Kalamiehiä?

  • 504 928
  • 2 997

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Oikeimmillaan kalastus on sitä kun on mies, vapa ja järvi eikä ketään muuta kilometrien säteellä. Boo urheilukalastus. Boo moottoriveneet, boo kaikuluotaimet, boo pelit ja boo pensselit. Pro mies ja soutuvene, ja usva aamuhämärässä. Mutta noinhan se menee kuten Uleåborg sanoi, kun kokemus karttuu toiminta lähtee kehittymään alkuaikojen neitseellisyydestä paatuneempaan suuntaan. Sitten muistellaan kaiholla miten hienoa kalastus pienenä poikana oli. Onnneksi olen kalastusharrastuksessa olosuhteiden pakostakin vielä alkutaipaleella vaikka aina kalastus onkin ollut lähellä sydäntä. Kauhulla odotan sitä kun homma menee hifistelyksi, mutta koitetaan pysyä perimmäisten arvojen äärellä ja edetä harrastuksessa luonnon kunnioitus ensimmäisenä asiana mielessä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Hauestahan saa vaikka mitä hyvää. Ehkä parasta koskaan kohtaamaani säilykekalaa on ollut chili-tomaattikastikkeeseen säilötty mureaksi kypsynyt hauki. Hauesta saa myös erinomaista suolakalaa, mutta kala on pyyhittävä siitä hauelle tyypillisestä limakerroksesta erittäin puhtaaksi, ja nahka on jätettävä jälelle, jos uskaltautuu graavaamishommiin. Ihan keskisimmän kesän haukea en tähän suosittele kuitenkaan. Hauen ruodoista erottamiseen on myös nähtävä jonkin verran vaivaa.
Noihon säilykekaloihin sopii hyvin melkein mikä tahansa kala. Pienemmät ahvenet ja särjet voi laitella huoletta ruotoineen, siellä ne purkissa pehmenee. Ahvenesta kannattaa tietenkin leikata selkäevä pois. Kannattaa myös muistaa, että säilykkeistä voidaan puhua vasta sitten, kun ne saadaan kypsennettyä yli 120 asteessa.

Haukea graavatessa kannattaa se käyttää ehdottomasti pakkasen kautta matojen välttämiseksi. Muutama päivä pakkasessa tappaa lapamadon toukat varsin tehokkaasti. Lämpötilan pitäisi olla -18 astetta tai alle.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Oikeimmillaan kalastus on sitä kun on mies, vapa ja järvi eikä ketään muuta kilometrien säteellä. ...

Näin...

Suomessa tämä on vielä mahdollista - ihan helpostikin. Parhaimpia hetkiä kalastuksen parissa olen kuitenkin viettänyt opettaessa lapsiani tuohon jaloon harrastukseen - onnistumisen riemu on tarttuvaa...

Mieli palaa edelleen järvelle, joelle, merellekin ja onneksi minulla on nykyisinkin mahdollista viettää antoisia hetkiä hyvässä seurassa rauhallisella järvellä.
 
Viimeksi muokattu:

Pekkis

Jäsen
Lotto-lippa on ehdottomasti monipuolisin uistin, mitä tulee etenkin eri lajien jallitukseen. Se tosiaan kelpaa kaloille suvusta riippumatta. Olen saanut Lotolla kaloja särjestä ja säynävästä harriin ja taimeneen. Sillä voi uistella, heitellä, joskus jopa pilkkiä. Rakenteensa vuoksi sitä voi heittää kauas, paljon kauemmas kuin Mepps-lippaa. Loton lippa pyörii kauniisti, mutta vastus ei ole kovin mahdoton, sellainen kuin esimerkiksi Calico-Catissa. Monesti on kala tarttunut juuri, kun on pysäyttänyt kelauksen ja antanut mötikän painua pohjaa kohti.

Parhaiten olen saanut kalaa sateenkaaren väreihin maalatulla Lotolla. Erityisesti rasvaevän jallitukseen tämä ns. Freddie-lotto on omiaan. Punainen Lotto taas on ahvenen mieleen. Kaikki Lotot väristä huolimatta maistuvat hauelle. Lotolla on saatu isoja jokeen nousseita merilohiakin. Miksipä ei, ehkä Lottoa ei vain tule sitoneeksi lohijoilla ensimmäisenä siimanjatkeeksi, vaikka se voisi olla hyvinkin paras uistin sinnekin.

INB4 Lotot maistuvat hauelle -mukahauskuudet

Näinhän se menee. Erikokoisia ja värisiä löytyy minunkin rasiasta runsaasti.

Viime viikolla eräällä taimenkoskella oli saalis vähän tiukassa(vesi ylhäällä) ja kosken loppuliukuun päätin kokeilla isoa puna-mustaa Lottoa. Heti ekaa heittoa kävi joku kunnolla tönäisemässä. Uutta yritystä samaan paikkaan ja hauen köriläs veti sen nieluun asti. Oli sen verran pahasti kiinni, että päätin poikkeuksellisesti ottaa kalan mukaan. Soppaa tehtiin ja menihän se kermalla tuunattuna. Pari taimenta tarttui myös mukaan. Savun sekaan ja iltapalaksi. Riitti seuraavallekin päivälle...;)

Koskella tulee kuitenkin eniten käytettyä lusikoita. Kokoa ja muotoa vaihtelemalla aina kosken koon mukaan. Antaa hyvin saalista, lentää pitkälle eikä ole kalliita. Vaapuista Rapalan Countdown 5/7 cm uppoavana tai kelluvana ui koskessa ihan sairaan hyvin ja värikirjo on tosi kattava.

Pakko päästä taas joelle. Siihen ainoaan ja oikeaan kalastusmiljööseen. Seisovan veden kalastus on ihan perseestä. Siis minun mielestä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vaan koskessa tai joessa ei pysty hiljentymään pauhun takia. Joutuu keskittymään, ettei kaadu ja huku. Siksi mulle rannalta tai veneestä heittely on se juttu.

Mutta oli mulla asiaakin: kuinkas perusteellisesti tuo virvendaali kannattaisi huoltaa parin kesän jäljiltä. Siima toki uusiksi, mutta pitäisikö rasvailla ja purkaa tolkuttomasti. En muista mallia, mutta pieni avokela on kyseessä joka tapauksessa. Pitänee tänään tonkia esille kellarista se ja samalla katsastaa pakin kunto.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Mikäli siima on laadukasta eikä ole suorassa auringonvalossa ollut, tai märkänä homehtumaan laitettu ei vaihto mielestäni ole tarpeen. Viitisen metriä kun päästä lyhennät niin pitäisi kestää kulutetun pätkän vaihtuessa tuoreenpaan. Siiman käännöllä saa myös lisää käyttöikää.

Itselläni lienee sama Firelinen 0,25 ollut jo yli viisi vuotta ilman katkeamisia, tai viehemenetyksiä. Aika usein kuitenkin tullut kiskottua viehettä milloin mistäkin kaislatuppaasta ja muutama kalakin käynyt siiman päässä.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Tämän kesän suurin saalis 3kg hauki, josko nappaisi vähän isompaa kun rantaudun tästä mökille päin tulevina päivinä.
 
Olipahan kalastuksentäytteinen viikko Kuusingilla. Seitsemän päivää armotonta virvelöintiä/perhostelua jylhissä ja upeissa maisemissa, ja vaikka kalantulo oli vaisuhkoa, täytyy reissua silti pitää onnistuneena.

Ensimmäisinä päivinä kaali tosin meinasi hajota. Tuli vastoinkäymisiä ja n. 30:n tunnin valvoskelun jälkeen kalastus alkoi tuntua turhauttavalta, kun saalistakaan ei siunaantunut. Loppureissusta päivittäistä kalastusta rajoitettiin jonnekin 10-15 tunnin paikkeille ja tämä tahti sopi myös itselleni mainosti; nukkumaankin kerkesi riittävästi.

Monenmoista tuli nähtyä ja opittua. Opin, että jokihauki voi olla kokoonsa nähden uskomattoman sisukas tappelija. Opin myös, etteivät taitoni perhokalastajana vielä ole sillä tolalla, että kalliita kalastustunteja olisi liiemmin viitsinyt opetteluun uhrata. Kantapään kautta taas opin, ettei heppoisella ul-setillä pötkitä Kuusingilla pitkälle. Kahteen otteeseen paukkuivat siimat, toisella kertaa pidemmän väsytyksen päätteeksi ja toisella kertalaakista. Ainakin jälkimmäisessä tosin ilmeisesti hauki asialla.

Heti ensimmäisenä iltana onnistuin karkuuttamaan taimenen aivan rannan tuntumasta, tosin ehti olla kiinni vain joitakin sekunteja. Sen verran kuitenkin, että ennätin näkemään kalan selvästi. Samaista kohtaa tulikin sitten reissun mittaan pommitettua reilummalti, mutta toiste ei kalaa sattunut olemaan paikalla. Sitkeää nousulinjojen piiskausta, mutta laihoin tuloksin.

Lopulta viimeistä edeltävänä päivänä nousi sitten elämäni ensimmäinen harjus. Tämä pikiriikkinen kala oli ehkä korkeintaan kahdenkymmenen sentin mittainen ja pääsi nopeasti takaisin jatkamaan kasvuaan. Myöhemmin samana iltana iski sitten mittaharri, mikä taas nostatti ajatuksia koko reissuta kummasti. Kun vielä päätöspäivänä sain väsytellä voimakkaassa virrassa kovasti taistelleet harjukset neljällä perättäisellä heitolla (jonka jälkeen kalantulo tyssäsi kuin seinään), sai retki positiivisen päätöksen. Ei haitannut, että nämkin 4 oli alamittaisuuden vuoksi vapautettava.

Harrien lisäksi saalista kertyi muutaman hauen verran. Lisäksi takaisin jokeen pääsi pari taimenenpoikasta, sekä yksi ahven. Kalaa tuli ainoastaan kulahtaneella hopeamustalla Meppsillä (jonka hauki runteli muodottomaksi) sekä keltaoranssilla Blue fox Vibraxilla, jolla tuli myös tuo ensimmäisen illan taimentärppi.

Pakko päästä Kuusingille toistekin ja pakko varustautua silloin astetta järeämmillä kamoilla. Juhannuksen jälkeen kelpaakin sitten aloittaa usitelukausi kunnolla ja eiköhän lähisuetujen pikkukoskia tule niitäkin koluttua. Myös Tainionvirralla on pakko Heinäkuun mittaan pistäytyä. Onneksi kalastuskautta on vielä reilusti jäljellä, vaikka kohokohta lieneekin jo valitettavasti takana.
 
Kantapään kautta taas opin, ettei heppoisella ul-setillä pötkitä Kuusingilla pitkälle. Kahteen otteeseen paukkuivat siimat, toisella kertaa pidemmän väsytyksen päätteeksi ja toisella kertalaakista. Ainakin jälkimmäisessä tosin ilmeisesti hauki

Minkälainen siima oli käytössä? Oma mielipide on, että ihan varmasti pärjää mikäli on kalusto kunnossa. Viime kesänä nousi kevyellä ul-setillä 6kg hauki, kelassa oli 0,12mm kuitusiima.
 
Minkälainen siima oli käytössä? Oma mielipide on, että ihan varmasti pärjää mikäli on kalusto kunnossa. Viime kesänä nousi kevyellä ul-setillä 6kg hauki, kelassa oli 0,12mm kuitusiima.

Okuman setissä Sufix gyro kuitu, 0.17mm ja Shimanon setissä Mar monofili 0.25. Taisi olla tuo monofili, joka paukahteli.Toki tuurilla ja omalla tekemiselläkin (kenties myös hauen ronttien hampailla) varmasti vaikutusta takaiskuihin.

Kuitusiimaa käytin nyt ekaa kertaa, enkä oikein pitänyt siitä. Tuntui sotkeutuvan kovin helposti, etenkin lyhyempiä täsmäheittoja heitellessä, ja vaikea oli sotkuja setviä. Toki joiltain ominasuuksiltaan silti monofilia parempaa.

Juu, kyllähän tuolla ul-setilläkin kalastelee. Itse tykkään noita kevyitä settejä käyttää juuri siksi, että saa keveimmätkin lipat ja vaaput lentämään edes jotenkin. Tällä kertaa jäin kuitenkin kaipaamaan hieman järeyttä ja hieman lisää heittopituutta. Monta hyvännäköistä kohtaa jäi koluamatta ja kovemmassa virrassa sai välillä vastavirtaan heitettäessä reuhtoa hiki hatussa. Olisipa siimakapasiteetinkin kanssa saattanut tulla ongelmia, mikäli taimen olisi iskenyt epäotollisessa paikassa.

Ehkä seuraavalle reissulle voisi hankkia yhden astetta järeämmän setin antamaan vaihtoehtoja ja pitää silti ul:n matkassa.
 
Ehkä seuraavalle reissulle voisi hankkia yhden astetta järeämmän setin antamaan vaihtoehtoja ja pitää silti ul:n matkassa.

Oma kokemus kuitusiimoista on, että kun ostaa sen kalliimmaan se on parempi. Ovat myös tarkkoja miten siima laitetaan puolalle. Viikko sitten ostin Shimano Stradic 2500 kelan ja siimaksi Fireline Tracer Braid 0,14mm. Puolasin siiman niin, että rulla oli etiketti kelaan päin eikä se päässyt pyörimään. Viikon heitellyt ja ei kertaakaan ole syltännyt.

Stradic on minun ensimmäinen kallis kela ja on aivan järkyttävän hyvä. Ero vanhaan vajaan satasen kelaan on kuin yöllä ja päivällä. Ostin sen juurikin, että toimisi ul-settiä astetta kovemmassa menossa.
 
Oma kokemus kuitusiimoista on, että kun ostaa sen kalliimmaan se on parempi. Ovat myös tarkkoja miten siima laitetaan puolalle. Viikko sitten ostin Shimano Stradic 2500 kelan ja siimaksi Fireline Tracer Braid 0,14mm. Puolasin siiman niin, että rulla oli etiketti kelaan päin eikä se päässyt pyörimään. Viikon heitellyt ja ei kertaakaan ole syltännyt.

Stradic on minun ensimmäinen kallis kela ja on aivan järkyttävän hyvä. Ero vanhaan vajaan satasen kelaan on kuin yöllä ja päivällä. Ostin sen juurikin, että toimisi ul-settiä astetta kovemmassa menossa.

Voi hyvinkin olla, että olen puolannut kuitusiiman huonosti.
Ei oikein ominta alaani.

Mitä välineisiin tulee, itse olen aina pitäytynyt melko huokeissa vaihtoehdoissa. Pienemmillä koskilla on olen pärjännyt Okuman muutaman kympin setillä jo liki 10 vuotta, nyt tosin saa tuo setti jäädä. Tosin eipä ollut Shimanonikaan hinnalla pilattu, samaten jokusen kympin setti.

Uistellessakin pärjännyt tosiaan vuosikaudet ihan noilla halvoilla Okuman Classic- hyrrillä ja halpisvavoilla, ei ole ollut mitään ongelmia isompienkaan kalojen kanssa.

Jos jossain vaiheessa ylimääräistä rahaa löytyy niin kyllähän tuo "koskisetti" lienee se, johon meikäläisenkin kannattaa kunnolla satsata.
 

Pekkis

Jäsen
Jos jossain vaiheessa ylimääräistä rahaa löytyy niin kyllähän tuo "koskisetti" lienee se, johon meikäläisenkin kannattaa kunnolla satsata.

Mä olen kyllä vähän eri mieltä. Jos toi koskikalastus nyt ei ihan ykkösharrastus ole, niin neuvoisin säästämään ne suuret setelit vaikka niihin kalastusreissuihin.

Shimanon 4000-setti on mielestäni hinta/laatusuhteeltaan erinomainen valinta. Erä-lehden testivoittaja ainakin joskus ollut ,ja hinta taitaa pyöriä jossain 70-80 euron paikkeilla?

Viime yönä sählätessä meni vavasta kärki poikki, mutta hyvinpä siitä huolimatta aamulla kalaa nousi. Alamitta sen verran ylhäällä, että yhteen mittataimeneen oli nyt tyytyminen. Yhtään cr-tapausta en vuorokauteen nähnyt ja siinä meinas omakin moraali olla koetuksella, mutta ehei, hyvällä omallatunnolla mökille ja savustushommiin.

Sää eilen sateinen, tänään aurinkoinen. Eilen kelpas Team Eskon ampulanssi ja ruskea, vihreällä niskatäplällä. Tänään ihan selkeä ykkönen oli keltainen Lotto. Lottoa on siisti uittaa selkeärajaisen niskan pintakalvossa, ja sieltä alkoi tänäkin aamuna yhden upean taimenen taistelu elämästä ja kuolemasta. Luuli varmaan jo hävinneen, mutta mittanauha tuli ja pelasti...
 

Jänkhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim Ducks
Nyt tullut parina viime päivänä kalastettua kirjolohia. Paljon mukavempaa niitä on kalastaa kuin haukia, kun ovat paljon vahvempia ja hyppivät hienosti. Pienet, räikeän väriset uistimet ovat olleet parhaita. Etenkin keltainen väritys toimii loistavasti. Myös tahna kelvannut hyvin, eikä silloin ainakaan pääse irti, kun pieni koukku menee niin syvälle.
 
Onko kenelläkään kokemuksia Tainionvirran Sysmän puoleisilta kalamestoilta? Ajattelin mökkireissun yhteydessä piipahtaa, mutta toistaiseksi on hämärän peitossa mitä koskia tms. tuolta Sysmän puolelta löytyy ja kuinka hyvin ovat autoteitse saavutettavissa? Ovatko ylipäänsä mistään kotoisin muutenkaan? Netistäkään ei tahdo löytyä infoa liikaa, lähinnä sitten tuolta Hartolan puolelta.

Varmaan myös Hartolan puolella käyn kalassa, mutta mukava olisi välillä tutustua myös uusiin paikkoihin. Eli jos joku jotakin tietää, niin vinkkiä tulemaan, kiitos.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, All Blacks
Sysmän Tainionvirralla on viisi virtapaikkaa, mistä mitään ei voi sanoa varsinaiseksi koskeksi.

Näistä paikoista kolme on aivan tien vieressä, kahdelle joutuu hieman kävelemään. Joen ylittävän maantiesillan vierellä menevä tie seuraa virtaa aivan vierestä. Tietä pitkin ajellessa vastaan tulee ensimmäisenä padon alapuolinen Virtaankoski. Tänne pääsee Päijänteen taimenkin nousemaan ja lisäksi varsinkin näihin aikoihin kesällä padon alta tavoittaa kuhia. Kirjolohta istutetaan padon alle vain satunnaisesti.

Padon yläpuolella on ison saaren (tänne pääsee puusiltaa pitkin) kahtia jakava Rännikoski, joka on ehkä Sysmän alueen saalisvarmin paikka. Kirjolohia tavoitta varmimmin saaren alaosasta missä virta käy molemmissa uomissa hieman rivakammin. Rännikoskelta noin puoli kilometriä ylöspäin sijaitsee Naistenkoski, jonka niskalla pikkusaaressa on seissyt käkkäräkoivu jo iät ja ajat sitkeästi. Täältäkin tavoittaa ihan hyvin kaloja, erityisesti silloin kun on saanut olla hetken rauhassa.

Naistenkosken yläpuolella on vielä lyhyt virtapätkä nimeltään Kaartinkoski, jonka alaosa on tosin kalastuskieltoaluetta. Tänne ei pääse autolla aivan viereen, vaan kävelymatkaa tulee muutama sata metriä metsässä. Lisäksi ison tien alapuolelta aivan järven suulta löytyy vielä Kuhansuu-niminen virtapaikka, josta tavoittaa ainakin kuhaa sekä isoa ahventa, ajoittain myös Päijänteeltä syönnökselle nousevaa taimenta.

Sysmässä pääasiallisena saaliskalana on kirjolohi. Komeita taimeniakin tavoittaa toisinaan, täytyy vielä muistuttaa että kaikki luonnontaimenet (rasvaevä tallella) on kalastussääntöjen puitteissa vapautettava.
 
Hienoa, monet kiitokset H.Blavatskylle informaatiosta. Luulen, että nyt alkaa hahmottua.

Eniron karttoja kyttäämällä löytyykin tuo Kuhansuu ja ainakin Rännisaari. Ilmeisesti Tainionkoski sitten tuo patomesta. Noita muita koskia ei ole karttaan merkitty, mutta eivätköhän ne näillä tiedoilla sieltä esille putkahda.

Joenliru näyttää taas jatkuvan toisesta päästä Nuoramoisjärveä. Liekö täällä toisessa osiossa hyvää, kalastetavaa kohtaa?

Tässähän alkaa jo kovasti odottelemaan mökkireissua. Täältä meillä päin kun kummoisia koskilastuskohteita ei tahdo löytyä.
 
Eniron karttoja
En ole Eniron kartoista koskia etsinyt, mutta voisin kuvitella että retkikartta.fi olisi paljon parempi vaihtoehto. Kannattaa tutustua myös Karttaselain sovellukseen. Tuossa oltiinkn juuri pari yötä Simojoella ja Karttaselain oli kovassa käytössä kun koskipaikkoja etsittiin.

Simojoelta tarttui sitten tämä kesän isoin vonkale tähän mennessä. Torstai aamuna kello 03.45 paukahti siiman päähän 6kg lohi. Itku meinasi tulla kun saatiin kammettua se rantaan, herkkä hetki.
 

Filatovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & TS
Viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä kaverin kanssa kalaan johonkin tähän pk-seudun hujakoille. Olisiko porukoilla antaa vinkkejä, missä olisi hyviä ottipaikkoja ja reilusti tilaa heitellä rannalta?

Vantaankoski on jo aika nähty, ja porkkalanniemi useampaan kertaan huonoksi todettu. Sipoonlahdeltakaan ei ole mitään tarttunut kiinni, kun ollaan siellä käyty heittelemässä.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä kaverin kanssa kalaan johonkin tähän pk-seudun hujakoille. Olisiko porukoilla antaa vinkkejä, missä olisi hyviä ottipaikkoja ja reilusti tilaa heitellä rannalta?

Vantaankoski on jo aika nähty, ja porkkalanniemi useampaan kertaan huonoksi todettu. Sipoonlahdeltakaan ei ole mitään tarttunut kiinni, kun ollaan siellä käyty heittelemässä.

Uutelassa on reilusti tilaa, mutta saalis voi jäädä vähäiseksi, kehotan välttämään. Mitä nyt on tullut kyseltyä joskus kalapaikkoja ei niitä kukaan ole jaellut auliisti netissä. Veneellä pääsisi paremmille paikoille, mutta ei vaan satu sellaista olemaan.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uutelassa on reilusti tilaa, mutta saalis voi jäädä vähäiseksi, kehotan välttämään. Mitä nyt on tullut kyseltyä joskus kalapaikkoja ei niitä kukaan ole jaellut auliisti netissä. Veneellä pääsisi paremmille paikoille, mutta ei vaan satu sellaista olemaan.
Varsinkin näin keskikesällä tahtoo jäädä Helsingin rannoilta kalastavalle saalis laihaksi, poislukien tietysti Vantaanjoki, Vanhakaupunginkoski ja sen suvantoalue. Tämä siis, jos on virvelillä tarkoitus kalastella. Mato- ja pohjaongella saalista kyllä tulee mistä vaan, mutta se tuppaa olemaan särkikalavoittoista.

Jos saaliin saaminen on toisarvoista ja haluaa nauttia kauniista merenrannoista, niin silloin Vuosaaren (Uutelan), Laajasalon, Lauttasaaren tai vaikkapa Suomenlinnan kalliorannat ovat oivallisia chillailupaikkoja. Ja tähän väliin pakko kommentoida, että tyhjät pullot ja muut roskat luonnollisesti tuodaan mukana pois, eikä heitetä niitä mereen/luontoon. Uskomattoman urpoa (roska)sakkia kyllä kulkee sotkemassa Helsingin rannoilla.

Jos on enemmän saaliin perässä (esim. ahven ja kuha), niin siltojen pielet ja aluset ovat siihen tarkoitukseen hyviä, kun siinä pääsee rannalta heittämään syvempään veteen ja noissa paikoissa saattaa osua vaikkapa ahvenparvi kohdalle. Esim. itsellä osui toissa vuonna, elokuussa tosin, Mustikkamaalle johtavan sillan kupeessa ahvenen syönti kohdalleen ja matkaan tarttui vajaa 10 pannuahventa ja saman verran pienempiä, jotka kotiutin kasvamaan. Jos käytössä on kahluuhousut, niin homma helpottuu entisestään huomattavasti, kun pääsee kaislikkojen reunaan katsomaan, onko herra hauki paikalla.
 
Kaivellaanpa tätäkin ketjua ylöspäin.

Hakusessa olis joku koskikalastuspaikka, mielellään täältä Itä-Suomesta. Voi toki muitakin ehdotella, Keski-Suomen tai Kainuun alueelta. On tullut käytyä Ruunaalla, Karviossa ja Kermalla, eikä näistä nyt tämän vuoden kalareissulla enää huvittaisi näihin paikkoihin mennä. Alkaa vaan loppua ideat kesken, kun ollaan kaveriporukalla menossa ja pitäs olla sellanen paikka missä olis mökkimajoitusta lähellä jne. Ja olishan se tietenkin ihan jees jos semmonen paikka löytys mistä sais kalaakin, kuten esim. ruunaankosket, mikä on melko takuuvarma paikka.

Mitä muuten kalastukseen, niin tänä kesänä on kyllä jäänyt vetouistelu hommat kokonaan, valitettavasti. Olevinaan on niin kiirettä töissä ettei kerkee järvellä käydä, edelliskesänä oltiin keskimäärin viis tuntia päivässä vetämässä. Onneks nyt on kerenny käydä sentään rannalta paiskomassa, sunnuntaina sain oman isoimman "rantakalan", tai siis roskan nimeltä hauki, joka painoi puhdistettuna 6108g ja pituutta oli n. 85-90 senttiä. Tarkkaa mittaa ei saatu kun ei ollut mittaa, joten mutupohjalta. Samalla reissulla tuli myös pari taimenta (alamittaisia), n. kilon kuha ja harri.

Jos tätä menoa alkaa ilmat viilentyä, niin kohta pääsee sit uistelemaan lohikaloja ja toivottavasti syksy olis pikkusen kuivempi, kuin tämä kesä.
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaivellaanpa tätäkin ketjua ylöspäin.

Hakusessa olis joku koskikalastuspaikka, mielellään täältä Itä-Suomesta.

Kävisikö Kymijoki, alajuoksun kosket. Löytyy valmiita paketteja ja majoitustakin. Tai sitten Luumäki-Valkeala -alueelta Väliväylä, siellä ainakin Vääntäjän tila järkkää monenlaista aktiviteettia.
Jos nyt Kymenlaakso kelpaa edes vähän Itä-Suomeksi.
 
Kävisikö Kymijoki, alajuoksun kosket.

Ei paskempi idea. Se olis vielä sopivasti tuossa välillä, kun osa porukasta tulee stadin kirkkaista valoista, niin ei niillekkään tulis kovin pitkä ajomatka. Pitääpä tutkailla miltä nämä paikat vaikuttaa.

Kiitän vinkistä.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Jos Kerma tympäisee niiden lukuisten yli 60 cm taimenten jälkeen, niin oletko käynyt Ilomantsissa Möhkönkoskella (/Lotinakoskella)? Majoitusta löytyy ihan kosken rannalta ja kaikki kalapaikat ovat ihan kävelymatkan päässä. Ihan ok paikka sekä perho- että uistinkalastajalle. Saalistakuuta en toki pysty antamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös