Keravanjoessa vesi on laskenut uskottavalle tasolle eikä enää lainehdi joka suuntaan. Kävin eilen avaamassa kauden joella, mutta eihän sieltä mitään tullut. Tänään tai huomenna täytyy mennä uudestaan ja käyttää vähän enemmän aikaa kalastukseen. Heureka-KKK (Kirkonkylänkoski) olisi tarkoituksena käydä läpi.
Ellen nyt ihan väärin ole ymmärtänyt, niin eikös ihan valtion kalastusluvalla ja läänikohtaisella viehemaksulla saa Keravanjoessa kalastaa suurimmalta osalta matkaa?
Ensi lauantaina Pernajalle viikoksi jännittämään jäätilannetta ja mahdollisuuksien mukaan jallittamaan haukia.
Elokuun alkuunkin tuli varattua mökki Kitkajärven rannalta.
Haukipullista tuli hieman mauttomia rohkeuden puutteen takia. Kaveri kertoi laittavansa purkin sardiineja sekaan, jolloin hauki saa makua, täytyy kokeilla. Hyviä pullia, ei siinä mitään, reseptiä täytyy vaan kehittää huomenna, kun tehdään pullia loppu fileistä, jotka pakkasessa on.
Itse olen kala-allergikko ja se vituttaa. Mutta velipoika on haukipullien teossa kuulemma melkoinen nero, monien monien maistajien mielestä, joten voin kysäistä vinkkejä sulle, jos haluat.
Ilman muuta kiinnosta, maailmassa ei ole koskaan liikaa kalaruokaohjeita.
Ainesosat:Joo, eli Blå Bandin katkarapukeittopussi
Taidanpa kokeilla ennemmin niitä sardiineita... Jos ei riitä niin vähän kalalientä ja tarvittaessa happoa+makeutta. Mitään muuta en tuosta kyllä löydä.
Joo kuin myös, ei ollut tarkoitus vittuilla. Taisin vahingossa odottaa hieman liikaa velipoikasi salaisuuksista tuon hehkutuksen perusteella. Olen nimittäin viime viikkoina painiskellut haukimassan kanssa, kun tuppaa olemaan aika mieto maku tuossa otuksessa.No kokeile ihmeessä. Anteeksi, ei ollut tarkoitus aiheuttaa pahaa mieltä.
Joo kuin myös, ei ollut tarkoitus vittuilla. Taisin vahingossa odottaa hieman liikaa velipoikasi salaisuuksista tuon hehkutuksen perusteella.
Haukipullista tuli hieman mauttomia rohkeuden puutteen takia. Kaveri kertoi laittavansa purkin sardiineja sekaan, jolloin hauki saa makua, täytyy kokeilla. Hyviä pullia, ei siinä mitään, reseptiä täytyy vaan kehittää huomenna, kun tehdään pullia loppu fileistä, jotka pakkasessa on.
Jahas, viimein taitaa avovesikausi alkaa olkikuukkelinkin osalta.
Tietäisikö joku (sudeetti)savolainen patahauikkaan ohjeen? Mummoni tuota teki, mutta eipä tullut otettua ohjetta koskaan ylös. Google ei osaa auttaa, tai en osaa hakea oikeilla sanoilla. Pikkukalaa siihen kuitenkin tulee, lisäksi muistaakseni sikaa tai ainakin ihraa. Uunissa pitkä haudutus ja lusikoidaan lisukkeeksi tai leivän päälle. Hyvää oli, kuten perinteiset mummoruoat yleensä.
Painoa yhdeksän kiloa ja pituutta 91 cm.