Kalamiehiä?

  • 504 971
  • 2 997

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Nyt on kalastettu urakalla koko viime viikko. Tuloksena 6 haukea ja 6 ahventa. Kuhaa on haettu Mustikkamaalta, Seurasaaresta, Suomenlinnasta ja Lohjanjärveltä eikä ole löytynyt. Voisiko joku ystävällisesti kertoa kuhapaikkoja tässä Helsingin seudulla? Tiedän kyllä, että kala liikkuu, mutta olisi kiva tietää joitan mestoja mistä kuhanperkeleitä on siiman päähän saatu.
Koko uistinvalikoima on myös käyty lävitse. Olen kokeillut pientä ja kirjavaa jigiä, suurta ja kirjavaa jigiä, pientä ja vaaleaa jigiä, pientä ja tummaa, mutta ei vaan löydy mistään kyseistä kalaa, lippaa, lusikkaa, isoa vaappua, pientä vaappua, tummaa vaappua, vaaleaa vaappua, kirjavaa vaappua, VAAPPUA... Vittu, onhan se hienoa, että jotain tulee mutta aina ahvenia ja haukia.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Tänään tuli käytyä pitkästä aikaa kunnolla pilkillä. Lauttasaaren pohjoispuolelta jäälle ja siitä pikkuhiljaa selkää läpi käymään. Kolmisen tuntia oltiin kokeilemassa Seurasaarenselällä eikä saalis todellakaan ollut mikään mahtava. Yksi pikkuruinen ahven tarttui pilkkiin. Muuten oli kyllä mukavaa hommaa, kun on asianmukaisesti pukeutunut, niin ei kylmyyskään yllätä.
Onko palstalla pilkkimiehiä? Jos on, niin missä päin pääkaupunkiseutua olisi hyviä pilkkipaikkoja. Seurasaarenselkä on näköjään suosittu jopa tällaisena pilvisenä ja lumisateisena päivänä. Pilkkijöitä näkyi jonkin verran ja reikiä siellä täällä. Jos ei halua itse kairata tai ei omista kairaa, niin sinne voi mennä muiden aukkoja kokeilemaan. Jää on n. 40 cm paksua eli hyvin uskaltaa jäälle vieläkin.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Eilen kävin Vuosaaren edustalla Uutelan länsipuolella pari tuntia pilkkimässä. Saalis oli kiiskeä ja pientä/pienehköä ahventa toistakymmentä kappaletta. Oli jäällä muitakin pilkillä, paikkana suhteellisen helppo tulla, mutta ehkä mielenkiinnon vuoksi pitäisi käydä jossain muuallakin.
 

Jänkhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim Ducks
Useamman kerran tullut tänäkin talvena käytyä pilkillä.
Kiiskeä tulee aina se toistakymmentä, ahventa hieman vähemmän.
Suurin saalis on volfram-morrilla tullut 400g ahven.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Tuli bongattua hämmentävä kuva Radio Suomen Luontoillan kuvagalleriasta.

Kalan saaja kuvaa saalista näin: "Kalan tunnistus ei ole selvinnyt etsinnöistä huolimatta. - väri kuten kuhalla - ei suomuja - pinta niljakas / lievästi limainen - pää ruma ja pelottava - pituus n. 30cm - lihan väri punainen - on vielä mökkini pakastimessa Kala oli tarttunut 35mm:n siikaverkkoon keski- Päijänteellä."

Itse olen kalastaja ja tunnen kyllä hybridit, mutta mikä helvetti tuo voi olla? Tuossa kun ei omaan silmääni ole mitään logiikkaa. Rasvaeväkin näyttäisi löytyvän. Hmm..
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omaan silmään tuo passaisi olevan taimenen ja kuhan risteymä. Rasvaevä ja pään muoto laveasti tulkiten sekä lihan väri viittaisivat taimenen suuntaan ja väritys taas kuhaan. Kutuajat eivät kuitenkaan noilla lajeilla oiken täsmää, joten sikäli taas ei sovi yhteen. Outo sekasikiö joka tapauksessa.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Outo sekasikiö joka tapauksessa.

Mieleen tulee se South Parkin jakso jossa outo olento oksentaa koko ajan ja hokee "Please kill me!"

Mutta joo, nuoren taimenen muotoinen ja kuhan väritys. Olisiko tuo pää sitten joku kehitysvamma tästä erittäin harvinaisesta hybridistä jossa kuha on käynyt panemassa taimenta? Ai niin ja suomuton ja limainen..
 
Viimeksi muokattu:

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta joo, nuoren taimenen muotoinen ja kuhan väritys. Olisiko tuo pää sitten joku kehitysvamma tästä erittäin harvinaisesta hybridistä jossa kuha on käynyt panemassa taimenta? Ai niin ja suomuton ja limainen..

Kuha ja taimen ovat selvästi käyneet panemassa juuri runkanneen poikamiesmateen pesässä ja saaneet kolmannen osapuolen rojut mukaan soppaan. Siitä johtuu tuon otuksen limaisuus, suomuttomuus ja pään rumuus.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Verkkomies taitanut ottaa ylös alamittaisen nieriän. Aiaiai.

Suomuttomuus viittaa jo niin vahvasti nieriään että pitäisi aika selvä tapaus olla. Punainen lihakin viittaa jalokalaan, kuten myös rasvaevä. Jos se näyttää, tuntuu ja ääntelee kuin nieriä, niin mikä se on?

edit: ja keski-päijänteellä nieriää esiintyy. Pakko sen on olla joko puhdas nieriä tai sitten hybridi, itse laittaisin rahat likoon puhtaan puolesta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuli bongattua hämmentävä kuva Radio Suomen Luontoillan kuvagalleriasta.
Itse laittaisin myös rahani likoon Nieriän puolesta. Periaatteessa mikään erityinen piirre ei poissulje Nieriää mutta sen sijaan useakin tuntomerkki puhuu sen puolesta. Suomuttomuus ja rasvaevä ja punainen liha selvimpiä tuntomerkkejä. Väritys ei ole ihan puhdas mutta liippaa kuitenkin läheltä. Pohjaväri on hyvin lähellä normaalia Nieriän poikasen väriä mutta pilkut puuttuvat. Ne tosin puuttuvat nuorelta poikaselta useinkin. Kalan evät näkyy kuvassa huonosti mutta minä olen erottavinani evien ulkolaidat kuitenkin valkoiseksi, kuten Nieriällä kuuluukin olla.

Ainoastaan pää herättää kysymyksiä. Tässäkin tosin on huomattava että kalalla on kuvassa suu apposen auki, joka ehkä hämää luulemaan päätä isommaksi kuin se onkaan.
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Perjantaina pääsee pitkästä aikaa kalalle pilkkimisen muodossa, olen aivan täpinöissäni jo nyt! Muutenkin tarkoituksena pilkkiä pääsiäisen aikana enemmän ja vähemmän, vaikkei kelit vielä aivan parhaat oletkaan johtuen jään päällä olevasta lumesta. Onko muut Jatkoajan kalamiehet käyneet uittamassa pilkkiä avannossa ja onko vielä kalaa näkynyt?
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Porkkalan suunnalla tuli käytyä lauantaina. Kaverin kanssa oltiin kuusi tuntia. Ei nykyn nykyä kummallakaan. Avannosta kurkkimalla sain narrattua kolmipiikin tarttumaan kärpäsentoukkaan sen verran että sain nostettua ylös. Ihan tyhjin käsin ja saaliitta ei siis jääty. Mukana oli myös kannettava kaikuluotain joka ei myöskään kaloja löytänyt.
Uusi yritys pääsiäisenä Puumalan suunnalla!
 

änähaim

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaasassa on muutamana lauantaina tullut pilkittyä. Aurinkoisella säällä todella leppoisaa hommaa. Hyvät eväät mukaan ja muutama kaveri juttuseuraksi. Saalis on ollut vaihtelevaa. Sundomin sillan luona pilkkijöitä on paljon ja isoa kutuahventa olisi tarjolla. Saimme vain muutaman, mutta jotkut näyttivät nostelevan kaksin käsin. Yksi reissu suuntautui käklotin suuntaan josta saimme määrällisesti paljon ahvenia ja kiiskiä, joskin pieniä. Myös yksi 25cm siika eksyi kaverini pilkkiin. Viikonloppuna olisi tarkoitus käydä kotikonnuilla nuasjärvellä kokeilemassa. Saattaa ne kalat hohtaa pimeässä johtuen talvivaaran päästöistä.
 

änähaim

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viikonloppuna olisi tarkoitus käydä kotikonnuilla nuasjärvellä kokeilemassa. Saattaa ne kalat hohtaa pimeässä johtuen talvivaaran päästöistä.

Pientä ahventa nousi paljon. Kelit olivat kohdillaan ja hienoa hommaa oli taas.
Huhtikuun lopussa lappiin rautupilkille. Ei malta odottaa!
Oisko jollain antaa vinkkiä mihin suuntaan kannattaa mennä? Sevettijärven seutu on yksi vaihtoehto mitä olemme miettineet.
 

Cocktus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, HPK
Juuri tulin Hyvinkään Hirvijärveltä. Ei nypyn nyppyä :D muutenkin tää talvi on ollut mulle todella huono.

Tänään kokeiltiin pohjasta, välivedestä ja ihan jään alta syvyyksillä 1-22m. Pääosin heiluttelin Hopeasiipi pystäriä lyhyellä ketjulla toukan tai värikoukun kanssa. Koitin vähän aikaa myös pienellä tasurilla n. 3 metrin vedestä.

Yritystä oli, mutta se ei aina riitä. Onneksi sentään sää oli loistava.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Pääsiäisenä tuli käytyä talven eka ja ainoa pilkkireissu. Pientä ahvenen sinttiä 20-30kpl n. 2½-3 tunnin aikana. Aika tylyä. Ei oikein tuore kärpäsentoukka maittanut kun yhdessä pilkissä on kaksi koukkua eri korkeudella ja toiseen oli kuivunut joku mato viime kesältä, minkä jätin siihen kiinni. Siihen otti n. 50% ylösnostetuista ahvenista, eikä tarvinnut edes uusia matoa/toukkaa siihen. Tuoreeseen toukkaan iskivät todella huonosti.

Noh, kesällä sitten samalle luodolle veneellä ja käännetään tämä pleijarisarja voitoksi. Tikin sanoin: KOKO ILTA TULEE!
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kolmena viimeisenä viikonloppuna on tullut istuttua pilkkireiän äärellä appuroita narraamassa. Kala on syönyt kohtuu hyvin ja aika kivan kokoista ahventakin on saanut tuoda kotiin saakka. Sellaista 200-300 grammaista on noussut ylös pääosin morrilla, mutta on niitä tasurillakin noussut. Kappalemääräisesti noita paistinkaloja ei niin hirveästi tule, mutta pari ruokaa päivän saaliista silti tekee. Lisäksi pientä sinttiä tulee kymmenittäin joka reissulla. Tänään oli paska keli, sillä tuuli ja vesisade söivät nopeasti parhaan innon. Muksut olivat mukana ja saivat enimmät ja isoimmat kalat, iskän tyytyessä irroittelemaan kaloja ja lisäämään kärpäsen toukkia pilkkeihin. Jäätä on täällä sisämaassa vielä sellaiset 60cm.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Puruvedellä oli pilkkijä osunut aivan käsittämättömään ahvenparveen, joka sisälsi mm. 2,5-kiloisen SE-kalan, viiden isoimman keskipainon ollessa 1,75 kiloa.

Linkki Itä-Savon sivuille.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Joesta jäät lähteneet. Tosin vettä on monta metriä ylimääräistä, mutta kohta on aika alkaa kalastaa Vantaan- ja Keravajoella. Onko palstalaisilla muuten hyviä ideoita mihin mennä Keravajoella?
Tammiston mäkin luota ylöspäin Kirkonkylänkoskelle asti on haravoitu ja saalis on mitä on. Haukea sieltä saa, mutta niidenkin koko on "itkeä vai nauraa"-ketjun antia.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Heti vapun jälkeen on tarkoitus laittaa vene vesille Vaasassa ja katsoa miten hauki on syönnillä. Poltteleekin jo päästä merelle.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kyllähän se avovesikausi jo polttelee. Vaihdoin todella monta vuotta palvelleen Ron Thompsonin ysijalkaisen niin ikään 270cm pitkään BlackMate Pro:hon, jonka sain ennestään edullisesta hinnasta vielä puolet halvemmalla Motonetin tarjouslaarista. Kaikesta päätellen 36€ tulee tarjoamaan hyvin vastinetta rahoille. Haukiperhoja on tullut myös katseltua, niitä kannattanee keväthauille koittaa tarjota.

Heittokalusto tällä hetkellä siis:
Hauelle: Shimano Exage 4000 + DD Design BlackMate Pro 9"
Apura+taimen: Shimano Solstace 2500 + Abu Vendetta 8" (5-20g-versio)

Saapa nähdä, tuleeko sitä tänäkään kesänä hankittua lohivälineitä. Solstacen varmaan päivitän Exageen ennen syksyä, sen verran tyytyväinen olen tuon kelan hinta-laatusuhteeseen.

Haukienkkaa voisi jälleen yrittää parannella (7kg), taimen (63cm) ja ahven (1kg) myös tavoitelistalla. Siinäpä ne meikäläisen pääasialliset saaliskohteet ovatkin.
 
Ylläkselle suuntautuu viiden päivän reissu ja joka päivä on tarkoitus pilkillä käydä. Muutamia kertoja on tullut aiemminkin käytyä, joten kohtalaiset pilkkipaikat on jo tiedossa, mutta jos palstaveljiltä löytyy jotain pientä vinkkiä heittää, niin mielelläni otan kaiken infon vastaan.
 

änähaim

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kolmen yön reissu sevettijärvelle tuli heitettyä. Rautu oli pääkohde, mutta saimma vain 3 rautua. Harjuksia tuli noin 30 kpl, suurin osa mittakaloja. Toinen reissu samalle seudulle, joten ens vuonna pitäs lähteä kokeilemaan kilpisjärven karuja olosuhteita.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Keravanjoessa vesi on laskenut uskottavalle tasolle eikä enää lainehdi joka suuntaan. Kävin eilen avaamassa kauden joella, mutta eihän sieltä mitään tullut. Tänään tai huomenna täytyy mennä uudestaan ja käyttää vähän enemmän aikaa kalastukseen. Heureka-KKK (Kirkonkylänkoski) olisi tarkoituksena käydä läpi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös