Kalamiehiä?

  • 507 213
  • 3 008

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Hyvin on alkanut kuha syömään myös pohjoisella Nässyllä. Tällä viikolla kolmen illan tuloksena parikymmentä väh. 45-senttistä kuhaa ylös Pienempiä takaisin laskettuja ei ole edes viitsinyt laskea. Eilen kuhan metsästys taukosi toviksi, kun 105-senttinen, 7-kiloinen hauki päätti tehdä Rapalasta entisen. Etummaisesta koukusta rengas auki ja peräkoukku ruoteineen repi uistimen kyljen auki.
 

Liitteet

  • rapala.JPG
    rapala.JPG
    58,9 KB · kertaa luettu: 909

Patamies#72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ompa jännästi mennyt. Itsellä hauet ovat rikkoneet ainoastaan omatekele vaappuja, mikä johtunee niiden heikonlaisesta lakkauksesta ja osittain myös materiaalista.

Asiaan juhannuksena pääsee taas mökille kalaan. Ja kuha olisi kiikarissa! Eivät taida olla vielä ihan normaaleissa paikoissa. Täytynee kaiun kanssa etsiskellä ja tarjota erilaisia jigejä.
 
Olisikohan sanottava, että oli hyvä ilta eilen.
Pien-Saimaalta, joka ei kuitenkaan pullistele kuhista, niin kolme kuhaa eilen illalla mukaan fileiksi vedettäväksi, suurin mitoiltaan 65 senttiä ja 2540 grammaa.
Koko alkukesä oli tyhjän-tai hauenpyyntiä, nyt sitten oli onni kohdallaan, taidanpa lauantai-iltana tehdä uuden hyökkäyksen kuha-apajille.

Ohoh! Mistä päin Pien-Saimaata olet kuhaa käynyt vetelemässä? Itse pörräillyt ympäri Laihianselkää (Murheistenranta) saaliina ainoastaan yksi hauen pulikka.

Aiemmat kesät menikin sitten Riutanselällä ja Sunisella vaihtelevalla menestyksellä.

Muutenkin oma kalastuskausi alkanut perin nahkeasti. Eilen kaverin kanssa kuutisen tuntia uistelua Vuoksella, ei saalista. Tai rannalta heitellen sentään kaksi pannukarkeaa ahventa.

Koskireissuja takana useampia mutta mitään ei ole noussut ylös asti. Uistelua Saimaalla sekä Kymenvirralla, pelkkää tyhjää.

Koskilla vanhat spotit ja niksit eivät tunnu tehoavan. Sama vika Kymenvirralla. Saimaalla päädyin uusille apajille, joten aika hakuammuntaa vielä siellä.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
varatuomarille:
Minulla kun ei olekkaan kuin se Läntisen Pien-Saimaan viehelupa joka kattaa koko alueen Luukkaansalmen sillasta länteen, niin eniten tulee vedeltyä alueella Niemisenselkä siitä Nukkumalahdensuulta Vehkasalonselälle sinne pumppulaitokselta tulevan kapean osuuden lähelle.
Pääosin siis tuolla aluella pyörin, mutta myös Piiluvanselällä ja Sunisenselällä käyn silloin tällöin.
Jos tuolla liikut, niin minä ajelen valkealla Terhi Absialla jossa on 15hp Honda perässä, vedossa minulla on yksin ollessa vain kaksi vapaa Vuoksiviiksellä tehostettuna.
Joten, jos tuollaisen näet siellä hiljaa sytkyttelevän, niin tule juttelemaan.
 
varatuomarille:
Minulla kun ei olekkaan kuin se Läntisen Pien-Saimaan viehelupa joka kattaa koko alueen Luukkaansalmen sillasta länteen, niin eniten tulee vedeltyä alueella Niemisenselkä siitä Nukkumalahdensuulta Vehkasalonselälle sinne pumppulaitokselta tulevan kapean osuuden lähelle.
Pääosin siis tuolla aluella pyörin, mutta myös Piiluvanselällä ja Sunisenselällä käyn silloin tällöin.
Jos tuolla liikut, niin minä ajelen valkealla Terhi Absialla jossa on 15hp Honda perässä, vedossa minulla on yksin ollessa vain kaksi vapaa Vuoksiviiksellä tehostettuna.
Joten, jos tuollaisen näet siellä hiljaa sytkyttelevän, niin tule juttelemaan.

Minä otin tälle kaudella Suur-Saimaan luvan. Tosin voi olla että päädyn ottamaan samanlaisen myös Pien-Saimaan puolelle, siellä hiukan tutumpia vesiä.

Pitääpä tulla juttusille jos samoille vesille eksymme. Minä puolestani huristelen tl-mallin valkoisella Bellalla, jossa yliampuvan kokoinen peräprutku ja telineet kuudelle vavalle, joskin käytän vain kolmea.

Onko Vuoksiviiksi toiminut? Minullakin moinen käytössä menetelmällä painouistin&vaappu, mutta ei vielä toistaiseksi tärppejä tuollakaan pelillä.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Kyllä vuoksiviiksi toimii, vain kylmemmällä vedellä käytän painokuvaa, nyt tällähetkellä olen jatkanut sitä lyhyttä peruketta n. 15 senttisellä perukkeella ja laitan syvännevaapun toiseen perukkeeseen ja ehkä karikon vaapun, tai bomberin toiseen, myös HK-Varma tuntuu olevan kohtuu ottava.
Syvännevappuna HK-Varma, Bomber ja Jesse, värinä ainakin eilen kuparin/kullan väri tuntui toimivan, saa nähdä mikä kelpaa lauantaina, vai kelpaako yleensä mikään?
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Osaisiko joku neuvoa mihin päin Helsinkiä kannattaisi suunnistaa jos päämääränä on päästä heittelemään jigiä rannalta? Mielellään tietysti sellainen apaja josta kalaakin vielä saisi...

Ei nyt välttämättä ihan pelkästään jigille, mutta itse olen käynyt Seurasaaressa (todella matalaa, mutta kalaa on tullut), Lauttasaaressa, Mustikkamaalla ja Vanhankaupunginkosken suvannolla. Yksi hyvä mesta on myös Heurekan ranta Tiksissä. Saa kalastaa Stadin luvalla ja kalaakin tulee. Lähinnä haukea, mutta sieltä on hyvät mahdollisuudet saada myös jokin lohikala koukkuun, taitaa lähinnä tarkoittaa kirreä.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Dodiin. Nyt tuli käytyä merellä kalassa mökkeilyn ohessa...

Kahteen päivään heittokalastuksen saaliina 2x Hauki ja yks iso säynävä.
Toinen hauki oli pienehkö, toinen hyvää ruokakokoa ~1,9kg ja säynävä oli ~1,7kg.

Ekana päivänä siniseen crocodileen säyne ja pikkuhauki. Toisena päivänä söi huonosti muutenkin mutta Stormin suspi kelpas hauelle...

Nyt on omakin kausi auki, ei muutaku isompaa kalaa ylös!
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Tuli käytyä tuossa Talvikissa kokeilemassa pilkkimistä ja taisin korottaa entistä ennätyssaalistani noin viidellä kilolla. Mikään varsinainen kalamies en ole. Entinen ennätys on tommoinen 1,5 hauki, nyt tuli 6.6kiloinen turska. Kalaa kaiken kaikkiaan tuli aika vähän, ei ollut kala oikein syönnillä, samaa manasivat muut paikalla olleet.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Ärrrrrr. Kävin taas uistelemassa mökkijärvellä ja mukavan tärpinkin sain. Joutui taistelemaan jonkun isomman otuksen kanssa parikymmentä minuuttia... Kunnes kela päätti jäädä eläkkeelle. Pikkusen vitutti, koska vastuksen perusteella siiman toisessa päässä oli melkoinen vonkale. Valitettavasti tuolta 15 metristä en tarpeeksi ylös kalaa saanut, jotta olisin nähnyt minkälaisen kalan kanssa väänsin. Noh, uutta kelaa vain, kestihän tuo vanha kymmenisen vuotta.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Noniin, tänä kesänä on jo tuplattu viime vuoden kalareissut, eli yhdestä kahteen;) Melkoista hulluttelua kun miettii niitä nuoruuden 24/7 sessioita!

Tuolla vakkaripaikoilla, merellä Porin lähettyvillä on ollut nyt aika railakas syönti. Ekalla kerralla kaksi viikkoa sitten illalla (n. klo 22) alkoi tosissaan tapahtua ja karikoilla tuntui kuhisevan haukea, isompiakin. Puoleen yöhön saakka oli melkoisen vilkasta. Eilen oli aamusta saakka ihan mukava syönti ja vielä keskipäivälläkin tuli tärppiä tasaiseen tahtiin. Iltapäivä taitaa olla se heikoin tällä hetkellä. En tiedä mitä on tapahtunut, onko kalastus vähentynyt kyseisillä paikoilla, vai catch&release -kalastus lisääntynyt, mutta kalaa on poikkeuksellisen paljon vedessä. Kaikki vuodet mitä tuolla on käynyt, on yhdestä kivikosta löytynyt yleensä se pari haukea, nyt siellä väijyy helposti 5+ pötkälettä. Otanta on tältä erää vielä kovin lyhyt, mutta on tuolla sen verran paljon käynyt että jokin pers'tuntuma on olemassa. Vesi on muuten älyttömän alhaalla tällä hetkellä ja ihan uusia mukavia kiviä tullut näkyviin, niitä mistä isot pojat joskus puhuivat ja varoittelivat. Vesi on myös mielestäni melkoisen kirkasta, olisiko suht pienet virtaamat joilta päin syynä siihen, tuohan on osittain murtovettä puhtaan meriveden sijaan.


Niin juu, oli minulla oikein asiaakin, nimittäin eilinen oli hyvästä syönnistä huolimatta surullinen reisu, n. 20 vuotta vanha RK-lusikka painui meren pohjaan. Uistin, joka on ihan huikean värinen ja toimiva noihin vesiin, sellainen tummanruskea kultaisella reunuksella ja jollain pienellä maalauksella. Oli uusi helmi, houkutuslevy ja kaupan parhaat koukut. Se yksi perkeleen hauki taisi jyrsiä punottua siimaani huomaamatta ja siima vain katkesi itsestään jonkun heiton jälkeen pieneen kiven raapaisuun. Mistään ei taida saada enää RK-lusikoita? Tuntuu että vanhat tappovehkeet, Atomit ja Professorit ei lusikoista enää kelpaa, kun lipoista Lotto tai Mörrum Spinnar toimii isollekin hauelle.

Eilen meni yksi miltei pakasta vedetty Mörrumi hauen matkaan, ihan järjetön tärppi ja ihmettelin hetken mihin seinään nyt pysättiin. Sitten näytin kaverilla vapaa ja morjes, pari sekuntia ja siima poikki. Kitkajarru oli kyllä kohtalaisen löysällä, saattaa olla että koko uistin perukkeineen oli suussa koska riispaantunut siiman pää sieltä tuli. Tuo on se ongelma lipan kanssa, ellei käytä jotain puolen metrin peruketta.. Siimat pitää muuten uusia, tuo Abun punottu 0,22mm on ollut alusta saakka mielestäni huonoa ja nyt on parina kesänä hauki katkonut sen. En edes muista vuosien takaa noilla perinteisillä siimoilla että olisi mennyt useinkaan poikki kalan kanssa. Onko jotain suosituksia siiman hankintaan? Mitään paksua en ala kumminkaan ostamaan.
 

Patamies#72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko jotain suosituksia siiman hankintaan? Mitään paksua en ala kumminkaan ostamaan.

Spiderwire Stealth Yellow 137 m kuitusiima - Kuitusiimat - Siimat - Hong Kong Verkkokauppa
Tuossa honkongin nettikauppaan linkki, sieltä löytyy oma suosikkisiimani. Olen tuota käyttänyt kohta 4 vuotta eri paksuisina, eri keloissa ja eri olosuhteissa. Tyytyväinen olen ollut, ainoat miinukset tulevat kulumisesta. Siima täytyy vaihtaa n. kerran vuodessa, jos kalastaa todella aktiivisesti. Itsellä tulee reissuja yhdelle siimalle +50 ja puolessa välissä käännän siiman kelassa. Välillä tulee kyllä kalasteltua edellisen kaudenkin siimoilla ja tällöin, kun leikkaa muutaman metrin alusta pois on siima jälleen käyttökelpoista. En silti näe, että 20euron panostus joka kevät olisi kovin paha, kun tällä vältetään uistin tappiot. Nimittäin tuolla siimalla en ole vielä yhtään uistinta saanut jäämään pohjaan.

Myöskin Powerpro siimaa voisin suositella. Olen käyttänyt sitä merellä jerkkailussa ja se on toiminut siihen tarkoitukseen hyvin. Nykyään jerkkaaminen ei oikeastaan enää kiinnosta, joten tuota siimaa ei ole tullut käytettyä.



Juhannuksena tuli tosiaan kalasteltua varsin paljon ja saalistakin tuli. Parin päivän aikana saaliiksi kertyi toistakymmentä haukea ja ahventa. Ahvenet olivat kaikki hyvää ruokakokoa ja niitä paisteltiinkin muun grillailun ohessa. Hauet taas olivat suurimmalta osalta ahventen kanssa samaa kokoa, alle puolikiloisia. Näin ollen hauet pääsivät kaikki takaisin kasvamaan.

Hauille kelpasi Abun Utö lusikka ahvenväreilla. Ahvenet taas tulivat erilaisilla vaapuilla. Vaikka ruokakaloja tuli, niin hieman jäi harmittamaan, ettei kahteen päivään mahtunut yhtään väsytystä. Pari isompaa tärppiä oli Utöön, mutta kiinni ei jäänyt yksikään. Täytynee vaihtaa uudet koukut.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Kuhaa tuli jo ennen juhannusta ihan mukavasti, tänään sitten pankki räjähti aivan kotivesillä. Reilun kuuden tunnin uistelu tarjosi rapiat 14 kiloa kuhaa, kappalemäärästä ei mitään hajua. Suurin 4.2 kiloa, puraisi sini-hopeaan shad-rappiin. Parhaiten toimi alkuillasta ahvenväri, auringon laskiessa hopeakylkiset jä savusilakka. uploadfromtaptalk1372113853267.jpg

Sent from my PadFone using Tapatalk 2
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Syönti jatkui mukavana tänään. Illan mittaan tärppejä tasaiseen tahtiin, auringon ylhäältä ollessa pieni silppu alkoi jo vituttaa. Auringon laskettua alkoi isompikin taas näyttämään ja kaksi vallan mukavaa kuhaa puraisi uistinta. 3,6 ja 4,8 kiloa oli noilla painoa.

Sent from my PadFone using Tapatalk 2
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Syönti jatkui mukavana tänään. Illan mittaan tärppejä tasaiseen tahtiin, auringon ylhäältä ollessa pieni silppu alkoi jo vituttaa. Auringon laskettua alkoi isompikin taas näyttämään ja kaksi vallan mukavaa kuhaa puraisi uistinta. 3,6 ja 4,8 kiloa oli noilla painoa.

Hienoja kaloja! Mistä päin olet tuollaisia nostellut? Ei toki tarvitse tarkasti järven nimeä kertoa jos et halua. Itsellä alkaa ensi viikolla vapaat ja tarkoitus olisi Savossa narrailla koko heinäkuu vastaavanlaisia kuhia. Juhannuksena tuli vain kilosia ja 6 kg hauki.
 
Komeita kuhanmöllyköitä.

Täällä alkaa olla lähellä se hetki, jolloin kalavermeet on viisainta kipata ullakolle keräämään pölyä.

Eilen pikkutunneille asti koskikalassa. Kesän toinen reissu samoille mestoille eikä saalista tälläkään kertaa, kuten ei myöskään taannoisella Vuoksen valloituskäynnillä, saati kolmella yrittämällä Tainionvirralla. Uistelureissut niin ikään silkkaa tyhjän pyyntiä.

Aiepina kesinä hyväksi havaitut ottipaikat- ja vieheet ovat saaneet nyt uida rauhassa niin koskilla, kuin Saimaan vesissäkin.

Usko alkaa jo hieman horjahdella. Mikäli pian edessä oleva mökkireissu Tainionvirtoineen kaikkineen jatkaa tätä kalattomuuden trendiä, voisi olla järkevintä siirtyä harrastamaan vaikkapa minigolfia.

Noh, elokuussa luvassa vielä kauden pääreissu Kuusinkijoelle.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Hienoja kaloja! Mistä päin olet tuollaisia nostellut? Ei toki tarvitse tarkasti järven nimeä kertoa jos et halua. Itsellä alkaa ensi viikolla vapaat ja tarkoitus olisi Savossa narrailla koko heinäkuu vastaavanlaisia kuhia. Juhannuksena tuli vain kilosia ja 6 kg hauki.
Kukkulanselkä pohjoisella Näsijärvellä. Kaikki kolme isompaa saman syvänteen päästä. Eilen oli isojen kanssa kovin kampe savusilakka shadrappi. Kotimökin katto näkyi koko ajan, eli aina ei tarvii merta edemmäs kalaan mennä.


Sent from my PadFone using Tapatalk 2
 

Pekkis

Jäsen
Noh, elokuussa luvassa vielä kauden pääreissu Kuusinkijoelle.

Nihkeää ollut vähän täälläkin, mutta jotain nyt sentään kuitenkin. Kirjot on kaikki tullu punahopeahile-Jäpittäjällä ja taimenille on kelvannut keltaset vaaput/ muut härpäkkeet.

Tonne Kuusamon suunnalle piti kaverin kanssa kans suunnata, mut jannulta on jossain vaiheessa lähtenyt homma lapasesta, ja nyt se vaihtelee vaippoja. On siinäkin kaveri.

Raporttia sit The Reissusta!
 
Tonne Kuusamon suunnalle piti kaverin kanssa kans suunnata, mut jannulta on jossain vaiheessa lähtenyt homma lapasesta, ja nyt se vaihtelee vaippoja. On siinäkin kaveri.

Raporttia sit The Reissusta!

Juu, samaa tautia havaittavissa tuttavapiirissä ja Kuusamon matkaseurueesta kaikki kalastavat meikää lukuunottamatta tippuneet pois. Vaan eipä siinä, kyllähän sitä kalassa itsekseenkin viihtyy.

Jos tuokin reissu menee munilleen, niin voipi olla että seuraavana suvena pääreissu suuntautuu johonkin ylemmmäs, vaikka Kuusinkijokeen viime kesänä tykästyinkin.

Täytynee tässä vielä tämän tai ensi viikon aikana kaivaa viimeinen oljenkorsi povitaskusta ja painella eräälle pikkujoelle. Siellä en vielä koskaan ole jäänyt saaliitta, mutta ei paikkaa kyllä miksikään kalamiehen paratiisiksi arvaa kehua. Lupa-asiatkin tehty mahdollisimman sekaviksi. Mutta jotain piristettä nahkeaan kalastuskauteen on pakko yrittää kaivaa vaikka väkisin.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Siimana mullakin Fireline, ollut jo 15 vuotta käytössä eikä ole tarvinnut merkkiä vaihtaa kun uutta olen hakenut.

Vähän on kaksijakoiset fiilikset. Ollut todella nastaa kalastella lomalla. Tyynet kesäillat ja luodolla napotettu melkein päivittäin. Yhtenä päivänä tulee jigeillä puolen kilon ahventa. Seuraavana ei mitään, sitten kuhaa, sitten haukea, välillä ei mitään. Kuitenkin aika niukasti kun kuhissa alamittaiset poislukien voi otettavat kalat laskea yhden käden sormilla. Tänään taas sama homma, alkuun lähes jokaisella heitolla kiinni, sitten stoppi kertalaakista n. 10min jälkeen. Jäi vielä paras jigi kiinni pohjaan uppotukkiin, tuntui kuinka nousi vähän kun nosti mutta sitten oli liian raskasta ja katkaisin siiman suosiolla.

Mentiin lopuksi kotirannan viereisen kaislikon edustalle. Kyttäiltiin josko hauet molskii ja ruohikkouistinta perään. Tässä on kyllä parasta heittokalastusta, kunnon sniper-meininkiä. Joko heittää pari provoa ja katsoo onko liikettä, tai sitten odottelee hauen liikettä ja iskee siihen. Muutaman loiskahduksen perään heitettiin ja joka kerta kiinni, mutta pieniä kaikki. Sitten loppui kuin seinään syönti, taas.
 

lebak

Jäsen
Reissu pohjoiseen

Morjesta!

Kyselisin hyviä kalastuskohteita suomen lapissa.
Tarkoitus olisi elokuun puolessa välissä muutaman kaverin kanssa lähteä hakemaan kokemuksia pääasiassa harjuksesta ja taimenesta, mutta myös lohipaikatkin kiinnostavat. Välineinä toimii pääasiasssa koneonget. Viime vuonna kävimme pienellä porukalla Hossassa kiertämässä kosket ja järvet, mutta tällä kertaa olisi tarkoitus kavuta hieman ylemmäs. Majoituksena toimii teltta/laavut ja miksei pari yötä mökissäkin jos kohdalle sattuu. Autolla pitäisi melko lähelle basecamppia päästä.

Puhetta on ollut Lätäsenosta, mutta tiedustelisinkin arvon palstatovereilta mahdollisia hyviä kokemuksia pohjois-suomen harjus/taimenpaikoista.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Viime viikolla tuli käytyä kalassa parin kaverin kanssa ja hyvinhän sitä kalaa tuli niin kuin aina siitä järvestä. Jokainen meistä kolmesta kiskoi viiden päivän aikana seitsemällä kalareissulla päälle 100 kalaa kunnes ei jaksanut enään laskea. Harmiksi vain sitä suurta jättiläistä ei veneeseen saatu narrattua, isoin hauki painoi ainoastaan 2,850kg ja ahven 610g mikä on tietenkin oikein kivan kokoinen, mutta ei tyydyttävä isoimmaksi ahveneksi reissulta.
 
Tuota, tuota.. Kannattaa seurata Kuusingin tilannetta, meinaan voimalaitoksen luukut on lävähtänyt vian takia kines ja joki on nyt kuivana. Toivotaan, ettei pahemmin käynyt. Tää on satavarmasti niiden malminryöstäjien salajuonia, jolla tuhotaan kalakannat ja vedet Kuusamosta. Vittu!

Jep, eipä ollut ensimmäinen kerta kun vastaavia ongelmia Kuusingilla. Tosin Facebookissa Kuusingin leirintäalue tiedotti tilanteen normalisoituneen melko pian. Sen jälkeen ei ole tosin kuulunut mitään.

Mökki (Vuotungissa) tosiaan jo vuokrattu ja maksettu, mutta mahdollisuuksien rajoissa on valita kalastusareenakseen myös Kitka tai Oulanka. Noista ei tosin ollenkaan kokemusta, joten voisi olla melkoista hakuammuntaa. Kuusingilla taasen suunnistus helppoa ja mm. Lohiloordien sivuilta löytää melko hyvin täsmävinkkejä, joista jo viime kesänä oli paljon apua.

Kuusamon reissuuni liittyen, mitäpä vieheitä&perhoja suosittelisitte harjuksille?
Viime kesänä itselläni ensimmäiset kontaktit moisiin otuksiin ja tuolloin harvat saamani yksilöt tuntuivat tykkäävän pienehköistä lipoista (Mepps&Blue Fox). Tollaisia alle 5 grammaisia vaan on vittumaista heitellä, kun eivät tahdo ainakaan meikäläisen setillä lentää mihinkään. Perhoilla en viime kerralla kalastellut juurikaan.

Ja toinen utelu: onko kenelläkään kokemuksia Jessen koskimallista? Näkyy olevan 5cm pulikka. Ainakin uistelussa suuremmat Jesset osoittaneet monesti toimivuutensa, joten pohdin josko sitä arvaisi jokuseen koskimaliinkin investoida.
 

Pekkis

Jäsen
Ja toinen utelu: onko kenelläkään kokemuksia Jessen koskimallista? Näkyy olevan 5cm pulikka. Ainakin uistelussa suuremmat Jesset osoittaneet monesti toimivuutensa, joten pohdin josko sitä arvaisi jokuseen koskimaliinkin investoida.

Yksi Jesse löytyy pakista ja senkin olen joesta löytänyt. Pituutta varmaan 9 cm, mutta todella hyvin toimii kovassakin virrassa.

Muualla en kalasta kuin koskessa ja jos vaapuista puhutaan, niin Rapalan Countdown 7 cm uppoavana, Nilsun Jäpittäjä, Rapalan Team Esko ja Joonas 7 cm ovat uinniltaan varmoja valintoja. Salmon 7 senttisiäkin löytyy useita ja hyvin kans pelittää.

Miedompaan virtaan/pienemmälle joelle sit pienempiä ja myös kelluvia. Lipoista Beten Lotto on kyllä ihan must rasian täyttäjänä. Moni taimen on siihen niskan virrassa haksahtanut. Ei ihme, et maksaa sen kympin kappale.

Harjukselle tosiaan pieniä lippoja ja siimaa vaan ohentamalla heittoihin pituutta. Mutta tämänhän sinä kyllä jo tiesitkin;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös