskommuuniin kuuluu kaksi muutakin miestä eli 2 vetoväliä/mies.

Kalastan järvessä jossa ei varsinaisesti ole lohikalaa, (muita kuin muikku ja siika).

Tuli vaan mieleen, kyllä tuore kala on parasta mitä ihminen voi ravinnokseen nauttia !
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Pari verkkoa on Näsijärvessä likoamassa. 50mm, 30m ja 55mm, 60m. Kuhaa on tullut jonkin verran ja yksi lahna. Hauet ja matikat ovat toistaiseksi pysytelleet pois. Mitään hirmusaaliita ei ole noussut ja väitteet siitä, että verkkomiehet tyhjentävät järvet, ovat aivan täyttä paskapuhetta. Uistelemalla ja jigaamalla saa muutamassa tunnissa enemmän kuhaa, kuin verkoilla viikossa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Mitään hirmusaaliita ei ole noussut ja väitteet siitä, että verkkomiehet tyhjentävät järvet, ovat aivan täyttä paskapuhetta. Uistelemalla ja jigaamalla saa muutamassa tunnissa enemmän kuhaa, kuin verkoilla viikossa.

Tuo viimeisen lauseen väittämäsi on muuten niin totta kuin olla ja voi ja sen tietävät kaikki jotka kalastavat sekä aktiivi- että passiivipyydyksillä.
Itselläni on kaksi vetoväliä tarkoituksella matikoita kalastamassa, 45 ja 50mm verkot ja lopuissa 4 vetovälissä on yksi 50mm 2x 55mm ja yksi 60mm eli aika samoja kokoja. 45mm on pienin silmäkoko muikkuverkoja huomioimatta jota tässä järvessä saa käyttää. Olin ihan korkeimman omakätisesti tuota rajoitusta määrittämässä.
Pidän tätä talviverkkokalastusta muuten hemmetin mukavana ja liikunnallisena harrastuksena vaikka usein ajelenkin kelkalla.

E: tosin oli tossa kaverilla läheisellä järvellä ensimmäisen katsontavälin aikaan uinut kahteen vetoväliin 15 kuhaa kerralla, että voi niitä verkoillakin saada aika reippahasti.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös