Kaikkien aikojen futari?

  • 6 910
  • 54

Kaikkien aikojen jalkapalloilija

  • Alfredo Di Stefano

    Ääniä: 3 1,1%
  • Ferenc Puskas

    Ääniä: 1 0,4%
  • Péle

    Ääniä: 114 40,9%
  • Eusebio

    Ääniä: 3 1,1%
  • Franz Beckenbauer

    Ääniä: 11 3,9%
  • Johan Cruyff

    Ääniä: 6 2,2%
  • Michel Platini

    Ääniä: 7 2,5%
  • Diego Maradona

    Ääniä: 72 25,8%
  • Zidedine Zidane

    Ääniä: 13 4,7%
  • joku muu

    Ääniä: 49 17,6%

  • Äänestäjiä
    279

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Puskas potkaistua pallonsa viimeiseen maaliin tuli muisteltua paljon muitakin ex-staroja. Ja sitä, kuka on oikeasti kaikkien aikojen pallon potkija. Sana on vapaa, liitin äänestykseen vain ne yleisimmin parhaina pidetyt, perustelkaa kanssa.

Omasta mielestäni kaikkien aikojen futari on se ilmiselvin vaihtoehto, eli Pelé. Mies oli kolmesti maailmanmestari, pelaaja joka hallitsi niin kenttiä kuin mediaakin suvereenisti aikana, jolloinka jalkapallosta lopullisesti tuli suurta. Pelé ei sinällään ollut pelaaja, joka olisi mullistanut oman pelipaikkansa peliä tahi koko pelisysteemiä, vaan pelaaja joka vei huippuunsa lähestulkoon kaiken hyökkäyspelissä.

Brasialialla oli kaikki saumat ottaa neljä peräkkäistä vuosina 1958-1970, mutta kalinakisat 1966 menivät sekä Peléltä että brasseilta myttyyn, osittain äärimmäisen kovan pelin sallineen tuomarilinjan takia. Osaltaan tietysti Pelé oli/on ennenkaikkea jalkapallon suurin mediailmiö, ja hänen merkityksenä lajille on edelleenkin valtava.Pelin mullistajina Beckenbauer ja Cruyff olivat suurempia, taidoiltaan Maradona saattaa olla suurista suurin. Mutta pelaajapersoonana he eivät Pelélle pärjää.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Eipä tarvinnut kauaa harkita. Pele on jalkapalloilija, jonka nimen tietää jokainen mökinakkakin aina Suomussalmelta Pekingiin. Aikansa suvereeni kuningas ja tehnyt loistavaa pr-työtä jalkapallolle, uransa jälkeen.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Pelen ja Maradonan välillä valinta. Molempien elämänkerrat tuli luettua ja huikea ura molemmilla. Pele nyt kuitenkin ykköseksi. Digo ilman loukkaantumisia ja sekoiluja olisi saattanut nousta ykköseksi. Nuo elämänkerrat kannattaa lukaista. Huikean nousun vaikeista oloista tehnyt kumpainenkin.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vastaus joku muu: Ismo Lius, FC Kuusysi.

Siinä se, lapsuuteni sankari. Onhan näitä pelejä, eusebioja, vanbasteneita ja muita, mutta henkilökohtaisesti kaiken yli menee Ismo Lius, lahtelaisen jalkapalloilun suurin nimi. Vieläkin vituttaa kun "oma" joukkue on vietiin pois. Onneksi Kuusysi tekee paluuta jalkapallokartalle peitenimellä City Stars.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Robeto Baggio. Minun futisseuranta-aikani vaikuttavin ja (suurmaista) joukkueelleen tärkein yksittäinen pelaaja.

´90 kotikisoista muistetaan lähinnä Toto. Baggio teki kisojen komeimman maalin, piti mukana Argentiinaa vastaan pilkkukisassa ja ratkaisi pronssin. Aloitti vaihtomiehenä kuten Totokin.

´94 ratkaisi yksin Italialle neljännesvälierän, puolivälierän ja välierän tehden näissä viisi maalia. Pelasi lievästi loukkaantuneena finaalin 120 minuuttia ja totta kai kisoista suuri yleisö muistaa vain viimeisen tyrityn rankkarin.

´98 aloitti taas jostain käsittämättömästä syystä penkiltä, hankki kuitenkin heti Chileä vastaan tuleen päästyään syötti ensimmäisen maalin, jonka jälkeen hankki rankkarin ja upotti sen. Tämän maalin myötä ensimmäinen italialainen pelaaja, joka on tehnyt maalin kolmissa MM-kisoissa. Maali myös Itävaltaa vastaan. Aloitti Ranskaa vastaan taas Del Pieron turhakkeen takia penkillä, teki pilkkukisassa ensimmäisenä vetäjänä mutta ei auttanut.

Italian suosituin jalkapalloilija kautta aikojen. Pelaaja jota fanit eivät hylänneet, vaikka vaihtoi kilpailevaan seuraan. Serie A:ssa 208 maalia. Maajoukkueessa 27 maalia 54 pelissä.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jarmo Köykkä, FC Oulu

Noh, Maradonan ja Pelen väliltähän tämä valinta tehtiin. Vastasin kuitenkin Maradona, monta upeaa pelivuotta meni hukkaan, valitettavasti.
Näiden molempien futarien nimi on varmasti kaikille tuttu.
 

Jooqeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja KiVa, Jeren käsilaukku & HCM
Helppo kysymys, johon on helppo vastaus. Edson Arantes do Nascimento. Pele dominoi kenttiä unohtumattomalla tavalla. "Mustan timantin" saavutukset ovat huikeita. Maradona hyvä kakkonen. Harmi vain, että aineet sotkivat pelin.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Niin, eihän tähän ole itsellenikään kuin yksi oikea vastaus - Pele. Vaikka en ole koskaan Pelen pelejä nähnytkään.
 

fedorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Diego Maradona. Vasta ihan viimevuosina on alkanut löytymään sen tasoisia pelimiehiä joka Diego oli jo 15 vuotta sitten. Ei kukaan ennen häntä, eikä kukaan hänen jälkeensä ole pystynyt samanlaiseen taituruuteen. Esim. Pele ei lähellekään, nykypelaajistakin ainoastaan Zidane ja Ronaldinho.

Pele on varmasti legendaarisin, muttei missään nimessä "Kaikkien aikojen futari", niinkuin otsikko sanoo.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Äänestin Diegoa siksi kun hän vaikutti nuoruusvuosinani. Oli mahtavaa katsoa Diegon temppuja suorassa lähetyksessä.
 

Brocchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Milan, Italia, Marlins, Silke Spiegelburg
Eihän tähän ole kuin yksi vaihtoehto: Paolo Maldini. Uskomaton pelaaja, uskollinen seuralleen, taitava, nopea, vahva, älykäs, varma, reilu, taisteleva, periksiantamaton. Minun silmissäni Maldini on täydellinen jalkapalloilija. Muilla ei ole sanan sijaa.

Maldinin pallonriistot liukutaklauksella osumatta lainkaan vastustajaan, ja siitä välittömästi hyökkäykseen. Se on jalkapalloa parhaimmillaan.

Jalkapallo on lajien kuningas, ja Paolo Maldini on jalkapallon kuningas. Ikuisesti.

Miten on mahdollista, ettei ollut vaihtoehtona???
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Romário de Souza Faria

Melkein itku tulee silmään joka kerta, kun tällaisesta äänestyksestä puuttuu vaihtoehtona maailman yksiselitteisesti paras jalkapalloilija kautta aikojen eli Romario.

edit: lisätäänpä tähän tarina vuodelta 1994 joka valaisee Romarion suuruutta, varsinkin Brasiliassa. Romarion isä kidnapattiin n.2-3kk ennen MM-kisoja ja hänestä vaadittiin isot lunnaat. Kidnappaus oli jatkunut melkein kuukauden, kun Romario ilmoitti että hän ei lähde MM-kisoihin jos hänen isäänsä ei vapauteta. Neljän tunnin sisällä ilmoituksesta Romarion isä vapautettiin ilman lunnasvaatimuksia.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Äänestän pelaajaa jonka olen joskus nähnyt pelaavan eli Roberto Baggio saa ääneni.
 

fedorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Gags kirjoitti:
Melkein itku tulee silmään joka kerta, kun tällaisesta äänestyksestä puuttuu vaihtoehtona maailman yksiselitteisesti paras jalkapalloilija kautta aikojen eli Romario.

Itsekin meinasin nostaa metelin tuosta! Mutta onneksi Diego ja Romario ovat niin tasoissa että lista riitti ihan ok..
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Huvittavaa, että Zidane on listalla, mutta esim. Eric Cantona ei ole. Eli joku muu, kuka? Eric Cantona. Unitedin suuruuden ajan kirkkain tähti, joka oli suurin syy siihen, miksi joskus 90-luvun puolivälin tienoilla aloin Unitedia kannattamaan.
 

nakkisormi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä kysyn missä on Nurmela?

Tämä ylivertainen Suomen maajoukkueen kannattelija, todellinen monitoimimies kentällä ja sen ulkopuolella. Itse Zidanekin oli kateellinen Nurmelan hiustyylille, kunnes päätti kopioida sen itselleen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Caps, Barca
Tästähän puutuu Materazzi. Aivan huikeita liikkeitä puolustaessaan. Ihme ettei vastustajilla ole ollut naama enempää ruvella kun nappia tulee pään korkeudella. Ja joskus osuen.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Kuningas Okocha se on selkeesti.

Hyvänä kakkosena Diego Armando ja vanavedessä brasilian suuret Pele & Ronaldo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös